????
John Isner vs Joao Sousa dla Mecz (1.336) WYNIK 75 63
????
Simone Bolelli vs Dominic Thiem dla Mecz (1.653) WYNIK 67 67 :;/:
KURS: 2,208
PinnacleSports
Ostatnio w Madrycie grałem dubelki "Makaronów" i "Jankesów". Teraz trochę zamieszam ????
Isner jest w gazie i to trzeba jednoznacznie stwierdzić. W Madrycie dopiero w QF zatrzymał go po trzysetowej walce Berdych. Dużo zresztą od mojej ostatniej analizy spotkania Big Johna się nie zmieniło, więc w zasadzie wiele z poprzednio wspomnianych aspektów odpowiada też temu spotkaniu. Tym razem Isner w mojej ocenie otrzymuje łatwiejszego rywala niż Bellucci i wielu problemów mieć nie powinien. Sousa jakoś w tym roku nie błyszczy. Gra trochę w kratkę i solidne występy przeplata słabszymi. W meczu z Isnerem każdy moment słabości i strata serwisu to w dużym procencie strata seta, więc Portugalczyk będzie musiał zagrać baaaardzo solidnie jak będzie chciał powalczyć z Johnem. Walki może i nie wykluczam, ale co do końcowego wyniku to jestem spokojny. Rok temu Amerykanin odpadł szybko w Rzymie, więc teraz szansa na ugranie tutaj wielu punktów IN PLUS.
Do dubelka dokładam Bolelliego, który grając u siebie powinien dać z siebie wszystko. Thiem łatwym rywalem nie jest, ale na pewno w zasięgu Simone. Bolelli ten rok na poziomie
ATP (obiektywnie patrząc) ma całkiem udany. W ostatnich trzech turniejach na CLAY pokazał się z dobrej strony, forma jest, wala walki też,jak przegrywa to zwykle już z szerszym TOPem (Nadal, Monfils, Goffin). Teraz zagra z utalentowanym młokosem z Austrii. Łatwy to mecz na pewno nie będzie, ale mam wrażenie, że Dominic po super występnie w Miami mocno obniżył loty. Owszem ostatnio w Monachium pokonał Pospisila oraz Foga, no ale tamten mecz Włoch po prostu oddał w swoim (tym złym) stylu... Porażka z G.Melzerem na pewno mu chluby nie przynosi i moim zdaniem słusznie w meczu z Bolellim faworytem nie jest. Tacy zawodnicy (młodzi i nie do końca ukształtowani) często grają falami i po dobrej fali w Miami przyszła ta gorsza. Ja tutaj typuje grającego u siebie Simone.
=============================================
????
Jack Sock (+1.5 Sets) vs Gilles Simon (-1.5 Sets) dla Mecz (1.429) WYNIK 64 67 36
????
Steve Johnson vs Fabio Fognini dla Mecz (1.320) WYNIK 67 36
KURS: 1,886
PinnacleSports
O Jacku Skarpetce też pisałem ostatnio przy okazji Madrytu. Po bardzo zaciętym trzysetowym meczu przegrał jednak z Tsongą (wcześniej pewnie pokonał Andujara). O końcowym wyniku decydował loteryjny tiebreak, więc mimo tej porażki moim zdaniem wynik niezły. Teraz dostaje niewygodnego "przebijacza" Simona. Na szczęście Jack Sock dysponuje potężnym kończącym forhandem, więc niejako niweluje to część argumentów Simona. Do tego trzeba dołożyć bardzo dobre podanie i robi się może i 50/50 ???? Ciężko tutaj typować kto wygra mecz, bo Simon potrafi być nieobliczalny in plus, ale też z drugiej strony potrafi włączyć sobie "chwilowy uraz mózgu" co jeśli się stanie Sock wykorzysta z zimną krwią. Stąd też mój typ na seta na Jacka.
Do dubelka dokładam Foga, który w pierwszej rundzie na CLAY bardzo rzadko przegrywa. Dochodzi tutaj aspekt własnej publiczności, która to (jak dobrze pamiętam) rok temu tutaj w Rzymie go wygwizdała w przegranym meczu z Rosolem! Czas na rehabilitację Fabio a forma ku temu jest na pewno. Steve potrafi zagrać solidnie, ale z grą na mączce to on wiele wspólnego nie ma. Jak nic Fog nie odwali to powinno być gładko.