ATP Hamburg:
Fognini F. - Ramos A.
Fognini F. ::: 1,62 ::: Pinnacle ::: 3/3
H2H 6:0 z lat 2009-2014 i wystarczyłoby tyle napisać. Fabio jak już nie raz ostatnio pisałem, od kilku sezonów w tym okresie gra naprawdę genialny
tenis. W Umag zatrzymał go w życiowej formie Sousa, ale warto podkreślić, że ten mecz przegrał dosłownie na styku. Ostatni set i tie-break do 6.
Ramos ostatnio ma formę zwyżkową, wygrał Challenger, w Bastad zatrzymał go Robredo, a tutaj pokonał Almagro, ale jak dobrze wiemy Nicolas A. w tym sezonie wrócił po kontuzji i nie jest to ten sam zawodnik co kilkanaście miesięcy temu. Włoch w tym roku pokonał dwa razy Nadala na mączce, więc takich Ramosów powinien wciągnąć nosem... tym razem po raz siódmy.
Wynik:
6:2 3:6 6:3
Paire B. - Robredo T.
Robredo T. ::: 1,72 ::: Pinnacle ::: 2/3
H2H 1:1 z lat 2013-2015. Ostatnio spotkali się podczas finału w Bastad, dosłownie kilka dni temu. Mecz był niezwykle zacięty, ale jak będzie teraz? Czy nic dwa razy się nie zdarza czy historia lubi się powtarzać? Moim zdaniem to pierwsze powiedzenie się sprawdzi. W Bastad Robredo miał nawet piłkę setową w tie-breaku i kto wie jakby ten mecz potoczył się dalej jakby to on wygrał pierwszego seta.
Paire gra świetnie jak na niego, ale jak długo potrwa ta jego forma? Tego nikt nie wie. W pierwszej rundzie wyeliminował Kolbę, ale z nim dobrze mu się gra H2H 3:3. Hamburg większy turniej i większa motywacja ze strony Robredo. To powinien być zacięty ciekawy mecz. Liczę, że doświadczony Tommy wyciągnął wnioski z porażki z przed kilku dni.
Wynik:
2:6 6:3 7:5
ATP Gstaad:
Andujar-Alba P. - Lajovic D.
Andujar-Alba P. ::: 1,54 ::: Pinnacle ::: 2/3
H2H 2:1 z lat 2013-2015, choć ich dwa mecze na mączce były 3 setowe. Być może i tym razem tak będzie, ale zwycięstwo z tego meczu powinien wyjść Andujar. Nie grał co prawda od czasu Wimbledonu, ale wcześniej na mączce był niezwykle groźny, a dokładnie to od turnieju w Barcelonie gdzie doszedł do samego finału. Na French Open świetny występ, wyciągnął mecz ze stanu 0:2 w setach z "Kolbą", później przegrał z półfinalistą Tsongą.
Lajovic to dla mnie typowy średniak i takie on też często ma wyniki. W pierwszej rundzie pokonał 20 letniego Francuza Calvica Hemery, ale w pierwszym secie był to zacięty mecz. Hiszpan to jednak o jakieś 2 poziomy lepszy zawodnik.
Wynik:
7:5 6:2
Reister J. - Lopez F.
Lopez F. ::: 1,81 ::: Pinnacle ::: 1/3
H2H 1:0 z 2010 roku na turnieju na mączce. Stawka niższa z wiadomych względów. Riester ostatnio w dość dobrej formie, ale w kwalifikacjach. Zawodnik z poziomu Challenger, bez większych wyników w ostatnim czasie.
Lopez hmm... nie wiem co się stało z tym zawodnikiem. Jeszcze jakiś czas temu był 12 w rankingu, teraz powoli leci w dół. Występy na trawie kompletnie nie udane, na mączce również nigdy nie był mocarzem, ale co by nie mówić o nim jest to klasowy zawodnik, zresztą nie bez powodu był w tym miejscu rankingowym gdzie był. Tak patrzę kto zatrzymywał go na mączce w tym roku to widzę jedno... zawodnicy w świetnej formie jak Querrey w Houston, Andujar w Barcelonie, Mayer w Madrycie itd. Czas w końcu przełamać tą niechlubną passę.
Wynik:
6:2 4:6 1:6
Istomin D. - Sousa J.
Sousa J. ::: 1,72 ::: Pinnacle ::: 2/3
H2H 0:2 z lat 2012-2015. Sousa ostatnio w bardzo dobrej formie, zaliczył finał w Umag, ale tam się moim zdaniem skompromitował w meczu z Thimem, albo to Austriak tak dobrze serwował. Bodajże wygrał w finale w pierwszym secie tylko dwa punkty przy serwisie Dominica.
Obaj zawodnicy w pierwszej rundzie mieli tutaj zawodników o 1-2 półki tenisową gorszych. Istomin do zawodników którzy na mączce są mocni nigdy nie należał. W tym roku po 11 latach od rozpoczęcia zawodowej kariery wygrał swój pierwszy tytuł w
ATP. Jego mobilizacja po tym zwycięstwie moim zdaniem spadnie. Liczę na 3 sety w tym meczu.
Wynik:
7:6(6) 3:6 (4)6:7 @Edit: Niezły fakt, 3 MP obronione.
ja mam od dawna gawronixa na ignorze i to radze innym jeden wielki spamohejter - rox