>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Cincinnati (07.08.2025 - 18.08.2025)

tarki_16 464,7K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
GDVEXMKW4AAHd-B.jpg

Miejsce: Cincinnati, USA
Data rozgrywania: 07.08.2025 - 18.08.2025
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: ATP Master 1000
Pula nagród: $9,193,540
Oficjalna strona turnieju: https://www.wsopen.com/
Lista Startowa: https://www.dartsrankings.com/tennis/cincinnati
Drabinka: https://www.atptour.com/en/scores/current/cincinnati/422/draws
Plan gier: https://www.atptour.com/en/scores/current/cincinnati/422/daily-schedule
Zwycięzca singla 2024:
J. Sinner
Zwycięzcy debla 2024: M. Aravelo / M. Pavic

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

Ostatnia edycja:
dx2 337,7K

dx2

Użytkownik
Wybieram do gry tylko, ten pierwszy typ, ale przemyslenia takie:

Watanuki-Svrcina 2 @2.45

Wydaje mi sie, ze Czech nie jest bez szans. Oni zagrali tydzien temu w kwalifikacjach do Toronto i Watanuki wygral 7:6 1:6 6:4. Svricina jednak ostatecznie awansowal do turnieju glownego jako lucky loser i tam ogral nadspodziewanie latwo Blocka i naprawde zagral super mecz z Medvedevem przegrywajc po dosc wyrowanym meczu 6:7 4:6.

Watanuki tez ladnie sie pokazal, bo po tym awansie do turnieju glownegi w Toronto pokonal Altmaiera i przegral w trzech setach z Tiafoe. Mimo wszystko wydaje mi sie, ze Czechowi bedzie bardziej zalezec jak juz zlpalal ta forme i przeczucie podpowiada mi, ze moze zagrac rownie dobrze z lepszym efektem.

Bagnis-Mochizuki 1 @3.05

Tutaj nie postawie, bo dwa dogi to ryzykownie, ale tez mnie ten mecz ciekawi. Bagnis dobrze zagral w Toronto i mimo ze to gracz slynacy glownei z gry ma cegle, to jednak najlepszy wynik Bagnisa w szlemach to 3 runda US Open, a warto tez nadmienic, ze Bagnis w swojej karierze rowneiz dwukrotnie przechodzil kwalifikacje do US Open czy tez wygrywal mecze w takim turnieju jak Miami. Argentyczyk nie gral od poczatku roku przez kontuzje, stracil duzo i wrocil na ta koncowke seoznu na cegle. O dziwo w tych turniejach w Toronto i Cinicnnati uzywa chronionego rankingu, wiec ma powod by sie starac. Trudny ten typ, bo Mochizuki to tez potencjal na dobrego gracza, tez przebrnal eliminacj w Toronto, ale w turniju glownym kompletnei nawalil. Wydaje mi sie, ze Bagnis dobrze pokaze sie w tym roku w eliminacjach do USO. Nie wiem czy jest w stanie zagrac drugi tydzien tak dobrze jak w Toronto, bo trudno sie doszukac u niego obycia z kortami w Cincinnati w przeszlosci, Mochizuki tez ma cos do udowodnienia, ale te kursy moga byc pulapka.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1718
Cabron 156,3K

Cabron

Znawca - Polityka
Nie wiem jak w tym roku będzie to wyglądać w Cincinnati, ale w zeszłym roku był to najszybszy kort że wszystkich turniejów. Tam chyba komuś kto z farbą biegał pomyliły się pojemniki i wziął do podłóg, bo ekstremalnie.
Z tego co kojarzę, to gdzieś czytałem, że brakło 0,2 do granicy dopuszczalności.
Takie korty raczej powinny preferować "serwis-manów" i można próbować atakować asy, ale dopiero od kolejnej rundy, jeśli się to potwierdzi.
Na kwalifikacje za drobne proponuje właśnie pod serwis pograć :
Eubanks 2,21 - gram głównie dlatego, bo to tenisista bazujący tylko i wyłącznie na serwisie. Po drugiej stronie siatki Basilaszwili, który albo zagra znakomicie i będzie odbijal wszystko, albo będzie co druga piłkę ładował w taśmę. Gruzin jest nieobliczalny, więc liczę, że Eubanks powalczy.

Schoolkate 1,76 - dobra forma kangura ostatnio. Według mnie ma większe umiejętności, niż Smith, więc powinien sobie poradzić, bo przy podobnych możliwościach serwisowych więcej argumentów na Kangur.

Trotter 2,75 - dosyć ryzykownie, ale próbuje. Japończyk dobrze serwuje, i liczę, że w wymianach też będzie się trzymał. Świetna końcówka poprzedniego roku właśnie na amerykańskich kortach w Challengerach. Dzisiaj przeciwko Tirante, który jak na ziemniaka potrafi nieźle pograć na twardych kortach.
Spodziewam się bardzo trudnego meczu dla Japończyka, ale liczę, że w kluczowych momentach serwis pomoże, bo w wymianach górował będzie Argentyńczyk i Trotter musi mocno uderzać, aby nie dprowoadzac do dłuższych wymian.

rytelson 103,9K

rytelson

Użytkownik
Gael Monfils vs Nishesh Basavareddy
Typ: DW @2:0
Kurs: @2.52

ATP Cincinnati, I runda, 16:00. Francuz należy do moich ulubionych zawodników, jednak ma już 39 lat i jest to koniec pewnej ery. Jest wysoki, ruchliwy i nie jest zwykłym "przebijaką", co jest dość typowe i zawodników ku skraju kariery. Panowie mieli sposobność dwukrotnie grać ze sobą w tym roku, gdzie dwukrotnie lepszy okazywał się Francuz. Amerykanin swoją pozycję zaczął budować od wygrania US Open Jr. 2022 roku(debel), jednak sukces nie miał odzwierciedlenia w kolejnych latach (poza jednorazowymi wyskokami). Głównym wrogiem Francuza może być jego wiek, jednak w tym tygodniu w Toronto i w poprzedzającym turnieju - w Waszyngtonie - odpadł w pierwszych rundach, co raczej nie ujęło mu sił. Tu od paru lat zachodzi do 1/8 finału, więc znając go podejdzie ambicjonalnie do sprawy i będzie chciał zrobić swoje, oby w dwóch setach bo warto w jego przypadku szybko kończyć niż rozwlekać sie na 3 sety.

Ostatnia edycja:
rytelson 103,9K

rytelson

Użytkownik
Hamad Medjedovic vs Aleksandar Kovacevic
Typ: Aleksandar Kovacevic + over 22.5 gema
Kurs: @3.20

ATP Cincinnati, 19:30, I runda. Kursy na Amerykanina lecą w dół, jednak ciężko mi stwierdzić czy jest to dobry omen. Hamada nie widzieliśmy od początku lipca, kiedy to skreczował w meczu I rundy Wimbledonu. Na dzień dzisiejszy ciężko stwierdzić w jakiej dyspozycji jest Serb, jednak jak wiadomo jest to zawodnik waleczny, jednakże z problemami dotyczącymi presji oraz niepowodzeń. Kovacevic to też "czajnik" i zawodnik nieprzewidywalny, bo jak inaczej wytłumaczyć finał w Los Cabos, a w kolejnych dwóch turniejach kompromitacja? O obu można powiedzieć, że są nieprewidywalni, dlatego uważam za bardzo możliwe 3 sety, dodatkowo delikatnym faworytem w moich oczach jest Amerykanin, który będzie chciał u siebie zaistnieć.

Ostatnia edycja:
deepred 1,6M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Mecz dwóch połamańców. Carabelli przed chwilą kreczował w Toronto po dobrym występie w Umag, poddał przy 1-4 w drugim meczu z Carballesem z powodu kontuzji barku. Rywalem Nishikori, który niby był kontuzjowany przez 3 m-ce, ale wypłynęły jego brudy z życia prywatnego i w sumie nie do końca wiadomo co było powodem jego absencji. Mecz jak dla mnie 50/50, Carabelli był ostatnio w fajnej formie. Co prawda na zupełnie innej nawierzchni, chociaż jak na południowca całkiem nieźle sobie radzi na hardzie. Według mnie niedoszacowane kursy w jego stronę i głównie dzięki temu atakuję w kierunku Argentyńczyka. Ja gram w ladbrokes, ale oferta poniżej jest z superbet.

Carabelli set @1,61
Carabelli @2,6

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4999
dx2 337,7K

dx2

Użytkownik
Brooksby-Cazaux 1 @1.85 <jakby to rzec, przez pierwsz 8 gemow to Cazaux was kicking his butt, ale jednak z czasem regularnosc zrobila swoje>

Z przeczucia typowa propozycja na Brooksby'ego. Amerykanin po tym swoim zawieszeniu jzu wrcil do dobrej gry i zagral bardzo dobry sezon na trawie. W biezacej amerykanskiej czesci sezonu poki co slabiutko, bo trzeba odnotowc porazke w 1 rundzie w Waszyngtonie z Nishioka i porazke w 1 rundzie z Moutetem w stosunku 1-6 2-6, a jednak mysle, ze wciaz w tym meczu gora bedzie Brooksby. Wydaje mi sie, ze zagra Amerykani na jeden turniej wlasnie tutaj, a ze wystepuje z dzika karta od ogranizatorow to dzis poziom determinacji bedzie zupelnie inny. Oczywiscie trzeba tez odnotowac, ze Brooksby zaliczyl juz wygrany mecz w Cincinatto pokonujac wczesniej Mullera, wiec to nie jest czekanie co sie wydarzy na poczatku.

Cazaux ostatnio poczyna sobie z kolei dobrze. W tym roku w koncu zagral fajnie turnieje na cegle - te mniejsze turnieje po French Open (polfinal w Gstaad, final w Kitzbuhel). W 1 rundzie mial wolny los, poniewaz zastapil w drabince wycofanego Filsa. Na pewno forma fizyczna jest dobra, ma duza przewage na podaniu w tym zestawieniu, ale tez w grze kombinacyjnej lepszym tenisista jest Brooksby i cos mi mowi, ze Amerykanin zagra tu dobrze i jeszcze nei skonczy swojej przygody w turnieju.
Stawka zachowawcza jako ze typ czysto spekulacyjny bez podporki wizualnej w tym turnieju.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1268
rytelson 103,9K

rytelson

Użytkownik
Tallon Griekspoor vs Hamad Medjedovic
Typ: Taloon Griekspoor
Kurs: @1.83
100j.

ATP Cincinnati 21:30, II runda. Kursy rozłożone niemal po równo, może z delikatnym wskazaniem na Tallona. Zgadzam się z tym bo jest w mojej ocenie lepszym tenisistą od Serba. Holender słaby występ w Toronto (I runda), w Baastad trochę lepiej (ćwierćfinał). Serb powrócił po urazie i w pierwszej rundzie dość gładko pojechał z Kovacevicem, który mnie zawiódł "bezpłciową" grą, stąd Serb miał łatwiejsze zadanie. Dziś mam nadzieję, że Holender zagra "swoje", czyli szybko i agresywnie, co nie da Hamadowi tylu argumentów, co dał Amerykanin w poprzedniej rundzie. Przede wszystkim Serb nie jest regularny w swojej grze i po dobrym meczu liczę, że przyjdzie ten słabszy.

Ostatnia edycja:
little-dj 295K

little-dj

Użytkownik
Tenis - ATP Cincinnati
Jannik Sinner 🇮🇹 - 🇨🇦 Gabriel Diallo
Poniżej 20,5 gemów @ 1.59, GO+bet

Trochę rozumiem, dlaczego ten kurs może się wydawać wysoki - Diallo posiada mocny serwis, przez co mógłby być ciężki do przełamania. Problem tym, że Diallo prawie w ogóle nie gra z topowymi zawodnikami rankingu. Nie ma na koncie ani jednego spotkania z Sinnerem, Alcarazem, Draperem, Medvedevem czy Zverevem. Sinner szczególnie na hardzie to obecnie inna półka zawodnika, który nawet najmocniejsze serwisy powinien dobrze kontrować. W ostatnich tygodniach na hardzie Diallo zdarzały się mecze z większą ilością podwójnych błędów serwisowych jak z Fritzem, gdzie zaliczył ich sześć. Taka ilość w spotkaniu z Sinnerem byłaby niewybaczalna, a Kanadyjczyk pewnie będzie mocniej ryzykował, gdy po raz pierwszy straci kontrolę nad meczem.

Ostatnia edycja:
rytelson 103,9K

rytelson

Użytkownik
Musetti/Sonego vs Gonzalez/Molteni
Typ: Gonzales/Molteni 2:0
Kurs: @2.45

ATP Cincinnati, 18:30, I runda, debel. Daleko mi do teorii spiskowych, jednak splot zdarzeń wokół tego meczu nie pozwala przejść obok niego obojętnie. Po pierwsze ogranie Włochów i ich rywali. Nie powiem, że Włosi to kompletni amatorzy w grze deblowej, jednak razem grali dosłownie "naście" meczów, przy blisko dwustu meczach rywali. Jako osobne jednostki grają po 10-12 meczów na sezon więc ciężko stwierdzić, że grę podwójną traktują priorytetowo. Druga sprawa - motywacja. O ile para Gonzalez/Molteni "żyje z debla" o tyle Włosi z singla, a tu polegli w I rundzie, odpadając z turnieju głównego. Stąd wniosek, że ich motywacja do gry podwójnej może być niewystarczająca. Dodatkowo Sonego to triumfator z zeszłego roku turnieju w Winston Salem, który od przyszłego tygodnia a do tej pory Sonego od French Open "reprezentuje biedę" w swojej grze. Także nie warto ryzykować w deblu, zwłaszcza że WS już za tydzień.

deepred 1,6M

deepred

Moderator
Członek Załogi
De Minaur skompromitował się z Opelką, połamać się z takim drewnem to duża sztuka. Jego serwis nigdy nie należał do dobrych, ale dajcie spokój. Dwa zerko dla Amerykańca i szybki wypad z baru dla kangura. Dzisiaj Reilly gra z Comesaną, który na hardzie gra bardzo przyzwoicie, Argentyńczyk na pewno sporo lepiej serwuje od De Minaura i sam kilka ładnych asów na pewno pośle. Spore kursy jak na grę przeciwko typowemu bomberowi. W wymianach powinien być sporo lepszy, ale nie jest to typowy baloniarz, który będzie cały mecz grał pod górę, lubi sam przejmować inicjatywę i na pewno się postawi. Według mnie bardzo wysoki kurs na jego zwycięstwo, śmierdzi tutaj tiebreakami które pewnie będą 50/50 więc idę w stronę doga. Ja gram w ladbrokes, a oferta poniżej za superbet.

Comesana set @1,59
Comesana @2,72

Otrzymane punkty reputacji: +100
Cabron 156,3K

Cabron

Znawca - Polityka
De Minaur skompromitował się z Opelką, połamać się z takim drewnem to duża sztuka. Jego serwis nigdy nie należał do dobrych, ale dajcie spokój. Dwa zerko dla Amerykańca i szybki wypad z baru dla kangura. Dzisiaj Reilly gra z Comesaną, który na hardzie gra bardzo przyzwoicie, Argentyńczyk na pewno sporo lepiej serwuje od De Minaura i sam kilka ładnych asów na pewno pośle. Spore kursy jak na grę przeciwko typowemu bomberowi. W wymianach powinien być sporo lepszy, ale nie jest to typowy baloniarz, który będzie cały mecz grał pod górę, lubi sam przejmować inicjatywę i na pewno się postawi. Według mnie bardzo wysoki kurs na jego zwycięstwo, śmierdzi tutaj tiebreakami które pewnie będą 50/50 więc idę w stronę doga. Ja gram w ladbrokes, a oferta poniżej za superbet.

Comesana set @1,59
Comesana @2,72
Typu nie neguję, bo sam uważam, że Opelka jest po prostu słaby i prócz serwisu nie wiele ma do zaoferowania, ale oglądałem fragment meczu z Kangurem i tam Opelka naprawdę momentami wyglądał znakomicie. Kąsał go silnymi forhendami jak młody bóg

Do góry Bottom