Gilles Simon - Richard Gasquet 2,30
Po takim kursie biorę ryśka w ciemno. Widziałem jego oba mecze w tym turnieju u wygląda naprawdę świetnie, mam wrażenie iż ani razu nie musiał grać na 100%. W obu meczach miał absolutną kontrole, jak nie popełniał głupich błedów to przeciwnicy byli bezradni. Wczoraj przegrywał z Bubką już 3:5, by wygrać 4 kolejne gemy i zakończyć mecz, wystarczyło, iż przestał wyrzuczać piłki poza kort. Dzisiaj gra z typowym przebijaczem, który przebija masę piłek i praktycznie tylko czeka na błędy. Tak jak w meczu z Youzhnym, trafił na słabszy dzień Rosjanina, ten popełniał masę błedów jego 1bh wogle nie funkcjonował i skończyło się na dwóch setach. H2H 4:1 na korzyść Gasqieta, ale ostatni mecz wygrał Simon 2:0 w zeszłym sezonie. Moim zdaniem karty są po stronie Ryśka jeżeli będzie grał tak jak w pierwszych meczach, czyli mało błędów, dobry mocny serwis modelowy 1bh, dobry FH to pozwoli rozrzucić Gilles'a po korcie. Jestem pewny, iż inicjatywa przez całe spotkanie będzie po stronie Gasqueta, oby nie popełniał tyle błedów co w pierwszej połowie drugiego seta z Bybką, wtedy o wynik jestem spokojny!
Wawrinka S. - Dolgopolov A. 1,95
Kursy od rana już bardzo mocno poleciały w dół i nic dziwnego. Kto widział wczoraj mecz Stasia to wie w jakiej formie On jest. Wczoraj męczarnie z Foginim, masa, masa błędów ale ostatecznie wygrana 7:5 w trzecim secie. Mecz na marnym poziomie przez większość czasu dużo błędów, na pewno kilka ładnych winnerów bo obu stronach ale na Dolgopolov'a to będzie za mało. Ukrainiec świetnie czuje się na mączce i wykorzysta każdą gorszą niedyspozycje Stasia, jak będzie grał jak wczoraj to nie ma czego szukać w tym meczu, a kurs świetny!