Janowicz - GGL 1 @ 1,72
Unibet
Już spory czas czekamy na mecz Janowicza, Polak wraca po kontuzji, ale od pewnego czasu zaczął solidnie trenować i myślę, że będzie dość dobrze przygotowany. Rywala na początek dostaje dość dobrego, lecz jest znacznie poniżej poziomu Jurka, zwłaszcza w hali, gdzie Jurek się czuje bardzo dobrze. Po pierwsze piekielny serwis, z którym Hiszpan będzie miał wiele problemów, po drugie Polak gra doskonale zarówno FH i BH i potrafi zagrać genialną piłkę z obu stron siebie, a po trzecie to doskonałe skróty, gdzie GGL nie jest bardzo szybkim graczem i często ustawia się za końcową linią i sądzę, że to także na dzisiejszy mecz będzie jego taktyką. Hiszpan natomiast grał już w tym sezonie na hali i to z niezłym skutkiem z Petersburgu, tam ograł Youzhnego czy Istomina, za to przegrał z nieobliczalnym Gulbisem w decydującym secie dostając "kółko od roweru"...Ciężko ocenić jego formę, ale jakoś ten zawodnik do hali mi nie pasuje, nie pamiętam jego charakterystyki zbytnio, ale jeśli JJ będzie dobrze trzymał swoje podanie, a to potrafi i nie będzie popełniał wiele błędu to spokojnie jest w stanie zamknąć ten mecz w 2 setach, a kurs bardzo przyjemny. JJ musi wejść w ten halowy sezon dobrze, gdyż w Bercy będzie bronił sporo punktów i nie może sobie pozwolić na ich stratę. Sądzę, że Jurek będzie bardzo zmotywowany i mimo wszystko pewny siebie, dość pewny bet ????
Rosol - Basic(+3,5g) 2 @ 1,72
Unibet
W tym meczu mam inne spojrzenie niż większość osób, którzy grają dość pewnie Czecha, jednak w moim odczuciu jest to nieopłacalne po takim kursie, a mogą się dziać różne i ciekawe dla widowiska rzeczy, gdyż Basic przed tym turniejem nie osiągał rewelacyjnych wyników, a mimo to gra mu się tutaj bardzo dobrze. Udowodnił to pokonaniem Fucsovicsa i Russella, którzy wydawaliby się być lepszymi tenisistami od niego, a jednak zrobił małe niespodzianki. Dziś też może powalczyć z Czechem, obaj tenisiści dobrze serwują, więc powinni wygrywać swoje gemy serwisowe, nie wykluczam także Tb. Forma Czecha moim zdaniem jest pod znakiem zapytania. W Petersburgu przegrał z Przysiężnym, w Bangkoku wygrał z Kubotem, lecz wybrane handi na ten mecz zostałoby pokryte, potem nieoczekiwana porażka z Lu...Porażki z Djokoviciem czy Ferrerem oczywiście nie wliczam, ale pokonał Benneteau i to także nie było przekonywujące zwycięstwo. Skoro Basicowi się dobrze tutaj gra, Rosol gra nie równo, więc Bośniak ma szanse na pokrycie wyznaczonego przeze mnie handicapu i to po niezłym kursie. Myślę, że będzie to dość wyrównany mecz.
Matosević - Monfils 0:2 @ 1,73 zwrot
Williamhill
Gael tutaj jest bezapelacyjnym faworytem, mimo iż Matosević ma groźny serwis to już nie z takimi sobie Francuz radził. Jest w formie, było to widać w meczach z Djokoviciem czy Federerem. Moim zdaniem cel jest prosty na ten mecz, wygranie go 2-0 z pojedynczymi przełamaniami i do szatni. Można wiele mówić, że Francuz często się wygłupia i sędziuje mecze to w moi odczuciu nie będzie to miało za wielkiego znaczenia. Matosević ugrał seta z Ferrerem, ale to zupełnie inny styl grania niż Monfils. Grali ze sobą na AO w 12r. tam spokojnie Francuz wygrał bez straty seta i dziś będzie podobnie.