Dustin Brown - Federico Delbonis
Brown +3,5g @ 1,86 Pinnacle Sports
Niemiec w ostatnim czasie przeplata dobre pojedynki z kompletnymi klapami. Jeżeli serwis u Dustina funkcjonuje, ciężko jest go przełamać. W Hamburgu chociażby pokonał Carreno-Buste czy też Verdasco, a następnie gładko przegrał z Andujarem. W tej chwili na 104 miejscu w rankingu. Cały czas walczy o powrót do pierwszej setki. W tym sezonie bez jakichś większych sukcesów, jedynie wygrana z Nadalem w Halle, ale czy to jest sukces, ciężko stwierdzić. Na clayu w tym sezonie zwyciężał 10 razy, porażek odniósł 8.
Delbonis natomiast ostatnio średnio. Zdecydowanie obniżył loty po finale w Nicei, gdzie odniósł porażkę 2:0 z Gulbisem. W Hamburgu odpadł od razu, w Stuttgarcie pokonał Monaco i Beckera, odpadł z Youzhnym. Na mączce staty w tym roku 20/13.
Młody Federico kontra Jamajczyk grający dla Niemiec. Mecz może być wyrównany, jednak obawiam się tej lewej ręki Delbo. Aby typ siadł, Dustin może raz się tylko połamać. Ja sam przewiduje jednego chociaż TB, jednak nie zdziwię się, jak Brown to spotkanie po prostu wygra. Koniec spekulacji. Dustin jest w stanie to ogarnąć.
Aljaz Bedene - Andrej Martin
Bedene @ 1,56 Pinnacle Sports
Kwale do chorwackiego turnieju w Umag. Aljaz walczy o powrót do pierwszej setki rankingowej. Na pewno nie będzie o to łatwo. Dosyć ciężko będzie mu zbliżyć się do pozycji rankingowej z tamtego sezonu, a jednocześnie najlepszej pozycji w jego karierze. Na przeszkodzie na pewno stanęła kontuzja nadgarstka. Ostatnio udowodnił, że potrafi grać ma mączce wygrywając Challenger w Todi, w finale pokonując Fucsovicsa 2:1. W tym sezonie na clayu także pokonywał chociażby takich zawodników jak Haider-Maurer, oraz doświadczonych Bolelliego i Roberta. W Umag do tej pory odprawił dwóch tenisistów nie tracąc seta. Ogólnie na mączce w tym sezonie rozegrał 20 meczy, przegrywając 6.
Rywalem Słoweńca będzie niżej notowany i mniej mi znany Słowak. W tym sezonie na jego koncie 3 półfinały w turniejach rangi Challenger. Z zawodnikami typu właśnie Fucsovicsa czy Haider-Maurera nie zdołał wygrać jeszcze w tym sezonie. Chociaż mecz meczowi nie równy, to dla mnie już jest jakaś mała wskazówka, kto powinien dzisiejszego dnia wygrać. Marin w tym sezonie na clayu 18/10.
W H2H 3:2 dla Bedene. Wszystkie te mecze rozegrane były na mączce, jednak 5 lat temu, w dodatku w Futuresach. Dla mnie faworytem jest Słoweniec, praktycznie wszystko przemawia na jego korzyść.
Paolo Lorenzi - Pablo Carreno-Busta
Carreno-Busta @ 1,52 Pinnacle Sports
1 runda turnieju w Umag. Dla mnie i dla bukmacherów faworytem jest 10 lat młodszy od rywala Hiszpan. W H2H 3:2 dla Pablo, jednak warto zauważyć, że 2 wygrane Lorenzi odniósł na nawierzchniach twardych, natomiast Busta 3 pojedynki wygrał właśnie na mączce. Ostatnio spotkali się w Badstad. Górą zdecydowanie był młodziak, wygrywając 2:0, 6:2 i 6:2 w setach.
W rankingu o 20 pozycji wyżej jest notowany Hiszpan, jest na 59 miejscu. W tym sezonie na mączce Pablo 21 wygranych i 15 porażek. Lorenzi natomiast 24 wygrane i 10 porażek.
W ostatnim czasie w lepszej formie Busta. Wygrał chociażby Challenger w Mohammedia, czy też w Caltanissetta. Paolo także kilka dobrych wyników, finał w Bucaramanga, finał w Sao Paulo, oraz zwycięstwo w San Luis Potosi. Jednak te wyniki były bliżej początku sezonu.
Hiszpan dla mnie to typowy ziemniak i powinien sobie poradzić z doświadczonym Włochem.