>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Rome, 10.05-17.05.2015

Status
Zamknięty.
greeey 1,5K

greeey

Użytkownik
Roger Federer -4.5 gemów @ 2
Dużo myślałem nad tym meczem jak go ugryźć i skłaniam się tu jednak ku doświadczeniu Rogera. Federer jak wiadomo nieubłaganie zbliża się do końca swojej tenisowej kariery. Lata płyną, fizycznie już powoli zaczyna odstawać od najlepszych ale mimo wszystko mistrz stara się wciąż dotrzymać kroku. W tym roku na cegle Szwajcar może nie błyszczał ale wydaje mi się że nie ma co się tym do końca sugerować bo zapewne sam Roger zdaje sobie sprawę że RG już niedługo i nie ma co forsować tempa, przemęczać się niepotrzebnie lub ryzykować ewentualną kontuzję. Turniej w Rzymie jest ostatnim sprawdzianem dla Rogera przed wielkim turniejem w Paryżu, więc na pewno będzie chciał tutaj trochę pograć. Porażka w Madrycie w 1 meczu może trochę zaskakująca ale jak wiadomo Kyrgios do leszczy już od jakiegoś czasu nie należy. Więc nie ma co się dziwić że młody, gniewny powalczył z mistrzem. Mimo tej przegranej i kilku słabszych meczy na cegle w tym roku Roger wciąż prezentuje się nie najgorzej jak na upływające lata. Największą niewiadomą jest jednak jego forehand i tego najbardziej się obawiam. Jeśli wszystko będzie funkcjonowało jak należy to Roger nie powinien mieć większych problemów. Liczę na to że Szwajcar zepnie się wreszcie trochę bardziej i dokona ostatnich szlifów swojej formy przed RG.
Rywal Federera należy do tych wymagających więc na pewno nie ma mowy tu o łatwej przeprawie bez walki. Ale stać Rogera na pewne zwycięstwo w tym pojedynku. Obaj Panowie mierzyli się niedawno i 2:0 wygrał Szwajcar gdzie w tamtym meczu wygrał przewagą 4 gemów (gdyby nie ostatni set w tiebreaku) linia -4.5 gemów była by pewnie pokryta bez problemów. Na co liczę tym razem. Mam nadzieje że Roger nie będzie ciągnął setów do tiebreaku i poszuka przełamań.

grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
Lopez w :
Madrycie - męczarnie z Beckerem, który na tej nawierzchni może sprzedawać lody w budce co najwyzej, strata seta.
Estoril - przegrana wygranego meczu z Haase w pierwszej rundzie.
Madryt - wygrana po 3 setówce z Ihanem, który nadaje sie na max challengery, w kolejnej rundzie bęcki od Andujara.
Houston - przrana z Querreyem 2:0 w tym 2 set 6:1. Nie wiem jak z tym drewnem można dać się łamać, ale no dobra.
Lopez wybitny na cegle nie jest i nie gra dobrych meczy, traci sety z ogókami. Jedynie wygrana z Kyrgiosem zadziwiła, ale przed meczem brałem taką opcję pod uwagę że Lopez swoim stylem gry nie podpasuje Kyrgiosowi, który i tak poczuł sie na kozaku, bo wcześniej coś tam pograł i pewnie mu odbiło.
Troicki też nie jest w formie ale na ugranie seta moim zdaniem większe szanse niż granie na ryzyku Lopeza.
Troicki +1.5 seta @1.41

Otrzymane punkty reputacji: +7
O 135

omas123

Użytkownik
Fognini - Berdych +1.5 seta @1.72 ✅ ✅ ✅
Fognini - Berdych 1 @ 3.40 ⛔ ⛔ ⛔

Dzisiaj Fabio zagral w koncu na miare swoich mozliwosci i pokonal demony z poprzednich meczy z Dimitrovem. Cos pieknego.
Sytuacja miedzy Fogmeisterem i Berdychem jest bardzo ciekawa, bo prowadzi w niej Fabio 2-1.
1 mecz na US open i 2 na clayu w Monte Carlo gdzie wloch wygral dwukrotnie (w 2013 roku pokonujac Tomasa 6-4 6-2).
Jutro wszystko bedzie zalezalo od tego czy Fabio bedzie sie po prostu chcialo - ale biorac pod uwage wszystkie rzeczy -
pozytywne H2H, gra w Rzymie przed wlasna publicznoscia, mecz (zakladam) na glowym korcie, flavia pennetta na trybunach i pokonanie w 3 secie Dimitrova 6-0 - zwieksza prawdopodobienstwo trafienia typu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? John Isner vs Rafael Nadal dla Mecz. WYNIK ?
KURS: 7,010
PinnacleSports

W dalszym ciągu idę w stronę Isnera! Owszem typ jest mocno ryzykowny, ale i kursiwo zacne ???? Przy takiej dyspozycji serwisowej Big Johna moim zdaniem nie stoi on aż na tak straconej pozycji jak to widzą booki i myślę, że kurs jest warty ryzyka. Z Sousa może jeszcze ta gra nie wyglądała tak dobrze, ale już Mayerem był w zasadzie nie do &quot;ugryzienia&quot;... 11 asów, ponad 80% wygranych piłek zarówno po pierwszym jak i UWAGA też po drugim serwisie. Wszystko wraca na super tory i takiej dyspozycji Isner nie raz stawiał się najlepszym w tourze. Ostatnio grali ze sobą w Monte Carlo, gdzie Isner ostro się postawił. W sumie grali ze sobą 5 razy, ale żadnym w tym meczu Nadal łatwo nie miał i Isner potrafił urywać sety, nawet jak grali na mączce. Owszem Nadal z każdym tygodniem gra coraz lepiej, ale jakoś jego gra mnie w Madrycie nie przekonała... Johnson, Bolelli i Dimitrov zagrali słabo, a Berdych w swoim stylu narobił w gacie w starciu z graczem z ścisłego TOP. Murray w finale pokazał jak można aktualnie skutecznie przeciwstawić się dominatorowi mączki ???? Oczywiście typ jest bardzo ryzykowany, ale ja tutaj przy odrobinie szczęścia (prawdopodobnie w tiebreakach) kto wie jak to się skończy... Wg mnie delikatnie można spróbować.

=================================================================
???? Guillermo Garcia-Lopez (+1.5 Sets) vs David Ferrer (-1.5 Sets) dla Mecz (2.070) WYNIK ?
???? Stan Wawrinka vs Dominic Thiem dla Mecz (1.448) WYNIK ?
KURS: 2,997
PinnacleSports

GGL na CLAY potrafi być groźny nawet dla graczy pokroju Ferrera! W tym roku na mączce przegrał tylko 3 mecze a aż 10 wygrał. Tutaj stosunkowo gładko uporał się już z Cilicem i Dolgo, co na pewno nie było dla wielu takie oczywiste... Oglądałem większą część jego spotkania z Cilicem i tylko utwierdziłem swoje zdanie na temat formy Hiszpana. Ogólnie grał bardzo dobrze, ale momentami pokazywał zagrania genialne! Z tak grającym Guillermo w moim odczuci Ferrer może mieć sporo problemów.
O Davidzie pisałem ostatnio przy okazji starcia z Verdasco w Madrycie i to podtrzymuję:
Ferrer oczywiście to ciągle klasa światowa, ale latka lecą i coraz częściej David traci sety z rywalami, których jeszcze nie tak dawno ogrywał jak chciał.
. I w przypadku meczy z GGL też można taki wniosek wysnuć, bo H2H mocno na korzyść starszego Hiszpana, ale rok temu już GGL był w stanie urwać seta w Auckland. Moim skromnym zdaniem ten mecz przyniesie sporo emocji i będzie zdecydowanie bardziej zacięty niż wskazują to kursy.
Do dubelka dokładam Stana, który po przegranym pierwszym secie z Monaco się ogarnął i zdominował rywala. Wawrinka ostatnie dwa turnieje w Monte Carlo i Madrycie kończył zaskakująco szybko, bo już w drugich spotkaniach dwa razy lepszy okazał się Dimitrov. Na pewno wjechało to na ambicję Szwajcara i nie chce mi się wierzyć, aby w trzecim turnieju z rzędu również pożegnał się tak szybko. Czas w końcu ugrać coś na mączce, bo jak do tej pory nie miał dobrego przetarcia przed RG. Thiem już swoje ugrał, z Bolellim sprawił niespodziankę, Simon mu skreczował, więc na pewno plan minimum zrealizował. Moim zdaniem Stan to aktualnie przynajmniej jedna półka za wysoko dla jeszcze młodego Dominica.

=================================================================
???? John Isner (+1.5 Sets) vs Rafael Nadal (-1.5 Sets) dla Mecz (2.770) WYNIK ?
???? Tomas Berdych (-1.5 Sets) vs Fabio Fognini (+1.5 Sets) dla Mecz (1.740) WYNIK ?
KURS: 4,819
PinnacleSports

Isner opisany już powyżej, tutaj decyduję się dodatkowo na opcję bezpieczniejszą...
Do dubelka dokładam seta na Foga, który gra tutaj bardzo dobrze. To że Włoch potrafi grać na mączce to chyba nie ma wątpliwości!
Fog grając swój najlepszy tenis potrafi ograć każdego. Mało zawodników jest w tourze, którzy dwa razy pod rząd pokonali Nadala na mączce... To nie jest dziełem przypadku, tylko ogromnego potencjału i talentu. Gram jednak na seta, bo wiadomo jak bardzo Fabio ma &quot;zryty beret&quot; i nawet najstarsi górale często i gęsto nie są w stanie odgadnąć wyniku jego spotkań :smile:
Oglądałem fragment meczu Fog-Johnson i trzeba przyznać, że Amerykanin zagrał bardzo dobry mecz, ale Włoch momentami grał koncertowo. Super wyglądał taktycznie i technicznie, wola walki ogromna, bo nie często u Foga można obserwować zaciętą pięść po dobrej akcji. To na pewno jest wyznacznikiem tego, że mu na wyniku w Rzymie zależy, a jak jemu zależy, to jest w stanie spokojnie postawić się najlepszym. Berdych owszem ma kapitalny sezon w którym to jak dobrze liczę nie był niżej w żadnym turnieju niż QF! To na pewno spory wyczyn i trzeba oddać, że Tomas prezentuje bardzo równą i dobrą formę. Na geniuszy tenisa jednak ten baaaardzo solidny, ale jednak rzemieślnik, nie ma często reguły. Dlatego zresztą ma tak fatalny bilans z zawodnikami z TOP5. Fog grając na swoim dobrym poziomie jest jak najbardziej w stanie wygrać z Czechem, ale ja gram bezpieczniej na seta. Moim zdaniem będzie w tym meczu sporo walki, ale ponownie zaufam nieobliczalnemu Fabio ????

Otrzymane punkty reputacji: +16
nitros14 6K

nitros14

Użytkownik
Co sądzicie o typie: Novak Djokovic to win ATP Rome 2015 @1.75 ?? Facet gra jak robot i wydaje się że jest poza zasięgiem kogo kolwiek na obecną chwilę ????

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Co sądzicie o typie: Novak Djokovic to win ATP Rome 2015 @1.75 ?? Facet gra jak robot i wydaje się że jest poza zasięgiem kogo kolwiek na obecną chwilę ????
To jest tzw.kurs kupa
Przed turniejem czyli mecz temu było cos koło 2.00 to jeszcze rozumiem a tu jest 1.75 słaby kurs moim zdaniem zupełnie nie do grania.
Wystarczy spojrzeć co gra Murray obecnie oczywiscie to jego drugi turniej z rzędu wiec juz teraz taki mocny nie musi byc ale tak jak grał w Madrycie mógłby śmiało powalczyć o zwycięstwo z Novakiem.
Jest jeszcze Nadal ktory jakiś turniej musi wygrać.
Według mnie lepiej poczekac na Garrosa i tam przyłożyć na Djoka.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Berdych T. - Fognini F.
Fognini F. +1,5 seta ::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 1:2 z lat 2009-2013 i warto podkreślić tutaj, że oba mecze na mączce wygrał właśnie Fabio Fognini. Powiem tak, będzie to niezwykle genialny mecz pod względem mentalnym. O Berdychu co by nie mówić można pisać w tym roku w samych superlatywach, zatrzymuje go jedynie ścisła czołówka, a sam Tomas dochodzi co turniej do minimum jakiegoś półfinału-finału. Dlatego nawet nie zdziwi mnie w tym meczu wysokie zwycięstwo Berdycha, ale z drugiej strony...
I tu pojawia się wielka zagadka, bo Włoch to jest jednym z najbardziej nieobliczanych zawodników w tourze, już sam fakt, że w tym roku pokonał na mączce dwa razy Rafaela Nadala mówi nam wszystko. Ale spójrzmy na Barcelonę? Pokonał &quot;króla mączki&quot;, a w następnej rundzie wygrał zaledwie całe 4 gemy z Pablo Andujarem... Oglądałem jego dwa mecze tutaj w Rzymie (czyli przed własną publicznością) i to co gra Fabio palce lizać. Najpierw Steve Johnson, a później Dimitrov (z którym 3 razy przegrał), ale wczoraj zagrał mistrzowsko. Najpierw wygrany tie-berak 11:9, a w trzecim secie &quot;zmasakrował&quot; Bułgara wygrywając set do 0. Fabio gra szybką płaską piłką, a wysoki Berdych niezbyt to lubi bo również stara się grać jak najniższe.
Myślę, że set w tym meczu nie będzie żadnym zaskoczeniem, nawet nie zdziwi mnie tutaj zwycięstwo Włocha.
Wynik: 6:3 3:6 7:6(2) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +12
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Garcia Lopez - Ferrer - Garcia Lopez +5 gemów@ 1,65 ⛔
bardzo słaby 1 set GGL
GGL pokazuje w tym roku jak duży ma talent do gry w tenisa. Podejrzewam, że mógłby w swojej karierze odnosić znacznie większe sukcesy, bo potencjał to on ma bardzo duży. Na stare lata złapał świetną formę i muszą się z nim liczyć najgroźniejsi przeciwnicy. W tym roku wygrane 2 turnieje: Zagrzeb i Bukareszt, nie tak dawno półfinał w Estoril, a tu w Rzymie pokonał już groźnych Dolgopolova i Cilica obu po 2:0. Ferrer natomiast też ma jak na razie bardzo dobry sezon. Wygrał 3 turnieje: Doha, Rio i Acapulco. David Ferrer to człowiek ściana, jednak teraz już nie jest tak dobry jak chociażby w 2012, nadal jednak słynie z bardzo dobrej kondycji i obrony. GGL jest natomiast zawodnikiem nieco bardziej ofensywnym od Ferrera, ale z gorszą defensywą. Zanosi się na bardzo ciekawy mecz z wieloma przełamaniami, niemal tak interesujący jak Berdych - Fognini. H2H to 6-1 dla Ferrera, ale większość meczów rozgrywanych było dawno, natomiast ostatni to mecz z 2015 z Auckland gdzie wygrał Ferrer w 3 setach ciężkim boju.
Tak na marginesie mecz Berdycha z Fogninim może być niezwykle interesujący. Wszystko tutaj zależy od nastawienia Włocha, bo talent ma ogromny, zagadką pozostaje tylko kiedy będzie mu się chciało powalczyć na korcie. Zgadzam się w 100% z wypowiedzią użytkownika Omas123, też zauważyłem, że Włoch lubi wsparcie z trybun i są duże szanse że dzisiaj będzie chciał wygrać. Poza tym pokonanie zawodnika z czołówki takiego jak Berdych pewnie sprawiło by mu frajdę.

greeey 1,5K

greeey

Użytkownik
Isner - Nadal
1. Set - Suma gemów powyżej 10.5 @ 2.37

Jak prawie zawsze w Isnera pojedynkach są tiebreaki tak dzisiaj jak na złość zabrakło...
W 4 na 5 spotkań między tymi Panami linia ta była pokrywana w 1 secie dlaczego miałoby tak nie być dzisiaj? John jest w formie, serwis funkcjonuje, więc mam nadzieje że podanie swoje będzie starał się utrzymać. Nadal z formą wiadomo jak jest, w mecze wchodzi dość ospale, zapewne też będzie głównie koncentrował się na swoim podaniu ponieważ przy podaniu Isnera w początkowej fazie meczu nie będzie w stanie odpowiedzieć. Dopiero kiedy Isner trochę pobiega i osłabnie i być może serwis zacznie trochę słabiej wchodzić Nadal coś pokombinuje ale wydaje mi się że w 1 secie nie będzie nic takiego miało miejsca. Bardziej obawiam się że to Isner może połamać Nadala niż Rafa Isnera. Ale mam nadzieję że tak się nie stanie i obaj Panowie będą trzymać własny serwis i ugrają po te 5 gemów minimum.

B 94

bart7890

Użytkownik
Wczoraj rowniez pytalem o Bautiste co tam się stalo, widzę inne osoby tez się zastanawiają, wczoraj pisałem posta, ale niestety moje krótkie posty są usuwane przez modów, których serdecznie pozdrawiam.
Najdziwniejsze dla mnie jest to ze patrze na spotkania Bautisty i Safarovej, wygrywaja pierwsze sety gładko 6-1, a pózniej porażki, mało tego do obydwóch spotkań na turnieju rangi masters nie ma kamer na korcie, a moge sobie wybrać challngery do obejrzenia. Coś dla ludzi teorii spiskowych, ja nim nie jestem, ale rzeczywiście Bautista poirytował mnie i chciałem zobaczyć co się dzieje juz w drugim secie, niestety chyba tylko statystyki nam pozostają..
Dość lamentowania, na dzis daje 3 single na urwanie seta przez nie faworytów, tak też robiłem w poprzednich turniejach gdzie czeka nas już dalsza runda i zawodnicy się rozkręcają. Kto oglądał wczoraj Foga ten wie dlaczego warto postawić, że urwie chociaż seta, h2h korzystne na kortach ziemnych, ale są dwa problemy, Berdych we wcześniejszych latach nie grał tak dobrze na cegle jak to się dzieje w tym roku, także minusem dla tego typu jest progres Czecha na tychze kortach i równa forma, a drugim problemem jest sam Włoch, ale to już było pisane, każdy wie czego można się po nim spodziewać. Mimo wszystko stawiam, że urwie seta, ponieważ gra u siebie i nie sądzę aby chcial zawieść publiczność i samego siebie, jest na fali, wczoraj to co zrobił z Dimitrovem to tylko owacja na stojąco się należy.
Kolejny punkt to Garcia Lopez tutaj dużo pisać nie będę, h2h 1-6 na korzyść Ferrera, ale ostatnie dwa spotkania tych panów kończyly się trzysetówkami. Obaj zawodnicy są moim zdaniem w optymalnej formie, nie przegrywają z byle kim w ostatnim czasie, stąd uważam, że spotkanie będzie wyrównane z małą przewagą dla Davida, ale tak jak podkreśliłem małą przewagą, która nie powinno dać tutaj łatwego 2-0.
No i młody Thiem, którego miałem okazje oglądać i z Bollelim i z Simonem, w obydwóch spotkaniach wywarł na mnie pozytywne wrażenie, bardzo duże umiejętności, a i widać, że nabiera pewności siebie, na pewno jest głodny sukces, w zeszłym roku potrafił pokonać Wawrinkę w Madrycie, to jest kolejny argument, że czemu nie dziś. Do tego Wawrinka miał problemy osobiste co może w jakiś sposób mu przeszkadzać. W spotkaniu z Monaco wyszedł jakiś ospały na kort, ale w odpowiednim dla siebie momencie obudził się i dał radę z Monaco, ale było dużo problemów. Ogólnie jak spojrzymy w ostatnie spotkania Stana to zdarzają mu się wpadki, Mannarino, Hasse, Stakhovskiy, z całym szacunkiem dla tych zawodników, ale top10 nie powinien przegrywać takich spotkań, dlatego Thiem urywa dzis seta w mojej opinii.
Na koniec dubelek Federer 2-0 z Andersonem. Kto oglądał wczoraj Rogera z groźnym Cuevasem i widział jak pewnie grał Szwajcar ten zapewne również nie widzi szans dla Kevina, który ani na ziemi grac nie lubi/nie umie, ani ostatnio super formy nie pokazuje, więc niespodzianka byłaby dla mnie ogromna jeśli ten typ nie wejdzie. Do dubla dorzucam Azarenkę, która po powrocie wchodzi na odpowiednie obroty.

yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Isner - Nadal
1. Set - Suma gemów powyżej 10.5 @ 2.37

Jak prawie zawsze w Isnera pojedynkach są tiebreaki tak dzisiaj jak na złość zabrakło...
Mozna to nazwać dwojako , bo Rafa przeważał w każdym elemencie nad Isnerem , a John dziś wyglądał bezbarwnie jakby się bał , tak jakby był zmuszony do tego spotkania , taka jest moja opinia .

Otrzymane punkty reputacji: +4
adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Troicki(+5,5) - Nishikori 1,8 bet365
over 19,5 1,8 bet365 brawa za walkę, zabrakło jednego gema
Na szybko bo mecz za chwilę. Troicki serwisowo bardzo dobrze na turnieju w Rzymie, wczoraj z Lopezem 17 asów zaserwował. Trzyma swoje podanie i w większości wygrywa bez problemu. Z Tomicem łamany 3 razy ale rozegrali 3 TB. Wczoraj z Lopezem raz połamany w pierwszym secie. Liczę dziś na jego dobre podanie co pozwoli mu utrzymywać się w grze o wygranie seta. Kei w pierwszym meczu męczarnie z Veselym którego ograł 7:6 7:5. Nie sadzę żeby Viktor był w obecnej formie gorszy od Czecha i miał przegrać gładko. Linia zarówno na over jak i handi gemowe powinno zostac śmiało pokryta.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Djokovic - Bellucci under 18.5 gemów @1.86 Pinnacle ::: 4/10j

Od czasu gdy panowie mierzyli się ze sobą po raz ostatni upłynęło kilka lat i sporo się zmieniło - Novak wyrósł na numer 1 światowego rankingu a Thomaz gra bardzo przeciętnie. Djoko ostatnią porażkę zaliczył jeszcze w Dubaju, czyli ładnych kilka miesięcy temu. W pierwszym meczu pomęczył się trochę z Almagro. Pierwszego i trzeciego seta wygrywał pewnie: 6:1 i 6:3, ale w drugim uległ po TB. Myślę, że był to chwilowy przestój, jakie ostatnimi czasy niestety miewa. Mimo to liczę, że pokaże to, co w Monte Carlo. Wtedy under 18.5 pokrywał we wszystkich meczach nie licząc finału z Berdychem. A grał m.in. z Nadalem, Monfilsem czy Ciliciem. Potrafi grać na mączce, nie raz i nie dwa to udowadniał. Bellucci w tym roku nędzna forma, wczoraj po dziwnym meczu pokonał Aguta. Przegrał pierwszego seta 1:6, by kolejne 2 pewnie wygrać. Wcześniej szybkie porażki w Stambule, Barcelonie czy Madrycie. W tamtym roku Novak wygrał w Rzymie, ale toczył tam bardzo zacięte pojedynki. Liczę, że w tym roku będzie inaczej i np. wzorem z 2011 roku praktycznie do finału będzie bez problemów ogrywał swoich rywali.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Berdych T. - Federer R.
Berdych T. +1,5 seta ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 6:13 z lat 2004-2015. Ostatnio spotkali się na turnieju w Indian Wells gdzie Federer prezentował mistrzowską formę z najlepszych lat, Berdych wygrał w tym meczu zaledwie 4 gemy. Teraz uważam, że sytuacja jest zupełnie inna i Czech trochę będzie chciał się zemścić za ten mecz.
Czy wygra? Trudno powiedzieć, bo pomimo, że Szwajcar ma najlepsze lata za sobą to nadal się kręci w okolicach top 3. Mączka to na pewno nie jest ulubiona jego nawierzchnia, zdarzają mu się wpadki jak w Monte-Carlo z Monfilsem czy ostatnio w Madrycie z Kyrgiosem. W następnej rundzie będzie czekał prawdopodobnie Nadal (choć kto tam wie) - to jedynie taka ciekawostka odnośnie tego meczu.
Berdych jak już pisałem w 2015 nie schodzi w turniejach poniżej ćwierćfinału, półfinału, finału. Piekielnie solidny zawodnik. Dzisiaj pokonał po tym jak to określili angielscy komentatorzy &quot;Best match of tournament&quot; Fabio Fogniniego. Widać, że jest forma, a statystycznie na ostatnich 5 meczów w 4 Tomas urwał set, więc są szanse.
Wynik: 3:6 3:6 ⛔

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Wawrinka 4.90 1/10✅
Wawrinka gemy+4.5 1.72 3/10✅
Wawrinka sety+1.5 2.29 2/10
✅
pinn
Dawno juz nie bylo na korcie normalnego starego Nadala i byc moze juz tego tenisa nie zobaczymy nigdy. Sezon 2015 jest tragiczny dla Hiszpana. Przegrywal kolei z Berrerem, Fogninim, Raonicem, Verdasco, Djokovicem, znow Fogninim i Murrayem. W wielu tych meczach wykazywal skrajna bezradnosc. Wygral jedynie slabo obsadzone Buenos Aires. Wystawianie go teraz z kimkolwiek kumatym po 1,20 nie ma wiekszego sensu, nawet na cegle. On jest w stanie przegrac po prostu z kazdym z top25 rankingu. Wawrinka miewa swoje klopoty, przestoje i inne sprawy np. prywatne ale jesli Nadal jest w takiej formie to Szwajcar bankowo postara sie o niespodzianke. Przeciwko Rafie zawsze jest ogromna mobilizacja. Stan ma swietne momenty brakuje regularnosci. Fajnie potrafi z bh przyspieszyc, fh bardzo mocny, moze miec tu Rafa klopoty. Wawa wymienil 40stke na 18stke wiec czas cos pokazac rowniez na korcie. Mecz bedzie ciezko wygrac ale sa rozne handi, gram i seta i gemy. Set spokojnie w zasiegu. Gemy w pinnaclu +4.5 nawet jesli Rafa zrobi te 2-0 (w co watpie) to raczej gemowo bedzie na styk moze tb 6-4 7-5 nie wierze w pogrom Stana.

Otrzymane punkty reputacji: +5
kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
NIGDY w życiu Stachu nie wygra z RAFĄ na jego królewskiej nawierzchni Clayu. To będzie rewanż za pamiętną porażkę w finale Australian Open gdzie Rafa odczuwał kontuzję. Już dzisiaj było widać w meczu z Isnerem,że pomału wraca moc w uderzeniach Rafy. Mam nadzieję,że na Rolanda Hiszpan będzie gotowy do walki o kolejny tytuł wielkiego szlema:)
Rafa 1,25@ 5/10

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Djokovic+Nadal @ok. 1.4-1.45
A dzis taki typ na Djokovica, niby malowartosciowy, a wydaje mi sie najfajniejszy. Djokovic gra tylko w rzymie, oczywiscie walczy o turniejowa wygrana przed French Open jak w ubieglym roku. Serb sie rozkreca, wczoraj bardzo ładne widoswisko z Belluccim. Brazylijczyk po prostu zlapal forme i warto obserwowac Bellucciego. Jak dobrze wylosuje na French Open to moze byc co stawiac w kirunku Brazylijczyka.
Meczu Nadala z Isnerem co prawda nie mialem okazji zobaczyc, ale skoro Rob Koenig napisal, ze Nadal wczoraj zagral najlepszy set na cegle w tym roku, to jest to dla mnie wystarczajaca zacheta, zeby dorzucic Hiszpana do kombinacji, chociaz Wawrinka wygladal bardzo dobrze z Thiemem. Ze niby Isner slaby ? Isner zostal wczoraj przelamany 1szy raz po 86 gemach seriwoswych, wiec tym bardziej Nadal musial cos pokazac. Faworyt jednak oczywisty &quot;z urzedu&quot;.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Nieczęsto sie udzielam w dziale tenisowym ale dzisiaj wydaje sie zapowiadają wyrównane mecze wiec postanowiłem spróbować:
Berdych +1.5 seta
Nishikori-Djokovic over 18.5 gema
Wawrinka-Nadal over 18.5 gema
Ako.2.89 Unibet
W kursie na Berdych jest dzisiaj bardzo duże value i bede grał także zwycięstwo.
Oglądałem wczoraj mecz z Fogninim i Tomas kapitalnie wytrzymał spotkanie zarówno fizycznie i psychicznie.Widac ze forma jest Włoch zagrał super zawody ale Berdych był bezbłędny i moim zdaniem dzisiaj zemści sie na Federerze za ostatni pogrom.
Nishikori mnie nie nie przekonuje ostatnio w Madrycie Murray odprawił go dosc sprawnie wczoraj oglądałem mecz z Troickim i Japończyk nie zachwycał.Dal sie łamać no ale jednak trzymał bezpieczna przewagę.Dzisiaj wychodzi naprzeciwko Djok wiec mobilizacja bedzie podwójna.Djokovic w Rzymie rozkręca sie powoli ale czuje ze zgarnie kolejny tytuł.Mysle ze zobaczymy dzisiaj w miarę wyrownany mecz a ten over to tak naprawde handicap na Japończyka +5.5 wiec ja to pobieram.
Ostatni mecz sytuacja jak wyżej z tym ze handicap jest na Stasia Wawrinke.Tutaj rownież nie widzę jakiejs łatwej przeprawy dla Nadala.Ja tam do końca mu nie ufam ok zagrał świetne zawody z Isnerem ale nie ukrywajmy Wawrinka serwis rownież ma solidny do tego dochodzi duzo lepsza gra przy serwisie rywala.Tu bedzie rownież styk wiec pobieram.
Co za dzien najpierw ten jeleń Berdych nic nie ugral(granie na niego z czołówka to samobójstwo)
Potem Nishikori w cudownym stylu nie pokrywa handicapu +4.5
Jedno dobre Wawrinka pokrywa handicap ale i tak jest ⛔ dzisiaj...
Swoją droga ja nie wiem jak mozna stawiać pieniądze na takie dno jak Nadal po kursie 1.20 współczucia...

Otrzymane punkty reputacji: +3
mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
ATP Rome - QF
Tomas Berdych - Roger Federer
15.05.2015 / nie przed 14:00
Roger Federer (-1,5 seta) @ 2,42 ✅
Pinnacle

Jakoś tutaj nie widzę innej opcji niż 2-0 dla Fedexa. Zacznijmy od d*** strony czyli od Berdycha. Wczoraj w 3 setach odprawił Fogniniego na jego własnej ziemi, ale czy pokazał w ceglanych turniejach sezonu 2015 cokolwiek, co mogłoby przemawać na jego korzyść w meczu z Federerem ? Moim zdaniem nie (choć pamiętam o tym, że ograł Bautistę w MC w dwóch setach). Z drugiej strony, zwycięstwo z Fogninim w jakichkolwiek okolicznościach nie może być poczytane za przebłysk geniuszu czy talentu, z uwagi na mentalność Włocha. IMHO to jest cały czas ten sam Berdych, który ogra każdego przeciętniaka bądź ogórka, a jeśli przyjdzie mu mierzyć się ze ścisłą czołówką, to nakrywa się nogami i po nim. Fedi wiadomo, klasa sama w sobie, emeryturka już się zbliża, ale pomimo wtopy z Kyrgiosem czy Monfilsem w MC to ciągle jest wszechstronny tenisista, który na każdej nawierzchni i w każdych warunkach potrafi pokazać pazur. Ambicjonalnie i motywacyjnie wszystko również przemawia za Fedexem - Rzym to jedyna niezdobyta twierdza Masters 1000 w jego karierze, przestoje Djokovica i wątpliwa forma Nadala mogą być szansą dla Rogera w tym turnieju. Dlatego w mojej opinii dzisiaj nie będzie taryfy ulgowej - Czech pojedzie do domu, Roger będzie walczył dalej. Stawiam na 2-0 i łatwy mecz, a bardziej zachowawczy gracze mogą skorzystać z równie atrakcyjnego kursu na czysty win.

@edit jak celnie zauważył omas, Federer nie wygrał także w Monte Carlo, a więc Rzym to jeden z dwóch niezdobytych przez Fediego tytułów Masters 1000

wynik:3-6, 3-6 ✅ // Berdych pusiak roku.

Otrzymane punkty reputacji: +13
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom