Zverev-Raonic,
+22,5 gema za 1,54 (
Fortuna)
2:0 (7:6, 6:1)
Widzę, że dużo typów pojawia się przy okazji tego turnieju i fajnie, bo każdy coś od siebie dorzuca
Wspomnianego przeze mnie typu chyba jeszcze nikt nie podał więc napiszę o nim parę zdań, ale na szybko, bo piszę z telefonu. Wczoraj Zverev bez problemów ograł Fogniniego, co zresztą prognozowałem, bo Włoch ciągle ma problemy z utrzymaniem dobrej formy przez dłuższy czas. Raonic mnie wczoraj pozytywnie zaskoczył, bo równie szybko co Niemiec odesłał Berdycha do domu. Co by o chimerycznym
Czechy nie mówić, to jednak potrafi być groźny na każdej nawierzchni, a styl gry i warunki ma zbliżone do Berdycha.
Dzisiaj zmierzą się ze sobą blisko dwumetrowi zawodnicy, o bardzo dobrym serwisie i niezłym poruszaniu się po korcie, mimo tak doskonałych warunków. Jeszcze ze sobą w Tourze nie grali, przynajmniej nie znalazłem spotkania więc płaszczyzny porównawczej nie ma. Kanadyjczyk i Niemiec powinni przede wszystkim starać się trzymać swoje podanie, a warunku ku temu mają doskonałe. Spodziewam się w tym starciu 3 setów, a co najmniej dwóch bardzo wyrównanych. Raonic gra mocniej, trochę bardziej siłowo, lepiej też w moim odczuciu serwuje. Zverev z kolei jest bardziej regularny, popełnia mniej błędów, choć potrafi też zagrać agresywniej.
Jak dla mnie pojedynek powinien być bardzo wyrównany, bo to dwóch zawodników o podobnych warunkach i możliwościach, ziemia też niekoniecznie jest ich ulubioną nawierzchnią, bo jednak styl gry pasuje bardziej do szybszych kortów. Zverev wczoraj dobrze wyglądał z Fogiem i po kursie
1,95 też spróbuję go grać.