>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Paris, 27.10.2014-02.11.2014

Status
Zamknięty.
raaul007 188

raaul007

Użytkownik
Janowicz - Sam Q. 1 @ 3,22 ⛔
buk: Pinnacle

Taki kurs, że warto spróbować, chociaż mało w tym logiki, jeśli chodzi o formę.
Querrey 19 zwycięstw po rząd i 3 wygrane turnieje, ale...w Challengerach + Davis Cupie, ostatnia porażka to US Open z Djoko. Sam Q. to wg mnie żywy przykład w jaką stronę nie powinien iść tennis - technicznie nie istnieje, niesamowite drewno ze świetnym serwisem.

JJ to wielka zagadka nawet dla siebie samego. Ten rok, oprócz Winston-Salem zdecydowanie poniżej oczekiwań. Jak nie będzie walił drop shotów w połowę kortu i &quot;trzymał&quot; swoje podanie, to typ ma szanse powodzenia. Jerzyk dobrze się czuje w paryskiej hali - 2012r.: pamiętny jedyny w karierze finał Masters 1000 (porażka z Ferrerem), 2013r.: 1/8 (szybki kurs tennisa od Rafy). Mam nadzieję, że po problemach zdrowotnych z Basel nie ma już śladu (a przynajmniej dziś nie będzie).

Jedyny H2H na hardzie miał miejsce pod koniec sierpnia 2014 na ziemi (wujka) Sama - 2:1 dla Polaka.

Odkąd JJ wypadł z top32 losuje coraz trudniejszych przeciwników, a ew. dzisiejsza porażka oznacza częste kwalifikacje do większych imprezek(jakieś tam &quot;kilka&quot; pkt broni za 2013r.). Aż się ciśnie na usta &quot;how many times?&quot;

Ogólnie typ z gatunku 50/50, natomiast kurs @ 3,22 kusi i spróbuję za drobne.

GL.

gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
???? J. Sock (-4.5 gema) - Andujar P. 2 1.52 Fortuna
Ja również podłaczam sie do poprzedników i mysle ze Andujar łatwo nie odpuści. Ale ze gram u naziemnego wole sobie dać tak. Myśle ze chociaż 1 tie break będzie w tym meczu.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
vs

Sock-Andujar
Andujar 3.25 MarathonBet
⛔ Kontuzje mózgu też się zdarzają.
Kurs na Hiszpana już spada, ale dalej widzę w nim value. Typ bardziej pod pozytywną wartość kursu, niż przekonanie. Moim zdaniem buki po prostu przeceniły możliwości Amerykanina widząc w nim zdecydowanego faworyta. Patrząc jedynie po przez charakterystykę obu zawodników i to, że Jack uwielbia szybkie nawierzchnie, zaś Pablo lubi się w grze na mączce, to kursy uznałbym za wystawione ok. Jednak Andujar ostatnio pokazuje bardzo dobrą formę na nawierzchni twardej. Zaczął już na turniejach w Azji na świeżym powietrzu, gdzie potrafił powalczyć z Isnerem. Później powrót do Europy i zwycięstwo 2:0 z Berdychem w Valencii. Oprócz tego gładko odprawił Lajovicia i odpadł dopiero z niesamowitym Robredo. Sock, jak już tutaj ktoś pisał, mógł odpaść już w sobotę z Paryża, gdyby nie brak konsekwencji Ramosa. Wczoraj odprawił Tomicia, jednak kwalifikacje pokazują jego wahania formy. W Sztokholmie potrafił się męczyć z przeciętnym Golubevem, by później ograć Chardyego 2:0. Biorąc pod uwagę tą grę w kratkę Amerykanina i solidność formy ostatnimi czasy Andujara kurs 3.25 na tego drugiego uważam za drobną przesadę i z niego korzystam ????

xamon 134,7K

xamon

Użytkownik
Gasquet R. - Istomin D. 1 1.40 Bet365 6:7 6:2 4:0 krecz ✅✅

Richard wraca po prawie 3 tygodniowym rozbracie z tenisem i od razu na dzien dobry, hala, i ukochane miasto Paryz. W tym roku wygrywal dwukrotnie do zera, w tym na US Open, niepozostawiajac zadnych zludzen kto byl lepszy, wiec podejrzewam ze u siebie, przy wsparciu publicznosci, tym bardziej nie bedzie mial z tym wiekszych problemow. H2H 4-1 dla Francuza.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Gasquet + Benneteau @2.03 Expekt✅
Wynik: 6:7, 6:2, 4:0
Wynik: 6:3, 6:4

Stawiam na dwóch Francuzów. Obaj grają u siebie, więc wątpię, by mieli odpuszczać. Gasquet broni punktów za ćwierćfinał, a za rywala ma niezłego w ostatnim czasie Istomina. To może być zacięty mecz, ale stawiam na zwycięstwo Richarda. Nie grał już od dawna, ale z pewnością nie zapomniał jak się wygrywa. Rywalem Juliena będzie Lu, który na hali nie gra wybitnie. Od US Open wziął udział jedynie w dwóch turniejach, gdzie i tak szybko odpadał. Jego rywal zaś w naprawdę dobrej formie, nie tak dawno finał w Kuala Lumpur i ćwierćfinał w Szanghaju. Dzisiaj powinien wygrać.

Otrzymane punkty reputacji: +18
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
vs

Sousa-Monfils
Monfils-1.5 seta 1.95 Pinnacle
✅✅✅
Dumałem nad tym, co wybrać na wtorek i nie było łatwo. Niby jest Chardy po ~1.50, ale czy warto na singla brać taki kurs z takim Chardym? Nie wiem. Fajny kurs buki dały na Robredo, ale tutaj pojawia się kwestia zmęczenia. Tommy grał przez ostatni cały tydzień, więc pojawia się to ryzyko. Dlatego także zdecydowałem się pograć na Gaela. Jest on niesamowicie wypoczęty. Grał ostatnio ponad miesiąc temu. Miał czas na wypoczynek i komfortowy trening. Wiadomo, ze we Francuzie drzemie niesamowity potencjał i umiejętności. Jeśli am swój dzień i chęci, to potrafi podjąc walkę z każdym i często też to wykorzystać i wygrać. Pamiętamy jego przedziwny pojedynek z Grigorem na US Open, który Monfils zaskakująco zakończył w trzech setach. Później mecz z Fedexem, w którym też powinno być 3:0 dla Francuza, jednak geniusz Rogera na to nie pozwolił obracając losy meczu o 180 stopni. Joao na takim poziomie nie miał okazji grać. Jego największymi sukcesami są okolice finałów 250-tek i to najczęściej na ziemi. Portugalczyk gra podniesioną piłką, przez co preferuje wolniejszą nawierzchnię, najlepiej na mączce. Ostatnio zanotował znaczny regres formy ulegając 0:2 Lajoviciowi w Valencii i co ważniejsze 1:2 Copilowi w Sztokholmie. Widać, że Portugalczyk nie może się już doczekać końca sezonu i przewiduję, że jutro spędzając niewiele czasu na korcie pożegna się z sezonem 2014 porażką z wyżej notowanym rywalem. Co prawda obaj zawodnicy stanęli stosunkowo niedawno naprzeciw siebie. Ba, był to ostatni mecz Monfilsa przed przerwą. Miało to miejsce w półfinale w Metz. Jednak jak pisałem, było to już jakiś czas temu. Gael z pewnością wypoczął i nie odczuwa już zmęczenia pojedynkami w Ameryce, a i z pewnością podszlifował swoją formę i pokaże to już jutro. Co przemawia za Francuzem? Mocniejszy serwis, nieszablonowość zagrań, dobre winnery i co zaskakujące częste wytrzymywanie dłuższych wymian. Do tego myślę, że Gael wykorzysta grę Sousy podwyższoną piłką, o której już pisałem, dzięki której będzie miał wiele okazji na wzbogacenie swojego konta winnerów.

Otrzymane punkty reputacji: +7
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Verdasco-Simon 2 @1.55
Simon w znakomitej formie od US Series, w Szanghaju final, ktory mogl nawet wygrac z Federerem. Wyniku z Walencji nie ma tu raczje znaczenia, widac ze Gillou prawdopodbnie chce zagrac na jeden turniej w Paryzu. Tutaj nie ma co kombinowac, trzeba grac. Za mniej wiecej 3 tygodnie Francja gra w Lille final Pucharu Davisa z Szwajcaria i forma musi byc. Simon na pewno jest glownym kandydatem do druzyny trojkolorowych obok Tsongi i Monfilsa jezeli idzie o singlowe zmagania. Verdasco bardzo pozytywnie sie prezentowal z reguly w Paryzu, ale Hiszpan gra coraz gorzej i bardzo dobre wyniki sa coraz wieksza rzadkoscia, a sam Verdasco podupadl na rankingu i juz coraz rzadziej bywa rozstawiony w drabinkach. Verdasco bedzie sie starac, ale licze na ciag dalszy magicznej formy Simona i typuje jego wygrana w paryskiej hali.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
L. Mayer v Cuevas 1 @1,45

Leo powinien spokojnie ogarnąć. H2H po jego stronie, dyspozycja wydaje sie, że rownież. Ostatnio niby dosyć zaskakująca wtopa z Bachingerem, z Verdasco też ale to były mniejsze turnieje i inny profil zawodnikow. Gra Pablo pasuje Argentyńczykowi, narzuca swoj styl, jest agresywny i przynosi to efekty. Spodziewam sie jutro wygranej Leo. Serwis, atak po jego stronie. Defensywa po stronie Pablo jednak mimo iż Mayer także preferuje mączke ma wieksze predyspozycje do gry w hali.

K. de Schepper(+3,5) v Chardy 1 / over 22,5

Tutaj sprawa dosyć prosta. Chardy to Chardy, gorąca głowa. Nie wierze, że po połfinale z Robredo nie pobalował. Miał sporo okazji na wygraną a chociaż ugranie seta - przynajmniej z przebiegu gry - należało mu sie. Stało sie jednak inaczej, czasu na odpoczynek bardzo mało i przeczuwam, że Jeremy może jutro pograć na poł gwizdka. Kevin z kolei przeciwnie, po kwalach gdzie ograł po walce Seppiego i Stakhovskiego. Przede wszystkim serwis, potrafi bardzo skutecznie trzymać podanie. Skusze sie za wiekszą stawke handi ale over także do gry.

Sousa v Monfils(-3,5) 2

Kolega Macko18 fajnie opisał to spotkanie. Kwestia tego czy Monfils bedzie jutro w gazie. Ja mu zaufam, Masters u siebie mnie przekonuje. Dłuższa przerwa, mecz na centralnym, fajna publika. Sousa szału nie gra, 0-2 z Lajoviciem to najlepszy wykładnik. Tylko i wyłącznie
zaangażowanie żela, nic wiecej.

Robredo v Pospisil 2 @1,75

Nie wierze, że Tommy jutro da z siebie stoprocent. Po tej finałowej niedzieli, po takim meczu, przed własną publicznością.. długo bedzie dochodzić do siebie. I kij w to, że jest doświadczonym starym wygą. To są emocje, nie wspominając o regeneracji. Dodatkowo trafia na młodego wilka. Vasek fajnie ogarnia, co prawda gładka wtopa z Dimą pare dni temu ale wcześniej naprawde dobry mecz z Murrayem w Wiedniu i ogolnie spory potencjał. Bedzie agresywny, narzuci swoj styl a Robredo bedzie brakowało timingu. Tak to widze.

Verdasco v Simon 2 @1,55

Simon to też miglanc, kolejny francuski piesek. Mimo wszystko, wierze, że zagra na swoim poziomie we własnym kraju. W końcu to Masters u siebie a nie byle 250 czy nawet 500. Dasco też aparat, łagodnie określając. Formy nie ma, chimeryczny strasznie. Simą podobnie jak Monfils, wiele zależy od checi wiec zwyczajnie zaufam obu - Paryż, tysiączka, Masters. Tyle.

Karlo v Pouille over lub handi Pouille

Nie śledziłem linii wiec typy na oko. Wydaje mi sie, że po udanych kwalach młody gniewny pojdzie za ciosem. Rywal fajny, Karlo też wypoczety nie bedzie, intensywny ostatni tydzień. Over 23,5 w ostateczności, handi +3,5 już bardziej. Coś w strone Pouille, niby leszczyk ale na taki turniej spinają sie na 200 % i czesto grają życiowke.

Otrzymane punkty reputacji: +1
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Kto zakwalifikuje się dalej? Murray v Nishikori 2 @2,37 bet365

Wczoraj pograłem to po wyższym kursie, ale myślę, że jest to dalej do gry.
Moim głównym argumentem do tego typu jest to, że Murray zakwalifikował się już do ATP Tour Finals po morderczej walce w ostatnich tygodniach, około 10 obronionych MP z Robredo w 2. spotkaniach i hektolitrach wylanego potu. Po ostatnim pojedynku już nie symulował zmęczenia, kontuzji itd., po takich przebieżkach w 3. secie nie ma innej możliwości niż skrajne wyczerpanie (dodatkowo biorąc pod uwagę ostatnie jego tygodnie). Przypominam, że Szkot jakiś czas temu wrócił do gry po ciężkiej kontuzji i po takim maratonie z pewnością należy mu się odpoczynek przed Turniejem Mistrzów. Nie wiem czy celowo odpuści, czy po prostu potraktuje to jako zwykłe gierki, ale mocno wątpię żeby jeszcze kolejny turniej się tak katował jak w poprzednich, skoro główny cel został osiągnięty.

Kei po przegranym finale US Open(gdzie już dosłownie nie miał siły walczyć z Cilicem), po wygranych turniejach w Kuala Lumpur i Tokio, odpadł w 1. rundzie w Chinach sygnalizując problemy zdrowotne. Jednak mecz dograł, a i od tamtego meczu minęło już sporo czasu (ponad 20 dni) i według tego co czytałem Kei chce tu zawalczyć i jest w stanie to zrobić.

Co do drabinki, to Japończyk trafia najpierw na wykończonego Robredo lub Pospisila, ktory ostatnio w ważnym meczu z Dimitrovem zagrał niebywale słabo. Później zapewne słaby ostatnio gospodarz- Tsonga i dopiero później Ferrer lub Simon. Do tej pory z tych zawodników Japończyk wygląda mi na faworyta. W następnej rundzie za to mógłby się już zmierzyć z Djokovicem lub... z Murrayem. Więc właśnie, Szkot najpierw ma średniaka Benka, później walczącego z całych sił o ATP Tour Finals Dimitrova, a następnie prawdopodobnie Djokovica. Tak więc dosyć ciężka droga przed nim, zważywszy na mobilizację Bułgara + Djokovica wracającego po opuszczeniu 1 turnieju i chcącego wejść w morderczy rytm przed Turniejem Mistrzów.

Dodatkowo Murray nigdy nie osiągnął tutaj nic wielkiego, ani razu nie wygrał tu w 1 turnieju 3 meczy.

Ktoś zapyta, czemu w takim razie nie gram wygranej ćwiartki przez Japończyka? Otóż pogram, ale lżej, bo mimo wszystko liczę, że Andy odpadnie już w jakiejś 2.-3. rundzie, więc Kei nawet przegrywając ćwiartkę (np. z Ferrerem) zapewnia nam wygrany zakład. Ogólnie to myślę, że w obecnej sytuacji Murray nie ma szans na wygraną z Nolem, więc Japończyk wygrywając z Robredo/Pospisilem i Tsongą już może wyrównać najlepsze osiągnięcie Murraya.

Tak więc jak napisałem, lżej można pograć:
Nishikori wygra ćwiartkę @3,25

Magician Bet ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
conors 5,6K

conors

Użytkownik
Dużo znaków zapytania dzisiaj w Paryżu. Forma Francuzów niewiadoma, ale powinni dać radę.
Przestrzegam natomiast przed skreślaniem Robredo. To fakt, że nie ma szczęścia do Murraya, te przegrane meczowe chluby mu nie przynoszą i fizycznie pewnie jest zmęczony, ale...
Pospisil to jednak nie Murray, może Robredo go wycykać, zabiegać...W tym meczu zalecam ostrożność, bo Robredo jest bardzo ambitnym zawodnikiem i może chcieć pokazać światu, że w tenisa potrafi jednak grać i mezowe wykorzystywać ????
Było o nim głośno ostatnio, ma swoje 5 minut, które moim zdaniem ma szanse go ponieść. Kto wie, to może jego ostatni wzlot, powoli będzie kończył grę o najwyższe stawki.
Pospisil jakoś mnie nie przekonuje.
Robredo v Pospisil 2:1 @4,05 w Betsson

Otrzymane punkty reputacji: +11
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Robredo T. - Pospisil V.
Robredo T. ::: 2,10 ::: Bet365 ::: 3/10
Taki kurs na Hiszpana spowodowany jest chyba tym, że bukmacherzy tutaj widzą z jego strony &quot;odpuszczenie&quot; po kapitalnym lecz dla Tommiego Robredo przegranym finale w Valencii. Ja jednak tutaj nie szukam jakiejś niespodzianki, bo być może stanie się tak, że czołówka będzie odpuszczała ten turniej na rzecz tego w Londynie i zrobi się spore miejsce dla takich zawodników jak właśnie Tommy.
Pospisil swoimi wynikami ostatnio nie imponuje i nie widzę żadnego zagrożenia z jego strony po tym co ostatnio prezentował. Naprawdę nie widzę tutaj sensu go faworyzować, jakby to on grał w finale Valencii.
Wynik: 6:3 4:6 7:6(5)✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
oxi64 674

oxi64

Użytkownik
J. Benneteau - A. Murray @4,5 Bet365

Sprawa wygląda następująco: Andy w październiku zagrał aż 15meczów (13 wygrał), postanowił zrobić taki maraton tylko dlatego, by zagrać w final8, i szkotowi właśnie się udało zakwalifikowac:smile: Strasznie zmęczony panicz ledwo, ledwo wygrał z Robredo w Walencji, po drodze pokonując Melzera, Fonniniego, Andersona oraz Ferrera, ale mniejsza ze szkotem... załapał się do Londynu i chwała mu za to. Wypadałoby zrobić sobie jakąś przerwę paniczu Murray, nieprawdaż?:&gt; Jutro na kort wyjdzie z Julianem, który w ostatnich tygodnia spisuje się bardzo dobrze, finał z Nishikorim w stolicy Malezji, w 1r odpadł w Pekinie z Andujarem (możliwe, że ważniejszy występ dla niego był w Shanghai&#39;u gdzie dopiero w ćwierćfinale odpadł z RF), czyli aż takim średniakiem nie jest, jak tu ktoś w dziale ujął:smile: 2tyg przerwy i zaczął wczoraj od wygranej 2:0 z Lu. Jeżeli chodzi o występy francuza w Paryżu to niestety nie zachwycają, rok temu porażka w 1r z Nishikorim, w 2012 2r z Tsongą, ale zostawmy historię. Fakty są takie że Murray no poprostu będzie musiał zrobić sobie dłuższy odpoczynek, a najlepszym wyjściem będzie porażka z gospodarzem, publiczność itp za Julianem.
Gdyby finały ATP zaczynały się za tydzień, (tak jak to miało miejsce w przeszłości), to szedłby gruby pocisk w stronę Benka, a tak to standardowa stawka.
Powodzenia!:smile:

M 115

matlaurent

Użytkownik
De Schepper - Chardy, @ 2.95 Pinnacle
Spotkanie zaraz. Jeden z moich argumentów, można rzec, będzie bzdurny... Ale... Panowie grają razem w tym turnieju również w deblu. Chardy za zeszły rok nie broni tu punktów (odpadł w 1 rundzie z Rosolem). Często, jak widziałem takie pary w turniejach w deblu, gdzie równocześnie mieli spotkanie między sobą zawodnicy w singlu, wynikł szedł w stronę drugą (czyli teoretycznie słabszego). Spotkanie do obserwowania na LIVE, jak będzie zachowywał się sam Chardy (raczej przy serwisie Kenny&#39;ego nie będzie się nadwyrężał). Poza tym Kenny dobre wyniki w kwalifikacjach. Zobaczymy.

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Dlaczego niektórzy piszą, że Murray grał wszystkie te turnieje po to, żeby grać w top8? Przecież przed Walencją Murek miał już gwaranta top8. On występuje w tych turniejach, żeby je wygrywać i żeby zgarniać pieniądze. Nie dopatrujcie się odpuszczania przez Szkota meczów. A Bentka wczoraj zagrał solidnie, ale bez fajerwerków.
@MatLaurent
To wcale nie jest absurdalny argument. Też to zauważyłem i myślę, że Chardy odpuści mecz.

mateusz190 357

mateusz190

Użytkownik
Dlaczego niektórzy piszą, że Murray grał wszystkie te turnieje po to, żeby grać w top8? Przecież przed Walencją Murek miał już gwaranta top8. On występuje w tych turniejach, żeby je wygrywać i żeby zgarniać pieniądze. Nie dopatrujcie się odpuszczania przez Szkota meczów. A Bentka wczoraj zagrał solidnie, ale bez fajerwerków.
Gwarantowane Top 8? Ty chyba nie znasz się na tenisie kompletnie, skąd Ty masz takie informacje? Nawet w tej chwili po wygraniu ostatniego turnieju Murray może nie wejść do turnieju w Londynie.

xamon 134,7K

xamon

Użytkownik
Robredo T. - Pospisil V. 1 2.00 Bet365 6:3 4:6 7:6 ✅✅

Nie bardzo rozumiem taki kurs na Hiszpana, jakby mial w nosie ten turniej, czy odczuwal trudy finalu z Murrayem (ktory nie byl wczoraj tylko 2 dni temu, wiec czas na regeneracje mial) to by sie do niego nie zglosil tylko sobie wypoczal. Serwis po stronie Kanadyjczyka, wymiany zdecydowanie Robredo, jezeli bedzie jak najczesciej do nich dochodzilo, faworytem bedzie Tommy. Ogladalem mecz Pospisila z Nieminenem gdzie wygladal bardzo srednio i w wielu fragmentach to Fin dominowal na korcie, ktory jest o klase slabszym zawodnikiem od Robredo.

edit:

Juras333, tak ale zawsze mogl zrezygnowac jakby cos bylo nie tak, ale tego nie zrobil wiec nie jechal do Paryza w roli statysty tylko zeby zawalczyc o &quot;cos&quot;

juras333 802

juras333

Użytkownik
Nie bardzo rozumiem taki kurs na Hiszpana, jakby mial w nosie ten turniej, czy odczuwal trudy finalu z Murrayem (ktory nie byl wczoraj tylko 2 dni temu, wiec czas na regeneracje mial) to by sie do niego nie zglosil tylko sobie wypoczal.
przecież akces do gry w turnieju nie zgłasza się zaraz przed nim tylko dużo wcześniej, więc też nie mógł wiedzieć, że tak daleko dojdzie w Walencji

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
ja jestem zdania, że Murray jutro sobie odpuści, wiem że to duży turniej - Masters, ale grał naprawdę dużo ostatnio i wydaje mi się, że w tym momencie patrzy przede wszystkim na turniej kończący sezon. Powinien zdawać sobie sprawę z tego, że w Paryżu nie ma szans na wygraną po dwóch wygranych turniejach z rzędu, takie cuda nie zdarzają się na takim poziomie. Więc jak próbować grać przeciwko Murrayowi to teraz, z niezłym reprezentantem gospodarzy w buku, w którym krecz = nasza wygrana. Oczywiście bez szaleństw ale wydaje mi się to rozsądne.
Benneteau 4.00

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom