john-smith
Użytkownik
Też bym się wciągnął, ale mam open offica tylko.
Zakładam, że od momentu Twojego posta do teraz nic się nie zmieniło w tabeli tej ligi.Almere - Jong Twente 1x ryzyko
Witaj.Witam,
szkoda, że nie ma podsumowania zysku w jednostkach, bo same procenty trafności wiele nie dają. Innymi słowy jakie value kryje się pod tymi procentami.
Druga sprawa to wnioskowanie. Jak już wspominałem niegdyś w Twoim temacie, jeżeli tworzy się algorytm/model to taki, który wykazuje mniej więcej regularny przyrost jednostek w dłuższym okresie czasu. Po kilkudziesięciu meczach z okresu 1-2 tygodni wnioskowanie może być obarczone sporym błędem (chyba, że masz większą bazę testową, to ok). Bywa tak, że system predykcyjny ma dużą fluktuację trafień, więc trudno o poprawne prognozowanie na podstawie małej i krótkookresowej próby.
Tutaj dobry przykład z tematu edi8: http://forum.bukmacherskie.com/f18/krotkookresowa-analiza-formy-w-hokeju-50985-36.html#post4062246
Jeśli mogę Ci coś zasugerować, to raczej rozwijaj algorytm na typy dla gości, bo najczęściej tam występują spore value.
Pozdrawiam
ziz99
[...]
Nie próbowałem."do autora tematu: probowales, korzystajac z tego algorymtu, prognozowac wynik druzyny gosci? bowiem myslalem nad takim testem i z pewnoscia zaoszczedziloby mi to nieco czasu [...]
Undery/overy, tylko "dwójki", tylko remisy, strzeli/ nie strzeli ... wszystko to już przerabiałem. I takie algorytmy były już w tym temacie.[...] moglbys tez zastanowic sie nad algorytmem wykorzystujac zdarzenia dwudrogowe-> np. under/overy. [...]
To nie jest Twoja naiwność. Myślę, że program mógłby bardziej trafnie takie sytuacje przewidzieć.[...] moze to moja naiwnosc, ale program komputerowy moglby trafniej ocenic ilosc bramek na mecz(oczywiscie uwzgledniajac czynniki ludzkie takie jak kontuzja czy brak formy- ale to juz zalezaloby od naszej analizy i intuicji)"
Tak. Poniżej 2.00.[...]
Lorient-Rennes wyrzucone z powodu zbyt niskiego kursu(<2)
[...])
I tak właśnie było.[...]
Plik jest tutaj. Ważność do nadchodzącej niedzieli włącznie:
http://hostuje.net/file.php?id=20e5238f8dde065843730fd0b922b534
[...]
Niestety,Yar000 bylaby mozliwosc udostepnienia jeszcze twojego programu ?