Monday July 22 (7pm)
First Round
Robert Thornton v Ian White
Wes Newton v Jamie Caven
Adrian Lewis v Ronny Huybrechts
Andy Hamilton v Ronnie Baxter
--------------------------------------------
Wes Newton v. Jamie Caven - 2 @ 2,02 bwin 8-10
Dziwi mnie tak wysoki kurs na Caven'a. "Jabba" zagrał bardzo dobrze na European
Championship. W pierwszej rundzie rozwalił Chisnalla 6-0, rzucając średnią 106.09! W drugiej rundzie pokonał słabego Wade'a 10-2, ze średnią 99.44. Natomiast to, co zrobił w 3. rundzie z Whitlockiem jest mega negatywnym wyczynem. Prowadził 9-3 (gra do 10 wygranych) i przegrał 9-10! Zapewne "zagotował się", że może przejść dalej, choć taki zawodnik nie powinien mieć problemów z wygrywaniem. Co do Newton'a, to uważam, że gość od ćwierćfinału MŚ 2013 gra słabiuteńko. W
Premier League odpadł już po 9 kolejkach. W UK Open odpadł w 4. rundzie z A. Lewisem, przegrywając 8-9 i zaliczając 9
dart finish w jednym z legów. Wygrał 2. event European Tour, a w finałach European
Championship przegrał z Klaasenem w 1. rundzie. Patrząc po ostatnich meczach Newton jest daleko od optymalnej formy, w jednym meczu rzuca pewnie i notuje średnią "pod 100", aby w kolejnym zagrać słabo i kończyć ze średnią poniżej 90. "Jabba" powinien sobie dzisiaj poradzić.
Adrian Lewis v. Ronny Huybrechts - Lewis -3,5 @ 1,78 Marathonbet 10-5 (ostatecznie pograłem -4,5 ???? )
Adrian Lewis w końcu odpalił. Zagrał świetny turniej European
Championship, w którym notował wysokie średnie, wysokie checkout-y (min. 160 w finale), 27 maxów w 5 meczach turnieju. Stary, dobry Lewis. A Ronny? Zaliczył półfinał turnieju w Mulheim, po drodze pokonał Taylora i Thorntona. Nie widzę go tutaj w kolejnej rundzie. Tego typu nie gram, bo nie mam konta w tym buku, a w innych bukach jest linia -4,5, ryzykowniejsza, ale myślę, że spokojnie wejdzie.
--------------------------------------------
Adrian Lewis v. Ronny Huybrechts - Lewis więcej 180's @ 1,4 bwin (lub 1,46 Marathonbet) 4-2
Tak jak wyliczyłem Adrian w Mulheim zdobywał kolejno: 2,6,5,8,6 maxów. Z tym, że te 2 rzucone w pierwszej rundzie były do 6 wygranych legów,a kolejne wartości były rzucane już przy meczach do 10 wygranych legów. Huybrechts w tymże turnieju zanotował: 4,3,4,2. Wiadomo, 'Jackpot' uwielbia pole z 20 punktami i kilka maxów powienien spokojnie wrzucić. Belg natomiast rzadko trafia 3
lotki w T20 i nie powinien tutaj zagrozić Anglikowi.
Robert Thornton v. Ian White - 1 @ 1,3 @ bwin 3-10 ????Thornton
Szkot nie rzuca porywająco, ale myślę, że na tyle skutecznie, aby pokonać Anglika. W European
Championship Thornton doszedł do ćwierćfinału, przegrywając z R. Huybrechtsem, ale po drodze pokonał m.in. Raymonda van Barnevelda po bardzo zaciętym meczu. Ian White ostatnimi czasy mało widoczny, a jeśli gra to odpada szybko. W European
Championship nie grał, w UK Open odpadł w swoim pierwszym meczu ze Stevem Westem. Faworyt jest dla mnie tylko jeden - 'The Torn'.