>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Rome, 10.05-17.05.2015

Status
Zamknięty.
gooster 343

gooster

Użytkownik
Jonhson vs Fogini 1 @ 3.85 Betano
Typ bardziej przeciw niż za. O Fogu mówione było wszystko milion razy. Człowiek jest chory psychicznie. Wszystko za nim przemawia prócz głowy. Jonhson za to jest solidny. Coś tam zagrać potrafi i ma mózg. Ciężko mi zrozumieć o co chodzi bukmacherom tym bardziej, że rok temu fogini dostał tutaj wpape od zupy w pierwszej rundzie, który też wojakiem na clayu nie jest jak johnson. Kurs Value. Przeciwnik cymbał. Szanse jak dla mnie 70/30 dla Johnsona. Powodzenia bo właśnie się zaczyna.

yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Pierwszym moim pierd...olnięciem na wtorkowy poranek jest mecz :

Cilic Marin - Garcia-Lopez Guillermo 1 @ 1.60 Rivalo ⛔ 4-6,3-6
vs.

Gram na chorwata z prostego powodu , wrócił na korty w tym sezonie w marcu i gość nakręca się z meczu na mecz , w Madrycie ograł Vesely&#39;ego oraz przegrał z Verdasco , który musiał się sporo namęczyć . Guillermo pomimo tego ze osiagnał półfinał w Estoril orazz wygrał w Rumuni nie przekonuje mnie . W bukareszcie miał dopiero wymagajacego rywala dopiero w SF i F gdzie był nim odpowiednio Monfils i vesely . W estoril stracił seta z Andersonem , który ma tyle wspolnego z ziemia co podkarpacie z florydą . gdy przyszedł rywal z górnej półki , jednoreki francuz do odpadł po trzy setówce a w Madrycie musiał uznac wyzszosc Verdasco .

Bellucci Thomaz - Schwartzman Diego Sebastian 1 @ 1.70 ▶ 6-4,4-3
vs.
Malutki sebastian mnie nie przekonuje pomimo tego , że powalczył ostatnio nawet z Federerem w Stambule . Tutaj w Romie pokonał Kuznetsova oraz w trzech setach Paire . Belluci miał przeprawe z Gonzalezem A. - łatwa wygrana , tylko dwa gemy stracone oraz pokonał Dodiga . Co do Brazylijczyka to w ostatnich turniejach odpadał z naprawde dobrymi grajkami typu :: Isner ( który jest w niezłej formie) , Cuevasem oraz Bautista Augutem . Schwartzman nie miał wybitnych przeciwników w ostatnim czasie i pomimo tego ze jeden jak i drugi preferują ziemie to postawiłem na starszego .

Tomic Bernard - Troicki Viktor 1 (+1,5seta) @ 1.55 Rivalo ✅ 6-7,7-6,6-7
vs.

Tomić na ziemi bilans do dupy w swojej karierze , Troickiemu natomiast na ziemi w tym sezonie w ogole nie idzie . Tomić rozegrał na ziemi w tym roku 4 mecze z czego jeden wygrał , ale w każdym z tych meczy grał po trzy sety . Troicki złapał ostatnio dwa gemy z Monfilsem , w Munich przegrał z Estrella w Bukareszcie z Gimeno traverem , jedynie co cos pokazał to w Monte Carlo gdzie powalczył z Isnerem i ograł Klizana w trzech setach . Zdobycie seta przez Tomicia w tym meczu wydaje sie byc najlepsza opcją.

Reszta propozycji , których nie mam czasu , abyc coś dodac od siebie :
Lopez, Feliciano - Kyrgios, Nick 1(+1,5seta) @ 1.65 Rivalo ✅ 6-4,7-6
Wawrinka, S. - Monaco, J. 1 @ 1.35 Rivalo ✅ 4-6,6-3,6-2
Anderson, Kevin - Kohlschreiber, Philipp 2 @ 1.45 Rivalo
▶ 3-0
Tutaj niemiec powinien pewnie wygrac nawet w dwóch setach bo Anderson nie potrafi sie odnaleść na ziemi tak jak to robi na hardzie , a Philip narawde w niezłej formie

Otrzymane punkty reputacji: +10
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Anderson K. - Kohlschreiber P. 2 @1.51 Marathon ::: 4/10j ZWROT
Kolba ostatnio forma zwyżkowa, 2 wyrównane mecze z Murrayem - zwycięzcą ostatniego Mastersa w Madrycie. Co ciekawe, jako jedyny potrafił mu tam urwać seta - a choćby taki Nadal nie dał rady. Anderson to mimo wszystko nie jest gracz na cegłę. Wysoki dwumetrowiec chyba nigdy nie będzie mistrzem gry na cegle. Zdecydowanie bardziej pasuje do gry na szybkich nawierzchniach, gdzie faworyzuje go dobry serwis i mocne uderzenia. Na mączce liczy się przede wszystkim regularność, wytrzymałość. Te cechy ma Niemiec, trochę ich brakuje Andersonowi, który mistrzem wymian nie jest. W tym roku Kevin od wejścia na korty ziemne prezentuje się kiepsko, przegrywał z GGL-em, Bolellim a ostatnio ledwo co wywalczył awans z Florianem Mayerem, gdzie dopiero po 3 setach i dwóch wygranych TB zdołał awansować. Kolba forma zwyżkowa, dobry występ w Monachium gdzie doszedł do finału i przegrał z Murrayem po 3 setach, w Madrycie w 1 rundzie bez problemów przeszedł Fallę, ale później znów po 3 ssetach przegrał z Murrayem. Nie powinien mieć problemów z wygraną.
Niby tyle meczy a ciężko coś mi więcej wymyślić... Może później coś jeszcze się uda.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Cilic M. - Garcia-Lopez G.
Garcia-Lopez G. +1,5 seta ::: 1,52 ::: Pinnacle ::: 2/10
Garcia-Lopez G. ::: 2,31 ::: Pinnacle ::: 1/10

