Maders nie mogę się zgodzić z tobą co do Ramosa . Z racji tego że stawiałem jego mecze to miałem okazję oglądać jego praktycznie wszystkie pojedynki jak wdzierał się przebojem do challengerów , wygrywał 3-4 turnieje z rzędu demolując rywali . Jak jest w formie to ma zagrania ofensywne po których nie ma co zbierać z rywali . Właśnie serwisem którym ustawiał sobie wymiany i tym piekielnym FH sobie wyrobił nazwisko w challengerach gdzie kosił wszystkich swojego czasu jak leci i wyglądał jak taka słabsza wersja Nadala . Tylko wtedy była forma to trzeba zaznaczyć .
Teraz jest inaczej , dla mnie ten dłuższy ,,kryzys'' Ramosa to ewidentnie jest problem z psychiką lub może to typ zawodnika który spoczął na laurach gdy był koło 30 miejsca w rankingu , grywał sobie w spoko turniejach i kasa się zgadzała .
Ramos może nie jest w najlepszej formie ale jego ostatnie wyniki też wstydu nie przynoszą , porażki na clayu poza wpadką z Alundem tylko z niezłymi zawodnikami : Ferrer , Rola , Sousa , Monaco , Klizan , Granollers .
Pokonywał Monaco , Ribe , L.Mayera czy Berlocq w Monte Carlo a więc kilku mocnych graczy na tej nawierzchni .
Kubot to nie Berlocq który zawsze i wszędzie jest przegotowany do walki na 100% i żeby go pokonać każdy zawodnik musi się napracować .
Żeby jeszcze Łukaszek był w formie to rozumiem ale on nawet na szybkich kortach był niegroźny a trzeba zauważyć że w większośći grał z zawodnikami którzy bez formy (Goffin , Stakhovsky)
Ramos to bardzo trudny przeciwnik na clayu , Kubot pokonał Gimeno który jest solidnym rzemieślnikiem ale dla mnie zdecydowanym faworytem jest Hiszpan kursy już poleciały niestety .
Ramos + Montanes + Carreno Busta + Thiem @ 3.03
bet365
Hiszpański kupon , Zacznę od mojego ulubieńca Carreno , gra z Donskoyem który jest bez formy , tułał się gdzieś po Indiach , nabił zwycięstw ale nie pokonał nikogo o kim chociaż warto wspomnieć . Zaliczył kompromitującą porażke z Bozoljacem w finale 6-1 6-1 i to na hardzie gdzie Rusek czuje się zdecydowanie lepiej niż na kortach ziemnych .
Nie ma formy i trudno o wygraną z takim wymiataczem na mączce jak Carreno - z zawodnikami z tej półki co Donskoy Carreno radzi sobie bez problemów . Zaliczył kilka wtop (chociaż po walce ) z Robredo , Chardym , Lorenzim .
Widziałem mecze w Casablance , pokazał kilka fajnych zagrań ale wciąż nie jest to optymalna forma Hiszpana , wiem że stać go na więcej , jednak na Donskoya spokojnie powinno wystarczyć .
Montanes , zdemolował Belluciego który ostatnio dawał sygnały powrotu do formy . Jak chce mu się grać i nie ma na głowie jakiejś imprezy albo wizyty w kasynie co lubi (dlatego powinien zostać w Monte Carlo jak najdłużej
) to jest piekielne trudny do ogrania na clayu , szczególnie dla zawodników poziomu Matosevica .
Matosevic znany z tego że wygrywa raczej u siebie lub na Amerykańskim hardzie , w 1 rundzie męczył się w 3 setach z pół-amatorskim graczem T.Ogerem . Bilans na clayu 17-23 pokazuje że Matosević unika tej nawierzchni jak tylko się da .
Thiem młody gniewny , bardzo mocny na clayu powinien sobie poradzić z będącym pod formą i zbliżającym się do końca kariery Mahutem . Na takich graczy jak Thiem na clayu Mahut jest ,,za krótki'' .