>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Rome, 10.05-17.05.2015

Status
Zamknięty.
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Internazionali BNL d&#39;Italia

Miejsce: Rome, Italy
Data rozgrywania: 11.05.2015-17.05.2015
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: ATP World Tour Masters 1000
Pula nagród: € 3,288,530 Oficjalna strona turnieju: http://www.internazionalibnlditalia.com/en/
Lista Startowa: http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=609034
http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=619378 (Qualifying Entry List)
Drabinka: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/416/mds.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/416/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/709/MDS.pdf
Zapraszam wszystkich do dyskusji i pisania analiz​

przemek-sic 374

przemek-sic

Użytkownik
Carreno- Busta v Rublev
2:0
Bet365 @2.25
⛔

Carreno-Busta, Hiszpan, któryjuż dłużej siedzi w zawodowym tenisie, zmierzy się dziś z 17 letnim Rublev&#39;em, który rok temu wszedł dopiero w profesjonalnego tenisa. Moim zdaniem Hiszpan jest bardziej doświadczonym zawodnikiem, który obecnie zajmuje 60 pozycję w rankingu, a jego przeciwnik 266. Mocny serwis, doświadczenie i styl gry przemawia na korzyść właśnie Pablo. Nie sądzę, aby w kwalifikacjach miał jakieś problemu, zwłaszcza z tak młodym graczem. Moim zdaniem po takim kursie warto spróbować grać na doświadczenie. Polecam i pozdrawiam.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Istomin Denis - Dodig Ivan 2, Bet365 1.72

3:6, 3:6 ✅✅✅

VS.

W bezpośrednich pojedynkach jest remis 1:1 gdzie panowie grali ze sobą w 2007 roku na hardzie i tam górą był Istomin oraz w 2013 roku gdzie 6:3, 6:4 na trawie wygrał Dodig. W tym spotkaniu jest wiele podobnych faktów ponieważ jeden jak i drugi tenisista nie czuje się najlepiej na mączce, sezonu nie mają zbytnio udanego oraz jakiś czas temu mieli kontuzję. Chorwat niegdyś 29 rakieta świata a obecnie 94 roku 2014 nie miał szczęśliwego ponieważ kreczował w trzech na cztery turnieje wielkiego szlema. W obecnym sezonie również go to trochę trapi ponieważ na dniach czyli w Madrycie również zrezygnował z gry w pierwszej rundzie kwalifikacji. Wcześniej grał w Stambule gdzie doszedł do ćwierćfinału ulegając Dimitrovowi. Tak naprawdę poza tym ćwierćfinałem w Turcji oraz w Doha na początku roku to nie może się niczym pochwalić. Niby ma bilans na clayu 196/127 ale wiele z tych wygranych meczów było bardzo dawno temu w niższych turniejach. Ale jak Ivan miał dzień to potrafił pokonać na kortach ziemnych takich graczy jak Rosol, Delbonis, Lopez, Dolgopolov, Cilic, Soderling, Raonic. Jego przeciwnikiem będzie Istomin obecnie 67 w rankingu a niegdyś 33. On mianowicie ma jeszcze gorszy sezon ponieważ poza ćwierćfinałem z hali Montpellier nie może się niczym innym pochwalić. W ostatnim czasie odpadł w II rundzie w Stambule przegrywając tam z Belluccim 7:6, 6:3. Ale wcześniej odpadł z Mekticem (351 ATP) 6:3, 6:4 i dodatkowo w Monte Carlo skreczował w drugiej rundzie kwalifikacji przy stanie 4:3. Istomin podobnie jak Dodig jeśli ma dzień to potrafi napsuć dzień najlepszym tenisistom. Mimo wszystko uważam, że wygra Chorwat ponieważ ma ciut lepsze wyniki w ostatnim czasie, na mączce jednak lepiej się czuje niż Uzbek, no i mączka w Rzymie zawsze zaliczała się do tych szybszych także to również jest handicap w stronę Dodiga. Denis jest tenisistą bardziej wszechstronnym i na pewno lepiej wyszkolonym technicznie gdzie czasem brakuje mu nieco sił w uderzeniach ale Dodig jest takim solidnym rzemieślnikiem. Nie ma w jego tenisie może jakieś porywającej dla oka gry ale jest solidnym graczem, gra dość prosto i najprostsze działania często dają najlepsze skutki. Tym bardziej iż Dodig jest wspaniałym deblistą co często go ratuje i daje przewagę a o Istominie tego powiedzieć nie można.

