Chłopaki co myślicie o meczu Dutra da Silva-Paul? Na brazylijczyka kursy powyżej 2 i rosną a na 18 latka który praktycznie żadnych wyników w
ATP nie ma 1,50...coś tu śmierdzi.Ja bardziej skłaniałbym się do grania na brazylijczyka.
Da Silva win 2,34
BaH
Paul cale zycie klepie na hardzie w
USA, w tych challengerach. Dutra jest waleczny, ale gra malo na takich nawierzchniach, a dobrze sie czuje na maczce. Serwis, gra na siatce po stronie Paula. Walka i oddanie po Brazola, ale on tu nie ma z nim wiekszych szans. Granie po rankingu to bez sens.
wszystko bet365
Becker - Arnaboldi 1 1,22
Myślę, że Becker jest tutaj faworytem, to zrozumiałe lepiej się*czuje na twardych, otwartych kortach od Włocha. Do tego forma, ogranie i doświadczenie większe, ładnie wyciągnął mecz ze Stepankiem, pokazał walkę. Arnaboldi dobry mecz rozegrał z Vannim, szybko przełamał, a potem dobrze bronił Break Pointy, jednak uważam, że nie zasluguję on na grę w turnieju głównym, gdyż na challengerach ostatnio zbiera regularnie lanie. Ciekaw jestem jaki będzie kurs.
Smyczek - Zemlja 1 1,5
Smyczek jeden z lepszych z tych co się biją w tych challengerach w
USA. Czasami zdarzają mu się wtopy, ale potrafi też zaskoczyć z dobrej strony. Na pewno nie ma on dobrego podania i robi głupie błędy. Jego plus to nawet dobra gra na returnie, dobre zaplanowanie akcji, dokończenie jej czasami volleyem. Zemlja to głównie serwis, który ma na pewno lepszy. Z tyłu kortu nie radzi sobie wcale tak źle, mecz z Brandsem to dogłębnie pokazał, który w przebijaniu straszny. Ale myślę, że na Smyczka to za mało. Przy wolnym, twardym korcie Smyczek jest w lepszej sytuacji.
Herbert - Zverev 1 1,53
Francuz zmiażdzył Jasikę, ten Omar to dla mnie tenisowy pomyleniec, jak oglądałem jego grę to jest on bardzo słaby, nie wiem jak jakiś*czas temu ugrywał coś w challengerach na twardych nawierzchniach. Ale to nie o nim. Herbet posiada świetny serwis, zarówno pierwszy jak i drugi, miał okresy gdzie sadził dfy, ale to już chyba minęło, gra mnóstwo w debla i z pewnością na serwisie jest bardzo pewny. Będzie rzadko oddawał podanie, Zverev dzisiaj oddał parokrotnie ze Smithem to nie wróży dobrze.
Kukushkin - Souza 1,16 DW 2-0 1,44
Dobra juz starczy tego Souzy, wygral dzisiaj z Kennym chwala mu za to. Ale tutaj mamy prawdziwa lokate, Kukushkin, ktory jest w bardzo dobrej dyspozycji, wygrane 2 sety z Djokiem i nawet te mecze z Nishikorim nie wygladaly zle. Wydaje mi sie, ze Kazach to taki kolejny zawodnik po Granollersie co nawiazuje do gry Djoka/Murraya, ale troszke mu brakuje, pod wzgledem gry bardzo sie upodabnia. Ja tego Souzy bez backhandu nie widze w nastepnej rundzie, a tutaj bedzie 2-0 dla Kukuly.
Fritz - Kuznetsov 1 1,14 DW 2-0 1,40 i
Tak jak przewidzialem Falla to juz starosc i dziadostwo. Kuznetsov nic wielkiego nie gra, a to wystarczylo. Fritz jakby ma troche gorszy okres, po wielkim wejsciu w challengery, potem
ATP, troche jakby sie zachlysnal, gorsza forma, ale to powinno wystarczyc. Podejrzewam, ze kurs bedzie panicznie niski.
Ito - Rubin 1 2,00
Japoniec dzisiaj gral z ciekawym zawodnikiem Ruudem, ktory trzepie ITFy po
USA, poradzil sobie i chwala mu za to. Teraz bedzie gral z Rubinem, parokrotnie go widzialem i jednak nie jest to jakis wielki tenisista, niby tez z galezi amerykanow, ale bledy to on popelnia czasami straszne, biega, walczy, ale nie ma jakos warunkow. Nie jest najwyzszego wzrostu, serwis przecietny, z tylu przecietny. Ito niby juz troche stary, ale bardziej doswiadczony i na pewno bardziej regularny z tylu kortu. Chociaz roznie z forma moze trafic, to na tego Rubina powinno styknac.
Zeballos - Nishioka 2 1,44
Horacjusz zawsze jakos potrafi sie wstrzelic i wygrywac mecze w tych 1 rundach kwali tak jak bylo dzisiaj, wygral z Harrisonem. Ale teraz zagra z Japoncem, ktory bazuje na ogromnej regularnosci, podrobka Nishikoriego powinna poradzic sobie z Zeballosem, ktory oprocz cietej wyrzucajacej jedynki, gra troche slajsika i atakuje ciagle na tym hardzie. Nishioka serwis slaby, ale na returnie jest niezly, jesli trafi z forma, h2h dla Japonca, mysle, ze Zeballos w glownym to by byla porazka.
Granollers - Sarkissian 1 1,25 DW 2-0 1,61
Pewniak na Marcela, dzisiaj chyba troche przemeczony po Irving w meczu z Millotem, ale teraz dostaje typa, ktory gra na tym hardzie, ale szalu nie urywa. Potrafi zagrac ok, ale dorzuca mnostwo dfow, po 2 serwisie nie jest geniuszem, ma nawet dobra jedynke, ale trafia asy rzadko, 5-10 asow na 3 wyrownane sety dzisiaj. U Grano juz pisalem, zmiecie go tutaj 2-0 i papa Sarkissian.
Donaldson - Gonzalez 1 1,61
Tutaj bardzo pewny typ, Gonzalez to smieszny grajek, ktory mnie na hardzie w ogole nie przekonuje, niby lubi grac na tej nawierzchni, ale serwis ma moim zdaniem mocno sredni, a w wymianach bazuje tylko na przebijaniu. Czasami zrobi jakis dziwny wynik z kims lepszym, ale ja tutaj nie widze wiekszych szans. Donaldson wczoraj mekki z Jazirim, ale w koncu wygral, jak dzisiaj bedzie lepiej break pointy wykorzystywal to powinno byc latwo i 2-0. Jaziri ma lepszy serwis i mocniejszy forehand od Gonza