Kolejna rzecz to nawierzchnia, Kubot woli zdecydowanie ziemie.
z ostatniego wywiadu z Kubotem.Jestem za stary na to, żeby z Hiszpanami czy 19-latkami wchodzić w długie wymiany. Nie starczy mi do tego sił i zdrowia. Będę się starał więc dobierać kalendarz startów tak, żeby jak najwięcej grać na twardych kortach, w miarę szybkich.
Mam nadzieję, że się mylisz i to grubo, bo postawiłem 2:0 Giraldo. Widziałem jego ostatni mecz z Ferrerem i wyglądał w nim bardzo dobrze, David nie złamał go jakoś dobitnie. Było bodajże 7:5, 6:4 a Giraldo potrafił nawet łamać podania Ferrera w niektórych momentach. Poza tym miał dużo cięższych rywali w ostatnich tygodniach, wygrywał z ciekawymi zawodnikami z setki, a o Socku nie można tego powiedzieć. Jedynym plusem Socka jest to, że Giraldo ostatnimi czasy grał na mączce, chociaż wcale może to nie być takie ogromne osłabienie.Nie rozumiem kompletnie kursów na Socka, ponad 4, to żart? Młody potrafi grać, na dodatek u siebie, zepnie się na pewno. Stres z pewnością też będzie, ale myślę, że może pokonać Giraldo, który jak na razie grywał na mączce, prócz AO. Myślę, że będzie wyrównanie, a obok takiego pięknego kursu nie przejdę bez postawienia na Amerykanina.
Sock @4,46 Pinnacle
Nawierzchnia na Indian Wells jest jedną z wolniejszych w tourze.podczas gdy Ivo jest specjalistą od tenisa na hardzie i tutaj osiąga najlepsze wyniki ????
Po takim kursie nie warto ruszać. Kubot już jednego serwismana odprawił, teraz gra z kolejnym. Karlovic od dawna w niezbyt ciekawej formie, Roddick w tym roku jeśli pamięć mnie nie myli miał tylko jeden w miarę udany turniej. Nie do końca wierzę w jego odnawiającą się formę, a Kubot z fajnym returnem może tu trochę zamieszać.A. Roddick - Ł. Kubot typ: 1 kurs: 1,3 MILENIUM
Zwyciestwo Ubota nad Karlo (i to bardzo pewne) daje wiele do myślenia. Roddick ostatnio nie zachwycał, choć ostatni turniej w jego wykonaniu był już przyzwoity (zwycięstwa m.in. z Istominem i Petzchnerem).
Zwycięstwa Hot Roda upatruje w jego wielkiej ambicji, graniu u siebie i większym potencjale. Może i Polak wygrał z Ivo, ale dla mnie Łukasz to rzemieślnik, zwykły klepacz.
Może i pewne argumenty natury merytorycznej przemawiają za Kubotem, ale po kompromitacji Roddicka w 2009 r. w Pekinie, gdy przegrał z Polakiem 2:6 4:6, nawiasem mówiąc było to typowe anomalium sportowe, tym razem górą będzie amerykański kowboy ????
Bo Francuz ostatnio słabo gra... Co prawda grał na mączce, ale porażka z Moltenim czy Mayerem nie przekonuje mnie do jego gry. Wygrał z Nishikorim bez formy i słabym Machado. Natomiast Baghdatis przegrał ostatnio z Berdychem i Tsongą, więc nie jest źle.Ktoś może orientuje się czemu taki wysoki kurs na Chardego? 2,82 Na Betsafe to dla mnie lekki valuebet ale może o czymś nie wiem. Ja stawiałbym się bardziej ku francuzowi, może ze względu na bardzo zachęcający kurs a szanse obydwu uważam jako 50/50. Chardy przy swojej agresywnej grze jest w stanie sporo namieszać w tym meczu.
Ma ktoś jakieś ciekawostki odnośnie tego meczu? Pozdrawiam
IW to nie jest szybki hard,to jeden z najwolniejszych hardów w tourze:?Witam. Dzisiaj mam do zaproponowania kilka typów.
Donald Young-Steve Darcis
Typ: 1
Kurs: 2,10
BUK: Tobet
Nie wiem dlaczego takie kursy. Moim zdaniem powinny być odwrotnie, ale tym lepiej dla mnie według mnie Donald jest poprostu lepszym zawodnikime. Nie raz na tak prestizowych turniejach pokazywal sie z dobrej strony. Mysle ze buki sugerowaly sie ostatnimi wynikami Darcisa (wygrana m.in ze Stepankiem i Troickim) jednak byly to wygrane bardziej przez bledy przeciwnikow. Young gra u siebie. Stawiam zdecydowanie na wygrana Amerykanina.
X. Malisse-B.Raynolds
Typ: 2
Kurs: 2,10
BUK: Tobet
Kolejny Amerykanin, B.Raynolds, przeszedł kwale pokonujac graczy tj Goajowczyk czy Dancevic. Gra przed własna publicznoscia. H2H 2:0 dla Raynoldsa, choc ostatnie ich spotkanie odbylo sie w roku 2009. Widac Bobby solidnie podszedl do tego turnieju. a co do Xaviera, pamietam kiedys jego wypowiedz, ze nie czuje sie najlepiej na szybkich kortach. Forma tez nie najlpesza. Mysle ze ciekawe value.
do tego jeszcze Bagietka oraz Llondra
Pozdrawiam