>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Montpellier, Zagrzeb, Quito, 02-08.02.2015

Status
Zamknięty.
tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Inglot D. / Mergea F. - Brown D. / Struff J-L. 1 1,57✅ coż, łatwo nie było
Nie wiem czy to błąd bukmacherów taki kurs czy o czymś nie wiem. Brown/Struff to jest kompletnie inna liga deblowa. Grają jak się spotkają na jakimś turnieju i tak też było na mączce w Szczecinie, gdzie nawet wygrali. Parę miesięcy później para Inglot/Mergea zanotowała świetne wyniki w Auckland i na AO eliminując nawet samych braci Bryan. Ogólnie przepaść między tymi parami jest straszna. Jeśli Panowie nie mają żadnych innych planów, o których nie wiem i zamierzają grać na 100% to widzę szybkie 2:0.

Edit: Dzięki Maroon za komentarz. Browna widziałem nieraz na żywo, zarówno w singlu i w deblu - i to prawda - świetnie się czuje pod siatką. Natomiast ten debel to taka sklejka, jak się spotkają, a po drugiej stronie mamy debel z aktualnego &quot;topa&quot; - tak jak zresztą napisałeś. Spacerku nie będzie, ale powinni to wygrać.

szefowa-elity 781

szefowa-elity

Użytkownik
Lopez vs Gonzalez 1 -1.5 @ 2.5 BetSafe

Lopez się obudził w czasie meczu z Janowiczem i złapał dobre wiatry. Pokazał to wynik z Raonicem. Nie ma co patrzec na h2h bo Lopez grał mecz z kontuzją. Dla mnie ten mecz to ogromna różnica poziomów i nie sądzę, że Feliciano będzie chciał się męczyć z beznadziejnym Kolumbijczykiem.

Gonzalez +2,5 2,02 Pinnacle

Moim zdaniem porównywanie meczów z Australii do tego, co może wydarzyć się dzisiaj w Quito jest nieporozumieniem. Gonzalez - typowy ziemniak. Lopez najlepiej czuje się na kortach twardych, gdzie jego ogromnym atutem jest serwis, przede wszystkim wyrzucający i dojście do siatki.
Poza tym dla Lopeza jest to pierwszy mecz w sezonie na mączce i aż dziwne jest, że nie wybrał turnieju we Francji,czy Chorwacji na hardzie.
Moim zdaniem Feliciano nie będzie miał tutaj żadnego spacerku. Warto również wspomnieć, że obaj panowie spotkali się rok temu w Houston (mączka), gdzie Gonzalez prowadził 6-3 2-0 i Lopez skreczował.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Inglot D. / Mergea F. - Brown D. / Struff J-L. 1 1,57
Nie wiem czy to błąd bukmacherów taki kurs czy o czymś nie wiem. Brown/Struff to jest kompletnie inna liga deblowa. Grają jak się spotkają na jakimś turnieju i tak też było na mączce w Szczecinie, gdzie nawet wygrali. Parę miesięcy później para Inglot/Mergea zanotowała świetne wyniki w Auckland i na AO eliminując nawet samych braci Bryan. Ogólnie przepaść między tymi parami jest straszna. Jeśli Panowie nie mają żadnych innych planów, o których nie wiem i zamierzają grać na 100% to widzę szybkie 2:0.
nie przesadzajmy z tą przepaścią , Brown bardzo solidny deblista , Struff też coś zagrać potrafi . Brown jak ma swój dzień to potrafi kończyć takie piłki pod siatką (i nie tylko) że najlepsi debliści łapią się za głowę z pytaniem jak on to zrobił - tak też było w TB ze Skupskimi gdzie zagrał 2 piłki które można by było pokazywać w zagraniach roku na koniec sezonu , jeden volley odbity za plecami przy 6-5 dla Anglików .
Wiadomo Inglot Mergea faworyt i słusznie bo jest to rasowy debel ze ścisłego topu aktualnie , ale wątpię tu w spacerek dla nich . Niemców nie łatwo jest przełamać a nie przewidywalny return murzyński na fantazji grany na zasadzie ,,wpadnie albo nie&#39;&#39; może zaskoczyć .
To jest tylko podrzędny turniej ATP i nie raz deble uwalały ze słabszymi rywalami , nie róbmy z Niemców deblowych leszczy . Typy absolutnie nie wykluczam , powodzenia .

Poza tym dla Lopeza jest to pierwszy mecz w sezonie na mączce i aż dziwne jest, że nie wybrał turnieju we Francji,czy Chorwacji na hardzie.

a no nie wybrał bo chciał sobie pozwiedzać Quito , jego ziomek Verdasco razem z nim wybrał trochę egzotyki na początku sezonu a i jakieś imprezowanko wchodzi w grę bo ekipa zacna , z Albertem Montanesem na czele
Zgadzam się z Dżoanką że to nie powinien być łatwy mecz dla Lopeza , Gonzalez na początku sezonu w Australii pokazał że jest forma , powalczył trochę a przecież on na clayu gra bez porównania lepiej niż na hardzie

Otrzymane punkty reputacji: +6
D 53

dynia24

Użytkownik
Moje typki na dziś:
Garcia-Lopez G. -
Dzumur D. 1 @ 1,28 Pinnacle ✅✅✅ 6:1, 6:1
Różnica w ranku(33. - 128.), różnica w klasie - Garcia ATP, Dzumur Challanger, różnica w grze. Wszystko przemawia za Hiszpanem, rożnica przynajmniej jednej klasy we wszystkich wymienionych wyżej porównaniach. Forma też dość dobra, ale H2H jeszcze nie grali

Lopez F. - Gonzales A. 1 @ 1,61 Pinnacle ✅✅✅ 7:5, 6:2
Poczatek roku w wykonaniu Hiszpania marny, ale ostre przebudzenie na AO i dość solidna postawa w IV rundach. Niestety w IV rundzie Raonić za silny po 5 setach, ale gra dość wyrównana. W rankingu dość wysoko bo 15 miejsce. Rywal typowy trzepak Challengerów i to bardzo w kratkę (105 miejsce). Gonzalez woli raczej piach niż twarde nawierzchnie więc porównywanie ich osiągnięć w tym roku raczej nie bardzo. H2H z kontuzją więc mało istotny wynik.
Edit: Gładko i Lopez F. poprawa statystyk na ziemniaku

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Lopez F. - Gonzales A. 1 @ 1,61 Pinnacle

Poczatek roku w wykonaniu Hiszpania marny, ale ostre przebudzenie na AO i dość solidna postawa w IV rundach. Niestety w IV rundzie Raonić za silny po 5 setach, ale gra dość wyrównana. W rankingu dość wysoko bo 15 miejsce. Rywal typowy trzepak Challengerów i to bardzo w kratkę (105 miejsce). Woli raczej piach niż twarde nawierzchnie. H2H z kontuzją więc raczej mało istotny wynik.
Kolego Lopez od roku 2012 zagrał dokładnie 32 mecze na mączce, z bilansem lekko ujemnym - to pokazuje jak bardzo &quot;lubi&quot; tę nawierzchnię. Z kolei jego rywal (już obojętnie z kim grał i jak bardzo ma pozytywny bilans) rozegrał prawie 150 meczów na tej nawierzchni. To nie jest przypadek, że jeden zawodnik wybiera taką nawierzchnię a drugi jej unika.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Montpellier:
Darcis S. - Nieminen J.
Nieminen J. ::: 2,11 ::: Pinnacle ::: 3/10
Zaskoczony jestem tym kursem, bo myślałem, że w oczach bukmacherów Fin będzie wyraźnym faworytem tego meczu. Ja nadal będę powtarzał jak mantrę, że zawodnicy z czołówki ATP są o ten jeden poziom wyżej niż Ci z Challengerów.
Belg Darcis wygrał tutaj już 4 mecze, ale kwalifikacji nie ma sensu brać pod uwagę bo tam grają zawodnicy jeszcze słabsi. W pierwszej rundzie trafił na Tatsume Ito czyli zawodnika pokroju Steva.
Jarkko Nieminen to jednak półka wyżej, lubi grać na hali, w pierwszej rundzie oglądałem jego mecz z solidnym Struffem. Czarna bandamka na głowie i walka na korcie niczym Rambo, widać, że zależy mu na zwycięstwie. Ja bym tu wystawił 1,40-1,60 na Fina, ale to tylko moje osobiste spekulacje, nie wiem może się mylę, zobaczymy po meczu kto miał więcej racji.
Wynik: 6:2 7:6(3) ⛔
Sela D. - Istomin D.
Istomin D. ::: 1,85 ::: Pinnacle ::: 2/10
Nie wiem czy to dobry bet, ale spróbujmy za niższą stawkę. Istomin awansował w takich okolicznościach, że Jaziri wygrał pierwszy set 6:3, a później poddał mecz. Czy Uzbek o tym wiedział? Tego zapewne nigdy się nie dowiem, ale nadal w mojej opinii Denis to zawodnik z pokroju ATP. Sela coś tam szarpał na Australian Open, tutaj pokonał Zoppa, ale jeżeli Istomin zagra na swoim normalnym poziomie to Izraelczyk będzie miał niezwykle trudno w tym meczu.
Zagadką dla mnie w tym meczu jest prawdziwa forma Istomina, bo mecz z Jazirim dla mnie nie jest żadnym wyznacznikiem.
Wynik: (1)6:7 2:6 ✅
ATP Zagreb:
Granollers-Pujol M. - Dodig I.
Granollers-Pujol M. +4,5 gemy ::: 1,56 ::: Pinnacle ::: 2/10
Obaj Panowie w swoich pierwszych meczach na turnieju mieli bardzo wysoki procent wygranych punktów po serwisie. Zaliczyli też równo po 11 asów, do tego znają się bardzo dobrze. Wiele razy grali przeciwko sobie w deblu. Dodig lubi grać w Zagrzebiu przed własną publicznością, osiąga tu dobre wyniki, ale to nigdy nie był as tenisa. To samo można powiedzieć o Hiszpanie, który ciągle notuje genialne okresy gry, z tymi beznadziejnymi. Mecz powinien być zacięty, liczę na jakiś tie-break, być może nawet i 3 sety, dlatego zabezpieczam się wysokim handicapem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wynik: 7:6(8) 4:6 6:3 ✅ @Edit: I po co ten handicap? Tylko niepotrzebna strata pieniążków.
Berankis R. - Muller G.
Muller G. ::: 1,51 ::: Pinnacle ::: 3/10
Berankis zniszczył Lacko wygrywając 6:0 6:2, ale jakoś nie biorę tego wyniku bardzo pod uwage. Muller od początku roku prezentuje się świetnie. Dobry serwis, regularny i co tu dużo mówić. Powoli wraca do czołówki ATP. Ciężko go przełamać, a na Australian Open zatrzymał go jedynie Novak Djokovic, myślę, że z takim kimś jak Litwin powinien sobie poradzić bez najmniejszego problemu. Oczywiście jakiś tie-break tutaj jest niewykluczony, ale myślę, że spokojnie padnie na korzyść Luksemburczyka.
Wynik: 3:6 7:6(5) 6:4 ⛔ @Edit: Muller w drugim secie w tie-breaku z 2:5.
Sijsling I. - Mannarino A.
Sijsling I. +3 gemy ::: 1,69 ::: Pinnacle ::: 2/10
Z bólem na sercu typuję tutaj na Holendra, ale w bukmacherce nie ma sensu kierować się sentymentami czy kogoś się lubi czy też nie. Sijsling buduje formę pod turniej w Rotterdamie czyli przed własną publicznością. Wygrał w pierwszej rundzie 6:4 7:5 z Dancevicem, do tego wygrał jeszcze mecz w deblu. H2H 3:0 z Francuzem, bez najmniejszych problemów, choć za dawnych lat.
Mannarino skreczował podczas Australian Open w meczu z Lopezem w bardzo dziwnych okolicznościach. Pomimo, że na początku roku był w genialnej formie, to teraz gra Francuza stoi przynajmniej w mojej opinii pod bardzo dużym znakiem zapytania. Zabezpieczam się dodatkowo dodatnim handicapem na Holendra.
Wynik: 7:6(3) 4:6 6:1 ✅ @Edit: I po co ten handicap? Tylko niepotrzebna strata pieniążków.
ATP Montpellier &amp; ATP Zagreb:
Janowicz J. ::: 1,56 ::: Pinnacle ::: 2/10 ✅
Sousa J. ::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 2/10 ✅
Istomin D. &amp; Simon G. ::: 1,75 ::: Pinnacle ::: 2/10 ✅
Stakhovsky S. ::: 1,81 ::: Pinnacle ::: 2/10 ⛔
Youzhny M. &amp; Troicki V. ::: 2,06 ::: Pinnacle ::: 2/10 ✅
Haase R. +1,5 seta ::: 1,97 ::: Pinnacle ::: 2/10 ✅
Beck A. +1,5 seta ::: 1,75 ::: Pinnacle ::: 2/10 ✅
Basilashvili N. ::: 2,06 ::: Pinnacle ::: 2/10 ⛔
Nieminen J. ::: 1,80 ::: Pinnacle ::: 2/10 ✅
Stakhovsky S. ::: 2,02 ::: Pinnacle ::: 2/10 ✅
Lacko L. ::: 1,78 ::: Pinnacle ::: 3/10 ⛔
Kamke T. ::: 1,46 ::: Pinnacle ::: 2/10 ✅
Sousa J. ::: 1,42 ::: Pinnacle ::: 3/10 ✅
Janowicz J. ::: 1,45 ::: Pinnacle ::: 2/10 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +11
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
co znaczy czołówka ATP Shakal ? i czy możesz się odnieść do mojego poprzedniego posta skierowanego do ciebie?
Bo jeśli Muller wraca według ciebie do czółówki ATP w której nigdy nie był to ja nie mam pytań . Chyba że zawodnicy którzy nigdy nie byli w pierwszej 50 rankingu to czołówka ATP . Muller na stare lata wykręcił najlepszy ranking w karierze , 36 nr obecnie .
Nieminen czołówka ATP ? ???? może w 2006 roku a nie teraz ... ale po twojej ostatniej analizie gdzie wrzucałeś bilans z 2013 Youzhnego zamiast 2014 chyba trzeba brać poprawkę że ty chyba używasz kalendarza majów a nie tego normalnego ...
,,Dodig nigdy nie był to as tenisa&#39;&#39; WTF , Muller jest dla ciebie czołówka ATP ale Dodig to już nie as tenisa ? ????
Darcis to też nie poziom ATP ? ????
człowieku o czym ty mówisz , chłop miał swoje problemy i ma teraz ranking jaki ma i musi przebijać się przez kwale ale umiejętności posiada spore .
Kolejna analiza gdzie wrzucasz jakiś opowiastki swoje a nie argumenty a mimo wszystko post na pół strony

Otrzymane punkty reputacji: +31
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
czy możesz się odnieść do mojego poprzedniego posta skierowanego do ciebie?
Odniosłem się już wcześniej, ale post został usunięty. Popraw tam sobie z Toniego Blaira, na Davida Camerona.
Nieminen od dobrych kilku lat jak nie kilkudziesięciu kręci się w okolicach 20-50 rankingowej.
Dodig w swojej całej karierze wygrał tylko 1 turniej w Zagrzebiu 2011 roku.
Muller swego czasu to tenisista ATP pokroju rankingowej 80-50, teraz po przerwie wrócił do starych dobrych czasów, a nawet jeszcze lepszych. Nie wiem po co naginasz rzeczywistość.
Z Darcisem to może i trochę przesadziłem, ale on częściej był poza setką rankingową niż w ATP. Taki zawodnik gdzie jeden sezon miał dobry, a drugi kiepski. Tu mój błąd.
Zresztą nie chce mi się z Tobą dyskutować, bo ewidentnie widać, że mnie nie lubisz. Podałeś w temacie całe dwa typy, z czego jeden Ci nie wszedł i robisz się za eksperta, a czepiasz się o każde słowo jakbyśmy siedzieli na forum polonistycznym.
A i nie próbuj odpowiadać, cytować tą wiadomość, to jest moja ostatnia odpowiedź do Ciebie, bo wiem jakby się to dalej skończyło. Tyle z mojej strony.
Analizy to tak naprawdę sprawa drugorzędna, liczy się skuteczność. Dla urozmaicenia raz się napisze o tym co było kiedyś, a raz o tym co jest teraz, żeby nie było nudno. ;)
Pozdrawiam i życzę wysokich wygranych!

Otrzymane punkty reputacji: +4
D 706

don1

Użytkownik
Pytanko z mojej strony. Skąd wzrosty kursów na Lajovicia wie ktoś coś na ten temat? Ewidentnie Serb jest zdecydowanie lepszy od &quot;Dżarusia&quot;. Wypowie się ktoś ???? . Jeśli chodzi o Nieminena to mecz będzie stykowy. Darcis podobnie jak Fin dobrze sobie radzą na hali ????

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Zresztą nie chce mi się z Tobą dyskutować, bo ewidentnie widać, że mnie nie lubisz. Podałeś w temacie całe dwa typy, z czego jeden Ci nie wszedł i robisz się za eksperta

[/b]
Ja w tym dziale dawałem ludziom zarobić jak ty nie wiedziałeś którą stroną rakiety zawodnicy powinni piłkę odbijać ...

obrosłeś w piórka strasznie z tego co widzę bo ci kilku faworytów powygrywało (zresztą na sporym farcie)
Wypunktowałem twoje głupie teksty a ty nie potrafisz tego przyjąć na klatę tylko dalej wypisujesz jakieś farmazony , dlaczego nie wspomniałeś o bilansie Youzhnego z 2013 a nie 2014 ?

Nieminen od dobrych kilku lat jak nie kilkudziesięciu kręci się w okolicach 20-50 rankingowej.
[/b]

ty mówisz o skutecznośći ? każdy wie jaką ty masz skuteczność w przekroju sezonu . Typowując pół oferty na faworytów dzień w dzień nie da się zarobić i każdy ogarnięty gracz to wie więc nie zaklinaj rzeczywistości .
podałem 3 typy z czego 2 weszły jak już się poprawiamy
Post maroona kończy tą dyskusję. Dalsza wymiana zdań jest niewskazana//macias00
żeby nie było off topa :

Don1:
na pytanie o mecz Lajovica :
Jarry zabijał serwisem w obu meczach zdarzało mu się trafiać 225 km/h po kierunkach , Lajovic chimeryczny strasznie , męczył się z Vannim i może ludzie rzucili się na fajny kurs na młody Chilijski talent

Otrzymane punkty reputacji: +32
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Darcis S. - Nieminen J. 2 @ 2,02 ⛔⛔⛔
Podobnie jak Szakal jestem zaskoczony tak wysokim kursem na Nieminena. Darcis jest w niezłej formie ostatnio - przeszedł kwalifikacje do tego turnieju, w 1 rundzie odprawił Tatsumę Ito, ale nie ma w tym wielkiej sensacji, bo byli to zawodnicy z odległych miejsc w rankingu (może z wyjątkiem Ito). Steve lubi grać na hali i osiągął na tej nawierzchni bardzo dobry bilans spotkań, ale Fin też preferuję grę na krytych kortach i to za nim przemawia więcej argumentów. Jest wyżej w rankingu od Belga, gra w lepszych turniejach (Darcis to ostatnio głównie challengery), jego forma jest całkiem niezła (wygrana ze Struffem w Montpellier, a wcześniej 3 runda AO-przegrał dopiero z Wawrinką), a do tego gra lewą ręką, co może mu leciutko pomóc.
Wynik: 6-2 7-6
Janowicz J. - Simon G. 2 @ 1,53 ⛔⛔⛔
Wstawię ten typ wcześniej, bo kursy na Francuza mocno spadają (było 1,7). Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tego meczu jest Simon i tak naprawdę nie mogę znaleźć argumentu na korzyść Janowicza (no może wygrany mecz z Simonem w 2012 w Paryżu, ale wtedy Jerzy grał turniej życia). Francuz gra u siebie, lubi grać w hali, jest regularny, cierpliwy, dobry taktycznie. Janowicz gra agresywnie ale popełnia przy tym dużo niewymuszonych błędów i Francuz będzie tylko na to czekał. Forma Francuza również wydaje się znacznie wyższa niż Polaka, Simon ostatnio przegrał z Ferrerem po bardzo dobrej grze na AO, natomiast Janowicz od czasu gdy opuścił Australię gra słabiej. W 1 rundzie o mało nie odpadł, natomiast później trzy sety ze słabym Paire. Ranking oczywiście również na korzyść Francuza. Porażka Simona jutro to będzie spora sensacja.
Wynik: 6-2 7-5
Jarry N. - Lajovic D. 2 @ 1,56 ✅✅✅
Kolejny mecz wpadł mi w oko, zresztą już kilka osób o nim pisało, ale nie dziwne, bo kurs atrakcyjny. Jarry to młody Chilijczyk z miejsca nr 219. Lubi grać na ziemi, przeszedł pomyślnie kwalifikacje do turnieju głównego, a swojego rywala w 1 rundzie pokonał w 3 setach, widać że forma dopisuje. Jego rywalem jest Serb Lajovic z miejsca nr 80. On również najlepsze wyniki ma na mączce, w pierwszej rundzie pokonał 2-0 swojego przeciwnika i wydaje się być gotowy do walki o dobry wynik. Na jego wcześniejsze mecze w tym roku nie ma co zwracać zbytniej uwagi, bo grał je na innej nawierzchni i rywale byli z wysokiej półki (Djokovic i porażka 2:0, a potem nieznaczna porażka ze Stakhovskym 3:2 na AO). Obu tenisistów dzieli różnica co najmniej jednej klasy na korzyść Serba i to on powinien wygrać ten mecz, choć Chilijczyk może sprawiać mu pewne problemy.
Wynik: 4-6 6-3 3-6

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Darcis - Nieminen over 22,5g @ 1,83⛔
Bet365

W tym meczu zdecydowanie widzi mi się over gemowy. Obaj w hali grać potrafią i potrafią też dobrze trzymać swoje podanie. Darcis w bardzo dobrej formie, jak na razie jeden mecz przegrany w tym roku z Melzerem. Wygrany Challenger, 3 runda kwali na AO i tutaj po przejściu kwali i pierwszej rundy z Ito nie stracił seta. Pokazuje to, że jest pewny, ale dziś przeciwnik dużo lepszy.

Jarkko też w niezłej formie, nie powinien tu się poddać, choć będzie mu ciężko. Powinien skupić się raczej na swoim serwisie i szukać szansy w Tb, gdyż Belg naprawdę dość pewnie serwuje. Lewa ręka też powinna zrobić swoje i z tym Darcis na returnie będzie miał największe kłopoty.

Linia wysoka, ale zupełnie mi to nie przeszkadza, do pokrycia nawet w dwóch setach, a moim zdaniem będą tutaj trzy sety.

Sela - Istomin 1 @ 2,00⛔
Bet365

Dudi Sela nieźle się spisał na Australian Open, doszedł tam do 3 rundy pokonując Struffa i Rosola, pokazuje to, że dobrze sobie radzi z zawodnikami, którzy potrafią mocniej zaserwować. Takim zawodnikiem jest Istomin, więc sądzę, że podpasuje mu ta gra, gdyż Sela dobrze odbiera te mocne serwisy, które często uniemożliwiają kontynuację ataku przez rywala, tak jak to było z Zoppem.

Istomin w Dausze grał z lekkim urazem, nie wiem czy dalej mu coś dolega czy nie, ale widać, że to się znacznie odbiło na jego grze. Wczoraj przegrywał z Jazirim, ale Malek oddał mecz, stąd też Uzbek jest w tym miejscu. Jak dla mnie nie zbyt przeciwstawi się Izraelczykowi, który bądź co bądź jest w niezłej formie, kurs dobry, więc warto.

Otrzymane punkty reputacji: +1
blads 187

blads

Użytkownik
&quot;Nie mam motywacji do gry w tenisa. Zmagam się z problemami osobistymi, które dają mi się mocno we znaki, i nie czuję w sobie energii ani chęci do gry&quot;
&quot;Dużo trenuję, ale nie czuję się dobrze. Nie sądzę, żebym dostał się znów do finału. To byłoby szaleństwo. Jestem o lata świetlne od swojej najlepszej formy&quot;
Dwa wycinki z wywiadu jakiego udzielił Gael Monfils dla L&#39;Equipe. Może komuś się to przyda, może nie. Ja sądzę że idąc tym tropem można dzisiaj próbować gry na De Scheppera. Kenny najlepiej od zawsze prezentuje się ze swoją grą na hali, poprzedni sezon miał co prawda mocno przeciętny, ale tutaj mamy nowe rozdanie i wszystko jest możliwe. Jeżeli sam Monfils sugeruje że forma nie ta i co najważniejsze głowa to trzeba próbować.
De Schepper @ 4,33 bet365

C 132

chinaski070

Użytkownik
Feliciano Lopez - Alejandro Gonzalez
Gonzalez +1.5 seta @1.71 @marathonbet

⛔⛔⛔
Feliciano Lopez mimo swojego hiszpańskiego pochodzenia nie lubi gry na nawierzchni ziemnej - slajsy, agresywne kątowe uderzenia, jego techniczny styl gry lepiej sprawdza się na nawierzchniach szybkich czyli hard i grass (na którym czuje się więcej niż dobrze, rok temu przed Wimbledonem wygrał dwa turnieje z rzedu na tej nawierzchni). Kompletnie nie wiem co go skłoniło go podróży do Ekwadoru, jeśli w Europie są dwa turnieje na hardzie - jedyne co mi przychodzi do głowy to fakt, iż jego dobry kompan Fernando Verdasco również udał się na ten turniej, a jak wiadomo obaj zawodnicy lubią sobie razem po meczu wyskoczyć na miasto, jakaś wódeczka, dupeczki, wiadomo co im po głowie chodzi, a Ekwador to zawsze w pewien sposób niezbadany teren. Tak czy owak Lopez raczej unika spotkań na clayu, gdzie pomimo stosunkowo małej liczby rozegranych pojedynkow i tak ma bilans ujemny (93-100 gwoli ścisłości). Po drugiej stronie siatki Kolumbijczyk Gonzalez, który z kolei, głównie z racji pochodzenia, na clayu czuje się dobrze. No wiadomo, na poziomie ATP dupy nie urywa, za to w challangerach całkiem dobrze mu się powodzi. Jestem pewien, że Hiszpan do spotkania na 100 procent nie podejdzie, bo wiadomo co mu tam po głowie będzie chodziło, z kolei Kolumbijczyk na ambicji tego jednego seta powinien urwać. Może nawet i cały mecz, bo Deliciano (tak go nazwała któregoś razu mama Andy&#39;ego Murraya - Judith Murray) szału w Ekwadorze nigdy nie robił (wybaczcie błąd - to jego pierwsza wizyta w Ekwadorze, więc moje podejrzenia co było motywacją tego tripu są coraz bardziej prawdopodobne, dodatkowo mając na uwadze dwa turnieje na hardzie w rodzimej Europie).
Drugi ananas to Fernando Verdasco, ale w tym przypadku podejrzewam, ze Hiszpan nawet po zrobieniu 0.5l i tak by powiózł swojego przeciwnika - Geralda Melzera. Tak sobie zerkam na jego osiągnięcia, to chyba ostatnia wygrana z Heiderem-Maurerem była jego pierwszą w meczu rangi ATP (w sensie w głównej drabince, w kwalach czasem udało mu się przejść pierwszą rundę). No nieźle, może obaj panowie z racji wspólnej narodowości wyskoczyli sobie do jakiegoś lokalu w Quito na pokerka i zwycięzca zgarniał również zwycięstwo w ich meczu. Widać lepszym pokerzystą okazał się Gerald Melzer. Nie szukałbym tutaj niespodzianki na siłę, chociaż obiło mi sie o uszy, ze Verdasco zwykł latać do Quito głównie w celach rozrywkowych i jego osiągnięcia nie sięgają dalej niż ćwierćfinału.

J 573

jarekone

Użytkownik
Junaid/Shamasdin - Gong/Pong - 1 @ 1.57 b365 ✅✅✅ izi 6-1 6-1
Gram tutaj zdecydowanie w stronę pary australijsko - kanadyjskiej. Oglądałem ich wczorajszy mecz z solidną parą Pavic/Sa i przez cały mecz prezentowali się bardzo dobrze, od początku 2 seta nawet świetnie. Bezbłędni przy siatce, solidny serwis. Jeżeli chodzi o drugą parę to są oni dla mnie anonimowi, ale jak prześledziłem ich pojedynki, to głównie grają oni w turniejach rangi challenger a i tam szału nie robią. W pierwszej rundzie też nie pokonali nikogo znaczącego, bo grających pierwszy raz ze sobą Zverev/Lukoli.

lipex 349

lipex

Użytkownik
1.
Jarry vs. Lajovic
Typ: 2
Kurs: 1.50
Jak dla mnie niezrozumiały kurs na Lajovica, spodziewałem się czegoś koło 1.35-1.40, jest więcej więc tym bardziej warto postawić na Serba. W ostatnim meczu rozprawił się z Lucą Vannim, który jest porządnych clay&#39;owcem, w zeszłym roku miał tam naprawdę świetny bilans. Nie wiem, na czym polegało to męczenie się Lajovica z nim (ktoś tak napisał, nie oglądałem), ale statystyk nie miał złych. Serwis wchodził (71% pierwszego), a Jarry nie ma najlepszego returnu, nie sądzę, żeby dawał sobie radę przy podaniach Lajovica. Sety mogą być wyrównane dosyć ze względu na dobry serw Jarry&#39;ego dlatego nie stawiałbym tutaj handicapa gemowego, ale myślę, że zdarzą się gemy słabości u młodego Chilijczyka i Lajovic jako bardziej doświadczony zawodnik to wykorzysta. Serb grał w tym roku z zawodnikami z wysokiej półki, z niektórymi radził sobie lepiej, z niektórymi gorzej, ale na pewno w starciu z gorszym przeciwnikiem (w końcu gorszym) będzie potrafił to wykorzystać. Typ dnia jak dla mnie.

Otrzymane punkty reputacji: +22
ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Jak najbardziej popieram typ na Lajovica 1,56 Pinnacle ✅. Miałem (nie)przyjemność śledzić spotkanie Jarry&#39;ego z Escobarem i z przykrością muszę stwierdzić, że był to jeden z najgorszych meczów tenisowych jakie miałem okazję oglądać w swoim życiu. Chilijczyk grał po prostu katastrofalnie i niemal wszystkie piłki w wymianach wyrzucał daleko w aut. Uratował go serwis, który naprawdę robi wrażenie, oraz niezbyt duże umiejętności tenisowe przeciwnika. Wiadomo, że może dzisiaj zagrać lepsze spotkanie, ale Lajovic jest na tyle doświadczony i cierpliwy, żeby pogonić dzisiaj młokosa i doprowadzić go do rozpaczy (a trzeba przyznać, że szybko się denerwuje). Kurs powinien być tutaj z 1,30, więc spokojnie można pograć na Serba.
Słaby mecz, dużo błędów z obu stron. Jeżeli Lopez nie odwali jakiegoś wała to powinien łyknąć Lajovica w następnej rundzie.

Otrzymane punkty reputacji: +20
fredthered92 548

fredthered92

Użytkownik
???? ATP Montpellier + ATP Zagrzeb

Sela(+1.5 set) vs Istomin + Sijsling(+1.5 set) vs Mannarino @ako 2.10 6:7 2:6 i 7:6 4:6 6:1 ⛔

Tym razem dwa mecze na jednym kuponie. Na pierwszy ogień ruszamy z Izraelczykiem Dudim Selą, który po kilku latach zastoju odbudował niezłą dyspozycję. Dudi to dobry technicznie zawodnik, który pomimo niewielkiego wzrostu potrafi dobrze returnować. Istomin być może nie jest typowym serwismanem, ale jego podanie stoi na całkiem dobrym poziomie. Myślę jednak, że Uzbek w tym meczu bardziej będzie musiał się przyłożyć do wymian, a porównując obu zawodników bardziej w tym aspekcie przemawia do mnie Sela. Denis miał także sporo szczęścia w pierwszej rundzie, gdzie po pierwszym przegranym przez niego secie, jego rywal Jaziri poddał mecz (dość rzadko spotykane). H2H 1-0 dla Seli z 2010 roku, wygrana 6:1 6:2 (!). Szanse w tym pojedynku oceniam na 60 do 40 na korzyść Dudiego, 1 set powinien ugrać luźno.

Drugie spotkanie to mecz pomiędzy Holendrem Igorem Sijslingiem, a Francuzem Adrianem Mannarino. Przyznam, że ten drugi bardzo pozytywnie zaskakuje w ostatnim czasie. Poprzedni sezon bardzo udany, a rok 2015 jak na razie z bilansem 8-3 (w tym finał w Auckland gdzie przegrał z Veselym 6:3 6:2). Na hali Mannarino również spisuje się bardzo dobrze i właściwie można by powiedzieć, że gra na tej nawierzchni to jego główna broń. Po drugiej stronie rok starszy Sijsling, który jest tuż przed turniejem w Rotterdamie gdzie będzie bronił punktów za półfinał z roku 2014. Szczerze mówiąc to nie sądzę, żeby Igorowi powtórzył się drugi taki turniej w Holandii. Oczywiście nie mam powodów, aby mu tego nie życzyć, ale realnie oceniając szanse to był to raczej jednorazowy wyskok. Odpuszczanie jakiegokolwiek turnieju przez takich zawodników jest mocno przereklamowane. Dla Igora liczą się każde punkty, więc tutaj w Zagrzebiu zagra najlepiej jak potrafi. Ma szansę powalczyć o ćwierćfinał, w pierwszym meczu pokonał dosyć pewnie Dancevica. Spodziewam się wyrównanego meczu, a patrząc na H2H, które mówi nam 4-0 dla Sijslinga wierzę, że 1 set dla Holendra to będzie formalność.

buk: Rivalo

???? ATP Quito

Alejandro Falla - Paolo Lorenzi
Falla.00
7:5 6:1 ⛔

Pisałem już we wcześniejszych analizach, że Falla potrafi grać w Ameryce Południowej. Niezależnie od nawierzchni jest w stanie wielokrotnie postawić się dużo lepszym tenisistom niż on. Buki mocno nie doceniają Kolumbijczyka od jakiegoś czasu, ale to bardzo dobrze, bo jest okazja do zarobku. Kim jest Lorenzi, żeby wystawiać na Włocha 1.61? Spotkali się panowie rok temu w finale challangera w Bucaramandze i Paolo powalczył jedynie w 1 secie (7-5, 6-1). Może i Falla jest niestabilny, może najlepsze lata ma już za sobą, ale dokładnie to samo można powiedzieć o Lorenzim, który dodatkowo formą nie grzeszy. Mecz 60-40 dla Falli, pobieramy handicap.

adrian0 374

adrian0

Użytkownik
▶ Lopez F.,Marach - Ramirez, Reyes-Varela
Tenis - Quito ATP clay-deble | 1 | 1.33 |
✅ 4-6, 7-5, 10-4
Expekt Para Hiszpańsko-Austriacka bije swoich rywali chyba pod każdym względem. Jedynym przewagą Meksykanów jest większa liczba razem rozegranych spotkań w deblu. Lopez z Marachem grają wspólnie drugie spotkanie, lecz nie ma tow tym przypadku większego znaczenia. Szczególnie Austriak zna doskonale wszystkie aspekty gry deblowej, a i tytułów mistrzowskich z turniejów na mączce ma od liku. Wspiera go wirtuozik Lopez z dobrym różnorodnym podaniem i to powinno zupełnie wystarczyć do przejścia. Dodam jeszcze, że Lopez/Marach w pierwszej rundzie bez problemów poradzili sobie z miejscową parą Barrientos/Duran wygrywając 6-3 6-1 i zaledwie raz w meczu tracąc swoje podanie.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Estrella - Klizan 2 @ 1,44
Bet365

Myślę, że tutaj dość pewny bet. Klizan po kreczu podczas Australian Open nie grał meczu i obawiałem się o jego dyspozycję, ale patrząc na wczorajszą wygraną 3-setówkę stwierdzam, że wszystko dobrze z jego zdrowiem. Pokonał też nie byle kogo, gdyż Gimeno-Traver w dobrej dyspozycji, więc Klizan to zwycięstwo może przyjąć jako plus. Estrella to słabszy rywal od tego z pierwszej rundy, potrafi zaserwować i zaatakować, ale jest nieregularny i to Martin powinien bezlitośnie wykorzystać. Jest różnica poziomu między tymi zawodnikami i na korcie powinna być widoczna, warto.

Seppi - Berankis 1 @ 1,50
Bet365

Jak dla mnie faworytem jest Włoch i nie ma co popadać w zachwyt nad osobą Berankisa. Pokonał Lacko i Mullera, ale obaj nie prezentują tego, co Włoch w ostatnim czasie i nie sądzę, by mógł tutaj Seppiemu zagrozić. Andreas w tym turnieju pokonał Haase i Warda i oba te pojedynki w trzech setach, to wynika jednak z braku koncentracji przez cały mecz i to dość typowe dla tego zawodnika. W żadnym z tym spotkań przeciwnicy nie mieli realnych szans na zwycięstwo.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom