Santiago Giraldo - Thiemo De Bakker 1 @ 2.11 Betsafe
Wcześniej można było złapać minimalnie wyższy kurs na utalentowanego Kolumbijczyka. Miałem ten mecz odpuścić, ale po przemyśleniu typ na zwycięstwo Giraldo wydaje się całkiem ciekawy. Myślę, że jeśli zagra na swoim poziomie to wygra i nie warto bawić się w handicapy, bo jeśli wygra seta, zapewne poradzi sobie także w kolejnym, a kurs na +1.5 to tylko 1.35... Ostatni raz grali ze sobą w pamiętnym spotkaniu Wimbledonu, kiedy to Holender wygrał 16:14 w piątym secie. Thiemo posiada bardzo duży atut w postaci mocnego i dobrze ukierunkowanego serwisu. Trzyma się na ogół końcowej linii, gdzie nie szarżuje, piłki kończące to rzadkość, raczej przebija wszystko, bekhendem chyba za często na środek. Czego mu brakuje na tej nawierzchni? Za rzadko biega do siatki to raz, dwa że w jego uderzeniach jest masa topspinu, co jest dobrą bronią, ale nie na tak szybkich kortach. W dodatku w trakcie Wimbledonu był w najlepszej formie w tym sezonie, a Londyn to jego miejsce, tam wygrywał przecież turniej juniorski w 2006 roku, nie urkywajmy też że jest bez formy. Giraldo to trochę inny tenisista. Też lubi długie wymiany, ale jest agresywniejszy na korcie. Potrafi pobiec do siatki, tam zagrać w gierce na małe kara. Ostatnio prezentował się całkiem przyzwoicie, a w dodatku błyskawicznie przeszedł tu kwalifikacje co powinno dodać mu pewności. Jak dla mnie bardzo fajny pick :wink:
Isner/Querrey - Bellucci/Mello 1 @ 1.43 Betsafe
Typ warunkuje przede wszystkim tym, że nawierzchnia w Paryżu jest bardzo szybka, a Isner i Quarrey to dwa czołowe serwisy na świcie, obaj też radzą sobie pod siatką. Jeśli chodzi o rywali to Bellucci, który ostatnio jest w przeciętnej formie zdecydowanie odstaje. Ostatnio szwankowało podanie, głównie to drugie, Mello to doświadczony deblista, ale lata świetności ma mimo wszystko za sobą (choć kto wie?). Zdecydowanie mocniejsza para Isner/Querrey powinna pewnie wejść w turniej i awansować do 2 rundy.