>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Hamburg i WTA Rzym 11-18.05.2008

Status
Zamknięty.
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Skreczowal to miales racje no genialne. Jesli bedzie mecz Domachowska - Henin, Ty napiszesz, ze Marta jest lepsza i wygra po kreczu to tez napiszesz mialem racje, uff nie ma to ja zaczac dzien od forumowego kabaretu.

J.I.Chela - N.Djokovic 1 5.90

Pozbawiony woli walki Serb moze dzisiaj przegrac, kiedy mu nie idzie na korcie zawsze symyluje kontuzje i kreczuje lub przegrywa chociaz ywraznie widac, ze wariant z kreczem mu bardziej pasuje. Wymyslil sobie kontuzje plecow i od poprzedniego sezonu ciagle wzywa bez powodu trainera na kort kiedy tylko zle sie uklada mecz lub jest zmeczony. Krecz w Monte Carlo z Federerem pomine bo szkoda o tym pisac. Final w Monaco, final w Rzymie a niedlugo RG, znajac jego zamilowanie do symulacji kontuzji uwazam, ze moze przegrac, tym bardziej, ze rywal jest trudny. Przegrac z Chela na ziemi to naprawde nie jest zaden wstyd, Argentynczyk bardzo duzo biega, odbija jak sciana wiekszosc pilek, duze doswiadczenie. Forma raczej slaba a taka wygrana moglby go podbudowac, na pewno powalczy jestem o tym przekonana w 100%.

Kiefera tez warto zaryzykowac, o tym juz ktos pisal, 2.90

Ja jeszcze sporobuje Tsonge 1/10 z Soderlingiem 2.70 bo Szwed ostatnio zawwdzoi, ngidy cegla nie bylo jego ulubiona naiwerzchnia, przegrac w takim stylu z Korolevem majac 90% pierwszego serwisu i 16 asow? To jest naprawde kompromitacja Soderlinga. Tsonga rowniez odwalil niezly numer w Rzymie, grajac z Simonem mial w tb 3 seta *6-3 i przegral 3-8, brak slow, jeden i drugi sa nic nie warci ale bez przesady murowanym faowrytem Szwed nie jest.

Jeszcze cos z WTA:

Azarenka - Niculescu(+1.5 seta) 2 2.90 1/10

Ciagle ktos mi podsyla info, ze Viki ma drobny uraz ja tego w Berlinie nie widzialam i tutaj tez gra dobrze, seta moze stracic, czy przegra mecz watpliwe lecz talent Niculescu jest ogromny, pierwsza runda juz za nia, dzis zagrac moze na luzie bo nikt od niej wygranej nie oczekuje.

W 0

wawrinka

Użytkownik
Asiek297 dzięki za sprostowanie, oczywiście wiem że turniej w tym roku w Warszawie, ale po prostu przyzwyczajenie o wałkach z Sopotu. Ester dzięki za informację dotyczącą powodów roszad w drabinkach.

Wawrinka- Kiefer 1,45 ⛔
Berdych- Safin 2,10 ✅
Djokovic - Chela 1,20 ✅
Acasuso - Montanes 1,50 ⛔
Zvonareva- Benesova 1,20 ✅
Monaco- Bolelli 1,60 ✅

Tygrysy lubią takie kursy, ale niestety nie przy takiej celności:/

Blake- Tipsarevic 1,95 ✅
Robredo- Karlovic 2,70 ✅
Soderling- Tsonga 2,70 ⛔
Murray- Simon 2,90 ⛔
Moya- Rochus 2,70 ⛔
Schnyder- Koryttseva będą 3 sety 2,20 ✅
Bardzo, ale to bardzo źle:/ Co do Wawrinki myślałem że powalczy, ale widać było ze dał z siebie wszystko bo w końcowych momentach meczu prawie słaniał się na nogach, był wściekły, ale niestety zmęczenie fizyczne przewyższyło jego chęci. Acasuso jednak się nie przełamał ale jak ktoś popełnia 10 df to trudno myśleć o zwycięstwie i to jeszcze z Montanesem na ziemi. Tradycyjnie tak jak pisałem że w moim przypadku trafić wynik meczu Sody jest wręcz niemożliwe, grajcie przeciwko moim typom w jego meczach ???? Rozczarowali mnie Rochus, który dał przy swoim serwisie seta Moyi, a później w 2 secie wygrywając 3:1 przegrał 5 kolejnych gemów. Simon- jednak za bardzo wierzyłem. Dużo błędów, raczej bronił piłki, nie mógł sobie poradzić z serwisem Brytyjczyka. Murray zaskoczył mnie pozytywnie nie ładował tyle w siatkę, co ciekawe to on wytrzymywał przeważnie dłuższe wymiany, spokojnie dążył do celu. Uważam, ze jeśli trochę pomyśli w jutrzejszym meczu to jest w stanie pokonać Rafe.
Moya- Safin 1,60

Wysoki kurs na Marata. Dzisiaj Moya męczył się z Rochusem więc dlaczego miałby wygrać z Safinem? Marat planowo wygrał z Berdychem. Carlos niestety w tym sezonie niczym nie błyszczy i przechodzi rundy tylko dzięki korzystnym losowaniom, choć i tak powinien wylecieć już po 1. rundzie, ale to już niestety koniec. Nie za bardzo widzę czym mógłby zagrozić Rosjaninowi. Przełamać będzie bardzo trudno, a z kolei Moya ma problemy z celnością pierwszego serwisu i większość akcji przy jego podaniu rozgrywa się po drugim, a to jest najgorsze co może być gdyż Marata można wybić z rytmu właśnie serwisem. Nie ma się co tu rozwodzić nad meczem dla mnie kurs warty zagrania.

Ferrer- Verdasco 1,35

Po nieudanych, zakończonych na 1. rundzie turnieju w Rzymie Ferrer będzie chciał się odegrać w Hamburgu. W 1. rundzie łatwo ograł Minara teraz kolei na Verdasco. Fernando nie zachwyca no może poza ostatnim meczem, gdzie dośc łatwo bo 6:2 6:0 wygrał z Llodrą, ale poza tym to wygrywał z samymi przeciętniakami. Z kolei Ferrer bardzo dobry sezon, oprócz wspomnianej porażki na clayu zdołał 2 razy zatrzymać go tylko Nadal. Myślę że nie powinno być tutaj niespodzianki i pojedynek dwóch Hiszpanów powinien zakończyć sie 2-setowym zwycięstwem stojącego wyżej w rankingu Ferrera.

Tipsarevic- Montanes 2,91

Tipsarevic jest zawodnikiem, który uwielbia rywali popełniających dużo błędów. Potrafi ich do tego zmusić co przynosi korzyści. Na pewno takim zawodnikiem jest Blake na clayu i spodziewanie poległ w meczu ze Serbem. Montanes ku mojemu zdziwieniu ograł Acasuso, ale ten oddał mecz prawdopodobnie. W ogóle w tym sezonie na mączce pokonał go tylko Robredo, Wawrinka i wpadka z Rochusem. Tipsarevic nie jest graczem najwyższej klasy ale na pewno jest to gracz, który ma potencjał i jest solidny. Niestety daleko w turniejach wyższej rangi nie zachodzi przeważnie, a przed Montanesem stoi kolejna okazja pokazania się w Masters Series. Jest to solidny gracz, który jest stworzony na ziemie więc będziemy widzieć zacięty pojedynek. Myślę że jednak górą będzie Hiszpan, choć będzie musiał się wiele starać żeby wygrać gdyż Tipsarevic potrafi momentami mieć przebłyski, ale też zdarza mu się psuć najprostsze piłki. Uważam kurs warty zagrania

Monaco- Seppi 2,92

Włoch ostatnimi czasy robi na mnie ogromne wrażenie nie licząc wpadki z Blakiem. W poprzedniej rundzie dość łatwo ograł będącego daleko od dawnej formy Gasqueta, ale też sztuką jest oddać mu w meczu zaledwie 5 gemów. Monaco ograł Bolelliego, który musi trochę odpocząć. Widać że ma jednak problem z dobrymi graczami na kortach ziemnych, a do takich uważam można zaliczyć Seppiego już. Mógłby trochę popracować nad dokładnością i cierpliwością, bo popełnia trochę niepotrzebnych błędów i często chce szybko kończyć piłki. Jest zszokowany kursem na niego gdyż Argentyńczyk uważam nie jest aż takim faworytem tego spotkania. Monaco poniósł porażki na mączce w tym roku z Gonzalezem, Callerim, Horną, 2x Almagro i Andreev. Uważam że Calleri i Horna są zdecydowanie słabsi od jutrzejszego przeciwnika Juana, więc potrafi ze słabszymi przegrywać. A tak w ogóle to na rozkładzie nie ma nikogo ciekawego kogo można by porównać do Włocha. Kolejny trudny mecz zapewne 3 setowy, ale moim zdaniem górą powinien być Seppi.

V. Williams- Zvonareva 2,25

Drugi mecz Venus w tym sezonie na clayu straszej siostry Williams. Pierwszy rozegrała dzisiaj i łatwo pokonała Stosur 6:4 6:1. Na przeciwko stoi rozgrywająca znakomity sezon Rosjanka, która na clayu dała się w tym roku pokonać tylko młodszej siostrze rywalki. Myślę że Venus, aby rozegrać zawody na mączce w bardzo dobrym stylu musiałaby najpierw się trochę ograć z zawodnikami z czołówki, bo niewątpliwie aby pokonać Vere musiałaby się wspiąć na wyżyny swoich umiejętności, a moim zdaniem na ten moment nie jest to osiągalne. Venus co prawda dobrze spisuje się na mączce ale myślę że poprzednie sezony nie grają i liczy się tylko to co tutaj i teraz. Rosjanka odkryła chyba w sobie nowy talent w postaci gry na mączce po raczej startowała na hardzie. A jeśli ktoś pokonuje Jankovic na ziemi, na następny dzień Dementievą na pewno nie jest to przypadek. Myślę że za trochę można spróbować jako singiel, bo uważam że prawdopodobieństwo wygrania przez Zvonarevą tego meczu jest dużo większe niż zwycięstwo Venus.

Chakvetadze- Radwańska 1,85

Nie tylko patriotycznie, ale jest uważam dużo w tym racji. Anna w tym sezonie na clayu gra katastrofalnie. Dwie wygrane tylko i to z kim? Morita i Vania King. Porażki z Cibulkovą, Cirsteą i Azarenką. Agnieszka wcale nie jest gorsza od tych zawodniczek. Bardzo dobre jest to że jest to zawodniczka, która raczej opiera swoją grę na błędach zawodniczek, a tych w wykonaniu Rosjanki w tym sezonie jest bardzo dużo. W tym roku na clayu poniosła porażki z Mauresmo, Schnyder i Sereną Williams. Co do pierwszej można się przyczepić ale 2 pozostałe zawodniczki to jest już bardzo, bardzo ścisła czołówka zawodniczek na clayu. Myślę że można spokojnie liczyć na zwycięstwo Agi, lepiej się będzie kibicować, a uważam że nie jest do mecz z tych typu SF, gdzie liczymy po cichu na zwycięstwo, ale dobrze wiemy że nie ma szans.

Djokovic- Karlovic 6,25

Z tym kursem chyba ich powaliło. Wszystko rozumiem, ale żeby na tak zmęczonego Serba z potężnie serwujących, spisującym się dość dobrze ostatnimi czasy chorwackim wieżowcem płaci 1,05 to już są kpiny. Tutaj czeka go arcytrudny pojedynek, bardzo dużo biegania, ręce muszą cały czas się trzymać, to przyładować to trochę odchylić przy serwisie. Wiadomo że trochę sobie pobiega po tradycyjne zagranie Dr Ivo to serwis i zejście do siatki więc żeby coś ugrać Djoko będzie musiał najpierw odbierać serwis a później dobiegać do siatki albo zostanie rozstawiany po kontach kortu. Karlovic sprawił dzisiaj nie lada niespodziankę, mam nadzieję że nie tylko mi ???? wyeliminowując Robredo z turnieju w Hamburgu. W zeszłym turnieju stanął mu na drodze Federer, a kto wie jak daleko by doszedł gdyby nie Szwajcar. Uważam że kurs jest grubo przesadzony i wart zaryzykowania za drobne.

Kuznetsova- Cornet 1,30

Cornet jest to solidna zawodniczka na clayu, ale ma swój poziom i powyżej niestety nie wygrywa. Mam do niej sentyment, ale niestety w starciu z Rosjanką nie widzę dla niej szans. Sveta przegrała dość niespodziewanie w Berlinie Z Aloną Bondarenko i pewnie będzie chciała się tutaj zrehabilitować. Rosjanka zniszczyła dzisiaj Govortsovą 6:2 6:0 i niestety pora przyjdzie jutro na Alize, która dzisiaj planowo w dwóch setach pokonała Dushevinę, ale już może się szykować do kolejnego turnieju.

A 0

a-rod

Użytkownik
Safin, Marat - Moya, Carlos
Typ: Safin, Marat ⛔ (Wynik: 2-6,7-6,1-6)
Kurs: 1.60
Stawka: 4/10

W końcu od bardzo dawna znów podoba mi się gra Marata. Oczywiście jest daleeeko od swojego najlepszego tenisa, jednak ogromne skupienie jakie zaprezentował w pierwszym meczu wzbudziło u mnie iskierkę nadziei. W drugim meczu przeciwko Berdychowi już jednak miewał momenty dekoncentracji ale nie było źle. To była już czwarta wygrana Marata pod rząd w Hamburgu. Miał on całkiem szczęśliwe losowanie i ten mecz z Moya też jest do wygrania. Ćwierćfinał Masters byłby w sam raz na powrót Safina. Tam pewnie będzie czekał Nadal, ale nie ma co wybiegać w przyszłość. Moya bardzo zawodzi na clay&#39;u:
Monte Carlo - porażka 1 runda/ Querrey 36,61,36
Barcelona - porażka 1 runda/ Gulbis 64,16,46
Rzym - porażka 1 runda/ Verdasco 36,46
Widać natomiast znacznie polepszoną kondycję psychiczną Marata. Było widać ogromną ulgę po ponownych wygranych. Zaimponował mi spokojem w bardzo ważnych punktach, tj. przy szansach na przełamanie i sądzę, że pójdzie on za ciosem.
Ja osobiście uważam, że nie jest to wysoki kurs na Safina, spodziewałem się wyższego. Moya to jakby nie patrzeć dwunasta rakieta świata. Marat daleko na 89 pozycji.

maurizio1986 0

maurizio1986

Użytkownik
Spotkanie: Federer - Söderling
Typ: Federer -4
Kurs: 2,22
Buk: Bwin
Analiza: Jutro w Hamburgu odbedzie sie mecz miedzy Federerem ktory w rankingu zajmuje miejsce 1 z Söderlingiem ktory zajmuje miejsce 48. Rozegrali miedzy soba juz 5 spotkan ktore wszytskie wygral Federer i stracil tylko jednego seta. Lecz ani razu jeszcze nie zagrali na clayu przeciwko sobie. Nie ebdzie mialo to zadnych korzysci ani dla Soderlinga ani dla Federea dla ktorych clay nie ejst ulubiona nawierzchnia. Jak narazie to Soderling w tym Turnieju wygral z Andreevem 2:1 i z Tsonga ktory stracil forme 2:0. Federer lekko wygral z finem Nieminen ktory takze ejst bez formy w 2 setach. W Monte Carlo Federer udowodnil ze potrafi grac dobrze na clayu. doszedl tam do finalu w ktorym przegral z nadalem a w drodze do niego wygral z Nalbandianem i Djokovicem !! Mysle ze poradzi sobie z Soderlingiem i polepszy sobie bilans z szwedem

M 55

meggie1

Użytkownik
W meczu Karlovic - Djokovic proponuje nieco inne rozwiązanie niz na siłe szukac zwycięzcy w Karlovicu.
W meczu dojdzie do tie-breaku
kurs: 2,35
Jezeli Ivo utrzyma swoj serwis to mysle ze spokojnie mozna spodziewac sie wlasnie takiego rozwiązania.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Krótko i zwięźle, bo rano muszę wstać:p
Novak Djokovic - Ivo Karlovic over 20.5 gema @ 1.77 - Zgadzam się z meggie1, nie ma co na siłę szukać zwycięstwa Ivo, bo to mimo wszystko trudne zadanie;] Obaj świetnie serwują, obaj świetnie grają pod siatką, obaj wysocy...hmmm. Jak dla mnie dwa lub 3 sety, każdy z nich w granicach 10-13 gemów. Mecz będzie z pewnością wyrównany, a linia bardzo niska jak na preferowany przez Doktora i Djoka styl gry.
Albert Montanes - Janko Tipsarevic 1 @ 2.90 - Albert odnalazł formę? Gładko z Rybą, łatwo z Acasuso...wygląda to obiecująco. Tygodniowa przerwa po dobrym wystepie w Barcelonie przydała się i Montanes i teraz ma szansę na dobry wynik. A Tipsa? Jego wygrana z Blake&#39;iem bardzo mi się dziś nie spodobała ( czytaj - wtopiła kupon ), ale i tak dalej jakoś nie jestem przekonany do Serba. Na cegle do tej pory szło mu w tym sezonie jak po grudzie, Blake i młody Beck urwali mu po secie, a Albert Montanes lepiej od nich gra na clayu. Kurs wart zagrania na Hiszpana z całą pewnością.
Vera Zvonareva - Venus Williams 1 @ 2.25 - taki kurs na Bepę, będącą w gazie? Z Winus, która po raz pierwszy w tym roku gra na cegle? Damn, jestem zaskoczony, ale chętnie gram ???? H2H na korzyśc Amerykanki zdecydowanie, ale za wyjątkiem tegorocznego spotkania w Bangalore, to stare czasy, więc nieistotne. Nie wiem w jakiej dyspozycji jest Williamsówna, nie widziałem jak gra, ale Bepa ograna na cegle + w dobrej dyspozycji na Venus wystarczy.
PS. Robredo to straszny frajer, gdzie sie podziało fair play?

S 0

safinator

Użytkownik
Safin - Moya ---&gt; 1.71

Marat jest wyraznie w zwyzkowej formie i nie powinien miec wiekszych problemow z pokonaniem Carlosa. Jesli u tenisowego Cara glowka nie zawiedzie to na pewno bedzie pozytywnie do przodu a kurs bardzo okazaly. Moya nic szczegolnego nie pokazuje i mimo ze wczoraj typowalem jego zwyciestwo z Belgiem to patrzac na skroty meczu rownie dobrze mogl go przegrac. A jesli malo nie odpadl z Oliverkiem to z Safinem juz mu sie powinno udac wypasc z hamburskiego turnieju.

Radwańska - Chakvetadze ---&gt; 1.73

Nasza Isia w bardzo dobrej dyspozycji i juz po wszelikich dolegliwosciach chorobowych. W potyczce ze slabo ostatnimi czasy spisujaca sie Rosjanka powinna bez zadnych klopotow przejmowac inicjatywe i wykanczac rywalke.
Aga musi wykorzystac nie dosc ze slaba dyspozycje rywalki to jeszcze ogolna nie poradnosc na pomaranczowych kortach. Chodza sluchy o jakims drobnym urazie Anny ale jak dla mnie czy z kontuzja czy nie dla Radwanskiej teraz nie jest poziomowa przeciwniczka.

Schnyder - Bartoli ---&gt; 1.66

Na maczce dwureczny FH Francuzki umiera smiercia naturalna. Schnyder gra dosc madrze i nie widze tu wiekszych szans dla Marion. Szwajcarka bedzie podnosic pilki bedzie spinowac i bedzie skracac a jak wiadomo Marion na korcie nie najlepiej pracuje na nozkach. Patty powinna grac swoje a wiec to co lubie najbardziej a wtedy najpewniej bedzie to mecz jednej zawodniczki.

Ponadto...

* Kurs na Verdasco moim zdaniem troszke przesadzony.

* Odradzam typowanie meczu pomiedzy Tipsarevicem i Montanesem.

* Cornet moze niezle powalczyc z Kuzia.

pozdrawiam

Safinator

capone 0

capone

Użytkownik
Dzisiaj gram tylko jeden bet mianowicie przeciwko Djokovicowi.
Ten czlowiek nie nadaje sie do tak intensywnej gry,gram przeciwko niemu progresja i jezeli nie dzisiaj to juz jutro zakonczy udzial w
tym turnieju,bo jego zdrowie nie predysponuje go do gry w 10 czy 11 meczach z rzedu wlasciwie dzien po dniu.
Kurs 8,0 wiec calkiem mily.

ycho 9

ycho

Użytkownik
Agnieszka Radwańska - Anna Chakvetadze

Typ:2
Kurs:2.00
Buk:Bet365
Analiza:
Agnieszka jest obecnie na 16 miejscu w rankingu , a jej rywalka z która się dziś smierzy jest o 8 pozycji wyżej i właśnie na 8 miejscu.To pierwszy powód podania tego typu.Ostatnio zawodniczki prezentują podobną formę, Obie odpadły w drugiej rundzie w Berlinie , tyle że tam Anna zaczynała właśnie w tej rundzie.Wcześniej tak tylko dla informacji bo to , że Agnieszka dotarła o jednąrundę dalej w turnieju w Charlestonw , zaprzeczało by mojemu typowi. Decydującym czynnkiem w tej rywalizacji , zresztą jakw wielu z udziałem naszej perełki tenisowej jest serwi , który niestety nie działa na korzyść naszej zawodniczki.Agnieszka z racji młodego wieku i drobnej budowy nie dysponuje zbyt mocny serwisem , a rywalka pewnie taki właśnie będzie posyłac na drugą stronę kortu.Agnieszka będzie miała ciężko wygrywać gemy z własnym podaniem co przesądzi o zwycięstwie rywalki .

S 0

safinator

Użytkownik
Agnieszka Radwańska - Anna Chakvetadze

Typ:2
Kurs:2.00
Buk:Bet365
Analiza:
Agnieszka jest obecnie na 16 miejscu w rankingu , a jej rywalka z która się dziś smierzy jest o 8 pozycji wyżej i właśnie na 8 miejscu.To pierwszy powód podania tego typu.Ostatnio zawodniczki prezentują podobną formę, Obie odpadły w drugiej rundzie w Berlinie , tyle że tam Anna zaczynała właśnie w tej rundzie.Wcześniej tak tylko dla informacji bo to , że Agnieszka dotarła o jednąrundę dalej w turnieju w Charlestonw , zaprzeczało by mojemu typowi. Decydującym czynnkiem w tej rywalizacji , zresztą jakw wielu z udziałem naszej perełki tenisowej jest serwi , który niestety nie działa na korzyść naszej zawodniczki.Agnieszka z racji młodego wieku i drobnej budowy nie dysponuje zbyt mocny serwisem , a rywalka pewnie taki właśnie będzie posyłac na drugą stronę kortu.Agnieszka będzie miała ciężko wygrywać gemy z własnym podaniem co przesądzi o zwycięstwie rywalki .

Wypisujesz totalne bzdury. Co ma wiek do mocy serwisu? Sam od kilku lat trenuje tenis i majac teraz 18 lat serwuje okolo 180-190 km\h. Natomiast w mlodszej grupie jest chlopak ktory ma chyba jeszcze niespelna 16 lat trenuje mniej wiecej tyle samo (chodzi mi tu ze tak jak ja od okolo 5 lat i mniej wiecej 4-5 treningow w tygodniu) a serwuje praktycznie identycznie predkosciowo co ja. Wiec tu ten Twoj argument jest po prostu tragiczny. Piszesz tak samo o drobnej budowie Agnieszki. Tak owszem jest drobna a co powiesz o Rosjance? Olbrzym...? Gigant...? Anna jest rownie drobna jak Aga sa to zawodniczki tego samego pokroju czyli 17x cm na 5x kg. kolejny przyklad na tragizm argumentu. A co do nie najlepszego serwisu Agnieszki to nie wynika on z jej budowy. Po prostu w mlodszym wieku Aga nie przyklada sie tak do serwowania podobniej ojciec jej tez nie gonil skupiala sie na przebijaniu. Teraz odbija sie to mala czkawka ale stale Radwanska poprawia ten jakze wazny element gry. Na sile serwisu sklada sie bardzo duzo czynnikow. Glowne z nich to wzrost (im ktos wyzszy tym wieksza przekladnia) przyspieszenie ramienia i nadgarstka (obejrzyj sobie w zwolnionym tempie serwis Roddicka tam wyraznie widac ze gdy pilka opada i nagle tempo sie zwalnia to pileczka pratycznie stoi w miejscu a Andy wykonuje plynny ruch reka mniej wiecej 12-13 razy szybszy od predkosci opadajacej pilki przyjmujac ze g=10m\s2) i na sam koniec technika uderzenia i jej czystosc a tezyzna fizyczna to tylko okolo 2x % skladowej na predkosc serwisu. Aktualnie duzo zawodnikow przerzuca sie na nowa technike serwisu tak zwana PowerPosision. W przypadku takiego serwisu omija sie wykonywanie calej petli i i doprowadzeniu rakiety na plecy tylko jak najkrotsza droga rakieta wedruje za glowe i trzask. Cialo powinno sie ulozyc w ksztal mocno napietego luku. Robiac taki ruch nawet na sucho odrazu chcialo mi sie wyjsc z nog. Pisanie ze wiek i budowa ma jakis duzy wplyw na serwis jest totalna porazka.

lukash 63

lukash

Użytkownik
ycho
Co do Twojej wypowiedzi w paru kwestiach sie nie mogę zgodzić. Po pierwsze miejsce w rankingu o niczym nie świadczy( oczywiście oddaje w pewien sposób umiejętności/predyspozycje danej zawodniczki). Najlepszym przykładem jest porażka np. w tym turniej rozstawionej z numerem 1 Anny Ivanovic. Po drugie każda zawodniczka, czy zawodnik, ma swoją ulubioną nawierzchnie, na której gra mu się najlepiej, oraz taką na której gra po prostu nie idzie. Tan nawierzchnia zdecydowani nie jest pod Rosjankę, w przeciwieństwie do Agi, która bardzo sobie całkiem nieźle. Co do do ostatniego turnieju warto dodać, ze przeciwniczka Radwańskiej była w dobrej formie i była w lepszej formie, ponieważ Age jeszcze lekko trapiła choroba. Kolejna sprawa to serwis. Zgodzę się, ze nie jest to mocna strona Polki, jednak można zauważyć poprawę i pod tym względem. Serwis uległ poprawie głównie w ukierunkowaniu gu ( szczególnie do środka kortu ma bardzo dobrą rotacje). Nasza zawodniczka dodatkowo jest tenisistką, która bardzo dobrze potrafi się bronić i tutaj jest zdecydowanie plus dla niej. Dodatkowo gra mądry tenis, gdzie pokazuje bardzo wiele ciekawych, trudnych zagrać. Właśnie tutaj trzeba szukać atutów naszej zawodniczki. Ostatnia sprawa to więź patriotyczna, przynajmniej z mojej strony. Ja proponuje grać na Radwańską, a tym, którzy mają zamiar grac przeciw Polce, odradzam z patriotycznego punktu widzenia.

Pozdrawiam ????

kantona 0

kantona

Użytkownik
:tenis:A.Chakwetadze - A.Radwańska????(ile rozegranych setów(typ1 -2 sety typ2 -3 sety)
Typ:2 3 sety
Kurs:2.05
Buk:bwin

O godzienie 15.30 w Rzymie na turnieju tenisowym z cyklu WTA zostanie rozegrany pojedynek między Rosjanką Anna Chakwetadze oraz Polką Agnieszką Radwańską. Spotykaja się 8(Chakwetadze) i 16 (Radwańska )zawodniczka rankingu WTA . Spotkanie wygra 2:1 Agnieszka ponieważ mimo niższego rankingu obecnie lepiej spisuje sie na nawierzchni ziemnej od Rosjanki. Chakwetadze na glinie w 2008 roku pokonała zaledwie 3 zawodniczki :Moritę 2:0 w WTA Amelia Island,King 2:0 w Pucharze Federacji Rosja-USA i K.Bondareko 2:1 wczoraj w 2 rundzie WTA Rzym. Klasa pokonanych zawodniczek nie powala lecz zawodniczki które pokonały Annę też nie są z najwyższej półki rankingu WTA : Cibulkowa 1:2 w 2 rundzie WTA Amelia Island , w 1 rundzie WTA Charleston 1:2 z Rumunką Cirsteą i w 1/32 WTA Berlin z Azarenką też 1:2. Agnieszka rozegrała w tym roku na gliniastych kortach 10 pojedynków w turniejach WTA , z których 7 wygrała i 3 przegrała (1:2 z Mouresmo w 1/16 Amelia Island, 0:2 z Schnyder w 1/16 WTA Charleston i 0:2 z S.Williams w Berlinie w 1/16 finału. Dziś zostanie rozegranych 3 sety i będzie to z pewnością zacięty pojedynek jako ,że walczy Polka z Rosjanką .:spokodfhgfh:

M 55

meggie1

Użytkownik
W meczu Karlovic - Djokovic proponuje nieco inne rozwiązanie niz na siłe szukac zwycięzcy w Karlovicu.
W meczu dojdzie do tie-breaku ✅
kurs: 2,35
Jezeli Ivo utrzyma swoj serwis to mysle ze spokojnie mozna spodziewac sie wlasnie takiego rozwiązania.
1wszy set i typ wszedl ????
Poczekam na koniec spotkan, i pozniej sprobuje podac cos sensowanego na jutro ????

P 15

panasik

Użytkownik
ogladalem wlasnie mecz karlovica z djoko.. mialem takie wrezenie, ze djoko nie chcial wygrac, ale po prostu tyle pilek co psul karlovic to az za glowe sie mozna zlapac np 3 razy odbiere lekki serwis plasem w aut, pewnie djoko zorientowal sie ze aby przegrac muislaby niezla szopke odwalic:p nawet w tie breaku mial 2;0 po podwojnym bledzie djoko i asie, ktorego sedzia wywal jako aut a djokovic sam podszedl i powiedzial ze pilka dobra.. brawa dla niego ???? fakt, ze pare returnow i miniec djokovica bylo niezlych, mysle ze jutro monantes, ktory ma motywacje ogra djoko, bo ivo karlovic wyszedl na kort z przekonaniem ze i tak nie ma sznasy na wygranie, tak to wygladalo, poozdrrawaim

maly edit

bwin wystawil kurs na monantes 8.75, ja gram i to nie za az taka niska stawke, monantes naprawde impnuje w tym tunieju.. caly czas upieram sie przy tym, ze novak nie bedzie chcial dotrzec do finalu za wszelka cena bo wowcza 1-2 dni przerwy i zaczyna sie rolladn garros, ale akurat w tm przyapdku niej est to glowny powod.. po portu monantes gra siwetny tenis, nie boi sie wymian dluzszych mysle ze szanse sa duze GL

M 15

maciekgks

Użytkownik
Śledze na scoreboard wynik meczu Radwanska-Chakvetadze i ogarnia mnie smiech. 1 set Isia 4-6, drugi set Aga zdecydowanie wygrała 6-1, 3 set i konczy sie takze 6-1, ale dla Anny. Niech mi ktoś kompetentny wytłumaczy jak to jest, że zawodnicy/czki przechodzą takie metamorfozy. 2 set świetny w wykonaniu Polki, by zaraz dać ciała i wygrać w całym trzecim secie tak marną ilośc piłek, że można je spokojnie policzyc na palcach jednej dłoni... Już nawet nie chodzi o to, że mi kupon położyła, ale o to zjawisko. Czesto przeciez sie zdarza 6-1, 1-6, 6-1.

young_17 28

young_17

Użytkownik
ogladalem wlasnie mecz karlovica z djoko.. mialem takie wrezenie, ze djoko nie chcial wygrac, ale po prostu tyle pilek co psul karlovic to az za glowe sie mozna zlapac np 3 razy odbiere lekki serwis plasem w aut, pewnie djoko zorientowal sie ze aby przegrac muislaby niezla szopke odwalic:p nawet w tie breaku mial 2;0 po podwojnym bledzie djoko i asie, ktorego sedzia wywal jako aut a djokovic sam podszedl i powiedzial ze pilka dobra.. brawa dla niego ???? fakt, ze pare returnow i miniec djokovica bylo niezlych, mysle ze jutro monantes, ktory ma motywacje ogra djoko, bo ivo karlovic wyszedl na kort z przekonaniem ze i tak nie ma sznasy na wygranie, tak to wygladalo, poozdrrawaim

maly edit

bwin wystawil kurs na monantes 8.75, ja gram i to nie za az taka niska stawke, monantes naprawde impnuje w tym tunieju.. caly czas upieram sie przy tym, ze novak nie bedzie chcial dotrzec do finalu za wszelka cena bo wowcza 1-2 dni przerwy i zaczyna sie rolladn garros, ale akurat w tm przyapdku niej est to glowny powod.. po portu monantes gra siwetny tenis, nie boi sie wymian dluzszych mysle ze szanse sa duze GL
Dokładnie, Montantes jest w bardzo dobrej formie. Tipsarewić dostał dziś od niego niezły łomot. Dobrze porusza się po korcie, widać że pewnie się czuje. Jeżeli jutro nie wygra, a pewno będzie to zacięty mecz to przegra minimalnie. Ja osobiście chyba pokusze się o Montantes +6 gemów po kursie 2.00 w bet365. Jak dla mnie typ bardzo prawdopodobny. Jak narazie rozgrywa bardzo dobry turniej. Trzy zwycięstwa po 2:0 z niezłymi przeciwnikami.

dwyane 37

dwyane

Użytkownik
Śledze na scoreboard wynik meczu Radwanska-Chakvetadze i ogarnia mnie smiech. 1 set Isia 4-6, drugi set Aga zdecydowanie wygrała 6-1, 3 set i konczy sie takze 6-1, ale dla Anny. Niech mi ktoś kompetentny wytłumaczy jak to jest, że zawodnicy/czki przechodzą takie metamorfozy. 2 set świetny w wykonaniu Polki, by zaraz dać ciała i wygrać w całym trzecim secie tak marną ilośc piłek, że można je spokojnie policzyc na palcach jednej dłoni... Już nawet nie chodzi o to, że mi kupon położyła, ale o to zjawisko. Czesto przeciez sie zdarza 6-1, 1-6, 6-1.
Zapewne jest to taktyka wygrywającego pierwszego seta. Odpuszcza on drugiego seta, by &quot;odpocząć&quot;, a zarazem, by przegrywający pierwszego seta podmęczył się bardziej w drugim secie. W trzecim secie następuje ostateczny atak wygrywającego pierwszego seta. Dziękuję za uwagę.

S 7

smyku1910

Użytkownik
widzę, że świeżak w postaci &quot;Safinatora&quot; nam tutaj się już panoszy po napisaniu 2. postów, ale jakoś po wynikach dzisiejszych typów 1/3 jego wykład z tego, że serwuje mocnej od Jarkko Nieminena jakoś się nie przydał. Dziękujemy za lekcję tenisa, ale tutaj szczycimy się wynikami i skutecznością:spokodfhgfh:

young_17 28

young_17

Użytkownik
Albert Montantes [+6] - Novak Djokovic @ 1 @ 2.00 bet365
Jutro, bodajże na godzine 14.30 ( nie jestem pewien ) zaplanowany jest mecz Montantesa i Djokovicia. Dzisiejszego meczu Djoko nie widziałem ale ponoć nie był to najwyższy jego poziom, natomiast mecz z Chelą zagrał bardzo porządnie. Może to też troche zasługa słabszej formy jego przeciwnika. Jakby nie patrzeć gładkie 2:0 (6:3, 6:1). Juan Ignacio Chela nie miał na niego patentu. Dziś z Karloviciem miał trudniejszą przeprawę. Niedługo RG, pewnie jest tak jak ktoś to wspomniał że za wszelką cenę nie będzie się teraz forsował. Natomiast jak dla mnie Montantes to mała rewelacja tego turnieju. Ogólnie formę ma bardzo dobrą. W Barcelonie odpadł w ćwierćfinale z Wawrinką który grał tam świetnie. Teraz wygrywa z Fishem, Acasuso, i Tipsarewiciem po 2:0. To chyba nie fart. Zawodnicy nieźli, a nawet może więcej. Nie chce mówić że Albert jest tu faworytem, bo na pewno nie jest, ale sądzę że jest tu w stanie zrobić niespodziankę, a na pewno kurs 9.0 na jego wygraną jest przesadzony. Sądzę że typ na +6 gemów jak najbardziej fajny i ja to biorę kurs 2.00. :smile:

A 0

a-rod

Użytkownik
Idzie fatalnie w Hamburgu i ten tydzień spiszę na straty, ale to już moja ostania próba w tym tygodniu w celu odratowania części strat.

Kiefer, N. - Seppi, A.
Typ: Kiefer, N. ⛔ (Wynik: 3-6,7-5,5-7)
Kurs: 1.60
Stawka: 4/10

To nie będzie raczej spacerek bo Seppi zaskakująco i zadziwiająco łatwo radził sobie z rywalami. Stawiam na Kiwiego bo jest niesamowicie zmotywowany i jego gra, kiedy gra jak dziś czy wczoraj, naprawdę cieszy oko. A przeciwko Davydenko grał wyśmienicie. Sądzę, że ma spore szanse wygrywać ku radości tamtejszej publiki kolejne mecze. Przeciwko Seppiemu nie może stracić koncentracji a Fedowi już nie jeden raz urywał seta.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom