Victor Crivoi - Simon Greul 2 / 2,25
Spotkanie, powiedzmy sobie szczerze, dwóch przeciętnych graczy. Reprezentant Rumunii gra w kartkę, czasem uda mu się pokonać kogoś w miarę mocnego jak na swoje możliwości, jak np. szczęśliwa wygrana z Blake'm w Rzymie (ten mecz tak naprawdę przegrał Amerykanin), a czasem nie radzi sobie z zawodnikami z poza TOP100 of
ATP ranking. Generalnie "jakimś tam szarakiem" nie jest, ale wątpię by wygrał to spotkanie z Niemcem, który, odważyłbym się stwierdzić, jest ostatnio w niezłej formie, bo porażki z takimi postaciami jak Monaco (nieznacznie) czy Montanes na pewno można wybaczyć. Trochę sobie łatwo odpuszcza, ale z pewnością nie będzie to miało miejsca na Turnieju Wielkoszlemowym we Francji. Tenisiści spotkali się tylko raz, raptem trzy miesiące temu i mecz w dwóch setach (6-2 i 6-4) wygrał Simon Greul. Jutro także nie zobaczymy wiktorii ze strony Crivoi ???? . Kurs od wczoraj spadł o 0,22 (wcześniej 2,25 a teraz już 2,03 na BetSafe), więc brać póki jeszcze bardziej nie ostygł.
Dmitry Tursunov - Arnaud Clement 1 / 2,77
Jakimś zagorzałym fanem tych zawodników nie jestem, ale w tym meczu widzę tylko jednego faworyta, a jest nim Rosjanin Tursunov. Jak już wyżej ktoś wspomniał oboje nie preferują gry na ziemi, ale dużo skuteczniej radzi sobie na niej Dmitry. Nie wiem jak u niego z motywacją, ale myślę że skoro odpuścił sobie ostatnie turnieje (ostatnio grał w Miami, gdzie odpadł z Roddickiem) to tutaj na French Open na pewno łatwo nie popuści Francuzowi. Na korzyść Clementa jest na pewno to, że gra u siebie, ale podobnie było w Bordeux a poległ w ćwierćfinałach 0-2 z Montcourtem. Wcześniej nic specjalnego absolutnie nie pokazywał. Podobnie jak w meczu wyżej, jest to drugie spotkanie tych zawodników, poprzednio, w lutym br. dominował Dmitry tracąc zaledwie 3 gemy. Nie wyobrażam sobie nie skorzystać z takiego kursu.
Edit: kurs na Greula spadł aż do 1,95 :O