>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Monte-Carlo 13-20.04.2014

Status
Zamknięty.
daavid5 671

daavid5

Użytkownik
Monte-Carlo Rolex Masters

Miejsce: Monte-Carlo, Monaco
Kategoria: ATP World Tour Masters 1000
Data rozgrywania: 13.04.2014-20.04.2014
Rozmiar drabinki: S-56 D-24
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: € 2,884,675
Oficjalna strona internetowa turnieju: http://www.montecarlotennismasters.com/
Drabinka turnieju głównego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/410/mds.pdf
Drabinka kwalifikacji: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/410/qs.pdf
Drabinka turnieju deblowego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/410/mdd.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/410/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/monaco/atp-monte-carlo/

berdshit 3,4K

berdshit

Użytkownik
Ktoś wie czemu na mecz Kukushin- Mathieu zostal wystawiony tak chory kurs- 2,75 na francuza. Ostatnio francuz skreczowal w Casablance, czy ktos moze wie czy dalej mu cos dolega- kurs jest bardzo kuszący, jesli z Paulem jest wszystko OK

J 9,8K

jozin28

Użytkownik
Ramos - Kubot 1 kurs 1,53 stawka 8/10 Bet365✅ Dał Ramos zarobić :grin:
Patrze na kurs i oczom nie wierze. Taki kurs na Ramosa? Pobieram natychmiast za większą gotówkę. Co z tego, ze Kubot pokonał będącego również w fatalnej formie Gimeno-Travera. Wiadomo meczu nie oglądałem ale chyba nie musiałem aby zdecydować się na taki typ. Ramos clayowiec kiedyś będący nawet 34 w rankingu. Też miał słaby okres ale teraz wydaje się w lepszej formie no i ta nawierzchnia.
Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +1
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Łukasz Kubot wygra @ 2,37 Bet365
Druga runda kwalifikacji do turnieju rangi ATP Masters 1000 rozgrywanego w Monte Carlo. Starcie naszego rodaka Łukasza Kubota z reprezentantem Hiszpanii Albertem Ramosem.
Łukasz Kubot nie może być zadowolony ze swoich tegorocznych wyników. Trzy zwycięstwa i siedem porażek to wyniki z tego sezonu, można powiedzieć, że fatalnie to wygląda a ranking spada i coraz bliżej Łukaszowi do wypadnięcia z pierwszej setki. Teraz zaczyna się okres gry na nawierzchni ziemnej, która teoretycznie najbardziej odpowiada Łukaszowi i tutaj powinien szukać bardzo cennych punktów przed Wimbledonem, gdzie jak wiemy broni bardzo dużej ilości punktów. Dzisiaj Łukasz wyeliminował z turnieju w Monte Carlo Daniela Gimeno-Travera, którego pokonał po trzech setach.
Albert Ramos jest zawodnikiem, który mnie nigdy nie potrafił przekonać. Wygrywa Challengery, jednak dobrej gry nie potrafi przenieść na poziom wyżej, gdzie prezentuje się poniżej normy. Zawodnik typowy na nawierzchnie typu clay, nie posiadający kończącego zagrania ani serwisu dającego dużą przewagę w wymianach. W tym sezonie bilans 16/11 jednak bez turniejów rangi Challenger pozostaje 9/9. W Monte Carlo pokonał Argentyńczyka Carlosa Berlocqa, podobnie jak Łukasz Kubot po trzech setach.
Według mnie szansę w tym meczu są rozłożone 50/50, bardzo dużo będzie zależeć w tym meczu od Łukasza Kubota a dokładniej od jego serwisu, który może po prostu ustawić to spotkanie. Returnować Łukasz potrafi co przy słabo serwującym Ramosie będzie bardzo przydatne, myślę, że nasz rodak nie jest w tym meczu na straconej pozycji.

ericcantona 99

ericcantona

Użytkownik
Kompletnie nie zgadzam się z Madersem. Po pierwsze z typem, a po drugie z tym co napisał. Na początku mała uwaga. Osoba która już tyle obstawia tenis, powinna umieć oszacować kursy i wiedzieć jak się będą zachowywać, a przy tym meczu i tak wystawionych kursach nie może być innej opcji niż spadek kursów na Ramosa i wzrost na Kubota. Także granie po 2.37 gdy za pół godziny jest kurs 2.87 jest kiepskie. Druga sprawa to &quot;analiza&quot; Opisałeś dwóch graczy, ale gdzie sa jakiekolwiek argumenty za Kubotem? Podałeś tegoroczne bilanse, lepszy Ramosa, nawierzchnia też na korzyść Hiszpana. Szukam argumentów za Kubotem w tej &quot;analizie&quot; i nie widzę ani jednego, także coś nie tak. W analizie nie chodzi aby opisać dwóch graczy. Bo nikomu nic nie daje informacja, że jeden lubi wcinać marchewkę, a drugi lubi opalać się topless. Trzeba przytoczyć jakieś argumenty dlaczego nasz typ ma wygrać i co za nim przemawia. Wypracowania z laniem wody, to można sobie na lekcjach polskiego pisać. Kolejna sprawa to opis Ramosa. Kompletnie się z nim nie zgadzam. Bez serwisu i kończącego uderzenia? Nie powiedziałbym, aby to do końca była prawda. Ramos jest leworęczny, co już samo w sobie utrudnia jego serwis. Drugi serwis co prawda tak słabszy, ale pierwszym potrafi punktować. Kończące uderzenie Hiszpan posiada bez żadnych wątpliwości. Jak zacznie strzelać, to z rywala nie ma czego zbierać. Posiada świetne przyspieszenie. Do tego dobierane na prawdę rewelacyjne kąty, czy też forhend po linii poezja. Zawodnik potrafiący zmieniać rytm na korcie i dla mnie to ona zabiega tu nudnego, bezradnego Kubota. Return Kubota to jest coś co może komukolwiek zaszkodzić na clayu? Zdecydowanie nie. Ramos w tym sezonie w dobrej formie. Bilans 15/11. Ostatnia 2 półfinały challangerów. A Madersa odejmowanie wyników z challangerów to jakiś żart. Tam też grają solidni zawodnicy, których trzeba pokonać. Na pewno nie słabsi od Kubota, a może nawet lepsi. Kubot w tym roku w fatalnej formie. Przegrywa praktycznie wszystko. Gdyby nie to, że w poprzedniej rundzie grał z czołowym klaunem ATP to już by go nie było w kwalifikacjach. Ale co się odwlecze to nie uciecze. Nawierzchnia, forma, umiejętności wszystko na korzyść Hiszpana, także Ramos powinien ograć Polaka bez najmniejszego problemu. Sukcesem Kubota będzie ugranie seta, ale nawet to bym nie liczył, chyba, że Ramos pójdzie na grzyby jak w 2 secie mecze z Berlocqiem, ale dzisiaj uzbierał cały koszyk, więc jutro bym na to nie liczył.
Ramos A. - Kubot L. @ 1.55 expekt ✅

Otrzymane punkty reputacji: +6
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Ramos V.-Kubot 1 @1.45
Ramos mial dzis bardzo trudny mecz z Berlocqiem i dlatego pownien wygrac. Rok temu Hiszoan calkiem przyzwoity wynik tez wykrecil, jest w dobrym rytmie, potrenowal w Casablance, jest obeznany z kortem, wiec mysle ze Ramoc awansuje do turnieju glownego.

kirgassin 95

kirgassin

Użytkownik
Bez większych analiz:
@1,42 Montanes 6-4 6-2
Hiszpański ziemniak powinien sobie poradzić z nieobytym na clayu Australijczykiem, który w dodatku zalicza kiepski sezon. Montanes w tym roku dobrze zaprezentował się na turniejach o nawierzchnii ceglanej,więc nie widzę tu innego scenariusza niż zwycięstwo.
@2,28 Tursunov 6-1 5-7 6-3
Haase, specjalista od europejskiej mączki, rozczarowuje w tym sezonie. Rosjanin także nie błyszczy,ale z dwojga złego pójdę w jego stronę,kurs jak najbardziej mi odpowiada, widzę światełko w tunelu jeśli chodzi o grę Dimitra, czego nie mogę powiedzieć o Holendrze.
@1,47 Carreno Busta 1-6 6-4 6-7(2)
Starcie Hiszpana notującego ostatnio dobre wyniki(w Casablance przegrana w 3 setach z finalistą Granollersem), dobra dyspozycja i niezłe przygotowanie do turniejów ceglanych, latynoska szkoła tenisa dająca przewagę na clayu kontra bezbarwny na tej nawierzchnii Evgeny.
AKO: @4,76 Unibet

artorrotorro 1,1K

artorrotorro

Użytkownik
A ja wezmę pod lupę spotkanie Belga Goffina z 10 lat starszym Francuzem Robertem.
Najpierw garść statystyk z ostatnich dni.

David po myśli przeszedł przez kwalifikacje do turnieju głównego w Casablance, gdzie w 1 rundzie przegrał z rewelacją ostatnich dni i półfinalistą tego turnieju, Hiszpanem Carballesem Baena. W Monte Carlo na &quot;dzień dobry&quot; dostał nr. 1 kwalifikacji, Istomina. Wygrał 1 seta 6:4, w drugim prowadził 2:1 i Uzbek skreczował. Warto zwrócić uwagę na to, że w tym skróconym pojedynku, Goffin nie dał rywalowi ani jednej szansy na przełamanie.
Natomiast jeśli chodzi o Roberta, sprawy mają się trochę mniej ciekawie. Casablanca i przegrana w 2 rundzie kwalifikacji z niżej notowanym Rumunem Crivoiem. Tutaj w Monte Carlo, wygrana z Leonardo Mayerem 2:0 i 3 razy stracone swoje podanie.
A teraz trochę dodam od siebie. Wg bukmacherów, a przede wszystkim wg mnie, faworytem jest Goffin. Dobra gra na clayu, trzyma chłop swój serwis w ryzach i to dla mnie będzie główny aspekt tego meczu. Nie będzie dawał większych szans na przełamanie i wyrzucał prostych piłek w aut, to wygra. I jestem przekonany, że właśnie tak będzie.
David Goffin - Stephane Robert @1.50 Bet365

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Maders nie mogę się zgodzić z tobą co do Ramosa . Z racji tego że stawiałem jego mecze to miałem okazję oglądać jego praktycznie wszystkie pojedynki jak wdzierał się przebojem do challengerów , wygrywał 3-4 turnieje z rzędu demolując rywali . Jak jest w formie to ma zagrania ofensywne po których nie ma co zbierać z rywali . Właśnie serwisem którym ustawiał sobie wymiany i tym piekielnym FH sobie wyrobił nazwisko w challengerach gdzie kosił wszystkich swojego czasu jak leci i wyglądał jak taka słabsza wersja Nadala . Tylko wtedy była forma to trzeba zaznaczyć .
Teraz jest inaczej , dla mnie ten dłuższy ,,kryzys&#39;&#39; Ramosa to ewidentnie jest problem z psychiką lub może to typ zawodnika który spoczął na laurach gdy był koło 30 miejsca w rankingu , grywał sobie w spoko turniejach i kasa się zgadzała .
Ramos może nie jest w najlepszej formie ale jego ostatnie wyniki też wstydu nie przynoszą , porażki na clayu poza wpadką z Alundem tylko z niezłymi zawodnikami : Ferrer , Rola , Sousa , Monaco , Klizan , Granollers .
Pokonywał Monaco , Ribe , L.Mayera czy Berlocq w Monte Carlo a więc kilku mocnych graczy na tej nawierzchni .
Kubot to nie Berlocq który zawsze i wszędzie jest przegotowany do walki na 100% i żeby go pokonać każdy zawodnik musi się napracować .
Żeby jeszcze Łukaszek był w formie to rozumiem ale on nawet na szybkich kortach był niegroźny a trzeba zauważyć że w większośći grał z zawodnikami którzy bez formy (Goffin , Stakhovsky)
Ramos to bardzo trudny przeciwnik na clayu , Kubot pokonał Gimeno który jest solidnym rzemieślnikiem ale dla mnie zdecydowanym faworytem jest Hiszpan kursy już poleciały niestety .
Ramos + Montanes + Carreno Busta + Thiem @ 3.03 ⛔
bet365
Hiszpański kupon , Zacznę od mojego ulubieńca Carreno , gra z Donskoyem który jest bez formy , tułał się gdzieś po Indiach , nabił zwycięstw ale nie pokonał nikogo o kim chociaż warto wspomnieć . Zaliczył kompromitującą porażke z Bozoljacem w finale 6-1 6-1 i to na hardzie gdzie Rusek czuje się zdecydowanie lepiej niż na kortach ziemnych .
Nie ma formy i trudno o wygraną z takim wymiataczem na mączce jak Carreno - z zawodnikami z tej półki co Donskoy Carreno radzi sobie bez problemów . Zaliczył kilka wtop (chociaż po walce ) z Robredo , Chardym , Lorenzim .
Widziałem mecze w Casablance , pokazał kilka fajnych zagrań ale wciąż nie jest to optymalna forma Hiszpana , wiem że stać go na więcej , jednak na Donskoya spokojnie powinno wystarczyć .
Montanes , zdemolował Belluciego który ostatnio dawał sygnały powrotu do formy . Jak chce mu się grać i nie ma na głowie jakiejś imprezy albo wizyty w kasynie co lubi (dlatego powinien zostać w Monte Carlo jak najdłużej ;) ) to jest piekielne trudny do ogrania na clayu , szczególnie dla zawodników poziomu Matosevica .
Matosevic znany z tego że wygrywa raczej u siebie lub na Amerykańskim hardzie , w 1 rundzie męczył się w 3 setach z pół-amatorskim graczem T.Ogerem . Bilans na clayu 17-23 pokazuje że Matosević unika tej nawierzchni jak tylko się da .
Thiem młody gniewny , bardzo mocny na clayu powinien sobie poradzić z będącym pod formą i zbliżającym się do końca kariery Mahutem . Na takich graczy jak Thiem na clayu Mahut jest ,,za krótki&#39;&#39; .

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Montanes od strony sportowej na cegle na pewno tak, ale Hiszpan jest najwyzej rozstawiony w ostatniej rundzie kwalifikacji, wiec przestrzegam jednak.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Kto wygra ATP Monte-Carlo?
Djokovic N. ::: 2,75 ::: Bet365 ::: 3/10
Po takim kursie warto spróbować, bo w mojej opinii Rafael Nadal wcale nie jest aż takim wielkim faworytem. Wystarczy sobie przypomnieć, kto rok temu zatrzymał w końcu Nadala w Monte-Carlo? Właśnie to był Novak Djokovic który rozprawił się z nim w gładkich dwóch setach. Nawet na French Open Serb w 5 secie prowadził z Hiszpanem 4:2, ale ostatecznie przegrał.
Serb po szybkim odpadnięciu z Australian Open wziął się w końcu do roboty, co zaowocowało sukcesem w Indian Wells i Miami gdzie pokonał w dwóch szybkich setach &quot;Rafę&quot;. Warto jeszcze dodać, że Djokovic mieszka właśnie w Monte-Carlo. Coś czuję w kościach, że w tym roku to właśnie Serb wygra Roland Garrosa.
Nadal oczywiście jest mistrzem na nawierzchni ziemnej, ale Djokovic potrafi z nim grać i wie jak to robić.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Sijsling - Chardy[-1,5s] 2 @ 1,82
Unibet

Sijsling obecnie nie zachwyca, widziałem jego mecz na tej nawierzchni z Sousą i trzeba jasno przyznać, że nie zachwycił. Nawierzchnia przemawia ewidentnie za Francuzem, bardziej różnorodna gra na mączce znacznie się przydaje niż tylko dobry serwis, który tutaj wiele traci. Dokładając do tego nieregularną grę Holendra to wynik w teorii mamy przesądzony. Jeremy przegrał na mączce w tym roku z Almagro i Ferrerem, więc czołówka światowa, Sijsling bez formy i nie sądzę, żeby tu coś ugrał.

Ramos - Kubot 2 @ 3,40
Bet365
Granie Ramosa po takich niskich kursach jest dla mnie nie zrozumiałe. Kubot pokonał Gimeno-Travera, ale zrobił to po TB w 3 secie...Jest do dla mnie ciekawie, gdyż wytrzymał to psychicznie i się nie poddał. Może to być oznaka jakieś lepszej dyspozycji...Po drugie kurs bardzo dobry, a przecież Ramos to człowiek, który potrafi przegrać nawet z Rolą czy stracić seta z jakimś Ouhabema. wczoraj zrobił niespodziankę, pokonał Berlocqa w 3 setach, ale Kubot z niezłym mimo wszystko serwisem będzie groźny. Value moim zdaniem po stronie Polaka, więc trzeba to zagrać.

aviciii 516

aviciii

Użytkownik
Wie ktoś coś na temat kontuzji Monfilsa bodajże łokcia, która miał jak grał z Garcia Lopezem. Jutro gra z Andersonem i kursy mocno spadają, na Bet365 z 1.72 na 1.44.

Wiem jak Anderson zagrał z Hanescu i co wyprawia na clayu, więc bet na Monfilsa się opłaca, pytanie tylko czy już się uporał z kontuzją.

P 323

przemoks

Użytkownik
Wie ktoś coś na temat kontuzji Monfilsa bodajże łokcia, która miał jak grał z Garcia Lopezem. Jutro gra z Andersonem i kursy mocno spadają, na Bet365 z 1.72 na 1.44.
Wiem jak Anderson zagrał z Hanescu i co wyprawia na clayu, więc bet na Monfilsa się opłaca, pytanie tylko czy już się uporał z kontuzją.
Monfils gral w Davis Cupie, wygral 3-0 z Gojowczykiem, wiec chyba sie uporal ;)

berdshit 3,4K

berdshit

Użytkownik
Donskoy- Rosol 1,60✅

Spotkanie pomiędzy Czechem a Rosjaninem powinno byc formalnoscią, a kurs jest naprawde kuszący. Donskoy to bardzo dobry zawodnik jak na poziom challengerowy, ale nie może się równac z Lukasem który juz swoje w tenisie osiągnął. Niewątpliwie jego największym sukcesem oprócz pokonania Nadala na Wimbledonie jest wygrana turnieju na mączce w Bukareszcie rok temu. Turniej ten odbywa się już niedługo a to oznacza, ze Lukas powinien wlasnie łapac formę i tym samym rozegrac przyzwoity turniej w Monte Carlo. Lukas lubi grac na mączce, ma o wiele większe doświadczenie w turniejach tej rangi. Donskoy byl przez wilu skreślany juz dzisiaj, ale jakims sposobem udalo mu sie przebic do turnieju glownego. Jedno jest pewne, ze gra na maczce to nie sa klimaty dla Donskoya, który preferuje szybkie nawierzchnie i jest o wiele gorszy w mądrym i cierpliwym konstruowaniu gry od naszego południowego sąsiada. Myśle ze wlasnie ceirpliwosc i doświadczenie przechylą szalę zwycięstwa na stronę Czecha.

Andujar- Roger Vasselin 1,9✅

Długo myślalem przy okazji tego meczu, na pewno skłaniałbym się ku zagraniu na 3 sety✅, lub jakis over gemowy✅, takowa oferta nie jest jeszcze niestety wystawiona. Co nie zmienia faktu, ze Andujar jest typowym ziemniakiem, na dodatek początek sezonu świadczy tez o jego dobrej formie. Z tego co wiem, to zawsze gra w tym okresie szła mu bardzo dobrze, nie wiem czemu ominął ATP Casablanca, ale myśle ze skoro przyjechał do Monte Carlo to spróbuje wyśrubowac jak najlepszy rezultat w tym turnieju. Nawierzchnia zdecydowanie na jego korzyśc. H2H 1:1 z czego mecz na mączce wygrany przez Pablo.

K 6

kondzio1610

Użytkownik
Monfils G. vs Anderson K. - 1 1,45

stawiam na Monfilsa, przy obecnej dyspozycji jak i gry na cegle Andersona, Jarko cienko wszedł w ten sezon przegrywajac z rumunem Hanescu, francuz lepiej czuje sie na tej nawierzchni słusznie stawiany jest jako faworyt, mam nadzieję że kontuzja wyleczona i nie będzie mieć to większego wpływu na jego grę, gdyby ktoś posiadal jakies info o meczu chętnie poczytam;)

Kohlschrieber P. vs Bolelli S. - 1 1,4
Pierwszy mecz niemca w tym sezonie na cegle, jak zaprezentuje sie i wejdzie w ten sezon przekonamy sie jutro, ale czuje ze przejdzie gładko przez 1 rundę o ile dobrze wejdzie w mecz, przeciwik mocny nie jest także niemiec ułatwione ma zadanie.
Youzhny M. vs Seppi A. - 1 2.10
bukmacherzy w roli faworyta stawiaja włocha, dla mnie dziwne, ale nie narzekam i kurs na ruska 2,1 łapie z pocałowaniem dłoni i gram;) trzeba korzystać, według mnie rosjanin prezentuje sie lepiej na cegle potrafił wygrac z Almagro, Foggini, co prawda było to w ubiegłym sezonie, ale jesli dobrze wejdzie w mecz, a czuję że tak właśnie bedzie upora się z włochem ????
POWODZENIA! ????

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Jedno jest pewne, ze gra na maczce to nie sa klimaty dla Donskoya, który preferuje szybkie nawierzchnie i jest o wiele gorszy w mądrym i cierpliwym konstruowaniu gry od naszego południowego sąsiada. Myśle ze wlasnie ceirpliwosc i doświadczenie przechylą szalę zwycięstwa na stronę Czecha.
Abstrahujac od samego typu, nie bardzo rozumiem ten fragment opisujacy gre Rosjanina. Donskoy to jest tenisista, ktory wlasnie opiera swoja gre na dlugich wymianach, jego glowna zaleta jest wlasnie cierpliwosc i inteligencja. Na pewno technicznie lepszy od Czecha. Rosol to z kolei jest raz-dwa i po akcji wlasciwie i to jest wlasnie dominacja sily u Czecha.

adrian0 374

adrian0

Użytkownik
Monfils G. - Anderson K.
Tenis - Monte Carlo ATP clay-single | 1 | 1.50 | ✅ 6-4, 7-6
Milenium
Gael jest na mączce, czyli tu gdzie może do ślizgać się do niemal każdej piłki;)
W DavisCup pokazał się z dobrej strony wygrywając w 3 setach z Gojowczykiem (który ograł wczesniej Tsonge) ratując tym samym skóre kolegom z reprezentacji Francji. Nawierzchnia na pewno nie jest plusem dla Andersona, mimo iz w ostatnim sezonie osiągał całkiem niezle wyniki (4R RG, Finał w Casablance). W swoim pierszym meczu na clay&#39;u w tym roku przegrał z Hanescu i nie obronił pkt za finał w Casablance sprzed roku. To akurat może byc dla niego dodatkowa motywacja na turniej w Monte-Carlo, bo więcej argumentów w tym meczu dla Kevina nie widzę. Obaj panowie dysponują potężnymi serwisami i solidnymi forehandami wiec mecz powinien do pewnego momentu byc dość wyrównany.
Allez Gael!
Bautista-Agut R. - Pospisil V.
Tenis - Monte Carlo ATP clay-single | 2:0 | 1.40 |
✅ 6-2, 6-2
Milenium
Pospisil zupełnie nie może sie pozbierać i przypomnieć sobie jak grał w tamtym sezonie choćby w Montrealu gdzie po super pojedynkach wyrzucał z turnieju Isnera czy Berdycha. Mocno przeszkodziła mu w tym pewnie kontuzja odniesiona na AO, wtedy z reszta wygral ostatni mecz w tym roku. Cztery nastepne mecze w tym ostatni kończyły sie porażkami (Kukushkin, Bedene..). Z kolei AO było początkiem dobrych wyników dla Bautisty. W meczu w którym wyrzucił z turnieju del Potro zaprezentował się fenomenalnie. W IW i Miami ogrywał takich graczy jak: Berdych i Janowicz. Akurat styl Vaska jest podobny właśnie do stylu oby wspomnianych przeze mnie tenisistów. Dodając do tego, że Kanadyjczyk jest pod formą Hiszpan staję się zdecydowanym faworytem tego meczu.

type-man 458

type-man

Użytkownik
Cilic - Verdasco 2,40 Expekt zwrot, Verdasco poddał mecz Walkowerem, mecz się nie odbył
Zastanawiam się dlaczego bukmacherzy wystawili aż tak wysoki kurs na Verdasco?... Forma na jego ulubionej nawierzchni jest wysoka co potwierdził wygraną wczoraj w finale turnieju w Huston a raczej stylu w jakim to zrobił. Zarówno Almagro jak i Verdasco zagrali tenis na najwyższym poziomie. I jeden i drugi w najważniejszych momentach potrafili zachować chłodną głowę. Gra ofensywna w wykonaniu jednego i drugiego. Zagrania kątowe i granie przy siatce poprostu kapitalne. Ale to było wczoraj. Wróćmy do typowanego spotkania. Cilic nie grał na mączce od maja 2013 r. O ile na nawierzchni twardej notował w ostatnich miesiącach bardzo dobre wyniki, o tyle nie wiadomo jak odnajdzie się na clay&#39;u. Rok 2013 na tej nawierzchni w jego wykonaniu to 5 wygranych i 5 porażek więc bez rewelacji. Ale nie będziemy wracać do tego co było rok temu. Ostatnie zwycięstwo z Janowiczem 3:2 w Davis Capie wogóle mnie nie przekonuje, wszyscy wiemy jak zagrał Janowicz (słabo). Przypuszczam, że bukmacherzy wystawiając kursy kierowali się wynikami Cilica w pierwszych miesiącach 2014 r. i jego dobrą grą na nawierzchni twardej gdzie bardzo dużą robotę Chorwat robił serwisem. Tutaj jedna z jego głównej broni już nie będzie aż tak groźna. Zresztą ostatnie mecze również pokazały, że serwis nie funkcjonuje już na takim poziomie jak choćby na turnieju w Delray Beach czy Roterdamie.
Uważam, że bukmacherzy jednak przesadzili a granie na Cilica po 1,50 przy takiej formie Verdasco na ziemnej jest szaleństwem. Kurs jak najbardziej warty ryzyka. Ja wchodzę za 50% stawki przeznaczonej na to spotkanie, zobaczymy co pokaże live. Być może uda się coś dołożyć po większym kursie.
Pozdrawiam

Pozwoliłem sobie dodać jeszcze jedno spotkanie oprócz Verdasco a mianowicie:
Paire vs Montanes @1,90 bet365 ⛔ 5:7, 6:4, 2:6
Francuz już raz w tym roku pojechał hiszpana. Wprawdzie po zaciętym pojedynku ale wyszedł z niego zwycięsko. Wrócił po kontuzji i na 100% będzie się starał wkładać całe serce by jak najwięcej punkcików z Monte Carlo wywieźć. Co do jego umięjętności chyba nie ma się co rozpisywać bo gdyby nie psycha spokojnie mógłby powoli wkradać się do top10. Spodziewam się zaciętego meczu jednak stawiam na Francuza. W przegranym meczu z Garcia Lopezem pokazał że po kontuzji już nie ma śladu więc jeśli ze zdrowiem fizycznym wszystko jest ok a psycha nie siądzie powinien wyjść zwycięsko z tego pojedynku.
Edit: I niestety stało się to czego się obawiałem a mianowicie główka nie wytrzymała. Przy stanie w setach 1:1 i dwóch niewykorzystanych break pointach w 1 gemie 3 seta pojawiły się szkolne błędy, podójne błędy serwisowe jak również banalne błędy przy siatce. To pokazuje że część graczy nigdy nie będzie w top10 jak np. Monfils, Janowicz czy Paire. Sorki za typa
Pozdrawiam

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Andujar ✅
Fognini
✅
@ 1.97
bet365
Andujar dobre wyniki na clayu w 2014 , pokonywał : Granollersa , Delbonisa , Robredo , powalczył z będącym w super formie Fogninim oraz 3 setowa porażka z Nadalem .
Hiszpan w poprzednim roku 2 runda w Monte Carlo , odpuścił Casablance i zapewne liczy tutaj na obronę pkt .
Roger Vasellin jak zwykle solidny i dokładny , w każde zagranie wkłada 100% , kilka fajnych nazwisk pokonanych w tym roku , jednak było to na nawierzchniach szybkich/halowych . Na clayu 1 mecz w roku , ostatni raz na clayu grał w maju 2013 , Roger w swojej karierze potrafił czasami wygrywać z dobrymi zawodnikami na tej nawierzchni , jednak cegła to zdecydowanie nie jego ulubione miejsce .
Stawiam na Hiszpana który pokazał w tym roku wysoką formę na tej nawierzchni .
Sousa się skompromitował w Casablance , to co momentami wyprawiał nawet kabaretem nie można nazwać . Fognini to najwyższa półka ATP na tej nawierzchni i powinien go skasować szybko w 2 setach .

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom