>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Dubaj, Delray Beach & Acapulco, 21-27.02.2011

Status
Zamknięty.
S 10,5K

sheva91

Użytkownik
Stanislas Wawrinka - Alexandr Dolgopolov 1,75 Tobet ✅
Szykuję się bardzo ciekawy mecz. Obaj grają tenis bardzo ciekawy, miły dla oka.
Dla nie faworytem w tym pojedynku jest Ukrainiec. Wawrinka strasznie się ze swoim tenisem w Acapulco. ma za sobą 2 trudne trzysetowe boje z Andujarem i Fogninim i to napewno musi odbić się na jego zdrowiu. Alex nie natrudził się w tym turnieju ogrywając w dwóch partiach Capdevile&#39;a i Berlocqa.
Będzie to ich pierwszy mecz między sobą, patrząc na ich obecną dyspozycję to Dolgopolov jest dla nie faworytem.
Radze się spieszyć bo kursy na Alexa maleją.
Gilles Simon - Richard Gasquet 2,30 Tobet ✅
A więc starcie dwóch stylów: pięknej i ofensywnej gry Gasqueta z nudną opartą na przebijaniu grą Simona.
H2H 4-1 dla Gasqueta, z czego na hardzie 3-1. Ostatni ich mecz w Sunrise wygrał Simon. Obaj dobrze grają w Dubaju. Richard bez większych problemów pokonał Dimitrova i Bubkę (tu były problemy Francuz przegrywał 2-5 w drugim secie). Simon ograł zagubionego ostatnio Youzhnego i Czecha Rosola.
Faworytem jest dla mnie Simon, mimo, że go nie lubię, ale po takim warto zagrać na Ryśka.
Ricardo Mello - Mardy Fish 1,20 Tobet ✅
Co ciekawe ich jedyny mecz, właśnie w Delray Beach 7 lat temu wygrał Mello. Jednka dziś musi inaczej. Przewagą Brazylijczyka jest to, że jest leworęczny, Fish przed tym meczem nie miał praktycznie przetarcia, jego rywal w 1R Bjorn Phau skreczował po 5 gemach. Po wycofaniu się Roddicka, Mardy jest dla mnie głównym faworytem turnieju i powinien spokojnie wygrać.
Santiago Giraldo - Nicolas Almagro 1,42 Tobet ✅
Almagro jest chyba w życiowej formie, podczas Golden Swing wygrał już 2 turnieje i zmierza po trzeci skalp. W poprzednich meczach zmiażdżył solidnych na mączce Hanescu i Volandriego. Giraldo w 1R pomęczył się z Ramosem-Vinolasem, w 2R pokonał słabego ostatnio Montanesa.
H2H 1-0 dla Niclasa, który pokonał Kolumbijczyka na hardzie, a więc na jego ulubionej nawierzchni. Skoro Nico wygrał z Giraldo na hardzie, to na clayu tez nie powinien mieć problemów.

borussia 12

borussia

Użytkownik
Giles Simon - Richard Gasquet
O godzinie 18:00 rozpocznie się spotkanie dwóch francuzów. Będzie to mecz bardzo wyrównany. Obaj znają się bardzo dobrze. Może zacznijmy się od Simona. Obecna jego forma jest zadowalająca. Gra poprawne spotkania( no może z wyjątkiem pojedynku z Paire :grin ???? Tenis Simona jest dość stabilny. Opiera się na prowadzeniu wymian, w których jest bardzo dobry. Potrafi przyśpieszyć jak i zwolnić wymianę. W tym turnieju pokonał Youzhnego i Rosola.
Co do Richarda. Bardzo dobry jednoręczny backhand, potrafi zakończyć nim wymiany. Obecna jego gra wydaję się być OK. Powraca po kontuzji. Gra żywiołowo, dobry forhend. Potrafi przejąć inicjatywę w wymianie. Dobrze i skutecznie atakuje. Może w tym turnieju nie pokazał jeszcze nic ponad poziom, ale nie był do tego zmuszony. Liczę, że dziś postawi opór swojemu przeciwnikowi i będzie to dobry, wyrównany mecz.
Moja propozycja:
Over 22,5 gema @ 1,85 ✅
Gasquet +1,5 seta @ 1,60 ✅
Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +1
K 16

kombi

Użytkownik
Giles Simon - Richard Gasquet
Typ : Simon
kurs 1,64 unibet
Po kontuzji Simona już chyba nie ma śladu, gra w defensywie robi na mnie ogromne wrażenie, wytrzymałość pierwsza klasa na dzień dzisiejszy z tego co zaobserwowałem w ostatnich meczach, dzięki czemu większość punktów wygrywał po błędach rywali i myślę, że to będzie główną bronią na swojego krajana ????
Rysiek ostatnio dużo błędów szczególnie w serwisie, popełnia mnóstwo niewymuszonych błędów i wiadomo jak wygląda ostatnio psychika Ryszarda ????
Nie przewiduje tu niespodzianki i na dzień dzisiejszy wygrana Simona.

N 77

noobcior

Użytkownik
Stanislas Wawrinka - Alexandr Dolgopolov
Chyba jeden z najciekawiej zapowiadających się pojedynków dotychczas w Acapulco. Jednakże może być to złudne, patrząc na nawierzchnię. Szwajcar męczy się na mączce w tym roku niemiłosiernie, nie potrafiąc pewnie wygrać meczu. Może z jednym wyjątkiem w Argentynie z Monaco, kiedy wygrał w dwóch setach. W pozostałych spotkaniach albo doprowadzał do zwycięskich trzysetówek, albo przegrywał w dwóch setach z Chelą. Ukrainiec dotychczas pewne zwycięstwa z dogami, za wyjątkiem turnieju w Buenos Aires. Jednakże zapisałbym jemu to na plus, gdyż miał o trzy spotkania więcej odpoczynku od dzisiejszego rywala. Na hardzie z pewnością faworytem byłby Stanislas, jednak dziś zapewne będzie musiał poczuć smak porażki.
Typy:
Stanislas Wawrinka - Alexandr Dolgopolov 2 @ 1.70 ✅
Stanislas Wawrinka - Alexandr Dolgopolov H(0 - 3) 2 @ 1.45 ✅
Tobet

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
David Ferrer - Juan Monaco
DW: 2-0 @1.90
Unibet
Ferrer nareszcie na swojej ulubionej nawierzchni, Ferrer w myślę, że dobrej formie bo chociaż oddał przeciwnikom w obydwu wcześniejszych meczach tylko po 4 gemy to nie byli oni przeciwnikami z wysokiej półki. David po bardzo dobrym występie w AO zaliczył porażkę z Nieminenem jednak było to w hali. Monaco natomiast nadal nie jest tym samym zawodnikiem co przed kontuzją, jednak powoli wraca do dobrej gry, wczorajszy pojedynek z Cuevasem pokazał, że można Juana złamać, a jeżeli Cuevasowi się to udało to tym bardziej Ferrerowi który zapewne zamęczy swojego przeciwnika długimi wymianami. Podzielam zdanie z wcześniejszej strony usera gju, Ferrer jest dla mnie faworytem tego turnieju i takie mecze jak z Monaco powinien załatwiać szybciutko.

/e ⛔⛔⛔
Monaco zagrał bardzo dobrze, gonił do piłek jak głupi, ogólnie dobry mecz, chłopaki przez 3 sety wybiegali tyle co w niejednym pięciosetowym pojedynku ;)

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Stanislas Wawrinka - Alexandr Dolgopolov
Chyba jeden z najciekawiej zapowiadających się pojedynków dotychczas w Acapulco. Jednakże może być to złudne, patrząc na nawierzchnię. Szwajcar męczy się na mączce w tym roku niemiłosiernie, nie potrafiąc pewnie wygrać meczu. Może z jednym wyjątkiem w Argentynie z Monaco, kiedy wygrał w dwóch setach. W pozostałych spotkaniach albo doprowadzał do zwycięskich trzysetówek, albo przegrywał w dwóch setach z Chelą. Ukrainiec dotychczas pewne zwycięstwa z dogami, za wyjątkiem turnieju w Buenos Aires. Jednakże zapisałbym jemu to na plus, gdyż miał o trzy spotkania więcej odpoczynku od dzisiejszego rywala. Na hardzie z pewnością faworytem byłby Stanislas, jednak dziś zapewne będzie musiał poczuć smak porażki.
Typy:
Stanislas Wawrinka - Alexandr Dolgopolov 2 @ 1.70
Stanislas Wawrinka - Alexandr Dolgopolov H(0 - 3) 2 @ 1.45
Tobet
mączka to ulubiona nawierzchnia Stasia, ma na niej znakomity bilans, wygrał na niej 2 turnieje w grze pojedynczej, a w trzech innych był finalistą

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Stanislas Wawrinka v Alexandr Dolgopolov

To, że Alexandr jest w tym pojedynku faworytem to już trochę przesada. Może i Stanisław nie gra ostatnio ładnie i trochę się męczy w swoich pojedynkach, ale to wciąż jest gracz najwyższej światowej klasy i póki co wciąż przewyższającym umiejętnościami, a przede wszystkim doświadczeniem młodego Dolgopolova. Fakt, że Ukrainiec zrobił ostatnio spore postępy, ale nie jest to jeszcze gracz na miarę Stanislawa, czy też zawodnika regularnie wygrywającego przynajmniej z zawodnikami z top30. Chłopak ma wielki talent, ale jeszcze sporo pracy przed i uważam, że po takim kursie grzech nie zagrać Wawrinki, bo kursy powinny być z goła odwrotne i kompletnie nie rozumiem tej &#39;masówki&#39; na Ukraińca.
Stanislas Wawrinka @2.05 6/10 Pinnacle

D 21

duza-stawka

Użytkownik
Djokovic-Berdych typ 1 Novak jak przyspiesza grę lub się zmobilizuję w kluczowych momentach gra naprawdę dobrzę co prawdy to nie jest froma z australian open ale spójrzmy na czecha serwis jego super broń przeciętny gra nie imponuję brak uderzeń kończących dużo uderzeń w siatkę kolejna porażka berdycha z serbem jest bardzo prawdopodobna kurs 1.20 nie zachęca ale wydaję się dośc pewny.Komentarze mile widziane.✅

N 77

noobcior

Użytkownik
Tomas Berdych - Novak Djokovic

Przyszedł czas na półfinały w Dubaju. Tomasz znalazł się tutaj bez straty seta, Novak uległ w jednym Lopezowi. Na hardzie dotychczas H2H 5:0 na korzyść Nole, a ostatni pojedynek miał miejsce w Australii(6:1 7:6 6:1). We wczorajszym pojedynku Nole miał pewne problemy z Mayerem, gdy ten prowadził 5:3. Wtedy Serb podkręcił tempo i ugrał 2 przełamania do zera, co w efekcie dało zwycięstwo w 1 secie do pięciu. Od tego momentu Niemiec był regularnie ganiany po korcie i zapewne to samo stanie się w dzisiejszym pojedynku z Czechem. On wczoraj też nie umiał wejść w mecz serwisem, dając się przełamać w 1 i 3 gemie serwisowym. Dalej szło już łatwiej, lecz na Djoko to nie powinno wystarczyć. Tak w ogóle to Novak nie przegrał jeszcze w tym roku meczu, a mamy już prawie marzec. Kurs może niski, ale kolega wyżej również uważa, że mimo wszystko opłacalny.

Typ:
Tomas Berdych - Novak Djokovic 2 @ 1.20 ZWROT
Tobet

prof 54,1K

prof

Użytkownik
vs

Tomas Berdych - Novak Djokovic

Bardzo ciekawie zapowiada sie to spotkanie , bukmacherzy zdecydowanie faworyzuja Djokovica ktory nie gra najlepszego tenisa na tym turnieju , przynajmiej tak mi sie wydaje. Wiadomo Djokovic H2H z Berdychem 5-1 i wszystko na kortach szybkich , dodatkowo Serb wygral 13 meczy w tym sezonie a nie przegral ani jednego (13-0 + triumf w AO). Taki stan rzeczy nie moze trwac caly czas i wkoncu serb przegra. W tym turnieju tracil seta z Lopezem przegrywajac go az 6-2 , dodatkowo niemrawo wszedl w mecz przeciwko Meyerowi ale niestety Niemiec spuchl co pozwolilo rozwinac skrzydla Nole i i wygrac tamto spotkanie nawet w 2 setach. Berdych odprawil juz 3 rywali po 2-0 kolejno: Chardy 62 63 , Davydenko 63 76 , Petzschner 75 64. Czech jest teraz duzo lepszym tenisista niz chocby 2 sezony temu. Na kortach twardych jest naprawde grozny gdzie potrafic pokonac Federera i Nadala czy Roddicka + inne tenisowe gwiazdy. Moim zdaniem jest on wstanie dzisiaj poprawic nieco swoj bilans z Nole i pokonac go ale pewnie po 3 setowym pojedynku. Mam nadzieje ze Tomek ogarnie swoja psyche i swoja agresywna gra przezwyciezy swietnego defensora jakim jest Djokus.
Kurs dosc duzy wiec warto sprobowac.
▶ Tomas Berdych @ 4.50 3.5/10 Bet365
76 26 24

M 28

mitch

Użytkownik
Niestety ale wydaje mi się, że tutaj wygra Djokovic. Kurs na Czecha może i zachęcający, ale wczorajszy mecz z Mayrem pokazał, że Novak potrafi świetnie obrócić losy meczu. Styl gry Berdycha wyjątkowo mu leży. Thomas pokonał go tylko raz, ale było to na trawce, której Novak za bardzo nie lubi.
We wczorajszym meczu tak naprawdę niewiele brakowało, żeby Berdych przegrał. Moim zdaniem gra on w tym sezonie bardzo dobrze, ale nie jest to jeszcze forma z roku zeszłego. Gdyby tylko Peztschner miał bardziej &quot;chłodną głowę&quot; to mecz na pewno by się wydłużył.

gju 134

gju

Użytkownik
osobiście uważam, że berdych bez szans. seta może urwać, ale meczu nie wygra. djo jak już wchodzi na najwyższe obroty to jest piekielną maszyną.✅
Almagro - Bellucci 1 (1.42)✅✅✅
Almagro wygrał już tam gdzie mógł się potknąć w drodze do finału, a było to pojedynek z Giraldo. Bellucci traci sety z zawodnikami przeciętnymi, albo bez formy. Jego gra wygląda zaledwie nieźle, a rywali miał łatwych bo nawet Dasco bez formy, w pierwszym meczu na clayu miał prawo sobie nie radzić. H2H 1:0 Almagro. Sprawa jest dla mnie prosta - jeśli jesteś w świetnej formie, grasz w dużym turnieju, pokonujesz silniejszych rywali to i pokonasz gorszego w półfinale.
Anderson - Del Potro 2 (1.2)✅✅✅
rozkręca się Del Potro. To widać. Miażdży na swojej drodze kolejnych rywali. W moim odczuciu absolutny pewniak do tytułu w Delray. Anderson ze swoją, obecną, przeciętną grą nie powinien być dużym zagrożeniem.
----
z trochę mniej pewnych typów gram Nishikoriego✅✅✅, bo H2H 3:0 i wydaje mi się, że Kei ma patent na Amerykanina i leży mu on. zaliczyłem do mniej pewnych typów bo Sweeting w niezłej formie. Zagram też Tipse✅✅✅, bo Dodig mocno musiał się napocić przy wyraźnie słabszych rywalach...i myślę, że nawet bez najwyższej formy Janko powinien ogarnąć ten mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +4
lionel21 191

lionel21

Użytkownik
osobiście uważam, że berdych bez szans. seta może urwać, ale meczu nie wygra. djo jak już wchodzi na najwyższe obroty to jest piekielną maszyną.
Almagro - Bellucci 1 (1.42)
Almagro wygrał już tam gdzie mógł się potknąć w drodze do finału, a było to pojedynek z Giraldo. Bellucci traci sety z zawodnikami przeciętnymi, albo bez formy. Jego gra wygląda zaledwie nieźle, a rywali miał łatwych bo nawet Dasco bez formy, w pierwszym meczu na clayu miał prawo sobie nie radzić. H2H 1:0 Almagro. Sprawa jest dla mnie prosta - jeśli jesteś w świetnej formie, grasz w dużym turnieju, pokonujesz silniejszych rywali to i pokonasz gorszego w półfinale.
Nie zgadzam się z Twoją opinią. Uważasz, że Santiago Giraldo to lepszy zawodnik od Bellucciego? Raczej nie. Bellucci ma znakomite warunki fizyczne, jest mańkutem i na kortach ziemnych jest bardzo niebezpieczny. Nicolas Almagro faktycznie w tym sezonie na cegle jest bezlitosny, z tego co pamiętam, to po wczorajszym meczu kontynuuje serię dwunastu zwycięstw z rzędu na kortach ziemnych. Wygrał dwa turnieje i ma szanse na trzeci. Jednak wcale nie musi wygrać, bo widać, że jest zmęczony. Widać także, że jest w świetnej kondycji psychicznej. Pod koniec wczorajszego meczu uśmiechał się, po zwycięstwie ucałował kort... Moim zdaniem kurs na Almagro nie jest warty gry i jeśli już stawiałbym na Brazylijczyka.

gju 134

gju

Użytkownik
oczywiście, że nie uważam za lepszego tenisistę. Uważam, że Bellucci w obecnej formie jest mniej groźny niż Giraldo w obecnej. zresztą to pokazał mecz na początku sezonu w którym Giraldo bez najmniejszych problemów przejechał się po Belluccim. Przegrywasz z Hernychem w AO, wracasz na swoją mączkę przegrywasz z średniakiem Fogninim, potem u siebie zostajesz znokautowany przez Chele. Teraz Tomek trafił na, bądźmy szczerzy, bardzo łatwiutką drabinkę - stąd semifinal. W tym sezonie Brazylijczyk nie pokonał żadnego tenisisty z czołówki chyba że liczymy mu Dasco totalnie pod formą, w pierwszym meczu na clayu. Przegrywał ze przeciętniakami, średniakami albo trochę lepszymi średniakami. Almagro to jeszcze wyraźnie wyzszy level. Nie wiem czy zmęczenie będzie decydującym argumentem w dzisiejszym pojedynku. Nawet bym powiedział, że szczerze w tą wątpię.
Ciekawy jestem bardzo meczu Ferrera z Dolgo. Ferrera dzisiaj widziałem w 2 i 3 secie. David grał niebotyczne piłki, ale mieszał to z zagraniami beznadziejnymi, potrafił walnąć 2 podwójne pod rząd. Tak jakby nie do końca był myślami na korcie. Osobiście stawiam na Ferrera bo potencjał jest ogromny.

M 28

mitch

Użytkownik
Jeśli chodzi o Almagro - Belluci to muszę się zgodzić z Lionel21.
Almagro jest zmęczony i faktycznie trochę to widać. Belluci na mączce to zawodnik, myślę, że TOP20, nawet w obecnej formie. Jeśli mecz się wydłuży to wygra brazylijczyk. Byc może pokuszę się o DW 2:1 dla Belluciego. Ale sie zobaczy;)

D 0

deisler

Użytkownik
Hmm tez sie zastanawiam czy dać na Almagro czy się wstrzymać. Ogólnie robi wrażenie jego forma. Co do kondycji juz ostatnio były głosy że zmęczony a on i tak wygrywał. Wczoraj 3 sety i czy przypadkiem potem jeszcze nie grał debla?

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dajcie spokój, nie kłóćcie się z gju bo ma racje ???? .
Kogo ograł ten cały Bellucci ? 3 sety z Kubotem, 3 sety z Ivanem, 3 sety Verdasco który chyba gdzieś zgubił formę po finale w San Jose.
Do tego wcześniej gładziutko przegrał we własnej ojczyźnie z Chelą 6:1,6:2. Tak samo na turnieju w Chile nikogo wielkiego nie ograł.
Po drugiej strony stanie mu na przeciwko Almagro który gra kapitalny sezon. AO R16 co prawda przegrana z Djoko, ale to inna liga.
W Brazylii finał i pokonanie takich przeciwników jak Dolgo czy Chela. W Argentynie znowu finał i znowu zwycięstwo z Chelą. Teraz Almagro ma szansę znowu być w finale.
2:0 ✅

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Nishikori K. - Sweeting R. 1,55 7/10
H2H 3:0 na korzyść Japończyka, ostatnie dwa mecze to bardzo łatwe wygrane oddawał po 4,6 gemów w meczu. Dzisiaj spodziewam się podobnego wyniku. Kei jest conajmniej o klasę lepszym grajkiem o Ryana. Sweeting to typowy amerykański challangerowiec, gra 90% turniejów w USA, no ale na pewno nie jest to typowy amerykański drwal czyli potezny serwis, dobry FH i nic poza tym, ma dobry 2BH, i raczej brak u niego poteznego uderzenia wszystkie punkty musi solidnie wybiegać. Tutaj zalicza naprawdę świetne wyniki, przeszedl kwale, pokonał w turnieju głownym Andersona i Querrey&#39;a czyli dwóch zdecydowanie wyżej notowanych grajków- obydwoje ostatnio zdecydowanie pod formą ale i tak wygrane w dwóch setach robią wrażenie. Bez wątpienia Ryan wykorzystał swoją szanse zdobył sporo punktów do rankingu trochę $$, zapewne zaliczy awans do pierwszej setki. No ale w dzisiaj już będzie musiał uznać wyższość jednego z bardziej utalentowanych grajków w turze.

S 10,5K

sheva91

Użytkownik
Alejandro Falla - Mardy Fish 1,20 Tobet ✅

Dość zaskakujące H2H 201 dla Falli, z tego 1-1 na hardzie.
Falla gra świetnie w Delray Beach łacz nie z kwalifikacjami na 5 meczów nie stracił seta, ba najwięcej gemów w secie - 4 stracił z Farah i Danceviciem.
Fish ma za sobą 2 mecze bez historii. W 1R Phau skreczował po 5 gemach, w 2R stracił 3 gemy z Mello.
Niski kurs, Mardy&#39;emu źle się gra z Mello, to nie zachęca do stawiania na ten mecz, ale ja się skusiłem.

Ryan Sweeting - Kei Nishikori 1,55 Tobet ✅

Grzech z takiego kursu nie skorzystać! H2H 3-0 dla Japończyka.
Sweeting po przejściu kwalifikacji wygrał z Andreevem,, ktory do DB zawitał wprost z Golden Swing i nie w pełni zdrowego Querreya.
Nishikori bez straty seta ograł Dabula i Blake&#39;a i dziś tez wygra.

Nicolas Almagro - Thomaz Bellucci 1,35 Tobet ✅

Co mecz to więcej czasu na korcie spędza Bellucci: 2h 8 min. z Verdasco, 2h 20 min. z Navarro i 3h 10 min. z Kubotem. Taka dawka gry musi się odbić na jego zdrowiu.
Po Almagro również widać już oznaki zmęczenia 3 tyg gry na clayu z rzędu, ale z Brazylijczykiem powinien sobie poradzić.

Otrzymane punkty reputacji: +10
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Djoko - Federer 2,20 2:0 ✅
Ciekawy jestem jak wy jutro widzicie ten mecz. Bo ze świecą szukać trzeba tutaj postów na temat Rogera w tym turnieju. Djoko w Dubaju wygrał w 2009 i 2010, czy wygra po raz trzeci ? Trudno powiedzieć.
Jak dla mnie kurs 2,20 to spore value. W 2010 spotkali się 6 krotnie, 4 razy wygrał Federer, ale za to Djokovic wygrał 2 razy w WS.
Na turnieju Federer nie stracił tu jeszcze seta, ale przeciwników też nie można porównywać do poziomu Rogera. Djoko to jednak inna liga.
Dziś w pierwszym secie Djoko miał jakiś przestój i dopiero przegrał po tiebreaku. W II secie już mogliśmy oglądać Novaka jakiego znamy, 6:2. W trzecim secie również łamanko i krecz Czecha.
Jak dla mnie value po stronie Djoko, a kursy powinny wyglądać mniej więcej 50 na 50.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom