>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Hamburg, Atlanta, Gstaad 27.07.2015-02.08.2015

Status
Zamknięty.
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Delbonis - Thiem 2.28 2/10 maraton⛔
Delbonis w 2013 roku gral w tym okresie bardzo dobrze, super turniej w Hamburgu, teraz gra w Gstad. Generalnie jego kariera nie poszlo w tym kierunku jak wiekszosc sadzila, pamietam jak pisalam o nim wlasnie dwa lata temu, ze to sredni grajek z ograniczonym talentem. No i sprawdzilo sie (przy okazji warto sprawdzic jak mnie hejterzy wtedy pojechali no i ciekawe gdzie Ci fani delbo sa...). W ostatnich tygodniach Argentynczyc wyglada lepiej. Zaciete mecze w Madrycie i Rzymie, w Genevie pokonal Wawrinke, French Open 5 setowka z Monaco, wygrany turniej w Mediolanie i wygrana z Trocikim w Dawis Cupie. Nie wyglada to zle. Thiem wygral w Umagu i moze tutaj odczuwac zmeczenie. Jego forma nie byla przed Chorwacja za wysoka, zawiodl tez mocno w Davisie takze nie wierze w jego bardzo dluga dobra serie.

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Carreno-Busta✅ 1.60 Unibet
Kurs mi odpowiada Haase widziałem w starciu z Marcelem Granollersem i to Hiszpan przegrał mecz na własne życzenie wyrzucając banalne piłki po autach, Haase to dla mnie przeciętniak nad przeciętniakami, w tym meczu wygra regularność dobra defensywa i lepszy tenis, Hiszpan ostatnio w niezłej formie bo wygrany w cuglach Challenger w Poznaniu i rozbicie w pyl Youzhnego, Haase nie pokonał ostatnimi czasy nikogo groźnego na mączce i moim zdaniem zbierze solidne baty od MISTRZA DEFENSYWY

Otrzymane punkty reputacji: +30
maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Becker vs Sela 1 @ 2.0 Otobet
Stawiałem już raz na Benia w tym turnieju i zawiodłem się zachowaniem Berrera. Nic mu nie było z serwisem sobie nie radził, a każde bieganie do siatki kończyło się, że Becker dawał się mijać no, ale niestety krecz zwrot te sprawy do rzeczy. Sela popisał się w meczu z rybą w jakiej jest formie a raczej formalinie. Dla mnie Benio jest bardziej klasowym graczem, który swoje ma już na karku. Grywa co raz mniej czasem ewidentnie odpuszcza, ale zachowuje w każdym momencie chłodną głowę. Po tym jak grał z Berrerem widać było, że nie zamierza odpuszczać w tym turnieju ani trochę. Mocny serwis to główna broń w meczu z Berrerem 91%! pierwszego serwisu to o czymś świadczy. Ciężko wyobrazić sobie inny wynik jak 2:0 po tym co reprezentował sobą Sela.
Ps: Szanuje twoje typy &quot;maykixd&quot;, ale chyba wpadłeś w płapkę po trafieniu paru zakładów z pięknym kursem przez co zacząłeś grać po kilka zakładów dziennie co niszczy twój dobytek, a ciebie prędzej czy później doprowadzi do nerwicy i bankructwa. Lepiej 1-2 dziennie a skutecznie.
Nie zebym byl na ⛔ po prostu ogladalem mecz debla i widzialem co robil Pospisil ???? przez ktorego utopilem kase, bo Sock ciagnal sprawe az milo, ale to za malo ???? a szkoda, bo na papierze wygladalo to pozytywnie, a to ile sie gra nie ma znaczenia, bo jak sie wie co grac to i tysiac zakladow dziennie da zysk ???? poza tym nie tez zebym plakal, tylko na postawie Pospisila we wczorajszym deblu opieram swoj typ, teoretycznie powinno mu bardziej zalezec niz na singlu, bo tu nic nie osiagnie :p a dal ciala po calosci, dlatego, zeby nie bylo offtopu dalej twierdze, ze Lu go zje ????

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Delbonis - Thiem &gt;&gt; 1,71 &gt;&gt; PinnacleSports
WYNIK 36 46 ✅✅✅ very easy!! :razz:

@edit
kolejny &quot;zaskakujący&quot; mecz Thiema...
Ciekaw bardzo jestem ile razy jeszcze Roxanne powtórzy się z opinią o Thiemie, jak to &quot;zawiodl tez mocno w Davisie&quot;??? Chyba trzeci raz z rzędu o tym wspomina i zaczyna się to robić już nudne...
Co do Delbonisa to wg mnie nie jest tak &quot;różowo&quot; jak to wyżej zostało opisane... &quot;Zacięte mecze w Madrycie i Rzymie&quot;??? W Madrycie jeszcze się zgodzę, że zagrał zacięty mecz z Belluccim, ale w Rzymie z kim zagrał taki zacięty mecz??? Owszem wygrał turniej w Mediolanie, ale żeby być precyzyjnym, to był to Chellenger, w którym Delbonis na prawdę nie miał z kim przegrać, więc czy to taki super wyczyn? Jak dla mnie to aktualna dyspozycja Delbonisa jest mocno przeciętna, co udowodnił mecz z zeszłego tygodniu z Cuevasem, gdzie w trzecim secie przegrał do zera... Oglądałem ten mecz i mimo, że Pablo przegrał drugą partię to miałem wrażenie, że cały czas kontroluje to spotkanie.
O Dominiku pisałem sporo ostatnio przy okazji turnieju w Umag, który to wygrał i o tym już na pewno warto wspomnieć ???? Ba, wygrał i w Nicei, gdzie pokonał m.in. Gulbisa, Isnera i L. Mayera!! Jak na jego wiek to fantastyczny wynik (dwa wygrane turnieje ATP 250 w roku), a bilans 14-5 w tym roku na clay na poziomie ATP robi wrażenie! Chłopak wg mnie ma ogromny potencjał i mimo, że jest jeszcze bardzo młody to już potrafi kontrolować swoje emocje i potrafi zagrać bardzo dojrzale. Wielu umniejszało jego wygrane w Umag, że niby krecze, że miał szczęście, że &quot;Gra dalej bo Lajovic skreczowal&quot; itd... Powtórzę co pisałem wcześniej: Lajovic skreczowal bo kompletnie nie radził sobie z dobrze dysponowanym Thiemem i tyle! Nic mu nie było pod kątem zdrowia, bo oglądałem to spotkanie i w pierwszym secie Serb robił co mógł a ugrał tylko gema. W meczu z Haiderem-Maurerem oprócz walki w pierwszym secie Andreas był tłem dla Thiema. W niczym zatem te krecze nie umniejszają wygranych Thiema, bo w tych spotkaniach był znacznie lepszy od rywali.
Co do aspektu fizycznego, to sorry, ale ostatni mecz grał niedzielę, a więc miał bite trzy dni na odpoczynek, a dla takiego młodego zawodnika to z pewnością jest wystarczający okres. Z Chorwacji do Szwajcarii Thiem podróżą też się raczej nie zmęczył, więc takie opowieści o można między bajki włożyć... Podsumowując, ja idę w stronę zawodnika, który w mojej opinii jest teraz w lepszej formie.

Otrzymane punkty reputacji: +15
techn9cian 687

techn9cian

Użytkownik
Goffin - Zeballos
Zeballos +5 1.64 Pinnacle
over 21.5 2.15 Pinnacle

Buki wystawiły bardzo ciekawe kursy na to spotkanie. Ja rozumiem, rankingi i w ogóle, ale dawać 1.20-4.33 w takim meczu to chyba jakieś nieporozumienie. O Zeballosie pisane było ostatnio sporo, forma jest, pewna wygrana w 1 rundzie z Rublevem była.
Dzisiaj wraz z Duranem wygrali 2:0 w deblu, gdzie szanse były bardzo wyrównane.
Niespodzianką może być za to forma Goffina. Po Wimbledonie grał tylko jedno spotkanie na clayu, gdzie uległ Benoitowi Paire, któremu coś dziwnego zaczęło się dziać w ostatnim czasie. Wcześniej na mączce Goffin grał na French Open, gdzie niespodziewanie odpadł z Chardym, nie ugrywając nawet seta.
Mam wrażenie, że Goffin może nawet specjalnie puścić seta Zeballosowi, tylko po to, żeby lepiej poczuć kort w Hamburgu Gstaad ofkors. Żeby tylko potem nie puścił całego spotkania :grin:
Istomin - Sousa
Sousa 1.61
✅ &quot;izzi&quot; ????????
Bet na Souse jest bardzo prosty i każdy, kto chociaż trochę zna się na tenisie, postawiłby coś w strone Portugalczyka. Istomin gra na clayu niezbyt imponująco, ostatnio pokonał jedynie młodego Schwartzmana (w sumie to trochę wstyd dla Argentyńczyka, że oddał 2:0) i Almagro, który po kontuzji gra kiepsko. Sousa zameldował się w finale turnieju w Umag, gdzie po poległ z Thiemem. Portugalczyk jako underdog wygrał z Seppim, Fogninim i Bautistą. Wydaje mi się to bardzo przyzwoitym wynikiem, biorąc pod uwagę, że wszyscy trzej preferują clay i właśnie na tej nawierzchni wygrywali najwięcej spotkań. Jeśli Sousa zagra swoje, a Istomin nie odpali z jakimś mega meczem, to zwycięstwo tego pierwszego powinno być formalnością.
Carreno-Busta - Haase
over 21.5 1.75
✅
Ciężko nie zagrać takiego betu. Haase po horrorze w 1 rundzie, gdzie wygrał mecz przegrywając pierwszego seta 6:1, dostaje do gry kolejnego Hiszpana.
Carreno pierwszy mecz to spacerek z Youzhnym, który w sumie nie bardzo wiedział dlaczego jest na korcie. Mecz bez historii.
Panowie grali ze sobą na clayu w Barcelonie 2 lata temu, gdzie 2:1 wygrał Carreno-Busta. Tutaj może być bardzo podobnie. Haase broni punktów, Carreno jest głodny zwycięstw.

Otrzymane punkty reputacji: +1
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Bury/Istomin 1,72 William Hill
Bednarek tragiczny na serwisie nie wiem jakim cudem ten duet w parze z przeciętniakiem na returnie i serwisie Francuzem Junaidem pokonali Gonzaleza/Sa ale jak tak przekminie sprawę to ta para również jest żałosna i wygrali żałosny turniej w Umag, w 1 rundzie Białorusin wraz z Uzbekeim pokonali finalistów z Umag dosyć pewnie czyli naszego rodaka Fyrstenberga i sensownego debliste z Meksyku których cenie bardziej w deblowej hierarchii i finalistów z Bastad Kolumbijczyków Cabala i Faraha myślę że to będzie dosyć pewny bet bo Bednarek w tragicznej formie po urazie i jeśli Uzbek traktuje ten turniej dosyć poważnie to powinni gładko ograć taką sklejkę jak Bednarek i Junaid

Edit: Śmierdzi mi mecz Jao Sousy choć uzbek na cegle to cienki zawodnik ale koniec końców czuje w tym meczu walkę szósty zmysł mi tak podpowiada

conors 5,6K

conors

Użytkownik
Jerzy Janowicz - Pablo Cuevas,
Typ: pow.2,5 seta@2,45@✅✅✅
Typ: 1:2@3,95✅✅✅

/ Dzięki mario_pl i qbali za czujność. Przepraszam za pomyłkę w analizie. Szop oczywiście w Halle wygrał na zielonej trawce, ale dziś na czerwonej cegle - zgodnie z przewidywaniami - nie dał rady.../

Granie na Urugwajczyka w Hamburgu wygląda dość pewnie, ale kurs@1,31 to słabizna. Ryzyko zbyt duże, niewspółmierne do ewentualnego zysku, bo z Jurkiem - jak wszyscy dobrze wiemy - różnie bywa. Odpali i typ diabli wzięli.

Oglądałem mecz Janowicza w I rundzie z Japończykiem Taro Danielem. Zagrał znakomity tenis. Mocno, do przodu. Trafiał, a wiele piłek było poza zasięgiem Japońca, który nie jest przecież kimś anonimowym w tenisowym światku. Polak dał mu srogą lekcję.

Cuevasa to inna półka, ale domonizować go nie należy. To bardzo solidny gracz, świetnie gra zwłaszcza na kortach ziemnych, ale jak dostanie człowieka który mocno trafia, to nie ma zbyt wiele do powiedzenia. W Bastad zmiótł go z kortu B. Paire. To gracz o podobnym stylu i charakterystyce gry co JJ. Oczywiście ma teraz swoje 5 minut, ale jeżeli chodzi o szarpany styl gry, skróty, mocny serwis widzę dużo podobieństw. Oprócz backhandu, bo Francuz zawodowo nim zamiata i wygrywa najważniejsze punkty.

Tak czy inaczej seta Szop ma szansę złapać, może to być nawet pierwszy set. Widzę szansę dla Jurka też z tego względu, że gra na korcie centralnym, pod dachem. Warunki sterylne, nie wieje, słońce nie razi. Janowicz lubi takie halowe okoliczności przyrody. Lubi wyzwania. Faworytem nie jest. Powalczyć powinien.

Oczywiście typ ryzykowny, bo zawsze jest możliwość, że któremuś wystarczą dwa sety. Znając jednak Janowicza i klasę silnego przebijacza-ziemniaka Cuevasa oraz to, że Jurek to nie Paire zakładam, że po rozegraniu dwóch setów będzie 1:1. Potem pewnie Urugwajczyk przeciąnie linę na swoją korzyść, bo im dłużej mecz będzie trwał, tym bardziej Janowicz zacznie się mylić, również na serwisie.

H2H 1:0 dla Cuevasa, przegrał JJ niedawno z nim w Halle. Martwi mnie trochę jedynie to, że Jurek siedzi jak ta sierota w Hamburgu. Zagrał pierwszy mecz w poniedziałek i czeka, czeka. Mam nadzieję, że się nie spali w blokach.

Otrzymane punkty reputacji: +45
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Janowicz J. - Cuevas P. -1.5 seta 2 @1.98 Pinnacle⛔⛔
Niestety, w drugim secie posypał się Cuevas
Oduczyłem się ostatnio grania na DW, ale to mnie skusiło. Janowicz przebrnął pierwszą rundę bez większych problemów. Taro Daniel to jednak nie jest ten poziom co Jerzyk. A Polak też przecież nie prezentuje się nie wiadomo jak na cegle. Nie wytrzymuje długich wymian i to będzie w tym meczu ważne. Cuevas potrafi fajnie budować akcje, rozrzucać rywali po korcie by w końcu zaatakować. Przy niezbyt dobrym poruszaniu się Kaprala na korcie będzie to oznaczać punkty dla Pablo. Wiadomo też, jak lubi grać swoimi ulubionymi dropszotami. Czasem wychodzą, czasem nie. Jednak ile tak można grać ja się pytam? Cały czas one wychodzić nie będą, nie da się w jednakowy sposób zdobywać punktów. Zresztą generalnie Jerzy nie lubi grać na clayu, nie osiąga tutaj dobrych wyników. Moim zdaniem turniej w Atlancie by mu moim zdaniem bardziej odpowiadał. W tym roku po raz trzeci przechodzi 1 rundę turnieju na cegle i zapewne po raz trzeci skończy swój turniej na tej fazie. Cuevas walczy o zbyt wiele by tutaj polec. Mączka hamburska nie należy do najszybszych, spodziewam się całkiem gładkiej wygranej Urugwajczyka. Powiem tak - sporo Jerzego bez straty seta potrafili ogrywać Darcis czy Sousa, to tym bardziej jest w stanie dokonać tego Cuevas. A po kursie prawie 2 ciężko tego nie spróbować.
Thiem D. + Peya A./Soares B. @2.41 Unibet✅✅
I jeszcze Souse z poprzednich analiz na ✅ ;)
Thiem serio niezła forma, wygrana w Umag po dobrych meczach. Nie ma mowy o zmęczeniu, podróży długiej nie miał, 3 dni na odpoczynek więc jest świeżutki. Cegła to generalnie jego żywioł. Chłopak jest młody, zdolny, stale robi postępy, w przyszłości może być z niego topowy gracz. Jego rywal daleko jest od dobrej formy. Do czasów świetności już chyba nie nawiąże. Nie jest to zbyt techniczny zawodnik, z drewnianym BH, przynajmniej według mojej opinii. Coś ostatnio pogrywał, ale mecz z Rogerio Dutrą da Silva i przegrana 0:6 z Cuevasem w jednym z setów zniechęciła mnie do stawiania na niego na długo. Kurs na Dominica jest promocją, zdecydowanie warto go pobrać.
Krótko bo z sił opadam. Peyki ostatnio w Hamburgu nieźle się spisali, byli w finale gdzie jednak polegli. Teraz niezła forma, pewna wygrana nad duetem Kubot/Chardy, którzy na cegle potrafią grać i postawili mimo wszystko trudne warunki. Nie udało im się jednak zwyciężyć, a szkoda. Klizan i Rosol nie grają ze sobą razem, to ich pierwszy wspólny turniej, nie licząc Wimbledonu, gdzie zagrali aż 3 gemy po czym skreczowali. Już jednak ograli Draganjów bardzo pewnie. Obaj mają niezłe umiejętności, jednak w mojej opinii to austriacko-brazylijski duet jest zdecydowanym faworytem i to oni awansują do kolejnej rundy.

kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Nadal R. - Vesely J. 1 @ 1.06 ✅ ✅ ✅
Peers J./Murray J. - Moser F./Struff J-L. 1 @ 1.30 ✅ ✅ ✅
]Rosol L./Klizan M. - Peya A./Soares B. 2 @ 1.40 ✅ ✅ ✅

AKO : 2.02 Williamhill ✅ ✅ ✅
O Nadalu nie trzeba się zbędnie rozpisywać, bo to typ na podbicie kursu i nie widzę jakiejkolwiek możliwości żeby przegrał jutro z Veselym, który zwyczajnie nie ma startu do Nadala nawet w takiej formie w jakiej Hiszpan znajduje się obecnie. W pierwszym meczu z Verdasco wyszedł z maksymalnych tarapatów gdzie Dasco w pierwszym secie grał po prostu fantastycznie, uderzenia na pełnej mocy, gonienie Nadala po korcie, prowadzenie gry i po prostu świetny mecz w wykonaniu Verdasco. Po pierwszym secie do głosu doszedł Nadal, który już od początku do końca rozdawał karty wobec powszechnie znanej kontuzji mózgu Dasco - który po swojej świetnej grze zwyczajnie zaciągnął ręczny i został rozjechany przez Nadala. Jeśli Rafa nie poległ z tak dysponowanym Dasco jak w pierwszym secie to wątpię żeby tutaj mógł przegrać z kimkolwiek, a już na pewno nie z graczem pokroju Veselyego, który zdecydowaną większość spotkań z lepszymi zawodnikami na tej nawierzchni kończy dzwonem.

Śledziłem dzisiejszy mecz Peers/Murray (za pośrednictwem livescore) i trzeba przyznać, że chłopaki mieli spore problemy ze utrzymaniem swojego serwisu i w pierwszym secie Mayer/Vesely mieli 2 piłki setowe ale niestety nie dali rady dociągnąć swojego serwisu i skończyli z przegranym TB, a następnie wtopionym następnym setem. O Murrayach nie trzeba dużo mówić, bo to stała para, która w przeciągu 3 sezonów rozegrała razem 162 mecze. Nie można powiedzieć tego o ich przeciwnikach czyli składaku który rozegrał do tej pory zaledwie 1 spotkanie właśnie w Hamburgu gdzie pokonali Ramosa i Seppiego. W moim odczuciu faworyt jest jeden i to wyraźny i są nim Peers/Murray. Ograni na światowym poziomie, grają z najlepszymi parami na świecie, świadczy o tym między innymi ostatni finał Wimbledonu w deblu. Jeśli chodzi o Struffa to żaden z niego deblista, w tym roku zaledwie 17 rozegranych spotkań, a w tym 12 zakończonych porażką. Frank Moser to doświadczony i wiekowy deblista, który w swojej karierze stoczył ponad 600 pojedynków deblowych ale ostatnie lata to już ciągły zjazd. W tym roku bilans 12/18 w dodatku za partnera ma przeciętnego Struffa, który koncentruje się na grze singlowej. Według mnie para z Niemiec nie ma podjazdu do takiej ekipy jak Murray/Peers.

Na koniec teoretycznie najtrudniejszy pojedynek w którym za faworytów upatruję uznany duet Peya/Soares. Za przeciwników mają Rosola, który w debla gra dość sporo ale też z bardzo słabymi rezultatami (w tym roku 11/16). Akurat jeśli chodzi o clay to czuje się tutaj najlepiej ale ciągle to zdecydowanie gorszy zawodnik od dwóch uznanych deblistów na których stawiam w jutrzejszym pojedynku. Jeśli chodzi o Klizana to znany jest przede wszystkim z tego, że potrafi zagrać bardzo dobre spotkanie ale i kompletnie olać mecz z góry na dół. Bardzo nieobliczalny zawodnik co traktuje zdecydowanie in minus. W dodatku też nie jest żadnym wielkim deblistą, spotkań trochę rozegranych ma ale również z marnym skutkiem i traktuje to jako dodatek do kariery singlowej. Jeśli chodzi o parę Peya/Soares to na clayu czują się bardzo dobrze, wystarczy powiedzieć, że to półfinaliści French Open w grze deblowej w 2013 roku. Jest to stała para, która ma ze sobą bardzo dużo rozegranych spotkań i doświadczeniem zjada składak w postaci Rosola i Klizana. Porównując dwa deble które typuje uważam, że większe problemy powinni mieć właśnie Peya/Soares ale z całą pewnością jestem przekonany, że ich doświadczenie i ogranie jest o wiele większe niż ich przeciwników. Jeśli chodzi o umiejętności to też wyglądają lepiej w porównaniu do swoich rywali także uważam, że powinni awansować do kolejnej rundy kosztem Rosola i Klizana.​

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dzisiaj w Gstaad bardzo możliwe same sensacje. ;) W Hamburgu może być tak, że w finale zagra kolejny raz Fognini z Nadalem, a jak dobrze wiemy Fabio już dwa razy pokonał w tym roku Rafaela.
ATP Atlanta:
Sela D. - Becker B.
Becker B. +1,5 seta ::: 1,50 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔
Becker B. ::: 2,25 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔

H2H 1:4 z lat 2009-2014. Jeden ma 30 lat, drugi 34, więc doświadczenie i walki na korcie zapewne nie zebranie. Nawet są podobnego wzrostu około 175-180 cm. Zapewne będzie dużo BP i wymian, a to w tenisie jest najlepsze niż oglądanie w akcji serwismanów gdzie poza podaniem nie ma na co innego popatrzeć.
Sela rok temu po raz pierwszy pokonał właśnie w Atlancie Beckera po 3 setach, ale warto podkreślić fakt, że wtedy Izraelczyk był w swojej życiowej formie. Doszedł do samego finału turnieju grając piękny tenis. Teraz wątpliwa jest jego forma i wątpię by była jak dobra jak z przed roku. W pierwszej rundzie pokonał emeryta, a bardziej pasuje tutaj słowo nawet rencistę Mardiego Fisha który od 2013 roku rozegrał jedno oficjalne spotkanie singlowe w Indian Wells tego roku, które oczywiście przegrał. Rok temu doszedł tutaj do półfinału więc obaj mają co bronić, ja jednak większe szanse daje Beckerowi.
Wynik: 7:5 6:3
ATP Gstaad:
Delbonis F. - Thiem D.
Delbonis F. +1,5 seta ::: 1,61 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔
Delbonis F. ::: 2,50 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔

Typuję przeciwko Thiemowi z jednego prostego powodu. Wygrał ostatnio turniej w Umag (już drugi w tym roku w wieku 21 lat - Brawo!), teraz będzie grał w Gstaad, a za tydzień będzie turniej w Kitzbuhel w Austrii czyli tam skąd pochodzi. Zapewne fani i kibice z kraju Hitlera oraz Bet-at-home zapewne będą chcieli zobaczyć swoją młodą gwiazdę tenisa i kto wie czy właśnie tam Thiem nie sięgnie po 3 tytuł, a wcale bym się nie zdziwił. Dlatego dzisiaj liczę, że opadnie z tego turnieju, bo co by nie mówić o Delbonisie to może na hardzie jest to totalny ogórek, to na mączce potrafi sprawić trudność nie jednemu zawodnikowi z czołówki. W tym okresie kiedyś zagrał genialny tenis dochodząc do finału w Hamburgu, teraz próbuje swoich sił w Szwajcarii. Thiemowi też się przydarzają wypadki przy pracy jak np. w Monachium gdzie przegrał już w 1 rundzie z Geraldem Melzerem (169 miejsce w rankingu).
Wynik: 3:6 4:6 @Edit: Może Thiem wygrał 3 turnieje pod rząd, kto tam wie.
ATP Hamburg:
Seppi A. - Mayer F.
Mayer F. +1,5 seta ::: 1,76 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅+1,52
Mayer F. ::: 3,15 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔ -1

H2H 3:1 z lat 2005-2014. Florian Mayer wrócił w tym roku po dłuższej przerwie od tenisa spowodowaną kontuzją, wyniki co by nie mówić jednak bardzo kiepskie. To jednak turniej w Hamburgu gdzie odnosił w przeszłości dość przyzwoite wyniki i gra przed własną publicznością, może wspiąć go na wyżyny umiejętności i przypomnieć jak się gra dobry tenis. W pierwszej rundzie pokonał już Montansa po 3 setach, a to dobrze wróży na dzisiejszy mecz.
Seppi rozegrał w tym roku tylko 3 mecze na mączce, z czego jeden tylko wygrał, właśnie z nieobliczalnym Klizanem który gra dobrze wtedy kiedy mu się chce. Być może Włoch Seppi będzie chciał uniknąć gry w następnej rundzie z jego rodakiem Bolellim. Liczę po prostu na zacięty mecz, przynajmniej 3 setowy.
Wynik: 4:6 6:2 6:3

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Delbonis - Thiem ---- Delbonis @ 2,44 Pinnacle ⛔
Argentyńczyk Delbonis ostatnio nie ma oszałamiających wyników. Wygrał challengera miesiąc temu, ale to chyba nie jest specjalne osiągnięcie. Ostatnio w Bastad doszedł do 2 rundy - wygrał z Dutrą Silvą, a potem przegrał z Cuevasem 2:1. W 1 rundzie w Gstaad pokonał reprezentanta gospodarzy Chiudinellego. Jak widać Delbonis gra solidnie, ale bez wielkich fajerwerków. Jego rywal Dominic Thiem wygrał w tym roku już 2 turnieje - Nicea i Umag. Turniej w Umag zakończył się w ubiegłą niedzielę, więc stosunkowo niedawno, a w przyszły poniedziałek rozpoczyna się turniej w austriackim Kitzbuhel gdzie Thiem broni punktów za finał i zapewne będzie chciał dobrze się zaprezentować. Aby dobrze wypaść nie może przyjechać na turniej nadmiernie zmęczony, dlatego myślę, że na turnieju w Gstaad nie da z siebie wszystkiego i zachowa siły na turniej w którym ma do obrony sporo punktów. Delbonis to wystarczająco dobry tenisista, by pokonać Thiema, no chyba, że Austriak zagra znowu tak dobrze jak w Umag wtedy mogą być kłopoty. Jednak liczę na odpuszczenie z jego strony tego turnieju. Natomiast co do Delbonisa to powinien być maksymalnie zmobilizowany by ograć tu Thiema. Sezon na kortach ziemnych dobiega końca i niedługo przenosiny na amerykańskie hardy, a jak wiadomo Delbonis tylko na mączce potrafi grać, więc to ostatnia okazja do zrobienia dobrego wyniku.
Nie odpuścił...

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Seppi 1,43 Pinnacle
Nie oszukujmy sie za Mayerem przemawia tylko to, ze gra u siebie. Chlop po kontuzji jest innym zawodnikiem,meczy sie w challangeracch jak wygrywa to po walce z zawodnikami z 2 setki rankingu. Tutaj gdyby Montanes zagral na swoim normalnym poziomie wygral by mecz w dwoch setach. 2r to i tak dobry wynik dla Floriana, niech wraca do challangerow i tam buduje swoj ranking. Seppi slabiutki bilans w tym roku na cegle, dopiero 4 turniej na cegle i to poprawi ten bilans. Jest 22 rakieta swiata, czas na jakis dobry wynik. Jak Florek nie bedzi mial jakiegos dnia konia co wszystko bedzie mu wychodzic to nie powinnien zagrozic solidnemu Seppiemu....

Otrzymane punkty reputacji: +10
machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Isner vs Stephanek 1 @ 1.33 bet365
Stephanek miał problemy z serwisem kolesia z 1800 miejsca chellenger. W sumie momentami miałem nadzieje, że młokos coś pokaże i go ogra, no ale widać było, że chłopak grać kompletnie nie umie najprostsze piłki w out a radzio nic. Big John u siebie gra świetnie i grać będzie. Szykuje sie szybkie 2:0
Fognini vs Bedene 1 @ 1.44 Bet365
Foga można nie lubić. Mówić, że jest pierdzielnięty bo jest, ale czasem jak odpali to nadaje się do top 5. Potrafi robić niesamowite rzeczy na korcie a jego zagrania czasem to poezja. Bedene to zawodnik pare klas niżej i nawet pokonanie Bautisty nie czyni go nikim wyjątkowym. Coś czuje, że finał jaki będziemy obserwować to będzie Fognini vs Nadal gdzie również pogram w stronę Foga ;).
Ako 1.92

M 676

mmichael83

Użytkownik
ATP Hamburg

Adreas Seppi - Florian Mayer

bwin 1,4 4:6,6:2,6:3 ✅✅✅

Round of 16, gdzie spotykają się włoch który ma średni sezon, oraz wracający po kontuzji reprezentant gospodarzy. Po pierwsze: Seppi jak i Mayer są zawodnikami bardzo podobnymi do Siebie ( nie z wygladu ;) ) potrafia zagrac na kazdej nawierzchni, długo trzymajac pilke w korcie, takze rywalizacja zapowiada się ciekawie , ale jest &quot;po drugie&quot; : Niemiec powrocil niedawno po ciezkiej kontuzji i jego gra wyglada bardzo srednio, nie wiem czy w ogole 32latek ma szanse powrocic na jakis niezly poziom. To mój argument na ten mecz. H2H 3:1 dla Włocha

Atp Hamburg

Nadal Rafael Vesely Jiri

bwin 1,05 6:4,7:6 ✅✅✅

bez opisu bo po co dla podbicia stawki .

ATP Gstaad Debel

Duran/Zeballos - Knowle/Oswald

bwin 1,7 4:6,6:7 ✅✅✅

QF deblowy to pojedynek zgranych ze soba deblistów, co prawda grają czescie na podworku &quot;czelendzerowym&quot; anizeli ATP, Swój Typ kieruje na panów z Austri ponieważ hmm wydają mi się mają wieksza przewage serwisu oraz techniki gry przy siatce( Knowle) doswiadczony gracz ktory lata gral w deblu z dobrymi wynikami wspierany jest przez wysokiego,dobrze serwujacego Oswalda,ktory postawil na grze w deblu.
Mecz na pewno będzie wyrownany,ale wydaje mi sie ze to Austryjacy przejda dalej.

Tripel Dnia
AKO: 2,49
✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +28
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Fleming/Muller 1,55 unibet
Staram sie nie grac debla po za WS, ale ten bet wpadl mi w oko. Naprawde ciekawa para, Fleming skupiony tylko na grze podowjnej, solidny grajek bez wiekszych sukcesow za partnera ma zawodnikia z super podaniem, dobra gra przy siatce, agresywna gra, konczocwym fh. Fajnie sie uzupelniaja... Pokonali tutaj Pospisila/Socka co jest mega sensacja!
Rywale, Bagieta/Jazziri ???? w 1r mieli ogorow i udalo im sie wygrac teraz nie daje im szans. Jazziri wogle mi do doble nie pasuje, Bagieta wczoraj 3 ciezke sety i na pewno skupia sie na singlu, debel to dobra zabawa...

Otrzymane punkty reputacji: +5
1 409

153040

Użytkownik
Stepanek hc 1.5s 1.88 pinnek ⛔

Ktoś pisze że Isner u siebie gra świetnie i grać będzie, może tak, może nie.
W tym roku na hardzie przegrywał z Matosevicem, Mullerem i Wardem co powodem do dumy chyba nie jest. Tracił seta z Haider-Maurerem, Jimmy Wangiem, Fogiem i straci według mnie z Radkiem.
Maszyna Isner kiedy jest dobrze naoliwiona może zniszczyć najlepszego gracza ale myślę że dzisiaj może się zacinać i dlatego szansa na seta dla Radka dosyć spora
Amerykanin dawno nie grał, według mnie nie wygląda teraz najlepiej. Radek za to grał ostatnio trochę z serwismenami i to z ciekawym rezultatem. h2h 3-1 dla Czecha.
Podsumowując wydaje mi się że Radek może mieć tutaj swoją szansę na wygranie spotkania . Ja stawiam według mnie bezpieczniej na hc dla Czecha i przewiduje wyrównane spotkanie.
GL !

maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Berankis @2,75 ✅✅bardzo izi
Trzeci raz juz pisze na tel, bo cos nie wchodzi ???? widze tu spore value, obaj zawodnicy po przeciwnych stronach bieguna jesli chodzi o forme...

Otrzymane punkty reputacji: +23
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Pouille-Paire 2 @1.4
Ostatnim razem Benoit Paire gral tak dobrze na cegle w Rzymie w 2103 roku. Kazdy tenisista ma od czasu do czasu taki moment, takie cos, ze osiaga swoje optimum i gra najlepiej i Paire w tej chwili ma takie cos. Tydzien temu wygral swoj pierwszy turniej w Bastad, teraz w duzo wiekszym turnieju moze byc kolejnym bohaterem. Ten dzien przerwy dzis dla Paire&#39;a tylko dobrze zrobi, poniewaz w meczu z Robredo Francuz chyba sam nie wiedzial czy brac przerwe medyczna czy nie i skonczyl na zalozeniu bluzy w 1 czy 2 gemach. Hamburg to taki troche specyficzny turniej, gdzie zdarzali sie sensacyjni zwyciezcy jak Andrey Golubev czy Leonardo Mayer, co jest nie lada wyczenem jak na turniej rangi ATP 500. Moze tym razem jakas role odegra Benoit Paire, badz Aljaz Bedene. Po meczach cwiercfinalowych bedziemy duzo madrzejsi. Paire gra znakomiecie, duzo niby ryzykuje, ale jak pilka wejdzie to od razu rywal w gelbokiej defensywie, a glebia pilek posylana przez Paire&#39;a w meczu z Robredo po prostu niesamowita. Lucas Pouille osiagnal juz sukces jak na pierwszy wystep w Hamburgu, pokonal kwalifikacje i to nie byl przypadek ze pokonal tam Berlocqa. Troche dziwny mecz z Monaco, ale Argentynczyk chyba nie byl jednak gotowy na duze grania w tym roku. W tej chwili Paire gra swoj optymalny tenis, zna Hamburg duzo lepiej niz Pouille i po dniu odpoczynku powinien jutro zameldowac sie w polfinale.
Seppi-Bolelli 1 @1.75
Tutaj mam taki dylemat bo nie widzialem meczu Bolleliego z mlodym Munarem i nie wiem co tam Bollelli gra. Niby taki nieznany Munar i to ze gra tu z dzika karta wiadomo, ze zawdziecza wstawiennictwu innego tenisisty z Majorki, niejakiego Rafaela Nadala, ale wcale bym nie skresla Bolleliego. Moze Munara nikt nie zna, ale podobnie kiedys bylo z Rafaelem Nadalem, ktory wyszedl na kort i ogral samego Alberta Coste. Stawiam jednak na Seppiego, ktory tez juz tutaj zapisal dobra karte w Hamburgu w postaci dwoch polfinalow w karierze. Seppi jest jak sciana, ten wystep w Umagu gdzie ugral 4 gemy z Joao Sousa to od razu bylo wiadomo, ze sciema. Obejrzalem mecze Mayera z Montanesem i Seppiego z Mayerem i naprawde byl kawal swetnego tenisa w obydwu meczach, wiec skoro Seppi wyszedl z tego zwycieska reka to jest moim faworytem w wloskim pojedynku.

gusto 695

gusto

Forum VIP
Mój dzisiejszy typ dnia:

Dyscyplina: Tenis
Godzina: 22:30
Spotkanie: Baghdatis, Jaziri - Fleming, Muller
Typ: 2
Kurs: 1,57
✅
Bukmacher: Bet365
Analiza: Fleming to doświadczony deblista, który ostatnio zmienia partnerów. Muller to solidny serwer. Może stworzą dobrego debla, bo w pierwszej rundzie ograli turniejową &quot;dwójkę&quot; Pospisila i Socka. Ten wynik świadczy o tym, że dobrze im się razem gra. nie było to gładkie zwycięstwo jednak zwycięstwo. takie zwycięstwo na pewno ich podbudowało i w drugiej rundzie będzie im się jeszcze lepiej grało. Obydwaj na pewno dobrze graja przy siatce, serwis także jest po ich stronie. W drugiej rundzie rywale teoretycznie łatwiejsi. Bagieta z Jazirim to taki debel z łapanki, udało im się w pierwszej rundzie jednak nic więcej.

Otrzymane punkty reputacji: +38
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Carreno-Busta 3.22 2/10 maraton⛔
Utalentowany Carreno Busta kontra przereklamowany Thiem. Dwa razy pisalam na temat Thiema wiec nie ma sensu tego powtarzac, nie wierze nadal w jego super serie, to obecnie za slaby zawodnic na cos takiego. Przede wszystkim malo stabilny i emocjonalnie i czysto tenisowo. Carreno gra bardzo fajny tenis, ostatnio na forum pojawilo sie troche krytyki Hiszpana, nie wiem czemu. Wygrana w Poznaniu w niezlym stylu, solidny mecz z Martinem Klizanem w Umagu, teraz Gstaad ograny Robin Haase i Misza Juzny. Nie rozumiem kursow na ten mecz, spokojnie mozna bylo wystawic tu 1,90 i nie byloby zdziwienia. Hiszpan niedlugo powinien byc w top50. Co do Thiema mam duze watpliwosci, spodobal mi sie w tamtym roku ale malo stabi potrafi lawinowo popelniac bledy i wtedy nie ma planu b.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom