>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Hamburg & Bogota, 15-21.07.2013

Status
Zamknięty.
wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Nie wiem jak mozna pisać takie głupoty, ze Youzhny ,, nie powinien miec wiekszych problemow w meczu&#39;&#39; z Lopezem. Tak jak Seboafc pisał wyżej bilans korzystny dla GGL 4-1, na piachu wszystkie spotkania wygrał z Mikhailem, wiec nie widze podstaw do typowania zwyciestwa Rosjniania.
Mój typ: Lopez+3,5 gema ✅
Kurs: 1,53

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Na dzisiaj wydaje mi się, że dobrą inwestycją powinien być Verdasco. Hiszpan złapał ostatnio bardzo dobrą formę na trawie i jak widać przeniósł ją na korty ziemne. Od finału w Bastaad minęły już 3 dni, więc nie ma mowy o jakimkolwiek zmęczeniu. O motywację też bym się nie martwił, bo jeśli potraktował poważnie 250 to teraz ma niby odpuścić 500? Nie wydaje mi się. Jego rodak naprzeciw to jednak półka niżej i Verdasco powinien się z nim spokojnie rozprawić, jeśli nagle w cudowny sposób nie straci całkowicie formy jak jego rywal z niedzielnego finału Berlocq.
Verdasco - Bautista Agut 1 1.45 Expekt

wowu17 7

wowu17

Użytkownik
Janowicz-Haase
Typ: Janowicz 2:0
Kurs: 1,83
Nie widze tu innego rozwiazania jak zwyciestwa Jurka 2:0. Panowie grali ze soba raz - zwyciestwo Janowicza w Paryżu 3:1 (6:4,4:6,6:4,6:3). Nie da się ukryć, że Robin jest zawodnikiem o półke niżej od Polaka. Na swoim rozkładzie nie wygrywał z nikim znaczacym. Dziś tez nie widze, zeby zagrozil Jurkowi (i nie pisze tego ze wzg na moja sympatie do naszego rodaka) tylko biorac pod uwage fakty, ktorym nie da sie zaprzeczyc, ze Polski tenisista ma więcej atutów po swojej stronie aby zakonczyc ten mecz 2 setach.
Ale Jurek gra turniej pokazowy w piątek w Sopocie, takze moze odposcic.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Ale Jurek gra turniej pokazowy w piątek w Sopocie, takze moze odposcic.
http://sport.trojmiasto.pl/Jesli-w-Hamburgu-nie-beda-grac-za-dlugo-SKT-n70728.html
Organizatorzy sopockiego turnieju wierzą jednak, że reprezentantów Polski obejrzymy w piątek na kortach SKT, nawet jeśli będzie pokonywał kolejne szczeble turniejowej drabinki.
- W razie czego z Hamburga nie jest daleko. więc szybko będzie można przejechać do Sopotu - mówi Anula Jędrzejkowska z SKT.
Jeśli jednak Janowicz w singlu lub któryś z debli będzie miał zaplanowany na piątek mecz, to w Sopocie nie będzie miał się jak pojawić. Turniej w Hamburgu trwać będzie do 21 lipca, a 19 lipca mecze mają rozpoczynać się o 12:00.

seboes 507

seboes

Użytkownik
tenis ATP 19:00
mecz: Karlovic - Sijsling
typ: Karlovic +2.5 gem ✅ 6-3 7-6 ✅
kurs:1.72
Bet365
Analiza:
Spotkanie 1/8 finału turnieju na kortach twardych w Bogocie. W tym spotkaniu zmierzy się 34- letni Chorwat Karlovic z osiem lat młodszym Holendrem. Sijsling jest obecnie na swoim najlepszym miejscu rankingowym w karierze. Zaliczył on kilka niezłych rezultatów w dobrych turniejach, dlatego teraz nie ma on żadnych problemów by być rozstawionym w turnieju takim jak ten w Kolumbii. Chorwat dopiero w lipcu powrócił do gry po trzech miesiącach przerwy spowodowanej kontuzją. Trzeba przyznać, że dobrze się prezentował w poprzednim tygodniu. Wygrał z Roger-Vasselenem, Pospisilem i przegrał dopiero po dwóch tie breakach z Isnerem. We wczorajszym pojedynku przy swoim serwisie wygrał 50 piłek na 57. Zanotował 20 asów a celność pierwszego podania wyniosłą 77%. Jeżeli dzisiaj będzie podobnie to nie widzę innej metody na wygranie tego spotkania przez faworyzowanego Holendra jak więcej szczęścia w tie breakach. Sijsling gra ofensywnie i ma dobry także dobry serwis lecz dopiero niedawno tak naprawdę ustabilizował formę. Nie jest to jakiś mistrz tenisowy 3-4 miesiące temu przegrywał po 2-0 z przeciętniakami takimi jak: Kuznetsov, Levinne, Reynolds, także Karlovic wg. mnie może się tutaj pokusić nawet o zwycięstwo. Polecam handi gemowe będę dzisiaj grał to jak na swoje warunki za grubo ???? .

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Jest informacja, że Jerzyk ma zjawić się w piątek w Sopocie więc trzeba grać na Haase, proste. Kubot już odpadł, Janowicz w deblu również. Sezon na mączce już się zakończył, pora przygotowywać się na kortach twardych stricte pod USO. JJ inkasuje wpisowe i kierunek Polska. Zresztą Holender to nie chłopiec do bicia, na French urwał Polakowi seta gdzie Jerzy grał na 100%, sądzę, że tutaj te 100% nie będzie widoczne u JJ.
Jerzy Janowicz - Robin Haase @3,75⛔ 6:4,3:6,7:6(4) Expekt
e/ to wyglądało jak zabawa ze strony JJ np. 3 DF podczas 1gemu! ale jednak wygrał... dziwne ale jutro już popłynie z taką grą z Verdasco ;)

B 2,2K

barichello

Użytkownik
takie małe podsumowanie tego co się dzieje/działo z udziałem Polaków w Hamburgu
- Debliści Jerzy Janowicz i Tomasz Bednarek na pierwszej rundzie zakończyli udział w Hamburgu
- Łukasz Kubot odpadł w singlu. Obecnie trwa jego pojedynek deblowy i 1 set przegrany, więc nie wróżę im sukcesu.
- debel Frytka Matkowski przeszli do kolejnej rundy
Haase po Roland Garros dwukrotnie osiągnął finał na mączce, tyle że na szczeblu CH.
Janowicz po trawiastej przygodzie nie grał jeszcze na ziemnej nawierzchni. Podobnie było w przypakdu Seppiego oraz Youzhnego obu panów nie ma już w Hamburgu. Rysuje się lekkie value na Haase.
Haase 3.00

midq 677

midq

Użytkownik
Karlovic - Sijsling
Krótka piłka, spotkanie dwóch zawodników o bardzo dobrym serwisie. Oglądałem wczoraj Ivo i 2 asy na gema to była norma. Sijsling również bardzo dobrze serwuje. Dr. Ivo wraca do dobrej formy, będzie go bardzo ciężko przełamać. Chorwat już jednak swoje lata ma i o przełamanie dobrze serwującego Igora też będzie trudno. Jak dla mnie 2 całkiem ciekawe bety na ten mecz to:
TB w 1 secie @ 2,62 Bet365 ⛔
TB w meczu @ 1,57 Bet365
✅

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Watpie, zeby JJ odpuscil turniej w ktorym pula wynosi 1 mln euro.
nie musi odpuszczać, może sportowo przegrać, bo na mączce Haase bywa bardzo groźny. Na twardej nawierzchni nie brałbym tego typu pod uwagę. na mączce serwis Jerzyka już nie będzie taką extra bronią jak na trawie. Haase zdecydowanie lepsze osiągnięcia na mączce na szczeblu ATP, w CH z resztą też. Jak już pisałem, Janowicz nie ograny z cegłą po trawie, więc ruszanie go po takim niskim kursie, bo robi w ostatnim czasie furorę i być w niego ślepo zapatrzonym, bo panuje Jerzykomania może okazać się być zgubne. Po za tym darmo nie przyjedzie pograć do Sopotu, więc sponsorzy na pewno też mu coś zrekompensują ;)

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#12#
Roberto Bautista-Agut - Fernando Verdasco ✅
Kurs: 1.40
Po krótkiej przerwie czas na odnowienie analiz z tenisa. Pod lupę wziąłem dzisiejsze spotkanie Verdasco z Bautistą. Moim zdaniem wyraźnym faworytem jest Fernando, który po Wimbledonie bardzo dobrze zaprezentował się w Bastad. Co prawda przegrał tam z w finale z Berlocqiem, ale po drodze pokonał Almagro oraz Dimitrova. Bautista w ostatnich tygodniach gra przeciętnie, żeby nie powiedzieć słabo. Turniej w Stuttgarcie może zaliczyć do bardzo udanych, jednak zawdzięcza to głównie z uwagi na łatwą drabinkę. Pokonanie Klizana w takiej formie, jaką prezentuje w tym sezonie nie jest czymś nadzwyczajnym.
Będzie to ich pierwsze oficjalne spotkanie na korcie, więc nigdy do końca nie wiadomo jak potoczą się losy meczu. Zaletą u Verdasco będzie serwis (leworęczny) oraz cierpliwa gra w wymianach. Roberto również gra bardzo dobrze, lecz nie posiada takiego asortymentu zagrań jak Dasco. Techniką i doświadczeniem na pewno góruje starszy o 5 lat Hiszpan.
Moim zdaniem spotkanie może skończyć się zarówno w dwóch szybkich setach, jak i rywalizacja może trwać aż do ostatniej piłki. Największą niewiadomą przed meczem jest dyspozycja dnia Fernando. Tenisista potrafi rozgrywać fenomenalne spotkania, ale również zagrać bardzo słabo. Jego nierówna forma przysparza mu nie małych kłopotów, ale już taki jego &quot;styl&quot;. Mimo wszystko uważam, że powinien wygrać ten mecz i awansować dalej.​

Otrzymane punkty reputacji: +2
midq 677

midq

Użytkownik
Verdasco - Janowicz
Ciekawy mecz nam się jutro szykuje. Zarówno Fernando jak i Jurek są w bardzo dobrej formie, jednak jak dla mnie to Hiszpan jest faworytem tego meczu. Nawierzchnia na której się wychował to pierwszy jego atut (w ostatnim turnieju doszedł do finału, co tam zrobił to już inna bajka). Drugi atut według mnie to leworęczność. Z moich obserwacji wynika, że jednak bh jest dużo słabszą stronę Jurka i robi tam sporo błędów. Cierpliwy Nando będzie prawdopodobnie obijał krosami bh Janowicza, który dzisiaj męczył się ze sporo słabszym Holendrem Haase. Verdasco co prawda też rozegrał 3 setówkę ale Agut na ziemii to zawsze bardzo ciężki przeciwnik. Podsumowując według mnie jutro wygra Verdasco a kursy na to zdarzenie bardzo ładne.
Verdasco @ 2,05 betclic ✅ :cool:

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#13#
Dmitry Tursunov - Federico Delbonis ⛔
Kurs: 2.20
Tursonov spisuje się nadspodziewanie dobrze w Hamburgu i ma szansę na ćwierćfinał turnieju. Musi pokonać przeciwnika z poziomu challengera, jednak bardzo dobrze grającego na clay&#39;u. Rosjanin nie gra dużej ilości spotkań na tej nawierzchni, ale w aktualnej formie jest groźny i osiąga dobre wyniki. W I rundzie wyeliminował Andujara, by potem wygrać z Chardym. Delbonis pokonał mniej znanych Munoz-De La Nave oraz Reistera.
Dimitry z pierwszego serwisu gra świetnie, niestety jeżeli dochodzi do drugiego podania jest już trochę gorzej i ma problemy ze zdobywanie punktów. U Federico jest równomiernie, jednak jest to niższy poziom niż u Rosjanina. Przewagą Hiszpana będzie zapewne leworęczny serwis, który utrudnia return na ziemi, lecz tylko tym aspektem nie ma szans wygrać całego spotkania.
Mam nadzieję, że Tursonov utrzyma swoją dyspozycję i awansuje do dalszej rudny, czym osiągnie jeden z najlepszych wyników w tym sezonie.

#14#
Vasek Pospisil - James Duckworth ✅
Kurs: 1.44
Drugim spotkaniem na jutro jakie przeanalizowałem jest rywalizacja w Bogocie. Pospisil, który na hardzie gra swój najlepszy tenis rozegra mecz ze słabo spisującym się na tej nawierzchni Duckworthem. Australijczyk jest jeszcze bardzo mało doświadczonym zawodnikiem i rozegrał zaledwie 11 meczów rangi ATP. Kanadyjczyk również nie imponuje ilością, lecz na pewno jest w lepszej pozycji od swojego przeciwnika.
Na szczeblu challengerów wyraźną przewagę osiąga Vasek, który wygrywa ponad 65% swoich spotkań przy tylko 55% Jamesa. Oczywiście statystyki nie grają, jednak mają wpływ na wizję doświadczenia. Pospisil wyeliminował naszego Michała Przysiężnego po trzysetowej walce. Australijczyk wygrał nieoczekiwanie z Aljazem Bedene. Myślę, że był to jednorazowy &quot;wybryk&quot; Duckwortha i teraz będzie musiał zadowolić się tylko jedną wygraną w turnieju.
Sądzę, że Kanadyjczyk nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem rywala. Serwis to będzie kluczowy aspekt w tym meczu, obaj posiadają bardzo dobre pierwsze podanie i kto będzie w lepszej dyspozycji dzięki temu aspektowi w grze ma szansę osiągnąć przewagę. Aż 97% w meczu z Przysiężnym przy pierwszym serwisie to wspaniały wynik, James miał zaledwie 77%. Tutaj także mamy wyraźną różnicę na korzyść Vaska, który jak wcześniej wspomniałem powinien wygrać swoje spotkanie. Być może ujrzymy trzy sety, jednak moim zdaniem Pospisil powinien wygrać rywalizację w dwóch partiach.​

B 14

bartek0386h

Użytkownik
#13#
Dmitry Tursunov - Federico Delbonis
Kurs: 2.20
Tursonov spisuje się nadspodziewanie dobrze w Hamburgu i ma szansę na ćwierćfinał turnieju. Musi pokonać przeciwnika z poziomu challengera, jednak bardzo dobrze grającego na clay&#39;u. Rosjanin nie gra dużej ilości spotkań na tej nawierzchni, ale w aktualnej formie jest groźny i osiąga dobre wyniki. W I rundzie wyeliminował Andujara, by potem wygrać z Chardym. Delbonis pokonał mniej znanych Munoz-De La Nave oraz Reistera.
Dimitry z pierwszego serwisu gra świetnie, niestety jeżeli dochodzi do drugiego podania jest już trochę gorzej i ma problemy ze zdobywanie punktów. U Federico jest równomiernie, jednak jest to niższy poziom niż u Rosjanina. Przewagą Hiszpana będzie zapewne leworęczny serwis, który utrudnia return na ziemi, lecz tylko tym aspektem nie ma szans wygrać całego spotkania.
Mam nadzieję, że Tursonov utrzyma swoją dyspozycję i awansuje do dalszej rudny, czym osiągnie jeden z najlepszych wyników w tym sezonie.

#14#
Vasek Pospisil - James Duckworth
Kurs: 1.44
Drugim spotkaniem na jutro jakie przeanalizowałem jest rywalizacja w Bogocie. Pospisil, który na hardzie gra swój najlepszy tenis rozegra mecz ze słabo spisującym się na tej nawierzchni Duckworthem. Australijczyk jest jeszcze bardzo mało doświadczonym zawodnikiem i rozegrał zaledwie 11 meczów rangi ATP. Kanadyjczyk również nie imponuje ilością, lecz na pewno jest w lepszej pozycji od swojego przeciwnika.
Na szczeblu challengerów wyraźną przewagę osiąga Vasek, który wygrywa ponad 65% swoich spotkań przy tylko 55% Jamesa. Oczywiście statystyki nie grają, jednak mają wpływ na wizję doświadczenia. Pospisil wyeliminował naszego Michała Przysiężnego po trzysetowej walce. Australijczyk wygrał nieoczekiwanie z Aljazem Bedene. Myślę, że był to jednorazowy &quot;wybryk&quot; Duckwortha i teraz będzie musiał zadowolić się tylko jedną wygraną w turnieju.
Sądzę, że Kanadyjczyk nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem rywala. Serwis to będzie kluczowy aspekt w tym meczu, obaj posiadają bardzo dobre pierwsze podanie i kto będzie w lepszej dyspozycji dzięki temu aspektowi w grze ma szansę osiągnąć przewagę. Aż 97% w meczu z Przysiężnym przy pierwszym serwisie to wspaniały wynik, James miał zaledwie 77%. Tutaj także mamy wyraźną różnicę na korzyść Vaska, który jak wcześniej wspomniałem powinien wygrać swoje spotkanie. Być może ujrzymy trzy sety, jednak moim zdaniem Pospisil powinien wygrać rywalizację w dwóch partiach.​
Nie mówie ze typy są złe ale w analizie same suche statystyki.
Skad sie bierze 97% pkt Pospisilia po pierwszym serwie. Bierze sie stad ze po drugiej stronie siatki stał gracz ze słabym returnem. Taki procent serwisowy Kanadyjczyka to jest ujma dla ołówka. Co do meczu Del Bonisa z Tursunovem zapomniałes napisac ze Del Bonis dzis wygral z Robredo Ale co tam taki mały szczegół...