Otrzymane punkty reputacji: +15
przemek-sic 374

przemek-sic

Użytkownik
Istomin D. - Dodig I.
Istomin wygra mecz @2.25
⛔ nie powalczył.
Mecz dosłownie za moment i myślę, że obecna forma może nie powala, ale to spotkanie to 50/50. Istomin wyżej w rankingu, moim zdaniem i o wiele lepszym graczem jest, po przerwie, a Dodig chimeryczny bardzo. Widziałem spotkanie Istomina z Paire i przyznam, że byłem pod wrażeniem jego stylu gry w tym spotkaniu. Po takie kursie warto zaryzykować. Może ktoś live złapie jeszcze. Pozdrawiam!

K 538

kopciu

Użytkownik
Gulbis-Vesely 1 @ 2,10 ⛔
Bet365
Postanowiłem pograć w strone Łotysza. Kurs jak dla mnie lekko przesadzony stawiający w roli faworyta młodego czecha. Jak wiadomo Gulbis od początku roku mocno zawodzi. Przegrywa większość turniejów w I rundach. Ale w ostatnim turnieju w Madrycie w I rundzie z Goffinem widać już było poprawe i okresy dobrej gry ze strony Łotysza. Oczywiście gorąca głowa dała o sobie znać w najmniej odpowiednim momencie i niestety nie doszło do TB w 3 secie choć były ku temu okazje. Dużo piłek na BP dla Goffina w 3 secie obronione przez Gulbisa-potrafił się spiąć jak chciał. Oczywiście jest jeszcze dużo do poprawy ale myślę, że to idealny moment dla Gulbisa na przebudzenie. To tu - w Rzymie - w 2013 roku przeszedł przez eliminacje i dotarł do 3 rundy przegrywając po morderczym boju z Rafaelem Nadalem (późniejszym triumfatorem imprezy 6:1,5:7,4:6). W 2014 odpadł z kolejnym znakomitym graczem - D.Ferrerem. Punkty do obronienia za 3 runde tak więc motywacji nie zabraknie. Panowie grali już w tym roku w Auckland i górą był Vesely 2:1. Kursy były wtedy odwrotne. Myślę, że o Veselym jeszcze nie raz w przyszłości będzie głośno ze względu na jego wyniki. Pierwszy jego start w turnieju w Rzymie. Jeżeli Gulbis zagra cierpliwie i bez niepotrzebnych nerwów (co w jego przypadku jest trudne) to spokojnie powinien ograć czecha. Liczę również na JJ w meczu z Dimitrovem @ 5 ????
Jednak znowu głowa-kilka piłek setowych w I secie dla Gulbisa zmarnowanych...

przemek-sic 374

przemek-sic

Użytkownik
Delbonis F. (Arg) - Dolgopolov A. (Ukr)
Dolgopolov wygra @1.66 bet365

✅
Ja pokieruje się dziś w stronę ukraińca Alexa, którego kilkakrotnie miałem przyjemność oglądać i jestem pod wrażeniem jego stylu gry. Dziś zmierzy się z lewo ręcznym graczem, który jakoś nigdy nie powalał mnie jakością swojej gry. Dolgo biega praktycznie po całym korcie, do każdej piłki. Świetnie też gra przy siatce, co jest jego dużym atutem. Mam na uwadze, że czasem traci seta, ale jest dobrze zbudowanym graczem, który potrafi rozgrywać długie pojedynki, więc o to się nie martwię, gdy nawet straci seta - nawet wtedy staje się bardziej agresywny. Polecam pograć stronę sąsiada Naszego.

Otrzymane punkty reputacji: +7
yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Gulbis Ernests - Vesely Jiri
GULBIS @2,16 pinnacle
⛔

vs.

Pierwszą myślą było tuytaj zagranie na czecha , ale po wewnętrznej analizie postanowiłem zagrać na Gulbisa . Łotysz zagrał trzy mecze na mączce i z każdym meczem czuł się coraz lepiej . Pomimo , że nie wygrał , a na wszystkich nawierzchniach w tym roku bilans okropny bo 1/10 i jedna wygrana na IW z Gimeno traver postanowiłem zagrać na jego przełamanie , a na takich przełamaniach często wychodzi się dobrze , tak jak wczoraj zrobiła to Soler Espinosa. W pierwszym swoim meczu dostał baty od Haider-Mauera , który jest / był w niezłej formie i grał fajne mecze na ziemi , nastepnie mecz z Paire , gdzie Gulbis wygrał pierwszego seta i przegrał ostatecznie mecz no i ten ostatni mecz z Goffinem , w którym powalczył i chciał wygrac , ale zabrakło szczęścia i troche rozumu . Vesely w poprzednim miesiącu doszedł w Bukareszcie do finału , ale pokonał tam Karlovicia który z ziemią nie ma dużo wspólnego , Jaziri któy wrócił na swój tor i gra w challengerach , małego Schwartzmana , który raz zszokuje a częsciej przegrywa swoje pojedynki no i ograł G.Travera , który mu się przeciwstawił jako jedyny i wygrał po trzy-setówce . W Munich dostał Kolbe , który zlał go jak małe dziecko oddając w sumie 3 gemy . Ostatni mecz na ziemi to porazka Veselego z Ciliciem w Madrycie . Grali ze sobą raz w Auckland na początku roku , wówczas Vesely wygrał w trzech setach , dziś sądze , że to Gulbis wyjdzie zwycięsko i odnajdzie chodź troche formy z zeszłego sezonu , a okazja ku temu jest świetna bo Vesely czasem traci głowe , ale nie na to licze tylko wierze w umiejętności Łotysza .

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Delbonis F. - Dolgopolov A. 2 @1.70 Betsson ::: 1/10j✅✅
Liczę na dobrą ostatnio dyspozycją Dolgo. W Miami pokazywał się z dobrej strony urywając m.in. seta Djokoviciowi. W Monte Carlo nie bez walki po dwóch TB oddał Monfilsowi. Na pewno Ukrainiec ma spory potencjał, którego jeszcze w pełni nie pokazał. Nawet na cegle potrafił osiągać bardzo dobre rezultaty - ogrywał na clayu m.in. Ferrera czy Tsongę, wygrywał turnieje, urywał seta Djokoviciowi. Delbonis typowy ziemniak, też zanotował parę ciekawych wyników, jak choćby gdy w Hamburgu jako kwalifikant dotarł do finału po drodze pokonując choćby samego Rogera Federera, a ulegając dopiero Fogniniemu.
Tak swoją drogą nie wiem czemu zapomniałem tutaj wpisać Schwartzmana po @1.60. W temacie wpisałem, tutaj jakoś pominąłem. W każdym razie kto śledzi temat ten widział. Wygrał z Pairem 2:1 więc ✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +13
dx2 267,1K

dx2

Użytkownik
Chardy-Rosol 1 @1.85
Mam przeczucie, ze Chardy ten mecz wygra. W ubieglym sezonie cwiercfinal, pokonal Federera, broiac pilki meczowe bodajzewiec jest o co grac. Francuz w Rzymie grywa lepiej niz w Madrycie. Rosol to jeszcze nie to. On sie jeszcze nie pozbieral, chociaz duzo lepiej gra niz jeszcze. Czech o dziwo niezle gral w duecie IW-Miami, ale co do tej cegly to mam wciaz watpliwosci w tym sezonie. Tak delikatnie, tylko symbolicznie sprobuje na Chardy&#39;ego.

Swoja droga mija 10 lat od jednego z najbardziej pamietnych meczow finalowych w historii tenisa na cegle, ktorzy rozegrany zostal w Rzymie dekade temu. Mecz trwal wtedy troche ponad 5 godzin, a grano wtedy jeszcze do 3 wygranych setow i do samego konca nie bylo wiadomo kto wygra. Dzis takich meczow ze swieca szukac. Niesamowity mecz, poziom i emocje, absolutny klasyk.
https://www.youtube.com/watch?v=RkOhsBWDQHY

przemek-sic 374

przemek-sic

Użytkownik
Coric B. (Cro) - Lajovic D. (Srb)
Coric wygra @1.80 bet365
Coric wygra 2:0 @2.88 bet365
⛔ szkoda, myślałem, że w drugim secie się pozbiera.

Kolejny dobry mecz dziś, który może szybko się zakończyć i to dobrym kursem. Borna zawodnik młody, który na korcie walczy jak lew i ogrywa starych wyjadaczy tenisowych, zmierzy się z sześć lat od siebie zawodnikiem, którzy w ubiegłym roku spotkali się na korcie i Coric rozprawił się z nim w dwóch setach. Johansson dobrze przygotowuje młodego zawodnika. Co prawda kort ziemny ostatnio średnio podchodzi mu, ale myślę, że dzisiejsze spotkanie spokojnie wygra, a wynik 2:0 to na moje oko 70%. Borna na pewno nie odda dziś tego meczu bez walki. Mecz już za moment, łapać live!

O 135

omas123

Użytkownik
Isner - Sousa
Isner DW 2:0 @ 1.91 bah
✅✅✅
Isner forma rewelacyjna. Nie wiem dlaczego ludzie pisza ze jest slaby na clayu jesli wygral na nim kiedys z Rogerem 3:1 w David Cupie i prawie pokonal Nadala na French Open w 2011 roku grajac z nim 5 setow - co malo komu sie zdarza.
Sousa slabe wyniki - na clayu pokonal tylko 2x REV, De Scheppera i Janowicza...A przegrywal m.in. z Giraldo, Machado czy Gonzalezem - bilans 4-5
Co do samego meczu. Jeszcze nigdy w swojej karierze nie gral z Isnerem. I sadze, ze tak jak Nishikori bedzie musial po meczu przetworzyc w umysle co go uderzylo.

Otrzymane punkty reputacji: +13
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Zaczyna się kolejny Masters w Rzymie, więc czas coś wytypować. Od siebie dodam, że liczę na zwycięstwo Novaka Djokovicia, ale nie wiem, czy po @2.00 warto zaatakować.
Janowicz J. - Dimitrov G. -1.5 seta 2 @1.65 Pinnacle ::: 2/10j✅✅
Nie daję w tym meczu żadnych szans Jerzemu. Zastanawiające jest H2H, gdzie prowadzi Janowicz 2:0. Ale pierwszy mecz to z juniorskiego French Open w 2008 roku a drugi to z Cincinnati, gdzie Dimitrov z tego co pamiętam odpuszczał mecz. Grigor broni tutaj dużej ilości punktów za zeszłoroczny półfinał. Jest w całkiem niezłej formie, ćwierćfinały w Monte Carlo i Madrycie. Janowicz z kolei wręcz przeciwnie - przegrał ostatnio z Sousą. Tutaj mamy jeszcze wolniejszą nawierzchnię niż w Madrycie. Jeśli Janowiczowi nie będzie siedział serwis(a że nie siedzi często) to Dimitroc powinien go parę razy przełamać i szybko zrobić wynik 2:0.
Gasquet 2:0 + Kohlschreiber @1.54 Marathon ::: 2/10j✅✅
Izzi bety :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +16
dx2 267,1K

dx2

Użytkownik
Sock-Simon 2 @1.8
Gillou zrezygnowal ze startu w Madrycie, poniewaz pewnie doszedl do takixh wnioskow po starcie w Bukareszcie. On musial trenowac. Jezeli Simon chce cos zwojowac przed French Open to musi sie to stac tu w Rzymie. Simon ma w planie jeszcze start w rodzimej Nicei przed French Open i tym mnie troche zaskoczyl, poniewaz on grywal tam niezwykle rzadko i to z bardzo srednim efektem, ale moze wlasnie stad ta rezygnacja z Madrytu. Tutaj w Rzymie cegla jest bardziej klasyczna niz w Madrycie i to lepiej dla Francuza. Rok temu wspamnialy mecz Simona z Nadalem tu w Rzymie w 2 rundzie. Jack Sock to chyba teraz najwieksza nadzieja Amerkanow obok Isnera. Kiedy kariere konczyl Roddick to wszyscy wskazywali na Ryana Harrisona jako zawodnika, ktory bedzie probowac wypelnic luke po amerykanskim ulubiencu, ale to Sock jest graczem z czolówki juz. Moze byc ciekawy mecz, ale jezeli Simon bedzie gotowy na duze granie, a wydaje mi sie ze bedzie to stawiam na koniec meczu na wygrana Francuza. Dobre kursiwo zupelnie jak z Chardym, wiec probowac atakowac mozna.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? John Isner vs Joao Sousa dla Mecz (1.336) WYNIK 75 63 ✅✅✅
???? Simone Bolelli vs Dominic Thiem dla Mecz (1.653) WYNIK 67 67 ⛔⛔⛔ :;/:
KURS: 2,208
PinnacleSports
Ostatnio w Madrycie grałem dubelki &quot;Makaronów&quot; i &quot;Jankesów&quot;. Teraz trochę zamieszam ????
Isner jest w gazie i to trzeba jednoznacznie stwierdzić. W Madrycie dopiero w QF zatrzymał go po trzysetowej walce Berdych. Dużo zresztą od mojej ostatniej analizy spotkania Big Johna się nie zmieniło, więc w zasadzie wiele z poprzednio wspomnianych aspektów odpowiada też temu spotkaniu. Tym razem Isner w mojej ocenie otrzymuje łatwiejszego rywala niż Bellucci i wielu problemów mieć nie powinien. Sousa jakoś w tym roku nie błyszczy. Gra trochę w kratkę i solidne występy przeplata słabszymi. W meczu z Isnerem każdy moment słabości i strata serwisu to w dużym procencie strata seta, więc Portugalczyk będzie musiał zagrać baaaardzo solidnie jak będzie chciał powalczyć z Johnem. Walki może i nie wykluczam, ale co do końcowego wyniku to jestem spokojny. Rok temu Amerykanin odpadł szybko w Rzymie, więc teraz szansa na ugranie tutaj wielu punktów IN PLUS.
Do dubelka dokładam Bolelliego, który grając u siebie powinien dać z siebie wszystko. Thiem łatwym rywalem nie jest, ale na pewno w zasięgu Simone. Bolelli ten rok na poziomie ATP (obiektywnie patrząc) ma całkiem udany. W ostatnich trzech turniejach na CLAY pokazał się z dobrej strony, forma jest, wala walki też,jak przegrywa to zwykle już z szerszym TOPem (Nadal, Monfils, Goffin). Teraz zagra z utalentowanym młokosem z Austrii. Łatwy to mecz na pewno nie będzie, ale mam wrażenie, że Dominic po super występnie w Miami mocno obniżył loty. Owszem ostatnio w Monachium pokonał Pospisila oraz Foga, no ale tamten mecz Włoch po prostu oddał w swoim (tym złym) stylu... Porażka z G.Melzerem na pewno mu chluby nie przynosi i moim zdaniem słusznie w meczu z Bolellim faworytem nie jest. Tacy zawodnicy (młodzi i nie do końca ukształtowani) często grają falami i po dobrej fali w Miami przyszła ta gorsza. Ja tutaj typuje grającego u siebie Simone.

=============================================
???? Jack Sock (+1.5 Sets) vs Gilles Simon (-1.5 Sets) dla Mecz (1.429) WYNIK 64 67 36 ✅✅✅
???? Steve Johnson vs Fabio Fognini dla Mecz (1.320) WYNIK 67 36 ✅✅✅
KURS: 1,886
PinnacleSports

O Jacku Skarpetce też pisałem ostatnio przy okazji Madrytu. Po bardzo zaciętym trzysetowym meczu przegrał jednak z Tsongą (wcześniej pewnie pokonał Andujara). O końcowym wyniku decydował loteryjny tiebreak, więc mimo tej porażki moim zdaniem wynik niezły. Teraz dostaje niewygodnego &quot;przebijacza&quot; Simona. Na szczęście Jack Sock dysponuje potężnym kończącym forhandem, więc niejako niweluje to część argumentów Simona. Do tego trzeba dołożyć bardzo dobre podanie i robi się może i 50/50 ???? Ciężko tutaj typować kto wygra mecz, bo Simon potrafi być nieobliczalny in plus, ale też z drugiej strony potrafi włączyć sobie &quot;chwilowy uraz mózgu&quot; co jeśli się stanie Sock wykorzysta z zimną krwią. Stąd też mój typ na seta na Jacka.
Do dubelka dokładam Foga, który w pierwszej rundzie na CLAY bardzo rzadko przegrywa. Dochodzi tutaj aspekt własnej publiczności, która to (jak dobrze pamiętam) rok temu tutaj w Rzymie go wygwizdała w przegranym meczu z Rosolem! Czas na rehabilitację Fabio a forma ku temu jest na pewno. Steve potrafi zagrać solidnie, ale z grą na mączce to on wiele wspólnego nie ma. Jak nic Fog nie odwali to powinno być gładko.
✅✅✅⛔ 3 na 4 :;/:
POZOSTAJE MAŁY NIEDOSYT ALE... TAK TO BYWA

Otrzymane punkty reputacji: +14
mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
ATP Rome - R56
Jerzy Janowicz - Grigor Dimitrov
11.05.2015 / 12:00
poniżej 20,5 gemów @ 2,14 ⛔
Pinnacle

Zaczynamy turniej w Rzymie czyli ostatni warty uwagi przystanek przed French Open. Szop jaki jest, każdy widzi. Zastanawiam się co musiałoby się wydarzyć, żeby Szop chociaż powalczył z Dimą w tym spotkaniu. Jakiś bardziej intensywny okład z piersi Domachowskiej ? Terapia u psychologa ? Powtórka z Cincinatti z ubiegłego roku ? Nic w grze Szopa nie zmieni się imho na przestrzeni kilku tygodni, naprawa jego zrytej głowy to proces długotrwały (o ile w ogóle możliwy). Tym samym nie przewiduję dzisiaj jakiejś wielkiej niespodzianki, chyba że Grigor dozna ogromnej kontuzji mózgu, co jest możliwe, ale na tyle mało prawdopodobne, że ten czynnik ryzyka nie powinien zaważyć na ostatecznym wyniku. Osobiście widzę 2 łatwe sety dla Dimy bez większych przeszkód i tak celuję w ten mecz. Janowicz na dzień dzisiejszy na cegle może ograć wg mnie tylko jakiegoś emeryta albo ogórka. Nawet Raonic grający na 1 nodze wyserwowałby go na amen. Żeby być obiektywnym trzeba przyznać, że ten sezon dla Dimy nie jest udany i Bułgar też gra chimerycznie, popełnia masę niewymuszonych błędów, psuje serwis. Jednak jego warsztat i uniwersalność powinny dzisiaj jednak wystarczyć, żeby odprawić Szopa z kwitkiem w 2 setach - i w tym kierunku obstawiam ????

wynik: 3-6, 6(4)-7 ⛔ // Trochę zabrakło do underka, ale gra i zachowanie Janowicza tragiczne. Widmo challengerów jest imho nieuniknione.

adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Bolleli - Thiem 1 kurs 1,57 bet365
Włoch wiadomo gra u siebie więc nie będzie odpuszczał. Rok temu przegrał tu w 2 rundzie po zaciętym meczu z Raonicem. Thiem rok temu w Rzymie nie grał. Obaj dysponujący bardzo dobrym podaniem. Dla mnie Bolleli ma przewagę jeżeli chodzi o nawieżchnię. Bardziej ograny na cegle. Austriak poza finałem na turnieju u siebie w zeszłym roku na kortach ziemnych bez specjalnych osiągnięć. Bardziej preferujący korty szybkie a w Rzymie jak wiadomo nawierzchnia należąca do tych wolniejszych.
Oczywiście popieram typ na Isnera DW 2:0. Tak jak to opisała osoba wyżej Isner mimo że to korty ziemne prezentuje się dobrze. W Madrycie nie przegrał swojego podania. Jeżeli dziś doszłoby do TB to nie powinien miec problemu z wygraniem.

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Simon (+1,5 seta) + Kohlschreiber @ 1,55 ✅
Simon zagra już po 11.00 z Sockiem. Sock ostatnio w dobrej formie, wygrana turnieju w Houston na nawierzchni zbliżonej do cegły, później niezły występ w Madrycie gdzie przegrał dopiero z Tsongą 2:1. Jego rywal to zawodnik, który może przebijać piłkę w nieskończoność. W Bukareszcie dotarł do półfinału, a Madryt sobie odpuścił. Sądzę, że przygotowuje się na Rolanda Garrosa by jak najlepiej wypaść przed własną publicznością. Mączka w Rzymie jest znacznie wolniejsza niż ta w Madrycie i wydaje mi się, że przez to lekkim faworytem jest Francuz i stać go na ugranie 1 seta, a możliwe, że i na zwycięstwo.
W drugim meczu Kohlschreiber zagra z Donaldem Youngiem. Niemiec ostatnio jest w świetnej formie, toczył wyrównane boje z Murrayem w Monachium i Madrycie. W 1 rundzie ma odpowiedniego rywala, tak aby dobrze wejść w ten turniej. Young specjalistą od clayu nigdy nie był, jest to raczej zawodnik, który pokazuje swoje walory na hardzie. Zanotował porażki w 1 rundach w Houston i Madrycie. Tutaj nawierzchnia jest jeszcze wolniejsza i szanse na zwycięstwo Younga jeszcze bardziej spadają, a do tego kreczował on przed tygodniem w meczu z Dimitrovem i być może ma jakiś lekki uraz.

Otrzymane punkty reputacji: +14
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Mannarino A. - Ilhan M.
Ilhan M. ::: 1,88 ::: Pinnacle ::: 2/10
Nie będę ukrywał faktu, że jest to trochę dość ryzykowny typ. Mannarino od paru sezonów unika gry na mączce o czym świadczą chociażby jego wyniki na tej nawierzchni. W tym roku oprócz błyśnięcia formą na kortach w Auckland to tak naprawdę później radził sobie mocno przeciętnie, jedynie turniej w Delray Beach mu jakoś wyszedł, ale to wszystko dzięki łatwej drabince. To samo można powiedzieć o Mastersie w Indian Wells (Gulbis i Fognini), jedynie w Miami pokonał Wawrinkę który od czasu wygrania Australian Open gra poniżej oczekiwań kibiców, do tego jak dobrze wiemy ostatnio miał problemy z żoną (bodajże już z nią nie jest).
W Monte-Carlo na mączce wygrał z Hiszpanem Granollersem tylko 3 gemy, a nie oszukujmy się, Marcel ma bardzo przeciętny sezon. W Madrycie powalczył z Isnerem, ale tam jest nawierzchnia zdecydowanie szybsza niż w Rzymie.
Illhan to zwykły przeciętniak który kręci się w okolicach 100 rankingowej. Przeszedł tutaj kwalifikacje, a nie zdarza mu się to zbyt często, dlatego dzisiaj mam nadzieję, że wejdzie na wyżyny swoich umiejętności. Ciekawostką jest fakt, że w następnej rundzie czeka Rafael Nadal.
Wynik: 4:6 1:6 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +35
maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Dominic 2.25
Widze, ze Panowie graja na Wlocha, ale ja tu nie widze, zeby byl faworytem... ostatni turniej przed French Open, wiec gdzies sie ograc trzeba, wiec Dominic forme na pewno odbudowal, a jak wrzuci wyzszy bieg z Simone nie bedzie co zbierac, motywacji nie zabraknie, z glowa powinno byc ok, jedyny fakt przemawiajacy za Wlochem to to, ze gra u siebie, ale w tenisie ma to tyle wspolnego co ja z baletem, przewiduje izi win Mlodego, choc nie jest on moim ulubionym tenisista ????

Otrzymane punkty reputacji: +28
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Johnson Steve - Fognini Fabio 0:2, Pinnacle Sports 1.85

6:7, 3:6 ✅✅✅

VS.

Stawiać na tego czubka jakim jest Włoch zawsze jest ryzyko ale niekiedy się opłaca i mam nadzieję, że dzisiaj będzie ten dzień. Fabio gra u siebie także na start jest to wielkie wsparcie dla niego mimo, że nigdy w Rzymie nie osiągnął niczego konkretnego. Bilans w tym roku 11/17 nie robi totalnie wrażenia ale 10 meczów w plecy łącznie na hardzie i w halach tym bardziej,że pod dachem to były pokazówki albo Hompan Cup więc nie powinno się na to patrzeć. Jak to Fognini najlepiej radził sobie na mączce. W lutym zanotował finał Rio De Janeiro gdzie odpadł w finale z Ferrerem pokonując bardzo dobrych ziemniaków w tym Nadala. W Sao Paulo oraz w Buenos Aires odpadł bardzo szybko. Na Europejskich mączkach również radzi sobie dziwnie. W Monte Carlo porażka w drugiej rundzie z Dimitrovem, w Barcelonie dojście do ćwierćfinału pokonując kolejny raz Nadala, w Monachium za szybka porażka w II rundzie z Thiemem czy w Madrycie ponownie porażka w II z Dimitorvem ale już po 3 setach. Doskonale wiemy, że jak Fog nie ma fochów i ma swój dzień to potrafi wygrać praktycznie z każdym na mączce. Lecz niestety w jego przypadku często fochy sprawiają iż mecze toczą się w innym rytmie.

Jego przeciwnikiem będzie Amerykanin Johson który z mączką nie ma wiele wspólnego, jego statystyki na ziemi to 22/18 przy 315/181 rywala. Steve czuje się najlepiej na twardych nawierzchniach a na clayu nie bardzo potrafi się odnaleźć. Lecz potrafił pokonać Gonzaleza na wolnej mączce i Younga na tej szybszej amerykańskiej. Ostatnio gdzie pierwszy raz grał z Nadalem nie dostał batów typu 6:2, 6:0 tylko przegrał 6:4, 6:3. Jak siedział mu serwis, ponieważ to tenisista z tej półki gdzie bez serwisu się nie obejdzie to wygrywał gemy bardzo łatwo. Jego najgroźniejszą bronią jest podanie oraz forhend ponieważ z bekhendu gra najwięcej slajsów defensywnych i tutaj powinien być jego gwóźdź do trumny. Raz na jakiś czas zagra bekhend klasyczny, ofensywny lecz i tak w większości są to niewymuszone błędy.

Mączka w Rzymie jest szybka także to nieco ułatwienia dla Joshsona. Mimo wszystko stawiam tutaj na wariata ponieważ samym doświadczeniem z mączki bije na głowę przeciwnika. No i Fabio jest kompletnym tenisistą pomijając psychikę. Potrafi ładnie mieszać grę czego nie można powiedzieć o Stivie. Oby obyło się bez odpałów gdzie Fog wygra u siebie w dwóch setach.

Otrzymane punkty reputacji: +42
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom