Wczoraj 2/2 typy podstawowe oraz 4/4 typy dodatkowe ;>
Pamiętajcie, że nie każdy dzień jest dobry na granie i nie zawsze będzie tak zielono, jednak ten rok tenisowy zaliczam do udanych, na ten moment moja skuteczność grania tylko tenisa wynosi 72%!
Na dziś kolejna porcja jeszcze darmowych typów :
Typy podstawowe :
1. Tsitsipas minimum set 1.32 -
(totalne KO, Rusek zagrał mecz jak 2 lata temu z Federerem, po prostu wszystko mu siedziało, każdy forhend, niestety ciężko było to przewidzieć) Obaj panowie ostatnie turnieje zaliczają do nieudanych, jednak Grek pokazał się z lepszej strony, ma też większe doświadczenie w finałach i sądzę, że wygra cały mecz, ale jako bezpieczny typ - wygra minimum seta.
2. Djokovic - Ruud pierwszy set ponad 8,5 gema 1.35
- Tutaj Djokovic powinien wygrać 2:0 (jak ktoś nie lubi gemów, to śmiało stawiać 2:0 djoko
), jednak dla mnie bezpieczniejszym typem jest wynik minimum 6-3 w pierwszym secie, nie sądzę by któryś z panów dał się przełamać w pierwszym secie aż dwa razy, ewentualnie przy 3:5 i serwisie.
Typy dodatkowe :
1. Murray J/Soares B minimum set 1.5
(niestety zmarnowali wiele okazji w drugim secie, dlatego mecze debla zawsze będą typami dodatkowymi)- bardzo mocne pary deblowe, rewanż za finał US open sprzed 2 miesięcy. Uważam, że ta para będzie bardziej chciała się zrewanżować i łatwiej wyciągać wnioski po przednich porażkach z tymi samymi przeciwnikami, nie wiem czy wygrają mecz, ale wygrana jednego seta jest bardzo prawdopodobna.
2. Herbert/Mahut - minimum set 1.28
- faworyci tego spotkania po przegranym finale w Paryżu będą chcieli mocno zacząć ostatni turniej, myślę, że wygrają mecz, ale bezpiecznie gram na minimum 1 seta do Ako.
3. Tsitsipas - Rublev ponad 2.5 seta 2.1
- Grek powinien wygrać to spotkanie, ale każdy z nich ma tu cos do udowodnienia, a obecna forma podpowiada mi, że 3 sety są tu bardzo prawdopodobne.
Powodzenia ;>