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
W sumie to źle nie wygląda kurs na Federera na wygraną w całym turnieju 2.10 ???? Martwi mnie tylko ta zmiana rakiety i fakt, że musi się przystosować, więc taki &quot;na przetarcie&quot; turniej to może być. Gdyby nie ten fakt to chyba bym to spróbował, bowiem w Hamburgu zawsze dobrze mu szło (bodajże 4 wygrane), a gdy przegrał to z Nadalem w finale. Na papierze - nie ma mu kto zagrozić w tym turnieju, jednakże obawiam się co będzie z ta rakietą ????

edit: chyba lekko to spróbuję, bez szaleństw jakiś ze stawką ???? Zasadniczo, polecam ten typ.
edit2: 5 razy wygrał Federer w Hamburgu ????

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Jerzy Janowicz – Fernando Verdasco
Typ: over 21,5 gems
Kurs: 1,65 | Pinnacle

ZWROT
Będzie to pierwsze spotkanie tych zawodników na korcie. Uważam, że obaj mają porównywalne szanse na wygraną, a o zwycięstwie zadecydują szczegóły. Spodziewam się zaciętego meczu, a przede wszystkim długich gemów.
Obaj w 1 rundzie mieli problemy ze swoimi przeciwnikami. Ostatecznie jednak wygrali w 3 setach. Zarówno Janowicz jak i Verdasco Wimbledon mogą zaliczyć do udanych. Hiszpan po pożegnaniu Londynu postanowił spróbować swoich sił w Stuttgardzie, gdzie dotarł aż do finału. Rozegrał tam kilka ciężkich spotkań i może lekko odczuwać skutki poprzedniego tygodnia.
Janowicz po Wimbledonie postanowił trochę odpocząć i myślę, że to była słuszna decyzja. W Hamburgu w 1 rundzie miał ciężkie przetarcie z Holendrem Robinem Haasem, ale uważam, że to pozwoliło mu przestawić się z kortów trawiastych na cegłę.
Nie ma co ukrywać, ciężko wskazać zwycięzce tego spotkania. Zapowiada się ciekawe spotkanie, bardzo prawdopodobnie, że kończone w 3 setach.

berdshit 3,4K

berdshit

Użytkownik
Fabio Fognini- Marcel Granollers 2 +1,5 seta 1,526 Sportingbet

Fabio jest uznawany w tym meczu przez bukmacherow za faworyta. Przemawia za tym wygrany turnej w Suttgarcie, oraz wygrana z takimi zawodniami jak Haas lub Kohlschreiber. Osobiscie nie zgadzam sie z faworyzacja Fogniniego i tym samym proponuje postawic cos w strone Hiszpana, ktory w swojej karierze osiagnal znacznie wiecej na mączce niz uwazany za wirtuoza tej nawierzchni Fabio. Wygral 3 turnieje rangi ATP, ma bardzo dobre H2h 4:1 oraz tez jest w bardzo dobrej formie o czym swiadcza wygrane z Seppim i Belluccim.

Proponuje tez postawic over 21,5 gema w meczu lub czysty win Marcela Granollersa 2,625 Sportingbet

Procent pierwszego serwisu Groszka- tragedia????

R 41

ronni1000

Użytkownik
Federico Delbonis - Dmitry Tursunov 1.55 Tobet✅✅
Według mnie Delbonis jest tutaj faworytem. Leworeczny argentynczyk co warto zaznaczyc w poprzedniej rundzie pokonał Robredo, pozatym w tym sezonie gra zdecydwoanie wiecej od Tursunova na ziemi. To jest nawierzchnia,ktora bardzo mu odpowiada. BH rosjanina nie jest rewelacyjny dlatego tez fakt ze bedzie grał z leworęcznym zawodnikiem mu nie pomaga. Zdecydwonie gram w strone Delbonisa ????

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
J.Janowicz vs F.Verdasco / 1st Set Total Games - Over 9.5 @ 1.65 Marathon ✅

Mecz zapowiada sie na bardzo zaciety do samego konca, nie sadze, by ktorys z zawodnikow odpusil to spotkanie, dlatego mysle, ze oba sety, lub nawet trzy beda overowe. Mysle, ze zarowno Jurek, jak i Fernando zaczne gre na pelnej koncentracji juz od pierwszej pilki i nie zobaczymy przelamania przez pierwsze 3-4 gemy. Ciezko mi wytypowac tutaj faworyta, ale jakbym musial obstawic, wybral bym Verdasco. Od Wimbledonu trzyma on solidna, rowna forme, jest bardziej doswiadczony i ma zdeecydowanie lepsza obrone. Bardzo mozliwy tie break w meczu. Mam nadzieje, ze JJ zagra swoj najlepszy tenis i latwo nie odda tego pojedynku, przed wyjazdem do Sopotu... ????

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Guillermo Garcia-Lopez v Nicolas Almagro Typ: Powyżej 20.5 @ 1.72 bet365 ⛔ 2-6 3-6 :;/: Gamoń GGL...

Trochę nie rozumiem tak niskiej linii na over w tym meczu . Prz ecież ani Almagro nie jest taki mocny, ani Garcia-Lopez taki słaby. Pewnie buki sugerowały się długiem okresem posuchy w formie Hiszpana, ale przecież ostatnio GGL notuje mały renesans formy. W każdym razie w Hamburgu na razie nie można mieć do niego żadnych zastrzeżeń: w pierwszym meczu bez problemu odprawił swojego rodaka Gimeno-Travera, a wczoraj sprawił małą niespodziankę dość pewnie ogrywając Jużnego. Obaj spotkali się przed paroma dniami w Bastad i tam w trzech setach wygrał Almagro. Podobny scenariusz niewykluczony jest również w dzisiejszym meczu, zwłaszcza, że w ich długiej historii bezpośrednich meczów wszystkie kończyły się wynikiem overowym, a tylko raz zawodnicy nie podzielili się setami... Nie widzę większych przeszkód, by ta overowa tradycja miała być dzisiaj podtrzymana , tym bardziej, że linia wystawiona bardzo korzystnie . Obaj nieźle serwują i niełatwo ich przełamać , wystarczy jeden przedłużony set, by przekroczenie linii było bardzo prawdopodobne nawet w dwóch setach, a jeśli panowie znowu podzielą się setami, to jest to wł aściwie pewne.

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Tursunov - Delbonis 1 2.45
Pinnacle

Dla mnie kurs na Tursunova jest zdecydowanie przesacowany. Kim jest Delbonis by stawiać go w roli mocnego faowryta ? Pokonał Robredo, to fakt, ale należy zwrócić uwagę, że Tommy po świetnym okresie wiosennym chyba troszkę obniżył loty czego zwiastunem była już gładka porażka z Ramosem. Do tego należy zwrócić uwagę, że rok temu w Hamburgu argentyńczyk również odprawił z kwitkiem Robredo i na dobrą sprawę są to jego największe osiągnięcia na kortach w Europie bo co prawda sporo gra na clayu, ale są to raczej turnieje w Ameryce Południowej gdzie ogrywa zawodników o dużo niższych umiejętnościach niż Dmitry Tursunov. Z zawodników pierwszej setki w tym roku Delbonis pokonał jedynie Pelle, Souse i Montanesa i doprawdy dziwi mnie, że jest stawiany w roli faworyta z solidnym Tursunovem. Rosjanin wygrał już z wyżej stawianymi Andujarem i Chardym i nie widzę konkretnych powodów dla których dziś sytuacja miałaby się nie powtórzyć, tym bardziej, że obydwaj wymienieni to zawodnicy po prostu lepsi od Delbonisa. Dla mnie 55-45 w stronę Tursunova i kurs blisko 2,5 biorę bardzo chętnie.

edit: już ok 2.8 wisi ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom