>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Dubaj, Delray Beach & Acapulco, 21-27.02.2011

Status
Zamknięty.
john90 115

john90

Użytkownik
witam panowie, co sadzicie o typie Federer vs Dev Varman +6.5 ?? sadzicie ze az taki nokaut bedzie ?? ;&gt;
christopher48 // Ze względu na to, że jesteś nowym użytkownikiem, to zostawię Twój post. Ale na przyszłość pamiętaj, że ten temat (podobnie jak wszystkie tematy dotyczące turniejów ATP, WTA oraz challengerów) służy do podawania typów z analizami oraz do merytorycznej dyskusji. Zatem następnym razem postaraj się dodać coś od siebie.

madmax22 46

madmax22

Użytkownik
Juan Ignacio Chela v Eduardo Schwank 1.50
Head to Head : 3-0(wszystkie na clay&#39;u i stracony zaledwie 1 set!).Zdecydowany faworyt.Bardzo podobała mi się gra Cheli w Buenos Aires gdzie doszedł do finału a w drodze pokonał m.im. Wawrinkę i Montanesa.Widać,że jest w formie.I nie sądzę że zmęczenie będzie miało tu jakieś znaczenie. Eduardo póki co max. 2 rundy i to nie zawsze.Przebłyki miewa ale rzadko i nie na tyle aby pokonać Juana Ignacio. Z Kubotem przegrał to z nim tym bardziej!
Potito Starace v Pablo Cuevas 1.57
H2H fantastyczny bo aż 4-0 w tym trzy na mączce. 3 tygodnie temu w Brazylii górą był Starace.Mecz łatwy nie będzie. Obaj nie zachwycają ale obecnie lepiej wygląda Potito. W Santiago i wcześniej wspomnianej Brazylii Włoch doszedł wysoko a ostatni turniej to tylko drobne potchęcie. Cuevas max. drugie rundy i ogólny piach.
Zastanawiałem się jeszcze nad Berdychem(1.80) w spotkaniu z Davydenką, gdyż ten nie jest odpowiedniej formie i z tego co wiem zmagał się z jakąś kontuzją. A Berdych swój poziom raczej trzyma. I nie przeraża nawet H2H : 1-9

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Jutro ładny hicior szykuje nam się w Dubaiu . Berdych vs Davydenko, to mógłby być finła nie jednego turnieju. No ale Rosjanin obniżył ostatnio loty i spadł w rankingu i musi walczyć z takimi nazwiskami już w 2r. Jak miąłbym typować to na pewno Berdycha ale h2h zdecydowanie za Rosjaninem, ale ostatnie mecze bardzo wyrównane i w ostatnich miesiącach Czech zrobił ogromny potęp można powiedzieć, iż zajął miejsce Koli w czołowce. No ale Kolia zniszczył w poniedziałek G-L, nie typuje, jestem ciekawy dyspozycji Rosjanina. Jeżeli będzie grał jak jeszcze 2 sezony temu to szykuje się świetne spotkanie 50 na 50....
Zdecydowanie typuje jutro Mayera 1,40. Niemiec zmiótł z kortu Nieminena a to spory wyczyn. Kazach nie pograł dzisiaj zbytnio z Bagietą który skreczował po 4 gemach. Myśle, iż to Niemiec zdominuje te spotkanie i rozdzuci po korcie umiejetnie Kazacha swoim poteżnym FH.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Zwycięzca w ATP Dubai - Novak Djokovic 2,50 bet365
Novak już tu dwa razy pod rząd wygrał. Widocznie dobrze mu się tu gra. W 2009 i 2010 ten turniej należał do niego. W 2011 prezentuje się wyśmienicie. Wygrana AO na pewno mocno podbudowująca. Do tego od tego czasu nie grał, a już w pierwszym meczu położył na łopatki Llodrę. Kto mu ma w tym turnieju zagrozić ? Berdych haha ? Davidenko ? Gilles Simon czy Philipp K. ? Ze wszystkimi powinien sobie spokojnie poradzić. Jest jeden graczy który może mu zagrozić w Dubaju. Jest nim oczywiście Federer. O ile żaden z nich nie spali meczu to spotkają się w finale i myślę, że tutaj emeryt znowu ulegnie Djokovicowi.

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Davydenko – Berdych 1 1,91 (stanjames)
ATP Dubai, nawierzchnia twarda, niemal identyczna jak na US Open – Decoturf II. Szlagierem II rundy będzie pojedynek Davydenki i Berdycha. Panowie znają się „jak łyse konie”, grali ze sobą aż 11 razy, bilans jest jednostronny, 10-1 dla Rosjanina. Jedyny mecz jaki wygrał Czech miał miejsce na nawierzchni trawiastej podczas Wimbledonu 2009.
Davydenko lubi i potrafi grać z graczami takimi jak Berdych. Największymi atutami Tomasa są: serwis, mocne uderzenia z FH i BH, oraz gra przy siatce. Na to wszystko odpowiedź ma Nikolay, świetny return, cierpliwość w wymianach i znakomite passing-shoty.
Myślę, że tradycji stanie się zadość i Davydenko po raz kolejny ogra Berdycha!

M 28

mitch

Użytkownik
Jeżeli będzie grał jak jeszcze 2 sezony temu to
Zdecydowanie typuje jutro Mayera 1,40. Niemiec zmiótł z kortu Nieminena a to spory wyczyn. Kazach nie pograł dzisiaj zbytnio z Bagietą który skreczował po 4 gemach. Myśle, iż to Niemiec zdominuje te spotkanie i rozdzuci po korcie umiejetnie Kazacha swoim poteżnym FH.
1.40 na Mayera to kompletnie nieopłacalny kurs. Niemiec czesto zawodzi w roli faworyta. Golubev ostanio byl tragiczny, ale wczoraj przez te kilika gemow nie gral zle z Baghdatisem. Moim zdaniem jak juz grac to lepiej golubeva. Nie mówiąc już o h2h, ktore jest zdecydowanie na korzysc kazacha.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Davydenko – Berdych 1 1,91 (stanjames)
ATP Dubai, nawierzchnia twarda, niemal identyczna jak na US Open – Decoturf II. Szlagierem II rundy będzie pojedynek Davydenki i Berdycha. Panowie znają się „jak łyse konie”, grali ze sobą aż 11 razy, bilans jest jednostronny, 10-1 dla Rosjanina. Jedyny mecz jaki wygrał Czech miał miejsce na nawierzchni trawiastej podczas Wimbledonu 2009.

Davydenko lubi i potrafi grać z graczami takimi jak Berdych. Największymi atutami Tomasa są: serwis, mocne uderzenia z FH i BH, oraz gra przy siatce. Na to wszystko odpowiedź ma Nikolay, świetny return, cierpliwość w wymianach i znakomite passing-shoty.

Myślę, że tradycji stanie się zadość i Davydenko po raz kolejny ogra Berdycha!
Bardzo solidna i merytoryczna analiza, ale pozwolę coś od siebie dorzucić. Bardzo dużo ludzi przy typowaniu bierze pod uwagę head to head. Warto się nim kierować napewno, nie podwazam tego, ale czy do końca tak jest, smiem powiedzieć że nie. Wiadomo że tak jak w zyciu jednych lubimy innych nie trawimy. W tenisie jest podobnie, z tym grajkiem lubimy grać, a jak dochodzi do spotkania z jakims panem &quot;x&quot; to przechodzą nam ciarki, bo nie wiadomo jak goscia podejsc bo na jego tle mamy psychologiczny lub emocjonalny uraz. Do czego zmierzam - ja w moim typowaniu za bardzo się nie kieruje bezposrednimi spotkaniami, biorę pod uwagę &quot; co dany grajek prezentuje tu i teraz w realu&quot;, a liczby, tabelki to 15 % informacji !

Do wczoraj Michałek miał z Simonem bilans 7-0 i w końcu przyszedł ten moment i zaliczył wtope. Z Berdychem jest ciut podobnie, Davidenko ma bilans 9 WYGRANYCH i 1 PRZEGRANEJ. A co do typu : miałem okazje oglądać ostatnie 3 porazki Davidenki z : Mayerem, Llodrą i Simonem. Dopiero wczoraj wygrał z Garcia-LOpez, ale pytam co to za grajek (smiech). Tomek tych graczy spokojnie ogrywa. Czech jest w formie. Dla mnie to on jest lekkim faworytem tego spotkania. Kto wygra, moim zdaniem zadecydują niuanse i drobne detale. Napewno dyspozycja dnia też da znac o sobie. Wskazanie pana , który wygra to dla mnie w tym spotkaniu rosyjska ruletka. Racjonalnym wyjsciem byłoby postawić - over 19.5 gema w granicach 2.00

Pozdrawiam kolege, powodzenia i duzo szczescia, bo w tym spotkaniu na pewno się przyda. Trzymam kciuki za Twój wybór, hej !

Andre@

Bravo Tomek, w 1 secie rosjanin zagrał dramatycznie źle, w drugim wyszła większa solidność i ciut więcej farta dla czecha, reasumując czech gra obecnie lepszy tenis;)a head to head to tani lep na muchy,;)

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Schwank E. - Kubot L. 1,95
Buki zdecydowanie przesadziły z kursami na Polaka, nie wiem czemu Schwank jest faworytem tego spotkania. Jak poszukacie spokojnie znajdziecie kurs na Polaka ponad 2. Łukasz moim zdaniem miał dużo pecha nie obronił masy punktów i spadł w rankingu a walczył w każdym meczu, prawie ograł Chelle, który jest w świetnej formie. Cuevasa już miał na tacy, ale przegrał ostatecznie w trzech setach. Dla Łukasza to ostatni dzwonek aby zdobyć punkty w turniejach ATP i to ranki 500, teraz już z takim rankingiem będzie musiał przebijać sie kwale do każdego turnieju a to nie jest prosta sprawa. Eduardo przegrał wczoraj pierwszego seta z Chellą ale w drugim Chella skreczował nie wytrzymał grania praw codziennie przez ostatnie tygodnie. Łukasz ograł w tym sezonie Schwanka podczas turnieju Costa do Sauipe - 7:6 5:7 6:7. Mecz piekielnie wyrównany, teraz myśle, iż Łukasza stać na szybsze zwycięstwo podobnie jak w 1r gdy ograł Ramirez Hidalgo 7:5,6:0. Oby Łukasz wykorzystał swoją szanse na niezle punkty i poprawił ranking!
Monaco 1,35 widzę tutaj zdecydowane zwyciestwo.

Otrzymane punkty reputacji: +1
T 0

trk

Użytkownik
Stakhovsky Sergiy (Ukr.) - Gulbis Ernests (Lot.) 2 @ 1.48

Wczoraj stawiałem na Berrera ale Gulbis zagrał naprawdę dobry meczyk i wygrał. Myśle że kurs jest adekwatny. H2H 2-0 dla Gulbisa, ostatnio wygrał on z Sydney na hardzie 6:4 6:4 i mam nadzieję że dzisiaj będzie podobny wynik.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Dudi Sela - Ivan Dodig @ 1,65 Pinnacle Sports✅

Izraelczyk na starcie sezonu znajduje się w słabej dyspozycji. Wczorajszy mecz pierwszej rundy z Marinko Matosevicem (3/6 6/1 6/2), był dla niego dopiero drugim zwycięstwem w sezonie. Dudi w pełni formy nie pozwoliłby sobie na porażkę z Gilem (kwale w Sydney). W Delray Beach zagra z będącym w odmiennej sytuacji Ivanem Dodigiem. Chorwat nie tak dawno wygrał pierwszy zawodowy tytuł (Zagrzeb), pokonywał już w tym sezonie bardziej doświadczonych rodaków - Ljubicica i Karlovica. W pierwszej rundzie wygrał w trzech setach z Kunitsynem serwując aż 18 asów. Od początku roku sposób na Dodiga znalazło tylko trzech tenisistów z absolutnej czołówki (Berdych, Djokovic, Del Potro) i nie sądzę by do tego grona dołączył Dudi Sela

madmax22 46

madmax22

Użytkownik
Albert Montanes v Santiago Giraldo 1.66
Szybki i pewny mecz Montanesa w pierwszej rundzie z Gimendo. Natomiast Gilardo męczył się z Ramosem Vinolasem.Po przegranym finale w Santiago już nie zachwyca(przegrana z Mello w Brazylii).Montanes w Buenos Aires pokonał Fogniniego i nieznacznie uległ Cheli który jest w świetnej formie.Większą pewność mam do Alberta.
Pablo Cuevas v Juan Monaco 1.40
W H2H 3-0 dla Monaco na clay&#39;u.Argentyńczyk gra nieźle.W pierwszej rundzie pokonał groźnego Zeballosa a w wcześniejszy turniej też nie miał najgorsze.
Zagrałbym jeszcze Blake&#39;a w starciu z Nishikorim gdyż kurs jest bardzo obiecujący(2.20) a Amerykanin nie stoi na straconej pozycji oraz Tipsarevica(1.44) z Kavciciem.

M 28

mitch

Użytkownik
Dla mnie głównym typem na noc jest Cuevas. Argentyńczyk prowadzi co prawda w h2h 3-0, ale jak pokazały wczorajsze i dzisiejsze mecze (Youzhny - Simon, Davydenko - Berdych, Stakhovsky - Gulbis) nie ma to aż tak dużego znaczenia. Każdy mecz jest inny i decyduje w wielu wypadkach dyspozycja dnia.
Co do meczu. Monaco nie gra w tym roku tak dobrze jak potrafi. Wczoraj mógł pokonać zeballosa wcześniej, ale widać, że to jeszcze nie to
Cuevas z kolei po raz pierwszy pokonał Starace, i to dosyć gładko. Urugwajczyk nie gra źle. Jeśli będzie funckjonował serwis, mecz na pewno będzie wyrównany. A kurs kusi. Mecz dla mnie 50-50%, także zdecydowanie wybieram Cuevas&#39;a.

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Pablo Cuevas v Juan Monaco
Miałem okazję oglądać mecz Urugwajczyka Cuevasa w poprzednim turnieju kiedy to przegrał wygrany mecz z Argentyńczykiem Accasuso. Był to jeden z gorszych meczów ATP jakie miałem okazję oglądać, a napewno najgorszy w tym sezonie. Nie wiem jak Cuevas przeszedł Potito w pierwszej rundzie, ale ten pewnie zbytnio się nie wysilał i stąd zwycięstwo Pablo w dwóch setach. Co do Juana to jest on w solidnej formie, ostatnio zaliczył ćwierćfinał w Buenos Aies, przegrany z Wawrinką. Forma na pewno po stronie Argentyńczyka i to jemu powierzam dzisiaj moje pieniądze. Do tego h2h 3:0 na korzyść Juana.
Juan Monaco @1.46 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
gju 134

gju

Użytkownik
Djokovic - Mayer +7.5gema 2 (1.75)✅✅✅
Nie wiem czy buki wiedzą czegoś czego sam nie wiem. Ale linia jest szalona. Wystarczy, że Mayer ugra 5gemów w 2setach i typ siada. Mayer w tym turnieju nie stracił seta, a za rywali miał Nieminena i Golubeva czyli zdecydowanie nie jakieś pionki, szczegolnie w pierwszym przypadku. Mayer jak już się wkręci w turniej to potrafi grać na bardzo wysokim poziomie. Wczoraj Djo stracił seta z Feliciano Lopezem. Forma nie jest jeszcze zabójcza. Bardzo duża szansa na powodzenie.
Petzschner - Berdych over 21 (1.9)✅✅✅
Wszystkie ich pojedynki były bardzo wyrównane. Teraz Petzschner jest w bardzo dobrej formie. Na prawdę gość chyba łapie wiatr w żagle. Pokonał tu już Seppiego, który gra już swój najlepszy tenis i Kohliego, któremu też formy odmówić nie można. Berdych gra swoje, ale jak zwykle bez jakiegoś ogromnego błysku. Panowie mogą dłużej pograć. TB bardzo możliwe.
Ferrer - Monaco 1 (1.42)✅✅✅
milutki kursik. Pewnie się skończy zaraz na 1.25. Ferrer to jak dla mnie faworyt absolutny tego turnieju. Wreszcie jego ulubiona nawierzchnia, która uwypukla wszystkie zalety. Na razie rywali nie miał z najwyższej półki no i stracił po 4 gemy w obu meczach. Monaco mnie nie przekonuje i w obecnej formie wydaje mi się, że nie ma szans nawiązać walki z Davidem. Cuevas czy Zeballos to też nie byli specjalnie silni rywale więc nie ma się czym podniecać.
Wawrinka - Dolgopolov 2 (2.3)✅✅✅
Wawrinka ma się obudzić i cały czas nie może tego zrobić. Tracił seta i z Fogninim i z Andujarem. Dziś trafia na Dolgo i to będzie już pojedynek z prawdziwego zdarzenia. Tak jak pojedynek z Chelą w Buenos w którym przegrał bardzo gładko. Fajny kurs, spora szansa...
no i może jakiś over u Kubota ;)✅✅✅

gamebookers
popatrzyłem teraz przez ciekawość. i też jest już 5.5gema. albo zdarzył się jakiś błąd, albo wstali lewą nogą buki z samego rana. ???? jak ktoś chce to mogę wysłać screnna ;) tak czy tak wydaje mi się, że 5.5 też można próbować.
5.5 też jest za (1.75). to musiała być pomyłka.

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Nie wiem czy macie takie same spostrzeżenia, ale ja w meczu Mannarino -Falla wyczuwam zdecydowanie value. Konkretnie chodzi mi tu o zwycięstwo Alejandro @ 2,38 w sportingbet . Moim zdaniem kursy powinny być bardziej wyrównane, jak nie faworytem powinien być Falla! Mannarino jest to bardzo młody, utalentowany zawodnik, który na twardej nawierzchni grać potrafi, ma za sobą małe sukcesy w challengerach. Do tego jest mańkutem, co zawsze sprawia problemy przeciwnikom.
Ale dziś zagra z mańkutem, więc można powiedzieć, że jeden atut swój straci. Dodatkowo Falla ma całkiem niezły serwis. Popełnia niewiele niewymuszonych błędów.Wygrał dwa challengery na twardej nawierzchni, a w tym roku wystąpił nawet w finale grze podwójnej na hardzie... Zatem grać potrafi. Mannarino wczoraj grał z przeciętnym Leonardo Mayerem i mało brakowało, by pożegnał się z turniejem. Przegrał pierwszego seta,w drugim wygrał dopiero po tie-breaku. Jakoś mnie nie przekonuje wczorajsze zwycięstwo, bo było ono zwyczajnie szczęśliwe.
Dlatego mój typ na ten mecz to Alejandro Falla @ 2,38 sportingbet

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Gilles Simon - Richard Gasquet 2,30
Po takim kursie biorę ryśka w ciemno. Widziałem jego oba mecze w tym turnieju u wygląda naprawdę świetnie, mam wrażenie iż ani razu nie musiał grać na 100%. W obu meczach miał absolutną kontrole, jak nie popełniał głupich błedów to przeciwnicy byli bezradni. Wczoraj przegrywał z Bubką już 3:5, by wygrać 4 kolejne gemy i zakończyć mecz, wystarczyło, iż przestał wyrzuczać piłki poza kort. Dzisiaj gra z typowym przebijaczem, który przebija masę piłek i praktycznie tylko czeka na błędy. Tak jak w meczu z Youzhnym, trafił na słabszy dzień Rosjanina, ten popełniał masę błedów jego 1bh wogle nie funkcjonował i skończyło się na dwóch setach. H2H 4:1 na korzyść Gasqieta, ale ostatni mecz wygrał Simon 2:0 w zeszłym sezonie. Moim zdaniem karty są po stronie Ryśka jeżeli będzie grał tak jak w pierwszych meczach, czyli mało błędów, dobry mocny serwis modelowy 1bh, dobry FH to pozwoli rozrzucić Gilles&#39;a po korcie. Jestem pewny, iż inicjatywa przez całe spotkanie będzie po stronie Gasqueta, oby nie popełniał tyle błedów co w pierwszej połowie drugiego seta z Bybką, wtedy o wynik jestem spokojny!

Wawrinka S. - Dolgopolov A. 1,95
Kursy od rana już bardzo mocno poleciały w dół i nic dziwnego. Kto widział wczoraj mecz Stasia to wie w jakiej formie On jest. Wczoraj męczarnie z Foginim, masa, masa błędów ale ostatecznie wygrana 7:5 w trzecim secie. Mecz na marnym poziomie przez większość czasu dużo błędów, na pewno kilka ładnych winnerów bo obu stronach ale na Dolgopolov&#39;a to będzie za mało. Ukrainiec świetnie czuje się na mączce i wykorzysta każdą gorszą niedyspozycje Stasia, jak będzie grał jak wczoraj to nie ma czego szukać w tym meczu, a kurs świetny!

damianho91 82

damianho91

Użytkownik
Nie wiem czy macie takie same spostrzeżenia, ale ja w meczu Mannarino -Falla wyczuwam zdecydowanie value. Konkretnie chodzi mi tu o zwycięstwo Alejandro @ 2,38 w sportingbet . Moim zdaniem kursy powinny być bardziej wyrównane, jak nie faworytem powinien być Falla! Mannarino jest to bardzo młody, utalentowany zawodnik, który na twardej nawierzchni grać potrafi, ma za sobą małe sukcesy w challengerach. Do tego jest mańkutem, co zawsze sprawia problemy przeciwnikom.

Ale dziś zagra z mańkutem, więc można powiedzieć, że jeden atut swój straci. Dodatkowo Falla ma całkiem niezły serwis. Popełnia niewiele niewymuszonych błędów.Wygrał dwa challengery na twardej nawierzchni, a w tym roku wystąpił nawet w finale grze podwójnej na hardzie... Zatem grać potrafi. Mannarino wczoraj grał z przeciętnym Leonardo Mayerem i mało brakowało, by pożegnał się z turniejem. Przegrał pierwszego seta,w drugim wygrał dopiero po tie-breaku. Jakoś mnie nie przekonuje wczorajsze zwycięstwo, bo było ono zwyczajnie szczęśliwe.

Dlatego mój typ na ten mecz to Alejandro Falla @ 2,38 sportingbet

calkowicie sie z Toba zgadzam, jak zobaczylem oferte na ten mecz od razu bylem pewny ze zagram na Falle... kwalifikacje przeszedl w swietnym stylu a Mannarino hmmm meczyl sie z wracajacym z kortow ziemnych Mayerem. Oby Falla nie zawiodl ????

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Simon – Gasquet 1 1,67 (ladbrokes)
Obaj kreowani byli na wielkie gwiazdy, zapowiadali się świetnie i sądzone, że mogę oni odgrywać główną role we współczesnym tenisie. Los pokrzyżował im plany, Simon trafiony licznymi kontuzjami zgubił formę. Gasquet oskarżony o zażywanie narkotyków był zawieszony i po powrocie także nie potrafi wrócić do optymalnej formy.
Na dzień dzisiejszy zdecydowanie lepiej wygląda gra Gillesa, miewa on wpadki, ale powoli jego dyspozycja się stabilizuje. Podczas AO zagrał kapitalny mecz z Federerem, pełen emocji i pięknych zagrań.
Gasquet niby gra przyzwoicie ale jednak pewnego poziomu nie potrafi przeskoczyć. Wczoraj w meczu z Bubka miał przestoje i gdyby Ukrainiec zachował trochę więcej „zimnej krwi” to seta spokojnie by ugrał.
W bezpośrednich pojedynkach 4-1 dla Richarda, ale 4 wygrane spotkania miały miejsce przed jego zawieszeniem. Natomiast ostatni mecz zagrali w ubiegłym roku i gładko w 2 setach wygrał Simon.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Łukasz Kubot (+4,5 gema) - Thomaz Bellucci @ 1,68 Bwin

Łukasz co prawda wypadł po turnieju w Costa do Sauipe z TOP 100, ale gra chyba najlepiej od roku, bo ostatni raz dwa zwycięstwa z rzędu w głównym turnieju zanotował właśnie w Brazylii rok temu. W Golden Swing różnie mu idzie, ale w każdym meczu podejmuje walkę, nawet jeśli za rywala ma topowego claycourtera to do końca meczu trzeba na niego uważać. W Acapulco pokonał Ramireza-Hidalgo i wczoraj Schwanka, dziś zagra z Belluccim. Na temat Brazylijczyka pisałem więcej kilka dni temu, w Meksyku odniósł dwa trzysetowe zwycięstwa. Pokonanie Verdasco w pierwszej rundzie napewno należy odebrać jako niespodziankię, natomiast wczoraj pokonał Navarro w trzech setach. Z meczu tego podkreśliłbym wzloty i upadki jakie zdarza się notować w ostatnich meczach Bellucciemu. Zdarzają mu się takie momenty jak wczorajszy pierwszy set z Hiszpanem gdzie zdobył jednego gema. Ponadto nienajlepiej radził sobie wczoraj z chodzącym często do siatki Navarro, a Kubot także lubi skracać wymiany w ten sposób. Myślę, że Łukasz postawi większy opór niż wskazują na to kursy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom