Na weekend nie będę korzystał z komputera,także podam kilka typów seryjnie bez większych analiz.
Querrey Sam-Stakhovsky Sergiy 1, Pinnacle Sports 1.65 7:6, 6:3
VS.
Sam prezentuje typowy siłowy, amerykański
tenis, jego głównymi atutami są forhend oraz serwis, jeśli nie ma serwisu nie ma Querreya na korcie. W bieżącym roku pokonał takich grajków jak Turnusov, Gulbis no i to niestety tyle z tej lepszej strony,gorszych było więcej bo porażki z Wardem, Bogomolovem czy męczarnie z Hankiem to nie powód do dumy. Ukrainiec natomiast o wiele lepiej ponieważ na początku sezonu przebrnął przez kwalifikacje Sydney i zawędrował aż do półfinału. Później już gorzej,ostatni mecz przegrał w marnym stylu 5:7, 6:1, 6:0 z Rosolem który dla mnie jest technicznie beznadziejnym,a wygrał tamten challanger. Myślę,że Amerykanin pokona u Siebie Sergiya.
Matosevic Marinko-Nishikori Kei 0:2, Bet365 1.66 4:6, 1:6
VS.
Japończyk sezon jak na razie ma bardzo dobry 15 wygranych i 5 porażek, warto zaznaczyć,że przerywał z Hewittem w Brisbane który wygrał ten turniej,z Berdychem, z Nadalem w AO po 3 tie brekach, z Gabashvilim przez kontuzję oraz osatnio z Haasem. Poza porażka z Niemcem wszystko wygląda bardzo dobrze. Matosevic jak na swoje umiejętności gra dobrze, gra bardzo prosty ale czasem konsekwentny i skuteczny
tenis. W Miami pokonał Falle 1:6, 6:4, 7:6. H2H 3:0 na korzyść Keia, ostatnio grali w tym roku na AO gdzie po zaciętym meczu Nishikori wygrał 3:2. Lecz moim zdaniem teraz Australijczyk przegra w dwóch setach.
Benneteau Julien-Gulbis Ernests 0:2, Bet365 1.90 6:4, 4:6, 7:5
VS.
Nigdy nie byłem wielkim fanem Francuza,lecz szanuje go za jego wyniki. Niby w ostatnim czasie doszedł do ćwierćfinału pokonując Tsongę czy Lopeza aby przegrać z Nole 6:1, 6:3,poleciała wtedy masówka na handi +5.5 gemów,a wyszło z tego nic, bardzo słaby mecz Benka. Po Indian Wells zawitał do Miami gdzie w pierwszej rundzie pokonał 6:7, 6:3, 6:2 Edmunda, ja rozumiem,że talent młody ale to nie powinno się zdarzyć,wygrał a to dla niego najważniejsze. Gulbis gra jak na razie bardzo dobrze, bilans 15/5 w tym na hali 7/1. Ostatnio przegrał z Isnerem 7:6, 7:6 po kapitalnej grze Amerykanina. Poza psychiką moim zdaniem Ertests ma wszystkie umiejętności lepsze od Juliena i wygra w dwóch setach.
Federer Roger-Karlovic Ivo 2 handicap +1.5 seta, Bet-at-home 2.90 6:4, 7:6
VS.
Federer w tym roku gra FENOMENALNIE ! Można powiedzieć,że przeżywa drugą młodość. 19 wygranych i tylko 3 porażki i nie z byle kim Hewwitem na początku roku,który...powtórzę się wygrał ten turniej, Nadalem i ostatnio w finale z Djokoviczem. Dr. Ivo jak na swoje lata prezentuje się również solidnie, finał w Memphis, wygrana z Berdychem, Isnerem to są groźni zawodnicy,ale oczywiście nie tacy jak Roger. H2H miazga....10:1 na korzyść Szwajcara w tym tylko 3 razy Chorwatowi udało się ugrać seta. Moim zdaniem na stare lata ma większe szanse urwać seta Federerowi niż X lat temu. Tak z innej beczki, Federer podczas US 2013 z Robredo miał H2H 10:0 i mecz przegrał w trzech setach. Wiem,wiem...inny sezon, inni zawodnicy,inna forma, inne wszystko...lecz jak dojdzie to tie breka,a moim zdaniem dojdzie to tam Karlovic ma duże szanse, ponieważ nie liczę na to aby przełamał w gemie "króla".
Jeśli skorzystałeś/aś z mojego typu, kliknij "dzięki" to motywuje.
Jeśli nie weszło to przepraszam ale nikt nie każe Ci go stawiać,ja tylko proponuje. ????