gusto
Forum VIP
Vliegen K. - Kubot L. 1.40
Mam zasade, ze nie gram przeciwko swoim- ale teraz zrobie wyjątek ???? Piekny sen Kubota w Serbii musi sie skonczc; przegral kwale ale dostal sie do turnieju i trafil na jakiegos ogórki gospodarzy i ogral go bez wiekszych problemow w drugiej rundzie Andreeev poddał mecz i tylko dzieki kupie szczescia mamy Polaka w tej fazie turnieju od bardzo bardzo dawna ???? Vliegen przeszedl kwale w pierwszej rundzie pokonal Hrbatego po trzech setach przypom,ne ze w kwalach Kubot przegral wlasnie z nim ???? pozniej w 3 rundzie bardzo ciezkie spotkanie z Ch.Rochusem i wygrana w 3 seatch, w pilki na pilke Bleg wygladal coraz lepiej. W tym meczu mysle, ze od poczatku przejmie inicjatywe i ogra naszego bez wiekszych problemow ????
Cilic M. - Chardy J. 1.60
Dla wieli Francuz to wielki niespelniony talent, dla mnie to bardzo sredni grajek i mam nadzieje ze po tym meczu zdania nie zmienie! Cilic zasakakuje dobra gra na ziemi jest to bardzo przestronny zawodnik, przed wczoraj poprosru zmiutl z kortu rakiete nr. 1 gospodarzy Kolbe 6:0 6:4, gdyby chcial w drugim secie ogral by jeszcze wyzej ale szybko zyskal przewage i tylko kontrolowal spotkanie. Marin naprawde jest w wwybornej formie, Chardy podobno talent... na pewno nie oddam meczu ale nie wyobrazam sobie aby mogl tu wygrac.
Dubelek 7/10
Wszystkie trzy spotkania zagram chyba odwrotnie. O Kubocie już ktoś wyżej napisał. Cilic moim zdaniem nie nadaje się na tę nawierzchnię i tylko katastrofalna postawa Kohliego sprawiła, że Cilic jest w tej rundzie. Chardy chyba znowu odnajduje formę, tym razem na cegle. Powinien pokonać też drewninego Cilica. Nigdy nie byłem przekonany do gry Hernandeza i jego zwycięstwo z Ferrerem mogę wytłumaczyć jako wypadek Ferrera przy pracy. Capdeville pod koniec zeszłego jak i w tym sezonie prezentuje bardzo dobrą formę na cegle. kUrsy na to spotkanie powinny być bardziej wyrównane i grzechem byłoby nie spróbować typu na Paula.Oscar Hernandez - Paul Capdeville 1 @ 1.50
Oscara zawsze uważałem za zawodnika mogącego powygrywać z teoretycznie lepszymi od siebie, za tenisistę z całkiem dużym potencjałem. 31-latek z Barcelony zawsze gra solidnie w challengerach, ale od 2 lat oprócz sukcesów w turniejach niższej rangi, Hernandez stara się namieszać w turniejach ATP Race. Czasem wygrywa, czasem przegrywa, ale ogólne wrażenie pozostawia za sobą niezłe. W Estoril był już sprawcą jednej mega sensacji, wyeliminował w końcu Davida Ferrera, oddając mu zaledwie 6 gemów. Oscar gra bardzo niewygodnie dla rywali. Ma całkiem solidny serw, zazwyczaj zakopuje się podczas wymian za końcową linią, posyłając baloniaste piłki na drugą stronę siatki, ale w odpowiednim momencie potrafi szaprnąć i szybko skończyć piłkę mocnym forehandowym crossem. Jego jutrzejszy przeciwnik, zawodnik z Chile, również sprawił nie lada sensację, eliminując Davida Nalbandiana. Tyle że Fat Dave formy odzyskać nie może od jakiegoś czasu, narzeka na kontuzję, która nie pozwala mu zupełnie normalnie serwować. Capdeville to zawodnik bardziej uniwersalny od Hernandeza, jego styl gry pozwala mu na niezłe wyniki i na cegle i na szybszych nawierchniach. Jednak po zwycięstwie Hernandeza nad Ferrem grzechem byłoby nie wykorzystać dobrej formy Hiszpana. Liczę więc na jego tryumf, w końcu w tym tygodniu obozwiązuje hasło Visca el Barca ????
Jako ciekawostkę dodam, że Capdeville wygrał w karierze jeden tytuł deblowy. Partnerował mu wtedy właśnie Oscar. Było to 2 lata temu w Vina Del Mar.
Z innych typów polecam: Youzhnego, Hewitta i może Serrę i Brandsa ale tu jeszcze pewien nie jestem.