>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Dubaj, Delray Beach & Acapulco, 21-27.02.2011

Status
Zamknięty.
D 21

duza-stawka

Użytkownik
Więc ja to widze tak Federer-Djokovic typ : Federer 1.65 Więc miałem przyjemność a moze inaczej oglądałem bo takiej wielkiej przyjemności te mecze mi nie sprawiły bo były na ...nie zawysokim poziomie obydwóch graczy .Jakby Nole był w takiej samej formie co w Australi dałbym na serba jako pewniaka ale sorry gra 50 % z tego co w Australii widać mforma zeszła widać te uderzenia piłki są takie jakby to ująć dobrze nie swobodne atu zadaleko a tu nieczysty backhand jak to dzisaj powiedzieli komentatorzy w pewnych momenatach backhand is awfull.To że można pisać że miał lepszych rywali owszem miał ale co oni pokazali Chardy totalne dno Lopez dość dobrze się zaprezentował Mayer który nie wytrzymał psychicznie i dublował serwy I Berdych który w 1 secie mógł wcześniej przełamać Djokera 2 Ale sorry
Berdych gra naprawdę nic specjalnego_Oczywiście Federer nie gra też jakoś imponująco ale łamał i grał gem za gem bez wystrzałów ale jak trzeba było podkręcić to to zrobił.Myślę że 75%do 25% na korzyść Fedka ma coś do udowodnienia i wykorzysta słabszą dyspozycję serba który sam z siebie w Dubaju nie jest zadowolony.Czekam na opinie

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Federer - Djoko
1
1.60

Nie będę się rospisywał i przytaczał wielorakich argumentów. Dla mnie Roger jest królem a jego tenis jest cudowny ! Czas na rewanż za Melbern. Tym razem to szwajcar wytrzyma cisnienie i wygra ! Lapidarny wpis ale czuje w kosciach ze szwajcar podejdzie na luzie i zleje Serba - jutro się skończy passa Novaka, wygrał Szlema, Puchar Devisa - czas na wtopke od KRÓLA ! Oczywiscie z turniejem jestem na bieżąco, oglądałem ich mecze - Novak nie ta forma - miał ciepło z Lopezem, Mayerem i Berdychem. Ferdek dla mnie znowu odnalzł rytm i bawi się grą, wielkoszlemowe cisnienie i presja zupełnie się nie liczą - dobra dyspozycja dnia, luz Ferdka i bedzie dobrze. Andre@

---⛔⛔⛔

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Federer - Djokovic 1,67 7/10

Obaj gracze świetnie się znają, grali ze sobą wiele razy H2H 13:7 ale w ostatnim czasie te ważniejsze mecze czyli we WS wygrywał Nowak, podczas US OPEN i tegorocznego AO. Widziałem wszytskie mecz obu panów w tym turnieju i wyraznie widać, iż Serb nie jest w najwyższej formie. Popełnia masę błędów przez co stracił seta z Lopezem i dzisiaj z Berdychem mimo, iż nie grali Oni nic wielkiego. Roger jak to Roger nie ma w zwyczaju niszczyć swoich rywali, zadowala się jednym przełamaniem i tak wygrywa grając na 60,70%. Jutro obaj zagrają na maxa, Szwajcar gra praktycznie w domu, tutaj spędza się większość czasu, spędzie święta i trenuje w przerwach między startami. Wygrał tutaj 4 razy i będzie zdeterminowany aby zrobić to po raz kolejny. Serb aby pokonać Federera musi grać bezbłędnie niemal cały mecz a w takiej dyspozycji jest to moim zdaniem niemal niemożliwe, rządny rewanżu Federer będzie bezlitosny, zapowiada się świetne spotkanie ale moim wygrać może je tylko Roger....

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Thomaz Belluci v Nicolas Almagro

Tak więc według moich obliczeń Almagro w ciągu 19 dni rozegrał 18 meczów, o czym pisałem już wczoraj i co jest maratońską dawką. Myślę, że nawet dla Nadala to byłoby za dużo, a co dopiero dla Nicolasa. Zresztą było to już widać wczoraj w pojedynku z Giraldo kiedy to Nicolas miał ewidentnie dość, a później oddał debla w bodajże 30minut. Na dobrą sprawę to już wczoraj Giraldo powinien go pogonić 2;0, ale popełniał mnóstwo niewymuszonych błędów i w decydujących momentach oddawał swój serwis przez banalne błędy i ostatecznie przegrał 2:1, a tak jak wspomniałem wcześniej Nicolas wyglądał wczoraj na mega styranego i ciężko u niego było z poruszaniem po korcie. Wiem, że Almagro chce strzelić hattricka w Ameryce Południowej i wygrać 3 turniej z rzędu i wszyscy o tym mówią, bo nikomu do tej pory sie to nie udało, ale wydaję mi się, że Nicolasowi braknie zdrowia. Dzisiaj za przeciwnika ma zawodnika jeszcze groźniejszego moim zdaniem niz Giraldo. Według mnie Thomaz Belluci to gracz, który na stałe może się zadomowić w top30. Fakt, że ostatnio jest trochę pod formą, ale myślę, że kolejne zwycięstwa będą go podbudowywały i będzie coraz lepiej. Jest to gracz leworęczny z bardzo dobrym mocnym serwisem nie raz potrafiący zaskoczyć mocnym płaskim uderzeniem, świetnie też wykonuje dropshoty tuz za siatkę więc myślę, że pogoni dzisiaj trochę po korcie Almagro, bo on też ma świadomość jak zmęczony musi być już Mugro. Tak więc czas skończyć passe Nicolasa Almagro. Typuję zwycięstwo Thomaza Belluciego.

Thomaz Belluci @3.71 6/10 Pinnacle http://www.pinnaclesports.com/default.asp?language=British&amp;LExt=bri&amp;refer=xforumbuch

prof 54,1K

prof

Użytkownik
vs

Roger Federer - Novak Djokovic (H2H 13-7)

Federer to bez watpienia najlepszy teninisista na swiecie. Szwajcar bedzie chcial za wszelka cene odegrac sie na Novaku ktory zabral mu mozliwosc kolejnych triumfów w 2 ostatnich Wielkich Szlemach. Roger wszystkie 4 mecze w Dubaju wygral na spokojnie po 2-0. Odprawieni do domu kolejno: Dev Verman 63 62 , Granollers 63 64 , Stachovsky 63 64 , Gasquet 62 75 a wiec przewaznie wystarczylo przelamac 1 raz ale sie przy tym nie narobic. Djokovic turniej z problemami bo z Lopezem tracil seta z Mayerem napoczatku byla mocno nieciekawa sytuacja gdzie mogl zostac dwukrotnie przelamany ale Niemiec nie ogarnal sytuacji , z Berdychem rowniez tracil seta i Serbowi w kolejnych 2 setach szlo dosc latwo bo wydaje sie ze Czech mial jakies problemy zdrowotne i ostatecznie skreczowal. Djokus napewno nie prezentuje formy z AO ale wiadomo ze w finale mecz moze juz wygladac na najwyzszym poziomie jednak Federer to Federer i tym razem to on powinien wyjsc zwyciesko z tej konfrontacji.