Sytuacja wygląda tak jak pisałem już nie raz w tym sezonie czyli GGL gra sezon życia od początku roku trzyma wysoki poziom bez wyjątku. Efektem tego są dwa wygrane turnieje ATP. Mączka to jego ulubiona nawierzchnia, odnosi tam swoje najlepsze wyniki. W Madrycie odpadł dość szybko, ale na kogo on tam trafił? Na kolejnego Hiszpana Fernando Verdasco który jest leworęczny, a z nim zawsze ciężko mu się grało, do tego Fernando pokonał też później Cilica, jak i samemu Ferrerowi urwał set.
Wracając do Chorwata zwycięzcy US Open 2014 to w 2015 roku, po długiej przerwie od tenisa jego bilans wynosi 3:4. Wygrał jedynie z Mayerem i Tsongą którzy podobnie jak te całe trio (włącznie z Cilicem) wrócili do gry po długich przerwach. Pokonał jeszcze młodego Vesleya, ale to okropnie chimeryczny zawodnik który po wygranym turnieju w Auckland grał padaczkę, ostatnio coś się w końcu odblokował, ale nadal jest to typowy zawodnik grający w kratkę. H2H 1:1 z lat 2008-2010, Cilic jest w tym meczu faworytem tylko z nazwiska, choć z oczywistych względów jego forma powinna rosnąć z meczu na mecz.
Wynik: 4:6 3:6 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +33
M 138

misi3kk

Użytkownik
Marin Cilic - Guillmermo Garcia Lopez 2 2.46 Betfair 2/10 1.5 +set 3/10 (nie ma kursu jeszcze)
Ja tu uderzam podobnie jak Shakal, oglądałem w tym roku Cilica i nie zrobił na mnie większego wrażenia. Jedyne za co można dać plusa to zwycięstwa z Tsongą i urwanie seta Verdasco bo gość naprawdę dobrze grał w Madrycie i nawet Ferrer mógł z nim polecieć. Vesely nie jest słaby, ale jest to jeszcze młody, chimeryczny zawodnik. Poza tym w Rzymie nawierzchnia jest wolniejsza od tej z Madrytu więc serwis nie będzie mu dawał takiej przewagi na GGlem. Marin nigdy wirtuozem na ziemi nie był więc dostrzegam value w kursie na Guillermo.
Thomaz Bellucci -Diego Schwartzman 1 1.75 betfair u mnie w przód bo krecz w drugim secie
O tym meczu w zasadzie wszystko zostało napisane więc jedynie powielam typ.
Martin Klizan- Alexandr Dolgopolov +1.5 seta Klizan około 1.85 , nie ma obecnie na betfair
Dwa czajniki. Ukrainiec wypadł dobrze w meczu z Delbonisem ale z Klizanem mu tak łatwo nie będzie gdyż ten prezentuje w tym roku naprawdę dobrą formę. Nie wiem tylko co z kontuzją Słowaka dlatego mała stawka. Niewykluczony również w tym spotkaniu over gemowy.
Wawrinka - Monaco 1 1.4
Wygrał z nim miesiąc temu więc dlaczego miałby tego nie powtórzyć , forma nie spadła , ostatnio zacięty mecz z Dimitrovem przeciwieństwie do tego pierwszego z tego roku. Muszę przyznać, że dzisiejsze spotkanie Lajovica z Monaco wbrew pozorom mogło sie podobać bo panowie zaprezentowali fajny tenis. Jeśli jednak Dusan potrafił ustawiać w niektórych wymianach Juana jednoręcznym backhandem to tym bardziej będzie to robił Stan. Poza tym Szwajcar to dużo bardziej doświadczony zawodnik od Dusana i myślę, że będzie wykorzystywał okazje, które nie raz stały przed serbem w dzisiejszym spotkaniu.
Granollers-Pujol - Bautisa Agut 2 1.27 Betfair
Tym bardziej przeciwko Groszkowi, value to większego nie ma, ale nienawidzę tenisa, który gra Marcel. Niestety nie oglądałem spotkania z Monfilsem, ale nie wiem jak mógł z nim przegrać, w spotkaniach z lepszymi zawodnikami z reguły Marcel nie ma nic do powiedzenia co pokazał Andy czy Kei w tym roku. Może Bautiscie trochę do nich brakuje jednak jest to zawodnik, który sporo myśli na korcie a to mam nadzieję, że wystarczy na starszego z hiszpanów .
Querrey - Tsonga 2 1.4
Zacznę od tego, że Jo nie prezentuje w tym sezonie wybitnej formy jednak coś tam gra, zacięte spotkanie z Sockiem, wygrana z Goffinem, czy nawiązanie walki w pierwszym secie z dobrze dysponowanym Berdychem. Querrey nigdy do czołówki na ziemi nie należał. Dotarł w tym sezonie do finału ze skarpetą gdzie uległ w dwóch tie- breakach jednak turnieje w ojczyźnie a turnieje w Europie to z reguły inna bajka dla Sama. Ogólnie średnio przepadam za tym zawodnikiem bo jest to typ zawodnika &quot;jak serwis nie siedzi to koniec&quot;. Tsonga ma więcej atutów i mimo tego, że nie jest jeszcze w pełni formy to liczę na niego.
Anderson - Kohlschreiber 2 1.48
O tym meczu również sporo zostało napisane więc pobieram typ i tyle. W głównej mierzę mam nadzieję, że Anderson podtrzyma swój &quot;chlubny&quot; bilans na ziemnej, tym bardziej, że nawierzchnia nie jest jakaś bardzo szybka, więc liczę na to, że na serwisie nie wyrządzi Philipowi dużej szkody.

Otrzymane punkty reputacji: +36
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Klizan M. - Dolgopolov A. 1 (+1,5 seta) @ 1,81 Pinnacle ⛔ 4-6 1-6 Jednak kontuzja daje się we znaki...
Klizan M. - Dolgopolov A. 1 @ 3,25 Bet365 ⛔
Strasznie wysokie kursy na Słowaka. Fakt, ostatnio w meczu z Granollersem skreczował, ale nie wiem dokładnie czemu i czy po prostu chciał zachować siły na kolejny turniej. Martin ostatnio gra naprawdę dobrze, na miarę swojego talentu. Kontuzje mózgu nie są aż tak częste, jak w poprzednich latach. Wygrany turniej w Casablance i 1/2 finału w Barcelony to zaczątki dobrej formy Klizana. Pomiędzy tymi dobrymi turniejami zdarzyło mu się odpaść w 1 rundach. Możliwe, że to typowe pokłosie sukcesów w poprzednich turniejach i danie sobie odpoczynku. Gdyby nie ten krecz wierzyłbym bardziej w Niego, ale i kursy byłyby inne. Martin swoją lewą ręką przysparza problemów sporej liczbie zawodników. Z głębi kortu gra naprawdę dobrze, serwisem też potrafi dobrze wprowadzić piłkę, a silnym FH potrafi skończyć dobrze ustawioną wymianę. Problemem jest głównie gorąca głowa, której czasami brakuje.
Dolgopolov grał dobrze w 1 części sezonu na hardzie. Teraz przyszła pora na mączce i idzie mu już słabiej. Oglądałem jego mecz z Monfilsem w Monte Carlo. Można powiedzieć, że zagrał nieźle, ale miał mnóstwo szans na wygranie seta, a i tak potrafił to spartolić w swoim stylu. Serwis jak trafia, a często z tym jest problem, potrafi na pewno postraszyć, bo jest nieprzyjemny i w dziwny sposób wykonywany. Technicznie Dolgo jest bardzo dobrze wyszkolony, podobnie pod względem motorycznym. Na pewno jest to groźny zawodnik jak ma swój dzień.
Wszystko zależy od tego, czy Klizan jest zdrowy. Jeśli nic mu nie jest to spokojnie powalczy z Ukraińcem i tego seta powinien zgarnąć, a nawet i mecz.

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Monaco - Wawrinka ---- Wawrinka @ 1,35 (zagrane po 1,42) ✅
Kurs na Szwajcara sporo spadł od wczoraj i chyba nie ma się co temu dziwić. Stan grał z Monaco 4 razy i zawsze wygrywał, a tylko raz udało się Argentyńczykowi urwać seta. Ich ostatnie spotkanie w Monte Carlo w tym roku wygrał pewnie Stan. Wawrinka może nie jest w swojej optymalnej formie, ale gra na tyle dobrze, że powinien sobie poradzić. Ostatnio przegrywał dwukrotnie z Dimitrovem, a więc z zawodnikiem, który potrafi grać na wysokim poziomie i do tego jest w dobrej dyspozycji. Monaco w Madrycie pokonał najpierw Almagro, a później uległ Raonicowi, natomiast w 1 rundzie w Rzymie wygrał 2:1 z Lajovicem. Argentyńczyk we wczorajszym meczu poprawnie przebijał piłkę na drugą stronę, ale grał w tak jednostajnym rytmie, że nie powinien sprawić Szwajcarowi problemów. Monaco nie ma dobrego uderzenia kończącego ani serwisu i aby wygrać musiałby liczyć na wyjątkowo słabą dyspozycję Wawrinki. Jesli Stan nie zagra tak jak z Dimitrovem w Monte Carlo to powinien sięgnąć po wygraną. Kurs obecnie jest dość niski, więc typ może byc dobry do gry w jakiejś kombinacji.
Wawrinka przespał 1,5 seta. Dobrze, że na czas przyszła lepsza dyspozycja.

Otrzymane punkty reputacji: +3
O 135

omas123

Użytkownik
Strasznie wysokie kursy na Słowaka. Fakt, ostatnio w meczu z Granollersem skreczował, ale nie wiem dokładnie czemu i czy po prostu chciał zachować siły na kolejny turniej. Martin ostatnio gra naprawdę dobrze, na miarę swojego talentu. Kontuzje mózgu nie są aż tak częste, jak w poprzednich latach. Wygrany turniej w Casablance i 1/2 finału w Barcelony to zaczątki dobrej formy Klizana. Pomiędzy tymi dobrymi turniejami zdarzyło mu się odpaść w 1 rundach. Możliwe, że to typowe pokłosie sukcesów w poprzednich turniejach i danie sobie odpoczynku. Gdyby nie ten krecz wierzyłbym bardziej w Niego, ale i kursy byłyby inne. Martin swoją lewą ręką przysparza problemów sporej liczbie zawodników. Z głębi kortu gra naprawdę dobrze, serwisem też potrafi dobrze wprowadzić piłkę, a silnym FH potrafi skończyć dobrze ustawioną wymianę. Problemem jest głównie gorąca głowa, której czasami brakuje.
Sprawa z Klizanem wyglada tak, ze w Barcelonie w meczu z Nishikorim dostal kontuzji prawego nadgarstka.
Pozniej wycofal sie z turnieju w Munich gdzie bronil punktow za wygrana z zeszlego roku.
Teraz krecz z Granollersem i sadze ze tez cie wycofa albo bedzie krecz bo widac po Delpo jaka powazna to jest kontuzja.

hayto 631

hayto

Użytkownik
Simon/Rosol - Sock/Kyrgios 2 @ 1.61 bet365 ✅ 3-6, 6-1, 8-10
Dziwi mnie, że jeszcze nikt nie podał tego typu. Simon przy siatce gra tragicznie, a jego bilans w deblu wynosi 28 wygranych i 105 porażek. Jego kolega z pary również na minusowym bilansie, bo 59-65. Zagrają przeciwko parzę Sock/Kyrgios. Obie te pary ze sobą będą grać pierwszy raz! Sock w debla umie grać co pokazał na Wimbledonie w tamtym roku (wygrał go ???? ) Ponadto smaczek rywalizacji dodaje to , że Sock wczoraj przegrał w singlu z Simonem, więc z pewnością jest głodny rewanżu, a to, że Simon gra dalej to dodatkowy plus, bo być może lekceważąco podejdzie do tej rywalizacji.

Otrzymane punkty reputacji: +46
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Gasquet Richard - Ferrer David 2, Pinnacle Sports 1.70

4:6, 5:7 ✅✅✅

VS.

Dziwą mnie aż takie wysokie kursy na Ferera, ja wystawiłbym nie więcej niż 1.40 i dla mnie to właśnie David jest stanowczym faworytem. Mimo, że Hiszpan ma skończone 33 lata to ciągle prezentuje wysoki poziom. Ferrer w tym roku wygrał 31 meczów i przegrał 7 w tym na mączce ma bilans 12/3. Od początku roku można powiedzieć, że miał jedną wtopę która uderzyła w jego honor no może góra dwie. Podczas Indian Wells w trzeciej rundzie z Tomicem 7:5, 6:4 czy z Andujerem w Barcelonie 7:6, 6:3 gdzie Andujar chyba miał tam turniej życia gdzie dotarł do finału. Porażki które go nie ośmieszają to z Djokovicem , Nadalem oraz Nishikori x2 w tym ostatnia na dniach. Wygrywał natomiast w Doha, w Rio de Janerio, w Acapulco. Ostatnio właśnie w Madrycie grał z Nishikori gdzie przegrał 6:4, 6:2. Azjata tam zdemolował Hiszpana ale trzeba oddać Ferrerowi to, że momentami grał na 120 % swoich możliwości ale Japończyk grał jeszcze o 10% więcej. Pierwszy set był fantastycznym widowiskiem z jednej jak i drugiej strony ale w drugim Ferrer nie miał już pomysłu i przegrał dość wyraźnie 6:4, 6:2. Tym właśnie wynikiem sugerują się bukmacherzy wystawiając takie kursy a moim zdaniem David jest w bardzo dobrej formie.

Francuz po swoim drugim urazie w tym roku prezentuje się dobrze. W Indian Wells nabawił się urazu i wystartował dopiero 28 kwietnia w Estroil gdzie wygrał ten turniej na mączce. Zaprezentował tam swój tenis z najlepszych lat gdzie starał po drodze tylko jednego seta. Z tych lepszych to pokonał Almagro, Garcię Lopeza oraz Kyrgiosa w finale gdzie Gasquet pokazał wszystkie słabości kangura na ziemi. Moim zdaniem kogo miał pokonać to pokonał i z kim miał przegrać od czasu drugiej kontuzji w tym roku to przegrał. W Madrycie pokonał bez większych problemów Karlovica 6:3, 6:4 a przegrał z Berdychem 7:6, 7:5. Tutaj w Rzymie pokonał gospodarza, mało znanego Fabbiano (199 ATP) 6:1, 7:6 gdzie w drugim secie przy 5:4 i serwis miał piłkę meczową a się połamał i podobne przestoje miał w turnieju w Estroil gdzie w pewnym momencie z GGL stracił 12 czy 11 punktów z rzędu. Ferrer miał mniej więcej 4 dni na odpoczynek także nie można mówić o żadnym zmęczeniu w jego przypadku. Tym bardziej, że Rysiek tylko raz zanotował tutaj półfinał a Ferrer od 4 lat czuje się tutaj dobrze tj. 2 ćwierćfinały, półfinał i finał. Gasquet zaczyna grać coraz lepiej i starcza to na zawodników poza TOP 10 ale moim zdaniem nie Ferrera to nie wystarczy. Analiza pisana na szybko ponieważ mecz niebawem.

Otrzymane punkty reputacji: +11
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Bautista Agut + Nishikori @ 1,59 ⛔
Roberto Bautista-Agut zagra z Thomazem Bellucci. Hiszpan ostatnio gra bardzo dobrze. Na początku roku miał problemy z utrzymaniem wysokiego poziomu z zeszłego roku, ale teraz wszystko wygląda w jego wykonaniu coraz lepiej. W Madrycie zatrzymał go dopiero w 3 rundzie Kei Nishikori. Przegrywał ostatnio tylko z tenisistami ewidentnie lepszymi od niego: Nishikori i Murray. Z Japończykiem grał też w Barcelonie gdzie zdołał urwać mu seta. Jego rywal również gra zauważalnie lepiej po bardzo słabym początku sezonu. W Rzymie idzie mu jak narazie dobrze, bo przeszedł kwalifikacje z Dodigiem i Gonzalezem, a w 1 rundzie pokonał Schwartzmana po kreczu. Podobnie jak u Aguta przegrywa on ostatnio z tenisistami lepszymi od niego: Cuevas, Isner. Niewątpliwie lepszym od niego tenisistą jest Bautista-Agut i myślę, że to on wygra. H2H 2-1 dla Aguta, a jedyna porażka w Davis Cupie w 2014.
W drugim meczu Nishikori zagra z Veselym. Czech miał dobry turniej w Bukareszcie gdzie dotarł do finału i tam przegrał z GGL. Potem odpadał w 1 rundach z Kohlschreiberem i Cilicem odpowiednio w Monachium i Madrycie. W 1 rundzie w Rzymie pokonał Gulbisa, który obecnie gra parodię swojego tenisa z pierwszej połowy tamtego sezonu, a i nie obyło się bez straty seta. Nishikori wygrał turniej w Barcelonie, a w połfinale w Madrycie pokonał go znakomicie grający tam Murray. Stracił Japończyk trochę punktów za brak awansu do finału i sądzę, że będzie się starał zrobić tu dobry wynik. Czech to dobry tenisista, ale ma wahania formy, nawet jak zagra dobry mecz jutro to Nishikori w swojej normalnej dyspozycji powinien go pokonać bez większych trudności. Vesely nie jest mistrzem obrony jak Murray i nie sądzę, że oprze się atakom Japończyka.

Otrzymane punkty reputacji: +14
yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Isner, John - Mayer, Leonardo 1 @ 1,50 Rivalo ✅ 7-6,6-4

vs.
Mayer to napewno trudniejszy przeciwnik dla Johna niżeli Sousa . Amerykanin prezentuje się zajebiście , bardzo mi sie podoba , i ten serwis , który siedzi mu niesamowicie . W madrycie przegrał w QF z Berdychem gdzie zagrali równe spotkanie , wczesniej w Monte Carlo odpadł z Nadalem po trzy-setowym boju . Po drodze w tych obu turniejach pokonywał miedzy innymi Kyrgiosa , Bellucciego czy Troickiego , a każdy z nich napewno grać potrafi .
Mayer tutaj pokonał młodego włocha Gaio , który preferuje gre w Futures . W Madrycie odpadł z Raoniciem , wczesniejsze mecze to trudna przeprawa z Lopezem oraz wygrana z Mullerem z którym zagrał tak , że trzymał swóje podanie oraz po jednym z kazdych setów zdołał przełamać Gilesa . Tutaj o przełamanie bedzie niesamowicie trudno , bo Isner ma podanie świetne . Gram tutaj na Isnera z krótkiego powodu , imponuje mi ostatnimi czasami i jest w świetnej formie co powinno sie przełozyc na wynik meczu .

Thiem, Dominic - Simon, Gilles 1(+1,5 seta) @ 1,50 Rivalo ✅ 7-6,2-0

vs.
Tutaj zagranie dodadkowego handi na austriaka wydaje mi się dobrą opcją , gdyż to Dominik prezentuje się dla mnie lepiej od Simona . Tutaj ograł włocha Bolleliego co mnie troche zdziwiło , w Munich odpadł w QF z Mezerem , ale po drodze ograł szjbniętego Foginiego oraz pospisila V. Giles był blisko odpadniecia tutaj z Sockiem bo przegrał pierwszy set , w drugim amerykanin prowadził już 4-2 gdzie przegrał własne podanie i francuza uratował wygrany Tie break drugiego seta . Wiadomo francuz jest doswiadczony preferuje każda nawierzchnią , ale pewniejszy dla mnie jest austriak , który niemalze pewne jest ze zdobecie seta , moze uda mu sie wygrać , bo szanse widze , ale seta urwać powinien spokojnie . Grali ze sobą trzy-krotnie i 3x w poprzednim roku dwa razy wygrał francuz traca przy tym po secie oraz raz austriak na IW w dwóch setach . Wg. mnie fajna opcja w tym meczu .

Garcia-Lopez, Guillermo - Dolgopolov, Alexandr 1(+1.5 seta) @ 1.37 Rivalo ✅ 6-4,6-3

vs.
Jesli chodzi o ten mecz przeliczyłem się dzis z Ciliciem i teraz z całym szacunkiem gram dodatkowe handi setowe w strone Guillermo . O Guillermo pisałem coś wczoraj , jesli chodzi o ukrainca w Monte carlo zagrał dwa tie breaki z Monfilsem , tutaj w Rzymie pokonał Marcore , Delbonisa i Klizana . I własnie gdyby Klizan był naprawde zdrowy nie sądze , aby ukrainiec miał ponownie zamknąć mecz w dwóch setach , sadze , ze mógłby nawet przegrać , ale to nie ważne . Ukrainiec czasem potrafi odpalić , ale też jest to nie mozliwe , aby grał ja z nut przez cały mecz , dlatego +1,5 s. na hiszpana powinno wejść jak w maasełko .

Fognini, Fabio - Dimitrov, Grigor 2 @ 1.50 Rivalo ⛔ 7-6,4-6,6-0

vs.
Bułgar miał niesamowity spokój i opanowanie , które pokazał w meczu z JJ . Fogini to czubek , nie opłaca się grac na niego bo nie wiadomo kiedy zacznie pajacować . Moze na Dimitrova się zepnie , moze i nie , ale cyrk bedzie napewno . Bedzie to juz 3 ich spotkanie w tym roku w Monte Carlo Dimitrov pewnie zakonczył to w dwóch setach , w Madrycie mecz został zamkniety w trzech setach . Tutaj bedzie podtrzymanie zwycieskiej passy bułgara bo Foginiemu wystrzeli w pewnym momencie głupawka , a Grigor konsekwetnie to wykorzysta , zreszta i tak uwazam , ze wieksze szanse bułgarowi . Dimitrov broni tutaj pkt. za półfinał z zeszłego roku i sądze , ze tą akurat runde zaliczy na plus.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Isner John - Mayer Leonardo, over 10.5 gemów w pierwszym secie, Bet365 2.00

7:6, 6:4
✅✅✅
VS.

W tym typie jak i w analizie idę na łatwiznę ponieważ nie interesuje mnie kto wygra ten mecz, w jakim stylu i dlaczego. O Isnerze w tym roku pisałem z 10 razy jak nie więcej, gdzie w większości dawał mi zarobić. Jeden jak i drugi tenisista w swojej grze bazują na bardzo mocnym serwisie gdzie Isner jest arcymistrzem pod tym względem a Mayer solidnym tenisistą. Mimo, że Leonardo ma 190 cm wzrostu i jest wysokim tenisistą to przy 208 cm Isnera będzie wyglądał jak malutki człowiek. Mączka w Rzymie jest bodajże najszybszą w całej Europie w turniejach ATP także jest to handicap dla jednego jak i drugiego. Dodając jeszcze fakt, że John jest w super formie a Leonardo czuje się najlepiej na mączce i często potrafi nadrobić swoje braki serwisowe grą z głębi kortu trudno będzie o przełamanie. Tym bardziej, że Panowie ze sobą nigdy nie grali. Mimo wszystko boję się bardziej w typ typie, że Argentyńczykowi mogą puścić pierwszemu nerwy bo on raz na jakiś czas potrafi przełamać się do 0 nawet a Isner ma psychikę ze stali i setki razy wychodził ze 0:30 czy 0:40. Mam nadzieję, że to będzie szybka gra...przynajmniej do stanu 5:5 w pierwszym secie, kurs niezły a zdarzenie bardzo prawdopodobne. Tutaj nie ma się co więcej rozpisywać ;). Strzelby w dłoń!

Otrzymane punkty reputacji: +5
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Garcia-Lopez G. - Dolgopolov A.
Garcia-Lopez G. ::: 1,92 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 1:1 z lat 2012-2014, ale to właśnie rok temu na mączce wygrał Hiszpan. Powiem tyle, że nie lubię stawiać przeciwko zawodnikom którzy zamiast głowy to mają czajnik, a do takich zalicza się właśnie Dolgopolov tuż obok Gulbisa, Fogniniego i Paire, ale w tym spotkaniu jednak zaryzykuję po raz kolejny na GGL.
Nie ma sensu pisać codziennie tego samego, że najlepszy sezon, 2 wygrane turnieje itd. odnośnie reprezentanta Półwyspu Iberyjskiego. W dzisiejszym meczu widać było u niego wielką ambicję chęci zwycięstwa, bardzo zacięty mecz z Cilicem który rozstrzygnął w 2 setach, na to liczę też i jutro, a jak znam Ukraińca to on niezbyt lubi grać z takimi walczakami. Aleksander wygrał tutaj 3 mecze włącznie z kwalifikacjami, bo nie grał nic od turnieju w Monte-Carlo co na pewno wybiło go z rytmu meczowego. Pokonanie Delbonisa czy Klizana który jest w pół zdrowy o niczym jeszcze dobrym nie świadczy, zresztą Dolgopolov na przestrzeni ostatnich lat w Europie + na nawierzchni ziemnej nic ciekawego nie grał, żadne imponujące wyniki. Martwić może jedynie fakt, że w następnej rundzie czeka piekielnie i zawsze groźny na clayu David Ferrer.
Wynik: 6:4 6:3 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? John Isner vs Leonardo Mayer dla Mecz (1.543) WYNIK 76 64 ✅✅✅
???? Guillermo Garcia-Lopez (+1.5 Sets) vs Alexander Dolgopolov (-1.5 Sets) dla Mecz (1.378) WYNIK 64 63 ✅✅✅
KURS: 2,126
PinnacleSports

Isner jest w gazie i to trzeba jednoznacznie stwierdzić. W Madrycie dopiero w QF zatrzymał go po trzysetowej walce Berdych. Dużo zresztą od mojej ostatniej analizy spotkania Big Johna się nie zmieniło, więc w zasadzie wiele z poprzednio wspomnianych aspektów odpowiada też temu spotkaniu. Tym razem Isner w mojej ocenie otrzymuje łatwiejszego rywala niż Bellucci i wielu problemów mieć nie powinien. Sousa jakoś w tym roku nie błyszczy. Gra trochę w kratkę i solidne występy przeplata słabszymi. W meczu z Isnerem każdy moment słabości i strata serwisu to w dużym procencie strata seta, więc Portugalczyk będzie musiał zagrać baaaardzo solidnie jak będzie chciał powalczyć z Johnem. Walki może i nie wykluczam, ale co do końcowego wyniku to jestem spokojny. Rok temu Amerykanin odpadł szybko w Rzymie, więc teraz szansa na ugranie tutaj wielu punktów IN PLUS.
Na temat Isnera ostatnio wiele pisałem, więc nie będę się powtarzał. Gość jest w super formie, wszystko fajnie działa i w takiej dyspozycji on jest groźny dla TOP5, więc takiego Mayera powinien spokojnie łyknąć. Owszem Leonardo na CLAY to groźny zawodnik i wcale tego nie umniejszam, ale jak widziałem jego ostatni mecz z Raonicem, to widać było delikatną obniżkę formy. Zestawiając zatem aktualną dyspozycję idę dalej w stronę Amerykanina.
Do dubelka dokładam seta na GGL, którego powtórkę meczu z Cilicem właśnie oglądam ???? i tylko utwierdziłem się w przekonaniu bardzo dobrej formy Hiszpana. Kilka zagrań to klasa światowa, bo np. lobowanie z zimną krwią graczy pokroju Cilica nie jest banalne... Teraz dostaje Dolgo, więc gram spokojnie na seta, bo Ukraiński jeździec bez głowy może przegrać seta, żeby później zagrać kapitalnie... A Aleksandr ostatnio kilka fajnych meczów zagrał, więc forma jest całkiem fajna. Zapowiada się bardzo zacięte spotkanie i 3setówką śmierdzi na kilometr ???? GGL w takiej formie seta powinien spokojnie ogarnąć, więc spróbuje zagrać w tę stronę.

==========================================================
???? David Goffin (+1.5 Sets) vs Jo-Wilfried Tsonga (-1.5 Sets) dla Mecz (1.526) WYNIK 62 46 75 ✅✅✅
???? Thomaz Bellucci vs Roberto Bautista Agut dla Mecz (1.378) WYNIK 16 61 64 ⛔⛔⛔ :;/:
KURS: 2,102
PinnacleSports
Czy Tsonga jest już w takiej formie, aby ograć Goffina 2:0??? Wg mnie zdecydowanie nie i wcale się nie zdziwię, jak to Belg pogoni Francuza w takim stosunku. Owszem, ten rok Davida może nie jest tak kapitalny jak zeszły, ale gra bardzo solidnie i cały czas trzyma jakże wysoką pozycję w rankingu ATP. Miesiąc temu Tsonga wygrał 63 64, ale ostatnio Dawid zaczął grać znacznie lepiej. Oglądałem go ostatnio w Madrycie w meczu z Gulbisem i wyglądał całkiem dobrze. Później nawet był w stanie urwać seta Nishikoriemu, więc na pewno jest to in plus. David może i mocy uderzeń nie ma wielkiej ale sporo nadrabia wybieganiem i super techniką. Tsonga, jak nie jest w pełni formy, to potrafi zagrać seta gdzie ma 20 UE i wiele piłek psuć banalnie a w kolejnych setach zagrać już całkiem ok. Goffin podobnie jak Ferrer potrafi być regularny do bólu co może doprowadzać rywali do frustracji. Kolokwialnie pisząc, grając z takim zawodnikiem jak Goffin, można w ciemno przyjąć, że 90% piłek z wymian wróci. Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę nawierzchnię w Rzymie, która na pewno bardziej odpowiada tzw. &quot;przebijaczom&quot; niż tym z uderzeniem kończącym. Reasumując, set na Goffina to moim zdaniem fajna opcja w tym spotkaniu.
Do dubelka dokładam Bautistę-Auguta, który wg mnie aktualnie jest mocniejszy niż, wracający do optymalnej dyspozycji, Bellucci. Wiele dobrego już o tym spotkaniu napisał vasyl86 pod czym w pełni się podpisuję. Hiszpan jak ostatnio już przegrywa to tylko z ścisłym TOPem (2x Kei, Berdych i Murray). Bellucci tutaj przebijał się przez kwale, w których to aż tak łatwo nie miał, bo z Schwartzmanem do momentu &quot;krecza&quot; Brazylijczyk musiał bronić kilku break pointów a i tak dwa razy go Diego przełamał. Później zacięty bój z Dodigem, który na CLAYu nie porywa... W pierwszej rundzie dostał bez formy A. Gonzaleza, więc jakoś się &quot;doślizgał&quot; do tej drugiej rundy. Teraz miejsca na fuksa już miejsca być nie powinno i stawiam w tym meczu na WIN Roberto.
=============================================

✅✅✅⛔ 3 na 4 :kwasny4565:
POZOSTAJE MAŁY NIEDOSYT ALE... TAK TO BYWA
PS
Ktoś oglądał mecz Bautisty??? Ciekaw jest co tam się podziało, bo po pierwszym secie byłem spokojny, a tu taka zmiana sytuacji... Roberto grał w pełni sił czy coś go to bolało? A może Bellucci się wspiął na wyżyny umiejętności???
=============================================

Otrzymane punkty reputacji: +11
dx2 263,4K

dx2

Użytkownik
Thiem-Simon 2 @ 1.62
Simon jednak powinien wygrac. Thiem gra bardzo dobrze tutaj, skoro Austriak nie pojechal do Madrytu i wybral Monachium to postawil na wystep w Rzymie. Simon jednak zrobil tak samo i daje Francuzowi wieksze szanse na awans o nastepnej rundy. Tak gwoli scislosi obydwaj spotkali sie 3-krotnie. Thiem pokonal Simona w Indian Wells swego czasu, Simonowi poszlo to na ambicje i pozniej Francuz wygral dwa nastepne spotkania, takze zawodnicy sie generalnie znaja.
O Gillesie Simonie ktos kiedys powiedzial cos w stylu, ze nie ma drugiego takiego zawodnika, ktory wygral tyle spotkan przegrywajac setem i bedac breaka w plecy w kolejnym secie i to jest faktycznie chyba prawda. Simon mial bardzo trudny mecz w 1 rundzie z Sockiem i to mu pomoze moim zdaniem.

przemek-sic 374

przemek-sic

Użytkownik
Isner - Mayer
2:0 @ 2.60 Unibet
✅

7 - 6 / 6 - 4 :browar565:

Ja pobieram już teraz, bo kursy polecą ostro. Isner, który zagrał fantastycznie w Madrycie, gdzie poległ dopiero po trzy setowym pojedynku z Berdychem, który Isner mógł nawet wygrać, ale drugi set, a dokładnie tie break przegrał 7 do 9, jest w niesamowitej formie. Nawet jeśli ktoś się obawia co do dokładnego wyniku to polecam po 1.50 wygraną Isnera, do podbicia ako w sam raz! Mayer w tym momencie gra na swój poziom dobrze, ale na takiego asa serwisów jak Isner nie da rady. Co prawda Isner może trochę odczuwać zmęczenie z poprzedniego turnieju, ale po spotkaniu z Sousą było widać, że nadal czuje się dobrze. Isner to gracz, który świetnie gra returnami, dropami i smeczami. Jak dobrze pamiętam to z Berdychem miał około 30 asów, a takiego gradu Mayer nie ogarnie. Rzadko kiedy też popełnia podwójne błędy, co Mayerowi zdarza się nader często. Moim zdaniem wygrana jest bardzo pewna, a dokładny wynik to jakieś 80%. Polecam i pozdrawiam!

P.S. Jeśli mój typ Ci pomógł, kliknij &quot;+ dzięki&quot;, drobny gest, a motywuje do dalszego typowania.

Otrzymane punkty reputacji: +39
adik1992 516,9K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Belluci - Bautista DW 0:2 1.8 bet365 ⛔ szkoda że nie było transmisji
Hiszpan dla mnie tutaj jest wyraźnym faworytem. Na kortach ziemnych czuje się doskonale. Nie tak dawno obaj spotkali się na turnieju w Barcelonie gdzie Roberto wygrał w dwóch setach. Forma przez te 2 tygodnie jakoś drastycznie się nie zmieniła u Bautisty który gładko wygrał w pierwszej rundzie z Granollersem 6:1 6:3. Co do Belluciego to nawierzchnia ziemna jest jego ulubioną. Do turnieju w Rzymie przebijał się przez kwalifikacje które przebrnął bez problemu. Wczoraj jednak miał problemy ze Schwarzmanem który w drugim secie skreczował. Hiszpan potrafi lepiej trzymac piłkę w korcie i rozrzucać rywala. Serwisem też umie zdobywać punkty w ważnych momentach, więc dlatego uważam że dziś również okaże się lepszy zwyciężając w dwóch setach.
Lopez F. - Troicki V over 22,5 1,72 bet365 ✅ 32 gemy, łącznie 27 asów
Hiszpan wiadomo dysponujący doskonałym podaniem który jest głównym z jego atutów. Choc to korty ziemne to też zdobywa dużo punktów dzięki podaniu. Troicki też dzięki swojemu serwisowi wygrywa dużo punktów. Liczę tu na wyrównany pojedynek z przynajmniej jednym TB. Lopez w Madrycie z Mayerem przegrał 6:7 6:7 a wczoraj z Kyrgiosem wygrał 6:4 7:6 więc w obu przypadkach linia pokryta. Troicki natomiast wczoraj z Tomicem rozegrał 3 TB. Wiadomo że Serb w trakcie meczu gdy coś będzie szło nie tak potrafi odpuścic spotkanie gdzie jednokrotnie udowadniał. Jednak myśle że jest to ostatni turniej przed RG i obaj tenisiści będą chcieli zagrac jak najlepsze spotkanie.

greeey 1,5K

greeey

Użytkownik
Nadal - Ilhan under 16,5 gamów @ 2
6:2; 6:0 14 gemów ✅✅✅
Nadal wiadomo formą nie grzeszy ale z reguły gorszych od siebie zjada. Tym bardziej w początkowej fazie turnieju. Do tego dochodzi fakt ostatniej dość surowej lekcji od Murraya. Myślę że Nadal będzie wystarczająco zmotywowany aby łatwo odprawić Turka
///Analiza do poprawy!
@edit
Pisałem na szybko, bo mecz zaplanowany był regulaminowo o 13:50 a wystartował o 14:00. Dodatkowo korzystałem z telefonu, więc ciężko było cokolwiek napisać na telefonie tak aby zdążyć przed meczem.
Temat Nadala był/jest wałkowany wielokrotnie, każdy kto śledzi obecny sezon wie jak wygląda jego sytuacja, lecz tak jak napisałem wyżej z przeciwnikami dużo słabszymi radzi sobie bez większych problemów. A takim oponentem dla Nadala jest Turek Ilhan. Ilhan to typowa dolna półka ATP bez żadnych sukcesów. Co prawa ostatnio zaliczył dość dobre występy ale z mocno niestabilnymi zawodnikami. Jest to 1 spotkanie obu Panów o ile Nadal nie będzie czuł żadnej presji o tyle Marsel jak widać (bo mecz już trwa) jest bardzo sparaliżowany a do tego czuje jednak moc uderzeń Rafy - szczególnie z forehandu. Następnym razem postaram się napisać coś wcześniej tak aby nie być ograniczonym przez upływający czas do rozpoczęcia spotkania.

Otrzymane punkty reputacji: +4
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Goffin D. - Tsonga J-W. 2 @1.61 Pinnacle ::: 3/10j

Tak, Jo jest po kontuzji, ale już trochę czasu od niej minęło. Zaczął ostatnio prezentować się coraz lepiej. W Madrycie już całkiem niezły wynik i porażka dopiero z będącym w formie Berdychem. W Rzymie pokonał niedawno bez większych problemów Querreya 7:6, 6:0. Mimo, że dla Jo najlepsze są szybsze nawierzchnie, na cegle tez grać potrafi. Niedawno mierzył się z Goffinem w Monte Carlo gdzie wygrał 2:0, a był z pewnością w gorszej formie niż obecnie. Liczę na powtórkę z rozrywki. A jeszcze co do Goffina, to jest to gość, który potrafi grać całkiem nieźle, zwłaszcza gdy ma swój dzień. Strata seta z będącym w trzeciej setce rankingu Arnaboldim chluby mu nie przynosi. Goffin jednak kiedy przegrywa to już z reguły z solidnymi rywalami. A takich dostawał ostatnio bardzo często. Moim zdaniem Jo wygra dzisiaj po raz drugi w tym roku z Davidem.

Lopez F. - Troicki V. 1 @1.79 Pinnacle ::: 2/10j

To nie jest tak, że typuję tylko za Lopezem. W dużej mierze typuję przeciwko Troickiemu, który gra ostatnio zwyczajnie kiepsko. Z Tomiciem, który na cegle spisuje się jak się spisuje(bardzo kiepsko) męczył się bardzo i dopiero w trzecim secie po TB udało mu się wygrać. Felek grał z innym Kangurem, którego bardziej cenię na cegle - z Kyrgiosem. Nie sprawił mu większych trudności, wygrał pewnie 2:0. A Nicko w formie był ostatnio niezłej - finał w Estoril oraz 3 runda w Madrycie, gdzie pokonał m.in. Rogera Federera. Feliciano szybko odpadł z Madrytu, więc wydaje mi się, że będzie chciał odrobić nieco punktów do rankingu w Rzymie, gdzie w tamtym roku bardzo szybko odpadł. Zawodnicy są już na ostatniej prostej do Rollanda Garrosa. Tam nie ma odpuszczania, a Lopez na pewno jeszcze chce trochę pograć na clayu przed tym turniejem. Poza tym to jest Masters i trochę punktów do rankingu może zarobić. Moim zdaniem wygra ten mecz.

Kusi mnie jeszcze zagrać jakiegoś overka/handi w meczu Rogera. Ale to jeszcze zobaczę, w razie czego dodam i tutaj analizę ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom