>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Paryż, 29.10-04.11.2012

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Goffin @ 1,57 bet365 ⛔ :-(
Berankis solidny zawodnik i tyle, jednak pewnego poziomu póki co nie przeskoczy, szczególnie że ostatnio przegrał z Hajkiem. Goffina po dobrych występach juz na pewno wiekszosc kojarzy, wybiegany, dobry balans miedzy linami , cierpliwie budujacy przewage by skonczyc akcje. Nie widze tutaj zadnych wskazan by Litwin miał wygrać.
Kuznetsov @ 1,57 bet365 ⛔ 2x tb przegrać z tyloma bp
Falla ostatnio trapiony kontuzjami a od 1-2roku grający solidnie ale nie to co wcześniej, stał się bardziej chimeryczny i sam return oraz solidne przebijanie nie wystarcza na uniwersalnego Ruska, który lata świetności ma przed sobą.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Ja delikatnie na przekór. Berankis posiada spory arsenał, gra ofensywnie , rozrzuca kończące na lewo i prawo i przedewszystkim nieźle serwuje. Na twardych zdecydowanie potrafi się odnaleźć i pomimo tych w/w porażek, w ostatnich tygodniach prezentował się nieźle - szczególnie w Wiedniu.

Goffin - wczorajszy mecz z Melzerem to był mentalny pustostan i ciężko powiedzieć, jak to się przełoży na dzisiejszy występ we Francji. Przewagę pod tym względem widzę z pewnością po stronie Rycki.

Ricardas Berankis @ [2,52] Unibet ✅

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Tursunov - Janowicz 2 @ 1,72
No dziś pojedynek Polaka zapowiada się dość interesująca, faworytem według mnie jest Polak, ale nie będzie to łatwy mecz. Na pewno autem Jurka jest mega serwis, powinien wygrywać na lajcie gem za gemem. Tursunov po dobrym występie w Tokio zaliczył dwa nieciekawe wyniki, bo przegrana z Lajoviciem czy Bhambrim dobrze nie świadczy, warto pograć Polaka w tym meczu po takim kursie ????

TED: Tak jak przypuszczałem ???? Na lajcie ! :p

ted 12,8K

ted

Forum VIP
AqQuisek w sumie jeszcze jeden typ mi podsunales

Tursunov @ 2,2 unibet

Tursunov posiada również poteżny serwis, gra bardzo ofensywnie i ze swoimi mocnymi płasko bitymi piłkami może Jurusiowi odebrać jego możliwości w ataku. Rusek grać potrafi z najlepszymi, na jego porazki z czelkow nie ma co patrzec, swoja agresja i doswiadczeniem powinien wyprowadzac Janowicza z rownowagi bo ten nie nalezy do mocnych psychicznie oraz nigdy nie bylem zwolennikiem jego &#39;talentu&#39;

Otrzymane punkty reputacji: +7
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dla mnie ten słaby sezon Hiszpana powoli się kończy i dziś nie spodziewam się tutaj żadnej niespodzianki. GGL co prawda przebrnął wczoraj przez I rundę, ale łatwo nie było; poza odważną grą w ofensywie, serwis całkowicie kulał i tutaj spora przewaga dla Berankisa, który przy swoim returnie będzie miał wiele do zaoferowania. Do tego dochodzi skłonność do agresywnej gry i o niebo lepszy serwis niż Lopeza. Stawiam na Ryckę.

Ricardas Berankis @ [1,56] PinnacleSports ⛔

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, ATP kwalifikacje Paryż, 28.10 15:10
Janowicz - Serra
typ: 2-0 ✅
2,00
Bet365
Analiza
Dzis w spotkaniu kwalifikacyjnym do turnieju ATP w Paryzu, nasz rodak, Jerzy Janowicz spotka sie z reprezentantem gospodarzy, Florentem Serra. Niewatpliwym faworytem spotkania wydaje sie byc nasz Jurek, ktory ponownie pragnie wyprzedzic Lukasza Kubota. Do tego potrzebne jest jednak to zwyciestwo i o ile sie niemyle awans do drugiej rundy turnieju glownego. Przy dobrym losowaniu Janowicz moze jednak zamieszac w tym turnieju. Polak jest w bardzo dobrej dyspozycji, byl tydzien temu w cwiercfinale turnieju w Moskwie, gdzie ogrywal Berlocqa i Beckera, zatrzymal sie dopiero na pozniejszym finaliscie turnieju, Belluccim. Tutaj bez wiekszych problemow odprawil Tursunova, oddajac mu zaledwie 6 gemow. Francuz natomiast spisuje sie ostatnimi czasy ponizej swoich oczekiwan. Nie ma jednak co ukrywac Francuz swoje najlepsze lata ma za soba. Z reszta nigdy na hardzie nie czul sie najlepiej. W kwalifikacjach w Bazylei odpadl wlasnie z Beckerem, ktorego w Moskwie z kwitkiem w dwoch partiach odprawil Janowicz. W kwalifikacjach w Wiedniu, co bylo spora niespodzianka, ulegl Minarowi. Francuz szuka swojej dyspozycji tu, odprawil co prawda Soede, Japonczyk jednak rowniez jest wyraznie pod forma. Jakie argumenty ma dzis Francuz by pokonac Janowicza? Moim zdaniem poza tym, ze zagra przed wlasna publicznoscia - zadnych. Nie sadze, aby sprawil Polakowi jakiekolwiek problemy w awansie do turnieju glownego.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Philipp Kohlschreiber @1,60 ⛔ 6/7 4/6 - dziwne żeby mi Niemiec coś wygrał
Janowicz ma za małe możliwości aby ograć Niemca w Mastersie. Już przeciwko Bellucciemu pokazał jakie ma problemy w szybkiej, niskiej grze - czy długich wymianach.
Kolbie nie powinno zabraknąć motywacji na ostatniego Mastersa w tym roku. Ma po swojej stronie wszystko (prócz podania) lepsze od Jurka. Po takim kursie warto.

tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
Troicki - Benneteau 1.40 Unibet ✅
A ja jutro &quot;celuję&quot; w Julka. Francuz niezły całkiem ma ten sezon i naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić aby na jego koniec miał przegrać u siebie z Troickim. Benneteau dobrze radzi sobie pod dachem, szybka nawierzchnia w hali Bercy pasuje mu idealnie. Z kolei Troicki zdecydowanie pod formą. Coś tam jeszcze pograł w Azji ( wygrał nawet z Youzhnym), ostatnie dwa turnieje to już jednak wtopy z Jazirim i Dimitrovem. Naprawdę nie widzę go jutro w meczu z Francuzem. Można jeszcze dodać, że paryski Masters kończący sezon jest w pewnym sensie szczególny, jeśli chodzi o występy gospodarzy. Francuzi co roku tutaj wypadają bardzo dobrze, sam Julien potrafił w tej hali ograć Rogera Federera w 2009r, ale to bardziej tak jako ciekawostkę można potraktować ????
ED: a jeśli chodzi o Rogera, to Szwajcar wycofał się z turnieju.

Otrzymane punkty reputacji: +2
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
O Kohlschreiberze napisał co nieco Kuchcik i ja całkowicie przychylam się do jego opini. Niemiec ostatnio nieco przystopował, jednak w Valencii zatrzymał go niesamowity w tym tygodniu Ivan Dodig w wystrzałowej formie. Ponadto umiejętności, doświadczenie i ranga turnieju przemawia tutaj za naszym sąsiadem.

Do dubla postanowiłem dokleić jeszcze typ na Lopeza. Hiszpan po klasowych meczach w zeszłym roku pokonał tutaj dwóch francuzów - Llodre oraz Monfilsa i widać było ,że swoim stylem nieźle zgrywał się z tą niezbyt szybką nawierzchnią, poza tym na pewno posiada więcej atutów niż ceglany Ramos, który w wymianach na dłuższą mete nie powinien stanowić większego zagrożenia dla swojego rodaka.

Kohlschreiber + Lopez [ok. 2,30] / PinnacleSports ⛔

W tym meczu właściwie wszystko przemawia za Benneteau; Paryż czy regularniejsza dyspozycja, ale.... Troicki pomimo swojego częstego braku zaangażowania potrafi zanotować dobry występ, co prawda zdarza się to rzadko , ale umiejętności mimo wszystko posiada. Benneteau wyglądał mi na dość zmęczonego ostatnio i oczywiście nie skreślam tu jego szans, czy podejścia do spotkania na własnym terenie, ale uważam że oczywistym pewniakiem dziś nie jest. Mam nadzieję, że Victor postara się dać jeszcze coś od siebie w ostatnim wielkim turnieju tego roku. Pobieram.

Victor Troicki @ [3,52] PinnacleSports ⛔

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Viktor Troicki - Julien Benneteau
Zwycięzca meczu
Typ: Julien Benneteau @ 1,40 Betclic ✅ 4-6 5-7 :spokodfhgfh: bezproblemowo na plus ????
Dokładny wynik meczu
Typ: Julien Benneteau 2-0 @ 2,30 Betclic ✅

Troicki rozegrał ostatnio kilka naprawdę słabych spotkań, jest zdecydowanie pod formą. W dwóch ostatnich turniejach w których wystąpił Serb przegrywał w 1 rundach. Z kolei Benneteau jest w całkiem dobrej formie w końcówce sezonu (finał w Kuala Lumpur). Wprawdzie przegrał ostatnio w 2 rundzie w Bazylei, ale było to w meczu z 3 tie-breakami, więc można mówić bardziej o braku szczęścia, niż formy. Turniej w Paryżu jest ostatnim turniejem w tym roku, co dla wielu graczy może czuć się zmęczonych i tylko wyczekiwać upragnionych wakacji po wyczerpującym sezonie. Szczerze mówiąc na takiego wygląda mi Troicki ostatnimi czasy, w którego grę wyraźnie wkradło się rozprężenie. Z kolei jego dzisiejszy rywal z pewnością będzie w pełni zmotywowany do występu przed własną publicznością, tym bardziej, że to właśnie na korcie w Paryżu rozegrał swój najlepszy mecz w karierze pokonując Federera w 2010 roku. H2H również przemawia za Julien Benneteau (http://www.tennisbetsite.com/head-to-head/viktor-troicki-vs-julien-benneteau.html), więc i ta przewaga jest po jego stronie. Jestem przekonany, że zobaczymy dzisiaj bardzo zmotywowanego Francuza, który prezentuje się w ostatnim okresie o niebo lepiej od rywala. Przewiduję dość łatwe zwycięstwo reprezentanta gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
ef81 138

ef81

Użytkownik
7:5 w TB i 6:4 dla Janowicza.. troszeczkę dziwi, nie sądzicie ?
Poza tym polecam mecz :
Baghdatis M. (Cyp) - Simon G. (Fra)
Oczywiście stawiam na Simona, atutem jest własna publiczność co powinno go jeszcze bardziej zmobilizować, historia z Bagietą w H2H wygląda na 1:0 dla Bagiety także Simon musi się brać za odrabianie strat. Moim zdaniem na dzisiejsze spotkanie wyjdzie zmobilizowany, tego się po prostu nie da ukryć ???? przed własną publicznością nie da się grać kiszki. Polecam!
Zwycięzca meczu:
Typ: Simon G. @ 1.77 Pinnacle ✅ 7:5 , 6:1 brawo Simon!

Otrzymane punkty reputacji: +1
borntofight 98

borntofight

Użytkownik
Pablo Andujar – Benoit Paire. 0-2 1,60 bwin ✅ 3-6 4-6
Co myślicie o typie na 2-0 dla Paire,Andujar ostatnio przegrywa wszystko jak leci jeszcze nie tak dawno z Goffinem nie ugral ani razu swojego serwisu.
Mysle ze kurs jak najbardziej do pobrania...

D 319

defox

Użytkownik
Baghdatis M. (Cyp) - Simon G. (Fra) 1 @ 2.30 Bwin

Nie zgadzam się odnośnie typu na zwycięstwo Simona. Oglądałem jego ostatni mecz z Granollersem i grał po prostu słabo. Wg mnie jedynym argumentem przemawiającym za nim dzisiaj jest publiczność. Bagietę stać na odniesienie zwycięstwa i na pewno powalczy. Simon jest raczej w kiepskiej formie, w październiku zdołał wygrać tylko z Melzerem, natomiast Bagieta powalczył z Tsongą, ale skreczował. Nie wiem co tam się stało bo nie oglądałem tego meczu (może ktoś wie?). Pozostałe mecze też na korzyść Baghdatisa - przegrał tylko dwa razy z Tsongą i Nishikorim.
Szanse oceniam 55%-45% dla Bagiety co daje przy tym kursie value.

Otrzymane punkty reputacji: +12
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Baghdatis po niezłym runie w Sztokholmie, w meczu z Tsongą doznał tam jakiegoś niewielkiego urazu i choć niesądze, by miało to jakiś wpływ zdrowotny, tak uważam że może się to odbić delikatnie na dyspozycji w dniu dzisiejszym. Wiadomo, Simon w ostatnich tygodniach nie zachwyca i z regularnością u niego na bakier - co pod tym względem przewagę ma na pewno Cyrpyjczyk. Uważam jednak, że przy swoim stylu i zdolnościach taktycznych znajdzie sposób na Marcosa, ponadto nawierzchnia do najszybszych nie należy i tu również przewaga dla Gillesa (w mojej opini), który dodatkowo gra u siebie i myślę, że zrobi wszystko by pokazać się z dobrej strony tutaj w Paryżu ,a na pewno lepszej niż w zeszłym roku.

Gillou Simon [1.72] PinnacleSports ✅

ef81 138

ef81

Użytkownik
obstawione live:
Kto wygra 1-ego seta ?
Albert Ramos - Feliciano Lopez
Typ: Albert Ramos (stan 4:3 i podanie Lopeza) ✅ 7:5 w TB , poza tym jeśli Lopez będzie tak dalej grał to murowane 2:0 dla Ramosa, nawierzchnia w dodatku jest wolna .. za wolna.. Tyle ode mnie.
Kurs: 2.40
Oglądam mecz i mam takie przeczucie , że to właśnie Ramos wygra tego 1-ego seta.

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Pablo Andujar – Benoit Paire
Handicap setów
Typ: Benoit Paire (-1.5 Sets) @ 1.741 Pinnacle ✅ 3-6 4-6 :spokodfhgfh: jak w scenariuszu: Paire do bólu chimeryczny, ale jednak dużo lepszy od rywala..
Suma gemów
Typ: Poniżej 22 @ 1.685 Pinnacle ✅

Zgadzam się z typem BornToFight na Paire. Wprawdzie jest to gracz tyle utalentowany, co chimeryczny, ale w ostatnich tygodniach prezentuje się całkiem przyzwoicie. Ograł Petschnera i powalczył z Tsongą (6-7 5-7) w Szanghaju, po czym udowodnił swoją chwiejną formę przegrywając w Wiedniu w 1. rundzie z dużo niżej notowanym Lorenzim. Okazję do rehabilitacji wykorzystał we francuskojęzycznej Bazylei, gdzie odprawił Seppiego i Kubota, by planowo przegrać z Federerem. Jeśli forma Francuza jest chwiejna, to forma Andujara jest cienką, płaską linią na dnie oceanu. Hiszpan to typowy przedstawiciel rodzimej szkoły gry na mączce, który wyraźnie nie może się odnaleźć na twardych nawierzchniach. W ostatnim miesiącu przegrał w 1. Rundach 5 kolejnych turniejów przedłużając swoją serię porażek do sześciu. W tym czasie ugrał ledwie seta, a jego forma wołała o pomstę do nieba. Przed własną publicznością Paire jest w moim odczuciu zdecydowanym faworytem. W ich jedynym tegorocznym meczu to Francuz również był górą i to na ulubionej mączce Hiszpana (http://www.tennisbetsite.com/head-to-head/benoit-paire-vs-pablo-andujar.html). Jeśli wygrał z Andujarem na korcie ziemnym, to trudno, żeby miał mieć z nim problemy na bardziej pasującym do jego stylu hardzie. Naprawdę trudno w tym meczu znaleźć jakieś pozytywy na rzecz Andujara. Wydaje się, że na finiszu tegorocznego sezonu różnica poziomów gry obu tenisistów jest zbyt wyraźna na korzyść Francuza, by z tego nie skorzystać. Widzę tu pewną analogię do wcześniejszego meczu Benneteau z Troickim i mam nadzieję, że wynik też będzie podobny.

Otrzymane punkty reputacji: +9
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Czy może ktoś wypowiedzieć się o nawierzchni w Bercy, z tego co widzę to wygląda na szybką?
Bercy jak co roku jest specyficzną nawierzchnią.

Jeśli ktoś gra płasko, potrafi kończyć ma dobry serwis będzie to dla niego świetna nawierzchnia, gorzej mają Ci co nie mają serwisu, grają z dużą ilością spinu i grają tzn. hiszpańską rzeźbe, nie mają kończącego uderzenia wtedy piłka na tej nawierzchni strasznie spowalnia, wysoko się odbija i daje czas przeciwnikowi.

Otrzymane punkty reputacji: +4
ef81 138

ef81

Użytkownik
Pablo Andujar – Benoit Paire
Typ: Pablo Andujar +4,5 gema
Kurs: 1.95
Myślę , że Andujar jest w stanie pokryć handi opierając się na ostatnim pojedynku tych Panów w Belgradzie kiedy wynik był 2:1 dla Paire a w gemach było 13:12 dla Paire, mimo wszystko, dzisiaj liczę na podobny pojedynek i wierzę , że handi zostanie pokryte.

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Radek Stepanek (CZE) 1.62 vs Michael Llodra (FRA) 2.24 unibet
Mowi sie, ze do trzech razy sztuka, gdzie jak nie u siebie? Ja mimo wszstko w dalszym ciagu gram na Stepanka, ostatnio w Basel Llorda sie niezle bronil w pierwszym secie przegral 6:7, pozniej juz wymiekl 3:6, w historii panowie grali ze soba 3 razy, za kazdym razem lepszy byl Radek, czy tym razem Michael zlamie Czecha? Ja szczerze watpie i stawiam na pewna wygrana Stepanka.
e:
Dzieki za poprawe statystyk, Llorda po przeblyskach na poczatku roku w tym sezonie jesli chodzi o mecze singlowe nie gra praktycznie nic, jesli wlasna hala ma mu pomoc i nagle ma dostac olsnienia, to ja to chetnie jutro zobacze ;) Jak dla mnie Stepanek jest inna klasa zawodnika i atut wlasnej hali to moze byc jutro lekko za malo na niego. Do tego kurs uwazam, ze jest zawyzony dlatego pobieram.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom