>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Montpellier, Zagrzeb, Quito, 02-08.02.2015

Status
Zamknięty.
namemartin 550

namemartin

Użytkownik
ATP Quito
Souza Joao-Olavo v Falla Alejandro
Typ: Souza Joao-Olavo ⛔
Kurs:1,61
Buk:bet365

Pierwsza runda w Ekwadorze
Bukmacher podał kurs wejściowy 1,8 na Souza, od razu pobrałem Brazylijczyka. H2H nie jest tu żadnym wyznacznikiem... Nie będę się też rozpisywać na temat ostatnich meczy, ale przejdę do nawierzchni. Clay to zdecydowanie nawierzchnia Brazylijczyka i na niej czuje się dobrze. Leworęczny Alejandro z pewnością będzie się starał popsuć Brazylijczykowi konstruowanie punktów, ale to nie hard... Umiejętności zawodników podobne ale nawierzchnia po stronie Brazylijczyka. Kursy lecą w dół, podaję aktualny.

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Wymęczył 3:1 ze średniawym Sugitą, wygrał z totalnie rozregulowanym i będącym pod formą cieniem Monfilsa, po czym trafiając na Lopeza kompletnie się pogubił i nie wiedział co grać. Lopez zagrał co prawda lepiej niż poprzednio, ale i tak jeśli Janowicz chce osiągać sukcesy na hardzie, to z takim Feliciano jego wygrana była obowiązkiem.
Wybacz, ale większego nasycenia dziwacznej interpretacji faktów to (nawet przy niskim poziomie wpisów na niniejszym forum) dawno nie czytałem.
Primo, Janowicz nie męczył się z Japończykiem.
Secundo, Monfils grał dobrze: bez rewelacji, ale nie był ani &quot;pod formą&quot; (WTF? to jakaś borkowska nomenklatura?) ani nie w formie.
Tertio, Polak z Lopezem miał dużo pecha w sytuacjach 50/50 i pomimo porażki można JJ pochwalić za konsekwencję w grze i wybór wariantów, taktycznie grał nad wyraz porządnie w tamtym meczu.

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Roger V.-A.Beck 1 @1.55
Skad sie wzial tutaj Andreas Beck. Dziwie sie. Niemiec kiedys byl bardzo dobrze zapowiadajacym sie graczem, ale jego kariera to pasmo kontuzji i urazow i obecnie Niemiec poza niwa challangerowa niewiele potrafi zdzialac, a i tam jakis spektakularnych wynikow niezbyt duzo. Pamietam wiele fajnych meczow Becka i kilak zaskakujacych wygranych z bardzo dobrymi graczami, ale to bylo.... sezony, sezony temu. Raczje ciezko mi sobie w ogole przypomniec jakies wygrane mecze w glownym tourze ostatnimi czasy. Roger Vasselin moze tez nei zachwyca jakos wybitnie ostatnio, chociaz zagral tez bardzo fajny mecz z Gillesem Mullerem w Chennai, ale on caly czas ma kontakt z najlepszymi graczami. Poza tym, Roger Vasselin wystepuje w Montpellier 3 rok z rzedu, odkad ten turniej trafil do tego miasta z Lyonu. W ubieglym roku ugral cwiercfinal, wygrywajac dwa mecze, wiec zle nie jest. A Andy Beck? Juz mowilem, nie wiem. Sama obecnosc Niemca jest zaskakujaca i jakos watpie, zeby Niemiec zaczal grac wspaniale z polotem jak za tych malo pamietnych juz czasow pewnie dla wiekszosci. Nawet przy sredniej formie Rogera Vasselina mysle, ze Francuz ma wieksze szanse. Swoja droga oni spotkali sie w zeszlym roku w Barcleonie i Roger Vasselin zdemolowal Becka, oddajac mu cztery gemy w meczu. Nie widze zadnych wiekszych powodow za optowaniem w strone Niemca, pomimo ze Beck z pewnoscia posiada mocniejszy serwis i nawet te granice 1.55 wydaja mi sie oplacalne niz proba typowania underdoga.

Dzumhur-Berrer 2 @ 1.57
Moze i Berrer gra swoj ostatni sezon, ale dobrze wydaje mi sie wylosowal. Dzumhur od dluzszego czasu slabiej, a tez Bosniak jednak bardziej preferuje cegle. Berrer z kolei w Zagrzebiu zapisal calkiem fajna karte w historii swoich wystepow , a forma ostatnio dobra plus ogranie z kwalifikacji powinno procentowac. Ten kurs pojdzie w dol moim zdaniem i bedzie coraz bardziej faworyzowac Niemca, wiec tyle to ja pobieram. Berrerowi bedzie tu zalezec, a te korty sa dla ofensywnych graczy calkiem niezle.

Otrzymane punkty reputacji: +15
santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP, Montpellier
Godzina: 12:00
Spotkanie: K.De Scheeper - M.Ilhan
Typ: K.De Scheeper wygra 2:0
Kurs: 2.55
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Turniej w Montpellier więc Kenny gra u siebie. Faworytem moim jak i bukmacherów jest Francuz o czym świadczą kursy w jego stronę. Ja jednak chcę tutaj upolować wyższy kurs i celuję w wygraną 2:0. Dlaczego ?
Generalnie przemawiają za tym trzy powody;
1) gra u siebie co moim zdaniem ma naprawdę duże znaczenie
2) ostatnie trzy pojedynki tych panów to bilans 2-1 w stronę Francuza, który wygrywał dwa razy w Barcelonie z Turkiem. Ostatni ich pojedynek miał miejsce na kortach w Rennes gdzie górą był Ilhan (6:7,6:4,6:7).
3) forma z ostatnich tygodni jest po stronie De Scheepera (5 ostatnich meczy to 3 wygrane i 2 porażki) natomiast Ilhan w Australii wygrał 2 razy a przegrał 3.

Obaj panowie w Australian Open nie pograli za długo bo już po pierwszych meczach pakowali się;
- De Scheeper przegrał 2:3 z L.Rosolem
- Ilhan uległ 0:3 Wawrince

Ranking chociaż mało istotny jest na korzyść Ilhana - 101 pozycja natomiast De Scheeper jest 105.
Podsumowując nie będzie to łatwy mecz dla Francuza jednak grając u siebie i mając w pamięci już dwie wygrane z Turkiem powinno być dobrze. Mimo porażki w AO lepiej w moim przekonaniu wypadł De Scheeper co sugeruje jego lepszą formę, jak dla mnie wygra właśnie on.

Otrzymane punkty reputacji: +28
yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
de Schepper Kenny - Ilhan Marsel
de Schepper @ 1,66 PinnacleSports
✅ 6-4,3-6,6-3

Kolega wyżej nieco mnie wyprzedził , a szkoda , ale ja gram tutaj zwyciestwo francuza w całym meczu bo DW mało kiedy gram .
Kenny [94 ATP] w tym roku rozegrał 6 meczy z czego wygrał , zaprezentował się również na AO gdzie po długim meczu pięcio-setowym przegrał z Lukasem Rosolem[30 ATP].Ten leworęczny francuz lubi grać na hali i w sumie to jest jego głowny priorytet bo na hali wychodzi mu najlepiej. ~~Ilhan[100 ATP] w tym roku 2/2 , gdzie te dwa zwycięstwa odniósł z zawodnikami z trzeciej setki , m.in. Jozkiem ze Słowacji oraz Jankiem z Czech , póżniej dostał baty ze średniakiem z pobliskiej dla kebabów Rumuni przegrywając w dwóch setach i na zakończenie Wawrinka który ograł Turasa do w trzech setach. ~~ H2H to 2-1 , gdzie jakimś cudem udało mu się wygrać w poprzednim roku w Rennes na hali w trzech setach , ale akurat Ilhan poprzedni sezon na halach miał na plus , ale dziś jest dziś . ~~ Francuz nie powinien się bać tureckiego oburęcznego backhandu , w zamian kebab powinien się obawiać serwisu od pana który mierzy ponad 2 metry . Sadze ,że dzis lepszy będzie gospodarz , pozdro.

Otrzymane punkty reputacji: +14
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis ATP Quito
3.02.2015 17:00
Joao Olavo Souza - Alejandro Falla
typ: 1
1,57
Bwin
Analiza
Kolejni tenisiści w dniu jutrzejszym rozpoczną turniej na ziemi w Quito, Brazylijczyk Souza spotka sie z Kolumbijczykiem, Falla. Alejandro najlepsze lata ma juz za soba, 32 lata na karku, to już nie Kolumbijczyk sprzed lat. Potwierdzają to wyniki i ranking, Falla wypadł za czołową setkę i sądzę, że systematycznie będzie spadał jeszcze niżej. W tym roku stoczył już 11 pojedynków, co może mu się odbić czkawką, jeśli nie już teraz, to zapewne niedługo. Ma juz za soba jeden turniej na ziemi, z reszta podonie jak Souza, osiagnął ćwiercfinal challengera ulegajac Samperowi - Montanie, z reszta podobnie jak Souza w tamtym turnieju, z ta jednak roznica, ze Brazylijczyk stoczył z Hiszpanem wyrównany pojedynek, a Falla urwał zaledwie 3 gemy. To może pokazywać różnicę pomiędzy oboma zawodnikami na tą chwilę, oczywiście, mecz meczowi nie równy, jednakże to dla Brazylijczyka clay jest idealną nawierzchnią, ulubioną. Ostatnie dwa pojedynki pomiędzy oboma zawodnikami również wygrywał Souza, jutro powinno być podobnie.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Youzhny 1.45✅

Rosjanin w totalnym dołku. Gra bardzo, bardzo źle. Czy on zaczął już &quot;drukować&quot; swoje mecze, czy jest już na tenisowym dnie? Jest okazja na przełamanie i nowe otwarcie. Oponent w zasięgu i z półki Youzhnego.Czas coś wygrać!

Otrzymane punkty reputacji: +4
D 53

dynia24

Użytkownik
Ja na dziś proponuje pograć na:
Nieminen - Struff 1 @ 1.85 (Ónibet) ✅2:0 7:6 (5), 6:3
Pierwsze rundy dla Fina nie stanowią raczej problemu, a ostatnio przebija się nawet dalej. Co do Struffa to jakoś w ATP mu nie idzie. Mimo delikatnej różnicy w ranku (Jarko - 66 miejsce, Struff - 58 miejsce) Fin bardziej przekuje grą.

Kavcic - Youzhny 2 @ 1.49 (Ónibet) ✅1:2 3:6 6:1 4:6
Pora na przełamanie po beznajdziejnym początku nowego roku. Kavcic raczej nie ogrywa zawodników z czołowej 50 rankingu, a Youzhny ledwo z niej wypadł po kiepskiej grze. Mam nadzieję, że powrót Rosjanina do dobrej gry nastąpi właśnie w dzisiejszym spotkaniu.Różnica w grze obu Panów dość duża pod warunkiem, że ten lepszy będzie chociaż w przyzwoitej formie.

Otrzymane punkty reputacji: +23
gooster 343

gooster

Użytkownik
Pouille Lucas vs Kudryavtsev Alexander 2 @ 3.1 BetSafe ⛔ Prowadzić w tiebreaku 4-1 i przegrać to niewielu potrafi!
2 +1.5 @ 1.8 BetSafe ⛔
Młodzi zawodnicy są bardzo często przeceniani po jednym czy dwóch dobrych występach.
Pouille spisywał się ostatnio świetnie z Monfilsem gdzie na koniec głowa przestała pracować jak to u młodych bywa. Tutaj mamy inną nawierzchnie a statystyki mówią, że bardziej doświadczonym panem na tej nawierzchni jest właśnie rusek, który całkiem przyzwoicie pograł w AO gdzie odpadł dopiero z gospodarzem po walce, ale skoro był w stanie walczyć z Matosevicem to nie będzie w stanie walczyć z Poulie? Wiadomo Francuz gospodarz, ale nie widzę powodów by go tak faworyzować.
Ilhan vs De Schepper 1 @ 2.37 BetSafe ⛔ 1-2 a szkoda bo całkiem nieźle sobie radził. Regularność wygrała
Jeszcze jeden bet odemnie. Ogromna masówka na DeScheppera a to się kończy czesto w taki sposób, że wygrywa przeciwnik. Mało jest argumentów, które przemawiają za Ilhanem może poza tym, że ich ostatni pojedynek wygrał własnie Ilhan. Co chodzi o forme to z tym bym nie przesadzał bo DeSchepper przegrał z Fallą a ten pan jest na mojej czarnej liście graczy. Także spróbuję tutaj za drobne.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Montpellier:
Nieminen J. - Struff J-L.
Nieminen J. ::: 1,80 ::: Pinnacle ::: 2/10

Nie mam pewności odnośnie tego typu, kursy dziwnie spadają, ale pomimo to moim zdaniem wszystko wskazuje tutaj na Fina. Jarkko rok temu doszedł tutaj do półfinału turnieju, od początku roku prezentuje się całkiem nieźle, do tego gra na hali jest jego ulubioną grą. Spryt doświadczenie to wszystko po jego stronie. Struff ma dobry serwis, rok temu doszedł daleko w Marsylii, ale nie w Montpellier. Mecz powinien być zacięty, ale górą powinno wziąć doświadczenie Fina i chęć obrony punktów z przed roku.
Wynik: 7:6(5) 6:3 ✅
Basilashvili N. - Paire B.
Basilashvili N. ::: 2,06 ::: Pinnacle ::: 2/10

Jak dobrze wiecie nie lubię stawiać przeciwko zawodnikom z ATP vs. Challengerowcy, ale tutaj mam do tego solidne podstawy. Paire od 4 września nie grał aż do 2015 roku, ale wcześniej też miał bardzo słabe wyniki. W tym roku na Hopman Cup zaliczył porażki z Murrayem, z Matosevicem bez formy i naszym Jurkiem Janowiczem. Na Australian Open odpadł w pierwszej rundzie kwalifikacji z Ymerem. Słabo to wszystko wygląda z jego strony, do tego Francuz nigdy nie był jakimś specem od gry na hali, rok temu nawet nie grał na tej nawierzchni. Jest to mecz wieczorny, a moim zdaniem Paire nie radzi sobie z presją, co już nie raz udowadniał w swoich meczach.
Basilashvili to Gruzin i jest mi to zupełnie obcy zawodnik, ale warto dodać, że wygrał tutaj już 3 mecze w kwalifikacjach, a w nich zdemolował swoich przeciwników. To może być zacięty mecz ze wskazaniem na gościa. W trzech meczach oddał tylko 11 gemów swoim rywalom.

Wynik: 7:5 2:6 4:6 ⛔ @Edit: Prawdopodobnie dzisiaj to nie wejdzie ???? . Oczywiście do Typów Dnia podałem ten bet na złość losu.
Roger-Vasselin E. - Beck A.
Beck A. +1,5 seta ::: 1,75 ::: Pinnacle ::: 2/10

Słabiutko Francuz w tym sezonie gra. Oprócz dobrego meczu który przegrał w Chennai (bronił tam trochę punktów) to wygrał tylko jedno spotkanie z Luke Saville. Stracił z nim set, tak samo jak z Mullerem, Souza czy zagrał 5 setówkę na Australian Open. Pomimo, że grają na hali we Francji, to jednak po 1,40 na Francuza nie opłaca się ryzykować przynajmniej w mojej opinii.
Beck go już dwa razy pokonał na szybkich nawierzchniach w 2009 roku. Może to i było dawno, ale takie demony z przeszłości nie raz więcej nam mówią niż obecna sytuacja. Najlepszym tego przykładem są mecze GGL z Youzhnym.
Wynik: 3:6 6:3 6:4 ✅
ATP Zagreb:
Seppi A. - Haase R.
Haase R. +1,5 seta ::: 1,97 ::: Pinnacle ::: 2/10

H2H 3:2 od 2007 roku Panowie wygrywają na zmianę, raz jeden raz drugi i teraz kolej wypada na Holendra. To podałem tylko jako ciekawostkę. Robin Haase jeszcze nie wygrał w tym roku meczu, ogólnie prezentował się na początku sezonu beznadziejnie, ale to może było spowodowane grą na innym kontynencie, kto tam wie. Teraz wróciliśmy do Europy do gry na szybkiej nawierzchni i tutaj liczę w końcu na Holendra, że przełamie tą swoją niechlubną passę. Rok temu grał w większości na clayu, ale już 2 lata temu bilans na hali 9-7.
Seppi to nigdy nie był zawodnik potrafiący utrzymać dobrą formę przez dłuższy czas. Osiągnął bardzo dobry wynik na Australian Open, pokonał tam Rogera Federera, ogólnie to nic tylko bić brawo. Teraz zjawił się na podrzędnej 250, a jak znam życie to tacy zawodnicy potrafią grać na takich turniejach na pół gwizdka. Rok temu na 7 występów na hali w ATP przegrał aż 5 spotkań. W tym meczu liczę na mniejszą mobilizację Włocha i większa Holendra.

Wynik: 6:2 3:6 6:4 ✅
Kavcic B. - Youzhny M.
Marchenko I. - Troicki V.
Youzhny M. &amp; Troicki V. ::: 2,06 ::: Pinnacle ::: 2/10
Youzhny musi w końcu wygrać swój pierwszy mecz w tym roku. W 2013 roku na hali bilans 10-5 czyli potrafi grać na tej nawierzchni. Przeciwnik idealny na przełamanie. H2H 0:2, ale ich mecze były zacięte. Nie ma sensu brać pod uwagę meczu Youzhnego z Nadalem podczas Australian Open.
Kavcic też nie ma jakiś cudownych wyników, do tego brał po Australian Open gdzie przegrał już w 1 rundzie, udział w challengerze w Hong Kongu gdzie odpadł dopiero w 3 meczu.
Troicki od początku sezonu prezentuje się świetnie, dobre wyniki, dobra gra, do tego wygrany turniej w Sydney. To musi robić wrażenie. Widać, że facet chce powrócić do dawnego miejsca w rankingu, a nie oszukujmy się turniej w Chorwacji to prawie jak w Serbii. Marchenko to poziom challenger, nie oszukujmy się, zawodnik o jedną klasę gorszy.
Wynik I: 3:6 6:1 4:6 ✅ @Edit: Co za szalony mecz! Panowie łamali się jak zapałki!
Wynik II: 6:4 (3)6:7 (3)6:7 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +17
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Nieminen - Struff over 9,5g I set @ 1,72✅
Unibet

Na dobry początek dzisiejszego dnia proponuję ten typ, dlaczego? Sprawa jest prosta, obaj nieźle serwują i do tego grają w hali. Piłka jest szybka, ciężko o odbiór. Dla jednego jak i drugiego nawierzchnia ta jest sprzyjająca, nie spodziewam się wielu długich wymian. Będzie zacięty pojedynek, tak jak dotychczas między nimi bywało, w dwóch meczach wygrał Nieminen po 3 setach, a w obu pierwszych setach padł over. Sądzę, że siądzie bez problemu, jeśli nikt głupio nie odda serwisu.
Pouille - Kudryavtsev over 21,5g @ 1,80✅
Bet365

Rozumiem, że Pouille to Francuz i gra przed własną publicznością, ale moim zdaniem jest lekko przeceniany i 1,30 na jego osobę to jednak trochę za mało. Lucas gra nierówno i potrafi się zagotować w sobie, do tego te jego wyniki nie są jakieś nadzwyczajne trzeba powiedzieć wprost, bo wygrane na hardzie z Ramosem czy z Venusem to tak naprawdę nic. Urwał 2 sety Monfilsowi, ale wiemy jak ten potrafi lekceważyć.
Natomiast Rosjanin po szybkim odpadnięciu w Chennai, dobrze spisał się podczas Australian Open. Przeszedł tam trzy rundy kwalifikacji pokonując m. in. Williamsa czy Sugitę. W turnieju głównym był bliski wyeliminowania Matosevicia, jednak ostatecznie przegrał w 5 setach.
Osiągnięcia jak widać mniej więcej podobne, więc przeciwko Francuzowi jest value. Ja jednak idę w stronę gemów, gdyż sądzę, że będzie to wyrównany pojedynek i niewykluczone moim zdaniem 3 sety. Mojemu typowi pomaga to, że obaj nie są dość regularni, by ten mecz rozklepać na szybko, jak dla mnie warto.

Otrzymane punkty reputacji: +16
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Każdy ma swoje zdanie ale ja nie rozumiem czegoś , skoro chłop jest od dawna kompletnie bez formy , w turnieju gdzie od lat faworyci odpadają hurtowo i to jeszcze po 1.40 ?
Jeszcze przeciwnik odgrywający starannie co się da z końcowej , bardzo solidny rzemieślnik i ruski nie powinien dostać tu niczego za darmo . Ale każdy ma swoje przeczucie i tego nie neguje , może równie dobrze Youzhny wygrać i będziecie na plus czego wam życzę .

AKA SHAKAL @
słowo do ciebie bo już mam dość twojego naginania argumentów w stronę zawodnika na którego stawiasz ... jak tobie trzeba to h2h z 1998 roku potrafisz wyciągnąć i ma znaczenie a jak przeciwko twojemu typowi jest H2H to nie ma znaczenia (albo dowiadujemy się że Tomic jest jeszcze młodszy niż kiedyś).
Pomijam bzdury które wypisujesz o Tonym Blairze siedzącym na trybunach na meczu Murraya gdy piszesz analizę do meczu Szkota i wiele innych tekstów które nijak mają się do analizowania meczu .
Janowicz ,,wschodząca gwiazda&#39;&#39; WTF ? w twoich analizach nie ma praktycznie żadnych argumentów tylko jakieś twoje opowiastki subiektywne .
Mam wrażenie że ty oprócz zawodników z top 10 to za bardzo nie masz pojęcia o czym mówisz bo po prostu nie oglądasz meczów i nie jesteś na bieżąco , nie znasz charakterystyki zawodników
Podajesz bilans Youzhnego z 2013 roku ???? a czemu nie z 2014 ? bo ci nie pasuje pod typ ? Jakbyś był w śpiączce przez cały 2014 i nie wiedział że teraz jest 2015 rok to bym się nie czepiał ale chyba tak nie było .
może jeszcze podaj nam info z 2008 roku jak ruski był nr 8 na świecie na pewno się to komuś przyda
Jarry nadzieja Chilijskiego tenisa , zrobił spory postęp w grze od poprzedniego roku , gra coraz bardziej ,,twardo&#39;&#39; , kończy się już juniorskie granie ewidentnie .
Odnoszę wrażenie że to Jarry prześcignął w rozwoju Garina który od pewnego czasu jakby stoi w miejscu a przecież był określany jako prospect nr 1 , może spowodowane to jest jego głową gorącą przez którą nie raz przegrywał .
Wracając do Jarrego , wczoraj w świetnym stylu odprawił Clezara , przez cały mecz broniąc tylko 1 BP i wygrywająć 83 % 1 serwisu oraz 68 drugiego.
FH bardzo mocny , typowo Chilijski aż się Nicolas Massu przypomina .
Jego rywal Escobar którego największym życiowym sukcesem było pokonanie w 3 setach Estrelli Burgosa właśnie w Quito w roku 2014 .
Jarry skoncentrowany , po każdym punkcie się dodatkowo nakręcał widać jak mu zależy na wyniku . Escobarowi na pewno również zależy ale umiejętności na pewno będzie brakowało .
Łatwiejszego przeciwnika trudno sobie wymarzyć w 1 rundzie , liczę że młody sobie poradzi .
Nieminen młodszy nie będzie , już nie to samo poruszanie się po korcie które zawsze było największą bronią Fina , coraz częściej spóźniony do uderzeń . To dalej bardzo wymagający , solidny zawodnik i dlatego mamy taki kurs na Niemca .
Struff w hali bardzo groźny , widać stały regularny postęp , nie jakiś gigantyczny progres ale na pewno nie można powiedzieć że Niemiec stoi w miejscu .
H2H 2-0 dla Fina , w latach 2012 i 2013 , Fin już nie tak groźny jak w tamtych latach , Struff się rozwinął a trzeba zaznaczyć że i tak tamte mecze były wyrównane , oba w 3 setach.
Po takim kursie warto moim zdaniem spróbować

Otrzymane punkty reputacji: +49
fredthered92 548

fredthered92

Użytkownik
Jarkko Nieminen - Jan Lennard Struff
Nieminen -1.5 gema @1.85
✅ 7:6 6:3
Fin bardzo dobrze gra w Montpellier. W ostatnich 2 latach osiągał tu półfinał, a wcześniej meldował się również dwukrotnie w ćwierćfinale. Na przeciwko Struff, który jest ciekawym zawodnikiem, ale pomimo sporego potencjału wciąż nie może przeskoczyć pewnego poziomu. Dowodem tego stwierdzenia są porażki w tym roku z takimi zawodnikami jak Brown czy Sela. Zarówno Nieminen jak i Struff lubią grać na hali i na tej nawierzchni odbyły się również ich dwa dotychczasowe starcia. W obu przypadkach w Helsinkach górą był Jarkko i myślę, że dziś będzie podobnie. Forma po stronie Nieminena, broni punkcików za półfinał, powinien odprawić Niemca. Mecz będzie za pewne wyrównany, ale liczę, że mój faworyt zdoła pokryć handicap - 1.5 gema.

Otrzymane punkty reputacji: +26
M 25

manu

Użytkownik
ATP Zagrzeb
Andreas Seppi - Robin Haase ⛔⛔
Typ: Seppi 2:0 @2.17 Pinnacle
Włoch bardzo dobrze zaczął ten sezon dochodząc do 4 rundy Australian Open, gdzie odpadł dopiero po 5-setówce z Kyrgiosem. Po drodze pokonał takich zawodników jak Federer czy Chardy. Doszedł także do półfinału turnieju w Doha ulegając mocnemu Berdychowi. Haase jeszcze nie odniósł zwycięstwa w tym sezonie. Oglądałem jego spotkanie z młodym Coriciem, w którym Chorwat gładko pokonał Holendra w 2 setach, Haase nie stawił także oporu Simonowi w 1 rundzie Australian Open ugrywając zaledwie 8 gemów w 3 setach. Włoch zdecydowanie lepiej potrafi trzymać piłkę w korcie oraz dysponuje lepszym serwisem. Biorąc pod uwagę ich umiejętności i aktualną dyspozycję, myślę że Włoch nie będzie miał problemu z wygraniem tego spotkania 2 setach.

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Kavcic B. - Youzhny M. 2 @ 1,66 ✅✅✅
Youzhny gra tragicznie od dłuższego czasu, nie wygrał żadnego meczu przynajmniej od połowy października 2014. Jego rywal też nie jest dobrze dysponowany. Co prawda zanotował ostatnio zwycięstwa, ale byli to rywale na poziomie 600 - 1000 miejsce ATP. Youzhny lubi ten turniej, wygrywał go w 2012 gdy lepiej grał, rok temu doszedł do 2 rundy, Kavcic 2 lata temu był tu w ćwierćfinale. Kavcic słabo gra na hali, zdecydowanie bardziej woli mączkę lub harda, Rosjanin natomiast pod dachem osiąga dobre wyniki. To, że mecz będzie na krytym korcie i przeciwnik niezbyt wymagający sprawia, że dla Youzhnego pojawiła się dobra okazja na zanotowanie jakiegoś zwycięstwa. Dodam jeszcze, że zawodnicy grali ze sobą w 2013 w Dubaju i wtedy wygrał Rosjanin w 3 setach.
Wynik: 3-6 6-1 4-6

adrian0 374

adrian0

Użytkownik
▶ Lucas Pouille - Alexander Kudryavtsev | 1 | 1.56 | ✅ 6-4, 7-6(4)
Pinacle Sports
Mlody Francuz ktory jest ostatnio w niezles formie kontra nie mlody challengerowiec z Rosji. Pierwszym argumentem przemawiajacym za żabojadem jest oczywiscie to, ze gra na wlasnym terenie i przy swonej publice. To ze potrafi on wspaniale prezentowad sie gdy ma za soba kibicow pokazal juz w ostatnim roku na Mastersie w Paryzu,gdzie dopiero w 3rd zatrzymal go sam Federer. Jesli mlody Pouille zagra podobnie jak w Auckland (polfinal przegrany w 3aetach z rodakiem Mannarino) czy w AO niesamowity choc jednak przeframy 5-cio setowy mecz z Monfilsem nie powinien miec wiekszych problemow z pokknaniem przeciętnego na hali ruska i awansem do.nastepnej rundy w Montpellier.

Otrzymane punkty reputacji: +39
gooster 343

gooster

Użytkownik
Basilashvili vs Paire 2 @ 1.88 BetSafe ✅ Dziwny mecz, ale co najważniejsze wygrany.

Kiepski dzień dzisiaj i może powinienem sobie odpuścić dzisiejsze granie, ale postanowiłem jeszcze raz spróbować. Paire gospodarz ostatnimi czasy kompletnie bez formy, ale teraz próbował ją odbudowywać w futuresach przygotowując się do tego turnieju. W 2013 roku był tutaj w finale kto wie może marzy mu się wygrac w tym roku skoro od dawna osiągnięć brak. Do tego w pewnym momencie 28 rakieta świata więc nie tak źle a do tego jest on z rocznika 1989 także wiele przed nim. Basilashvili może i gromił w kwalifikacjach, ale to byli panowie bardziej do podawnia piłek niż do gry. Nie dawno pokonał Youzhnego, ale wiadomo jaki jest rusek więc nie ma co tu się czymkolwiek sugerować. Na pewno ma mniejsze umiejętności niż Paire więc stawianie tych panów 50/50 jak dla mnie nie ma sensu ja tu daje 30/70 w strone Paire.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Melzer 1.80⛔

Australijskie słońce chyba dobrze zrobiło Jurgenowi. W końcu zanotował pozytywne wyniki i pomału widać, że coś dobrego dzieje się w jego tenisie. Miałem okazję go oglądać w tym roku i naprawdę źle to nie wyglądało. Jego oponent od wielu miesięcy dołuje. Jego forma jest &quot;po psem&quot;. Stawiam na austriaka! Melzer lubi poszaleć, podłoże pod niego, można postrzelać, oby większość była w korcie!

@ Wyjec pewnie z termoforem w gaciach śpi;), ...he he, Polsza zimna:grin: !!!

i jeszcze Janowicz 1.50✅

Paire na tle Polaka to specyficzny &quot;psychol&quot;. Jurek po &quot;przetarciu&quot; z &quot;zielarzem&quot; powinien pojechać Francuza!

Andre@

mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
ATP Zagreb
Karlovic - Baghdatis 1 @ 1,66
bet365

Druga runda turnieju w Zagrzebiu - chorwacka maszynka do serwowania kontra wesoły Cypryjczyk, oboje do najmłodszych nie należą. Z turnieju wyleciało już dwóch młodych Chorwatów (Androic, Coric), do walki staje bardziej doświadczony reprezentant gospodarzy. Karlovic to przede wszystkim kosmiczny serwis, Baghdatis to wesołek, ulubieniec publiczności, który ostatnio punkty rankingowe kolekcjonuje częściej na poziomie Challengerów. Co do formy, to w tym roku Karlovic nie zaprezentował się zbyt dobrze podczas AO (druga runda), ale w swojej kolekcji tegorocznych trofeów ma za to skalp Djokovica i półfinał w Doha. Cypryjczyk zaliczył natomiast finał Challengera i dotarł do 3 rundy AO, gdzie napsuł trochę krwi Dimitrovowi (Bułgar potrzebował 5 setów, żeby go ograć).
Mój typ to zwycięstwo Karlovica w tym meczu, nie sądzę aby Cypryjczyk kontynuował eksodus Chorwatów w tym turnieju, szczególnie po tym, co zaprezentował wczoraj w meczu z posiadaczem dzikiej karty Androicem (masa niewymuszonych błędów, set oddany w tie-breaku). Tym razem ryzykowne i efektowne zagrania Cypryjczyka oraz jego entuzjastyczne podejście nie wystarczą, aby pokonać najwyżej rozstawionego zawodnika turnieju, którego dodatkowo wspierać będzie chorwacka publiczność.

Wynik: 6-3, 6(5)-7, 6(7)-7 ⛔ // Baghdatisowi należą się brawa za stalowe nerwy ????

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Joao Sousa - Tobias Kamke ✅
1.68
Pinaccle
2-0 H2H , w tamtym roku Sousa pokonał Kamke właśnie w Montpelier .
Portugalczyk bardzo dobrze czuje się w hali , kilka fajnych wyników w 2014 jak wygrana w Kuala Lumpur czy finał w Metz .
W 1 rundzie pokonał Lokoliego , pewne 2-0 , 84% wygranego 1 serwisu , 63% drugiego i obronione 3/3 BP .
Sousa dobrze radzi sobie z zawodnikami którzy nie dysponują mocnym wygrywającym serwisem , Kamke serwisem nie straszy co pokazał choćby w meczu z Millotem , z którym męczył się 3 sety , dał szansę do 10 BP z czego 4 Francuz wykorzystał .
Kurs bardzo fajny , aż trochę mnie dziwi

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom