>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Jak już zauważyliście, mogą się zdarzyć takie kolejki ligowe, w których algorytm zaproponuje prognozę jedynie dla niektórych spotkań.
Są dwa wyjścia. Ponieważ to jest T o t o l i g a, wiec jeśli Was stać ???? , zawsze można obstawić trzydrogowo.
Drugie rozwiązanie, to zdać się na komunikaty w czerwonych kwadracikach ???? .
Tak więc na typy alternatywne i ryzykowne. Za to, bardzo jednoznaczne.
I trzeci sposób. Najlepszy. Ruszyć głową.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
... to może ja coś napiszę.
Cytując.
Jak już zauważyliście, mogą się zdarzyć takie kolejki ligowe, w których algorytm zaproponuje prognozę jedynie dla niektórych spotkań.
[...]
Opiszę tutaj, właśnie taki przypadek.

Poniżej, wygenerowane prognozy. Dotyczą jednego z realnych zestawów T o t o l i g i.
Widzimy, że jeśli chcielibyśmy zrealizować prognozy naniesione na popielate tło,
to prawdopodobnie musielibyśmy dysponować nakładem ponad 50 tys. zł.
Z tym, że nawet nie moglibyśmy zawrzeć tego zakładu, z uwagi na przekroczenie dopuszczalnej możliwości kombinacji. Nie mówiąc już, że nie jest warta ta skórka za wyprawkę.
&quot;Ratunkiem&quot; oprócz własnego rozumu, jest możliwość oparcia się o prognozę uwidocznioną w kolumnie po stronie prawej (dużo czerwieni).

Prognozy, które widzimy po prawej stronie, są bardzo wysokiego ryzyka. Jednakże czasem, &quot;lepszy rydz niż nic&quot;. Na pewno można o nich powiedzieć, że są czerwone i jednoznaczne.
Wysłanie takiego obfitego tutaj w &quot;czerwień&quot; zakładu, to koszt 8 zł.

Teraz, o prawdopodobieństwie.
Przy takim układzie jak powyżej (kolumna popielata), ale wiemy już, że niemożliwym do zrealizowania
w praktyce, przewidywane przeze mnie prawdopodobieństwo trafienia wygranej kształtuje się następująco:
&quot;13&quot; - 92%
&quot;12&quot; - 99%
&quot;11&quot; - 100%
&quot;10&quot; - 100%

Jak wygląda prawdopodobieństwo trafień w przypadku typów bardzo ryzykownych? (Prawa kolumna).
Pod warunkiem, że dobrze oszacowałem to ryzyko. Tej kwestii akurat pewien nie jestem.
&quot;13&quot; - 50%
&quot;12&quot; - 54%
&quot;11&quot; - 59%
&quot;10&quot; - 65%

Opcja z &quot;prawdopodobieństwem&quot; jest już ujęta w kolejnej wersji arkusza/programu.

.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Ktoś pobrał widzę, plik wczoraj o godz. 20.55. Niestety miał(a)eś pecha. Plik wygasł dziesięć minut wcześniej.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
T o t o l i g a, może stanowić tutaj termin umowny. Dla M i l e n i u m może to być &quot;Ligowa 13&quot; gdzie płacone jest za minimum dziewięć trafień.
Ominąłem na razie tych buków internetowych (E x p e k t z S u p e r t o t o), którzy w swojej odmianie &quot;t o t o l i g i&quot; zorientowani są na inną liczbę niż na trzynaście (spotkań) w zestawie.
Tutaj mam na uwadze m.in. zmiany jakich musiałbym dokonać w związku z obliczaniem prawdopodobieństwa.

pankoperek 158

pankoperek

Użytkownik
Witaj , czy nie można podać tutaj prognoz na najbliższe zestawy Totolotka? To będzie razem 3 zestawy ( 39 zdarzeń ) a będzie przejrzyście i czytelnie.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Cześć, pewnie, że można. Nawet dwa bo w &quot;Ligach Innych&quot; są spotkania międzynarodowe.
Nieczęsto mam czas podawać prognozy.
Algorytm jest zapisany w arkuszu i gotów do użycia przez zainteresowane osoby.
Tylko widzisz, schemat jest zawsze taki sam. Zamieszczam link do ściągnięcia algorytmu, plik jest pobierany. I na tym koniec.
Są osoby, którym warunki techniczne nie pozwalają na otworzenie pliku. Są osoby, które zlewają wszelkie wspomożenia inne niż mózg. Są osoby, które się życzliwie przypatrują (są też tacy, który spoglądają w kierunku przeciwnym). Tu jest sprawa jasna. Nie można mieć zastrzeżeń.

Osoby pobierające program. Część z nich nie czyta powtarzanej przeze mnie informacji opisującej, co jest potrzebne do otworzenia pliku i pobiera. Część czyta ale mimo wszystko pobiera. Inni, nie biorą pod uwagę faktu, że pliki mają ograniczoną czasowo żywotność. Efekt jest taki, że pliku nie są w stanie otworzyć.
Pozostali pobierający, mają cały Świat w czterech literach. Część z nich to zwyczajni lenie.
Przepraszam jeśli pominąłem jakąś kategorię &quot;użytkowników&quot;.
Reasumując, każdemu kto posiada jakikolwiek własny program pomagający w typowaniu meczów, doradzam :grin: użytkować go samemu.
I faktycznie, tak jak napisałeś a co już określiłem parę komentarzy wcześniej (a teraz się jeszcze łudziłem w przypadku &quot;T o t o l i g i&quot;).
Podawał będę prognozy. Od czasu do czasu, w miarę możliwości.

pankoperek 158

pankoperek

Użytkownik
Nie pobierałem programu i nie wiem jak bardzo czasochłonne jest wklepywanie w niego danych. Pytam bo sam też chciałem swoim programem analizować totolotka ale u mnie większość byłaby w podpórkach dlatego może u Ciebie będzie to ciekawiej wyglądać. Może za którymś razem trafisz ,, 13;; ;)

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Uzupełnię program o prawdopodobieństwo trafienia &quot;dziewiątki&quot;. Taka wygrana jest chyba w &quot;Ligowej 13&quot; Milenium?

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Do programu, dokładam także opcję obliczającą koszt wysłania zakładu.
Koszt ten jest wyliczany na stronie oferty bukmachera ale uznałem, że dobrze będzie widzieć to już podczas generowania prognozy.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
I już wszystko jest, co trzeba.
Wady:
- prognozowany wynik zawierał będzie relatywnie wiele opcji &quot;1X2&quot; czyli trzydrogowych (stratę tę, można spróbować powetować sobie typami bardzo wysokiego ryzyka),
- obstawianie spotkań w ligach, w których odbyło się co najmniej 6 kolejek,
- odniesienie jedynie do spotkań lig krajowych (ale jest możliwość &quot;wymuszenia&quot; typu np. trzydrogowego dla spotkania innego niż z ligi krajowej).

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Gwarancja dla jedynego zwycięzcy w Supertoto (E x p e k t, U n i b e t ...) na ten weekend, to 70 tys EUR.
Jednak jest tam wiele spotkań międzynarodowych oraz jedno ligowe zostało anulowane.
Zajmę się bukmacherami krajowymi. Tak też jest w programie ustalony koszt wysyłki zakładu. W złotówkach.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Dołączyłem jednak, komunikat o tym, ile kosztuje zakład w EUR.
Już nie mam jak wpisywać tego wszystkiego w arkuszu. Tam gdzie jest pozornie wolne miejsce, istnieją ukryte komórki.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Jedyny mankament przy &quot;wklepywaniu&quot; danych do programu jest taki, że w T o t o l i d z e itp. zakładach, nie ma obok zestawu par, ikonek prowadzących do statystyk ligowych. Trzeba tego szukać w różnych miejscach na stronie bukmachera.
Gdyby nie ta niedogodność to wpisanie danych (dotyczących 26 lub 28 drużyn) do programu zajęłoby może z minutę lub dwie ...

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Uwaga. Teraz, na przykładzie &quot;Ligowej 13&quot; Milenium i realnych zakładów, zaprezentuję, jak to mniej więcej wygląda i o co biega.
Z uwagi na niewielką liczbę typów (jedno i dwudrogowych) nie sądzę abyśmy sobie weszli nawzajem w kolizję.
LIGA POLSKA NR 315 28.03.2015 (Sobota) 13:00

Screen jest duży ale ja mam duży monitor.
Wcześniej już napisałem, że to co zobaczycie nie będzie zautomatyzowane. &quot;Automatyzacja&quot; zakończyła się na algotyperze.
Niemniej, &quot;Miejsce w tabeli&quot; i &quot;Remisów w sezonie&quot; to oprócz &quot;Drużyn w lidze&quot; jedyne dane, które Użytkownik wpisuje. Cała reszta danych znajduje się wewnątrz programu.
Po wpisaniu liczby w niewypełnione teraz pole kolumny &quot;Drużyn w lidze&quot;, odblokowują się niewidoczne wcześniej pola związane z parą przypisaną do miejsca nr 14.
Opiszę tylko co oznacza kolumna pn. &quot;Ryzyko&quot;. W jej obrębie umiejscowione są prognozy bardzo wysokiego ryzyka (na czerwonym tle) a stanowiące jednoznaczne rozstrzygnięcie (bez remisów) typów trzydrogowych znajdujących się w kolumnach koloru szarego.
W kolumnie oznaczonej jako ryzykowna zawarłem też ostrzeżenie, komunikat: &quot;Nie musisz, nie korzystaj&quot;. Ten, jak i pozostałe komunikaty będące komentarzami opisującymi konkretne pola, są widoczne po najechaniu kursorem. Z oczywistych względów na załączonym obrazku tego nie widać.
Tutaj, zrzut ekranu omawianego zakładu:

Do góry Bottom