1 Runda INDIAN WELLS
Kursy się już pojawiły zatem można już stawiać !
Poniżej przedstawiam moje typy na 1 rundę , odważyłem się zagrać wszystkie mecze ( wyjątek mecz Mahut - Jaziri bo nie mam pojęcia jak go ugryźć ) w systemie MAXIKOMBI czyli blokowo , ale rownież można je zagrać jak i w singlu, jak i w jakimś ako.
Do każdego meczu jedno,dwa zdania.
BLOK A:
Robredo T. - Khachanov K. +1,5 seta
Dzumhur D. - Harrison R.+1,5 seta
Klizan M. +1,5 seta - Monteiro T
Edmund K.+1,5 seta - Elias G
Young D. +1,5 seta - Kozlov S
Fratangelo B. - Tomic B. +1,5 seta nigdy wiecej tego pajaca
kurs:2,28 STS
Rusek passa porażek wkońcu musi przejść 1 runde, trafia na wracajacego po kontuzji dziadka Robredo. Seta przyjmniej na spokojnie powinien wygrac, dobry serwis silne mocne uderzenia ktorymi powinien zdemolowac Tommiego.
Ryan w formie niedawno wygrał w Memphis, znow gra u siebie łatwo skóry nie sprzeda.
Monteiro fajny zawodnik na maczce lecz na twardej traci duzo nie powienien postawic sie Klizanowi.
Jak wyżej Elias to typowu ziemiak , Edmund go zbije.
Donald złapał fajna forme , ładnie sobie pogrywa, gra z swoim rodakiem lecz jego ostatnie wystepy przekonują mnie iż młokosa powinien ograć.
Ostatnia para najbardziej niebezpieczna lecz ostatni raz sprobuje isc w strone Tomica, Oglądałem go w meczu z Darcisem jak zagra podobnie jak w pierwszym secie to i w tym pojedynku ugra seta.
BLOK B
Sousa J. +1,5 seta - Schwartzman D
Medvedev D +1,5 seta . - Youzhny M
Garcia-Lopez G. +1,5 seta - Pella G
Kurs: 2,06 STS
Dwaj ziemniaki, dwaj przyzwoite wystepy w Ameryce Płd., lecz jutro wracamy na korty twarde i styl Sosuy bardziej mi odpowiada na ta nawierzchnie,spodziewam sie zacietego meczu 3 setów co wiaze sie z powodzeniem mojego typu.
Pojdeynek Rosjanów, gram seta na mlodszego z nich który prezentuje sie w tym sezonie o niebo lepiej , fajny serwis , trzyma pilke wymianach , o dziwo na młodego dobra psychika,set powinien byc formalnościa.
Tu typ przeciwko Argentynczykowi, słaba forma dostaje od kazdego , przechodzimy jeszcze na nawierzchnie twarda w której wyników nigdy nie osiągał , naprzeciw jego staje Garcia-Lopez po passach porazek wkoncu wygrał , co daje płomyk nadzieji na poprawe jego gry. Wygranie przez niego seta moze byc trudne ale jest to do zrobienia.
BLOK C
Delbonis F. +4,5 gema - Kuznetsov An.
Olivo R +4,5 gema .- Vesely J.
Kurs: 1,99 STS
Rok temu Delbonis wygrał z Murray'em , broni pkt , zatem zangazowanie bedzie, Kuznetsov jest słaby w tym sezonie jak barszcz , juz poleciałem przez niego pare razy w tym sezonie... handicap +4,5 wydaje mi sie wystaraczajacy nie widze pogromu z strony Ruska.
Typ przeciwko Wesołemu , chłop jest mizerny , ostatnio jak widziałem jego gre oczy bolały , drewno jakich mało, jak nie aut to siatka, biega jak kloda i serwis tez nie siedzi , gram w strone małego ale walczaka Olivio , mozna dodac ze grali ze soba w pamietnym AO i wygrał Olivio 3-2 , na jutro dodaje mu handicap i jestem pewnien ze to starczy.
BLOK D
Herbert P.H. - Bellucci T +4,5
Dolgopolov A.- Troicki V +4,5
Kurs:1,81 STS
Herbert fajny wystep w Holandi ale dla mnie jedna jaskółka wiosny nie czyni, nie lubie stylu tego gracza , opiera swoja gre na serwisie i tyle , powinien zajac sie deblem bo tam ma predyspozycje.Jego rywal Thomaz brazylijczyk który preferuje maczke ale na twarde rowniez posiada atrubuty dobry serwis leworeczny ,fajnie go zawija , w wymianach tez potrafi byc solidny. Nie przewiduje by Herbert łamał go jak zapałke mysle ze zobaczymy tu TB co sprzyja mojemu typowi.
Ukrainiec vs Serb , jak wiadomo Troicki to pajac itp ale na takie turnieje potrafi sie spiac , do tego jest uwazany jako underdog co tez jest dla niego korzyscia, Doglo ostanio wrocił ale znow kreoczował w Brazyli nie mozna sie spodziewac w jakiej jest formie daltego gram dzis handicap na Troickiego mysle ze powalczy w tym meczu umiejentosci napewno posiada !
BLOK E
Fognini F. - Kravchuk K. +5,5
Thompson J.- Tursunov D. +5,5 - zwrot
Kurs:1,85 STS
Duże Hancicapy na Rosjanów!
Fog słaby na twardej do tego pajac czajnik.Moze przegrac z każdym. Nie widze by zmiazdzyl Kravchuka który serwis posiaa w miare porządny, a jak bd słał asy to Włoch bd tylko sie gotował. 5,5 gemów w plusie dla Kravchuka pownno wystarczyc.
Thompson fajny poczatek sezonu a teraz strata formy, gra kiche ze tak powiem. Dimitry wraca po AO i zawsze jak wraca to gram na niego handi dodtanie, po przy swoim serwisie pofrafi byc nie ruszany a tym bradziej moze tak byc z Australijczykiem. I tym razem rowniez proponuje handi w strone Tursunova.
BLOK F
Haase R. - Lorenzi P. +4,5
Paire B. +3,5 gema - Fritz T
Kurs: 1,99 STS
Ten blok najberziej o który sie obwaiam, nie bd ukrywał mecze na czuja.
Do Paire mam słabość dlatego ide w jego strone natomiast Lorenzi to przeczuciie nie bd sie wiecej rozpisywał.
BLOK G
Monaco J. +5,5 gema - Mannarino A
Robert S. +5,5 gema - Sela D.
Monaco wraca po kontuzji i trafia na Francuza przebijaka. Przewiduje mecz
WTA duzo przełamań duzo wymian i to w moim zdaniu sprzyja Juanowi, Gość posiada umiejetnosci nie mozna o tym zapominac jak wraca to jest w jakims stopniu przygotowany.Myśle ze blamażu nie bedzie i powalczy z niemrawym Francuzem.
Obaj zawodnicy notuja serie porazek, dla ktoregos z nich to sie skonczy.
Ja wyżej stwiam typ na handi Roberta niz na wygrana Seli.
Dudi słabo gra na kortach twardych bardziej odpowiada mu grass.Robert gwiazda nie jest ale podanie posiada ,asa potrafi zaserwować , uwazam ze ten pojedynek bedzie bardzo wyrownany obaj maja szanse , duzej roznicy miedzy oboma graczami nie widze co wiaze sie ze granie tak duzego zapasu gemowego daje mozliwosc powodzenia.