>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Cincinnati 2014

Status
Zamknięty.
hektor1 703

hektor1

Użytkownik
Paes/Stepanek - Pospisil/Sock
Pospisil/Sock @ 2,00 Bet365

1:6 6:4 8:10✅✅✅
Kursy na Kanadyjczyka i Amerykanina moim zdaniem nieco zawyżone. Według bukmacherów faworytami są Paes/Stepanek, a ja tego kompletnie nie rozumiem.
Pospisil jak i Sock w świetnych formach w grze pojedynczej. Vasek w ostatnim czasie był w finale w Waszyngtonie, w Toronto odpadł z Gasquet, jednak po zaciętym spotkaniu, a w samym już Cincinnati pokonał Stepanka. Jack natomiast półfinał w Newport i Atlancie, potem natomiast w Waszyngotnie i Toronto trafiał w 2R na Raonica i toczył z nim zacięte pojedynki, jednak ostatecznie przegrywał. W Cincinnati odpadł na wejsciu z Robredo. Jako partnerzy zaczęli grać dopiero podczas Wimbledonu, nikt na nich nie stawiał, jednak pokazali wszystkim, że są w stanie zwyciężyć. Następnym sukcesem było wygranie turnieju w Atlancie, gdzie w finale pokonali Johnsona z Querreyem. Toronto sobie odpuścili, a w Cincinnati ruszają już pełną parą i przygotowują się na najważniejszym turniej tej części sezonu, czyli US Open. Obaj się świetnie się rozumieją, nawzajem się motywują. Nie są może zbyt doświadczeni w grze podwójnej, jednak świetnie grają przy siatce, a także dobrze serwują. W dodatku są młodzi, a takich par w światowym deblu brakuje. W swojej krótkiej karierze nie przegrali jeszcze meczu po rywalizacji sportowej, bo nie zaliczam do klęsk walkowera z Gasquet/Tsonga. Na samym hardzie 5/1.
Przeciwnikami młodziaków będą Leander Peas z Radkiem Stepankiem. Hindus to jeden z najbardziej doświadczonych deblistów w Tourze, który ma sporo sukcesów w Wielkich Szlemach. 3-krotnie wygrywał US Open i Rolland Garros, po razie wygrywał Australian Open oraz Wimbledon. Łącznie na swoim koncie ma 53 wygrane turnieje. W parze ze Stepankiem zdołał już wygrać właśnie AO i US Open. Od Wimbledonu rozegrali tylko jedno spotkanie. Było to w Toronto, gdzie polegli z parą Gasquet/Tsonga. Paes świetnie spisuje się przy siatce, a także dobrze trzyma linię. Sam Leander dodaje w parze z Radkiem sporo werwy i mimo wieku świetnie się spisują. Na nawierzchniach twardych w tym sezonie rozegrali 10 pojedynków, połowę z nich przegrali.
Młode pokolenie kontra spore doświadczenie. Obie pary grały ze sobą tylko raz, a było to na pamiętnym dla Vaska i Jacka Wimbledonie, gdzie Kanadyjczyk i Amerykanin rozprawili się 3:0 z Czechem i Hindusem. Dzisiaj myślę, że będzie podobnie, a kurs moim zdaniem rozpieszcza.

Nestor/Zimonjic - Garcia-Lopez/Giraldo
Nestor/Zimonjic 2:0 @ 1,72 Bet365

6:2 6:3✅✅✅
W tym meczu nie ma co analizować. Nestory zjedzą dwóch niedoświadczonych Hiszpanów, którzy razem rozegrali tylko 2 spotkania. Daniel i Nenad ostatnio półfinał w Toronto, gdzie przegrali 2:0 po dość śmiesznym, ale zarazem wyrównanym pojedynku z Peyą i Soaresem. W tym sezonie wygrali już kilka turniejów, a Cincinnati to dobre miejsce na przetarcie się przed US Open. Obaj mimo dość sporego wzrostu i wieku, są świetnie wyszkoleni technicznie. Na korcie wzajemnie się uzupełniają. Na hardzie w tym sezonie rozegrali już 22 spotkania, z czego przegrali tylko 6. W swoich karierach Serb razem z Kanadyjczykiem wygrywali już w Cincinnati w 2009r.
Według mnie Nestory murowani faworyci, nie powinni mieć problemu z Hiszpanami, a stracie seta chyba nie ma mowy.

Otrzymane punkty reputacji: +17
gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Sockowi coś dolegało po pierwszym secie w TB. Raczej nic groźnego, ale miał problemy z grą. Prawa ręka i brał medicala, dokończył spotkanie na resztkach sił. Jeżeli się nie zdecydował wycofać z debla to znaczy, że nic poważnego. Ale to tak dla wiadomości ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Steve Johnson - Ernest Gulbis 1 @2.75 Bet365 2-0 ✅
Kurs na Johnsona jest moim zdaniem przesadzony. Ernest w pierwszym spotkaniu wygrał 2-0 z Dodigiem po 2 setach i 2 TB odpowiednio do 8 i 6. Dodig na hardzie jest słaby, co choiażby pokazuje jego tegoroczny bilans: 4/7. A jak widać trochę problemów Łotyszowi sprawił. Steve pierwszą rundę przebrnął bez problemów, wygrywając z Paire&#39;m 6-4, 6-1. W Waszyngtonie doszedł do ćwierćfinału ogrywając takich graczy jak Karlović czy Isner, ulegając dopiero Raonicowi. Jak powszechnie wiadomo, Johnson dysponuje potężnym serwisem i ciężko będzie go przełamać. Gulbis ostatnio nic wielkiego nie gra, więc stawiam na Johnsona. Dla mniej odważnych proponuję opcję +1.5 seta lub over gemowy ????

Otrzymane punkty reputacji: +7
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Bautista-Agut Roberto-Monfils Gael 2, Pinnacle Sports 1.65

4:6, 1:6 ✅✅✅

VS.

Kursy lecą na łeb na szyję ponieważ jeszcze kilkanaście godzin temu na Gaela mieliśmy 1.88,a na Roberto 2.02, jak widać kursy znacznie się zmieniły. Zazwyczaj co to oznacza? Oznacza to masówkę, czyli bardzo sporo ludzi na świecie stawia na wygraną Francuza, często masówki kończą się fiaskiem ale nie widzę tutaj takiego scenariusza. Co można napisać dobrego o Hiszpanie w ostatnich dniach? Trochę dziwna sprawa ponieważ wygrał turniej w Stuttgarcie ale było to dość dawno temu ponieważ 13 lipca i w dodatku na nawierzchni ziemnej, jakby nie patrzeć miesiąc minął jak w mordę strzelił. Po wygranej w Niemczech, Agut udał się do Toronto gdzie odpadł od razu ze swoim kumplem, Lopezem 7:6, 6:3. Tutaj w Cincinnati pokonał z problemami Klizana 6:2, 4:6, 7:5 i jak spojrzeć na przebieg tego meczu można stwierdzić,że Bautista miał bardzo duże problemy tj. czterokrotna strata serwisu, Klizan nie serwował wybitnie,a Hiszpan miał problemy na returnie. Monfils również pokonał Delbonisa w trzech setach i na returnie nie królował, tylko 4 asy serwisowe na cały mecz to bardzo mało jak na jego możliwości, ale za to bardzo dobra skuteczność wygrywanych piłek po I serwisie bo aż 75%. Bardzo lubię Francuza na korcie, wielkim plusem w jego grze jest to,że w końcu przestał pajacować na korcie, czyli usunął nadmiar ekwilibrystyki...teraz często w najważniejszych momentach zdobywa punkty efektywnie,a nie efektownie,a to jest znaczna różnica. Oglądałem mecz Gaela z Djokovicem gdzie przegrał po mega wyrównanym meczu 6:2, 6:7, 7:6...fajne byłoby gdyby taki poziom ciągle utrzymywał no ale niestety to nie jest możliwe. Często człowiek się zachwyca wspaniałą grą tenisisty,a na koniec wygrywają &quot;Djokovice, Nadale i Federerowie&quot;. Hiszpan to bardzo uniwersalny zawodnik który potrafi grać bardzo dobrze na hard kortach jak i na clayu. Jak to Hiszpan, wspaniała praca nóg, niebanalna kondycja, oraz technika na wysokim poziomie. W bieżącym roku na twardych nawierzchniach pokonywał takich grajków jak Del Potro czy Berdych. Monfils może nie jest w jakiejś super formie ale moim zdaniem na hardzie jest o wiele lepszym zawodnikiem niż Roberto. Gael jest starszy od swojego przeciwnika tylko o 2 lata i jest bardziej utytułowanym graczem ponieważ na swoim koncie ma 5 wygranych turniejów rangi ATP,a Bautista-Agut tylko dwa (mączka oraz clay). 3 tytuły hym...dużo i mało zależy jak na to patrzeć tym bardziej,że 4 z nich to tytuły na halach,a jeden na mączce. Pisząc o tym,że Francuz ma więcej doświadczenia miałem na myśli dodatkowe finały ponieważ może się pochwalić jeszcze tym,że 16 razy zdobył drugie miejsce,a Hiszpan takich &quot;bonusów&quot; ma zaledwie jeden. Stawiam tutaj na Monfilsa dlatego, że pokazał się na dniach z dobrej strony, ma większe doświadczenie w najważniejszych meczach oraz teoretycznie jest lepszym tenisistą od Hiszpana.

Otrzymane punkty reputacji: +1
tenisfan7 42

tenisfan7

Użytkownik
Janowicz 1,83 Bet365 ⛔ 57 16
Rynek wybiera Benka, ale wątpię, by z niego zrobił faw, więc biorę Janowicza już teraz. Jano to taki typ, którego porażki dołują, a wygrane nakręcają. Benek już miał okazje grać z trzema wersjami Janowicza - bardzo dobrą (Marsylia&#39;13), słabą (Montreal&#39;13) i średnią (Rotterdam&#39;14). Zawsze przegrywał, przegra i dziś z dobrym Janowiczem.
Jużny 2,20 Bet365 ⛔ 57 06
Ferrer rzucił palenie i stracił formę. Właściwie to już powinno go nie być, ale trafił na czołkera Kohliego. Jużnemu też głowa potrafi odmówić posłuszeństwa, ale po 2,20 ja go biorę. Warto.
Do gry też handi gemowe na Cilicia ⛔ 63 06 16 oraz over gemowy Monf-Fed. ✅ 64 46 63

type-man 458

type-man

Użytkownik
Panowie ktoś coś wie na temat spotkania FOgniniego z Lu?? Czekałem wczoraj na swoim buku na wystawienie kursów ale się nie doczekałem. Przypuszczałem że na Tajwanczyka mogą być troche zawyżone ale taki spadek kursów 3,50--&gt;2,00 na Lu i wzrost 1,28---&gt;1,72 są wręcz irracjonalne. Ma ktoś jakieś info o którym nie wiem na temat tego spotkania??

koloryt 93

koloryt

Użytkownik
Panowie ktoś coś wie na temat spotkania FOgniniego z Lu?? Czekałem wczoraj na swoim buku na wystawienie kursów ale się nie doczekałem. Przypuszczałem że na Tajwanczyka mogą być troche zawyżone ale taki spadek kursów 3,50--&gt;2,00 na Lu i wzrost 1,28---&gt;1,72 są wręcz irracjonalne. Ma ktoś jakieś info o którym nie wiem na temat tego spotkania??
Bet365 sie pomylil z kursem 3,50, we wszystkich innych bukach kursy otwierajace sa okolo 2,10 na Whodathunkit.
#cincytennis RT @Hurley_LLC:
If Yen-Hsun Lu can get past Fognini tomorrow, he&#39;ll guarantee himself a seeding at the US Open.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Cilic 2.42 3/10 marathon

Ciezko sie oglada Wawrinke w takiej formie. Po Wimbledonie znow misiu ze Szwajcarii zapadl w zimowy sen. W Toronto gral tak, ze oczy bolaly. 4-6 6-3 7-2 z Paire i druga runda baty od Kevina Andersona 7-6 7-5 po bardzo bardzo slabym meczu. Cala masa bledow, polowa akcji z glebi kortu to pilka ladowala na siatce. Nawet nie ryzyko i outy tylko po prostu ciagle w siatke. Rece opadaja... W Cincinnati nie jest duzo lepiej. Meczarnie z Beckerem, ktory srednio radzi sobie nawet w challenger tour. Stan pokonal Niemca 6-3 7-6. Bylo blisko trzeciej partii.

Cilic gra w kratke. Umag solidnie a hard ostatnio to przecietne mecze z Istominem i Jazirim i lepsze z Federerem. Same 3 setowki. W Cincinnati dobry pierwszy mecz z Feli Lopezem. Cilic jest wiec malym faworytem tego meczu. Wawrinka ma klopoty z returnem i slabo gra przy swoim drugim podaniu. Za to Marin taktycznie stara sie takie bledy wykorzystywac. Nie trzeba wielkich analiz zeby zobaczyc z czym teraz klopoty ma Wawrinka. Totalny brak pewnosci gry z obu stron i masa bledow. Cilic az tak sie nie podpala, sam czeka na bledy rywala i wbrew pozorom moze mu byc latwiej ograc Stana niz Malka czy Denisa.

J 9,8K

jozin28

Użytkownik
Witam
Federer - Monfilis typ 2 kurs 3.4 bet365 stawka 80 zl.
UwazAm że Francuz w obecnej dyspozycji mocutleryże tutaj ograć Federera. Jak każdy wie Ferdek po finale gra kolejny turniej. Tsonga wiemy co zrobił i wydaje mi sie że Ferdek również tu zakończy swoja przygode ponieważ US Open zbkiża sie wielkimi krokami. Pozatym kurs wydaje mi sie o wiele przesadzony i az grzech nie sprobowac. + 1.5 seta wydaje bardzo pewne ale nie mam opcji takowej wbet 365. Oby tylko Monfilis nie pajacowal za bardzo.
Powodzenia

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Steve Johnson vs. Milos Raonic @1.72 Steve Johnson +3.5 gema ✅
Aż dziwne, że się ten typ jeszcze nie pojawił. Jankes gra bardzo dobry turniej, a jak wiemy Raonic nie jest mistrzem returnu, dlatego wątpię, by przełamał Johnsona. Dobrym wyjściem na mecz jest też overek gemowy, bo sądzę, że Steve jest w stanie urwać jednego seta Kanadyjczykowi. Raonic gra także bardzo pewnie, ale mamy podstawową różnicę, Rao musi, Steve może.
Do tej pory spotkali się raz, niedawno w Waszyngtonie, gdzie łatwo wygrał Milos. Tym razem sądzę, że nie pójdzie mu już tak prosto, bo Amerykanin poprawił swoją grę i na pewno po wczorajszej wygranej nad Gulbisem jest jeszcze bardziej zmotywowany.
O grze Raonica można powiedzieć tyle co zawsze, jeśli jest serwis jest i gra. W Cincinnati spisał się solidnie bez problemów ogrywając Ginepriego. Ze Stevem powinien mieć więcej problemów, chociaż to nigdy nie wiadomo kiedy młodemu Jankesowi forma pójdzie w dół.
Moim zdaniem linia troszkę zawyżona, &quot;liczyłem&quot; raczej na +2.5 po takim kursie, ale jak widać mam gema gratis. Sądzę, że obejrzymy dwa tie-breaki, być może trzy jeśli Johnson zachowa spokój.

mradam 388

mradam

Użytkownik
Fognini, Fabio - Lu, Yen-Hsun typ 1 1.70 ✅✅✅

Fabio gra coraz lepiej. Wszyscy wiemy, że jest to specjalista od gry na clayu, aczkolwiek poprawił się na hardzie. Poradził sobie ( ledwo ) z Vasselinem i wczoraj dość łatwo z Lleytonem. Przeciwnik Lu wygrał natomiast z cieniem Berdycha i Istominem. H2H 1-1. Statystyki w Cinci przemawiają za Lu, jednakże Fabio jest nieprzewidywalny. bardzo ostrożnie podchodzę do jego meczów, jednak tym razem wierzę, że Fognini nie odstawi kichy i wygra.

Murray, Andy - Isner, John typ 1 1.40 ✅✅✅

Andy bardzo powoli wraca do dawnej dyspozycji sprzed operacji. Jego forma rośnie, gra coraz lepiej. W tym roku bez tytułu, na pewno chce to zmienić. Dla mnie Murray jest głównym faworytem do wygrania tego turnieju. Isner wygrał Atlante, następnie trochę spuścił z tonu i gra ewidentnie słabiej. Jego główną bronią jest serwis, ale Andy jest obok Nole jest najlepiej returnującym zawodnikiem w tourze. Murray jest przede wszystkim bardzo wszechstronnym tenisistą i powinien gładko zaszachować Amerykanina.

Benneteau, Julien - Janowicz, Jerzy typ 2 1.7 ⛔⛔⛔

Jurek pokonał podmęczonego Dimitrova, ale w dobrym stylu. Wraca do formy, Janowicz również jest nieobliczalny. Po takim sukcesie jakim jest pokonanie gracza nr 8 na świecie na pewno uwierzy w siebie. O atutach Jurka nie ma co się rozpisywać, każdy je zna. Benek ledwo co wygrał z Rolą, wczoraj dość łatwo wygrał z kwalifikantem Wardem. H2H 3:0 dla Polaka. Janowicz ma duże szanse nawet na SF, gdyż w ewentualnym QF zagrałby z kimś z pary Cilić - Wawrinka, a obaj grają niepewnie i są do pokonania, także Jerzyk w 100% dostrzega na horyzoncie dobry wynik i da z siebie wszystko przeciwko Francuzowi.

P 531

paolo_

Użytkownik
Wczoraj większość (jak nie wszyscy) typowali Dimitrova, wynik: 2-0 dla JJ
Dzisiaj HuraOptymizm i masowo wszyscy gaja na JJ, nie zdziwię się jak JB wygra.
Takie realia tego forum i typerów.
Lepiej pograć w stronę Monfilsa np: +1,5 seta lub Johnsona o zbliżonych kursach.
P.S: sam miałem zagrać na JJ ale jak widzę że forum typuje pewną wygrana Jurka to skreślam z kuponu ten zakład.
GL !

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Wczoraj większość (jak nie wszyscy) typowali Dimitrova, wynik: 2-0 dla JJ
Dzisiaj HuraOptymizm i masowo wszyscy gaja na JJ, nie zdziwię się jak JB wygra.
Takie realia tego forum i typerów.
Lepiej pograć w stronę Monfilsa np: +1,5 seta lub Johnsona o zbliżonych kursach.
P.S: sam miałem zagrać na JJ ale jak widzę że forum typuje pewną wygrana Jurka to skreślam z kuponu ten zakład.
GL !
Świetny argument, to, że idzie masówka znaczy, że zawodnik musi przegrać ????
JJ może nie prezentował się najlepiej przez cały sezon, ale w Cincinnati gra solidnie. To nie jest przypadek, że ograł Dimitrova. Może Bułgar był pasywny i nie grał na 100%, ale nie znaczy, że Janowiczowi zwycięstwo się nie należało. Benek w swoim pierwszym meczu mógł już odpaść. Rola po prostu zrobił głupie błędy i mamy Francuza w tej rundzie. W II fazie bez problemu pokonał Warda i to może niepokoić, ale stwierdzenie: &quot;Leci masówka, nie gram&quot; to coś idiotycznego.

piotrex007 121,7K

piotrex007

Użytkownik
Wczoraj większość (jak nie wszyscy) typowali Dimitrova, wynik: 2-0 dla JJ Dzisiaj HuraOptymizm i masowo wszyscy gaja na JJ, nie zdziwię się jak JB wygra. Takie realia tego forum i typerów.
Po pierwsze to nie wszyscy typowali Dimitrova, chyba ze wzrokiem coś masz, bo parę osób typowało w stronę Jurka w różnych kombinacjach - czysty win, 2:0 nawet, że ugra seta, nawet mój over 21,5 gema też był w zamyśle, że Jurek powalczy. I tak dla Twojej wiadomości, to Jurek wygrał 2:1, a nie 2:0, ale to pewnie dla Ciebie mało ważne, ważniejszy jest hejt :]
I skoro taki klimat forum i typerów, to czemu milczysz na temat typów na Youzhny&#39;ego i Robredo? To też całe forum grało i jakoś wygrali panowie bez problemu. Ale to Ci nie pasuje do tezy, że najlepiej grać na typy przeciwne co do tego, co gra się tu na forum? Szkoda słów...

justt 212

justt

Użytkownik
Świetny argument, to, że idzie masówka znaczy, że zawodnik musi przegrać ????
JJ może nie prezentował się najlepiej przez cały sezon, ale w Cincinnati gra solidnie. To nie jest przypadek, że ograł Dimitrova. Może Bułgar był pasywny i nie grał na 100%, ale nie znaczy, że Janowiczowi zwycięstwo się nie należało. Benek w swoim pierwszym meczu mógł już odpaść. Rola po prostu zrobił głupie błędy i mamy Francuza w tej rundzie. W II fazie bez problemu pokonał Warda i to może niepokoić, ale stwierdzenie: &quot;Leci masówka, nie gram&quot; to coś idiotycznego.
Skąd wiesz jakie błędy zrobił Rola skoro nie było transmisji z tego spotkania? Może to nie były głupie błędy, a po prostu dobra postawa Benka? Wczoraj typowałem na JJ, ale on w takich spotkaniach jak dzisiaj lubi często zawodzić. Dla mnie mniej pewne jest dzisiejsze zwycięstwo Janowicza, niż wczoraj z Dimitrovem. Dlatego jeżeli miałbym już stawiać grałbym Benneteau po kursie 1.90 B365.✅

woreq 0

woreq

Użytkownik
Steve Johnson vs. Milos Raonic @ 2.1 (Pinnacle) Typ +1,5 s Steve Johnson ✅✅✅

Ja na dzisiaj również polecam ten mecz. Steve w dobrej formie, zmotywowany i co dla mnie dość ważne, gra a u siebie. Raonic ostatnio bez rewelacji , co daje duże szansę ,że tym razem Amerykanowi pójdzie lepiej niż ostatnio i zakład wejdzie.
Julien Benneteau vs Jerzy Janowicz @ 1.8 (Pinnacle) Typ 2 ⛔⛔⛔
Nie ma co tu sie rozpisywac, kto jak gra dobrze wiemy. Liczę ,że Janowicz się odbudował psychicznie i uwierzył w siebie - a to co w głowie najważniejsze.
Stanislas Wawrinka v Marin Cilic @ 2.18 (Pinnacle) Typ 2 ⛔⛔⛔
Tutaj duża niewiadoma, ostatnio obydwaj grają bardzo w kratkę. W poprzednim meczu jednak nie doceniłem Mariana i teraz stawiam na niego.

piotrex007 121,7K

piotrex007

Użytkownik
Skąd wiesz jakie błędy zrobił Rola skoro nie było transmisji z tego spotkania?
Odpowiem za kolegę - bo są jeszcze fora międzynarodowe traktujące o tenisie, gdzie ludzie piszą czasem relacje z meczów, na których byli, a na których nie było kamer. Nie warto zamykać się tylko na mecze z kamerami, ale warto też polegać czasem na opinii ludzi, którzy oglądali mecz na żywo ;)

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Benneteau Julien-Janowicz Jerzy 2, Pinnacle Sports 1.87
VS.

Oglądałem dwa mecze Polaka i w końcu mogę być z niego dumny ponieważ pokazał się z dobrej strony pod względem tenisowym, śmiem stwierdzić, że to jest zalążek TEGO DOBREGO Janowicza. Z &quot;Gabą&quot; wygrał bez większych problemów, w końcu funkcjonował serwis tak jak trzeba oraz forhend, kolejno pokonał z problemami faworyzowanego Dimitrova już w trzech setach 6:4, 3:6, 6:3. W pierwszym oraz drugim secie Jerzy zaprezentował się kapitalnie! Ponieważ w I przy swoim serwisie stracił zaledwie 6 punktów i w III również 6. Na pewno taki wynik napawa optymizmem po tym jak Janowicz kilka meczów temu potrafił w jednym secie tracić podanie po dwa albo trzy razy. Dwa sety jak najbardziej na plus, ale w II pokazał się z tej złej strony bo stracił podanie dwa razy do zera oraz do 15, 4 podwójne błędy serwisowe, wiele prostych błędów, % wygranych pkt po I serwisie 5/9 tj. 56%,a dla porównania w trzecim 15/17% tj 88%. Ale najważniejsze dla niego, że w końcu COŚ drgneło w jego tenisie i potrafił przezwyciężyć swoją złą grę, dobrą grą. Tutaj zmierzy się z &quot;Benkiem&quot; z którym w bezpośrednich pojedynkach prowadzi 3:0. Francuz w Cincinnati miał słabszych przeciwników, bo pokonał Rolę po walce 7:6, 3:6, 6:7 oraz Warda już na luzie 6:2, 6:2. Ale nie ma się co oszukiwać bo Benneteau wygrał to co miał wygrać. Z Rolą miał kłopoty ponieważ w I secie obronił dwie piłki setowe i później nie wykorzystał swoich trzech w tie breaku i w frajerski sposób oddając dwa podania pod koniec przegrał 9:7. W II secie gdyby nie dobra dyspozycja serwisowa Juliena to mogłoby się potoczyć inaczej bo przy stanie 5:3 serwis obronił dwa break pointy. W trzecim secie było sporo chaosu ponieważ Francuz serwował przy stanie 5:4 i miał jedną piłkę meczową lecz stracił podanie i wszystko zakończyło się również na farcie w tie breaku dla Benka. 6:5 kolejny raz swój serwis i dał ciała....ogólnie po mini cyrku wygrał 9:7. Można domniemać,że Benneteau często w najważniejszych momentach nie wytrzymywał psychicznie. Po tych dwóch meczach wnioskuje,że Janowicz poradził sobie znacznie lepiej od swojego przyszłego przeciwnika. Mam nadzieję,że Jerzy zaprezentuje się więcej razy z dobrej jak złej strony i uważam,że w jego grze jest większy progres niż u Juliena. Podkreślam,że nie stawiam na Polaka ponieważ jestem Polakiem, tylko uważam,że zagrał on lepiej w dwóch pojedynkach i to mnie właśnie skłania na postawienie na Łodzianina. Także come on SZOP!
P.S Wybaczcie ale takie zdjęcie wręcz prosiło się o przeróbkę :grin::grin::grin:
P.S 2. Nie jestem wszyscy i nie mam na imię każdy..odnośnie typowania na Dimitrova wczoraj 2:0.

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Skąd wiesz jakie błędy zrobił Rola skoro nie było transmisji z tego spotkania?
Wystarczy zobaczyć przebieg spotkania i zobaczyć, że w ważnych momentach popełniał błędy, bo miał szanse ograć Francuza. Nie można też wykluczyć, że to Benek zagrał akurat dobrze w tych akcjach. Statystyki też wiele mówią, nie zawsze potrzebna jest transmisja, żeby dowiedzieć się jak zawodnik grał. Oczywiście nie zawsze też same statystyki mówią wszystko, wystarczy spojrzeć na mecz wczorajszy, Seppi vs. Youzhny, bądź kilka dni temu Dodig vs. Gulbis. Do dzisiaj nie wiem jakim cudem Dodig dociągnął do dwóch tie-beraków patrząc na same statystyki.
Odpowiem za kolegę - bo są jeszcze fora międzynarodowe traktujące o tenisie, gdzie ludzie piszą czasem relacje z meczów, na których byli, a na których nie było kamer. Nie warto zamykać się tylko na mecze z kamerami, ale warto też polegać czasem na opinii ludzi, którzy oglądali mecz na żywo :wink:
Też racja, ale ja raczej się opieram wtedy o statystyki, ew. szukam jakiegoś innego źródła.

K 30

kondzio1610tip

Użytkownik
o meczu Janowicza juz zostało dużo i sensownie napisane, ja również gram na niego, ale chciałem pograć dubla i wybrałem mecz Fogniniego z LU, a konkretnie over 22,5g kurs: 1,8
także fajny w dublu daje nam ako 3,15, co do samego meczu Fognini idzie ladnie w tym turnieju wczoraj tak jak oczekiwalem pokonal w 2 setach Hewitta który im wiecej gra tym gorzej mu to niestety idzie, co do Lu niestety jego spotkan nie mialem okazji ogladac, wiec gdyby ktoś mogl cos napisac bede wdzieczny, licze ze Fabio wygra chociaz nie wiaodmo co mu do glowy strzeli, ale zapowiada sie zaciety mecz gdzie mam nadzieje over zostanie pokryty, a reszta forumowiczow co sadzi o tym spotkaniu? ???? z gory dziekuje za odpowiedz;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom