>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Paryż - 31.10-06.11.2016

Status
Zamknięty.
bartolini1 970

bartolini1

Użytkownik
W sumie to miałem zostawić w spokoju ten mecz, ale spodziewałem się linii na poziomie 22,5, tymczasem jest ona odrobinę niższa po przyzwoitym kursie. Nawierzchnia wolna, co na pewno faworyzuje Simona, ale myślę, że Julien nie odpuści i jeżeli będzie skoncentrowany przy serwisie to nie da się tak łatwo połamać. Oglądałem go w meczu z Pouille i zrobił na mnie dobre wrażenie, ogólnie mecz stał na wysokim poziomie. H2H wyrównane, chociaż raczej są to mecze z zamierzchłej przeszłości.
Podsumowując uważam, że całkiem prawdopodobne są tutaj 3 sety, a buki przeceniają Simona/nie doceniają Benneteau i linia zostanie zostanie pokryta. Powodzenia.

Simon - Benneteau over 21,5 @1,80 uni ✅ Opisany scenariusz się spełnił. :p

Otrzymane punkty reputacji: +54
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Ramos A. - Robert S.
Ramos A. ::: 1,72 ::: 1,5/3 Pinek +1,08 ✅
H2H 0:1 z 2014 roku. Obaj grają wbrew pozorom swój sezon życia, Robert w wieku 36 lat, do tego gra u siebie. Jednak dla mnie to zawodnik z pogranicza Challenger któremu w tym sezonie wyszło parę turniejów, poza tym to zaliczył takie &quot;kompromitacje&quot; jak np. ze Stepankiem gdzie ugrał zaledwie 3 gemy. Czy można liczyć na to, że uda mu się u siebie coś ugrać? To tak jakby liczyć na los na loterii, to jest 1 runda i wbrew pozorom Ramos jest słusznym faworytem tego meczu. Przynajmniej w mojej opinii.
Hiszpan już rok temu udowodnił wszystkim w Szanghaju, że potrafi na kortach szybkich ograć samego Federera. Więc gra na hali na pewno nie jest mu obca. Do tego jest leworęczny więc to na pewno jakiś handicap w jego stronę. Niedawno w Chengdu zaliczył genialny turniej gdzie o mały włos otarł się o zwycięstwo, niestety przegrał. Mecz wieczoru dla francuskiej publiczności, ale moim zdaniem Ramos o wiele więcej osiągnął w ATP niż Robert który jak już wyżej wspomniałem, jego sukcesy w ATP to jedna wielka loteria. Presja na pewno po stronie gospodarza, a to nie sprzyja nigdy dobrym wynikom.
Wynik: 6:1 6:4

Otrzymane punkty reputacji: +2
Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
ATP Paryż, godz. 11.00
N. Mahut – M. Klizan
Typ: Klizan wygra ⛔ wielka szkoda ????
Kurs: 2,25
Bukmacher: bet365

Witam. Dzisiaj pod lupę biorę bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie pomiędzy Słowakiem i Francuzem czyli gospodarzem, bo turniej rozgrywany jest w paryskiej hali. Jest to ostatni turniej w tym sezonie przed finałami. Faktem jest, że obaj lubią grać na hali, bo mają do tego predyspozycje, a mówi o tym nawet ich ostatnie bezpośrednie spotkanie, bo zagrali świetny mecz w Rotterdamie na początku roku. Klizan wygrał cały turniej rozgrywając niezwykle dramatyczne mecze i jednym z nich był właśnie pojedynek z Francuzem, z którym wybronił 3 piłki meczowe. Pamiętam w jakiej formie był wtedy Mahut. Świetny serwis oraz forehand wystarczał, aby zmieść rywala. Podobnie układał się mecz z Klizanem, lecz ten zachował zimną krew i wygrywał kluczowe akcje w tym spotkaniu. Teraz Mahut na pewno nie jest w tak dobrej formie – serwis już nie ten, a to jest jego główna broń. Nicolas nie lubi grać długich wymian, a gra zazwyczaj na backhand rywala i kończy akcję przy siatce. Ostatni miesiąc dla Mahuta jest fatalny, bo przegrał 3/3 mecze, a dokładnie z Goffinem, Schwartzmanem i Lorenzim. Szczególnie porażki z tymi dwoma ostatnimi chwały nie przynoszą, bo są to zawodnicy niscy, praktycznie bez serwisu (nie ma z niego wielu punktów), więc można od razu powiedzieć jedno – gra w wymianach ostatnio mu w ogóle nie służy. Jeśli chodzi o Słowaka to ten ma wiele większy potencjał jeśli chodzi o jakość gry. Posiada ogromny wachlarz umiejętności, bo operuje bardzo solidnie forehandem jak i backhandem, co pokazał jego ostatni mecz z Murrayem, z którym ugrał seta po bardzo dobrej grze. Kurs wysoki, ale myślę, że to z tego względu, że Klizan notuje fatalną serię porażek, bo od lipca nie wygrał żadnego meczu, a ostatni jego dobry turniej to wspomniany w Rotterdamie. Jednak wyniki na pewno zakłamują obraz gry Klizana, bo jest to zawodnik, którego często męczą urazy. Umiejętności posiada ze ścisłej czołówki i one powinny tutaj zdecydować i bardzo możliwe, że Klizan przerwie fatalną passę. Typ jednak uważam za dość ryzykowny, bo Mahut gra w swojej hali i doping będzie po jego stronie.

Typ bez analizy:
Lajovic +3 gemy @1,73 (sportingbet) ✅

dx2 266,2K

dx2

Użytkownik
Gasquet-S.Johnson 1 @1.45
Richard Gasquet to bez watpienia jeden z najlepszych tenisistow swiata, mimo ze nie zawsze pokaze to ranking. Francuz umiejetnosci ma znakomite i jak trafi z forma to moze wygrac praktycznie z kazdym. Zreszta o czym tutaj mowic. Trzy polfinaly szlemow, wygranych 14 turniejow, wynik o ktorym wiekoszc tenisistow nie ma co marzyc. Gasquet jednak od wielu sezonow ma swoje problemy z plecami i wlasciwie zawsze w sezonie ma okresy gdy pauzuje lub pozoruje co najwyzej gre. Ogolnie przyjelo sie, ze Gasquet gra jeden, czasem dwa bardzo dobre szlemy w roku.
Johnson tez dwa ostatnie sezony zaliczy na duzy plus. Amerykanin mial swoje 5 minut Johnson w tamtym sezonie pod koniec, gdzie szalal w turniejach halowych (o malo co nie wygral turnieju w Wiedniu z Ferrerem oraz zaliczyl polfnal w Walencji przegrany po dramatyczym meczu z Bautista). W tym sezonie tez nie jest zle i jego 5 minut przypadlo na okres kortow trawiastych (m.in. wygrana w Nottingham) oraz US Series to tez bylo jego 5 minut. Ostatnio jednak te wyniki slabsze i mam watpliwosci czy Johnsona w tej chwili stac na tak dobra gre.
Gasquet w tamtym roku tez w halowkach gral swietnie, bo zaliczyl polfinaly w dwoch bardzo renomowanych turniejach w Bazylei i przede wszystkim w Paryzu. Niby nie do konca wiadomo jak to z ta forma Francuza, ale ostatnio przeslanki do jej zwyzkowania sa. Gasquet wygral turniej w Antwerpii i mimo ze to debiut tego turniejuw kalendarzu i marka na pewno nie ta jeszcze to jednak zwyciestwo tez jest cos warte. A wczesniej jeszcze Gasquet zagral przeciez w finale w Shenzen z Berdychem, gdzie wcale nie byl bez szans.
Czasem Gasquet potrafi pokonac tutaj graczy typu Nishikori czy Murray i wtedy wiadomo, ze Gasquet gra na miare oczekiwan.
Martwi mnie tylko jedna rzecz. Wystepuje taka dziwna zaleznosc, ze Gasquet co drugi rok odpada w Paryzu w 2 rundzie (2010, 2012, 2014) i w tym roku prawem serii musialby odpasc teraz. W przesady jednak nie wierze.
Mecz w granicach godziny 19, wiec bedzie duza publicznosc. Wiadomo, ze w Paryzu ten przedostatni mecz ustawia sie pod widzow, bo pozniej wiele osob opuszcza hale Bercy i nie czeka juz na ten ostatni mecz grany czasem okolo 22. Stawiamy w kombinacji Gasqueta, bo on jezeli zlapie troche formy to musi byc faworytem tego meczu.
Berdych-J.Sousa 1 @1.25
Musze pobrac 1-2 zdarzenia do kombinacji to wzialbym Berdycha, bo znow uktorys geniusz pomysli ze wartosc kuponu wynosi 1.45. Berdych gra dziwacznie i ostatnio zaskakuje glownie in minus, ale tuta jednak ATP 1000. Poza tym Berdych zwykl tutaj bardzo dobrze grywac i Czech wygrywal ten turniej jeszcze zanim na liste triumfatorow zaczeli wpisywac sie Federer czy Djokovic, wiec chemia jest dobra. Berdych ma jeszcze tam jakies szanse na awans do ATP World Tour Finals, wiec poki co chyba bedzie grac. Dodam jeszcze, ze Berdych od 5 sezonow gra w Paryzu regularnie w cwiercfinale lub polfinale, wiec chyba smialo mozna powiedziec, ze te korty mu po prostu leza.
Mahut-Klizan
Tutaj ten typ wyzej na Klizana co podala ta osoaba nie jest wcale taki zly mysle. Oni spotkali sie w Rotterdamie i tam mecz Mahut mial na widelcu bo prowadzil setem i przelamaniem w drugim, a Klizan zdolal wygrac mecz i turniej. Klizan to nieobliczalny zawodnik, ale ostatnio urwal seta Murrayowi i on duzo moze. Mahut tez podejdzie ambicjonalnie, bo Francuz bedzie wkurzony na Klizana za pewna sytuacje w Roteerdamie, kiedy po jednej z wymian Klizan uderzyl po kozle Mahuta pileczka i pozniej wywiazala sie niezla dyskusja na linii Mahut-sedzia. Zostawiam to, ale wygrana Klizana tez wcale by mnie nie zaskoczyla.

bartolini1 970

bartolini1

Użytkownik
Ten mecz wpadł mi w oko już dwa dni temu, wtedy kurs wynosił bodajże @1,74, ale to co jest teraz również wydaje mi się, że do gry. Niemiec słaby sezon, oglądałem jakieś 10 dni temu kabaret, który odstawił przeciwko Fabio w Moskwie. Potem męczarnie z przeciętnym Robertem i zjazd do bazy z Tsongą (to akurat żadna ujma, ale mimo wszystko). Skarpeta podczas ostatnich kilku turneijów świetna forma, dobrze funkcjonuje serwis a bombami z forhendu czyści linie. :-D Jest blisko najwyższej pozycji w rankingu w karierze i myślę, że da radę z Kolbą, który od końca sezonu trwiastego boryka się ze sporymi problemami.
Sock - Kohlschreiber 1 @1,66 unibet ✅:]

Długo myślałem, co pograć w tym meczu. Rozważałem over i czystą wygraną Niemca, jednak stwierdziłem, że over będzie bezpieczniejszy. Isner ostatnio w dość kiepskiej formie, za to Niemiec zyżkuje, jednak charakterystyka obu graczy, pomimo wolnego kortu sugeruje nam mocno overowy mecz. Tak jak wczoraj nie wykluczam 3 setów, jednak bardziej w stylu 7:6, 6:7 6:4, co oczywiście byłoby bardzo dobre dla tego typu. :-D Panowie będą skupieni na utrzymywaniu swoich podań i myślę, że wielu okazji do przełamań nie będzie.
Isner - Zverev over 24,5 @1,87 unibet ⛔ Tok myślenia w miarę, ale niestety Niemiec zawiódł, pomimo że tb w pierwszym nastrajał optymistycznie.

Bez analizy : Carreno Busta +1,5 seta @1,78 unibet ⛔:-(

J 560

januszbiznesu

Użytkownik
Almagro - Mueller
Almagro +1,5 seta @1,99 PinnacleSports ⛔ 3-6 3-6 Almagro bez podjazdu w ogóle

Pójdę trochę za instynktem. Widziałem wczoraj te korty i nawierzchnia faktycznie jest wolna. Almagro w wymianach powinien zjadać Muellera, plusem dla Luksemburczyka jest z pewnością fakt, że dobrze rotowane podania są tutaj bardzo ważne i przy drugim serwisie nawet Mueller może zdobywać punkty. Przechodząc jednak do meritum - w Paryżu Mueller nigdy nie grał nic (zazwyczaj w ogóle go tu nie było). Almagro ma w przeszłości kilka występów jako takich. To zawodnik, który czasami ma nierówno pod kopułą, ale myślę, że na taki turniej powinno mu motywacji starczyć a o ile będzie siedzieć forehand to set jest w jego zasięgu - być może zobaczymy tie breaka.
Ostatnie wyniki w kratkę: do porażek z Del Potro czy Pouille przyczepić się nie można, ale ta z Dzumhurem już bardzo bolesna. Nicolas to jednak jest taki specyficzny grajek, że potrafi skasztanić niektóre mecze. Mueller ostatnio odpadał ze znaczącymi grajkami, ale i nawierzchnia chociażby ostatnio była zdecydowanie szybsza. Tutaj myślę, że zobaczymy trochę wymian i przy odrobinie spokoju Almagro może powalczyć.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Ferrer D. - Isner J.
Ferrer D. ::: 1,97 ::: 1/3 Pinek ⛔
H2H 7:1, do tego Ferrer ma piękne wspomnienia z Paryża, w 2012 roku po pokonaniu naszego Jerzyka w finale wygrał swój pierwszy turniej rangi Masters.
Wynik: (4)6:7 (4)6:7
???? Sock J. - Thiem D.
Sock J. ::: 2,37 ::: 1/3 Pinek ✅
Dominik mocno przygasł w ostatnim czasie, 1 część sezonu genialna, ale druga to już średniak. Sock wręcz przeciwnie. Thiem w Chengdu wygrał całe 5 gemów z Ramosem, a ostatnio też dostał 2:0 od Troickiego.
Wynik: 6:2 6:4
???? Berdych T. - Sousa J.
Powyżej 20,5 gemów ::: 1,72 ::: 1/3 Pinek ✅
H2H 2:0 z lat 2014-2016, wyniki demolujące gdzie Sousa ugrał raz 6 gemów, a w tym roku 5, był to Dubaj. Jednak teraz liczę na bardziej zacięty mecz, pierwszą myślą było +1,5 seta jednak wierzę w to, że tutaj będzie bitwa na noże. Sousa jak już pisałem taka cicha myszka, rok temu wygrał na hali Valencię pod koniec sezonu, zaliczył finał w Petersburgu, ogólnie bilans 13-6 z kortów pod dachem więc nieźle. Z jego takich mniejszych ostatnich sukcesów to na Igrzyskach Olimpijskich urwał set JMDP (srebrny medalista), z Dimitrovem na US Open 4 sety, ze zwycięzcą Khachanovem w Chengdu zrobił tie-break, w Tokio kolejnemu zwycięzcy Goffinowi urwał set, w Wiedniu z broniącym tytułu Ferrerowi zagrał tie-break. Tutaj ograł Seppiego w dwóch gładkich setach 6:4 6:4 co dobrze rokuje na ten mecz.
O Berdychu jest ciekawy artykuł na oficjalnej stronie federacji ATP, zatytułowany &quot;Do Or Die For Berdych&quot;. Tak to prawda, Tomkowi na finiszu zabrakło paliwa. Po zwycięskim Shenzhen, odpadł w Tokio w 1 meczu, później na Mastersie w Szanghaju ograł go po 2 tie-breakach Granollers, a ostatnio na 500 w Wiedniu Challengerowiec Basilashvili. Walka o turniej kończący sezon i mnóstwo pieniędzy zaczęła się na dobre, a presja i Berdych to moim zdaniem najgorsze połączenie z możliwych.
W 6 na 7 ostatnich meczów Tomka padł tie-break, łącznie 9.
Wynik: 6:3 3:6 7:5

master. 1K

master.

Użytkownik
Herbert vs Lopez B365
Herbert 1 set @ 2.25 ⛔ ⛔
TB w meczu @ 1.72 ✅ ✅

Herbert wysoki chłopak, więc dobry serwis a do tego fajnie porusza się po korcie, nie jest to typowe &quot;drewno&quot;. Do tego bardzo dobra gra przy siatce co wzięło się oczywiście z gry deblowej, gdzie zresztą Francuz obecnie jest drugi na świecie. Paradoksalnie Herbert mimo wysokiej budowy naprawede całkiem przyzwoicie spisuje się na returnie. Lopez też dobry gracz mające już swój wiek i lata świetności myślę za sobą. Również bardzo dobry serwis i te śmieszne slajsy z backhandu. Generalnie gracze o zbliżonym poziomie i technice, głównie bazujący na dobrym serwisie i wykończeniu. Lopez jednak nie jednokrotnie na początku meczu (2,3 gemy serwisowe) ma problemy z wejściem w mecz przy swoim serwisie i tutaj upatruje szansy dla Herberta (u Cilica było to samo). Jeżeli przełamie go na samym początku to seta już oddać nie powinien. Abstrachując to w tym meczu szanse IMO są 50/50 więc przy takich kursach naturalnym posunięciem jest granie w strone Francuza, a że większe szanse daje mu w pierwszym secie, więc...
Poza tym tak jak pisałem obaj głównie bazują na serwisie, więc TB w meczu po 1.72 wydaje się być też dobrą opcją ;)
Poza tym to proponuje nie sugerować się nazwiskami i kursem w meczu Eysseric/Lamasine vs Pouille/Tsonga no i Berdych z Raonicem też nie wiadomo co mają w głowach...

Otrzymane punkty reputacji: +1
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Simon G. - Bautista-Agut R.
Simon G. ::: 1,85 ::: 1/3 Pinek ✅
H2H 3:1 z lat 2012-2014. Dla mnie to bet dnia bo pomimo faktu, że Hiszpan gra sezon życia, to jednak nie przekracza pewnego poziomu, jest takim mocnym średniakiem. Agut niedawno osiągnął swój największy sukces w karierze, a mianowicie doszedł do finału Mastersa 1000 w Szanghaju pokonując po drodze między innymi Djokovica. Końcówka meczu stała na wysokim poziomie, lecz Serb popełniał masę błędów.
Od tego turnieju można by rzecz, że całe paliwo uszło z Hiszpana i chyba już czeka tylko na wakacje. Porażka w 2 setach w Moskwie z 19-letnim Bublikiem, a później kolejne 2:0 w plecy ze starym Jurgenem Melzerem w Wiedniu.
Simon nie dość, że gra u siebie, to jest okropnie niewygodnym zawodnikiem dla wszystkich zawodników, nawet tych ze ścisłego topu. Niweluje każdy serwis, bo jest zawodnikiem ze ścisłego topu jeżeli chodzi o return. Chyba każdy fan tenisa pamięta jego 5 setówkę z Djokovicem na Australian Open gdzie Serb popełnił magiczne 100 niewymuszonych błędów. Do tego Simon ostatnio urwał set w Wiedniu Murrayowi który jest w niesamowitym gazie.
Dla Hiszpana będzie to 1 mecz, a Simon Gilles ma tutaj już zwycięskie spotkanie z Julianem Benneteau, więc to też jest jakiś handicap w jego stronę.
Wynik: 2:6 6:1 7:6(6) @Edit: 3 meczowe obronione.

Otrzymane punkty reputacji: +2
J 560

januszbiznesu

Użytkownik
Na jutro dwie luźne propozycje ;) .

Goffin - Mahut
Cilic - Karlovic

Goffin &amp; Cilic @ 1,92 PinnacleSports ✅ Goffin: 7-6 6-3 Cilic: 7-6 6-2

Dwójka gości, którzy nadal mają szansę na kończący sezon turniej (mniejsze lub większe), myślę, że do dubelka jak znalazł.
Goffin powinien w Paryżu na takiej nawierzchni czuć się jak ryba w wodzie. Niezbyt szybka, można pograć z głębi kortu. Mahut to przede wszystkim serve &amp; volley. Z linii jest mierny, tutaj myślę, że przy gorszym losowaniu odpadłby już. Poza faktem iż gra we Francji nie widzę dla niego dużej szansy ani atutów. Forma słaba, wyniki nie przekonują a zwycięstwo z Klizanem to po prostu fakt grania przeciwko gościowi, który potrafi pokazać w jednym gemie dwa różne oblicza i spieprzyć sprawę koncertowo. Dla mnie Belg jest tutaj dużym faworytem.
Do dubla dorzucam Cilica. Ogólnie nie przepadam za grą przeciwko Ivo, bo jak wiadomo to zazwyczaj tie breaki albo coś blisko tie breaków i tam może być różnie. Niemniej Marin także potrafi grać decydujące gemy, na pewno jest w gazie, zagrał bardzo fajny turniej w poprzednim tygodniu i chyba po cichu liczy na występ w Londynie. Karlovic powinien przynajmniej raz w tym meczu pokazać słabość serwisową, Cilic to wykorzystać. W innym wypadku należy spodziewać się tie - breaków a tam jestem jednak bardziej skłonny uwierzyć Cilicowi. Forehand pracuje u niego ostatnio aż miło. Doktor na returnie nie pokazywał ostatnimi czasy niczego ciekawego, więc dla niego raczej jedyną nadzieją są decidery. Idę zatem w stronę Marina.

rooni 135

rooni

Forum VIP
Pouille vs Lopez ✅✅
typ: 1 kurs: 1.57
bet365

Czas na rewanżyk sprzed tygodnia gdzie wygrał Hiszpan. Druga porażka Francuza tym bardziej u siebie na ziemi ? Mało prawdopodobne. Pouille awans do pierwszej do 20 i na pewno ma zadatki na pierwszą 10, ale jeszcze wszystko przed nim. Gra u siebie i fajnie by było fajnie zakończyć sezon. Po wygranym turnieju we Francji przegrana z dimim i sockiem, ale to wszystko po trzech setowych bojach. Nie można powiedzieć żeby Lopez ostatnio osiągał jakieś świetne wyniki, pokonał Pouille żeby później odpaść z Isnerem. Niechce mi się jakoś wierzyć w drugą porażke w ciągu dwóch tygodni Pouille, tym bardziej że gra u siebie i będzie zależeć mu na dobrym występie.

Do tego popieram typ na Simona, można sobie ułożyć dubelek Francuski ja taki układam. ✅✅

dx2 266,2K

dx2

Użytkownik
Gasquet z Johnsonem ale emocje w koncowce drugiego seta. Gasquet w 2-im secie do stanu 3-4 w gemach niszczyl Amerykanina. Johnson obronil 8 break-pointow (w tym raz ze stanu 0-40 i 15-40), czasem dobra gra, czasem serwisem, a sam nawet nie powachal przelamania. Jak pokazali statystyke to srednia dlugosc gema na podaniu Gasueta trwala cos 1min 15 sek, a u Johnsona prawie 4min 30 sek, co jest wrecz szokujace. I nagle Johnson w koncowce seta zaczal grac swietnie. Tie-break z happy endem na szczescie, ale emocji...
Pouille-F.Lopez 1 @1.6
Ogolnie Pouille oprocz Thiema i mlodszego Zvereva jest sensacja sezonu. Forma sie wydaje byc, bo Francuz wygrywal w Szanghaju mecze, czyli najwiekszym turniejem przed Paryzem, a w Metz wygral swoj pierwszy tylul. Tak popatrzylem, ze nawet oni spotkali sie w Wiedniu w ubieglym tygodniu i jakos mi ten fakt na poczatku umknal i tam minimalnei lepszy byl Lopez, ale tutaj bedzie moim zdaniem zupelnie odwrotnie. Pouille juz ma doswiadczenie z tego paryskiego turnieju, dwa sezony temu wszedl z kwalifikacji i pokonal Karlovica i Fogniniego, a zatrzymal sie na Federerze. Tym razem typuje wygrana Pouille&#39;a. Lopez jest bardzo niewygodnym rywalem, ale Hiszpan jest coraz starszy i coraz trudniej bedzie o te dobre wyniki i ten sezon Feliciano juz ma slabszy od poprzedniego. Wiele spotkan Lopez przegrywa tez po walce w tym roku, ale jednak porazka zawsze zostaje porazka. Wazniejszy turniej, wieksza moblizacja i wynik dla Pouille&#39;a tez bedzie moim zdaniem lepszy. Wszyscy tutaj na tego Pouille licza, od kibicow po organizatorow, ktorzy juz w przeszlosci nagrodzili go startem z dzika karta. Mowiac krotko: &quot;Puj i sie bój&quot;.
Mahut-Goffin 2 @1.35
Goffin jest w korcie cholernie dobry. Ogolnie Belg mial swietna azjatycka czesc sezonu, notujac final w Tokio i cwiercfinal w Szanghaju (porazka przyszla z Murrayem). Pozniej od razu byl polfinal w Antwerpii, ale ten turniej na pewno nie byl priorytetem mimo, ze rozgrywany byl w Belgii. I powiedzialbym, ze na szczescie Goffin odpadl szybko w Bazylei z del Potro, bo po prostu za duzo byloby tego grania. Teraz Belg powinien zlapac oddech, graczem jest lepszym i mysle, ze Mahuta ogra. Spotkali sie w Metz i wygral Goffin, wiec tutaj tym bardziej powinien wygrac Belg.
Isner-Ferrer
I tutaj najciekawszy mecz. Duzo osob pewnie mysli co zrobi David Ferrer, bo Paryz od kilku sezonow jest jednym z jego ulubionych turniejow i jedynym chyab turniej rangi ATP 1000, ktory wygral. Ferrer jest wielkim tenisista, ale Ferrer jednak w tym sezonie jest duzo slabszy. Z dyspozycja z tamtego sezonu Ferrer poskladalby takiego Isnera, a tym razem sie zaczynam zastanawiac. Calkiem mozliwe, ze Ferrer juz nigdy nie bedzie taki dobry i tutaj nastapil nieodwracalny regres, czego Davidowi nie zycze. Sercem za Ferrerem, ale chyba pierwszy raz nie mam przekonania do Ferrera w paryskim turnieju.

master. 1K

master.

Użytkownik
Cilic vs Karlovic Marathon (w 365 jeszcze nie wystawione)
1 set Tie Break @ 2.00
✅ ✅ i po co sie bawić w zwycięzce ????
Nie musze tutaj dużo pisać i tego nie będe robił, bo po prostu nie ma sensu. Wszyscy tutaj wiemy jak grają obaj panowie. Dla laików napisze, obaj panowie swoją gre opierają na serwisie. Cilic serwis bardzo przyzwoity no i do tego oczywiście gra z lini końcowej fajnie wygląda dlatego jego ranking jest jaki jest i był jaki był, w końcu triumfator szlema w USA. Karlovic serwis no i praktycznie tylko serwis, do tego volley i koniec akcji. Coś tam oczywiście potrafi przebić na drugą strone z za lini jak piłka na niego leci, ale no...
-Karlovic swoje gemy zabija serwisem i tutaj Cilic będzie miał trudno o przełamanie.
-Cilic również bardzo dobry serwis co przy zwinności Ivo daje szybkie gemy.
Według mnie lepiej grać tutaj over 10.5 gema w 1 secie niż wygrana Cilica a kursy w miare podobne. Karlovic jak będzie miał swój dobry dzień to serwis może mu wystarczyć aby wygrać po 2/3 TB
Ivo ostatnie 5 meczy to w każdym minimum jeden TB i w 4 na 5 meczy był to 1 set, gdzie tylko z Tsongą padł wynik 7:5

rybarz 8,8K

rybarz

Znawca - Hokej
Ferrer D. - Isner J.
Ferrer D. ::: 1,97 ::: 1/3 Pinek
H2H 7:1, do tego Ferrer ma piękne wspomnienia z Paryża, w 2012 roku po pokonaniu naszego Jerzyka w finale wygrał swój pierwszy turniej rangi Masters.
Wynik:
Sock J. - Thiem D.
Sock J. ::: 2,37 ::: 1/3 Pinek
Dominik mocno przygasł w ostatnim czasie, 1 część sezonu genialna, ale druga to już średniak. Sock wręcz przeciwnie. Thiem w Chengdu wygrał całe 5 gemów z Ramosem, a ostatnio też dostał 2:0 od Troickiego.
Typy AKA SHAKAL ????
Ferrer walczak ,dobrze się czuje na paryskich kortach.John ostatnio wyniki poniżej swoich możliwości.Zwyciętwo z Mischą było dla mnie małym zaskoczeniem.Nie widziałem meczu ze Zverevem,jednak widziałem ostatnie dwa mecze z Murreyem i Felkiem i jego forma mnie nie przekonuje.Ferrer też nie najlepszy sezon,ale jest to gracz,który na pewno tego meczu nie odpuści i z Isnerem jest więcej przesłanek na korzyść Davida.
Dominik w ostatnim meczu z Troickim zawiódł chyba nie tylko mnie ????.Fakt ostatnio średniak.
Myślę,że śmiało do pogrania
Albert Ramos-Vinolas (ESP) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA)
Kto wygra najwięcej gemów w meczu? Albert Ramos-Vinolas (ESP) +5,5 @ 1,45 ✅bwin

Ramos w ostatnim spotkaniu pojechał Roberta 6-1/6-4.Mocno zaczął mecz.Myślę,że Tsonga po udanym turnieju w Wiedniu i krótkiej przerwie między meczami będzie potrzebował trochę czasu na aklimatyzację i mecz nie będzie jednostronny;) Jest zdecydowanym faworytem,ale Ramos sezon życia.W meczu rozegranym kilka dni temu ten bet już wszedł,a Tsonga doszedł do finału ;)

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Melo/Pospisil-Kohlschreiber/Thiem 2-0
Melo/Pospisil 1.62 1xbet✅✅✅ IZZI

Niby Marcelo z Vaskiem nie grali jeszcze razem, ale ich umiejętności, jeżeli chodzi o grę podwójną są zdecydowanie większe, niż Kolby i Dominika. Do tego obaj świetnie radzą sobie na hali, a najlepszym tego dowodem jest fakt, że w ubiegłym sezonie obaj grali w finale paryskiego Mastersa, Melo z Dodigiem, a Pospisil ze Skarpetą. W tym roku Brazylijczyk nie zawsze występował już wspólnie z Ivanem, a do tego dzisiaj ogłosił, że w sezonie 2017 będzie grał z Klapkiem i dla mnie jest to świetna wiadomość. W ubiegłym tygodniu obronili z Łukaszem swój tytuł w Wiedniu, czym tylko udowodnili, że ich stała współpraca może być bardzo owocna. Vasek też nie występował w tym sezonie tak często z Sockiem. Obaj skupiają się mocno na singlu, Jack mocniej i przez to czasami zaniedbują debla. Nie przeszkadza to jednak im w dalszym dobrym graniu. Kanadyjczyk nie grał dużo w tym roku na hali, ale w swoim jedynym turnieju potrafił w parze z Mahutem wygrać turniej w Rotterdamie. Może Kanadyjczyk nie grał ostatnio wiele, ale Kolba w deblu występował jeszcze mniej, bo przed Paryżem swój ostatni mecz rozegrał w czerwcu. W 1R Niemiec z Austriakiem uporali się z Ramosem i Lorenzim, ale nie oszukujmy się, był to pojedynek czterech singlistów, do tego Hiszpan z Włochem mieliby większe szanse, gdyby ten mecz odbył się na cegle, a tak faworytami byli ci drudzy. Moim zdaniem wyraźnymi faworytami są tutaj Melo z Pospisilem, którzy pokazywali już, że nawierzchnia w stolicy Francji im leży bardzo dobrze. Powinni mieć wyraźną przewagę na siatce, serwis też powinien być po ich stronie. Dominik z Kolbą mogą lepiej wypadać w jakichś znacząco długich wymianach, jednak nie powinien to być decydujący czynnik w tym spotkaniu.

H 902

hank

Użytkownik
Ferrer 2.0 bet 365
John zawsze po USO w zasadzie kończył sezon, Azjatycki hard i sezon halowy traktował albo po macoszemu, albo zwyczajnie już nie było paliwa w baku. W tym roku od stycznia wygląda jakby nie miał paliwa, Amerykanin gra najgorszy sezon od lat, być może nawet najgorszy w karierze (nie chce mi się sprawdzać), nie wygrał turnieju, notował wpadki z zawodnikami których kiedyś odsyłał z zamkniętymi oczami, zdecydowanie częściej traci podanie.
Ferrer gra również najsłabszy sezon od lat, ale w przeciwieństwie do Amerykanina potrafi jeszcze przebić piłkę na drugą stronę siatki.
Zwycięstwo Johna wiedzie jutro w mojej opinii tylko przez TB, ale nawet w nich John wygląda w tym roku biednie, bo biorąc pod uwagę specyfikę jego gry bilans 28-30 jest fatalny.
Jakby do tego wszystkiego dodać h2h, które jasno mówi że Ferrer zawsze prędzej czy później, z przewagą prędzej, znajdował sposób na przełamanie Johna, to wychodzi mi jutro dość komfortowe zwycięstwo Hiszpana.
Niepokoić może jednak to że David nie wyszedł na półfinał w Bazylei, jednak po maratonach z Troickim i Sousą myślę że potrzebował odpoczynku, a nie było to spowodowane żadnym urazem.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Cilic @1,42 1xbet ✅
Chorwat jest bardzo mocny na hali. Wygrywał masę imprez na tej nawierzchni. Daleko nie musimy zresztą szukać. To co wyprawiał na forehandzie z Nishikorim nie mogło się nie podobać. Walka o Londyn trwa w najlepsze i nie można się potknąć w takim momencie, na tak żółwiej hali z Karlovicem. Cilic wygląda bardzo pewnie i czuć w powietrzu, że chłop chce zagrać w Londynie.
Bautista @2,00 Bet365 ⛔ No cóż...
Mecz 50/50 więc wchodzę w Hiszpana, jednak na wszelki wypadek w miejscu, gdzie krecz = zwrot. Pomijając to, na tej hali mogą się tłuc i ganiać w nieskończoność. Agut potrafi jednak zagrać dłuższą piłkę i to może dać małą przewagę. O ile będzie w pełni dysponowany, to będzie można to zaobserwować. Poza tym, obaj świetni technicznie, wybiegani, niezmordowani. Co tu pisać, j/w - jeden drugiego wykończy, lecz takie małe szczególiki jakby miał trochę lepsze Hiszpan. Oczywiście, tylko w pełni dysponowany, co należy zapamiętać.
Klaasen/Ram @2,50 Unibet ⛔
Obie pary już z kwalifikacją do turnieju mistrzów, więc ciśnienia nie ma. Podłoga jest wolna, Ram z dobrym serwisem, Klaasen z niezłą siatką. Stawiam tutaj na starszych jegomościów, ponieważ kwestia refleksu nie jest aż tak priorytetowa w Paryżu. Kurs trochę przesadzony.

magik90 3K

magik90

Użytkownik
Sock vs Thiem
over 22.5 |1,90| bet365 ⛔
Witam, dziś jest idealny dzień to gry. Mam od siebie kilka godnych uwagi propozycji i każda z nich jest jak najbardziej do gry. Zacznijmy od spotkanie, myślę że śmiało można powiedzieć, młodego pokolenia. Thiemowi dużo osób zaufało w przypadku jego występów w Austrii. Owszem w pierwszym spotkaniu było kolorowo bo zrobił co chciał z Melzerem, choć w drugim spotkaniu trafił ja równie &quot;słabego&quot; przeciwnika i kto oglądał ten wie, że młodziak sam sobie przegrał ten mecz. Thiem grał sezon na dużej intensywności i miał przerwę od gry, wiadomo. W Chinach pokazał się ze słabej strony również. Dominik gra w WTF i doskonale zdaje sobie sprawę, że trzeba wchodzić w rytm meczowy i po prostu &quot;zacząć grać&quot; i myślę że będzie to jego jedno z lepszych spotkań ostatnimi czasy. Skarpeta dobry występ w Szwecji, gdzie przegrał w finale z Del Potro. Wcześniej w Shanghai również dobry występ, gdzie odprawił Raonica, Lopeza i Pellę. Panowie grali ze sobą na Indian Wells, gdzie Dominik wygrał w trzech setach, doskonale pamiętam tamto spotkanie, gdzie kursy były bardzo podobnie wystawione, w pierwszym secie obaj byli nie do ruszenia przy swoim podaniu i mecz zapowiadał się na prawdę na 2-3 tajbreki, ale skończyło się jak skończyło, tak czy tak over pokryli w łatwy sposób. Amerykanin jest w gazie i dziś nie odważył bym się typowania w którąś ze stron. Dla mnie Dominik dziś zacznie pokazywać się z tej &quot;właściwej&quot; strony a do tego dochodzi forma Jacka, typowy mecz na over i taki scenariusz przewiduję na dziś.
Djoko vs Muller
over 20.5 |2,00| bet365 ⛔

Czekałem na to spotkanie. Od razu trzeba powiedzieć, że prawda jest taka, że Novak równie dobrze nie musiał by tutaj grać przed WTF. Znudziło mu się wygrywanie? Zdobywanie wszystkiego jak leci? Tak, jest na pewno w tym ziarenko prawdy, ale sprawa się zmienia o tyle, że Serb może stracić miejsce lidera rankingu i tutaj dla mnie jest to oczywistą rzeczą, że nie można go przekreślać w World Tour Finals bo dla mnie to znów on tego dokona i tam wygra. Novak na pewno nie podchodzi dziś do spotkania ze 100% zaangażowaniem tylko po prostu na pewne ogarnie się bo miał sporą przerwę, ale co to dla niego można by rzec. Obaj panowie toczyli ze sobą pojedynki, gdy Novak był w gazie a kursy na niego w spotkaniach z Luksemburczykiem wahały się koło 1,01 a nie tak jak mamy to dziś 1,10. W Lipcu w Toronto grali ze sobą, gdzie oczywiście Novak wygrał 2:0, ale po ciężkim spotkaniu i pokryciu overa 24. Choć tutaj w Paryżu nie jest wcale tak szybko to idę tutaj w over. Muller w gazie i spokojnie swoje podanie będzie trzymał a Novak zbytnio nie będzie się spinał. Wcale nie zdziwi mnie jakiś set dla Luksemburczyka bo to jakiego zobaczymy dziś Novaka a za 2 tygodnie to nie będzie zbytnio co porównywać. Over jak najbardziej do gry.
Simon vs Bautista
Simon |1,72| bet365 ✅
Nie no...tuż to z pocałowaniem ręki wjeżdżam w Francuza. Ale jak to, jak to!? Przecież Bautista pokonał Djokovica! Tak tak...i dla mnie to jest kolejny argument by zagrać na Simonka. Oczywiście nie można odmówić niczego Hiszpanowi, fakt faktem zagrał na prawdę solidny turniej w swoim wykonaniu. Kompletnie nie ma co się sugerować H2H obu panów bo ostatnie spotkanie grali 2 lata temu choć te spotkania między nimi i tak są na korzyść Francuza. Przyszedł turniej w Moskwie i co? gładkie 2:0 w plecy z Bublikiem, tak jak to zwykle bywa, gdy przeciętniak gra świetny turniej a później w plecy z pierwszym lepszym. Austria? i znów pierwszym mecz i gładka porażka z Melzerem i czar prysł, jest znów stary Bautista, który potrafi wtopić z każdym. Simon w Shanghaiu również dobry występ bo odprawił Carreno, Wawrinkę czy Socka. W Austrii gładko pokonał GL 2:0 by w następnej rundzie odpaść z Endim po na prawdę świetnym spotkaniu i urwaniu seta Szkotowi. Tutaj we Francji pokonał Benka 2:1. Hiszpan totalnie wypadł z rytmu a Simon nie razu udowadniał i to z lepszymi znacznie zawodnikami, że przebijaniem można zdziałać cuda. Dla mnie spokojnie do gry jest Francuz.
Isner vs Ferrer
Ferrer |2,00| bet365 ⛔
2,00 na Dawidka z Isnerem? hohohoh z pocałowaniem ręki biorę ten bet. Wczoraj myślałem, że nie będę się tykał tego spotkania bo oczekiwałem kursu na Hiszpana około 1,6 a tutaj miłe zaskoczenie. Na prawdę jest to spore value. Wiadomo, nałogowiec sezon słaby, ale coś tam walczy, zresztą dziwne było by gdyby kto jak kto ale on nie walczył. W Bejing w sumie dobry występ bo odprawił Cuevasa, Foga i Aleksandra Z by w pół finale przegrać z Endim. W Austrii pokonał Troickiego i Sousę a spotkanie z Murrayem oddał walkowerem. Na pewno w końcówce sezonu widać że u Dawidka zaczął zdecydowanie lepiej funkcjonować pierwszy serwis co przy jego warunkach jest niesamowicie ważne. Isner jest zwyczajnie słaby i taka jest prawda. Ktoś solidnie returnujący i John nie ma nic do gadania. Grali ze sobą 7 razy i tylko raz zwyciężył Amerykanin. W wymiany się wdawać Isner nie ma po co bo to samobójstwo z Dawidkiem. Na tegorocznym Australian Open, gdzie jest zdecydowanie szybsza nawierzchnia niż tutaj w Paryżu Dawidek odprawił go gładko w trzech setach. Dziś myślę że na prawdę warto ładować się w Hiszpana bo po takim kursie to wręcz grzech tego nie zagrać.

Otrzymane punkty reputacji: +3
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Z teorii spiskowych, #maczfiksed, #chorwackieustawki, #korupcjawtenisie itd. można zauważyć, że zagra ze sobą dwóch Chorwatów - Cilic vs. Karlovic. Ten pierwszy Pan ma bardzo duże szanse na turniej kończący sezon, więc Ivo po koleżeńsku powinien puścić mu mecz, a Cilic w ramach podziękowań pod stołem dać trochę $$$ (ewentualnie funtów z Londynu ;)), o ile tam w ogóle zagra.
W tym momencie punkty:
8. Thiem 3205
9. Cilic 3090
10. Berdych 2970
11. Goffin 2690
Punktacja za fazy

Otrzymane punkty reputacji: +4
sowicjusz 68

sowicjusz

Użytkownik
Cuevas - Lorenzi 2 @1,65 sportingbet ⛔⛔
Włoch sezon ma wyjątkowy, wiele przekonujących zwycięstw w ostatnim czasie jak choćby to w piątek z reprezentantem gospodarzy Benoit Pair, który nie miał wiele do powiedzenia.
Chłodny umysł, wyciągnięcie taja ze stanu 3:0 dla franzuca, gdzie na twarzy Włocha widać było ogromną determinację.
Solidny przebijacz, zdybywanie przewag w wymianach przy serwisie przeciwnika kończonych atakiem pod linię końcową.
Ciekawy gracz, błyszczący formą w wieku 34 lat, jestem pełen podziwu.
Po drugiej stronie mizerny Cuevas notujący fatalną serię, zwieńczoną kreczem w spotkaniu z Sousą przy stanie 6:3 3:0.
Po ostatnich meczach ciężko mi uwierzyć, że nagle znajdzie receptę na swoją grę i będzie potrafił postawić się rozpędzonemu Lorenziemu.
H2h na korzyść urugwajczyka, który nie przegrał jeszcze z Włochem, lecz myślę że tym razem będzie inaczej.
ponadto ( piszę w pracy także bez analizy ) :
Mahut - Goffin 2 @1,33 ✅
Simon - Bautista Agut 1 @1,83 ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom