>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP - French Open 25.V-08.VI

Status
Zamknięty.
rpg 1K

rpg

Użytkownik
Gonzalez - Soderling

W UNIBET znalazłem bardzo ciekawy zakład a mianowicie:
Who will hit the fastest serve (km/h)?
Pieniądze zwracane w przypadku kreczu.

Söderling, R -6,5 km/h 1,83
Gonzalez, F +6,5 km/h 1,90
Dotychczas w RG ich najszybsze serwisy to:
R.Soderling - 229 km/h
F.Gonzalez - 226 km/h

D 0

duch1988

Użytkownik
Ja mimo wszystko uważam, że Soderling dziś wygra. Wszyscy mówili, że Szwed zagrał mecz życia ze słabo dysponowanym Nadalem. Później, że nie da sobie rady z Davydienką. A mimo to jest już w półfinale i w obu tamtych meczach zagrał fenomenalnie. Mało kto pamięta, że w 1/32 pokonał innego świetnego clayowca Ferrera. W dwóch pierwszych meczach pewne 3:0. Wcześniej w Madrycie i Rzymie przegrał tylko z Fedem i Nadalem. Nikt mi nie powie, że nie jest w fenomenalnej formie. Gonzales to świetny tenisista jednak jego drabinka nie była tak imponująca jak w przypadku Szweda. Napewno win z Murrayem to spory sukces. Ale to co prezentuje ostatnio Szkot woła o pomstę do nieba. Stawiam dziś grubo na zwycięstwo Szweda.
Co do drugiego półfinału to Ferdek powinien spokojnie rozprawić się z Argentyńczykiem. Więcej niż jeden set ugrany przez Del Potro będzie sporą niespodzianką.

mroyen 0

mroyen

Użytkownik
Spotkanie: Robin Soderling - Fernando Gonzalez
Data i godzina: 05.06.09 godz. 13:00
Typ: 1(+1,5 set)
Kurs: 1,90
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dziś o 13:00 w French Open odbędzie się półfinał pomiędzy Robinem Soderlingiem, a Fernando Gonzalezem. Ten pierwszy jest 25 w rankingu ATP, zaś zawodnik z Chile jest 12. Obaj zawodnicy to rewelacje turnieje. Szwed w tym turnieju pokonał takie gwiazdy jak David Ferrer, Rafael Nadal i Nikolay Davydenko tracąc tylko 2 sety. Sodereling to zawodnik posiadający bardzo dobry serwis, gra bardzo dobrze z forhendu i bardzo mało psuje. Gonzalez również radzi sobie bardzo dobrze stracił jak na razie tylko jednego seta, lecz nie miał bardzo wymagających zawodników za wyjątkiem Andy Murrey&#39;a. Głownym atutem Fernando jest jego szybkość i forhend. Faworytem bukmacherów jest Gonzalez, ale moim jest Soderling. Sądzę, że Soderling wygra ten mecz albo w najgorszym przypadku przegra 3:2. Dlatego stawiam na Soderlinga z podpórka 1,5 seta. Warto skorzystać z oferty Betssona który oferuje 1,90 kurs za taki typ!

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
No to znamy pierwszego finalistę. Soda pokazał, że jest mocny psychicznie bo nie jeden by się załamał wygrywając 2-0 w seta przegrać 2 następny i przy stanie 4-1 w ostatnim odrobić i wygrać mecz. Szacun dla niego. Wydaje mi się, że zmerzy się w finale z Wielkim Ferdkiem i wtedy zagram na pewno handi +1,5 seta na sode.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik

Tegoroczny turniej Roland Garros zbliża się ku końcowi.. Nareszcie były emocje, czyli to na co każdy kibic liczy. Przerwana została hegemonia Nadala. Świetne pojedynki, dużo wspaniałych zagrań.. Na pewno nie mamy prawa narzekać. Dzisiejsze półfinały stały na bardzo wysokim poziomie. Zaskakujące zwroty akcji, ale przede wszystkim kawał dobrego tenisa. Soderling po dzisiejszym meczu zyskał w moich oczach sporo. Wiadomo, że po wyeliminowaniu Rafy był już bohaterem. Jednak &#39;nawet gów** czasem zabłyśnie&#39; ;) można by rzec. Oczywiście marny żarcik :spokodfhgfh: Soda udowodnił, że jest w świetnej formie. Że potrafi się podnieść. Bo kto inny mając prowadzenie 2-0 i brejki w 3 secie, przegrywając sety w najważniejszych momentach, przechodząc kryzys przy stanie 2-2, 1-4(15-30) w dodatku z bolącym kręgosłupem - nie załamał by się? Na pewno nie Jose Acasuso :] Mówiąc poważnie - wielki come back Robina. Przezwyciężył załamanie, znakomicie returnował, po prostu trafiał. Kto wie jak potoczyły by się losy meczu gdyby nie kontrowersyjne decyzję sędziego na niekorzyść Gonza? No ale gdybać sobie możemy.. Brawa dla obu panów, za walkę, za emocję.. Wspaniałe widowisko. Co można powiedzieć o 2 półfinale? Dla mnie osobiście spore zaskoczenie. Nawiązaniem walki przez Juana, przestojami w grze Federera. To nie powinno się mu przydarzyć. Argentyńczyk poczynił postępy, ciągle się rozwija. Postawił dziś wszystko na jedną kartę - i za to należą się słowa uznania. Fed od 4 seta grał wreszcie swoje. Potro zaskoczył mnie już na początku spotkania, nie stał za linią końcową, jak w meczu chociażby z Robredo, a starał się być w korcie, grać pod końcową linię.. Bardzo dobrze serwował, zwłaszcza 2 podaniem z którym Fed długo sobie nie radził. Reasumując, brawa dla Juana, po meczu mógł dumnie spojrzeć w lustro. ..Ale wygrać to on z Federer nigdy nie wygra.. ;)
Jak będzie przebiegał finał? Każdy na pewno ma w głowie swoją wizję.. Moim zdaniem Robin powalczy. Kursy przesadzone. Po meczu z Nadalem wielu skazywało na porażkę Szweda w meczu z Denko - &#39;dzień dziecka&#39; się skończył. Soda zagrał po raz drugi koncertowo. Następnie Gonzalez i sytuacja podobna, większość twierdziła, że już limit szczęścia się wyczerpał i solidny, walczący do końca Chilijczyk awansuje do finału(ja sam tak myślałem ;)). Jednak Robin przez 2 i 3/4 trzeciego seta grał wybornie :!: Naprawdę nieziemska forma. Ale nareszcie przyszedł długo oczekiwany - i chyba nieunikniony - kryzys ;) Szwed pokazał nam 2 stronę medalu.. Walił z FH po autach, sztywno na nogach, słaby timing. Trzymał dość długo podanie, ale znów w najważniejszym momencie nie sprostał. Początek 5 seta to już duża przewaga Fernando. Soderling był wtedy jedno nogą(w dodatku utykającą ;)) poza finałem. To tak jakby ktoś próbował budzić go z wspaniałego snu.. Ale Robi miał coś w oczach, tą determinację, iskrę Bożą wręcz :] I nagle powrócił jak to trafnie ujął komentator jak &#39;Feniks z popiołu&#39; ;) Znowu wszystko siedziało. I tak już zostało do ostatniej piłki. Tym samym powtórzył więc wyczyn swojego trenera Magnusa Normana dochodząc do finału French Open. Czy podobnie jak coach - ulegnie w tym najważniejszym meczu? Czy może powtórzy wyczyn innego rodaka - Bjorna Borga - który triumfował w Paryżu 6 razy? Moim skromnym zdaniem jednak, po zaciętym widowisku Robin przegra. Doświadczenie i ta niezwykła determinacja Fedexa weźmie górę. H2H 9-0 ???? Fed ma patent na Sode. Odpowiada mu gra jaką preferuje. Aczkolwiek jak pokazał dziś Del Potro, nawet i to można przezwyciężyć, jeśli ma się swój dzień, piłka siedzi, trzyma się założeń taktycznych - można wszystko. Niewątpliwie jeśli Soderling będzie grał tak jak z Rafą, Nikolayem to nawiążę walkę z mistrzem. Fed będzie grał kombinacyjnie, slajsował, chodził do siatki, ale to wobec świetnych, kończących piłek Sody może momentami nie wystarczać.. Po dzisiejszym spotkaniu Robi pokazał, że ma mocną psychikę, nie poddaje się i nie spuszcza głowy. Roger miewał przestoje z Mathieu, Czuczo, Haas&#39;em i dzisiaj.. Wątpie także aby rozegrał na pełnych obrotach cały niedzielny finał. Podsumowując zatem, handicap gemowy na Robina do grania jak najbardziej. @1,57 na ugranego seta? 10/10. Over gemowy przy niskiej linii 37,5 spokojnie zostanie przekroczony. I za średnią stawkę wynik 3-2 dla Rogera. To tyle z mojej strony, oczekuję świetnego meczu i mam nadzieję się nie zawieść.. ;)

Vamosss Roland Garrossss :!:​

F 0

filweb

Forum VIP
Typy godne uwagi, jednak przemyśleć należy ewentualne załamanie się stabilnej dotąd psychiki Robina Soderlinga. Gra z Rogerem, który pokonał go już 9 razy i wydaje mi się, że wśród tenisistów, po ostatnich spotkaniach Szwajcara z Haasem i Del Potro mogło utrzeć się przekonanie, że Rogerowi wygrana w tym roku na kortach w Paryżu jest &quot;pisana&quot; i nawet samemu mając miażdżąca przewagę można na rzecz Federera przegrać. Roger znowu udowodnił swoją wielkość i mimo utrzymującej się wspaniałej formy Szweda ja pomyślałbym nad 3-0 dla faworyta bukmacherów.

B 30

boher

Użytkownik
Oj, finały rządzą się swoimi prawami i finały są do oglądania, nie do obstawiania ???? Dwie podstawowe zasady sprawdzające sie w praktyce. Przykładem może być finał LM, gdzie spodziewano sie cudownego meczu pełnego akcji, jednak ja spodziewałem sie czegoś innego. W finale zawsze gra sie troszke inaczej, bardziej zachowawczo. Odnosi sie to głównie do tenisa i piłki kopanej.
Kursy są jak zazwyczaj dopasowane idealnie. Zdecydowanym faworytem Federer. Wielu powie - tak samo było z Nadalem. Z tym, że teraz są zasadnicze różnice:
1) finał RG, czyli ogromna stawka, presja z którą lepiej radzi sobie (ze względu na ogromne doświadczenie) Roger Federer
2) najważniejsze - ZMĘCZENIE Soderlinga widoczne pod koniec meczu z Gonzalezem potwierdzone przez samego zawodnika. Mówił, że ma wielką nadzieje sie zregenerować na finał, ale na pewno nie starczy mu sił na możliwe 4 czy 5 setów. To nie typ Nadala czy właśnie Gonzo, mającego żelazne płuca.
Jeśli chodzi o forme i sportowe umiejętności to forme życiową i wg mnie wyższą ma Soderling, zaś umiejętności chyba jednak Federer ;) Szwajcar nie rozegrał jeszcze na tym turnieju fantastycznego spotkania, w którym praktycznie cały czas dominował nad przeciwnikiem, jak to miał w zwyczaju kiedyś. Być może to będzie finał. Na pewno Federera mającego swój dzień stać na 3-0, nawet z tak grającym Soderlingiem. Na to sie nie zanosi, bo dawno (nigdy?) nie widzieliśmy tak męczącego sie Rogera w szlemie... Zanosi sie natomiast na świetne, widowiskowe spotkanie ????
Uważałbym ze stawkami w tak sensacyjnym turnieju, bo jak widać wszystko sie może zdarzyć. Ciekawe kiedy ostatnio w RG w ćwierćfinale nie było nr 1 i nr 4, a w finale grał niżej rozstawiony gracz...

radek03 90

radek03

Forum VIP
Myślałem nad typem na jutrezjszy finał RG i wg mnie warto zagrać na wygraną Szweda w pierwszym secie. Federer praktycznie każdy mecz otwiera tragicznie, masa błędów, uderzenia poza kort, w siatkę. Szwajcar łapie swój rytm dopiero ppo pewnym czasie gry. Znowu Soda na pewno od początku ruszy bojowo nastawiony, wiadomo na początku akumulatory pełne, więc powinien dobrze rozgrywać swoje podania i nie pozwoli na złamanie, a jednocześnie patrząc na początkową słabą grę Rogera może uda mu się go przełamać, stawiam na to, że jeżeli Szwed ma wygrać w tym meczu seta to będzie to z pewnością pierwsza partia.
typ: pierwszy set dla Soderlinga
kurs: 2,7

M 55

meggie1

Użytkownik
Jak dla mnie dosc pewny jest typ na tie-break, kursik 1,85. Obaj panowie dosyc dobrze serwuja, co prawda to final żądzący sie swoimi prawami ale mysle ze taki wlasnie typ bedzie najrązsądniejszy.
Soderling w tym turnieju rozegral sporo tie-breakow, Roger tez czesto ma z nimi do czynienia.

mroyen 0

mroyen

Użytkownik
Spotkanie: Robin Soderling - Roger Federer
Data i godzina: 07.06.09 godz. 15:00
Typ: Over 38 gem
Kurs: 1,85
Bukmacher: Gamebookers
Analiza:
Dziś o 15:00 finał Roland Garros. Spotkają się numer 2 światowego tenisa - Roger Federer z numerem 25 - Robinem Soderlingiem. Szwajcar w tym roku na Roland Gaross ma w końcu szanse wygrać ten turniej. Jego droga do finału nie była lekka. W 1/16 omal nie przegrał z Niemcem Tommy Haasem 3:2 (6:7 5:7 6:4 6:0 6:2), w ćwierćfinale pokonał ulubieńca francuskiej publiczności Gaela Monfilsa 3:0 (7:6 6:2 6:4), a w półfinale wyeliminował Juana Martina Del Potro po długim i ciężkim pojedynku wynikiem 3:2 (3:6 7:6 2:6 6:1 6:4). Soderling to rewelacja turnieju, chyba nikt nie obstawiał że dojdzie do finału. W 1/16 pokonał tego co wygrał 4 razy ten turniej, chodzi oczywiście o Rafaela Nadala w stosunku 3:1 (6:2 6:7 6:4 7:6), w ćwierćfinale pokonał bez żadnych problemów Nikolaya Davydenko 3:0 (6:1 6:3 6:1), a w półfinale po dramatycznym pojedynku pokonał Fernando Gonzaleza 3:2 (6:3 7:5 5:7 4:6 6:4). Szwed w tym meczu grał fenomenalnie serwując mnóstwo asów, a jego szybki płaski forhend zdobywa mnóstwo punktów. O grze Szwajcara nie trzeba chyba dużo pisać bo chyba każdy widział jak gra. Umie dobrze zaserwować o czym świadczy, że w tym turnieju zaserwował 64 asy, a jego forhend to jeden z najlepszych na świecie. Sądzę, że zobaczymy bardzo wyrównany i ciekawy pojedynek. Myślę, że padnie bez problemu over 38 gemów, który oferuje nam bukmacher.

lalo 36

lalo

Forum VIP
Spotkanie: Robin Soderling - Roger Federer czy będzie tie-break w 1 secie ?
Typ: Tak
Kurs: 4.50
Bukmacher: Bet365

Analiza:
Już dzisiaj wielki finał Rolanda Garrosa, Roger Federer stanie przed olbrzymią szansą wstąpienia do elity światowego jako zwycięzca wszystkich czterech turniejów wielkoszlemowych jednak aby to się stało musi pokonać świetnie spisującego się w tym turnieju Robina Soderlinga. &quot;Soda&quot; jest dla mnie pozytywnym zaskoczeniem tego turnieju, to w jaki sposób ogrywał rywali było po prostu niezwykłe, Robin ma przede wszystkim wspaniały serwis, kiedy trafia pierwszym serwisem rywal ma na prawdę kłopoty odebrania serwisu do tego dochodzi wspaniały forhend, to przede wszystkim te czynniki jego gry pozwoliły pokonać mu m.in. Rafe Nadala. Czy muszę coś pisać o R. Federerze ? Myślę że nie bo każdy kto choć trochę interesuję się tenisem wie jak gra wielki Roger, dlatego sądzę że pisanie o jego stylu gry jest niepotrzebne. Statystyka H2H jest wręcz genialna dla Szwajcara, bowiem Ci gracze grali ze sobą 9 razy i wszystkie spotkania wygrywał Roger więc tutaj nie pozostawia Nam żadnych pytań jednak czy jutro Federer będzie miał tak lekko ? Kurs na Szwajcara jest śmieszy ! bo żeby kursy 1.2, 1.3 miały miejsce w finale ? Dla mnie to niepojęte :] No ale nie ważne:] Napiszę jeszcze dla formalności dwie statystyki, pierwsza z nich to przy 9 spotkaniach Roger oddał Robinowi tylko jeden set i jeszcze jedna ciekawostka dotycząca mojego typu: było aż 7 tie-breków ! z tego aż trzy w pierwszym secie :] Chciałem grać tutaj na Soderlinga win 1 set jednak kurs też mnie nie zadowala ... Myślę że pierwszy set mogą to być typowo &quot;piłkarskie szachy&quot; każdy z nich będzie przede wszystkim bronił swojego serwisu i nie koniecznie chcąc złamać, obaj zawodnicy będą brzydko mówiąc posrani :] Na Federerze będzie ciążyć presja wygrania po raz pierwszy RG a na Soderlingu fakt że jest w finale. W pierwszym secie wątpię że któryś z nich przełamie ... Soderling jeżeli będzie trafiać pierwszym serwisem będzie wg. mnie nie do pokonania dla Rogera, natomiast jeżeli Szwajcar zagra swoją grę także nie powinno być probemów utrzymać swój serwis, myślę że pierwszy set będzie bardzo zacięty a na tablicy ujrzymy wynik 7:6 dla któregoś z graczy, chciałbym żeby to spotkanie wygrał Federer bo należy mu się wygranie RG bez gadania a druga taka szansa jak jutro może mu się już nie zdarzyć ! Vamossss Roger !
pozdROWienia ????
⛔ 6:1 :eek:

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie:Federer R. - Soderling R.
Typ: Federer R. 3-1
Kurs: 3.40
Buk: BaH
Analiza:
Finał panów Roland Garros dziś o 15:00.
Chyba nikt sie niespodziewa innego rezultatu jak zwyciestwo Szwajcara i zdobycie pierwszego tytułu na kortach Rolanda Garrosa.Federer jest tak zmotywowany by dojsć do celu ,że Szwed jest praktycznie na straconej pozycji.
Gdyby Federer za swoich lat świetlnosci miał taką motywacje,radośc ze zdobycia punktu,gema,seta,czy wygrania meczu to tytuł ten miał by już wcześniej.Widac gołym okiem,że Szwajcar już nie gra tak jak przed laty.Zdecydowanie więcej popełnianych błędów ale pozostało mu to czym zawsze zachwycal - wspaniałe kończace uderzenie.
Szwed zdecydowanie zasłużył na Finał po tym jak pokonał Nadala,który nie miał pojęcia jak grać ze Soderlingiem.Poprostu Soderling miał swój dzień i zagrał najlepszy mecz w całej karierze.Dlatego licze ze jest w stanie wygrac dziś seta ze Szwajcarem, choć zadanie bardzo trudne.
Obaj panowie grali ze soba 9-krotnie i zawsze wygrywał Federer.
Tylko raz Szwed zdołał wygrać seta i było to 4 lata temu.Licze ze dziś zagra zdecydowanie przy swoich serwisach i poszuka szansy przy serwisie rywala,a napewno takie będa ,bo Szwajcar z Del Potro niejednokrotnie wychodził z trudnych sytuacji przy swoim serwisie ,jak i również dawał się przełamywać,dlatego stawiam 3-1 dla Federera.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom