>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Rzym, 11-18.05.2014

Status
Zamknięty.
el-bet 109

el-bet

Użytkownik
Rafael Nadal - Andy Murray Typ: Nadal wygra 2:0 @1.5 (bet365)
Mimo, ze Nadal ostatnio mnie nie przekonuje jako King of Clay i nie chodzi mi o wyniki (porażki w QF w jego ulubionych turniejach w Monte Carlo i Barcelonie), ale o styl w jakim wygrywa swoje mecze. Mimo wszystko powinien się bez problemów uporać ze Szkotem, który jak wszyscy wiemy nie jest (i chyba nigdy nie będzie) specjalistom od gry na tej nawierzchni. Uważam, ze Nadal ma wiele do udowodnienia i będzie chciał wygrać ten mecz do 0, bo jak do tej pory to ta sztuka mu się w Rzymie w tym roku nie udała.

Otrzymane punkty reputacji: +2
J 9,8K

jozin28

Użytkownik
Witam
Dimitrov - Haas typ 1 kurs 1,5, stawka 5/10 buk Pinnacle✅
Drodzy typerzy coś mi tu nie gra. Haas zagrał tak znakomicie czy Stanislas tak słabo? Przyznam szczerzę, że nie oglądałem meczu ale po statach szczegółowych słabiutko to wyglądało w wykonaniu Stana. Wiem wiem, że procenty nie grają ale już z Thiemem mecz, który oglądałem wyglądał słabo. Tak jak większość zauważyła Stanislas przymierza się do największych turniejów a ja nie wierzę, Haas nagle wyskoczył z mega formą. Zmierzając do sedna moim zdaniem Haas nie da rady jutro z Dimitrovem i taki kurs mogę zagrać spokojnie na Bułgara. Zakładam, że rano nie będzie więcej jak 1,36 na niego.
Powodzenia

el-bet 109

el-bet

Użytkownik
David FERRER v Novak DJOKOVIC Typ:1 @4 (bet365)
Ferrer jak na razie w Rzymie prezentuje się znakomicie, do tej pory bez straty seta. Zresztą to ta pora roku kiedy FERRER jest najgroźniejszy dla każdego rywala. Djoko po kontuzji wygrał wczoraj w 3 setach z Kohli. H2H on Clay 3-1 dla Ferrera. Osobiście uważam, że szanse w tym meczu to 50/50 i przy takim kursie naprawdę warto .

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Raonic M. - Chardy J.
Chardy J. ::: 3,55 ::: Pinnacle ::: 1/10
Chardy J. +1,5 seta ::: 1,85 ::: Pinnacle ::: 1/10 ✅
Chardy J. +4 gemy ::: 1,57 ::: Pinnacle ::: 1/10
@Edit: Boże kochany, ale te handicapy to *****! Już 100 razy lepiej zagrać over gemowy niż to! Sijsling - Haase, najpierw tie-break, a później set do 1 i handi nie jest pokryte. Youzhny z Nadalem wygrywa 1 seta, a później sety do 2 i 1 gema, podobnie w meczu Djokovica z &quot;Kolbą&quot;, handi nie zostaje pokryte. Jak grać handicap to chyba tylko ujemny.

Przyznam szczerze, że kurs mnie mocno zaskoczył, spodziewałem się bardziej wyrównanych szans. H2H 4:0 na korzyść Kanadyjczyka i do tego ostatnio w dwóch setach na turnieju w Madrycie wygrał Milos. Teraz uważam, że sytuacja jest zupełnie inna, Chardy w Rzymie jest w super genialnej formie, dwa pewne zwycięstwa nad Robinem Haase i Dodgiem Ivanem, oraz jedna z większych niespodzianek to wyeliminowanie Rogera Federera gdzie w Francuz w kapitalnym stylu obronił match-ballsa.
Kanadyjczyk jak na razie z minimalnymi problemami pokonał przeciętnego Bolelliego i Tsongę który jest daleki od swojej &quot;normalnej&quot; formy. Jak mecz będzie wyglądał, każdy się może domyślić, wszystko zależeć będzie od serwisu Raonica.
Wynik: 6:3 5:7 6:2 ⛔
???? Haas T. - Dimitrov G.
Powyżej 21 gemów ::: 1,61 ::: Pinnacle ::: 2/10
Haas T. ::: 2,91 ::: Pinnacle ::: 1/10 ⛔
Moim skromnym zdaniem jest to typowy mecz 50 na 50 szans z kursami rzędu 3,00-1,40. Niemiec Tommy Haas pozytywnie zaskoczył mnie w meczu z Wawrinką, gdzie naprawdę pokazał swoje tenisowe doświadczenie. Dimitrov ok, również gra dobrze i pokonał po raz kolejny Berdycha, ale nie widzę najmniejszego sensu robić z niego aż tak wielkiego faworyta. Nie wykluczam w tym meczu 3 setów, w typie na Tommiego Haasa na pewno jest value.
Dimitrov ma dzisiaj urodziny.
Wynik: 2:6 ▶
???? Ferrer D. - Djokovic N.
???? Nadal R. - Murray A.
Djokovic N. &amp; Nadal R. ::: 1,53 ::: Bet365 ::: 3/10
Co to się porobiło w tenisie, że aktualnie ludzie typują 86% (18 z 21 osób) na zwycięstwo Murraya i 94% (46 z 49 osób) na zwycięstwo Ferrera. Nie jestem w stanie tego pojąć.
Ferrer gra tutaj w Rzymie całkiem nieźle, ale kogo on pokonał? Kukushkina i nieobliczalnego Gulbisa który gra bardzo kiepsko przeciwko regularnym graczom którzy wytrzymują długie tempo wymian. Ktoś powie, że jest H2H 3:1 na mączce dla Hiszpana z Serbem, ale czy wynik z 2004 roku (10 lat temu!), z 2007 roku (7 lat temu!), czy z 2009 roku (5 lat temu!) należy brać poważnie? W ostatnich 8 meczach wygrał Djokovic który ma patent na Ferrera. Oczywiście Serb rozkręca się po kontuzji, ale on już na Indian Wells tracił sety, co nie przeszkadzało mu wygrać dwóch Mastersów z rzędu w tym finał z Nadalem w Miami bez straty seta. &quot;Kolba&quot; to niewygodny zawodnik o czym już pisałem i strata seta z nim to żadna ujma, zresztą dwa kolejne sety to była kompletna dominacja Novaka.
Długo czekałem na mecz Murraya i Nadala, ale chciałem zobaczyć ich na Australian Open gdzie obaj by byli w najwyższej formie. Teraz Andy gra po kontuzji na pół gwizdka, do tego grają na ziemi gdzie nawierzchnia ewidentnie faworyzuje Hiszpana, a Nadal nie gra tego co rok temu gdzie był poza zasięgiem całego topu ATP. &quot;Rafa&quot; zagrał fajny mecz z Simonem Gillesem, trwał on ponad 3 godziny, ale warto oddać Francuzowi szacunek za to jak dużo ryzykował w meczu i jak często trafiał tymi zagraniami. Jednak koniec końców w takich meczach wychodzi doświadczenie czołówki ATP i ostatecznie wygrał Nadal. Z Youzhnym Nadal stracił set, ale rok temu również Hiszpan na French Open stracił z Klizanem czy Brandsem, co nie przeszkodziło mu wygrać kolejny tytuł wielkoszlemowy. Moim zdaniem prędzej Nadal odpadnie w następnej rundzie z Dimitrovem, albo Haasem niż z Murrayem.
Wynik I: 5:7 6:4 3:6 ✅
Wynik II: 1:6 6:3 7:5 ✅

michaltennis 39

michaltennis

Użytkownik
Hallo hallo, Rzym i ćwierćfinały.

Idzie nowe w męskim tenisie? Kto zaburzy piramidę gwiazd, które czują oddech groźnych na sobie.
Znakomite turnieje w wykonaniu Kei Nishikori w Barcelonie i Madrycie dały sygnał, że tenisiści z top20 powoli przejmują stery w turniejowych meczach o dużą stawkę. W Rzymie dobrze spisuje się Bułgar Dimitrov, Kanadyjczyk Raonic, a zadyszkę łapią Djokovic i Nadal oraz dwaj Helweci.
????¼ Raonic – Chardy (12:00) 2:0. BUM-BUM. To będzie mecz serwisu jak wiemy. Znakomita dyspozycja serwisowa Kanadyjczyka i w miare dobre bieganie po korcie co prezentował w meczu z Tsongą powinny wystarczyć na zwycięstwo nad Francuzem, który gra turniej na bardzo wysokim poziomie skuteczności, te korty mu służą, są wolne, inne niż w Monte Carlo gdzie przegrywał z Ferrerem gładko i kto wie może sprawić dzisiaj niespodziankę, ale mimo wszystko ma mniejszych wachlarz umiejętności tenisowych niż Tsonga, który seta nie urwał Kanadyjczykowi. 2:0 kurs 1,80 bet365 szkoda ⛔ ???? wynik 2:1
????¼ Dimitrov-Haas (14:00) Obydwaj mogą osiągnąć bardzo dobry wynik, obydwaj grają tutaj bardzo dobrze, zalezy im na bardzo dobrym wyniku – awans do półfinału, Jeden wyeliminował Berdycha a drugi Wawrinke. Ich tenis może się podobać sympatykom tenisa. Ciężko wskazać faworyta, nie mniej jednak wieksze szanse ma Bułgar, który może wkońcu wystrzeli z formą i wygra turniej atp 1000, choć będzie o to ciężko stawka wyrównana, najpierw trzeba pokonać Niemca -36letniego, który nie sprzeda tanio skóry i będzie walka over 22,5 1,83 kurs bet365 ???? Krecz Niemca

Otrzymane punkty reputacji: +2
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
David FERRER - Nole Djokovic 4.05 2/10 marathon
Bardzo podoba mi sie tu gra Ferrera i jesli wziac pod uwage kto juz odpadl oraz jaka jest forma liderow rankingu ATP + brak Nishikoriego to David i Tommy Haas wygladaja tu najlepiej. Trafili z forma podczas gdy wiekszosc sie mocno meczy. W Dimitrova nie bardzo wierze, moze jeszcze Raonic wygrac bo Chardy slaby grajek ale kurs beznadziejny a i tak Kanadyjczyk polegnie pewnie w nastepnej rundzie. Ferrer moze tu nawet wygrac. Najtrudniejszego rywala ma juz dzis. Djokovic z Kolba zagral dosc przecietnie. Pierwszy set to zdecydowana dominacja Niemca, pod koniec pierwszej rozgrywki Serb zaczal powoli wchodzic w mecz. Mimo to Kohli wygral 6-4. Potem Niemiec jak to on potrafi lawina bledow. Nole wyraznie pewniejszy z koncu kortu, oba skrzydla bardzo poprawne, mam wrazenie, że teraz lepiej nawet bh funkcjonuje. Sa jednak slabsze elementy Serba. Serwis nie powala na kolana, podobnie gra w obronie i brak regularnosci z fh, tu naprawde jeszcze nie osiagnal swojej szczytowej dyspozycji i bankowo sztab robi wszystko zeby na French Open to wrocilo. Ten turniej na przygotowac Novaka, nie musi tu wygrac, nie ma wielkiej presji, on sobie spokojnie trenuje na Szlema. Dla Ferrera otwiera sie szansa na wygranie imprezy bo jesli ogra Serba to z kazdym innym graczem bedzie faworytem. Chyba, ze Rafa sie ocknie ale cos marnie to widze. 3-setowe meczarnie z Juznym i Simonem... Czym moze wygrac Ferrer? Regularnoscia, returnarmi, drobnym zagubieniemm Serba w obronie. Jasne, ze faworytem jest Nole ale to mecz typu 1.5-2.5 a mamy 4 na Hiszpana...

Tommy HAAS - Grigor Dimitrov 3.10 2/10 marathon⛔
Klasyczne 50 na 50, przeciez to jest wybitny tunriej Niemca! Pokonal Seppiego, Sijslinga i wczoraj po fantastyczntym meczu Wawrinke. Jest w super formie. W ogole nie widac po nim uplywajacego czasu, szkoda, ze jeszcze debla gral bo jednak jakies zmeczenie moze byc ale na pewno po takich meczach ma super nastawienie i wiare. Dimitrov ciagle mnie nie przekonuje, od miesiecy slysze o bulgarskim federerze a nie laczy ich totalnie nic, jedyny punkt wspolny to gra jednorecznym bh. Madryt i Monte Carlo slabe, w Rzymie meczarnia z Rogerem Vasselinem a potem sredni wystep z Ivo Karlovicem. Wygrana w Rumunii sytuacji nie zmiania, slaby turniej Monfils krecz wiec aby wygrac cala impreze musial pokonac tylko Rosola, Veseliego i Stachowskiego. No to rownie dobrze moglby byc challenger 125 tys. Haas gra bardzo dobrze a Bulgar potrafi robic blad za bledem jesli rywal gra odpowiednio na koncowa linie. Momentami bezradnosc Grigora jest az smieszna biorac pod uwage, ze uwaza sie go za nowego Feda... brakuje mu charakteru i meskosci, Serena cos o tym wie...

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Rome
Godzina:
16.00
Spotkanie: Djokovic - Ferrer

Typ:
Ferrer
Kurs: 3.75
Bukmacher: Bet365
Według mnie bukmacherzy podszaleli z kursami rano były jeszcze ponad 3.8 teraz zaczynają spadac kursy na Dawida i moim zdaniem słusznie. bilans meczów 14-5 dla Serba. Jednak na kortach ziemnych 3-1 dla Hiszpana. Djokovic wraca po kontuzji i nie błyszcze wczoraj Kohlschreiber urwał mu seta. Jednak póxniej gra Niemca sie posypała to nie Djoko zaczął grać dobrze tylko Niemiec slabo. Dziś na słabsza grę Ferrera nie ma co liczyć. Forma wysoka u Hiszpana półfinały w Monte Carlo i Madrycie pokonanie Nadala w Monte Carloo tym świadczy. tutaj gladko odprawił Gulbisa , ktory jest w formie. Djokovic na ziemi nigdy nie błyszczał teraz barzdiej niż treningami zajmował się narzeczona . Moim zdaniem aktualna forma przemawia za wygraną Hiszpana w dzisiejszym meczu.

psotnick 958,9K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Milos Raonic v Jeremy Chardy
Typ: Over(21.5) @ 1.60 Betcity ✅ 6-3 5-7 6-2
Tie-break w meczu
Typ: Tak @ 2.10 bet365 ⛔ dzięki Rao za brak tb...
Mecz dwóch dobrych serwerów, którzy w tym tygodniu grają blisko swojego prime’u (przynajmniej z linii serwisowej). Chardy w tym tygodniu dał się przełamać tylko Ferdkowi (3 razy), w czym oczywiści wstydu nie ma, bo Szwajcar to jeden z lepszych returnerów w tourze. Z Hasse i Dodigiem było dużo łatwiej, Chorwat nawet nie zbliżył się do przełamania, ale też nic dziwnego bo Chardy w Rzymie serwuje się świetnie (80% z pierwszego i 55% z drugiego serwisu), do tego parę asów w każdym meczu, co wszystko sprawia, że nie będzie łatwo przełamać Francuza. W drugą stronę może być jeszcze trudniej, bo Raonic nawet na mączce potrafi zrobić dobry użytek ze swojego serwu (74% z pierwszego i 61% z drugiego), nawet jeśli nie przynoszą wielu bezpośrednich punktów, to Kanadyjczyk potrafi wykorzystać przewagę sytuacyjną po serwie. W Rzymie jeszcze nie dał się przełamać, dobrze bronił breakpointów (7/7) i nie widzę wielu powodów by dzisiaj miało być inaczej. Mecz zapowiada się na bardziej wyrównany niż przewidują buki, obaj gracze w tym tygodniu królują we własnych gemów serwisowych, a nigdy nie byli wybitnymi return erami. Moim zdaniem powinni przynajmniej w jednym secie dociągnąć do dogrywki tiebreakowej, a to powinno łatwo przełożyć się również na over.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
H2H 3:1 dla Ferrera na mączce, ale weźcie pod uwagę, że te wyniki były z przed 10, 7 i 5 lat. Djokovic w 2004 roku miał 16/17 lat ???? .
Jeżeli dziś wygra Ferrer, niech każda osoba która chce napisze mi PW (po meczu) to dam jej reputację ???? . Osobiście uważam, że turniej wygra Djokovic o ile dojdzie do finału Rafael - Novak i na to czekam.

Otrzymane punkty reputacji: +1
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Milos Raonic vs Jeremy Chardy dla Mecz (1.344) WYNIK 63 57 62 ✅
???? Tommy Haas (+1.5 Sets) vs Grigor Dimitrov (-1.5 Sets) dla Mecz (1.680) WYNIK krecz Haasa ZWROT
KURS: 2.257
PinnacleSports

Ja w przeciwieństwie do SHAKALA uważam, że kursy są poprawnie wystawione i Raonic jest słusznie faworytem. Kanadyjczykowi ładnie się ułożyła drabinka i w zasadzie trafił na najsłabszego rywala z wszystkich ćwierćfinalistów. Pojawiła się ogromna szansa na SF tysiączki i to na mączce, więc na pewno jest to spora stawka! Owszem Chardy pokonał Federera, ale szczerze to ja się w ogóle zdziwiłem, że Fedex tutaj przyjechał i podjął rękawice do walki. Przecież tyle co druga para bliźniaków przyszła na świat i na pewno Fedex myślami jest przede wszystkim z rodziną. Oczywiście nie twierdzę, że przegrał z Chardym bo myślał o rodzinie, ale na pewno miało to w jakimś stopniu wpływ na koncentrację Szwajcara. Chardy i tak już swoje zrobił tutaj, dobry wynik jest i na pewno Francuz może być z siebie zadowolony. Raonic jednak zdecydowanie &quot;nie leży&quot; Chardemu i mocno się zdziwię, jak zwycięsko z tego meczu nie wyjdzie Milos!

Do dubelka dokładam seta na Haasa, bo nie wierzę, że dziś nie ugra seta z &quot;dziwnie&quot; faworyzowanym Bułgarem. Wczoraj mecz Haasa z Wawrinka na fajnym poziomie, Tommy pokazał charakter i po przegranej pierwszej partii wziął się jeszcze mocniej do gry. Kilka zagrań fenomenalnych miał i na pewno wygrana z Stanem dodała mu sporo pewności siebie ale w pozytywnym znaczeniu. W negatywnej dużej pewności siebie może być Bułgar po wczorajszej &quot;popisówce&quot; z Berdychem, gdzie kilkukrotnie rzucał się po korcie jak kiedyś Boris Becker po trawie ???? Śmieszne to trochę było, aż się sędzia po drugim &quot;szczupaku&quot; zapytał Dimitrova czy nie chce wziąć prysznica ???? Tak czy tak, na pewno Dimitrov zagrał fajnym mecz, ale czy dziś jest aż tak dużym faworytem ??? Wg mnie zdecydowanie nie i mecz oceniam (podobnie jak Rox) na 50/50. Stąd taki kurs na seta na Haasa jak najbardziej mnie zadowala!

=======================================================
???? David Ferrer vs Novak Djokovic dla Mecz (1.373) WYNIK 57 64 36 ✅
???? Jelena Jankovic vs Agnieszka Radwanska dla Mecz (1.676) WYNIK 64 64 ⛔ :-(
KURS: 2.301
PinnacleSports

Nie zgodzę się w przypadku meczu Ferrer-Djoko z Rox i wg mnie Serb tutaj powinien spokojnie wygrać. Owszem seta stracił z Kohlim (co zresztą typowałem) ale do meczu z Ferrerem na pewno przystąpi zdecydowanie bardziej skupiony od początku spotkania. Nie uważam też, że Djoko ten turniej traktuje treningowo, bo przecież jest się tutaj o co bić! To nie byle jaki turniej, żeby sobie trenować, tylko walka o awans do SF tysiączki!!! Po za tym, Djoko mocno trenował ostatnio na nawierzchni CLAY, żeby postawić się Nadalowi na RG, więc dziś będzie miał dobry sprawdzian z nieco &quot;uboższą&quot; wersją Nadala czyli Ferrerem (nie to żebym nie szanował Davida, bo na pewno na respekt zasługuje). Ferrera w zasadzie nie miał kto tutaj sprawdzić, Gulbis zagrał tragicznie i miał całą lawinę UE. Ferrer nic wiele nie musiał robić, bo Łotysz sam się wypunktował. Wcześniej Kukushkin w zasadzie przeszedł obok meczu... Dziś wg mnie jak Djoko zagra na normalnym poziomie (czyli jak wczoraj drugiego i trzeciego seta z Kohlim) to Ferrer nie powinien mieć wiele do powiedzenia. Masówka trochę poszła w stronę Ferrera a coś mi się wydaje, że Djoko dziś udowodni, że zrobił duże postępy w grze na nawierzchni CLAY i będzie groźny dla każdego w zbliżającym się dużymi krokami Rolland Garros.

Do dubelka dokładam Isię, bo oglądając jej ostatnie mecze wygląda bardzo dobrze i nie wydaje mi się, aby Jankovic (która z Isią ma słaby bilans) miałaby tutaj coś do powiedzenia. Owszem Jankovic ładnie zagrała w meczu z Pennettą ale Isia też nie dała cienia szans swoim dotychczasowym rywalkom. W półfinale na wygraną tego pojedynku czeka Errani, która &quot;niespodziewanie&quot; pokonała Na Li, zatem szansa dla Isi na awans do finały jest duża. Z Errani nasza zawdoniczka na dodatni bilans, a przy dzisiejszej wygranej pojawiłaby się szansa za rewanż na zeszłorocznych RG. Powracając jednak do potkania dzisiejszego uważam, że na dzień dzisiejszy Agnieszka jest w lepszej dyspozycji niż jej przeciwniczka. Mniej popełnia błędów własnych, jest regularniejsza i jest dobrej formie. Wg mnie Isia zamelduje się dziś w półfinale!

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Nadal niby w kiepskiej formie, ale jednak wygrał Madryt. Dopiero w finale stracił set z genialnie grającym Japończykiem. Tutaj w Rzymie zagrał genialny ponad 3 godzinny mecz z Gillesem który bardzo dużo ryzykował. Z Youzhym wygrał zgodnie z planem, a Murray jak na razie dostał dwóch &quot;wacków&quot;, dziś myślę, że skończy się jego przygoda z nawierzchnią ziemną. Jedyne czego nie wykluczam to Nadal może spusiaczyć (w co mega wątpię po meczu z Francuzem), żeby nie zagrać z Dimitrovem. Nie ma sensu porównywać gry Melzera do Nadala, bo to zupełnie dwa inne światy, dwa odmienne style gry.
Myślę, że prędzej Nadal odpadnie z Dimitrovem (o ile w ogóle odpadnie) niż z Murrayem.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Wygrał Rzym ale nikogo powaznego nie pokonał, jak ogaldasz jego mecze to wiesz ze momentami to jest po prostu tragedia, pierwszy set z Kei w finale to poziom 200 zawodnika mozna bajki pisac ze Kei grał genialnie, jasne jak Nadal nie umial pilki przebic w 1 secie moze 3,4 wymiany byly na jakims poziomie.... Wczoraj z Misha tez slaba gra a i tak mogl wygrac w dwoch setach, wiec nie ma co porownywac. Ale momentami na gre Nadala nie da sie patrzec, porazki z Fererem,Almagro pzegrane sety sie z nikad nie biora. 2,3 lata temu bylo pytanie czy rywala Nadala ugra 2 czy 4 gemy w meczu a teraz Nadal przegrywa sam ze sobą... a to Andy na pewno wykorzysta. Handi +4,5 biore w ciemno dzisiaj.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Wygrał Rzym ale nikogo powaznego nie pokonał
Jeszcze Rzymu nie wygrał i moim zdaniem nie wygra ???? , a tak na poważnie to podpisuję się pod tym co mówicie i chyba każdy to jednogłośnie potwierdzi. Nadal gra kiepsko (jak na niego), ale nadal stara się utrzymać ten swój poziom i nawet w tak kiepskiej formie wygrywa Mastersy ???? . Z drugiej strony powiedzcie kim jest Murray na nawierzchni ziemnej? Typowy przeciętniak. Najlepiej poczekać na ten mecz (LIVE) i wtedy coś wymyślić. Prędzej Dimitrov pogoni &quot;Rafę&quot;, a jak nie (to daj Bóg Djokovic w finale) niż Andy Murray (którego bardzo lubię i cenię).
Osobiście uważam, że jeżeli Djokovic wygra Rzym to dla mnie on będzie głównym kandydatem do Rolanda Garrosa.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
No tak ale jak Rafa traci sety z Misha co nic wielkiego nie gra to wiesz. A jak ktos zobaczy 1 set finalu w Madrycie z Kei to sobie pomysli ze Rafa to jakis zawodnik z 2 setki... Andy to cwaniaczek, spokojnie wykorzysta słabsza dyspozycje Nadala jak zrobił to Ferer czy Almagro. Granie Hiszpana po 1,20 to smiech. Nadal najlepsze lata ma za soba, jak wygra jeden raz Rg to bedzie wszystko i tyle. Zawsz bylem jego fanem ale na jego gre momentami nie da sie patrzec, nie mozna jednego seta gra na poziomie drugiej setki i pozniej troche lepiej i znowu dołek. To oczywiste, ze Rafa jest po drugiej stronie rzeki, niedługi straci pozycje nr 1 w pierwszej 3 sie utrzyam przez jakis czas ale koniec jego dominacji raz na zawsze, teraz Misha,Simon wygrywajaz nim sety to kazdy moze to zrobic ???? a dzisiejszy mecz to 50 na 50 no max 60:40 dla Rafy a kurs 1,20 smiech ????

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Pod lupę dziś biorę zdecydowanie najciekawszy mecz ćwierćfinałowy. Dawno nie mieliśmy możliwości oglądać starcia Hiszpana Rafy Nadala z Andym Murrayem. Rafa w tym sezonie ma na swoim koncie dopiero dwa turnieje wygrane na mączce, co w tym przypadku jest małą niespodzianką. Forma Nadala jednak się ustatkowuje i przed najważniejszym turniejem na mączce wygląda dobrze. Hiszpan w Rzymie przegrał dwa sety z zawodnikami spoza pierwszej dziesiątki - w &quot;Wiecznym Mieście&quot; obaj tenisiści rozegrali świetne spotkania. Co było najważniejsze? Myślę, że taktyka. Obaj chcieli przede wszystkim atakowali. Simon rozegrał swoje najlepsze spotkanie od kilku miesięcy, jego gra w tym spotkaniu nie przypominała jego stylu gry. U Youzhnego zabrakło dobrej gry w defensywie i sił. Nadal gra bardzo dobrze, jednak w ostatnich czasach tenis się tak rozwija, że każdy z każdym ma szansę wygrywać lub chociażby grać jak równy z równym co pokazują tegoroczne mecze Rafaela.
Andy Murray swoich pierwszych meczy na nawierzchni ziemnej na pewno nie zalicza do najbardziej udanych. W Madrycie wyglądało to słabo - przeciętny mecz z Almagro i bardzo kiepski z Santiago Giraldo. Z obecną grą w Rzymie nie ma żadnego porównania - Andy wygląda bardzo pewnie. łatwy mecz z Granollersem, następnie wygrany również w dwóch setach z Melzerem, jednak było to dobre przetarcie dla Murraya przed dzisiejszym meczem bo momentami Jurgen grał świetny tenis. Andy jednak swoim opanowaniem i świetną selekcją uderzeń przechylił szalę zwycięstwa na swoją korzyść i w decydujących momentach grał świetnie. Myślę, że Andy ma dzisiaj szansę powalczyć z Nadalem jak równy z równym. Szkot potrafi grać z Rafą i może to być mecz, który rozpocznie dobry dla Niego okres. Murray świetnie gra w defensywie, jednak potrafi również posyłać wygrywające piłki - lepsza wersja Gillesa Simona z którym Nadal grał w środę.

F 263

fidelio

Użytkownik
Jeszcze Rzymu nie wygrał i moim zdaniem nie wygra ???? , a tak na poważnie to podpisuję się pod tym co mówicie i chyba każdy to jednogłośnie potwierdzi. Nadal gra kiepsko (jak na niego), ale nadal stara się utrzymać ten swój poziom i nawet w tak kiepskiej formie wygrywa Mastersy ???? . Z drugiej strony powiedzcie kim jest Murray na nawierzchni ziemnej? Typowy przeciętniak. .
Śmieszne. Kim jest Murray na nawierzchni ziemnej. Widziałeś jak grał z Melzerem? Widziałeś na jakim poziomie grali? A kim niby jest Yuzhny, Simon, czy Nishikori z którymi męczył się Nadal? Murray w takiej formie jak wczoraj spokojnie jest w stanie pokryć handi +4,5 gema z Nadalem.

dx2 263,4K

dx2

Użytkownik
Moi drodzy... najlepszy tenis to sie gra glownie w decydujacych rundach, a nie po meczach 1 czy 2 rundy. Nieraz tuzy tenisa graja po prostu na tyle ile trzeba zeby wygrac w poczatkowych rundach. Novak Djokovic zaczynal turniej w Indian Wells od tie-breaka z Hanescu, zwyciestaw 2-1 nad Alejandro Goznalezem czy przegranego seta z Cilicem 1-6. Czyli mam rozumiec, ze jest skoczony Mimo to jakos nie przeszkodzilo mu to wygrac calego turnieju w Indian Wells, a pozniej w Miami. Nie wariujcie. Nadal jest glownym faworytem do wygrania French Open, jak zawsze zreszta od kilku lat. Przyszedl turniej ATP 1000 w Madrycie i Hiszpan po prostu go wygral, a jak mi ktorys pisze ze Nadal wygral bo Nishikori byl kontuzjowany to jest dopiero smieszne, bo Nadal w pewny momencie po prostu odwrocil los meczu swoim geniuszem, a ze Nishikori musial zejsc w decydujacym secie i poddac mecz to juz zupelnie inna sprawa. To ze Nadal gral beznadziejnie w 1 secie z Nishokorim czy Youzhnym to sie absolutnie zgadzam, ale tak samo gral Djokovic we wyzej wspomnianych meczach w Indian Wells. W tenisie jednak trzeba wygrac 2 sety, pomijajac szlem, a to z reguly dosc czasu, zeby udowodnic swoja wyzszosc nad rywalem. Dziekuje.

Powod kreczu Nishikorego w meczu z Nadalem wg oficjalnej strony ATP to kontuzja plecow. Tak dla jasnosci:
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/1536/mds.pdf

Otrzymane punkty reputacji: +6
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
UCIĄŁEM TĘ JAŁOWĄ DYSKUSJĘ I PROSZĘ JEJ DALEJ NIE CIĄGNĄĆ! Działy tematyczne są przeznaczone do innych celów niż takie przepychanki słowne!

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Nadal najlepsze lata ma za soba, jak wygra jeden raz Rg to bedzie wszystko i tyle.
&quot;Rafa&quot; rok temu:
- Finał Vina Del Mar
- Sao Paulo
- Acapulco
- Indian Wells (Masters)
- Finał Monte-Carlo
- Barcelona
- Madryt (Masters)
- Rzym (Masters)
- Roland Garros
- Montreal (Masters)
- Cincinnati (Masters)
- US Open
- Finał Pekin
- Finał Londyn WTF
Nadal rok temu odpuścił dwa szlemy, a to i tak nie przeszkadzało mu wygrać dwa szlemy, zostać numerem 1 po kontuzji oraz wygrać 5 Mastersów. Jaki koniec kariery? Djokovic również po genialnym sezonie 2011 spuścił z tonu. Zrozumcie, że to też są ludzie i nie są w stanie grać rok w rok na genialnym poziomie. Oczywiście Nadal gra w tym sezonie o wiele gorzej niż w poprzednim (chyba najlepszy sezon w karierze Nadala), ale sorry...
niedługi straci pozycje nr 1 w pierwszej 3 sie utrzyam przez jakis czas ale koniec jego dominacji raz na zawsze
O kurcze! Ale zły wynik, straci 1, ale będzie w top 3! Halo Halo baza do Widzu! Czołówka wygląda tak:
- Murray to jest tylko wypał na Szlemy, oraz zawodnik &quot;kontuzjogennny&quot;.
- Federer, ile lat mu zostało? Ile wygra szlemów? Max 1 i to w tym roku może Wimbledon?
- Djokovic, podobnie jak Nadal. Raz nad wozem, raz pod wozem. Tak szczerze to następne lata prawdopodobnie będą rozstrzygać się między nimi + ewentualnie Murray na Wimbledonie.
- Wawrinka, Del Potro, Ferrer, Berdych, Tsonga - Wygrają to co mają wygrać, ale jak przychodzi co do czego czyli mecze z czołówką to wygląda to najczęściej tak jak każdy widzi. Od 2009 roku (Del Potro) ktoś inny wygrał szlema (AO 2014) niż czołówka ATP czyli Djoko, Nadal, Federer, Murray. Raz na 5 lat padła niespodzianka.
teraz Misha,Simon wygrywajaz nim sety to kazdy moze to zrobic
Nadal tracił sety rok temu na Roland Garrosie z Klizanem czy Bransem. Zresztą co to znaczy stracony set z Youzhnym? Skoro dwa następne były do 2 gemów i 1 gema. Simon Gilles zagrał GENIALNE spotkanie.
Ja nie mówię, że Nadal to gra super, ale nie róbmy z niego kaleki. Trzyma swój poziom, wygrywa to co ma wygrać. Ja osobiście twierdzę, że aktualnie w spotkaniu z Djokovicem o ile od niego dojdzie to przegra. Na Roland Garrosie o ile do niego dojdzie również, wszystko może pokrzyżować jedynie Wawrinka, a Wimbledon to zupełnie inna bajka.
Sezon &#39;14 niezwykle ciekawy.

Otrzymane punkty reputacji: +5
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Spoko ???? Przytaczaj wyniki itp, ja oglądam mecze i mam swoje wnioski to co widze w tym roku na cegle to porażka i tyle ???? Najgorsze są te wachania formy na przeciagu jednego meczu. Kiedy dominował od pierwszej do ostatniej pilki niemal każdego a teraz co? Meczy sie sam ze sobą bo ok Simon zagrał dobry mecz, Misha nic nie pokazał a ugrali seta z Nadalem, ale to Rafa go przegrał. Mozna przegrywac sety jak na RG, ale grac jak gra teraz to roznica ???? gra o 30,40% słabiej niż rok temu czy dwa i tyle. Może sie obudzi i zobaczymy dobre RG ale jak tak bd grał to sie nie zdziwie jak zawodnik pokroku Rosola go pokona w 2 czy 3 rundzie...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom