>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Już może wiem, jak mógłby wskazywać remisy. To będzie tylko sugestia, że może wystąpić remis a być może udało mi się &quot;wyłapać&quot; te procenty, które wskazują na remisy.
Jest jakaś mała nadzieja. Mała, bo remis to nie byle co. Zagadnienie na doktorat ;)

S 440

straszaksam

Użytkownik
Vitoria BA, już prowadzi od 1 minuty, ale jest to bramka samobójcza.
Edit: strzeliła drugą bramkę, to już może nie jest przypadek.
nie nie, to było zwykłe pytanie. Zwyczajnie zdziwiło mnie, że można jeszcze uprościć coś w algorytmie wyświetlającym podział na dwie opcje wyboru :razz:

A 226

adiqq

Użytkownik
Tylko coś mnie niepokoi, że nie ma typów na &quot;2&quot; ???? .
Może i przekombinowałem.

Edit: już wiem w czym problem. Być może i jakieś dwójki tam powinny być w tych ww. typach
ale na pewno nie w meczu Cobh - Shelbourne. Ten sprawdziłem ;)
Edit2: chociaż teraz po moich poprawkach, typ dla tego meczu też się zmienił. Jak w realu ????

W każdym razie, zmieniłem coś w zapisie, żeby takiego ewentualnego błędu nie było.
Edit3: zobaczymy po spotkaniach, co jest błędem a co nie.
nie było mnie kilka dni...wróciłem i po przeczytaniu tego posta wiem już na pewno że nie będę kontynuować żadnych testów. Testy można prowadzić dla takiej samej wersji, dostać odpowiednio bazę, potem mając już dużą bazę (minimum kilkaset spotkań) można ewentualnie dokonywać głębszych zmian, jeśli wyniki są mało satysfakcjnujące. To co ty teraz wyczyniasz, to drogą donikąd, nawet jeśli wydaje ci się że jest inaczej.
Nie da się testować czegoś, co jest non stop zmieniane...no ale co ja o tym wiem....

co do twoich dywagacji - szczęście/pech, to adam_adam dobrze ci napisał.Litości... To nie ma żadnego znaczenia. Jest typ wygrany lub przegrany. Algorytm dobry lub zły - w perspektywie długoterminowej rzecz jasna...

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=adiqq;4819967]nie było mnie kilka dni...wróciłem i po przeczytaniu tego posta wiem już na pewno że nie będę kontynuować żadnych testów. [...]
... a dotrwałeś do tego?:
Spokojnie. Jeśli chcecie, będę Wam przesyłał wersję, z której obecnie korzystacie (albo tę, z której chcielibyście korzystać).
=adiqq;4819967][...]
[...] Testy można prowadzić dla takiej samej wersji, dostać odpowiednio bazę, potem mając już dużą bazę (minimum kilkaset spotkań) można ewentualnie dokonywać głębszych zmian,[...]
Założone zostały przez Ciebie i StraszakaSama dwa oddzielne wątki.
Z testami.
To, co się odbywa tutaj, jest sprawą integralną ale autonomiczną.
I mylisz się. Cholernie. Testy można prowadzić dla wielu wersji.
Wybrałeś, Twoja decyzja.
[...] co do twoich dywagacji - szczęście/pech, to adam_adam dobrze ci napisał.Litości... To nie ma żadnego znaczenia. [...]
... a jakie ma znaczenie i wpływ na wynik meczu to, że ja tak napiszę? Dokładnie ma takie znaczenie jak to, że o tym napisał adam_adam i Ty w tym momencie.
Żadnego znaczenia.
To, że się wyrażę w sposób emocjonalny w odniesieniu do przebiegu spotkania, nie ma wpływu ani na moją pracę ani na wynik meczu. Problem nie istnieje.
Natomiast czerwone kartki zakłócają wynik. Mnie to przeszkadza, bo akurat tego (mój) algorytm nie przewidzi. Tego czynnika bowiem, wkalkulowanego miał nie będę.
Tak czy inaczej, moje emocje, które tu zawierałem, zawieram i będę zawierał są bez wpływu na moją pracę.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
nie nie, to było zwykłe pytanie. Zwyczajnie zdziwiło mnie, że można jeszcze uprościć coś w algorytmie wyświetlającym podział na dwie opcje wyboru :razz:
W programie 6.1.0 były jednak trzy opcje ;)
Remis był.
Z tym, że obliczany oddzielnie od dwójek i jedynek.
Stąd, nie sumował się z nimi do 100%.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Kolejnych kilka:

1,55 Orgryte IS 3,95 Qviding Fif 5,20 1 ⛔ Uwaga, 3 liga. (1:2)

1,60 Dundalk 3,50 Shamrock 5,20 1 ⛔ (0:0)

1,25 Linfield 5,10 Institute Fc 8,50 2 Uwaga. Po aktualizacji danych w programie, wyświetla on aktualnie prognozę: &quot;NIE GRAĆ!&quot;. (Nie potrafi wydać jednoznacznej opinii, stąd taki komunikat.)

2,75 Sportivo Belgrano 2,85 All Boys 2,60 2 ⛔ (1:0)

1,95 San Martin 3,05 Boca Unidos 3,90 1 ⛔ (1:1)

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Tak jak napisałem, przeciwnikiem tej wersji, są (przede wszystkim) remisy.
Edit:
Dundalk - Shamrock, remis.
Orgryte IS - Qviding Fif, remis bez doliczonego czasu gry czyli &quot;prawie&quot; o mały włos a remis
(co prawda, w doliczonym wygrała inna drużyna niż ta, którą wskazał program) ...

Masakra remisowa jakaś :;/:.
Dwa mecze jeszcze trwają, wszystko przed nami.
Muszę popracować jednak głębiej, nad wskazywaniem możliwych remisów przez program ...
Edit2: kolejny remis. San Martin - Boca Unidos.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Zmodyfikowałem troszkę dodatkowy komunikat o możliwych remisach.
Może nas to zbliży nieco do &quot;prawdy&quot; o remisach. Może nie.
W każdym razie, ten dodatkowy komunikat nie zaszkodzi, bo nie ingerowałem w &quot;prognozowany&quot;, główny typ.
Dziś wrzucę jeszcze kilka wyników do bazy. Zbliżamy się już coraz bardziej do 900 realnych wyników meczów, wpisanych do bazy danych.
Do tego są jeszcze, oczywiście dane &quot;okołowynikowe&quot;.
Tak zmodyfikowany plik, może uda mi się dzisiaj przez godz. 24.00 wrzucić do pobrania.
Powtarzam: nie było z mojej strony ingerencji w prognozę zasadniczą.

A 226

adiqq

Użytkownik
Qviding, Shamrock,Institute, Boca Unidos było value na 2 (wg kursów które akurat były dostępne- moim skromnym zdaniem)
Na Sportivo Belgrano miałem wskazanie w mojej maszynce do AH (tutaj 1(0)), czyli też odmiennie.

stwierdzenie, że remis był bez doliczonego czasu gry położyło mnie na łopatki:grin:
remisy nie są wrogami. wróg jest zupełnie inny....
błędem i to bardzo poważnym jest nie uwzględnianie kursów (i bodajże twierdzenie że nie mają one znaczenia!)

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=adiqq;4822321][...] gry położyło mnie na łopatki:grin: [...]
Stary, a co mnie to co Cię kładzie... ;). Jest wolność wypowiedzi.

[...] remisy nie są wrogami. wróg jest zupełnie inny....
Każdy ma swojego wroga.
Dla mojego algorytmu na remisy, remis jest przyjacielem.
[...] błędem i to bardzo poważnym jest nie uwzględnianie kursów (i bodajże twierdzenie że nie mają one znaczenia!)
No jasne.
Przewrócę do góry nogami swój algorytm dlatego, żeby uwzględnić Twój punkt widzenia.
Nie przekręcaj moich słów. Kursy nie mają znaczenia ale dla mojego algorytmu.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Kolejne, najbliżej terminowo możliwe.
Konkretnie, na jutro.
W pozostałych i nieujętych tutaj jedenastu jutrzejszych spotkaniach, program zwrócił komunikat &quot;Nie Grać!&quot;.
Komunikat taki stworzyłem dla takich sytuacji w zapisie algorytmu, gdzie było zbyt wiele znaków zapytania.
Oznacza to więc tylko tyle, że algorytm nie wskaże zdecydowanego wyniku w tych nieujętych meczach.

1,50 Boa MG 3,75 Vila Nova Go 6,10 1 ✅ (3:0)

2,25 Atletico GO 3,15 Avai SC 3,00 1 ✅ (2:0)

6,20 Luch Energia 3,90 Anzhi M. 1,45 1 ⛔ (1:2)

2,40 Osotspa FC 3,20 Suphan Buri FC 2,70 1 ✅ (1:0)

1,85 Tanjong Pagar United 3,55 Woodlands Wellington Fc 3,60 1 ✅ (1:0)
Edit: czerwona kartka dla Gości.

2,30 Police United 3,40 Bangkok Glass Fc 2,70 1 ⛔ (3:3)

3,30 Harimau Muda B 3,55 Geylang United Fc 1,95 1 ⛔ (1:2)

1,50 Zavrc 3,90 Krka 5,30 1 ✅ (2:0)

2,00 NK Celje 3,15 FC Koper 3,50 1 ⛔ (1:1)

4,35 Gorica ND 3,50 Maribor 1,70 1 ⛔ (Dodatkowy komunikat: &quot;możliwy remis&quot;.) (0:2)
Edit: czerwona kartka dla Gospodarzy.

1,24 Olimpija L. 5,40 NK Radomlje 9,20 1 ✅ (Dodatkowy komunikat: &quot;możliwy remis&quot;.) (4:0)

1,85 Aarhus 3,35 Lyngby Bk 3,75 2 ✅ (2:3)

1,65 NK Domżale 3,40 Rudar Velenje 4,85 1 ⛔ (1:1)

1,95 Berwick 3,50 Montrose 3,25 1 ⛔ Uwaga, 4 liga.
Edit: załatwili nas w doliczonym czasie ;) (2:2)
2,55 Uruguay de Coronado 3,15 Carmelita 2,55 1 ⛔ (Dodatkowy komunikat: &quot;możliwy remis&quot;.) (0:0)

2,65 Santos de Guapiles 3,25 Deportivo Saprissa 2,40 1 ⛔ (0:1)
Edit: czerwona kartka dla ... Gości.

2,15 Godoy Cruz 2,95 Tigre 3,30 2 ⛔ (4:3)

A 226

adiqq

Użytkownik
nie mam zamiaru cię do niczego przekonywać. Tylko zwróć uwagę na jeden detal
Po owocach ich poznacie...
prowadzisz swój wątek już prawie 3 lata, a owoców jakby brak, tylko ciągłe zmiany i modyfikacje.....ty twierdzisz, że wyniki są zadowalające, ale brakuje mi tutaj potwierdzenia i realnego bilansu z yieldem włącznie - ale typów obstawionych przed meczem, a nie liczenia &quot;co by było gdyby&quot; wstecz (co niejednokrotnie robiłeś)

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...] prowadzisz swój wątek już prawie 3 lata, a owoców jakby brak, tylko ciągłe zmiany i modyfikacje.....ty twierdzisz, że wyniki są zadowalające, ale brakuje mi tutaj potwierdzenia i realnego bilansu z yieldem włącznie - ale typów obstawionych przed meczem, a nie liczenia &quot;co by było gdyby&quot; wstecz (co niejednokrotnie robiłeś)
Mam nadzieję, iż rozumiesz, że przez te kilka lat przewinęło się tutaj mnóstwo algorytmów? (Potwierdzenia wyników jednego z nich mam nawet w stopce).
Przerywałem publiczne prace nad nimi, gdy uznałem to za stosowne.
Ten algorytm jest kolejny, choć w inny sposób konstruowany.
I będę się z nim cackał jak z jajkiem. Oczywiście, dokonywał zmian wtedy, gdy uznam, że tak powinienem zrobić.

Nie będę Ci szczegółowo wyjaśniał co dla mnie oznaczało &quot;liczenie wstecz&quot;. Kiedyś o tym pisałem.
Nie odpowiada Ci taka forma współpracy, więc nie będzie kontynuowana.
Przypieprzanie się do tego, że robię zmiany w algorytmie (robię, bo chcę i będę ich dokonywał. I tyle), w sytuacji gdy dałem Ci &quot;wolną rękę&quot; czyli Twój wątek z typami w oparciu o algorytm w wersji, w którą bym nie ingerował, a którą mogłeś sobie wybrać/pozostawić do testów, jest dla mnie w tym miejscu zwykłym biciem piany. Nic nie stało na przeszkodzie aby nad nią pracować w osobnych wątkach.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Większość albo wszystkie spotkania zaprezentowane w komentarzu 3237,
wygenerowane zostały ręcznie, poprzez &quot;wklepywanie&quot; danych do programu.
Tak więc osoby posiadające program, nie wygenerują tych typów,
(ze względu na m.in. brak zaimplementowanych tabel ligowych, a odnoszących się do omawianych lig świata).

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Chciałbym dodać do programu jeszcze jakieś ligi.
Obecne, zostały załączone na zasadzie łapanki.
Te, które już grały lub rozgrywki, jakie miały się rozpocząć za chwilę.
Zrobiło się z tego 40 lig. I tak pozostało.

Tylko pozornie jest na to miejsce, bo wszędzie (w arkuszu) są tzw. ukryte formuły.
Gdyby mi się jednak udało wygospodarować miejsce (pewnie gdzieś &quot;niżej&quot;, tam gdzie nie obejmuje tego monitor po otwarciu programu), to jestem tutaj otwarty na propozycje.
Z jakich jeszcze państw wg Was powinny to być, mogłyby być ligi i jakie ich klasy rozgrywkowe?

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Zrobię tak, że niektórych meczów jeszcze, nie będziemy grać.
Tak ograniczę możliwość wystąpienia niektórych niechcianych wyników.
pomysł z &quot;możliwym remisem&quot; chyba nie zdaje egzaminu. Mam na to inny pomysł.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Dzisiaj powinno mi się udać wrzucić do pobrania nową wersję, po ww. wprowadzonych zmianach.
Byłaby więc akurat na piłkarski weekend.
W związku z tym, że zrobiło mi się kolejne odwołanie cykliczne, znowu to odwołanie musiałem jakoś obejść.
Nie mogę tylko teraz obejść niepotrzebnie trwających komunikatów z wartościami procentowymi trafności dla typów &quot;odrzuconych&quot; (gdy równolegle trwa komunikat, &quot;Nie Grać!&quot;).
Zlikwiduję więc w ogóle te wartości &quot;odrzucone&quot;.
Pozostanie trafność przyporządkowana typowi zaproponowanemu do grania.
Niestety niekiedy, w sytuacji &quot;Nie Grać!&quot;, pojawiał się będzie komunikat procentowego głównego.
Nie jestem w stanie tego zlikwidować.

Do góry Bottom