Cuevas-Sock 1 @1.7
Spotkanie dwoch zawodnikow, ktorym poki co nie wiedzie sie w tym sezonie. Cuevas ma kilka wygranych turniejow na cegle w Ameryce Poludniowej, w tym jeden w Rio, gdzie pokonal wtedy po drodze po pieknym meczu Nadala. Ten sezon na cegle na razie slaby, ale nie skreslalbym Urugwajczyka. Nie zapomnialbym, ze on bardzo dobrze zagral na turnieju w Indian Wells. Mam wrazenie, ze Cuevas wlasnie koncentruje sie na tych najwiekszych turniejach obecnie i taki wlasnie mamy w Madrycie. Niejeden swietny mecz tu w Madrycie Cuevas zagral i jest ubieglorocznym polfinalista. Ostatnio zagral w Barcelonie, gdzie przegral z Mannarino, ale Francuz gral tam naprawde bardzo dobrze.
Sock poki co nie umie sie odnalezc. Amerykanin mial swietny tamten sezon, wygral nawet "1000" w Paryzu i zagral na
ATP World tour Finals. Mam wrazenie, ze te sukcesy mu jednak zaszkodzily i nie trenuje Sock jak powinien. Ogladalem przegrany mecz Socka z Fritzem i nie zostawil dobrego wrazenia. Po prostu Sock jest jakis ociezaly. Jeszcze wydaje mi sie, ze na dobra dyspozycje Amerykanina bedzie trzeba bedzie czekac. Sock moze i trenowal, ale Cuevas jest w podobnej sytuacji. Urugwajczyk bardzo dobry wystep w Indian Wells w tamtym seoznie i dobrze bylo w tym roku. Mysle, ze to jest tez taki przypadek, ktory Cuevas bedzie chceic powtorzy. Bardzo dobrze w Madrycie w tamtym sezonie i teraz tez spodziewam sie dobrej gry. To jest juz za duzo turniej by sie oszczedzac. Mam dobre przeczucie co do Cuevasa i ten polfinal ubiegloroczny to naprawde bardzo duza ilosc punktow do obrony. Podejrzewam, ze obydwaj beda sie starac, ale daje tu wieksze szanse Cuevasowi. Mecz podobno we wtorek.
Schwartzman-Mannarino 1 @1.47
Schwartzman ostatntio kiepskie wyniki. 2 runda w Monte Carlo, porazka w 1 meczu z Tsitsipasem z Barcelonie, porazka w 1 meczu z Martererem w Monachium. Niby nie nastraja to optymistycznie, ale to jest najwazniejszy turniej z tego tria Barcelona-Monachium-Madryt i wlasnie dlatego sadze, ze Schwartzman wroci na swoj normalny poziom i wygra. Mannarino sadze, ze to dobry rywal dla Schwartzmana, jesli chodzi o styl gry, poniewaz nie jest to tenisista grajacy silowy
tenis. Naprawde przewiduje, ze Schwartzman wroci tutaj an swoj dobry poziom, a jesli tak sie stanie to Argentynczyk wygra bo jest znakomitym tenisista. Normalnie bym moze nie zagral, poniewaz gdyby nie te ostatnie porazki Schwartzmana to kurs bylby duzo mniejszy, ale tutaj juz ten kurs jest dla mnie mimo wszystko zachecajacy do stworzenia jakiegos zakladu kombinacyjnego w postaci dubla czy tripla . Na pewno Schwartzman ma slabszy okres po wygraniu w Rio i forma sie ulotnila, ale jak wspomnialem, za powazny to turniej by Schwartmzan zaliczyl kolejna wpadke i dlatego wlasnie uwazam, ze Argentynczyk jednak wygra.
Kukushkin-Carballes B. 2 @1.63
Nie wiem jakie beda kursy, uzupelnie pozniej, ale wydaje mi sie, ze Carballes zaliczy pierwsza wygrana w turnieju glownym w Madrycie. Hiszpan robi stale postepy, niezly wystep w Estroril, a wygral przeciez w tym roku turniej, nawet jesli bylo to w ekwadorskim Quito. W Madrycie stale na niego stawiaja organizatorzy, dwa sezony temu dzika karta, ale naprzeciwko stal Gasquet, w tym roku rowniez dzika karta, ale rywal wydaje mi sie latwiejszy i nie w az tak dobrej formie. Mysle, ze Carballesowi pomoga te 3 bardzo dobre mecze zagrane w Estoril i pojdzie za ciosem na tle kwalifikanta. Jest na pewno progres w grze Hiszpana. Moze nie typ z az tak duzym przekonaniem, ale wyniki Kukushkina mimo udanych kwalifikacji od dluzszego czasu malo przekonywujace.