Nie wiem jak w tym roku będzie to wyglądać w Cincinnati, ale w zeszłym roku był to najszybszy kort że wszystkich turniejów. Tam chyba komuś kto z farbą biegał pomyliły się pojemniki i wziął do podłóg, bo ekstremalnie.
Z tego co kojarzę, to gdzieś czytałem, że brakło 0,2 do granicy dopuszczalności.
Takie korty raczej powinny preferować "serwis-manów" i można próbować atakować asy, ale dopiero od kolejnej rundy, jeśli się to potwierdzi.
Na kwalifikacje za drobne proponuje właśnie pod serwis pograć :
Eubanks 2,21 - gram głównie dlatego, bo to tenisista bazujący tylko i wyłącznie na serwisie. Po drugiej stronie siatki Basilaszwili, który albo zagra znakomicie i będzie odbijal wszystko, albo będzie co druga piłkę ładował w taśmę. Gruzin jest nieobliczalny, więc liczę, że Eubanks powalczy.
Schoolkate 1,76 - dobra forma kangura ostatnio. Według mnie ma większe umiejętności, niż Smith, więc powinien sobie poradzić, bo przy podobnych możliwościach serwisowych więcej argumentów na Kangur.
Trotter 2,75 - dosyć ryzykownie, ale próbuje. Japończyk dobrze serwuje, i liczę, że w wymianach też będzie się trzymał. Świetna końcówka poprzedniego roku właśnie na amerykańskich kortach w Challengerach. Dzisiaj przeciwko Tirante, który jak na ziemniaka potrafi nieźle pograć na twardych kortach.
Spodziewam się bardzo trudnego meczu dla Japończyka, ale liczę, że w kluczowych momentach serwis pomoże, bo w wymianach górował będzie Argentyńczyk i Trotter musi mocno uderzać, aby nie dprowoadzac do dłuższych wymian.