Rafael Nadal vs Kei Nishikori
@bet365 1,66 typ: Nishikori +5,5 gema Zamykam zakład prawie ze 100% zyskiem. Boje się odłamania przez Nadala a w takim przypadku gdyby doszło do 3 seta krecza Nishikoriego. Mecz jak ze scenariusza
Zupełnie się nie zgadzam z przedmówcami
prof, doktorG czy barto22. Przytaczanie h2h i argument o jednym wygranym do tej pory secie Kei'a z Nadalem jest nie na miejscu, gdyż Japończyk jeszcze nigdy nie był tak silny jak obecnie. Podobne komentarze przypominam sobie przed finałem AO i spotkaniu z Wawrinką. Tam bilans wyglądał jeszcze bardziej tragicznie. Nishikori wkradł się do top10 nie przypadkiem. Świetny mecz z Raoniciem i Ferrerem są dla mnie wyznacznikiem jego formy.
Co do zmęczenie nie uważam aby miało ono zasadnicze znaczenie. To są profesjonaliści i przygotowani są na takie ewentualności. Podchodziłbym do tego naprawdę marginalnie. Poza tym to nie Wielki Szlem, że może czekać nas spotkanie 4-5 godzinne.
Nawiążę jeszcze do wspomnianej szwankującej psychiki Japończyka. Nie zgadzam się zupełnie z tym argumentem. W najważniejszych momentach spotkania, w ostatnim gemie to Kei wyszedł zwycięsko. Ciężko się gra, gdy po każdym zdobytym punkcie przez przeciwnika a straconym prze Kei'a publiczność skanduje i wiwatuje. Ciężko się gra, gdy mamy prawie mecz w kieszeni a tu przeciwnik ma 4 break pointy. I co robi wtedy Nishikori? Serwujemy asa. Więc gdzie tu szwankująca psychika? Ja jej wczoraj na pewno nie widziałem a wręcz odwrotnie.
Jedynym argumentem z którym się zgadzam może być kontuzja Kei'a. Tak naprawdę to nikt nie wie na ile ona jest poważna. Dlatego proponuję zagrać u buków, którzy proponują zwrot w przypadku krecza. Ale myślę, że jeśli będzie się działo coś niepokojącego to Japończyk poprostu skreczuje, nie będzie ryzykował pogłębiania się urazu przed Wielkim Szlemem. Nie jest typem zawodnika, który z kontuzją będzie chciał na siłę dokończyć spotkanie bo tak wypada.
Teraz o samych zawodnikach. Zgadzam się z
Aviciii i HETMANEM, że Japończyk może sprawić niespodziankę. Ja jednak aż tak odważnie w to spotkanie nie wchodzę, no może delikatnie za minimalną stawkę ???? Nie wyobrażam sobie jednak, aby Nishikori nie ugrał z Nadalem 7 gemów biorąc pod uwagę formę, w jakiej znajdują się obaj zawodnicy.
Na pewno większość z was oglądała wczorajsze półfinały. Spotkanie Nadala z Agutem było niezłe, ale szału na mnie nie zrobiło. Nadal w momencie gdy rodak zagrał kilka piłek po przekątnej popełniał błędy i nie zawsze potrafił wyjść z defensywy. Dał się dwa razy przełamać Agutowi, który mimo wszystko posyłał piłki w większości mało ryzykowne, a jak wszyscy wiemy przebijanie z Nadalem to samobójstwo. Nishikori potrafi przebijać. Wczorajsze wymiany były naprawdę długie, z których chyba w większości wbrew pozorom zwycięsko wychodził Japończyk.
Wystarczy porównać miejsca w których lądowały piłki kończące i returnujące w obydwu spotkaniach. Wystarczy porównać długość wymian. Wniosek powinien nasunąć się sam. Spotkanie Ferrera i Nishikoriego było kapitalne. Obaj zdobywali punkty po minimalnych, naprawdę minimalnych błędach przeciwnika.
Uważam, że Nadal nie jest obecnie w optymalnej formie w przeciwieństwie do Japończyka. Owszem znalazł się w finale ale należy wspomnieć, że drogi do finału nie miał za trudnej (no może poza Berdychem). Granie po kursie 1,40-1,50 na DW 2:0 Nadal jest na pewno nieproporcjonalne do ryzyka. Nie skreślałbym Japończyka, który znajduje się w życiowej formie. Uważam, że spotkanie będzie zacięte i nie zdziwi mnie żaden wynik. Buki z kursem na czyste zwycięstwo Nadal chyba trochę zaszalały. 1,10 jest śmiechem na sali, ale pewno i tak znajdą się ludzie, którzy będą to traktować jako "lokate" z 10% oprocentowaniem. Żeby tylko się nie skończyło jak z "Amber Gold".
Dodatkowo należy wspomnieć również, o motywacji jaka ma miejsce w przypadku spotkania z czołowym zawodnikiem
ATP. Kto gra w tenisa bądź uprawia inną dyscyplinę sportu ten wie, jaka motywacja jest w takim spotkaniu. Kei wierzy w siebie i jest w niezłej formie. Nie wyobrażam sobie aby dzisiaj z Nadalem nie ugrał 7 gemów. Skoro Agut był w stanie przełamywać króla mączki pomimo mało ryzykownych zagrań, to Japończyk zrobi to tym bardziej, gra kątowa i posyłanie piłki po przekątnej będzie dzisiaj kluczem do sukcesu.
pozdro
@edit by qbali
proszę nie księgować tego meczu na gdyż Bet365 krecze rozlicza jako zwroty (jak się nie mylę)
@edit by Type-man
PS. Zaksięgowałem na plus gdyż tak jak napisałem wyżej obok znaczków
, w trakcie drugiego seta zamknąłem zakład prawie ze 100% zyskiem więc zwrotu nie dostałem. Odpowiednio wczesnie była zamieszczona wiadomość i moje obawy się potwierdziły. Mam nadzieję, że część osób skorzystała. Niektórym o zamknięciu zakładu przeze mnie wysłałem wiadomość na priv więc nie rozumiem czemu mam go księgować na zwrot...?? Ale osobiście mogę go zaksięgować nawet na minus, nie ma to dla mnie większego znaczenia! Pozdrawiam