▶ Roger Federer @ 1.57 9/10 Bet365
▶ Tie Break w meczu - Tak @ 2.00 4/10 Bet365

gju 134

gju

Użytkownik
osobiście uważam, że berdych bez szans. seta może urwać, ale meczu nie wygra. djo jak już wchodzi na najwyższe obroty to jest piekielną maszyną.✅
Almagro - Bellucci 1 (1.42)✅✅✅
Almagro wygrał już tam gdzie mógł się potknąć w drodze do finału, a było to pojedynek z Giraldo. Bellucci traci sety z zawodnikami przeciętnymi, albo bez formy. Jego gra wygląda zaledwie nieźle, a rywali miał łatwych bo nawet Dasco bez formy, w pierwszym meczu na clayu miał prawo sobie nie radzić. H2H 1:0 Almagro. Sprawa jest dla mnie prosta - jeśli jesteś w świetnej formie, grasz w dużym turnieju, pokonujesz silniejszych rywali to i pokonasz gorszego w półfinale.
Anderson - Del Potro 2 (1.2)✅✅✅
rozkręca się Del Potro. To widać. Miażdży na swojej drodze kolejnych rywali. W moim odczuciu absolutny pewniak do tytułu w Delray. Anderson ze swoją, obecną, przeciętną grą nie powinien być dużym zagrożeniem.
----
z trochę mniej pewnych typów gram Nishikoriego✅✅✅, bo H2H 3:0 i wydaje mi się, że Kei ma patent na Amerykanina i leży mu on. zaliczyłem do mniej pewnych typów bo Sweeting w niezłej formie. Zagram też Tipse✅✅✅, bo Dodig mocno musiał się napocić przy wyraźnie słabszych rywalach...i myślę, że nawet bez najwyższej formy Janko powinien ogarnąć ten mecz.
no i sporo się wyjaśniło. argumenty dotyczące zmęczenia są bezsensowne w obliczu takich turniejów jak 500, kiedy różnica w formie jest aż tak duża. to są szczegóły i gdyby dziś Almagro grał przynajmniej z jakimś Chelą to może miałoby to znaczenie. tak samo było z Raonicem parę dni temu.
co do finału w Dubaju to może rzeczywiście Novakowi ciężko się tu rozkręca w meczach. ale zauważcie, że jak już się wkręci w mecz to obroty są bardzo wysokie. Novak potrafi się mobilizować na Feda i może nawet nie będzie musiał się rozkręcać bo od razu będzie grał swoje. Argumenty, że Fed chce wygrać bo wygrał już tu ileś tam razy są bezsensu, bo Novak też będzie chciał wygrać i to nie mniej. Mówienie, że Fed jest obecnie najlepszym tenisistą na globie jest śmieszne. Fed jest legendą i mistrzem, gra pięknie, chyba jest najbardziej kompletnym tenisistą z czołówki...ale to co było najlepsze u niego dawno się skończyło. Przekonujemy się właściwie o tym na każdym kroku. i jeśli gdzieś ma jeszcze Fed wygrywać to w takich turniejach jak...Dubaj czy jakieś Szanghaje gdzie zawodnicy z czołówki często są rozregulowani. tak czy tak stawiam na Djokovica.✅✅✅
Dużo fajniejsze typy upatruje gdzie indziej.
Ferrer - Almagro 1 (1.45)✅✅✅
H2H 5:0. Odnosząc się do tego co pisałem wyżej to w takim meczu zmęczenie już będzie dużo ważniejszym czynnikiem niż w meczu z Belluccim. Ferrer nie naregulował się jeszcze w 100% na clay i ma okresy przestojów albo głupie zagrania...ale poza tym gra jak z nut. Bombarduje niesamowicie w z końcowej linii, potrafi genialnie zakończyć akcję przy siatce, jak zwykle biegowo rewelacyjnie przygotowany i chyba najbardziej szwankuje obecnie serwis, ale to też tylko okresowo. Almagro dużo ostatnio powygrywał, ale też nie trafił na takiego Ferrera na swojej drodze.
Del Potro - Fish 1 (1.42)✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
M 28

mitch

Użytkownik
no i sporo się wyjaśniło. argumenty dotyczące zmęczenia są bezsensowne w obliczu takich turniejów jak 500, kiedy różnica w formie jest aż tak duża.
Polemizowałbym, że są bez sensu! Nawet jeśli wczoraj miałeś racje, to nic nie znaczy. Nawet nie wiesz ile ja w swoim życiu zarobiłem poprzez granie przeciwko faworytom, którzy kilka dni wstecz grali w finale turnieju. To się bardzo często opłaca. Są tacy zawodnicy i zawodniczki, którzy mogą grać dużo turniejów z rzędu. Są też tacy co lubią się oszczędzać (np. Dolgopolov. Pamiętam jak grał długo w jakimś turnieju, a potem przyjechał do Szczecina na PEKAO Open i odpadł w 1 rundzie z Schukinem. To samo było zresztą teraz, tyle że na szczeblu ATP).
Reguły nie ma. Trzeba zawsze tylko dobrze oszacować typ.
Bukmacherka to nic innego jak wyszukiwanie value betów.
Wczoraj postawiłem na Belluciego po kursie 3,50. I moim zdaniem była to dobra decyzja. Fakt, że przegrał dosyć gładko, nie znaczy, że nie mógł tego dnia pokonać Hiszpana. Mógł. Almagro świetnie serwował, ale w wymianach gra była raczej wyrównana.
Powodzenia!

andreoid 2

andreoid

Użytkownik
Mecz Del Potro - Fish Typ 2 (2.35)
Moja analiza może wydać się niektórym głupia jednak mój typ jest na Amerykanina. Pierwsza przewaga to można powiedzieć że gra u siebie ... kolejna to pozycja rankingowa Argentyńczyk 166 natomiast Amerykanin 16. Od początku turnieju grałem ciągle na fish-a i nie zawodził mnie. Obaj zawodnicy grali ze sobą 3 razy i bilans jest 1-2 zawsze rozgrywali to w 2 setach nigdy nie było 3 .... Fish wrócił n iedawno po kontuzji i od samego początku dobrze wbił się w tępo oglądając jego mecze niektóre piłki wygrywał wręcz pięknie widać było że jest już przegrana a on zdołał jeszcze wyprowadzić kontrę i wygrać dlatego mój typ jest na Fisha myśle że będzie 0-2

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Moja analiza może wydać się niektórym głupia jednak mój typ jest na Amerykanina. Pierwsza przewaga to można powiedzieć że gra u siebie ... kolejna to pozycja rankingowa Argentyńczyk 166 natomiast Amerykanin 16. Od początku turnieju grałem ciągle na fish-a i nie zawodził mnie. Obaj zawodnicy grali ze sobą 3 razy i bilans jest 1-2 zawsze rozgrywali to w 2 setach nigdy nie było 3 .... Fish wrócił n iedawno po kontuzji i od samego początku dobrze wbił się w tępo oglądając jego mecze niektóre piłki wygrywał wręcz pięknie widać było że jest już przegrana a on zdołał jeszcze wyprowadzić kontrę i wygrać dlatego mój typ jest na Fisha myśle że będzie 0-2
Jako jeden z argumentów podając pozycję w rankingu momentalnie sprawiasz, że cały tekst traci jakąkolwiek wartość...

damianho91 82

damianho91

Użytkownik
haha to zes zniszczyl ???? czuje ze nie wiesz kim sa obaj panowie a analize walisz po statach

gju 134

gju

Użytkownik
jasne, mitch, ze wszystkim się zgadzam.
ale wszystko to traci sens kiedy się gra na zawodnika, który jest od początku sezonu bez formy i to nie zmienia się gdy wraca na swoją ulubioną nawierzchnię, również w turnieju u siebie. a dobra decyzja to granie na Djo za 2.4 ;) kiedy wiadomo, że Djo rozkręca się z meczu na mecz, że miał przestoje we wcześniejszych meczach, ale tak na prawdę po wejściu w rytm meczowy jest nie do zatrzymania, że gra z Fedem już mu nie sprawia żadnych problemów, że Fed od dawna jest przeceniany i nie prezentuje się w ważnych meczach tak jak kiedyś. tu jest argumentów dużo i dlatego można nazwać to dobrą decyzją. niezależnie od wyniku, choć już teraz widać, że jest nieźle ;)

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Finał turnieju w Acapulco - David Ferrer - Nicolas Almagro.
Finał zapowiada się niezwykle emocjonująco. Kibice nie powinni narzekać, wszak David Ferrer broni tytułu z zeszłego roku, natomiast Almagro wygrywał w Meksyku w 2008 r. i w 2009 r. Stąd można śmiało powiedzieć, że są to zawodnicy najlepiej grający na tych kortach. Zresztą zarówno jeden i drugi pochodzą z jednego kraju - Hiszpanii, gdzie zdecydowanie preferuje się grę na kortach ziemnych. Nicolas Almagro jutro może dokonać rzeczy niebywałej - wygrać 3 turniej z rzędu, a także kontynuować passę 13 wygranych pod rząd. Jednak zadanie czeka go bardzo trudne - Nicolasowi bardzo trudno gra się przeciwko Ferrerowi - przegrał z nim wszystkie 5 spotkań.
Moje osobiste spostrzeżenie jest takie, że David Ferrer to najgorszy (oczywiście dla Nicolasa Almagro) przeciwnik w finale, biorąc pod uwagę obsadę turnieju. Z tego względu, że Almagro jest ewidentnie zmęczony tempem rozgrywania spotkań - gra już trzeci tydzień z rzędu - od poniedziałku do niedzieli - musi być wykończony. A kogo ma za przeciwnika? Niezmordowanego Ferrera, który bardziej przypomina maszynę do przebijania piłek, niż wirtuoza gry. Jednak umiejętności mu nie brakuje, jest to światowej klasy zawodnik. Jest bardzo waleczny, taki typowy fighter - i dlatego uważam, że będzie to najtrudniejszy rywal dla Almagro - zresztą sugerują to także bukmacherzy - w ciągu 13 ostatnich spotkań Nicolas był faworytem - w finale nim już nie jest.
Zapewne Nicolas Almagro zdaje sobie sprawę, że im dłużej będzie trwał mecz, tym większe szanse ma David Ferrer. Lecz jaką znaleźć taktykę na tak grającego rodaka to trudno powiedzieć. We wcześniejszych pojedynkach Almagro po wywalczeniu przełamania, odpuszczał gemy serwisowe rywali i skupiał się wyłącznie na utrzymaniu swojego podania i doprowadzenia do zwycięstwa. To się udawało, lecz moim zdaniem to taktyka niefair, która lekceważy rywala i trochę kpi z niepisanych zasad tego sportu. Każdy jednak ma prawo rozgrywać swoje mecze jak chce. Nie jest też wielkim odkryciem fakt, że Almagro tak grał z prostego względu - był bardzo zmęczony i nie chciał się angażować w grę przy gemach serwisowych rywala, by dać radę przy swoim podaniu.
Moim zdaniem większość czynników sprzyja starszemu Hiszpanowi i to on powinien wygrać, broniąc tym samym tytuł wywalczony przed rokiem i przerywając passę 13 kolejnych zwycięstw z rzędu Almagro. David Ferrer przede wszystkim jest bardziej świeży, nie jest tak wyczerpany jak Nicolas. Poza tym nie od dziś wiadomo, że to specjalista od kortów ziemnych. Jak wcześniej wspomniał bilans gier z Nicolasem także za nim przemawia - wygrał wszystkie 5 konfrontacji.
David na pewno zdaje sobie sprawę, że lepszej okazji do zdobycia kolejnego tytułu w grze pojedynczej może już nie być - obsada w Acapulco nie jest tak mocna (większość wybrała się do Dubaju). Poza tym Ferrerowi, który gra najlepiej na cegle ciężko będzie wygrać turniej w kolejnych miesiącach, bo obsada będzie znacznie lepsza - wszystkie turnieje w zasadzie powinien wygrać Rafael Nadal, który na cegle traci zazwyczaj - wyłącznie parę setów na 30 spotkań. Ferrer w ostatnim meczu tylko w pierwszym secie miał problemy z Dolgopolovem, w dwóch kolejnych wygrał bardzo pewnie do 1, co przekonuje mnie, że jest w bardzo dobrej dyspozycji, gdyż Ukrainiec to bardzo dobry gracz.
Reasumując zdecydowanym faworytem tego meczu jest dla mnie David Ferrer i to jego zwycięstwo typuję w tym finale.
David Ferrer @ 1,55 pinnacle sports

Otrzymane punkty reputacji: +4
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Gju i samemu sobie gratuluję jednomyślności co do DJokovica. Emeryt powoli się wypala, chociaż nadal ???? pewnie na długo pozostanie w top 5. Ale Djokovic czy Nadal coraz częściej go pykają na spokojnie. W ostatnich dwóch meczach Federer z DJ nie ugrał nawet seta. Trochę miałem wątpliwości co do typu na DJ po waszych wpisach, że Federer w genialnej formie itp. Ale widać jak psycha Ferdka siada powoli.
Gratuluję Novakowi, że kolejny raz obronił tutaj tytuł, widać, że dobrze mu się tu gra. Z meczu na mecz się rozkręca coraz bardziej. W tym roku nie przegrał jeszcze ani jednego meczu. Jak dla mnie to aktualnie najsolidniejszy tenisista.
A co do drugiego finału pomiędzy Ferrerem, a Almagro to skłaniałbym się bardziej ku Ferrerowi. Bo to jednak top 10 zawodników, a Ferrer to nie Chela tylko poziom wyżej. Chociaż z drugiej strony Almagro na pewno zdaje sobie sprawę, że może wygrać 3 turniej z rzędu i będzie mega zmobilizowany. Zmęczenia tutaj nie brałbym aż tak pod uwagę. Jak dla mnie ten mecz to typowy NO BET. Chciałbym, żeby wygrał Almagro chociaż po cichu rozsądek podpowiada, że jednak Ferrer i passa Almagro zostanie przerwana.

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Hanescu V./Tecau H. - Melo M./Soares B
Brazylijczycy celują w trzecie zwycięstwo na swoim kontynecie w tym roku. Jak do tej pory legitymują sie bilansem 11/0 na ziemi w tym roku. Nie sądzę, aby Rumuni mogli im przeszkodzić, bo o ile Tecau jest niezłym deblisą to Hanescu w debla gra od święta i zazwyczaj są to porażki w 1 rundzie.
Melo M./Soares B @1.55 8/10 Pinnacle

agent00typer 468

agent00typer

Użytkownik
Del Potro vs Tipsarevic
Finał w Delray Beach. Pierwszy Finał Juana od baaaaaradzo długiego czasu. Tutaj faworytem i to zdecydowanym jest oczywiście Argentyńczyk. Widać, że na tych kortach gra się mu bardzo dobrze. Kilka statów dla przypomnienia z tego turnieju. JMDP ograł bez straty seta Berankisa, Gabashviliego, Andersona i Fisha, więc jak widać nie byli to ogórki. Serb miał nieco łatwiejszą drabinkę, bo do przejścia miał słabego Karlovicia, jeszcze gorszego Kavcica, słabnącego z meczu na mecz Dodiga oraz solidnego Japończyka Nishikoriego. Warunki fizyczne tutaj zdecydowanie na korzyść Del Potro, który jest wyższy niemal o głowę o Serba. Del Potro gra bardzo efektowny tenis, posiada bardzo dobry FH i gdyby nie kontuzja to w TOP5 utrzymywałby się nadal. Tipsarević jest to gracz bardzo chimeryczny, a co za tym idzie - nieobliczalny. Potrafi grać świetny mecz, ale może też przegrać z każdym. Jak na swój wrost ma bardzo dobry serwis, również dobrze gra zarówno FH jak i BH, a także świetnie gra kątowo, co sprawia, że zmusza rywali do biegania. Returnować też potrafi. Wszystko byłoby super, gdyby nie słaba głowa..
Dzisiaj jednak nie daję mu dużych szans i tutaj Del Potro powinien szybko wygrać w dwóch setach.

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Dla mnie kursy 4,92 na Tipse to nieporozumienie i oczywiście spore value. Serb nie raz udowodnił, że możliwościami nie ustępuje czołówce. Jego niestabilność i &quot;słaba&quot; głowa ma bardzo zły wpływ na jego wyniki, ale po takim kursie i tak warto. Jaką mamy pewność, że Janek dziś nie czuje się świetnie i zagra tego co naprawdę potrafi?
Pamiętam jego kilka meczy, gdzie potrafił wygrywać spotkania z trudnymi rywalami. Choćby ubiegły US Open, gdzie ograł Roddick w pięknym meczu...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom