Przysiężny - Montanes 1 1.50 8/10
Hmm, kolega wyżej przeciwko Ołówkowi, a ja jednak inaczej i sądzę, że skończy się zwycięstwem Polaka. To, że hard to raz, Polak będzie miał na pewno sporą przewagę przy swoim podaniu, bo Montanes nie jest jakimś mistrzem returnu, jak i obrony, bardzo solidny, ale nie wydaje mi się, że jak Przysiężny się rozpędzi, nabierze pewny rytm, to tutaj Hiszpanowi będzie baaardzo ciężko na jakikolwiek sukces. Moim zdaniem końcowe zwycięstwo będzie należało do Polaka.
Granollers - Gabashvili 1 1.53 6/10 bet365
Gabashvili nie jest w jakiejś konkretnej formie, oczywiście jest zawsze niewygodny do grania, ale Marcel mógł trafić gorzej, a nie trafił źle i jeśli w Miami chce zrobić jakiś wynik, to trzeba ogarnąć Gabę. Marcel słabo sezon zaczął, ale nie ważne gdzie gra i na jakiej nawierzchni, jakiś tam poziom prezentuję i liczę, że w tym spotkaniu zaprezentuje się lepiej, bo generalnie jest w moim przekonaniu lepszym tenisistą, bardziej ułożony, myślący na korcie.
Carreno-Busta - Sousa 1 2.50 4/10 bet365
Nie wiem skąd taka różnica kursowa bo o ile Sousa jak i Careno czują się najlepiej na mączce, to ta nawierzchnia nie jest jakaś super szybka w
USA, tak więc detale będą decydować o zwycięstwie, a Busta robi duży progres na przeciągu 2 lat, ciężko się z nim gra i na chłopaka musi uważać dokładnie każdy, a stawianie przeciwko niemu, jest bardzo ryzykowane, pewnie nie raz każdy się przekonał o tym. Nie rozumiem kompletnie dlaczego taki kurs, a pewnie on będzie spadał. Bardziej mi tu "pachnie" w stronę Hiszpana.
Giraldo -
Baghdatis 2 1.90 10/10 bet365
Polecę na maksa jutro w stronę Bagiety, pomimo tego, że jego forma nie jest wysoka i można negować pewne rzeczy to w końcu dalej Bagieta, który w swojej karierze już nie takich zawodników jak Giraldo pokonywał. Giarldo nie pasuje mi w ogóle na hard, od czasu do czasu oczywiście pogrywa, ale najlepiej spisuje się na mączce. Siła jest po stronie Cypryjczyka, jeśli nie będzie brakowało regularności to Cypryjczyk czuję, że zmiecie Santiago. Dostał WC, a czuję, że ten turniej potraktuje jak najbardziej poważnie, bo można było wiele razy odczuwać, że mniej "popularne", czy mniej "ciekawe" turnieje Bagieta odpuszcza, to tutaj zarówno miejsce, klimat, kasa, nie jest taka zła, by dalej przejść, a na to go stać z tym rywalem.