>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Montpellier, Zagrzeb & Vina del Mar, 04-10.02.2013

Status
Zamknięty.
B 2

batik

Użytkownik

Paire vs Menendez typ: Paire Sportingbet @1,29 9/10

Paire wg mnie wygra to spotkanie jest dużo lepszym zawodnikiem od Hiszpana dodatkowo gra u siebie w kraju.
Paire posiada b.dobry serwis na tej szybkiej nawierzchni to sprzyja... Hiszpan może i umie grac na szybkich kortach jednak to nie ten kaliber co wschodząca gwiazda francuskiego tenisa...

Mathieu P-H - Stakhovsky typ: Mathieu Sportingbet @1,44 9/10

Francuz to jeden z moich ulubionych zawodników w tourze. Bardzo wielki talent i doświadczenie... szkoda kontuzji no ale... Ostatnio grał w hali w Niemczech i mimo wszystko odnoszę wrażenie że zaprezentował się b.dobrze
Po drugiej stronie Ukrainiec który na Davis nie pokazał nic specjalnego... dla mnie nie ma innej opcji niż wygrana Francuza na własnej ziemi z bardzo przeciętnym Sergiejem...

Rufin - RRH typ: RRH 5dimes @2,80 7/10

Zupełnie nie rozumiem tych kursów.... RRH to bardzo solidny chelengerowiec na pewno dużo lepszy od rufina moim zdniaem...
Dlaczego jest faworytem? Serwis Hiszpan ma lepszy... Return ma lepszy... jest to walczak nie odpuszcza żadnej piłki naprawdę sądzę że jest w stanie ograć chimerycznego Rufina który posiada głównie serwis... tylko...

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Rufin - RRH typ: RRH 5dimes @2,80 7/10

Zupełnie nie rozumiem tych kursów.... RRH to bardzo solidny chelengerowiec na pewno dużo lepszy od rufina moim zdniaem...
Dlaczego jest faworytem? Serwis Hiszpan ma lepszy... Return ma lepszy... jest to walczak nie odpuszcza żadnej piłki naprawdę sądzę że jest w stanie ograć chimerycznego Rufina który posiada głównie serwis... tylko...
W podkreślonym fragmencie chyba się zagolopowałeś, bo na pewno RRH nie ma lepszego serwisu od młodego i wysokiego Rufina, który w krytycznych momentach danego meczu potrafi zaserwować kilka asów ???? Pamiętam jego spotkania z tamtego roku i boje w Argentynie, gdzie nawet wygrał Chelengera w Villa Allende. Moim zdaniem kursy są dobrze oszacowane i wcale nie uważam, że to jest VALUE na 12lat starszego Hiszpana, który moim zdaniem ten rok będzie zaliczał jako tendencję spadkową ...
Po za tym Rufin ma inne atuty poza serwisem, na pewno dobrze gra przy siatce a i z końcowej linii słaby nie jest ...

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Karlović - Dimitrov over 22,5g @ 1,70 (Unibet)
Na dziś z Zagrzebia wypatrzyłem jeszcze jeden ciekawy typ, obaj panowie zdecydowanie pod &quot;kreską&quot; o ile po Karloviciu można było się tego spodziewać to nie po młodym Bułgarze, który po dojściu do finału w Brisbane zapomniał jak się gra w tenisa. Na AO zupełnie nieudany mecz z Benneteau, na podbudowanie dostał słabych rywali w Davis Cup, pokonał ich obu 3:0 i może przywróci mu to trochę pewności siebie. Ivo Karlović nie wygrał jeszcze w tym sezonie meczu, serwis oczywiście został potężny, wygrywa swoje gemy serwisowe, serwując kilka asów, ale to już nie te lata, by zwyciężać mecz po meczu. Dziś jednak zaprezentuje się przed własną publicznością, będzie to najlepsza okazja na wygranie w końcu pierwszego meczu, może wykorzystać nie najlepszą dyspozycję rywala, jednak wiadomo, że młody Federer się nie podda i wszystko wskazuje na walkę podczas meczu. Over wydaje się więc oczywistym rozwiązaniem.
Zemlja - Bozoljac over 22g @ 1,65 (Pinnacle)

Na godzinę 17:00 zaplanowano pojedynek Słoweńca Zemlji z Serbem Bozoljacem, bukmacherzy faworyzują Gerga, lecz ciężko moim zdaniem powiedzieć kto tutaj wygra. Oglądałem Zemlje podczas Davis Cupu, singlowe mecze słabe, bardzo dobrze spisał się w deblu. Jeśli chodzi o singiel to z Janowiczem czy Kubotem nie miał za wiele do powiedzenia, serwował dość przyzwoicie, ale był mocno zmuszony do defensywy. Dziś czeka rywal nieco słabszy od Polaków, kwalifikant, który pokonał Delicia, Cervenaka i Viole, szczególnie to ostatnie nazwisko może wywołać jakieś wrażenie. Serb czuje się prawie jak u siebie, Zemlja już 2 razy w tym sezonie kreczował, liczę na wyrównane spotkanie i sądzę, że zobaczymy 3 sety. Jeśli byłbym zmuszony do odgadnięcia kto wygra, stawiałbym na Serba, szanse 50/50 a kurs w granicach 2,05.. Zapowiada się nam zacięte spotkanie

Otrzymane punkty reputacji: +2
I 8

ironpl

Użytkownik
Gael Monfils [FRA]- Ruben Bemelmans [BEL]
Handicap sety Gael Monfils [FRA] -1.5 1.55 come on

W dzisiejszym spotkaniu stawiam zdecydowanie na gospodarza, Monfilsa. Jak wiadomo w tym roku szuka od dawnej formy i choć nie sądzę aby miał wrócić do TOP 10, to jednak jest to zawodnik o olbrzymim potencjale i sporych możliwościach a także o doświadczeniu i jedynym jego przeciwnikiem w wygraniu dzisiejszego meczu 2:0 będzie...on sam ???? Odnośnie Bemelmansa to nie sądzę aby on miał jakiekolwiek szanse, z Monfilsem moim zdaniem mógłby wygrać zawodnik posiadający potężny serwis i stale utrzymujący swoje podanie, a z tym jak wiadomo pocieszny Belg ma największy problem. Bemelmans grał w turnieju w zeszłym tygodniu i odpadł w drugim meczu o ile dobrze pamiętam, nie pokazał nic szczególnego. Za to Monfils solidnie zagrał w AO, odpadł po maratonie z Simonem; widziałem go też wczoraj w deblu- mimo przegranej wyglądał solidnie

mozi 552

mozi

Użytkownik
Riba - Robredo
1 @ 6.50 (1/10) B365 ⛔
Riba (+5.0) @ 2.50 (4/10) B365 ⛔

VDM to pierwszy z cyklu turniejów na maczce w Ameryce Południowej. Przyciąga to oczywiscie czolowke Hiszpanów, chociaz dzisiaj typuje mecz drugoplanowych postaci z tego kraju. Rankingi tutaj nie grają, bo Riba jest w 7 setce, ale przed kontuzją zajmował miejsce w okolicach 100, podobnie do Robredo aktualnie. 25 letni Hiszpan (Riba) nie grał w tenisa na poważnie ponad rok! Robredo po kontuzji wrócił w połowie 2012r. jednak przez kilka miesięcy nie zdołał nawet wrócić do TOP100, po powrocie w każdym challengerze na cegle conajmniej finał (4x), natomiast w Tour zwycięstw zaledwie 5, w tym roku bilans 1:3 i co najważniejsze, naprawdę w przypadku tego tenisisty słaba gra, proste błędy, przestoje i momenty naprawdę rozpaczliwej gry. Szkoda było na to patrzeć jak młodzi i tak mało okrzesani tenisiści (Levine, Milmann) potrafili ograć tak gładko takiego profesora. Jego czas powoli mija, na cegle dalej będzie groźny, ale szczególnie w challengerach. Riba też nie jest graczem wybitnym, ale dużo młodszym, ma jeszcze możliwość rozwoju przed sobą. Osiągnięciom Robredo zapewne nigdy nawet nie dorówna, ale w tym meczu nie stawiałbym starszego Hiszpana w roli tak zdecydowanego faworyta. Rywal po kontuzji, forma jest zagadką, opieram typ na możliwościach Riby w ktore wierze oraz na slabej formie Robredo. Moze byc odwrotnie, ale tu jest za duzo znakow zapytania by tak faworyzowac jednego z graczy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
amagicw 120

amagicw

Użytkownik
Monfils vs Bemelmans typ under 21.5 ⛔ 22 gemy
kurs: 1.85 (Unibet)
stawka: 3/10

Analiza
Co do Gaela, jego powrót po kontuzji w 2012 można uznać za udany, widać że brakuje mu jeszcze świeżości, oraz przede wszystkim kondycji, no ale po kontuzji kolana tego można się było spodziewać. Porównując obydwu zawodników moim zdaniem to kompletnie inna liga, co widać również po kursach. Na kortach w Montpellier to francuz powinien mieć za sobą publikę, upatruję tutaj zwycięstwa w dwóch setach na co kurs jest w okolicy 1.55✅, dlatego też under po wyższym kursie wydaje mi się lepszą opcją.

dx2 319,5K

dx2

Użytkownik
Dodig-Ben.Becker 1 @1.6
Łatwy mecz to nie bedzie, ale jak nie probowac grac Chorwata z Zagrzebia, ktory wlasnie tutaj wygral swoj jedyny turniej w tourze 2 lata temu. Obydwaj to zawodnicy obdarzeni mocnym podaniem. Jeden maly detal jednak jest w tym meczu niepokojacy. Dodig wraca z Wloch, gdzie Chorwacji przegrali 2-3 w Davis Cupie. Oczywsicie wiaze sie to ze zmiana nawierzchni, poniewaz we Wloszech grano w hali na cegle. Pozostaje wiec kwestia szybkiego przystosowania sie do warunkow w Zagrzebiu, bo zmeczenie nie powinno byc tutaj problemem, skoro Dodiga wysyalaja na kort dopiero jutro, czyli 3 dni po decydujacym pojedynku Chorwatow we Wloszech. Poza tym to Dodig imponuje forma od poczatku sezonu. W AO Dodig osiagnal 3 runde prezentujac sie naprawde dobrze i te mecze Dodiga we Wloszech, mimo ze przegrane tez naprawde bardzo dobre. Dodig przegral tam swoje mecze 1-3 ze Seppim i 1-3 z Fogninim po duzej walce. I absoulutnie nie uwazam to za zly wynik, bo z takimi zawodnikami na wloskiej cegle niewielu graczy by tam wygralo, a Dodig napsul sporo krwi wloskim rywalom. Forma zatem jest i mysle, ze to sie przelozy na dobry wystep mieszkajacego w Zagrzebiu Dodiga, ktory bedzie miec za soba pelna hale kibicow.

aquadiva 10

aquadiva

Użytkownik
ogladam mecz Karlovica z Dimitrovem, niewazne jaka nawierzchnia ale jego predyspozycje, antycypacja,biomechanika, szybka reka to wogole inne swiaty niz Federer, mam nadzieje ze nikt juz nie porowna go do Rogera bo gra maksymalnie jak sredniak (nie w tym meczu a w ogole) a dobry 1 mecz zagrac co jakis czas to w ATP polowa rankingowców do 300 miejsca potrafi. Dla mnie jego kariera nie bedzie za wielka ...

N 31

nazz

Użytkownik
To było widać już ze 2 lata temu. W wielu szczegłach techniki jest podobny do Federera, ale pod względem całości (integralności) to jest 2-3 klasy nizej.

aquadiva 10

aquadiva

Użytkownik
To było widać już ze 2 lata temu. W wielu szczegłach techniki jest podobny do Federera, ale pod względem całości (integralności) to jest 2-3 klasy nizej.
staram sie je dostrzec (optyke i ocene potencjalu mysle ze jako trener w miare rozwinalem) wiec podaj mi podobienstwa techniki, moze lekko ciut podobny backhand ale z takim backhandem jakby Ferdek wyszedl na Murraya albo Djokovica to seta w trzech nie ugra, a ze swoim cudem uchodzi na seta minimum ... dla mnie zero podobienstwa. Jakbym byl jego coachem to zdecydowanie bym ruszyl jakos jego kariere bo w niedlugim czasie chlopak przepadnie

N 31

nazz

Użytkownik
Backhand ma dużo inny. Więcej przypomina Federera na forehandzie, głównie za sprawą chwytu. Podobnie też się porusza. No i chyba najbardziej mi Feda przypomina jego krótki zamach i uderzenie z niepełnego skrętu (czasem nawet się zdaje, że uderza z pozycji prawie frontalnej).

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Vina del Mar i ATP Montpellier
???? Lorenzi P. - Naso G. 6:1 6:4 ✅
1,66 Pinnacle
Kursy na Paolo rosną, ale co z tego jak dzisiaj np. rosły na Berlocqa. Nie ma sensu tym się sugerować. Naso to półka niżej niż Lorenzi. Panowie spotkali się ze sobą 3 razy i 3 razy wygrał Paolo, w jednym meczu Naso skreczował.
Lorenzi notuje passę 4 porażek z rzędu, ale nie grał z byle kim. 5 setów z Cilicem na Davis Cupie to dobry wynik, 3:1 z Andersonem na Australian Open również chluby mu nie ujmuje, z Lacko przegrał na Auckland, ale każdy wie, że Włoch bardziej preferuje korty ziemne.
Tutaj pojawia się okazja na zwycięstwo i myślę, że bardziej doświadczony makaroniarz to wykorzysta, ma do tego atuty.
???? Llodra M. - De Schepper K. 6:3 6:3 ✅
1,40 Bet-at-home
Szczerze to nawet nie wiem czemu De Schepper gra tutaj dalej skoro pierwszy swój mecz już przegrał na tym turnieju. Tak przynajmniej mówi wynik z Hiszpanem Adrian Menendez-Maceiras 7:6(5) 3:6 4:6. Nie będę nawet się zagłębiał w przyczynę jego dalszej gry tutaj. Ale skoro jedną nogą już był tutaj poza turniejem to z Llodrą nie daję mu większych szans.
Michael ma już swoje lata i gra tylko w wybranych turniejach, do tego każdy wie, że bardziej preferuje on grę właśnie na halach, a przed własną publicznością gra podwójnie zmobilizowany. Rok temu w 8 tygodniu roku na turnieju w Marsylii doszedł aż do finału gdzie przegrał dopiero z Del Potro.

christopher48 // Dla ścisłości, mecz Kenny de Schepper - Adrián Menéndez to była ostatnia runda kwalifikacji, a Francuz gra w turnieju głównym jako LL.
Ok dzięki Panowie za informacje.
Oczywiście nie wspomniałeś o bezpośrednim pojedynku obu Panów w końcówce zeszłego roku, także w hali, w finale w Mons wygrał de Schepper 7/6 4/6 7/6.
Bo uważam, że to taki jednorazowy występek, nie szybko ten sukces moim zdaniem powtórzy i to jeszcze na poziomie ATP przeciwko Llodrze.

Otrzymane punkty reputacji: +5
pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
???? Llodra M. - De Schepper K.
1,40 Bet-at-home

Szczerze to nawet nie wiem czemu De Schepper gra tutaj dalej skoro pierwszy swój mecz już przegrał na tym turnieju. Tak przynajmniej mówi wynik z Hiszpanem Adrian Menendez-Maceiras 7:6(5) 3:6 4:6. Nie będę nawet się zagłębiał w przyczynę jego dalszej gry tutaj. Ale skoro jedną nogą już był tutaj poza turniejem to z Llodrą nie daję mu większych szans.
Oj Szakal, Ty to masz proste myślenie. Mało to było przypadków, że lucky looser dochodził do półfinałów/finałów? Kenny wcale nie wtopił pierwszego meczu w kwalach tylko decydujący. Zagra jutro jako LL. Oczywiście nie wspomniałeś o bezpośrednim pojedynku obu Panów w końcówce zeszłego roku, także w hali, w finale w Mons wygrał de Schepper 7/6 4/6 7/6. Typu nie neguje, kursy według mnie adekwatnie wystawione bo Kenny w hali bardzo groźny. Jakiś over myślę do grania.

aquadiva 10

aquadiva

Użytkownik
AKA SHAKAL -&gt; dla mnie ten dubel jest mega szykuje na jutro zagrywke !! ???? Lorenzi ostatnio mial ciezkie mecze wiec teraz moze zaprocentowac to i tak bym stawial niby malo ostatnio gral ale uwazam ze gra duzo lepszy poziom tenisowy i wystarczy to jutro a forma wzrosnie w trakcie turnieju.

Z tym De Schepperem to taka akcja ze gral quali z Menendezem i przegral. Z quali awansowalo 4 playerow serra olaso brugues menendez. W Drabince glownej wypadl player i zrobilo sie miejsce dla Lucky Losera, a ze Kenny byl najwyzej rozstawiony z przegranych w finalach Quali ???? gra dalej gospodarze maja kolejnego francuza boczną drogą ????
BTW z Llodrą nie widze wiekszych szans nawet na seta Llodra dobrze sie tu czuje w SInglu jak i w deblu. Chcial lepiej zaczac rok ale w AO dostal Tsonge.

pzdr

poza tym nie bez powodu Llodra to jeden z najlepszych deblistow ... zobacz jego serwis + atak volley ew. stop volleye ???? a teraz graja we Francji a nie na Bałkanach to wszystko przeciez ma znaczenie ... nie sadze aby tamten mecz jakos szczegolnie pamietal MIchael ... ale jesli mowisz ze jest grozny to bedzie tie break !

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Huey/Inglot 1.53 Bet365 6/3 6/3
Zdecydowanie lepszy debel niż przeciwnicy chociaż jak na razie im się zbyt dobrze nie wiedzie. Zaczęli dobrze pokonując Lidstedta i Zimonjica czyli deblową czołówkę, potem jednak przegrali dwa spotkania z równie dobrymi parami Kas/Kohlschreiber i na Australian Open Mirnyi/Tecau (oba w 3 setach). W tamtym roku debel Huey/Inglot miał bilans w ATP 26-24 i wygrany turniej ATP w Waszyngtonie, Challenger w Nottingham. Mieli również finał w Bazylei, Halle oraz Challengerach w Houston i Heilbronn.
Jeśli chodzi o braci Ratiwatana to w tym roku doszli do półfinału u siebie w Chennai pokonując Parsa/Rogera-Vasselina, Devvarmana/Stakhovskyego i ulegając parze Begemann/Emmrich. Potem w Australian Open przegrali z parą Stakhovsky/Youzhny mimo tego że wygrywając 1 set prowadzili z przełamaniem w drugim. Bliźniacy w zeszłym sezonie na poziomie ATP mieli bilans 5-3. Zagrali w finałach Challengerów w Yokohamie, Ferganie, a wygrali w Ningbo, Shanghai1, Pekinie Wuhan, An-Ning, Kyoto, Kazaniu i Noumea. Sporo tytułów, ale patrząc na przeciwników w tych wygranych turniejach to pokonali przeciwników albo głównie grających w singu, albo pary które nie są nawet w czołówce Challengerowej.
Plusem pary Huey/Ingolt jest to, że jeden z nich jest lewo drugi praworęczny co według mnie daje większe możliwości taktyczne w deblu. Stawiam na parę Amerykańsko-Brytyjską z powodu doświadczenia na poziomie ATP i tego, że pokonali zdecydowanie lepsze pary niż przeciwnicy w tym czy zeszłym sezonie.

Ja osobiście zgadzam się co do typu kolegi AKA SHAKAL na Llodrę kurs jest jaki jest, ale jeśli Kenny przegrywa w ulubionej hali z Menendezem to formę ma nie za dobrą. Llodra to Llodra, dobry serwis, świetna gra przy siatce, dużo zachowań z gry deblowej które pomogą mu mijać de Scheppera, który w ostatnim spotkaniu bezmyślnie biegał do siatki. Kurs według mnie adekwatny i warto grać starszego Francuza.

Otrzymane punkty reputacji: +6
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
ATP Tour - Montpellier
Davydenko- Nieminen
Typ: 2 ✅✅✅ E: 3:6, 6:7 (przewidziany tie break)
Kurs: 2,65
Unibet

Szukałem dobrego kursu na równy mecz i znalazłem ???? Rosjanin miał swoje 5 minut na początu roku na turnieju w DOHA - przegrał tam jedynie z Rysiem Gasquetem, a w polu zostawił Ferrera, Bolleliego, Jużnego i Hanescu. Na AO wygrał z Selą, ale potem na ziemię go sprowadził Federer gładko wygrywając. Od tego czasu Rus nie grał i ciekaw jestem co pokaże dzisiaj. Fin podobnie zagrał na AO -pożegnał się ze szlemem po 2. meczu (porażka 2:3 z Dodigiem), a na początku sezonu zwiedzał różne turnieje bez większych sukcesów. We Francji ma już 1 mecz na koncie- wczoraj bardzo pewnie ograł Francuza Serrę 6:3, 6:2. Bilans jest 2:0 , ostatni mecz w zeszłym roku Denko wygrał 2:1 w Hamburgu na ziemi, ale dziś przewiduję wynik 2:1 dla Jarko, bo on lubi turnieje na indoor i grę na hardzie i ma pierd..... , które jest bardzo istotne by seriami zdobywać punkty. Wczoraj Karlovic na podobnej nawierzchni w Zagrzebiu pokonał Dimitrova po dwóch tie breakach i dziś też przewiduję przynajmniej jeden tie break.

Polecam brać bezpieczne handi na sety - sam nie zdążyłem jeszcze obczaić kursów

Otrzymane punkty reputacji: +21
maciaba 2

maciaba

Użytkownik
Spotkanie: Nadal R. - Delbonis F.
Typ: Czy będzie Tie-break w meczu? Tak
Kurs: 4.33
Buk: Bet365

Siema. No to dzisiaj mamy pewnego rodzaju szlagier. O godzinie 22:00 zmierzy się znajdujący się na 5 miejscu światowego rankingu ATP Rafael Nadal ze znajdującym się na 128 pozycji Federico Delbonis&#39;em. Wiem, różnica 123 oczka nie pozostawia złudzeń. Jednak należy zwrócić uwagę, na pewien fakt odnośnie Delbonis&#39;a. Otóż ten gracz od początku 2013 roku nie przegrał ani jednego meczu na nawierzchni ziemnej. Nadal natomiast w tym roku nie zgrał jeszcze żadnego meczu, w związku z przebytą kontuzją. Kursy mówią same za siebie, ewidentnie udało mu się powrócić do formy, ale kto wie? Nigdy nie wiadomo jak będzie do końca. Delbonis już wygrał jeden turniej, a w tym idzie jak burza pokonując kolejnych przeciwników, do tej pory przegrywając tylko 3 sety! Wszystkie mecze rozegrał na nawierzchni ziemnej. Nie wierzę, że podda się bez walki tylko dla tego, że jego przeciwnikiem jest Rafael Nadal. To chyba wystarczająco dużo, aby powalczyć o Tie-break, a nawet urwać seta.
Dla odważnych polecam również typ za niewielkie pieniądze 2-1 dla Nadala bo kurs aż 6 zeta!
GL

aquadiva 10

aquadiva

Użytkownik
Na ziemi ani Djoko ani Ferrer nie byli w stanie ugrac tiebreaka w meczu. ew nole wygral wyzej seta ze zdecydowana przewaga, ale jak Nadal ma juz przewage to niszczy. Polubilem Delbonisa jednak ten mecz to cos czego on jeszcze nie widzial ... bo Nadal moze i nie ma super formy ale napewno nie siedzial przez ten czas aby wejsc w tour i pozwolic sobie na porazki ... on szuka zwyciestw mentalnych w tym turnieju co podkreslal bo chce sie wzmocnic przed nadchodzacymi turniejami ATP mysle ze 2;0 Nadal spokojnie pokryje bez 7 w setach, i mysle ze w calym turnieju nie straci seta.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, ATP Vina Del Mar, 18:00, 6.02.2012
Ramos - Dutra da Silva
typ: 2-0
2,1
Williamhill
Analiza
Dzis w spotkaniu pierwszej rundy turnieju ATP w Vina Del Mar, Hiszpan Albert Radom spotka sie z Brazylijczykiem Dutra da Silva. Niewiem dlaczego Hiszpan w tym spotkaniu nie jest wiekszym faworytem. Dla Ramosa jest to pierwszy turniej na ziemi w tym roku, ale jak chyba dla kazdego Hiszpana, z Ramosem niejest inaczej, rowniez jego ulubiona nawierzchnia jest clay. Hiszpan co prawda wygral w tym roku tylko jedno spotkanie, w Davis Cupie, z Dancevicem, ale jego forma rosnie z turnieju na turniej. Ogladalem jego spotkanie z Baghdatisem na AO, w ktorym zagral bardzo dobrze, przegrywajac dopiero po pieciu partiach. Brazylijczyk ma za soba juz dwa turnieje na cegle, challengerowe, w jednym byl w finale, w kolejnym przegral w pierwszej rundzie. Dutra da Silva to rowniez typowy clayowiec, jednak to tylko poziom co najwyzej challengerowy. Hiszpan natomiast na dobre zadomowil sie w szerokiej czolowce i radzi sobie calkiem niezle. Hiszpan reprezentuje swoja gra o wiele wyzszy poziom i powinien spokojnie wygrac to spotkanie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
mozi 552

mozi

Użytkownik
Youzhny @ 1.44 ✅ + Paire @ 1.38 ✅ @@ 1.98 B365 (10/10) ✅
Kolejny bardzo mocny dubel, który mogę nazwać lokatą choć wiadomo, że to sport i tu nic nie jest pewne. Niemniej jednak faworyci tych dwóch spotkań są ewidentni. W Zagrzebiu Youzhny broni tytułu sprzed rokiem, zawsze dobrze się tu prezentował, nawierzchnia idealnie pasuje do jego kombinacyjnego tenisa. Sijsling z mocnym podaniem i skuteczną grą pod siatką ma pecha, bo trafia w 2 rundzie na jednego z faworytów. Rosjanin znakomicie mija i returnuje czym powinien zneutralizować atuty Holendra. Paire w Montepllier pokazał w R1 znakomity tenis, stawiałem lekko przeciwko niemu wtedy, ale zaskoczył mnie wyśmienitą formą. Serwis na niesamowitym poziomie, skuteczny pod siatką, z końcowej jak profesor grał od narożnika do narożnika. Trafia na kolejnego przebijacza i nie sądzę by stracił w tym meczu choćby seta.
Poza tym: Berlocq 1.44 ✅ + Ramos 1.33 ✅ + Llodra @ 1.36 ✅ @@ 2.60 B365 (5/10) ✅
Polecam ;)

Otrzymane punkty reputacji: +7
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom