>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Miami, 19-30.03.2014

Status
Zamknięty.
B 94

bart7890

Użytkownik
Yen-Hsun Lu - Mikhail Kukushkin ✅ 1-0 i krecz Kukushkina
Lu gra w tym roku znacznie lepiej niż jego rywal, Kukushkin zbudował ranking w zeszłym roku wygrywając challengery i zanotował 3 rundę US Open, ale trafił łatwą drabinkę, w tym roku ewidentnie nie gra nic wielkiego. Lu to zawodnik o półkę wyżej, a jedyne co mnie martwi to kontuzja i dwa krecze miesiąc temu, ale chyba już wszystko ok, bo na Indian Wells przyzwoity występ.
Betsafe 1.51

Otrzymane punkty reputacji: +1
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Bernard Tomic v Jarkko Nieminen (Liczba setów 2-drogowo) dla Mecz WYNIK ?
TYP: Powyżej 2.5
KURS: 2.75
Bet365

Jedni idą w stronę Nieminena, inni w stronę Tomica. Dla mnie typowanie tutaj zwycięzcy nie jest takie oczywiste i wcale się nie zdziwię jak to Tomic wygra. Nie mniej jednak myślę, że łatwy ten mecz nie będzie zarówno dla Kangura jak i Fina. Jarkko często i gęsto gubi sety w wygranych pojedynkach a z drugiej strony potrafi ugrać seta z faworyzowanym rywalem. Tomic moim zdaniem też nie puści tutaj łatwo Fina do kolejnej rundy mimo, że nie wiemy do końca w jakiej jest formie, bo nie grał od AO. Jednak to waleczny i zdolny chłopak a skoro tutaj gra to na pewno z zdrowiem już jest dużo lepiej. Na pewno jest głodny gry i wyniku, zapowiada nam się ciekawe spotkanie. Kto wygra? Nie wiem, ale myślę że w tym meczu walki nie zabraknie i mecz rozstrzygnie się dopiero w trzecim secie ????
Grali ze sobą raz rok temu i była 3setówka. Dziś moim zdaniem będzie podobnie a po takim kursie z przyjemnością spróbuje tego typu.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Bautista-Agut + Sharapova
Kurs 1.70
Stawka 400 zł

Sharapovej komentowac nie muszę. Może nie być w najlepszej życiowej formie ale takie zawodniczki jak Nara łykała i będzie łykać. Bautista jest dużo bardziej ugruntowany w swojej formie niż Johnson i naprawdę dobrze czuje się ostatnio na hardzie. W tym roku na tej nawierzchni odprawił zawodników takich jak del Potro czy Berdych, a to co czymś świadczy. Johnson...dobrze się zapowiada. Będzie z Niego pociecha, ale musi się jeszcze ustabilizować. Rzadkie, dobre występy przeplata z bardzo słabymi. Ostatnio wydaje się być w dobrej formie, no ale znowuż z Rosolem dostał w finale 2:0 w tym raz do 0. Później kwalifikacje przeszedł szybko i bez straty seta, ale czy to wystarczy na tak grożnego w tym roku Bautistę? Nie sądzę.

Otrzymane punkty reputacji: +8
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Berlocq Carlos-Young Donald 2 handicap +2.5 gemów,Pinnacle Sports 1.93 2:6, 2:6 ✅

VS.

&quot;Hola,hola....panowie bukmacherzy....czy Wam się czasami coś nie pomyliło?&quot; Tak sobie pomyślałem widząc spadające kursy na Berloqa. Takie spadki kursów nastąpiły ponieważ,zapewne poleciała masówka na Argentyńczyka. Może grają rankingi,a nie ludzie? Kim jest Carlos na nawierzchni twardej w skali 1-10,moim zdaniem 2 w porywach do 3. W tym roku zagrał na tej nawierzchni dwa mecze i dwa razy przegrał ze Stakhovskim 6:3, 6:4 oraz z Rogerem Vasselinem 6:4, 7:6, 6:7, 6:2,a tak to dno w sumie na mączce też dno i 5 metrów mułu bo wygrana z Souzą oraz porażka z Hasse. A,jak prezentuje się nadzieja Amerykańskiego tenisa ? Bilans na hardzie 7/6 na pewno lepsze to niż 0/2. Na szybkiego kogo pokonał z tych &quot;groźniejszych&quot; bo nie będę wymieniał graczy typu Sitak.... Haase, Seppi, Nieminen czy urwanie seta Ferrerowi. Ostatnio w Indian Wells przegrał w I rundzie z Russelem,dzisiaj moim zdaniem odkupi swoje grzechy. Nie sugeruję się &quot;rowerkiem&quot; z 2006 roku ponieważ to było w 2006 roku ???? Moim zdaniem Young wygra,lecz zabezpieczam się handicapem drobnym.

Jeśli skorzystałeś/aś z mojego typu, kliknij &quot;dzięki&quot; to motywuje. ;)
Jeśli nie weszło to przepraszam ale nikt nie każe Ci go stawiać,ja tylko proponuje. ????

Otrzymane punkty reputacji: +12
dx2 266,2K

dx2

Użytkownik
Kim jest Carlos na nawierzchni twardej w skali 1-10,moim zdaniem 2 w porywach do 3. W tym roku zagrał na tej nawierzchni dwa mecze i dwa razy przegrał ze Stakhovskim 6:3, 6:4 oraz z Rogerem Vasselinem 6:4, 7:6, 6:7, 6:2,a tak to dno w sumie na mączce też dno i 5 metrów mułu bo wygrana z Souzą oraz porażka z Hasse.
Hmm... pozwole sie z Toba nie zgodzic. Wezme przyklady z turniejow Masters Series, zeby nikt nie powiedzial ze byly to jakies podrzedne turnieje. Dla przykladu:
Indian Wells 2013 - Berlocq dotarl do 4 rundy, pokonujac kolejno Giraldo, Dolgopolova i Nishikoriego (przegral z Murrayem po bardzo wyrownanym meczu)
Szanghaj 2013 - Berlocq ogral Tursunova i Isnera (Berlocq przegral dopiero z Nadalem)
Z tym cegla to sie juz w ogole cos nie pasuje. Dla przykladu Berlocq w ubieglym seoznie wygral swoj pierwszy w karierze tytul - oczywiscie na cegle w Bastad. Poza tym proponuje zobaczyc Berlocqa podczas meczow Davis Cupu.
Do samego typu nic nie mam, chociaz osobiscie postawilbym na Berlocqa jednak. NIe podoba mi sie jednak &quot;wybiorczosc&quot; w tym co napisales powyzej i sie z tym po prostu nie zgadzam.
P.S. Chcialem ponadto zaznaczyc, ze Berlocq po slabym wystepie w Buenos powiedzial pas i powrot mial byc dopiero w Miami (za menstennisforums - zeby ktos nie napisal, ze to moje urojenia pisane pod odpowiedz na posta), takze czasu na przygotowanie mial dosc sporo. Jaki bedzie efekt, zobaczymy.

adrian0 374

adrian0

Użytkownik
Dodig,Melo - Knowle,Pospisil.V.
Tenis - Miami ATP hard-deble | 1 | 1.35 |
✅ 1-6, 6-1, 10-5
Milenium

Knowle/Pospisil to typowa para-sklejka, pewnie tylko na ten turniej. Grają z dużo bardziej doświadczoną parą, która jednak w tym sezonie nie jest jeszcze w takiej formie jak w poprzednim. Vasek od występu na AO formą nie pewno nie błyszczy, w singlu: 2x przegrana z Dogopolovem i Kukushkinem (2 wygrane gemy) oraz porażka Beckerem w challengerze w Irving. Dodig z Melo zaliczyli ostatnio niezły wystep w IW, gdzie osiągnęli ćwierćfinał. Tutaj debel Austriacko-Kanadyjski nie powinien być dla nich wielka przeszkodą.

Gulbis E. - Benneteau J.

Tenis - Miami ATP hard-single | 1 | 1.37 |
⛔ 4-6, 6-4, 5-7
Milenium
Łotysz w tym sezonie
nadzwyczajnie równa forma (jak nie on!). W każdym turnieju oprócz mniej udanego AO rozgrywał minimum 3 mecze. Odpadał dopiero z zawodnikami takimi jak: Nadal, Berdych czy Dimitrov. Benneteau ostatnio QF w Indian Wells, gdzie szans nie dal mu już jednak Djokovic. W Miami zdążył już stracić seta z 19-letnim Brytyjczykiem Edmund&#39;em.
Jeśli Gublis podtrzyma swoja dobra dyspozycję i przejdzie Fancuza to prawdopodobnie w 1/8 bd juz na niego czekał Novak Djokovic.

Stepanek R. - Seppi A.
Tenis - Miami ATP hard-single | 1 | 1.45 |
⛔ 6(8)-7, 6-4, 4-6 // 5 piłek setowych w 1 secie miał Stepanek..
Milenium
Czech na twardych kortach poczyna sobie ostatnio znakomicie. W Dubaju i IW odpadał z Fedexem oraz Nadalem co ujmy na pewno nie przynosi,na dodatek każdemu z nich urywał po jednym secie. W Miami rozprawił się juz w dwóch setach z Niemiecką serwismanem Brandsem, przełamując go aż 5-krotnie. Warto wspomnieć, że dyspozycja serwisowa też jest niezła: 84% pierwszego serwisu, 7 asów i 0 DF. Bilans meczów Seppiego z tego sezonu to zaledwie 3 zwycięstwa przy 10 porażkach. W IW pokonał w 3-ech setach Querreya, który również jest daleki od formy z sezonu 2013. Następnie zdołał ograć tylko 2 gemy w meczu z Wawrinką.
W H2H aż 5:1 wygrywa Czech, z czego dwa pojedynki na hardzie to zwycięstwa Stepanka w Sydney i Davis Cup&#39;ie.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Na weekend nie będę korzystał z komputera,także podam kilka typów seryjnie bez większych analiz.

Querrey Sam-Stakhovsky Sergiy 1, Pinnacle Sports 1.65 7:6, 6:3✅

VS.

Sam prezentuje typowy siłowy, amerykański tenis, jego głównymi atutami są forhend oraz serwis, jeśli nie ma serwisu nie ma Querreya na korcie. W bieżącym roku pokonał takich grajków jak Turnusov, Gulbis no i to niestety tyle z tej lepszej strony,gorszych było więcej bo porażki z Wardem, Bogomolovem czy męczarnie z Hankiem to nie powód do dumy. Ukrainiec natomiast o wiele lepiej ponieważ na początku sezonu przebrnął przez kwalifikacje Sydney i zawędrował aż do półfinału. Później już gorzej,ostatni mecz przegrał w marnym stylu 5:7, 6:1, 6:0 z Rosolem który dla mnie jest technicznie beznadziejnym,a wygrał tamten challanger. Myślę,że Amerykanin pokona u Siebie Sergiya.

Matosevic Marinko-Nishikori Kei 0:2, Bet365 1.66 4:6, 1:6✅

VS.

Japończyk sezon jak na razie ma bardzo dobry 15 wygranych i 5 porażek, warto zaznaczyć,że przerywał z Hewittem w Brisbane który wygrał ten turniej,z Berdychem, z Nadalem w AO po 3 tie brekach, z Gabashvilim przez kontuzję oraz osatnio z Haasem. Poza porażka z Niemcem wszystko wygląda bardzo dobrze. Matosevic jak na swoje umiejętności gra dobrze, gra bardzo prosty ale czasem konsekwentny i skuteczny tenis. W Miami pokonał Falle 1:6, 6:4, 7:6. H2H 3:0 na korzyść Keia, ostatnio grali w tym roku na AO gdzie po zaciętym meczu Nishikori wygrał 3:2. Lecz moim zdaniem teraz Australijczyk przegra w dwóch setach.

Benneteau Julien-Gulbis Ernests 0:2, Bet365 1.90 6:4, 4:6, 7:5⛔

VS.

Nigdy nie byłem wielkim fanem Francuza,lecz szanuje go za jego wyniki. Niby w ostatnim czasie doszedł do ćwierćfinału pokonując Tsongę czy Lopeza aby przegrać z Nole 6:1, 6:3,poleciała wtedy masówka na handi +5.5 gemów,a wyszło z tego nic, bardzo słaby mecz Benka. Po Indian Wells zawitał do Miami gdzie w pierwszej rundzie pokonał 6:7, 6:3, 6:2 Edmunda, ja rozumiem,że talent młody ale to nie powinno się zdarzyć,wygrał a to dla niego najważniejsze. Gulbis gra jak na razie bardzo dobrze, bilans 15/5 w tym na hali 7/1. Ostatnio przegrał z Isnerem 7:6, 7:6 po kapitalnej grze Amerykanina. Poza psychiką moim zdaniem Ertests ma wszystkie umiejętności lepsze od Juliena i wygra w dwóch setach.

Federer Roger-Karlovic Ivo 2 handicap +1.5 seta, Bet-at-home 2.90 6:4, 7:6

VS.

Federer w tym roku gra FENOMENALNIE ! Można powiedzieć,że przeżywa drugą młodość. 19 wygranych i tylko 3 porażki i nie z byle kim Hewwitem na początku roku,który...powtórzę się wygrał ten turniej, Nadalem i ostatnio w finale z Djokoviczem. Dr. Ivo jak na swoje lata prezentuje się również solidnie, finał w Memphis, wygrana z Berdychem, Isnerem to są groźni zawodnicy,ale oczywiście nie tacy jak Roger. H2H miazga....10:1 na korzyść Szwajcara w tym tylko 3 razy Chorwatowi udało się ugrać seta. Moim zdaniem na stare lata ma większe szanse urwać seta Federerowi niż X lat temu. Tak z innej beczki, Federer podczas US 2013 z Robredo miał H2H 10:0 i mecz przegrał w trzech setach. Wiem,wiem...inny sezon, inni zawodnicy,inna forma, inne wszystko...lecz jak dojdzie to tie breka,a moim zdaniem dojdzie to tam Karlovic ma duże szanse, ponieważ nie liczę na to aby przełamał w gemie &quot;króla&quot;.

Jeśli skorzystałeś/aś z mojego typu, kliknij &quot;dzięki&quot; to motywuje. ;)
Jeśli nie weszło to przepraszam ale nikt nie każe Ci go stawiać,ja tylko proponuje. ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
dx2 266,2K

dx2

Użytkownik
Vesely-F.Lopez 2 @1.44
Myslalem, ze bukmacher wystawi wyzszy kurs, ale po namysle biore w stroen Hiszpana. Dwa czynniki, Vesely&#39;emu chyba bedzie trudno zagrac dwa dobre turnieje pod rzad, tym bardziej slaedzac jego meki z Filippo Volandrim. Lopez to z koeli jest zawodnik, jezlei popatrzec to w Miami gra zdecydowanie lepie niz w Indian Wells w ubieglych seoznach, wiec typuje w strone Hiszpana.

Matosevic-Nishikori 2 @1.25

Kei tak samo. Jak popatrzec to w w sotatnich seoznaqch w Indian Wlells mozna to nazwac glownie &quot;przetarciem&quot;, a wynik w Miami duzo lepszy i chyba tym razem bedzie podobnie. Do kombinacji.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Gabashvili T. - Ferrer D.
Gabashvili T. +1,5 seta ::: 2,90 ::: Pinnacle ::: 1/10
Gabashvili T. +5,5 gema ::: 1,78 ::: Pinnacle ::: 1/10
Ferrer wraca na turniej po kontuzji, jaką złapał na turnieju w Acapulco. Opuścił Indian Wells by przygotować się na Miami gdzie rok temu zagrał tutaj w finale. Moim zdaniem od tego czasu, a dokładnie po finale Roland Garros 2013 David Ferrer mocno obniżył swój tenisowy poziom. Oczywiście walczy na korcie, ale często traci sety, a o &quot;sensacyjnych&quot; porażkach już nie wspomnę. Rosjanin w mojej opinii ostatnio radzi sobie całkiem nieźle o czym już pisałem. Najbardziej zaimponował mi na Australian Open gdzie pokazał się z naprawdę dobrej strony. Tak jak mówiłem, Rosjanin jak ma swój dzień to może powalczyć w tym meczu, bo David Ferrer jest ewidentnie pod formą.

Wynik: 4:6 0:6 ⛔ @Edit: Boże kochany! Tyle innych meczów ciekawszych było jak Benneteau czy choćby Mayer ????

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Gabashvili vs Ferrer (Liczba setów 2-drogowo) dla Mecz WYNIK 46 06 ⛔
KURS: 4.33
Bet365

WOW!! Serio? Takie kursy na Ferrera po kontuzji z nieprzewidywalnym Rosjaninem ??? Dla mnie tutaj mocno popłynęli oddsmakerzy, bo owszem Ferrer ma tutaj do obrony sporo punktów, ale no przecież nikt nie wie jak się on będzie prezentował po kontuzji. Może do końca tak &quot;różowo&quot; nie być, tymbardziej że po drugiej stronie siatki dziś rywal groźny i nieprzewidywalny, który potrafi zagrać mecz kapitalny ale też tragiczny. Oglądałem jego fragment meczu z Groszkiem i wyglądał całkiem solidnie - nie dał ani jednej szansy na przełamanie swojego serwisu a 87% wygranych punktów po pierwszym podaniu robi wrażenie! Moim zdaniem Ferrer wcale nie będzie miał łatwo i jak Rosjanin zagra na miarę swojego potencjału to możemy mieć pierwszą sensację w tym turnieju. David jest po kontuzji, nie wiemy jak z jego formą, ale ambicje i wole walki on ma zawsze, więc powinno być sporo walki w tym meczu a po takim kursie spróbuję typu na 3 sety.

edit: szkoda pierwszego seta, były szanse na przełamanie ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
???? Federer vs Karlovic (Liczba setów 2-drogowo) dla Mecz WYNIK 64 76 ⛔ walka była
KURS: 4.33
Bet365

Dokładam jeszcze 3setówkę w meczu Federera z Karlovicem. Jak IVO gra każdy wie i nie ma tutaj co się rozpisywać, potężny serwis, mnóstwo asów, jedno przełamanie w secie zwykle decyduje o wyniku. W tie breakach jak mało kto Ivo grać potrafi, więc jak Roger będzie miał choćby moment słabszej gry, to jak najbardziej Chorwat jest w stanie wygrać seta z Szwajcarem. Owszem, Roger jest w mega gazie, super występ na IW ale w finale przegrał głównie ze względu na aspekt wizyczny (przynamniej ja mam takie zdanie). W pierwszym secie grał kapitalnie i Djoko nie miał nic do powiedzenia, ale im dłużej trwał mecz tym więcej UE się pojawiało po stronie Fedexa. Czy już zdąrzył się zregenerować ? Pewnie tak, bo to zawodowiec pełną gębą, ale po takim turnieju jak IW może przyjść mały kryzys w pierwszych spotkaniach w Miami. Z drugiej strony, na pewno Fedex się nie podda i wg mojej opinii powinniśmy zobaczyć tutaj ciekawy pojedynek &quot;starszych Panów&quot; ????

Patrząc w bogate H2H Ivo często rwał seta Federerowi - dziś myślę ku temu też jest duża szansa. Kurs jak najbardziej mnie dodatkowo motywuje, aby spróbować takiej opcji ????

--------------------------------------------------------------------------------------------------
???? Chardy vs Djokovic (Liczba setów 2-drogowo) dla Mecz WYNIK 63 64 ⛔ kontuzja Chardego w końcówce
KURS: 6.50
Bet365

Ostatnia &quot;perełka 3setowa&quot; na dziś ???? Czemu taki typ, skoro Ci zawodnicy grali ze sobą siedem razy i ani razu Francuz nie potrafił ugrać choćby seta ? Już tłumaczę...
Przede wszytkim liczę na taką dyspozycję serwisową Chardego jak w meczu z Monaco, gdzie miał 22 asów i 81% wygranych piłek po pierwszym podaniu. Jak Djoko &quot;zapajacuje&quot; w jego stylu w jendym z gemów to tyle może wystarczyć, żeby Francuz dociągnął seta do końca. Z drugiej jednak strony jestem pewny, że Djoko ma chrapkę żeby i tutaj w MIAMI dojść daleko, a może wygrać drugi turniej z rzędu (o czym się mówi że wygrana pod rząd IW i Miami jest trudniejsza niż wygranie Szlema). Zatem mimo, że może kurs wydaje się kosmiczny, to jednak cień szans na 3setówkę jest. Zwykle jak się gra przeciwko TOP3 to każdy spina pośladki i będzie się pokazać zapewne na głównym korcie najlepszy swój tenis. A Chardy leszczem nie jest, stać go na walkę z najlepszymi i przy odrobinie szczęścia może się udać powalczyć z Djokerem dziś. Kurs na pewno bardzo apetyczny, ja spróbuję ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
m@jster 424

m@jster

Użytkownik
Robredo vs Thiem @ Thiem 2.30 Unibet
Uważam , że warto tu pograć na młodego Austriaka . Thiem bardzo dobrze rozpoczął ten rok . Po porażce na AO z Andersonem ( 0-3 ) wygrał 11 z 14 spotkań z bardziej lub mniej wymagającymi zawodnikami , ale wygrywa pewnie swoje mecze , porażki z Murrayem , Benneteau , czy Goffinem też mu wstydu nie przynoszą . W Miami wygląda równie dobrze , trzy spotkania wygrana bez straty seta.
po drugiej stronie siatki stanie Robredo , wiadomo tenisista , który potrafi się odnaleźć na każdej nawierzchni , ale w po AO uciekł od razu do Ameryki Południowej , gdzie mógł grać na swojej ulubionej mączce.
Na Twarde korty wrócił dopiero na Indian Wells , gdzie w I meczu stracił seta z Matosevicem i potem odpadł z Cilicem. W tym roku na twardych kortach 4/2 więc bez szału.
Thiem jest w gazie i uważam , że dziś to potwierdzi.​

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Florian Mayer - Ivan Dodig
Typ 1
Kurs 2.27
Stawka 400 zł

Nie do końca rozumiem czemu taki kurs. Dodig w tym sezonie na hardzie naprawdę za bardzo nie ma czym się pochwalić, a ostatnio porażka z Alejandro Gonzalesem tym bardziej chluby mu nie dodaje. Mayer wręcz przeciwnie, całkiem fajny sezon rozgrywa, łady turniej w DOha, ładne AO - może przeciwników nie miał zbyt ogromnych ( Murray ledwo co po kontuzji ) ale jednak to trochę świadczy o jego grze. Przewagą Dodiga jest, że rozegrał tu jeden mecz niedawno, ale to mnie nie przekonuje. Mayer jest w stanie spokojnie to wygrać. Ciekawostka - Mayer w h2h prowadzi 3:0, w tym dwa lata temu wygrał własnie w Miami z Ivanem 2:0
Tommy Robredo - Dominic Thiem
Typ 1
Kurs 1.70
Stawka 400 zł

Pomyślałem, że nie przejdę bezczynnie wobec tak wysokiego kursu na Hiszpana. Wiem, wiem, Dominic w formie, Robredo ziemniak ( jak niektórzy twierdzą ) i w ogóle. Ale Robredo to szczwany lis, ma więcej sztuczek w rękawie niż Thiem lat. No offence, Dominic gra naprawdę fajnie, pokazuje się z dobrej strony, może coś z Niego kiedyś być, ale sądzę, że przegra w tym meczu doświadczeniem. Robredo już nie raz i nie dwa razy udowadniał, że potrafi grać na hardzie, ba nawet więcej - całkiem nieźle się na nim czuje.

Otrzymane punkty reputacji: +20
B 94

bart7890

Użytkownik
Julien Benneteau - Ernests Gulbis
Wygląda na to, że Łotysz wreszcie ustabilizował formę z czym miał największe problemy i gra swój najlepszy tenis o czym świadczą dobre wyniki, w tym roku przegrał QF Doha z Nadalem, SF Rotterdam z Berdychem, QF Acapulco z Dimitrovem (na Indian zdążył już się zrewanżować) i QF Indian Wells z Isnerem po dwóch tie breakach, także widzimy sami groźni rywale, jedyny gorszy występ to Australian Open i druga runda z Querreyem, który raczej jest w słabej formie, ale trzeba pamiętać, że to też dobry zawodnik. Benneteau to wiadomo doświadczenie, ale nie gra na tyle dobrze żeby ograć obecnie grającego Gulbusa, Francuz w tym roku również nic wielkiego nie gra, jedynie poprzedni turniej Indian Wells i QF odpadł z Djokovicem, wcześniej pokonał Tsongę i Lopeza, którzy nic nie grali i młodego Thiema i to chyba najlepszy jego wynik dlatego nie sądzę, aby dzisiaj miał zaskoczyć.
Marinko Matosevic - Kei Nishikori
Zacznę od Matosevica, który nie może przebić się przez pewien poziom i już chyba tego nie zrobi, w zeszłym roku może jeszcze 2-3 lepsze występy, ale ogólnie wygląda to tak, że 1 runda się uda jak trafi kogoś na swoim poziomie i w drugiej najczęściej leci. Do tego dochodzi fakt, że z Nishikorim H2H 0-3 na korzyść Japończyka. Kei prezentuje znacznie wyższy poziom, a lata lecą, jest młody, ale trzeba wygrywać, Masters to idealna okazja. na Indian Wells pewnie ograł Giraldo, a później porażka z Tommym Hassem, który lubi ten cykl turniejowy i ta porażka mnie nie martwi, bardziej fakt, że miesiąc temu Kei kreczował w Delray Beach, ale mimo wszystko zaufam mu.
Betsafe ako 1.64
----
Dorzucę jeszcze, że myślałem nad Da Bakker (+1.5 seta) i Thiem (+1.5 seta), ale osobiście nie zagrałem.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Florian Mayer wygra @ 2,20 SportingBet ✅
Druga runda turnieju w Miami, z cyklu ATP Masters. Starcie dwóch zawodników zajmujących miejsce w czołowej pięćdziesiątce, jednak grających ostatnio poniżej swojej normy. Niemiec Florian Mayer, będzie podejmować młodszego o dwa lata, reprezentanta Chorwacji, Ivana Dodiga.
Flo Mayer w tym sezonie gra mało i raczej z przeciętnymi wynikami. Dobry miał start sezonu, kiedy to zagrał w półfinale turnieju w Doha i czwartej rundzie Australian Open. Od tamtego momentu tylko dwa spotkania, porażka w Dubaju z Seppim i z Nieminenem w Indian Wells, podczas którego skreczował na początku drugiego seta, czego powodem miała być kontuzja nogi. Wszystko jest w porządku skoro Flo startuje w Miami, wczoraj grał w debla więc w singlu również wystąpi nie ma mowy o jakimkolwiek wycofaniu. Zawodnik mający duży potencjał na twardych nawierzchniach.
Ivan Dodig jest w podobnej sytuacji co jego dzisiejszy rywal, jednak różnica jest taka, że Chorwat więcej gra i zarazem więcej przegrywa. Jego najlepsze wyniki w 2014 roku, to początki sezonu i ćwierćfinały w Zagrzebiu i Marsylii. Od tamtej pory porażki z Stakhovskim, Alejandro Gonzalezem. W środę udało się Ivanovi wygrać z Golubevem, jednak Kazach mógł to spotkanie nawet wygrać. Ivan nie potrafi się odnależć na hardzie, z utęsknieniem pewnie czeka na turnieje na kortach ziemnych, które są jego ulubionymi.
Pomimo tego, że obaj zawodnicy są w słabej dyspozycji, może się mój typ wydawać wróżeniem z fusów, jednak dla mnie kluczową rolę w tym meczu może odegrać bilans pojedynków bezpośrednich. Obaj zawodnicy spotykali się na korcie trzy razy i wszystkie trzy spotkania wygrywał Niemiec, tylko raz Dodig zdołał wygrać seta. Dwa lata temu spotkali się w Miami i Mayer wygrał pewnie to spotkanie. Myślę, że stawianie Niemca w roli Doga jest niesłuszną decyzją i ja próbuję z tego skorzystać i wierzę, że Florian zaprezentuje dobrą dyspozycję.

Otrzymane punkty reputacji: +26
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Gonzalez/Lipsky wygrają @ 1,72 Bet365 ⛔ TO PRZEKRACZA WSZELKIE NORMY PRZYZWOITOŚCI
Po dużych perturbacjach związanych ze zmianą drabinki rusza turniej deblowy, rozgrywany przy okazji Sony Open Tennis w Miami. Starcie etatowej pary Gonzalez/Lipsky z Marachem i Tursunovem, którzy grają ze sobą pierwszy raz.
Santiago z Scottem grają ze sobą od dobrych paru sezonów, najwięcej razem grają na nawierzchniach twardych. Gonza najlepiej sobie radzi na mączce, co nie znaczy, że na hardzie grać nie potrafi. Scott za to słabo prezentuje się na clayu, typowy gracz na twarde nawierzchnie. Ten sezon dla tej pary bardzo przyzwoity, ćwierćfinał w Auckland, słaby występ podczas Australian Open i odpadnięcie w pierwszej rundzie. Tydzień temu półfinał w Memphis i porażka z braćmi Bryan - decydował supetiebreak. W Delray Beach pierwsza runda to również nie było łatwe zadanie. Mierzyli się z Australijską parą Guccione/Hewitt, wygrali w trzech setach.
W ostatnim tygodniu Santiago i Scott szykowali formę w Irving, gdzie wygrali cały turniej, jednak gra pozostawiała dużo do życzenia. Sądzę jednak, że patrząc na rangę turnieju, Gonzalez i Lipsky próbowali po prostu nowych rozwiązań.
Marach jest znany z dobrej gry deblowej z Mergeą, jednak dobrze spisuje się jedynie na kortach ziemnych, na hardzie gra mało i ze słabym skutkiem. Tursunov od kilku lat porzucił regularną grę w debla. Obecnie potrafi co jakiś czas zagrać ciekawy turniej (np. z Nieminenem w Monachium) jednak powoli jest tego coraz mniej. Zupełnie dwa inne style gry się dziś spotkają w jednej parze, mi to połączenie się zupełnie nie widzi.
Kurs na zwycięstwo Santiago i Scotta mnie w 100% zadowala, dla mnie są oni zdecydowanymi faworytami tego spotkania i z miłą chęcią polecam typ na ich zwycięstwo.

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
http://www.flashscore.com/match/6kwsnBye/#point-by-point;3
Czegoś takiego jeszcze nie widziałem w deblu,w mikście owszem ale w męskim deblu nigdy, trafiają na moją listę nieudaczników.

Simon-J.Sousa Typ 1 1,40 Bet365⛔ Z tym panem kończymy współprace
Pojedynek dwóch rzemieślników, na pewno lepszym perfekcjonistą w tym fachu jest Gilles i na niego stawiam, ostatnio za dużo wpadek, natomiast Portugalczyk to raczej za niska półka jak na Gillesa, kiedyś musi złą passe przerwać Francuz a okazja jest dosyć dobra.

Janowicz-Bautista-Agut Typ 2 1,72 Bet365✅
Stawiam na Hiszpana i to zdecydowanie, przede wszystkim regularny umiejący rozrzucać po korcie swego rywala,Janowicz będzie miał duży problem z tym stylem gry,Hiszpan ostatnio w dobrej formie,świetny defens, bardzo cierpliwie buduje swoje akcje, waleczny i wybiegany zawodnik, hard to jego ulubiona nawierzchnia w przeciwieństwie do Jerzyka,jeśli gralibyśmy na hali to grałbym w stronę Polaka ale na hardzie radzi sobie bardzo kiepsko, jedyną przewagą będzie serwis ale skoro Falla sobie z nim radził to tym bardziej Roberto, polecam grać bo i tak zacznie spadać.

Roger-Vasselin-Cilic under 21,5 1,80 Paddy Power ✅ Zamiana ciał ale typ wszedł ???? 6:2 7:6 = 21
Ciekawą linie wystawiło Paddy Power, Cilic w bardzo dobrej formie w tym sezonie dwa wygrane turnieje w Zagrzebiu i w Stanach, ostatnio powalczył z Djokovicem, naprawdę wygląda bardzo dobrze, Francuz poza halą i turniejach w swoim kraju raczej nie zaistnieje w tourze, Cilic to zdecydowanie lepszy tenisista i zapowiada się gładkie 2:0

Pospisil-Bedene Typ 2 1,80 Bet 365 ✅
Drewniany Wacek bez swojego podania nie istnieje a ostatnio ono bardzo szwankuje, Bedene przebrnął tutaj gładko kwalifikacje, w 1 rundzie odprawił Wanga który wreszcie zaczął coś grać, Słoweniec jest dużo lepiej ułożonym tenisistą który miesza style i w wymianach powinien zdominować Kanadyjczyka, jeśli serwis Wacka go opuści a tak najprawdopodobniej się stanie to Bedene to wygra, z resztą pisałem już kiedyś że Kanadyjczyk to słaby tenisista i tylko dzięki turnieju na swoich śmieciach tak wysoko w rankingu, polecam grać na Bedene

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Simon + Kubot/Lindstedt
Kurs 1.98
Stawka 400 zł

Simon według mnie powinien to wygrać z Sousą. Jest dużo bardziej doświadczony, lepiej wyposażony technicznie. Ponadto, broni tutaj punktów za ćwierćfinał sprzed roku, więc powinien trochę się spiąć. Przegrał z Thiemem w 2 rundzie w IW ostatnio, według mnie da mu to dodatkowego kopa, na pewno nie przyjechał do Stanów na wakacje. Kubot i Lindstedt - przedstawiać nie trzeba, Lindstedt to jeden z najlepszych deblistów obecnie, Kubot mu się w miarę dobrze wpasował, wygrali AO, później trochę obniżyli loty, ale para taka jak Del Bonis i Monaco naprawdę niczym nie powinna im zagrozić, zwłaszcza na hardzie.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
http://www.flashscore.com/match/6kwsnBye/#point-by-point;3
Czegoś takiego jeszcze nie widziałem w deblu,w mikście owszem ale w męskim deblu nigdy, trafiają na moją listę nieudaczników.

Simon-J.Sousa Typ 1 1,40 Bet365
Pojedynek dwóch rzemieślników, na pewno lepszym perfekcjonistą w tym fachu jest Gilles i na niego stawiam, ostatnio za dużo wpadek, natomiast Portugalczyk to raczej za niska półka jak na Gillesa, kiedyś musi złą passe przerwać Francuz a okazja jest dosyć dobra.

Janowicz-Bautista-Agut Typ 2 1,72 Bet365
Stawiam na Hiszpana i to zdecydowanie, przede wszystkim regularny umiejący rozrzucać po korcie swego rywala,Janowicz będzie miał duży problem z tym stylem gry,Hiszpan ostatnio w dobrej formie,świetny defens, bardzo cierpliwie buduje swoje akcje, waleczny i wybiegany zawodnik, hard to jego ulubiona nawierzchnia w przeciwieństwie do Jerzyka,jeśli gralibyśmy na hali to grałbym w stronę Polaka ale na hardzie radzi sobie bardzo kiepsko, jedyną przewagą będzie serwis ale skoro Falla sobie z nim radził to tym bardziej Roberto, polecam grać bo i tak zacznie spadać.

Roger-Vasselin-Cilic under 21,5 1,80 Paddy Power
Ciekawą linie wystawiło Paddy Power, Cilic w bardzo dobrej formie w tym sezonie dwa wygrane turnieje w Zagrzebiu i w Stanach, ostatnio powalczył z Djokovicem, naprawdę wygląda bardzo dobrze, Francuz poza halą i turniejach w swoim kraju raczej nie zaistnieje w tourze, Cilic to zdecydowanie lepszy tenisista i zapowiada się gładkie 2:0

Pospisil-Bedene Typ 2 1,80 Bet 365
Drewniany Wacek bez swojego podania nie istnieje a ostatnio ono bardzo szwankuje, Bedene przebrnął tutaj gładko kwalifikacje, w 1 rundzie odprawił Wanga który wreszcie zaczął coś grać, Słoweniec jest dużo lepiej ułożonym tenisistą który miesza style i w wymianach powinien zdominować Kanadyjczyka, jeśli serwis Wacka go opuści a tak najprawdopodobniej się stanie to Bedene to wygra, z resztą pisałem już kiedyś że Kanadyjczyk to słaby tenisista i tylko dzięki turnieju na swoich śmieciach tak wysoko w rankingu, polecam grać na Bedene
Bez urazy ale dawno takich bzdur nie czytałem ... Może zacznę od końca prezentując inny punkt widzenia, tak aby ktoś kto sugeruje się tym forum miał opisaną drugą stronę medalu....
Pospisil-Bedene
Drewniany Vasek ?? No bez przesady!! Chłopak posiada spory potencjał (polecam oglądnąć mecz w Chennai w tym roku z Wawrinką przykładowo) i na pewno nie jest typowym serwismanem! Nie bez powodu jest w TOP30 rankingu i trochę mnie dziwi tutaj faworyzowanie Bedene, który owszem ładnie przeszedł przez kwale, gdzie na niego stawiałem, ale nie przesadzajmy że Bedene na HARD jest lepszy od Pospisila! Nie wiem jak z formą u młodego Kanadyjczyka, ale jak nie będzie mu nic dolegało to wg mnie on to dziś wygra.

Roger-Vasselin-Cilic
&quot;Francuz poza halą i turniejach w swoim kraju raczej nie zaistnieje w tourze&quot; - finał w Chennai to nic? R3 AO to nic ? Akurat Vasselin ostatnio jest w niezłej formie i mocno się zdziwię jak go Cilic gładko pogoni... Na IW Raonic po męczarniach wygrał z Francuzem dopiero w trzecim secie i moim zdaniem dziś Cilic też łatwo mieć nie będzie. Ilość rozgrywanych przez niego meczy na pewno w końcu zacznie o sobie dawać znać i nie jest wykluczone, że moment załamania nastąpi już dziś.

Janowicz-Bautista-Agut
Owszem Janowicz jest po formą ale pisanie, że &quot;jedyną przewagą będzie serwis&quot; Polaka to ręce opadają! Ile razy jeszcze Jerzyk musi się wykazać, żeby ludzie nie widzieli w nim TYLKO serwismana? Nie rozumiem takiego podejścia, bo przecież (mimo trochę zrytej psychy) Jerzyk ma sporo atutów i jeszcze nie raz nas zaskoczy. Dziś pewnie będzie masówka na Hiszpana a wcale mnie nie zdziwi jak Jerzyk gładko rozprawi się dziś z swoim rywalem. Na IW przegrał w pierwszym spotkaniu, wątpię aby i Miami było takiego pechowe... Ja bym mocno uważał tutaj z graniem na Hiszpana.
Simon-J.Sousa
Psychicznego Simona nigdy bym nie dotknął w meczu gdzie jest faworytem i &quot;powinien spokojnie wygrać&quot; bo wtedy często przegrywa ???? Oglądałem mecz Sousy z Carreno-Bustą w R1 i wyglądał bardzo solidnie. Simon mocno się będzie musiał napocić żeby to wygrać. Po takim kursie spore ryzyko grać Francuza ...
Tyle z mojej strony. To tylko druga strona medalu, tak aby ktoś miał inny punkt widzenia. Nie chcę przeprowadzać żadnej przepychanki ????

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Janowicz J. - Bautista-Agut R.
Bautista-Agut R. ::: 1,74 ::: Pinnacle ::: 3/10
Hiszpan imponuje mi formą w tym sezonie. Półfinał na turnieju w Auckland, 4 runda na Australian Open, czwarta runda na turnieju w Indian Wells. Bautista-Agut to waleczny solidny zawodnik który w roku 2014 jest w wybornej formie. O Janowiczu mam wyrobioną opinię, może na hali jeszcze sobie radzi, ale na hardzie gra bardzo przeciętnie (żeby nie powiedzieć słabo). W ubiegłym roku zaliczył tylko 5 zwycięstw nad tenisowymi przeciętniakami. Na Indian Wells odpadł już w pierwszej rundzie, dzisiaj pewnie znowu pokrzyczy na sędziów, wiatr i &quot;wszystko mu przeszkadza&quot;.
Wynik: 4:6 1:6 ✅

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Bez urazy ale dawno takich bzdur nie czytałem ... Może zacznę od końca prezentując inny punkt widzenia, tak aby ktoś kto sugeruje się tym forum miał opisaną drugą stronę medalu....
Pospisil-Bedene
Drewniany Vasek ?? No bez przesady!! Chłopak posiada spory potencjał (polecam oglądnąć mecz w Chennai w tym roku z Wawrinką przykładowo) i na pewno nie jest typowym serwismanem! Nie bez powodu jest w TOP30 rankingu i trochę mnie dziwi tutaj faworyzowanie Bedene, który owszem ładnie przeszedł przez kwale, gdzie na niego stawiałem, ale nie przesadzajmy że Bedene na HARD jest lepszy od Pospisila! Nie wiem jak z formą u młodego Kanadyjczyka, ale jak nie będzie mu nic dolegało to wg mnie on to dziś wygra.

Roger-Vasselin-Cilic
&quot;Francuz poza halą i turniejach w swoim kraju raczej nie zaistnieje w tourze&quot; - finał w Chennai to nic? R3 AO to nic ? Akurat Vasselin ostatnio jest w niezłej formie i mocno się zdziwię jak go Cilic gładko pogoni... Na IW Raonic po męczarniach wygrał z Francuzem dopiero w trzecim secie i moim zdaniem dziś Cilic też łatwo mieć nie będzie. Ilość rozgrywanych przez niego meczy na pewno w końcu zacznie o sobie dawać znać i nie jest wykluczone, że moment załamania nastąpi już dziś.

Janowicz-Bautista-Agut
Owszem Janowicz jest po formą ale pisanie, że &quot;jedyną przewagą będzie serwis&quot; Polaka to ręce opadają! Ile razy jeszcze Jerzyk musi się wykazać, żeby ludzie nie widzieli w nim TYLKO serwismana? Nie rozumiem takiego podejścia, bo przecież (mimo trochę zrytej psychy) Jerzyk ma sporo atutów i jeszcze nie raz nas zaskoczy. Dziś pewnie będzie masówka na Hiszpana a wcale mnie nie zdziwi jak Jerzyk gładko rozprawi się dziś z swoim rywalem. Na IW przegrał w pierwszym spotkaniu, wątpię aby i Miami było takiego pechowe... Ja bym mocno uważał tutaj z graniem na Hiszpana.
Simon-J.Sousa
Psychicznego Simona nigdy bym nie dotknął w meczu gdzie jest faworytem i &quot;powinien spokojnie wygrać&quot; bo wtedy często przegrywa ???? Oglądałem mecz Sousy z Carreno-Bustą w R1 i wyglądał bardzo solidnie. Simon mocno się będzie musiał napocić żeby to wygrać. Po takim kursie spore ryzyko grać Francuza ...
Tyle z mojej strony. To tylko druga strona medalu, tak aby ktoś miał inny punkt widzenia. Nie chcę przeprowadzać żadnej przepychanki ????
Ad. 1 Koleś bez podania nie istnieje a ostatnio ono go zawodzi w wymianach jest cienki jak sieć pająka, poolecam obejrzeć mecz z Ebdenem AO, Bedene nawet wygrał z Wawrinką w Indiach w 2013 roku, na dodatek bez formy porażka z Beckerem jak chcesz to graj na Pospisila
Ad. 2
W turnieju w Indiach mogł sobie dobrze grać bo tam nikt ciekawy nie chce grać,Cilic a Raonic to jak dzień i noc więc co porównujesz tych graczy bo tu nie ma czego porównywać.Jakie zmęczenie człowieku, kolejna bzdura, Cilic odpadł ostatnio z Djokovicem miał kupę czasu na regeneracje, moim zdaniem typ warty zagrania a czy wejdzie to się okaże
Ad. 3
Janowicz lepszy ma jedynie serwis od Hiszpana, fh posiada prawie każdy gracz w Tourze,i nie widze w nim tylko serwismena, wiem że ma potęzhny fh, jak na swój wzrost dobrze się porusza, dobry skrót ,super return, ale po prostu na tej nawierzchni jest słaby co innego na hali czy trawie.
Ad. 4
Tutaj może i masz trochę racji ale chodziło mi o podobne style gry, Simon może nie jest w formie ale w meczu z takim rywalem powinien sobie poradzić.
Dziękuje za uwagę i z niecierpliwością czekam na Twoje typy ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom