>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Indian Wells, 06-16.03.2014

Status
Zamknięty.
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
BNP Paribas Open
Miejsce: Indian Wells (USA) Kategoria: ATP Masters &quot;1000&quot; Data: 06.03.2014-16.03.2014
Rozmiar drabinki: S-96 D-32
Nawierzchnia: Hard
Pula nagród: $5,649,405
Oficjalna strona: http://www.bnpparibasopen.com/

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

Otrzymane punkty reputacji: +5
madman 1,9K

madman

Użytkownik
Theim - Reid 1 1.28 8/10 bet365 ✅
Wydaje mi się, że Thiem jest bardziej groźny teraz i w tym roku już nie takich grajków jak Reid ogrywał, więc tu wydaje się dosyć pewny typ, tym bardziej biorąc pod uwagę solidną formę Thiema. Reid jak to Reid, bez specjalnych wyników w tym roku, oczywiście wygrał Challa u siebie, ale to może być za mało, poza tym widocznie forma idzie w dół.
Kosakowski D. - De Bakker T. 1 2.75 4/10 bet365 ✅
De Bakker nigdy nie był jakimś wybitnym specjalistą od kortów twardych, fakt chłopak stylizowany był na przyszłe top50, ale zaciął się w pewnym momencie, nie zły technicznie, mecz walki się zapowiada, bo Kosakowski jak to każdy Amerykanin u siebie łatwo punktów nie odda, poza tym on &quot;czuje&quot; te korty, jego teren, więc tutaj Holender łatwo nie będzie miał, nie wiem skąd te kursy. Oprócz urwanego seta z podmęczonym Gasquetem De Bakker nic konkretnego nie pokazał nam.
Goffin D. - McGee J. 1 1.25 bet at home 8/10 ✅
Kolejne spotkanie wyglądające pewnie z tej oferty dzisiejszej. McGee oczywiście potrafi zagrać i stawić się od czasu do czasu, ale nie sądzę żeby zrobił to przeciwko Davidowi, który po kontuzjach w końcu może zacznie coś grać, powoli ku temu zmierza, a do głównego turnieju musi się dostać, takich graczy powinien pokonywać z urzędu. Miesiąc temu na hali zjadł Mcgieego 61 75 teraz będzie na pewno podobnie.
Daniel - Clezar 1 1.73 William Hill 10/10 ✅
I mój faworyt na jutrzejszą nockę z oferty. Najlepszy kurs i wydaje mi się najpewniejszy. Daniela obserwuje i chłopak pnie się do góry cały czas, dużo potrafi i zobaczymy na co go będzie stać. Clezar nigdy nie był jakimś świetnym specjalista o szybszych nawierzchni, Daniel natomiast potrafi odnaleźć się wszędzie mam wrażenie i tam gdzie jedzie, zawsze daje siebie 100%, jestem zawodnikiem na którego warto stawiać, bo tanio skóry nie sprzedaje.

Otrzymane punkty reputacji: +41
kocurro84 92

kocurro84

Użytkownik
S. Devvarman - D. Munoz-De La Nava

Devvarman wygra 2:0
⛔
1,61 Bet365

Hindus mógł daleko zajść w Dubaju, no ale sam siebie wyeliminował w meczu z Jazirim, bo jak inaczej można nazwać dziecinne wręcz przełamania własnego serwisu?

Dziś ma za rywala Hiszpana, który no trochę w innej lidze gra i zupełnie nie potrafi się odnaleźć na hardzie. Przegrywa wszystko jak leci (z wyjątkiem jednego bodajże meczu).
Nie podoba mi się gra De La Navy i tutaj upatruję łatwe zwycięstwo Devvarmana.
I już nie chodzi o to, że Hindus jest ponad 200 miejsc wyżej w rankingu ATP. Po prostu gra Hiszpana to momentami jeden wielki chaos.

Żenada. Niech ten człowiek nauczy się serwować w challengerach i dopiero powróci do normalnego grania na jakimś poziomie, bo to niepojęte, żeby każdy jego gem serwisowy śmierdział przełamaniem.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Dusan Lajovic vs Thanasi Kokkinakis dla Mecz (1.654) WYNIK 63 63 ✅
???? Theodoros Angelinos vs James Ward dla Mecz (1.213) WYNIK 06 67 ✅
KURS: 2.006
PinnacleSports
Moim zdaniem bardzo pewnie wyglądający dubel. Thanasi owszem zdolny jest, ale moim zdaniem jeszcze mu sporo brakuje, żeby bić w się w ATP - chociaż w tym sezonie ostro tej sztuki próbuje. Dusan to jednak dobra marka i nie powinien mieć tutaj większych problemów.
Tak samo Ward to zdecydowanie przynajmniej jedna klasa wyżej niż Grek. Całkiem nieźle ostatnio w Dubaju się pokazał James pokonując Gabę a przegrywając po walce z Youzhnym. Ward na nawierzchniach twardych lubi i umie grać - gracze pokroju Theodoroa nie powinni stanowić dla niego żadnego zagrożenia!
-----------------------------------------------------------------------------------
???? Daniel Kosakowski vs Thiemo De Bakker dla Mecz. WYNIK 61 62 :cool:✅
KURS: 3.100
PinnacleSports
Podobnie jak kolega Madman uważam, że Daniel jest tutaj w stanie sprawić małą niespodziankę, a kurs moim zdaniem mocno przesadzony. Jeżeli De Bakker nie będzie wymiatał serwisem to jak najbardziej pojawia się szansa dla jeszcze młodego Daniela. Oczywiście R1 kwali to zawsze pewna niewiadoma ale moim zdaniem ten typ jest godny uwagi.
-----------------------------------------------------------------------------------
???? Paolo Lorenzi vs Adrian Menendez-Maceiras dla Mecz. WYNIK 63 63 ⛔
KURS: 2.710
PinnacleSports
Nie mogłem się doczekać, aż wystawią kursy na to spotkanie, widząc na kogo Lorenzi trafił w R1 kwali ???? Adrian mimo, że jest Hiszpanem, to preferuje korty twarde i potrafi na nich pokonać faworyzowanych rywali, co w zeszłym roku nie raz udowadniał. Lorenzi zdecydowanie częściej gra na CLAY i tam osiąga najlepsze wyniki, mimo to twierdzi, że lubi grać na outdoor hard ale jakoś unika tej nawierzchni :p
Oczywiście nie twierdzę, że powyższy typ to pewniak, bo kto siedzi w tenisie ten wie jaki sukces osiągnał Lorenzi w zeszłym tygodniu. Na pewno za turniej w Sao Paulo należą mu się ogromne brawa, no ale już w meczu finałowym było widać spore zmęczenie Włocha. Moim zdaniem właśnie ten aspekt może mieć decydujące znaczenie w tym spotkaniu - jak będzie zobaczymy, ale kurs na pewno sporo przesadzony.
???? Nicolas Meister vs Illya Marchenko dla Mecz. WYNIK 46 62 76 ✅
KURS: 3.320
PinnacleSports
&quot;Dzika karta&quot; dla Nicolasa to również moim zdaniem całkiem fajny pomysł. Trafia tutaj na rywala, który jak dobrze pójdzie to sam się wykończy podwójnymi błędami serwisowymi ???? Pamiętam z zeszłego roku z Bogoty mecz Marchenko - Viola w którym to w sumie Włoch nie musiał nic robić żeby wygrać. Nigdy nie przepadałem za grą Ukraińca, bardzo słaba psychika, jego tenis często zależy od serwisu - jak siedzi to może zagrać dobre spotkanie, ale jak nie siedzi to potrafi przegrać z każdym! W tym roku poza Pucharem Davisa gdzie pokonał Hanescu to nic specjalnego nie gra i wcale się nie zdziwię jak Meister sprawi tutaj niespodziankę.
@edit
trzeci set powinien się znacznie szybciej skończyć, ale Nico dał się odłamać przy stanie 5:4 i własnym podaniu... Później w tie breaku miał 6:4 i swój serwis (po DF Marchenki o czym pisałem) ale znów nie wykorzystał szansy! Na szczęście powalczył do końca i mimo, że bronił piłki meczowej przy stanie 7:8, to udało mu się wygrać;)
???? Clay Thompson vs Bobby Reynolds | KURS: 5.550 | PinnacleSports | WYNIK 67 67 ⛔ eeeh, jak blisko :;/:
???? Stefan Kozlov vs Samuel Groth | KURS: 5.520 | PinnacleSports | WYNIK 36 46 ⛔ walka była
Dwie &quot;perełki&quot; z &quot;dzikimi kartamia&quot; jeszcze dokładam na dziś (też oczywiście jako single). Kozlova widziałem raz w zeszłym roku w starciu z Przysieżnym i sprawił na mnie duże wrażenie! Mógł nawet wygrać tamto spotkanie ale ewidentnie brakło mu wtedy pary, no ale pokazał duży potencjał. Zawodnik bardzo młody jeszcze ale perspektywiczny. Na przeciwko niego stanie stosunkowo &quot;drewniany&quot; Groth, który poza poteżnym serwisem wiele atutów nie posiada - podobnie jak Marchenko wyżej - jak mu siedzi serwis to bywa groźny, ale jak nie to jego gra nie wygląda ciekawie.
Thompsona przyznam, że nigdy nie widziałem i ten typ gram bardziej przeciwko Reynoldsowi, niż w stronę Thompsona. Bobby w tym roku narazie bardzo słabiutko i jakoś nie widać perspektyw, żeby było coś lepiej. Kurs na pewno warty spróbowania, bo kto wie... Skoro Thompson powalczył ostatnio z Johnsonem to czemu nie miałby powalczyć z Bobbim ? Moim zdaniem dojdzie tutaj do małej &quot;zmiany warty&quot; ????

Otrzymane punkty reputacji: +13
dx2 266,2K

dx2

Użytkownik
Bemelmans-Zverev 2 @2.2
Akurat tutaj Zverev moze zaskoczyc. Po prostu Mischa gra tutaj duzo lepiej niz w Miami, a ostatnie kilka lat obejmuja miedzy innymi 3-setowy horror z Tommy&#39;m Robredo, udane kwalifikacje czy pokonanie Jurgena Melzera. Gdzie indziej zdecydowanie bym nie dal, ale na kalifornijskiej pustyni gdzie Zverev juz nieraz pokazal duzo dobrego tenisa wiec czemu nie, jezeli kurs jest zachecajacy ? Jezeli buki stawiaja Zvereva tutaj w roli underdoga to tym bardziej ciagnie do takiego typu, poniewaz zwyciestwo Zvereva nie bedzie w mojej opinii niespodzianka.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Somdev Dev Varman - Daniel Munoz De La Nava |1.23| co za żenada... ;) ???? niech on więcej nie serwuje swoich podań bo to jest kaplica ;) grać taaaaaaaaaaak....
David Goffin - James McGee |1.15| ✅
@ako 1.41 Betsson ! / Taki tam dubel na dziś kurs, pewnie dla niektórych mizerny, ale wydaję mi się jak najbardziej szansy powodzeniem. Hindus, na twardych kortach gra solidnie, z podniesioną głową, może nie ma mocnych serwisów ale jest regularny w wymianach i trzeba się wiele napocić, aby ukraść mu punkt w jego podaniu. Pamiętamy mecz z Jurkiem, jak pierwsze dwa sety w Australian Open wygrał dość aktywnie, teraz inny turniej ale i każdy do tego podchodzi bardzo poważnie. Kluczem wygrania Hindusa będzie spokój i utrzymanie podania, bo rywal jak najbardziej w jego zasięgu i sprawa powinna być rozwiązana w dwóch setach. Druga opcja, to młody utalentowany Belg, który rywala również nie ma z górnej półki i tu również mecz będzie przebiegać szybko i po jego myśli. David, jest bardzo agresywny w wymianach, serwis też nie najgorszy więc kwalifikacje na dziś i on przejdzie bez problemowo. Jeszcze w tym roku 10 lutego, Goffin w Memphis odprawił tego samego zawodnika co dziś w dwóch setach. Pierwszy set z górki, drugi już nie co trudniejszy i dziś też nie pozostawi żadnych złudzeń na swoim rywalu.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Zverev - Bemelmans
1 @ 2.16 Pinnacle

Na początek kwali w Indian Wells dojdzie do meczu, który mógłby zbudzać emocje... Kilka lat temu, kiedy panowie, uważani byli za utalentowanych, ofensywnych graczy Dziś już obaj są już w kwiecie wieku... Niestety już niewielu pozostało wierzących w talenty Miszki i Rubena (najlepsze prognozy ma aktualnie Zverev... Ale Alexander, aktualnie czołowy junior na świecie). No, ale do rzeczy. Dwóch leworęcznych, rok różnicy, obaj opierają grę na serwisie, obaj nie błyszczą z głębi a w 2014 jeden i drugi z bilansem 3:6... Generalnie bym nie ruszał, ale skoro gramy w Indian Wells to biorę śmiało. U Niemca widzę mimo wszystko jakiekolwiek atuty, jeśli chodzi o umiejętności prowadzenia wymian... No i jeszcze volley, który czasami pomaga. No, ale najważniejsze w końcu - kort twardy w Indian Wells to jeden z NAJWOLNIEJSZYCH w Tour Tutaj każdy ma szanse grać swój tenis, czy to jeździec bez głowy, czy s &amp; v, czy nawet ziemny przebijaka. Dlatego decydowało będzie to kto wytrzyma wymiany lepiej a w tym elemencie... Bemelmans to dramat... Zresztą rok temu dostał w Q1 od Oliego Rochusa wielkie bęcki, wcześniej w Delray Beach, broniąc się przed upokorzeniem, skreczował z Munozem-De La Navą po 0:6 w 1 secie! W DB gramy na tej samej nawierzchni... Choć podobno jest odrobinę szybsza... Na tym korcie po prostu nie istnieje Belg. Zvereva niema co przeceniać, natomiast dziś powinien wygrać. On cokolwiek osiągnął przy poprzednich wizytach tutaj, też bez błysku, ale grał... W tym roku już 3 mecze na korcie Plexipave, dwa przegrał, zresztą warto w tym tygodniu wziąć na rozkład nawierzchnie... Specyficzną i niespecjalnie popularną.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Dusan Lajovic vs Ruben Bemelmans dla Mecz (1.588) WYNIK ?
Evgeny Donskoy vs Samuel Groth dla Mecz (1.546) WYNIK ?
KURS: 2.455
PinnacleSports

Podobnie jak wczoraj i dziś pójdę w stronę Dusana. Wczoraj stosunkowo łatwo i szybko rozprawił się z Kokkinakisem. Dziś w walce o dostanie się do głównej drabinki Dusan powalczy z Bemelmansem, który wczoraj po walce pokonał Zvereva. Były wczoraj tutaj podawane typy na Zvereva i sam też miaem go zagrać, ale ostatecznie się rozmyśliłem, gdyż zarówno Zverev jak Bemelmans &quot;równo pod kopułą&quot; nie mają i w zasadzie był to mecz 50/50. Moim zdainem Dusan posiada większe umiejętności niż Belg, który w tym sezonie narazie wygląda bardzo kiepsko. Moim zdaniem Dusan zamelduje się w głównym turnieju i pokona dziś Belga.
Do dubelka dokładam Donskoya, który na hardzie potrafi grać i jak ma dzień to potrafi się postawić solidnym grajkom (Isner, Melzer, Bagietka)! Ba, rok temu tutaj dotarł do R2 gdzie postraszył samego Murraya urywając mu seta! W tym roku grał narazie tylko w Chellengerach próbując szukać formy i trzeba powiedzieć, że całkiem fajnie mu to wychodziło - w trzech turniejach w Indiach był dwa razy w półfinale a raz w przegranym finale. Owszem, wielkich nazwisk nie miał do pokonania, ale moim zdaniem chodziło bardziej o ustabilizowanie formy i to mu się chyba udało. Wczoraj dość szybko i łatwo pokonał Wittena, umiejętności na pewno posiada większe niż Groth, powinien dać radę. O Samuelu już pisałem wczoraj, wg mnie jest to zawodnik trochę &quot;drewniany&quot; , ktry poza poteżnym serwisem wiele atutów nie posiada. A skoro wczoraj Kozlov łamał serwis Grotha to tym bardziej Donskoy go przełamie!
--------------------------------------------------------------------------------------------
=======================================================================
Guido Pella vs Peter Polansky dla Mecz. WYNIK ?
KURS: 2.050
PinnacleSports

Sorry ale chyba ja czegoś tutaj nie rozumiem!!?? Czemu niby Polansky jest faworytem w tym meczu ??? Bo gra u siebie ??? Pierdu pierdu!! Peter jest strasznie nierówny, głównie męczy się po Chellengerach, gdzie żadko kiedy wygra wiecej niż 2 mecze z rzędu. Owszem HARD to jego nawierzchnia ale przecież i Pella potrafi na takim rodzaju nawierzchni zagrać, mimo iż preferuje CLAY. Nie mniej jednak Pella na co dzień grywa z zawodnikami z ATP i jak przegrywa to z Robredo, Alundem czy Zeballosem. A Polansky ? Ostatnio dostał baty o Peutza, wcześniej męczarnie z dopiero wchodzącym do świata tenisa Buchananem. Wcześniej jeszcze w DAVIS CUP lanie dostał od Japończyków... Jakoś kiepściutka ta forma Petera a tutaj nagle jest faworytem ??? Ja po takim kursie wchodzę z pocałowaniem ręki w typ na WIN Guido. W zeszłym roku Pella przebił się przez kwale na IW pokonując po drodze Berrera i Bogomolova, a więc graczy lepszych niż Polansky. Dziś nie widzę innego wyniku niż WIN Guido, chyba że jest coś o czym nie wiem... Czekam na Wasze opinie na ten temat ????
w nawiązaniu do poniższych uwag Mad3rsa
:
Ad. 1 - Nie gra u siebie, jest Kanadyjczykiem,
Ad. 2 - rzadko, a do tego warto sobie przypomnieć końcówkę sezonu w wykonaniu Petera,
Ad.3 - Dlaczego piszesz, że Peter jest mega nierówny, nie dodając tutaj Pelli, który jest jeszcze mniej regularnym zawodnikiem?
Ad.4 - Na poważnie sugerujesz się zeszłorocznymi wynikami Guido na kortach Tennis Park? To tak jakbym ja napisał, że Peter dwa sezony temu podczas rozgrywania IW zagrał w dwóch finałach turniejów rangi Futures i pokonywał tam przyzwoitych rywali
Ad.1 Owszem, walnąłem się...
Ad.2 no i co z tego, że końcówkę sezonu miał poprawną (a nie fantastyczną jak napisałeś, bo sorry ale tamte Chellki słabiutko były obsadzone!), skoro cały sezon bardzo nierówny ?
Ad.3 Wg mnie Pella jest równiejszym zawodnikiem - każdy ma prawo do swojego zdania!
Ad.4 A czemu nie mam się sugerować wynikami w tym turnieju z zeszłego roku ? Po za tym, porównujesz MASTERA do turnieju ITF ?? Chyba spora przesada!!

Otrzymane punkty reputacji: +2
dx2 266,2K

dx2

Użytkownik
Golubev-R.Harrison 2 @1.8
Czekalem az buki wystawia kurs i ... nie wierze. Jak dla mnie prawdziwa perelka i nie zamierzam czekac. Jak ktos widzial kiedys Ryana w tym turnieju to chyba zrozumie moj typ. Naprawde dlugo by pisac. Harrison gra tutaj znakomicie. Juz 3 lata temu Ryan jako mlody chlopak dotarl w IW do 4 rundy, pokonujac m.in. Raonica czy Chardye&#39;go, a tamten wystep zakonczyl dopiero Roger Federer po zacietym meczu. Dwa lata temu rowniez 4 runda i porazka w 3 setach z polfinalista Gillem Simonem. Rok temu &quot;tylko&quot; 2 runda, ale w tej drugiej rundzie Harrison trafil na Rafaela Nadala, ktory zgarnal tytul w IW w ostatecznym rozrachunku ( a i tak Nadal musial sie sporo w tym meczu z Amerykaninem napracowac przy swojej wygranej 7-6 6-2). Ja w ten typ po prostu wchodze od razu, poniewaz jak dla mnie o kurs poleci w dol. U Golubeva na IW jakis pozytywow sie doszukamy, ale to jest kropla w morzu przy tym co moze zrobic Harrison. Amerykanin bedzie gotowy na ten turniej tym bardziej, ze przyzwoicie grywa sobie teraz w USA, a tutaj dojdzie dla niego chyba jeden z jego priorytetowych turniejow.

Klahn-Matosevic 2 @1.7

Tutaj tez buki sie zagalopowaly moim zdaniem. Rozumiem, ze Klahn to Amerykanin, ale on debiutuje w tych turniejach. Matosevic nigdy nie zszedl tutaj w IW ponizej przyzwoitosci. Rok temu ogral Robredo i Monaco, a jego przygode zakonczyl 3-setowy dramat ze swietnie grajacym Querreyem. We wczesniejszych edycjach turnieju Matosevic zawsze zaczynal od kwalifikacji i za kazdym razem te kwalifikacje pokonywal sukcesywnie, pozniej wygrywajac glownie po 1 meczu w turnieju glownym, ale jezeli trafia sie pozniej w 2 rundach na Tsonge to wygrac trudno. Jak do mnie Australijczyk jest tutaj faworytem i tez ten turniej ma dla niego bez watpienia wartosc dodatnia.
http://www.youtube.com/watch?v=mQROReo7oPw

Gimeno T.-Giraldo 2 @1.4
Santiago wie lepiej o co biega w tych turniejach. W tym roku zdecydowanie lepsza dyspozycja Kolumbijczyka na poczatku sezonu. Dobry bilans bezposrednich pojedynkow tez na korzysc Santiego, sa jakies &quot;aspekty historyczne&quot; z poprzednich edycji pod Giraldo, wiec moim zdaniem Santi ogarnie mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +18
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Daniel Munoz De La Nava wygra @ 1,35 Betfair ✅
Druga i ostatnia runda kwalifikacji do turnieju rangi ATP Masters rozgrywanym w Indian Wells. Starcie dwóch stosunkowo doświadczonych zawodników, jednak różniących się poziomem. Hiszpan Munoz De La Nava będzie podejmował reprezentanta gospodarzy, młodszego o cztery lata Grega Ouellette.
Munoz De La Nava najlepszy okres ma już za sobą zdecydowanie, zawodnik preferujący nawierzchnie ziemną jednak potrafiący grać na hardzie, co udowodnił w zeszłym roku podczas turnieju w Delray Beach gdzie doszedł do ćwierćfinału, który przegrał z późniejszym wygranym - Ernestsem Gulbisem. Początek tego sezonu słaby, pięć porażek, jedno zwycięstwo tydzień temu w Kolkacie. Występ w New Delhi jest dla Niego wazny ponieważ Hiszpan broni punktów właśnie z Delray Beach. Mierzy on jednak siły na zamiary i nie pokusił się na grę w kwalifikacjach do turnieju w USA, jednak chcę stracić jak najmniej dobrym występem w Indiach, gdzie jest od kilku tygodni.
W New Delhi po słabym meczu z obu stron, Daniel uległ Blazowi Rola po trzech setach, następny mecz rozegrał dopiero wczoraj, gdzie mierzył się z faworyzowannym Somdevem Devvarmanem, którego niespodziewanie pokonał po trzysetowej batalii. Daniel pomimo tego, że jest typowym claycourterem to udowadnia, że grać na hardzie również potrafi.
Greg Ouellette nigdy nie był wybitnym tenisistą, w najlepszym okresie nie radził sobie nawet w turniejach rangi Challenger, co jakiś czas potrafił osiągnąć ćwierćfinał, rzadziej półfinał. Od kilku lat gra w turniejach rangi Futures, w tym roku na tej arenie osiągnął jednynie dwa ćwierćfinały. Na kortach Indian Wells Tennis Park niespodziewanie pokonał Jimmego Wanga w trzech setach.
Różnica klas jest widoczna, Hiszpan nie należy do grupy tych tenisistów, którzy przegrywają takie spotkania. Daniel to jest solidność na korcie, czego nie można powiedzieć o Jimmym Wangu, którego wczoraj Greg pokonał. Drugi raz przeciwnik mu nie odda meczu, nie Daniel.
Peter Polańsky wygra @ 1,99 PinnacleSports ✅
Ostatni etap kwalifikacji do turnieju rangi ATP100 odbywającego się na kortach w Indian Wells, starcie Kanadyjczyka Petera Polańskiego z Guido Pellą.
Peter Polańsky po fantastycznej końcówce zeszłego sezonu, wszedł do drugiej setki rankingu i dzielnie się tam utrzymuje. Zawodnik grający ofensywnie, opierający swoją grę na atomowym serwisie. Bardzo dobrze ustawia sobie grę forehandem, gorzej wygląda to po stronie backhandowej, jednak Peter potrafi sobie poradzić, bardzo często obiega to zagranie. Ten sezon do najlepszych nie należy, druga runda kwalifikacji do AO, ćwierćfinał w Maui, dwie porażki w DC i druga runda Challengera w Dallas.
Peter wczoraj zmiótł z kortu swojego rodaka Stevana Dieza, któremu dał ugrać w całym spotkaniu tylko jednego gema, świetna dyspozycja Polanskiego. We wczorajszym meczu świetnie funkcjonował return, aż 16 na 27 piłek posłanych z returnu po pierwszym serwisie było zwycięskich
Guido Pella stylem gry nie pasuje na twarde nawierzchnie, na kortach Indian Wells ma jednak szanse, gdyż po prostu nawierzchnie są stosunkowo wolne. Argentyńczyk nie może się popisać silnym serwisem co w starciu z tak returnującym Polańskim może być kluczowe, podobnie jak w meczu z Diezem. Guido na hardzie gra bardzo mało, co jakiś czas osiąga niezły wynik w Challengerze, jednak nie są to regularne występy.
Myślę, że tak wysoki kurs w tym przypadku jest nie odpowiedni bo Peter wszedł na dobry poziom i go utrzymuję. Myślę, że to on ma w tym meczu do zaoferowania większą ilość argumentów.
Co do wypowiedzi qbaliego to nie zgodzę się z kilkoma rzeczami:
Sorry ale chyba ja czegoś tutaj nie rozumiem!!?? Czemu niby Polansky jest faworytem w tym meczu ??? Bo gra u siebie ??? Pierdu pierdu!! Peter jest strasznie nierówny, głównie męczy się po Chellengerach, gdzie żadko kiedy wygra wiecej niż 2 mecze z rzędu.
W zeszłym roku Pella przebił się przez kwale na IW pokonując po drodze Berrera i Bogomolova, a więc graczy lepszych niż Polansky.
Ad. 1 - Nie gra u siebie, jest Kanadyjczykiem,
Ad. 2 - rzadko, a do tego warto sobie przypomnieć końcówkę sezonu w wykonaniu Petera,
Ad.3 - Dlaczego piszesz, że Peter jest mega nierówny, nie dodając tutaj Pelli, który jest jeszcze mniej regularnym zawodnikiem?
Ad.4 - Na poważnie sugerujesz się zeszłorocznymi wynikami Guido na kortach Tennis Park? To tak jakbym ja napisał, że Peter dwa sezony temu podczas rozgrywania IW zagrał w dwóch finałach turniejów rangi Futures i pokonywał tam przyzwoitych rywali

Otrzymane punkty reputacji: +10
galacticer07 25

galacticer07

Użytkownik
Najpierw się może przedstawię, bo zobaczyłem to forum i się mi spodobało także piszę żeby pomóc Wam i sobie. Interesuje się m.in. snookerem i tenisem ????
Przejdźmy do rzeczy. Już jutro zaczynamy &quot;piątego&quot; Wielkiego Szlema. Bardzo duży turniej, gdzie grają wszyscy najlepsi z tenisa. W czwartek jednak wystąpią trochę słabsi zawodnicy, ale można coś zagrać za mniejsze kwoty, bo mecze nie do końca pewne.

Oto moje propozycje:

???? L.Hewitt - M.Ebden ✅ (7:6) (3:6) (6:3)
Hewitt @ 1.36
Spotkanie dwóch Australijczyków, jednak wydaje mi się że ten pierwszy jest wyraźnie lepszy. Dobre ostatnie występy Lleytona, który na pewno nieźle się przygotował w przeciwieństwie do Ebdena który dostaje lanie z takimi grajkami, jak np. Gabashvilli. Myślę, że nawet Hewitt nie grając swojego najlepszego tenisa pokona swojego rodaka, bo z pewnością ma większy potencjał. H2H także dla Hewitta. W lutym Lleyton zwyciężył 6:4 6:1. Teraz chyba będzie podobnie.

???? F.Delbonis - A.Falla ( tak jak pisałem, nie grałem
tego meczu jednak - 0:2 )

F.Delbonis @ 1.83

Oj rośnie nam chyba przyszła gwiazda tenisa. Federico wygrał ostatnio turniej pokonując kilku naprawdę dobrych rywali takich jak np. Almagro i psując mój dobrze zapowiadający się kupon. Ale teraz jestem już mądrzejszy i gram w stronę Argentyjczyka. Rywalem będzie jego kolega z Kolumbii, doświadczony Alejandro Falla. Zawodnik, który już dobre lata ma chyba za sobą. Falla już nic nie osiągnie w światowym tenisie. Może powalczyć jedynie w challengerach, w przeciwieństwie do swojego młodszego kolegi. H2H niby dla Kolumbijczyka, ale było to chyba z 4 lata temu. Teraz Delbonis to ukształtowany zawodnik i nie wyobrażam sobie że tenisista który wyeliminował Almagro przegra teraz z Fallą, świetny kurs.

Chciałbym dalej pomagać także każdy + motywuje mnie do pracy ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
mocce 2K

mocce

Użytkownik
To i ja przedstawie moim zdaniem interesujące dwa typy, bo widzę że nikt ich nie podał jeszcze, a są na pewno warte uwagi, krótko bo już druga połowa Reprezentacji leci.
Ginepri R. - Krajicek A @1,68 Pinnacle ✅ 6-1, 7-5
32letni amerykanin na przeciw 24 letniemu rodakowi. Ja dzisiaj pójdę w stronę bardziej doświadczonego Ginepriego, który posiada ok. 2 razy więcej rozegranych pojedynków. Oboje grają głównie na kortach twardych. Krajicek głównie pogrywa w challkach, czasami próbuje coś tam w ATP pograc ale z niewielkimi sukcesami, starszy kolega częściej stara się pogrywać wyżej, miedzy innymi ostatnie wyniki sklaniaja mnie ku grze na niego, w Delray Beach pokonał Bemelmansa, uległ młodemu Eliasowi 1-2, ale to raczej wstydu mu nie przyniosło. Krajicek w ostatnic h meczach raczej nie pokonał nikogo szczególnego. Moim zdaniem typ warty gry.
Robert - Reynolds @1,53 Pinnacle ✅ 7-7, 6-7, 6-2
Tutaj głównie kieruje się formą w ostatnich tygodniach. Reynolds zdecydowanie pod formą,wczoraj wymęczył dwa tiebreaki z Thompsonem, który jest kilkanaście poziomów niżej od niego. H2H 1-0 na korzysc Roberta i mysle ze dzisiaj takze powinien dac rade, moze nie w 2 setach tak jak w Australian Open w 2011r, ale powinien ograc amerykanina.​

Otrzymane punkty reputacji: +9
karamazow 110

karamazow

Użytkownik
Najpierw się może przedstawię, bo zobaczyłem to forum i się mi spodobało także piszę żeby pomóc Wam i sobie. Interesuje się m.in. snookerem i tenisem ????

Przejdźmy do rzeczy. Już jutro zaczynamy &quot;piątego&quot; Wielkiego Szlema. Bardzo duży turniej, gdzie grają wszyscy najlepsi z tenisa. W czwartek jednak wystąpią trochę słabsi zawodnicy, ale można coś zagrać za mniejsze kwoty, bo mecze nie do końca pewne.

Oto moje propozycje:

???? L.Hewitt - M.Ebden
Hewitt @ 1.36

Spotkanie dwóch Australijczyków, jednak wydaje mi się że ten pierwszy jest wyraźnie lepszy. Dobre ostatnie występy Lleytona, który na pewno nieźle się przygotował w przeciwieństwie do Ebdena który dostaje lanie z takimi grajkami, jak np. Gabashvilli. Myślę, że nawet Hewitt nie grając swojego najlepszego tenisa pokona swojego rodaka, bo z pewnością ma większy potencjał. H2H także dla Hewitta. W lutym Lleyton zwyciężył 6:4 6:1. Teraz chyba będzie podobnie.

???? F.Delbonis - A.Falla
F.Delbonis @ 1.83

Oj rośnie nam chyba przyszła gwiazda tenisa. Federico wygrał ostatnio turniej pokonując kilku naprawdę dobrych rywali takich jak np. Almagro i psując mój dobrze zapowiadający się kupon. Ale teraz jestem już mądrzejszy i gram w stronę Argentyjczyka. Rywalem będzie jego kolega z Kolumbii, doświadczony Alejandro Falla. Zawodnik, który już dobre lata ma chyba za sobą. Falla już nic nie osiągnie w światowym tenisie. Może powalczyć jedynie w challengerach, w przeciwieństwie do swojego młodszego kolegi. H2H niby dla Kolumbijczyka, ale było to chyba z 4 lata temu. Teraz Delbonis to ukształtowany zawodnik i nie wyobrażam sobie że tenisista który wyeliminował Almagro przegra teraz z Fallą, świetny kurs.

Chciałbym dalej pomagać także każdy + motywuje mnie do pracy ????
Przecież Delbonis na clayu a na hardzie to kompletnie inny zawodnik w porównaniu do Falli, który daje radę na obu nawierzchniach. Za wysoki kurs na Falle, myslę, że do meczu poleci w dół.

galacticer07 25

galacticer07

Użytkownik
Przecież Delbonis na clayu a na hardzie to kompletnie inny zawodnik w porównaniu do Falli, który daje radę na obu nawierzchniach. Za wysoki kurs na Falle, myslę, że do meczu poleci w dół.
Moment nieuwagi i mogłoby być nie dobrze. Przegapiłem to, że jest zmiana nawierzchni w ich przypadku i rzeczywiście masz rację, że Delbonis gra na niej dużo słabiej. Jednak myślę, że mimo wszystko Argentyńczyk nie jest bez szans. Podtrzymuje natomiast swój typ, co do Hewitta.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Moment nieuwagi i mogłoby być nie dobrze. Przegapiłem to, że jest zmiana nawierzchni w ich przypadku i rzeczywiście masz rację, że Delbonis gra na niej dużo słabiej.
Napisałem o tym dokładnie to samo i mój post został usunięty - moderator Maders stwierdził, że nic nie wnosi do dyskusji - tak więc panowie nie macie racji i posty do usunięcia :]
A poważnie pisząc to Delbonis bardzo dobrze gra właśnie na ziemii. Na hardzie kojarzę, że odpada naprawdę wcześnie, a Falla gra przyzwoicie na tej nawierzchni. Na szlemie urwał seta Wawrince, który był w życiowej formie. Żadna promocja ten kurs na Delbonisa biorąc pod uwagę nawierzchnię.

Otrzymane punkty reputacji: +1
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Stepanek R. - Istomin D.
Istomin D. ::: 1,75 ::: Pinnacle ::: 3/10
Denis Istomin w 2012 roku doszedł na tym turnieju do czwartej rundy tocząc wyrównany mecz z Juanem Martinem Del Potro. W tym roku Denis Istomin imponuje mi swoją formę, ale gość nie ma szczęścia do losowań. W Dubaju trafił od razu na Novaka Djokovica, wcześniej na turnieju w Rotterdamie na półfinalistę Gulbisa który był w genialnej formie. W Montpellier na finalistę Monfilsa, a na AO w trzeciej rundzie na Djokovica.
Solidnie gra Uzbek, a moim zdaniem Radek Stepanek powoli notuje zjazd w dół z formą. Lata lecą i prawdopodobnie będzie grał coraz gorzej. Ktoś powie, że prawie pokonał Rogera Federera w Dubaju, ale jeden gorszy/słabszy mecz o niczym nie świadczy. Istomin prezentuje się znacznie lepiej w 2014 roku i na to stawiam.
Wynik: 6:1 3:6 6:1 ⛔
???? Golubev A. - Harrison R.
Harrison R. ::: 1,72 ::: Pinnacle ::: 3/10
Golubev ostatni swój mecz na hardzie, na poziomie ATP wygrał w 2012 roku, czyli dobre 2 lata temu. Rok temu odpadł tutaj już w kwalifikacjach z Australijczykiem Ebdenem który w meczu popełnił 16 podwójnych błędów.
Ryan Harrison to amerykański talent z rocznika 1992 i kto wie czy nie stoi przed nim wielka tenisowa kariera, ale warto tutaj dodać, że turniej Indian Wells na przestrzeni ostatnich lat bardzo polubił. 2011 rok? Czwarta runda i porażka z Federerem, pierwszy set przegrany po tie-breaku. 2012 rok? Ponownie czwarta runda. W 2013 roku skończył mecz turniej tylko na drugiej rundzie, ale warto dodać, że trafił tam na Rafaela Nadala który wygrał ten turniej.
Wynik: 4:6 5:7 ✅

???? Vesely J. - Sijsling I.
Vesely J. +1,5 seta ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 3/10
Sijsling ostatni swój mecz wygrany na hardzie na poziomie ATP zanotował dokładnie rok temu na turnieju w Auckland z Robinem Haase. To chyba o czymś świadczy? Dodam do tego jeszcze, że w meczach bardzo często traci sety i nie jest to na pewno zawodnik ustabilizowany psychicznie. Po drugie moim zdaniem może zejść z niego &quot;paliwo&quot; po genialnym turnieju w Rotterdamie przed własną publicznością. Jego dwa kolejne mecze to dwie porażki, a o meczu z Jazirim w Dubaju nie ma większego sensu wspominać, wystarczy napisać, że nie wykorzystał bodajże 5 match poinstów, a w trzecim secie ze stanu 2:5 doprowadził do tie-breaka.
Vesely młody reprezentant Czech z rocznika 1993, ale jest to zadziorny chłopak. 5 setów z Andersonem na Australian Open dobrze o nim świadczy. Również na US Open Denisowi Kudli urwał set. Jiri na pewno w tym meczu ma bardzo duże szanse na seta w meczu przeciwko Sijslingowi, ale czy wygra? Trudno powiedzieć.
Wynik: 3:6 6:4 7:6(1) ✅
???? Karlovic I. - Bogomolov A. Jr
Bogomolov A. Jr +1,5 seta ::: 1,83 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 3:3 (niektóre wyniki z lat 2004). Kursy moim zdaniem mocno przesadzone, co tu więcej można o tym meczu napisać? Tak szczerze to nic. Z Karlovicem się nie gra, tylko czeka do tie-breaku albo w swoim gemie zacznie popełniać DF. Ostatnio był w dobrej formie, ale jak długo ona może potrwać u takiego podstarzałego zawodnika? Trudno powiedzieć. Rosjanin mocno nieobliczalny zawodnik, potrafi odpalić w najmniej oczekiwanym momencie.
Wynik: 6:4 6:4 ⛔

mocce 2K

mocce

Użytkownik
Zaczynamy główny turniej, ode mnie kilka typów wartych uwagi.
Becker B. - Roger-Vasselin @1,43 Pinnacle✅ 4-6, 2-6
Kurs juz troche spadł. Tutaj gram bardziej przeciwko niemcowi niż w kierunku francuza. Ja wiem że Becker potrafi grac b. dobrze szczegolnie na hardzie ale jakos slabo wszedl w ten sezon. Francuz bardziej ustabilizowany. Na AO niemiec odpadl juz w 1 rundzie w australijczykiem Kyrgiosem, zaś francuz doszedł do 3 rundy gdzie przegrał 2-3 po zaciętym pojedynku z Andersonem. Doświadczenie, lepsze umiejetnosci i lepsza dyspozycja sklania mnie ku graniu na francuza, do dubelka idealny typ.
Russell - Young @1,96 Pinnacle⛔ 4-6,6-1,6-2 brawo panie Young ..
Tutaj gram w strone mojego ulubionego &#39;amerykanskiego&#39; gracza Donalda Younga, który zmierzy sie ze swoim rodakiem, 11 lat starszym Russellem. Oboje to gracze grywajacy glownie na nawierzchni twardej, Russell bardziej doswiadczony to oczywiste ze wzgledu na jego wiek, 36 lat to nie 25. Young nie błyszczy jakos w tym roku, ale to w koncu Indian Wells. Jest na pewno utalentowanym graczem, z całkiem dobrym serwisem. Mysle ze jest w stanie spokojnie jeszcze cos osiagnac na szczeblu ATP. Russell raczej bedzie zblizal sie ku koncowi jego kariery, lepszy juz nie bedzie, wiek bedzie przeszkadzal, umiejetnosci jakies sa, checi tez na pewno beda ale mysle ze to moze nie wystarczyc na pokonanie mlodszego rodaka. H2H 7-4 na korzysc 36 letniego amerykanina, lecz ostatni mecz padl łupem Younga i mysle ze dzisiaj to on wyjdzie zwyciesko. Daje jakies 45-55% a nawet moze 40-60 w strone Younga co przy tym kursie uwazam za value.
Gimeno-Traver - Giraldo @1,47 Pinnacle✅ 3-6,6-4,4-6
Tutaj szybko i zwięźle. Oboje bez formy, Giraldo jedynie w Vina Del Mar dotarł do polfinalu gdzie ulegl Leonardo Mayerowi. H2H 5-1 na korzysc kolumbijczyka. Giraldo mlodszy, moim zdaniem z lepszymi umiejetnosciami, a takze bardziej ograny na hardzie, dlatego gram na niego. Mozna dorzucic do jakiegos lzejszego dubla/tripla, gdyz nie jest to jakis super pewny typ.
Kuznetsov - Querrey @1,41 Pinnacle✅ 3-6,3-6
Moze was zdziwic tutaj ze ide w strone drewnianego Querreya, ale dla mnie wydaje sie to w miare pewny typ. Querrey serwis ma b. mocny, jego umiejetnosci to jakies 1-2 klasy wyzej od Kuznetsova. W tym sezonie jakos bez rewelacji, ale jesli przychodzi wazny turniej to on potrafi sie spiac naprawde, mysle ze pokaze miejsce w szeregu dla swojego mlodszego kolegi. H2h 2-2.
Z nieco wyzszych kursow warto moim zdaniem Smyczka(2,39)✅, i moze Polanskiego(2,16)⛔(walka była), ale to za drobne bo w tych meczach wszystko moze sie zdarzyc.​

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Kamke - Lu 2.22 2/10 marathonbet ⛔
Przesadzony kurs na Kamke. Lu z problemami zdrowotnymi. Krecz w Memphis i Delray Beach. W Acapulco 1-6 1-6 z Gulbisem. Forma jak widac nie za wysoka. Ogladalam mecz z Kudla i nie wiem jakim cudem Amerykanin tego nie wygral bo Lu gra slabo, chaotycznie, bardzo ryzykowal nie majac zabardzo pomyslu na inna gre. Kamke wyglada solidnie, gdyby tak nie szarpał grą to wyniki bylby lepsze. Za czeste przestoje ale w tym meczu jest minimalnym faworytem wiec te 2,22 warto, sa nawet wyzsze kursy ale mja wybieram marathon bo moze Lu znow skreczowac. Kamke nie ma dobrych wynikow w tym sezonie i pewnie stad ponad 2.

tenmen 83

tenmen

Użytkownik
Harrison - Golubev typ 1 kurs 1,75 Pinnacle (6/10) ✅ 6-4,7-5

popieram typ przedmówców co do tego typu, Golubev to gracz dobry ale w hali... na otwartych kortach Harrison ma tutaj o wiele więcej doświadczenia na szczeblu ATP... jeśli dodamy do tego fakt, że gra u siebie i corocznie osiąga dobre rezultaty w Indian Wells to typ wydaje się bardzo prawdopodobny a kurs bardzo wysoki (pewnie ze wzgędu na fakt, że Golubev wygrał niedawno u siebie halowy turniej w Astanie)...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom