>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Hamburg i WTA Rzym 11-18.05.2008

Status
Zamknięty.
gusto 695

gusto

Forum VIP
Masters Series Hamburg
Place: Hamburg, Germany
Date: May 11-18, 2008
Draw Size: 56
Surface: Clay
Prize Money: €2,270,000
Website: www.dtb-tennis.de/AmRothenbaum/
Singles Final:
(1) R Federer (SUI) d (2) R Nadal (ESP) 26 62 60
Doubles Final:
(1) Bryan/Bryan d (5)Hanley/Ullyett 63 64

Internazionali BNL d&#39;Italia
Rome, Italy
May 12-18, 2007
Prize Money: $1,340,000
Draw: 56M/48Q/28D
Surface: Red Clay/Outdoors
Official Web Site:
www.internazionalibnlditalia.it
2007 Singles Final
(3) Jelena Jankovic (SRB) d. (2) Svetlana Kuznetsova (RUS) 75 61
2007 Doubles Final
(7) Dechy/Santangelo (FRA/ITA) d. Garbin/Vinci (ITA/ITA) 64 61

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Jako iż kwalifikacje już są w grze, ( u panów już nawet turniej główny ) to czas na jakieś typki.
M.E. Camerin - Kaia Kanepi 2 @ 1.37
Camerin wygrała (!!) wczoraj z Loit, to jej pierwsze zwycięstwo po 6 porażkach z rzędu! Gra u siebie, więc zmobilizowała się Maria na jedną rundę:p Estonka jenak to będą dla niej za wysokie progi. Już w Pradze, mimo porażki z Pliskovą, źle nie grała. Przede wszystkim świetnie serwowała. Natomiast w Berlinie miała pecha, bo już w drugiej rundzie trafiła na świetną Dinarę Safinę, ale nie przegrała tego meczu bez walki. Ale kwale i 1st round to były łatwe zwycięstwa. Kanapka jest w niezłej formie, Camerin ugra nie więcej niż 5-6 gemów.
Xavier Malisse - Gilles Simon 1 @ 2.47
Kursy na X-mana lecą łeb na szyję. Wczoraj widziałem 2.99, dziś już znacznie niżej. Ale nic dziwnego. Simą nie gra wcale tak świetnie, jak wskazywały na to kursy. Malisse za to nie grał z Safinem tak źle, jak wskazuje na to wynik. Jeśli Xavier będzie dobrze serwował, to nawiążę równorzędną walkę z Gillesem.
Niestety na dłuższe analki nie mam czasu, wybaczcie;]

W 0

world

Użytkownik
Co sadzicie o takich typach na jutrzejszy dzien:

Almagro N. - Acasuso J.

Ze statystyk widac ze Almagro 5 razy z rzedy pokonal Acasuso, jego miejsce rankingowe jest duzo wyzsze od rywala.

Andreev I. - Soderling R.

Podonie jak w meczy wyzej. Andreev zajmuje wyzsze miejsce rankingowe, dwukrotnie pokonal Soderlinga w pojedynku, a ostatni jego pojedynek z Djokovic, Nova zakonczyl sie wynikeim 1:2 dla Djovkovica. Widac ze Andreev latwo sie nie poddaje

Z racji tego ze moja przygoda z bugiem zaczela sie niedawno i wygladala dla mnie niekorzystnie, wiec prosze Was o rade.

Pozdrawiam

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Co sadzicie o takich typach na jutrzejszy dzien:
Almagro N. - Acasuso J.
Ze statystyk widac ze Almagro 5 razy z rzedy pokonal Acasuso, jego miejsce rankingowe jest duzo wyzsze od rywala.
Andreev I. - Soderling R.
Podonie jak w meczy wyzej. Andreev zajmuje wyzsze miejsce rankingowe, dwukrotnie pokonal Soderlinga w pojedynku, a ostatni jego pojedynek z Djokovic, Nova zakonczyl sie wynikeim 1:2 dla Djovkovica. Widac ze Andreev latwo sie nie poddaje
Z racji tego ze moja przygoda z bugiem zaczela sie niedawno i wygladala dla mnie niekorzystnie, wiec prosze Was o rade.

Pozdrawiam
Almagro wczoraj skreczował, więc granie go to beznadziejny pomysł. Czuczo otatnio bez błysku, ale jest to zawodnik wysokiej klasy, więc typu nie polecam na pewno. Co do drugiego meczu, to nie wiem sam. Andreev wiadomo, na cegle grać potrafi. Ale Soda też czasem zaskakuje, jego tenis jest taki...typowo skandynawski. Bez fajerwerków, ale solidny. Nie podoba mi się ten typ również. Chociaż bardziej, niż ten pierwszy:O
PS. Bug to rzeka, więc nie wiem jakie masz z nią przygody:p

czechmar 0

czechmar

Użytkownik
No to mamy finał ciekawe kto wygra, poniżej jak oceniam szanse. Pozdrawiam

11,05,2008 D. Safina 2,340; 250,00 zł 45,24% +
11,05,2008 N. Djokovic 1,290; 500,00 zł 78,47% +

11,05,2008 I. Karlovic 1,323; 2 000,00 zł 82,86% +
11,05,2008 G. Simon 1,510; 2 000,00 zł 99,00% +
11,05,2008 S. Darcis 1,735; 500,00 zł 58,18% -

Zysk: 1646,00 zł

A 0

a-rod

Użytkownik
Almagro, Nicholas - Acasuso, Jose
Typ: Almagro, Nicholas
Kurs: 1.50

Ja jednak gram Almagro, ze względu na przeciwnika. Po grze Acasuso nie widać ani trochę determinacji. Gra od niechcenia, czeka aż mecz sam się wygra. Co do kreczu, to nie sądzę by coś mu dolegało specjalnie, bo gdyby to było coś poważnego nie ryzykowałby gry w Hamburgu by przegapić Rolanda Garrosa. To by była głupota. Tak np. zrobił Roddick. Wrócił do USA by się podleczyć i wróci na World Team Cup do Dusserdorfu. Reasumując, wydaje mi się, że Almagro jest w stanie wygrać ten pojedynek.
Robredo, Tommy - Kohlschreiber, Philipp
Typ: Robredo, Tommy

Kurs jak dla mnie dostatecznie wysoki aby zagrać na Tomka. Fakt Philipp jest u siebie. Jednak widownia za niego nie zagra. Sądzę, iż Hiszpan gra już dostatecznie równo by poradzić sobie z Niemcem.
Cibulkova, Dominika - Dulko, Gisela
Typ: Dulko, Gisela (+1.5 seta)
Kurs: 1.45

Zastanawiałem się nad tym meczem i ostatecznie stwierdziłem, że zagram za większą stawkę handicap na Argentynkę, aniżeli na cały mecz. Oby Gisela nie zanotowała obniżki formy, ale seta powinna ugrać spokojnie. Cibulkova w Charleston krecz, w Berlinie ładnie walczyła, ale przegrała w pierwszej rundzie z A.Bondarenko. Dulko przegrała dość gładko z Azarenką w Berlinie w R16, ale to już raczej przemęczenie dało znać, gdyż była tam po wygranych zawodach w Fes i dwóch kolejnych pojedynkach już w Niemczech.
Srebotnik, Katarina - Pennetta, Flavia
Typ: Pennetta, Flavia
Kurs: 1.85

Stawiam na Włoszkę, gdyż jak domniemam po Estoril nie grając nigdzie miała czas zebrać się do tzw. &quot;kupy&quot;. Ostatnie 6 meczy to Win-Lost-Win-Lost-Win-Lost. Jej gra wygląda dobrze, ale czegoś jej brakowało. Srebotnik wydawałoby się łapała wiatr w żagle, a tu nagle porażka w pierwszej rundzie z bezbarwną Petrovą. Cóż, pojedynek będzie raczej wyrównany.

maurizio1986 0

maurizio1986

Użytkownik
Spotkanie: Szavay - Yan
Typ: 2:0
Kurs: 1,50
Buk: BetFair
Analiza: W sumie to wiele nie mam do powiedzenia co do tego typu i mam nadzieje ze dla Moderatorow wystraczy :wink: Zaczyna sie turniej we wloszech. w pierwszej rundzie spotkaja sie szavay ktora zajmuje 14 miejsce w rankingu z Yan ktora zajmuje miejsce 40. w ostatnim turnieju w berlinie Szavaj doszla do cwiercfinalu w ktorym przegrala z Ivanovic po zacientej walce 6:3 4:6 6:3. Juz to udowadnia ze Szavay gra solidnie na clayu. Yan odpadla w 3 rundzie wlasnie z Szavay. Zakonczyl sie ten mecz 6:1 6:1 czyli pogromem dla Yan. Nie wiem czemu w dzisiejszym meczu mialo by byc inaczej ? Szavay w wywiadzie powiedziala ze przez te wolne dni bedzie pracowala nad jeszcze lepszym serwisem zeby mogla wygrac tez mecze jak wlasnie z Ivanovic. Dla mnie wszytsko inne niz kolejna pewna wygra wegierki w tym spotkaniu to by byla wielka niespodzianka, przynjamniej po tym co pokazala yan w berlinie !!!

maurizio1986 0

maurizio1986

Użytkownik
Robredo, Tommy - Kohlschreiber, Philipp
Typ: Robredo, Tommy

Kurs jak dla mnie dostatecznie wysoki aby zagrać na Tomka. Fakt Philipp jest u siebie. Jednak widownia za niego nie zagra. Sądzę, iż Hiszpan gra już dostatecznie równo by poradzić sobie z Niemcem.
Ja jestem innego zdania. Robredo gra 5 turniej z rzedu i moze byc dosc zmeczony.. Kohli byl chory ale sie wykurowal. w Monte Carlo pokazal ze dobrze gra na clayu. wygral w 2 z acasuso i kieferem i dopiero z davy po 3 przegral. Mysle ze kurs 2.5 warto zaryzykowac

A 0

a-rod

Użytkownik
Ja jestem innego zdania. Robredo gra 5 turniej z rzedu i moze byc dosc zmeczony.. Kohli byl chory ale sie wykurowal. w Monte Carlo pokazal ze dobrze gra na clayu. wygral w 2 z acasuso i kieferem i dopiero z davy po 3 przegral. Mysle ze kurs 2.5 warto zaryzykowac
Gra piąty turniej z rzędu, ale grał tam po 3 - 4 mecze w każdym. Nie sądzę, żeby Kohlschreiber mógł liczyć na zmęczenie Robredo. Nawet po męczących meczach z Davydenko i Roddick&#39;iem ma całe trzy dni na odpoczynek, bo gra dopiero jutro. Poza tym domniemam, że Robredo źle się czuć nie będzie w Hamburgu, bo tam właśnie wygrał pierwszy i jedyny tytuł AMS.
Do tego jeszcze jeden typ, choć niepewny:
Bolelli, Simone - Granollers-Pujol, Marcel
Typ: Granollers-Pujol, Marcel
Kurs: 2.10

Przyznaję się, że typ trochę na życzenie. Liczę na dobry turniej Hiszpana. Wygrana nie przyjdzie łatwo bo Bolelli też robił niezłe wyniki, aczkolwiek w Rzymie grał już znacznie gorzej niż chociażby jak w finale Monachium przeciw Goznalezowi. G-Pujol wygrał dwa mecze kwalifikacyjne co mnie pociesza przed tym pojedynkiem, gdyż w Barcelonie odpadł niespodziewanie po swoim pierwszym meczu (ale już w turnieju głównym). Vamos!

P 15

panasik

Użytkownik

bardzo dobry typ, ja gralem jak tylko bwin wystawil po 2.7, kohlshreiber to nie jest amator i juz wystawienie kursy 2.7 bynajmniej dla mnie jest dziwne, ja mysle, ze juz od zeszlego turnieju wszysycy Ci ktorzy mysla powaznie o rolland garos robia sobie odpoczynek, nadal padl duzo wczesniej niz w tamtym roku gdzie dopieor w hamburgu w finale fizycznie padl.. ja mysle, ze swiezy kohli, mimo, ze nie jest wirtuozem kortow ziemnych, (ale nei gra tez tragicznie!!!) poradzi sobie z robredo, ale jak bedzie zobaczymy, w tenisie jest wiele &quot;niespodzianek&quot; GL

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Kompletnie nie rozumiem argumentacji A-Roda ale ma prawo tak grac. Dwa tygodnie przed RG dzieja sie cuda a wlasnie Kohli to nielicznym graczem, ktory tylko dobrze gra w Niemczech wiec wyjatkowo niecelna uwaga. Mysle, ze mozna Kolhiego zaryzykowac.

Kohli 1 set 2.10 2/10

M 28

mitch

Użytkownik
Mysle, ze mozna Kolhiego zaryzykowac.
Oczywiscie, ze mozna. Ja bym predzej sie nawet pokusil o wygranie pierwszego seta przez kolschreibera, bo on zawsze gra swietnie na poczatku. Dla mnie kursy na Niemca to prezent i nieporozumienie zarazem.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Anabel Medina Garrigues - Alisa Klejbanowa
Typ: 3 sety ⛔
Kurs: 2,13 w Bwin
Medina Garrigues jest solidną zawodniczką, ale mimo wszystko do światowej czołówki nie należy, a i Klejbanowa oustiderką nie jest. Hiszpanka kilkanaście dni temu doszła do finału turnieju w Fes (Maroko), ale warto jednak wziąć pod uwagę fakt iż nie był on zbyt silnie obsadzony. Przed tygodniem obie panie brały udział w turnieju w Berlinie gdzie pożegnały się z nim w 2 rundzie przegrywając po 3 setowych pojedynkach odpowiednio z Aloną Bondarenko i Verą Dusheviną. Wydaje mi się, że na chwilę obecną prezentują dosyć wyrównany poziom i możemy spodziewać się 3 setowego meczu.

W 0

wawrinka

Użytkownik
Safin-Cilic 1,65
Marat niestety przebijał się przez kwale gdzie rozegrał 2 3-setowe pojedynki, z Reisterem (totalnie nie wiem co to za gracz), a następnie z dobrze radzącym sobie ostatnio Korolevem. Cilic pomijając występ w Monachium, gdzie doszedł do ćwierćfinału nic nie pokazuje ( tak na marginesie to nikogo ciekawego nie pokonał w Niemczech- Rochus i Petzschner. Safin z kolei niestety ogromny pech w losowaniach w tym roku w turniejach na clayu przegrał z Wawrinką, Gonzalezem, Ferrerem i Haase, pierwsza 3 wiadomo jest to bardzo ścisła czołówka, a Haase ostatnimi czasy dosyć dobrze radzi sobie na clayu. Cilic jest to gracz challangerowy pokazuje się oczywiście w turniejach ATP ale niestety nic w nich nie osiąga raczej kończąc występy na 1 lub 2 rundach. Napewno będzie miał ogromne problemy z serwisem Marata ale i również jego forehandem. Liczę się z tym, że Rosjanin będzie popełnia dużo niewymuszonych błędów, ale powinno to wystarczyć na Chorwata.
Seppi-Berrer

Cóż mogę powiedzieć na temat Włocha. Jest strasznie nierównym zawodnikiem nie tylko jeśli chodzi tutaj o dyspozycje całoroczną, ale nawet meczową. Potrafi piękne zagraniach po liniach przeplatać z prostymi forehandami w siatkę. Jeśli wejdzie dobrze w mecz, nie poczuje że zwycięstwo jest już tylko formalnością gra naprawdę ładny, skuteczny tenis. Serwisem może nie imponuje, za to jego ruch po korcie to niweluje. Berrer też raczej gracz challengerowy. W tym sezonie na clayu bardzo źle- 6 meczy z czego 3 wygrane ale z takimi zawodnikami jak Elias, Klec, Rieschick, kurcze zauważyłem jak przeglądałem statystyki że coś ostatnio nieuważnie śledzę ten tenis, chyba wpatruje się zbyt wnikliwie w renomowanych zawodników, ale cholera pierwszy raz o nich słyszę. Może mi ktoś powiedzieć czy ktoś o nich coś słyszał? Nie chodzi mi o skopiowane ze stron opisy, ale czy ktoś słyszał w ogóle o nich? Niemiec raczej tylko serwis w miarę forehand, ale oprócz tego że grają w Monachium no i może zbliżający się wielkimi krokami RG wszystkie atuty po stronie Seppiego. No i czas odegrać się bo H2H na korzyść Berrera, a druga okazja może sie szybko nie powtórzyć.
Montanes- Fish 1,43
A tutaj jeszcze taki typ bardziej na czuja bez analizy, niestety nie mam możliwości oglądania spotkań obu zawodniczek:
Peng-Errani 1,91

P 0

parasol75

Użytkownik
Witam
TBM- Anabel Medina Garrigues w swojej karieże wygrała 7 turniejów z tego 6 na ziemi,
to chyba daje pewien obraz gdzie czuje się najlepiej , jej dzisiejsza przeciwniczka z kolei
zdecydowanie lepiej radzi sobie na szybkich nawierzchniach stąd taki przebieg tego meczu , i gładkie zwycięstwo .
pozdrawiam

W 0

wawrinka

Użytkownik
Witam
TBM- Anabel Medina Garrigues w swojej karieże wygrała 7 turniejów z tego 6 na ziemi,
to chyba daje pewien obraz gdzie czuje się najlepiej , jej dzisiejsza przeciwniczka z kolei
zdecydowanie lepiej radzi sobie na szybkich nawierzchniach stąd taki przebieg tego meczu , i gładkie zwycięstwo .
pozdrawiam

Parasol75, dlaczego wcześniej nie ujrzeliśmy Twojej wypowiedzi na forum odnośnie tego meczu? Wiesz każdy jest mądry po zakończonym meczu, ale mniejsza o to nie miałeś może czasu, albo dopiero parę chwil temu zobaczyłeś że takie forum istnieje. CO do nawierzchni na pewno sprzyja Hiszpance, ale czy TBM napisał że ona preferuje hard, albo cokolwiek że źle się czuje na mączce? Chodziło mu o to że raczej nie nawiązuje walki z najlepszymi, radzi sobie całkiem nieźle, ale powyżej wyznaczonego poziomu raczej nie daje rady. Po drugie daj się dziewczynie rozegrać. Ona dopiero wchodzi w wielki tenis, w zeszłym roku grała w challengerach i to przeważnie na clayu. To że pokazała sie w kilku turniejach na hardzie z dobrej strony nie znaczy że jest woli tą nawierzchnie (przykład Nadala) pamiętajmy że sezon na ziemi dopiero niedawno się zaczął a ona zagrała raptem 3 turnieje- co prawda z nie najlepszym skutkiem, ale to jest kwestia przestawienia się po prostu z betonu na mączkę. Hmm następnie argumentacja że wygrała 6/7 turniejów na mączce niczego nie wnosi. Trzeba brać pod uwagę jak silnie był obsadzony ten turniej, kiedy to było i jeszcze parę innych argumentów. Co do samego typu. Uważam jak najbardziej uzasadniony. Przecież na 11 tegorocznych meczy na clayu Medina tylko 4 zakończyły się w 2 setach i biorąc pod uwagę ostatnie wyniki Rosjanki kurs na pewno był wart ryzyka. Z kolei Kleybanova z 3 meczy, które przegrała na clayu w tym roku 2 zakończyły się 3- setowymi pojedynkami. To że nie wszedł to druga sprawa, ale lepszy błąd na kursie 2,10 niż 1,13. Aha co do uzasadnienia &quot;stąd taki przebieg meczu&quot;-

parasol75- Tommy Robredo w swojej karierze wygrał 6 turniejów z tego 5 na ziemi,
to chyba daje pewien obraz gdzie czuje się najlepiej , jego dzisiejszy przeciwnik z kolei
zdecydowanie lepiej radzi sobie na szybkich nawierzchniach stąd nie powinien mieć problemów z Roddickiem :jezora:

Mam nadzieję że będziemy oglądać Twoje posty w tym temacie, bo bardzo byłbym ciekaw Twoich typów i uzasadnień. Sorry TBM, przepraszam wszystkich że się wtrąciłem, ale nie mogłem wytrzymać. Pozdrawiam

maurizio1986 0

maurizio1986

Użytkownik
Nie gra tez tragicznie na clayu ? Zalicza sie moim zdaniem do top 30 lub do Top 20 wlasnie na clayu. z Acasuso se spokojnie poradzil a z Davy to mogl rownie dobrze wygrac. A Robredo gra w kratke, raz bardzo dobrze a raz jakby chcial zejsc jak najszybciej z kortu. Poza tym przed Roland Garros pewnie nie bedzie zbytnio szalal i gral ostroznie i oszczedzajac sily. Dobrym przykladem to w rzymie byli Ferrer i Nadal, ktorzy by moim zdaniem swoich meczy nie przegrali jak by im zalezalo. W tym spotkanie moze Kohli nie jest faworytem ale jego forma z sezonu na sezon jest coraz lepsza. dla mnie 50% - 50% moze lekki + dla niemca ale kursy 2,7 to nie odpowiadaja rzeczywistosci wiec trzeba probowac

P 0

parasol75

Użytkownik
Wawrinka -TBM , chyba nie potrzebuje adwokata .
Typów na forach już nie wystawiam , gdyż włodaże po pewnym czasie je usuwają , domyśl się dlaczego.
Stworzyłem własny serwis , motywy dla których postanowiłem zagrać poruszany typ
jest krótko opisany .
5) 12.05
Anabel M. Garrigues : Alisa Kleybanova typ : 1 kurs : 1.60
Zawodniczka Hiszpańska to specjalistka od kortów ziemnych , jej ostatnie wyniki nie są nadzwyczajne jednak trzyma solidny równy poziom. Dzisiejsza rywalka to młoda tenisistka bardzo utalentowana ale himeryczna , która lepiej czuje się na szybszych nawierzchniach , uważam , że Medina zrobi dziś wszystko aby zwycięzyć w tym pojedynku , tybardziej że gra na swojej ulubinej nawierzchni a także jest bardzo doświdczoną zawodniczką. Tyle jeśli chodzi o ten typ.
Jeżeli chcesz porównywać zawodników z zawodniczkami to bardzo prosze ,tylko zachowajmy pewne proporcje , naturalnie w obecnej chwili można porównać Robredo
z Garrigues ale już porównywanie Klejbanowej z Roddickiem świadzczy , iż autor takiego
stwierdzenia jest daleki od tenisowego realizmu.
pozdrawiam

bourne500 0

bourne500

Użytkownik
Wawrinka - Martin 2:0 ✅✅✅

Stanislas jest ostatnio w życiowej formie, świetna seria zwycięstw w Barcelonie i Rzymie. Po niezłym występie przegrał finał w stolicy Włoch z Djokoviciem 1:2. Ma dobrze ułożoną solidną grę, która bez wątpienia wystarczy zeby ograć przeciętnego Martina, ktory jest bardziej skupiony na Challengerach, niz na powazniejszych turniejach ATP. W turniejach tej rangi od dawna nie odnosi sukcesów. Przeciwnie do Wawrinki, ktory ostatnio pokazuje, że jest w stanie rywalizować z najlepszymi. Ostatnie 10 meczów Wawrinki to 8 zwycięstw. Wygrywał z takimi świetnościami tenisa jak Roddick,Blake,Ferrero,Murray,Safin czy Nalbandian. Wawrinka w takiej formie nie powinien mieć najmniejszych kłopotów z pokonaniem Martina, co więcej nie widze szans na seta dla Hiszpana. Tak więc mój typ: 2-0 Wawrinka

W 0

wawrinka

Użytkownik
Wawrinka -TBM , chyba nie potrzebuje adwokata .
Typów na forach już nie wystawiam , gdyż włodaże po pewnym czasie je usuwają , domyśl się dlaczego.
Stworzyłem własny serwis , motywy dla których postanowiłem zagrać poruszany typ
jest krótko opisany .
5) 12.05
Anabel M. Garrigues : Alisa Kleybanova typ : 1 kurs : 1.60
Zawodniczka Hiszpańska to specjalistka od kortów ziemnych , jej ostatnie wyniki nie są nadzwyczajne jednak trzyma solidny równy poziom. Dzisiejsza rywalka to młoda tenisistka bardzo utalentowana ale himeryczna , która lepiej czuje się na szybszych nawierzchniach , uważam , że Medina zrobi dziś wszystko aby zwycięzyć w tym pojedynku , tybardziej że gra na swojej ulubinej nawierzchni a także jest bardzo doświdczoną zawodniczką. Tyle jeśli chodzi o ten typ.
Jeżeli chcesz porównywać zawodników z zawodniczkami to bardzo prosze ,tylko zachowajmy pewne proporcje , naturalnie w obecnej chwili można porównać Robredo
z Garrigues ale już porównywanie Klejbanowej z Roddickiem świadzczy , iż autor takiego
stwierdzenia jest daleki od tenisowego realizmu.
pozdrawiam
Po pierwsze rozumiem że TBM nie potrzebuje adwokata, przeważnie nie wypowiadam sie w innych sprawach, ale tutaj nie mogłem sie powstrzymać. Ponieważ jak słysze stwierdzenie po meczu że ta zawdoniczka na clayu gra bardzo dobrze, a druga na hardzie lepiej sobie radzi (co wydaje mi sie że w tym przypadku nie jest do końca uzasadnione) to po prostu ręce mi opadają. Skoro nie pasuje Ci przykład Roddicka z Tommym i klasa zawodników proszę Cię bardzo:

parasol75- Shahar Peer w swojej karierze wygrała 3 turnieje z czego 2 na ziemi,
to chyba daje pewien obraz gdzie czuje się najlepiej , jej dzisiejsza przeciwnika z kolei
zdecydowanie lepiej radzi sobie na szybkich nawierzchniach stąd nie powinna mieć problemów z Lisicki 7:5 6:1 dla Lisicki

Wziąłem pierwszy mecz z brzegu z ostatniego turnieju w Berlinie. Chcesz więcej takich przykładów? Nie ma sprawy, przeglądam albo ten turniej albo cofnie się do poprzedniego i naskrobie. Czy coś nie pasuje Ci w przykładzie podanym przeze mnie? A tak na przyszłość bardzo dużo zawodników robi wszystko aby zwyciężyć (wiadomo że są wyjątki, a tak w ogóle radziłbym uwarzać z takimi określeniami jak zrobić wszystko, jest przed RG, a to zawodniczka typowo na clay i jest to jedyny turniej wielkoszlemowy, w którym może coś osiągnąć). Tenisowy realizm, a coż masz namyśli pod tym pojęciem? Jestem bardzo tego ciekawy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom