>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Tak jak szczegółowo zostali poinformowani członkowie grupy społecznościowej &quot;PROGRAM ALGOTYPER&quot;,
tak w tym miejscu zamieszczam notatkę:
program będzie do pobrania we wspomnianej zamkniętej grupie.
Tutaj, w wątku otwartym prowadzone będą dyskusje, przedstawiane typy czyli &quot;po staremu&quot;.
Grupa bowiem okazała się bardzo &quot;żywa&quot; ;), a zasadą na Forum jest niezachwianie proporcji pomiędzy udzielaniem się w grupie społecznościowej a aktywnością na forum otwartym.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit: ostatnio nam nie szło i chyba nie było sensu aby dążyć taką drogą.
Lwią część zmian (w zapisie algorytmu, które zapowiedziałem w grupie), już dokonałem.
Będziemy grać typy określone jako &quot;OPŁACALNE&quot;, (&quot;Szczególnie polecane&quot; ma się rozumieć, też gramy).
Do grania są przeznaczone także typy z opcji opisanej jako &quot;ZAGRAJ PRZECIW&quot;.
To jest gra przeciwko typowi głównemu.
Algorytm już jest tak rozrośnięty w zapisie, do niebotycznych rozmiarów (oprócz tego posiada bazy danych), że nie jestem w stanie wyjść z realnego zapętlenia.
Są dziesiątki, na każdym kroku, odwołań cyklicznych, których nie jestem w stanie obejść.
Tak więc zostawiam w takich sytuacjach typ główny z adnotacją, że gramy przeciwko niemu.
W ogóle, wiele niedociągnięć teraz w programie, bierze się z multum odwołań cyklicznych.

Teraz, wrzucę do programu choćby z dwadzieścia jakichś ostatnich wyników.
aby dnia w tym zakresie nie uznać za straconego.

Otrzymane punkty reputacji: +10
A 226

adiqq

Użytkownik
nie będę przeklejał typów, bo to bez sensu
uważam,że zamknięta grupa miała sens - bo tutaj głównie poza Yar000 i tak prawie nikt nie pisał...więc dla mnie to kiepski argument...
bilans
typów:271
postawiono:2710 (stała stawka 10j)
zysk:72,03
yield:2,66%
żałuję że więcej lig nie wrzuciłem, ale nie było kiedy....spróbuję jeszcze bilanse w rozbiciu zrobić dodatkowo....

A 226

adiqq

Użytkownik
rozbicie:
k&lt;4
typów:124
postawiono:1240 (stała stawka 10j)
zysk:161,03
yield:12,99%

k&gt;6
typów:32
postawiono:320 (stała stawka 10j)
zysk:101,6
yield:31,75%
oto trafienia:
41 Hacken - Atvidaberg 2 @8,14 0:2 W ✅
107 Oskarhams - Orgryte 1 @7 4:1 W ✅
155 Monaco - Nice 2 @8,32 0:1 W ✅
251 Celtic - Hamilton 2 @11,2 0:1 W ✅:cool:
273 Trelleborgs - Skovde 2@7,5 0:1 W ✅

remisy duży minus,4&lt;k&lt;6 też minus

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
algotyper 6.0.0.
Już jest.
Tutaj w wątku, gramy typy &quot;OPŁACALNE&quot; oraz oznaczone jako &quot;ZAGRAJ PRZECIW&quot;.
Prywatnie, jak kto chce ????
Pamiętajcie o aktualizacji tabel, po każdorazowym otworzeniu pliku. Jest &quot;tylko do odczytu&quot;.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Dla zachęty.
Mecze niebawem.
(Kursy totolotkowe, można znaleźć wyższe).
Jest możliwość oprócz tego, wygenerowania jeszcze prognozy na dokładne wyniki meczów.

1,80 Rb Leipzig 3,25 Heidenheim 4,10
Typ: 1 ⛔ (1:1)
3,55 Fcm Targu Mures 3,15 Cfr Cluj 2,00
Typ: 2 ⛔ (2:0)
1,70 Brest 3,25 Tours 5,50
Typ: 1 ✅ (2:0)
2,25 Rosario Central 2,95 Atletico Lanus 3,15
Typ: 1 ⛔ (1:2)
(W zw. z tym spotkaniem mam obiekcję, ale jeśli typ wejdzie to może przestanę ją mieć ;)).

S 440

straszaksam

Użytkownik
algotyper 6.0.0.

Już jest.

Tutaj w wątku, gramy typy &quot;OPŁACALNE&quot; oraz oznaczone jako &quot;ZAGRAJ PRZECIW&quot;.
Prywatnie, jak kto chce ????

Pamiętajcie o aktualizacji tabel, po każdorazowym otworzeniu pliku. Jest &quot;tylko do odczytu&quot;.
Już się zgubiłem... to mogę tu normalnie w temacie dalej grać swoim &#39;sposobem&#39; i przeprowadzać test dalej, tak jak robiłem to w grupie?

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Już się zgubiłem... to mogę tu normalnie w temacie dalej grać swoim &#39;sposobem&#39; i przeprowadzać test dalej, tak jak robiłem to w grupie?
Faktycznie, przepraszam, nie pomyślałem o tym.
Może to dlatego, że algorytm zmienił się po tej ostatniej poprawce w zapisie (tzn. te przyporządkowania procentowe) w sposób jakby zasadniczy. Wraz z usunięciem podpórek i ujednoliceniem dotychczasowych procentów z podpórek z procentami z typów jednodrogowych.
Nie wiem czy to nie wpłynie na Twój sposób gry?
(Zasada działania algorytmu pozostała taka sama. Inny jest tylko akcent na typy &quot;do grania&quot;. Więcej też typów jest odrzuconych - a to, po usunięciu prognoz &quot;12&quot;.).
Graj swoim sposobem, tylko zaznaczaj proszę choćby i jednym słowem czy znakiem, kiedy typ jest &quot;do grania&quot; wg algorytmu (&quot;Opłacalny&quot; i/lub &quot;Zagraj przeciw&quot;).

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Coś się w tym meczu dzieje niepokojącego.
Jeśli Goście przegrają (mogło być nawet 2:0 bo nietrafiony karny?),
to będzie sportowa niespodzianka
Edit: teraz jest 2:0 ????
[...]
3,55 Fcm Targu Mures 3,15 Cfr Cluj 2,00
Typ: 2
[...]

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
2,25 Rosario Central 2,95 Atletico Lanus 3,15
Typ: 1
(W zw. z tym spotkaniem mam obiekcję, ale jeśli typ wejdzie to może przestanę ją mieć ;)).
Jeśli Lanus przekicha ten mecz a na to się zanosi,
muszę zmienić zapis w programie. Nie chodzi tu o ten konkretny mecz ale wiele potencjalnie podobnych.
Zmienię i prześlę do pobrania nowy plik.
Tak czy inaczej niefart na starcie, bo: a to remis (a nie ma już podpórek), a to dziwna sytuacja z Cluj (mogło być nawet 3:0) i teraz ten mecz, co do którego miałem obiekcje już na starcie.

A 226

adiqq

Użytkownik
Yar000 ja cię proszę, nie mieszaj już z algorytmem, bo ciągle zmiany nie służą badaniom...
ja mam propozycję - założyć wątki pokrewne i w nich podawać typy alternatywne (ja, straszak sam), bo jak wszystko będzie tutaj, to ten wątek będzie nieczytelny...
a nie wiem co się dziwisz odnośnie Targu Mures - był na mojej short liście, ale ostatecznie nie zagrałem, ale tylko dlatego, że nie lubię grać tak niskich kursów (moja wewnętrzna statystyka jest przeciwko graniu takich niskich kursów!)

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=adiqq;4809027]Yar000 ja cię proszę, nie mieszaj już z algorytmem, bo ciągle zmiany nie służą badaniom...
Moim badaniom służą ;)
Ja się nie zatrzymam.
Zresztą, zacząłem grzebać teraz w programie między innymi,
w zw. ze słusznymi moim zdaniem uwagami jakie zawarł
StraszakSam w grupie.
Na ten mecz ligi argentyńskiej, parol zagiąłem już wcześniej.
[...] ja mam propozycję - założyć wątki pokrewne i w nich podawać typy alternatywne (ja, straszak sam), bo jak wszystko będzie tutaj, to ten wątek będzie nieczytelny...
Nieczytelny jest od 3 lat i chyba tak pozostanie.
... ależ oczywiście. Nie ma problemu jeśli chodzi o typy alternatywne. Można założyć wątki pokrewne. Zwłaszcza, że przecież usunąłem Wasze tematy w grupie.
Macie moje &quot;błogosławieństwo&quot; ????

[...]że nie lubię grać tak niskich kursów (moja wewnętrzna statystyka jest przeciwko graniu takich niskich kursów!)
Kurs 2.00 u polskiego buka a pewnie zdecydowanie wyższy u zagranicznych, to chyba nie tak nieduży ;)

S 440

straszaksam

Użytkownik
ja dokończę moje &#39;badania&#39; dopiero za jakiś czas (a może zacząć od nowa na tych samych zasadach, bez takiego dużego odstępu czasu?). Kiedy dokładnie? Tego nie wiem, może za parę dni, może za parę tygodni. Niestety analizowanie wszystkich lig, każdej kolejki, jest ponad moje siły czasowe, a po łebkach robić tego nie zamierzam, jeśli próba ma być reprezentatywna.
Prawdopodobnie założę osobny wątek, aby zachować przejrzystość, jeśli żaden moderator ani administrator forum nie będzie miał nic przeciwko.

A 226

adiqq

Użytkownik
Kurs 2.00 u polskiego buka a pewnie zdecydowanie wyższy u zagranicznych, to chyba nie tak nieduży ;)

nie lubię grać kursów k&lt;6 (wyjątek AH z moich maszynek)
to paradoksalnie może zabrzmi, ale (z wyjątkiem AH) kursy&lt;6 wchodzą mi gorzej niż te wyższe :razz:
dla mnie normalne kurs rozpoczynają się od 6. Większe emocje budzą k&gt;10 :cool:

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
Będziemy grać typy określone jako &quot;OPŁACALNE&quot;, (&quot;Szczególnie polecane&quot; ma się rozumieć, też gramy).
Do grania są przeznaczone także typy z opcji opisanej jako &quot;ZAGRAJ PRZECIW&quot;.
To jest gra przeciwko typowi głównemu.
Algorytm już jest tak rozrośnięty w zapisie, do niebotycznych rozmiarów (oprócz tego posiada bazy danych), że nie jestem w stanie wyjść z realnego zapętlenia.
[...]
W ogóle, wiele niedociągnięć teraz w programie, bierze się z multum odwołań cyklicznych.
[...]
Udało mi się obejść jedno z odwołań cyklicznych. Zmienić musiałem przy tej okazji ale minimalnie miejsce,
w którym znajduje się komunikat typu głównego.
W zw. z powyższymi, program nie musi już wydawać dziwnego komunikatu pn. &quot;ZAGRAJ PRZECIW&quot;.
Przy okazji, typy te opisane będą jako &quot;SPECJALNE&quot;.
Wyjaśnienie, dlaczego tak tę prognozę opisałem, znajduje się w obrębie algotypera.
Będą one (&quot;SPECJALNE&quot;) proponowane do realnej gry, tak jak i typy &quot;OPŁACALNE&quot;.
Dokonałem także, zapowiadanej przeze mnie wcześniej (podczas obserwacji meczu Rosario Central - Atletico Lanus) ingerencji w zapis algorytmu.
To jest zmiana jedynie w zakresie ustalającym, które typy są &quot;SPECJALNE&quot; (czyli byłe &quot;Zagraj przeciw&quot;). Zawsze mogę powrócić do ustawień poprzednich.
Edit:
procenty przedstawiane będą też nieco inaczej. Jeśli typ &quot;1&quot; ma 60% to oczywiste (jeśli nie ujmowane są remisy), że typ &quot;2&quot; musi mieć 40%. Nie ma potrzeby pozostawiać tej drugiej wartości. Zakładam, że każdy Użytkownik potrafi liczyć do 100.

A 226

adiqq

Użytkownik
Edit:
procenty przedstawiane będą też nieco inaczej. Jeśli typ &quot;1&quot; ma 60% to oczywiste (jeśli nie ujmowane są remisy), że typ &quot;2&quot; musi mieć 40%. Nie ma potrzeby pozostawiać tej drugiej wartości. Zakładam, że każdy Użytkownik potrafi liczyć do 100.
z mojego punktu widzenia, to jest to krok w tył
wiedza, że na 1 jest 60%, wcale nie daje mi informacji ile jest na 2
potrzebuję mieć te dane, bo tak to tylko wiem że 40% jest na X2, a to dużo za mało
Remisów nie będę ujmować, ale muszę wiedzieć ile dokładnie % jest na 2
to taka refleksja na gorąco po uruchomieniu algorytmu
pisałem już wcześniej, że ciągłe zmiany, bez potwierdzenia faktu czy idą one w dobrym kierunku jest bez sensu. I podtrzymuję to.

Otrzymane punkty reputacji: +2
yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
z mojego punktu widzenia, to jest to krok w tył
wiedza, że na 1 jest 60%, wcale nie daje mi informacji ile jest na 2
potrzebuję mieć te dane, bo tak to tylko wiem że 40% jest na X2, a to dużo za mało
Remisów nie będę ujmować, ale muszę wiedzieć ile dokładnie % jest na 2
[...]
Podpórek już nie ma. X2 nie istnieje. Remisy są obliczane osobno.
Na &quot;2&quot;, jest dokładnie 40%.

Do góry Bottom