>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
Teraz będzie chwila wytchnienia, być może bez podawanych tutaj typów. Będę miał czas na spokojnie pomyśleć, czy coś w ogóle da się jeszcze zrobić z tymi &quot;jedynkami&quot;, które nie wchodzą.
[...]
Prawdopodobnie, za chwilę wytnę z algorytmu opcję, odpowiadającą za wygenerowanie 46% typów, spośród wszystkich typów na zwycięstwo Gospodarzy.
Wraz z takim działaniem, 13 meczów zostanie uznanych przeze mnie za niebyłe.
Suma wygranych (1295 j.), jaką te 13 meczów &quot;wypracowały&quot;, ledwie pokrywają, a żeby być dokładnym, w ogóle nie pokrywają kosztów (1300 j.) obstawienia tych meczów.
Nawet połowa z tych 13 meczów nie zostało trafionych.

Dość znacznie wzrośnie Yield.
Za chwilę, mecze do wycięcia zaznaczę w &quot;kolorowych&quot; podsumowaniach powyżej.
-------------
Z pozostawionej w algorytmie opcji, generujących pozostałe &quot;jedynki&quot;,
jest dwa razy więcej typów trafionych (a dokładnie, 67%) niż nietrafionych. Ponadto, mamy z tych jedynek &quot;lekki&quot; zysk, bo na kwotę bodajże 73 j. (prawdopodobnie, suma wygranych w wys. 1573 j. minus suma stawek 1500 j.) ale jest.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
W związku z powyższym, ostateczne podsumowania wyglądają tak jak niżej.
Widzimy, że zysk w zasadzie stoi w miejscu.
Yield, w przypadku podsumowania uwzględniającego rozbicie niektórych podpórek &quot;X2&quot; na typy jednodrogowe, ruszył wyraźnie do przodu. Bliżej mu teraz do 40% niż 30%.

I. PODSUMOWANIE (bez rozszczepienia).

Stawka jednolita na każdy mecz: 100 j.

Suma stawek: 5100 j.

Suma wygranych:
6264 j.

Zysk: 1164 j. (a był: 1159 j.)

Yield: 23% ✅ (a był: 18%)

II. PODSUMOWANIE (z rozszczepieniem).

Stawka jednolita na każdy mecz: 100 j.

Suma stawek: 5100 j.

Suma wygranych:
7077 j.

Zysk: 1977 j. (a był: 1972 j.)

Yield: 39% ✅ (a był: 31%)

--
Teraz, żeby wygenerować typ: 1, trzeba się będzie dwa razy więcej napocić, wklepując dane do programu. ... No, ale skoro chcemy być milionerami ... ;)

----

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
W związku z powyższym, ostateczne podsumowania wyglądają tak jak niżej.
Widzimy, że zysk w zasadzie stoi w miejscu.

Yield, w przypadku podsumowania uwzględniającego rozbicie niektórych podpórek &quot;X2&quot; na typy jednodrogowe, ruszył wyraźnie do przodu. Bliżej mu teraz do 40% niż 30%.
YarOOO wybacz, kibicowałem (i kibicuję nadal) Ci ale uważam że to droga donikąd. Tym sposobem to większośc może sobie &quot;podreperowac&quot; yield w dowolnym temacie z kupnami. Najwłaściwszym byłoby teraz powiedzenie STOP i rozpoczęcie od nowa (po tych wszystkich poprawkach) zamiast znowu kombinowac. Wtedy wyjdzie czy algorytm jest coś warty, bo w tym momencie... sorry, ale na podstawie tego yieldu nie można nic stwierdzic.
Tak naprawdę to mogą byc wszystko słabe typy z dodatkiem szczęścia, a Ty dodatkowo posród nich eliminowałeś te nietrafione (grupy, którym odnalazłeś jakiś wspólny mianownik) więc normalne, że yield wychodził dobry.
Chyba, że to po tym etapie planujesz się zatrzymac?
Wydaję mi się, iż brak typów od Kolegów, którzy pobrali program to nie powód braku czasu czy chęci a własnie te ciągłe modyfikacje. Trochę to dziwne, ktoś podaje typy, a po kilkunastu okaże się, iż i tak częśc zostanie wycięta i uznana za &quot;niebyłe&quot;.

Trochę się spisałem, tradycyjnie wierzę że nie odczytasz tego jako &quot;czepiania się&quot; a takie luźne przemyslenie;).
Pozdro.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=adam_adam;4701709]YarOOO wybacz, kibicowałem (i kibicuję nadal) Ci ale uważam że to droga donikąd. Tym sposobem to większośc może sobie &quot;podreperowac&quot; yield w dowolnym temacie z kupnami.
[...]
Nie ma sprawy.
Już o tym dwukrotnie pisałem. Kwestia zaufania.
Dla mnie liczy się w tym momencie jedno: wiem co wycinam.
Obserwujący temat, nie wiedzą, nie widzą tego. Jasna sprawa.
Robię to co mi intuicja i rozum podpowiadają. Reszta, jest dla mnie mniej ważna w tym zakresie.

[...] Najwłaściwszym byłoby teraz powiedzenie STOP i rozpoczęcie od nowa (po tych wszystkich poprawkach) zamiast znowu kombinowac. [...]
I to się stanie.
To nie jest kombinowanie ale publiczne pokazanie tego co mogę pokazać. Więcej przecież nie mogę. Mógłbym co prawda zniknąć a wrócić kiedyś, po poprawkach. Poprawek nie da się przewidzieć. Wychodzą w trakcie. Pokazuję, co robię. Można wierzyć, nie wierzyć. Dla mnie, lekko obojętna kwestia.

[...]
Wydaję mi się, iż brak typów od Kolegów, którzy pobrali program to nie powód braku czasu czy chęci a własnie te ciągłe modyfikacje. [...]
Umówmy się ;), ile tych typów ostatnio było? Może 5? W międzyczasie ja zdążyłem wrzucić chyba z 20 typów.
Wierzę, że Koledzy nie mają czasu, przypadki losowe itp.
I kwestia wielokrotnie wyjaśniana przeze mnie. Wpływ typów podawanych lub nie podawanych przez Kolegów, nie ma przełożenia na to co robię przy algorytmie. Moja praca toczy się i trwa, tak czy inaczej.

[...] Trochę to dziwne, ktoś podaje typy, a po kilkunastu okaże się, iż i tak częśc zostanie wycięta i uznana za &quot;niebyłe&quot;. [...]
Takie życie. Lekko nie jest. Mnie również.
Zero sentymentów z mojej strony w tej kwestii.
I w nawiązaniu do poprzedniej myśli. Jeśli Koledzy podają typy, to pozostali Koledzy z typów mogą korzystać. Sami też z tych typów mogą Koledzy posiadający algorytm korzystać i nie ma na to wpływu zdarzenie takie, czy ja prognozę publicznie wytnę i uznam za niebyłą, czy prognozę pozostawię w tym wątku.
Wycięcie, jest wtórne w stosunku do wygenerowania i upublicznienia typu.

[...] a takie luźne przemyslenie;).
Dzięki ;)
Pozdrawiam.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
Chyba, że to po tym etapie planujesz się zatrzymac?
[...]
Tak jest.
Post #2805
w jakiś sposób kończy pewien etap.
Teraz będzie niewątpliwie trudniej coś sensownego (do grania) &quot;wystukać&quot;
ale mam nadzieję, jest to cena za jakość.
Nadchodzą przy tym spotkania z lig, które właśnie rozpoczęły rozgrywki.
Siłą rzeczy, niewiele kolejek zostało przeprowadzonych.
Piszę o tym dlatego, żeby wziąć pod uwagę, iż przerzucenie się nagle na granie w tym momencie, meczów z tych właśnie nowo startujących lig, obarczone jest nie tylko niewiadomą ale i zapewne, ryzykiem.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
JEDZIEMY OD NOWA.

1.
1,90 Abc RN 3,30 Portuguesa SP 3,65
(1=2.00, B e t 365)
Typ: 1 ⛔ (0:0)
2.
2,20 Burlington 3,70 North York Astros 2,65
(1=2.44, M a r a t h o n B e t)
Typ: 1 ⛔ (0:3)
6,10 BFC Daugavpils 4,40 FC Daugava 1,40 2,56 1,06 Uwaga, Derby (?). (0:2)
(X2=1.11, B e t 365)
3. Typ: X2 ✅ (nierozszczepiony)
4. Typ: 2 ✅ (rozszczepiony)
2,25 Kristiansund Bk 3,40 Sandefjord 2,75 1,35 1,52 (1:1)
(X2=1.62, B e t 365, 2=2.92 M a r a t h o n B e t)
5. Typ: X2 ✅ (nierozszczepiony)
6. Typ: 2 ⛔ (rozszczepiony)
Edit: trzeba przyznać, że bramka na remis, w doliczonym czasie.

7.

1,70 Bryne Fk 3,65 Ullensaker/kisa 4,15
(1=1.78, B e t s s o n)
Typ: 1 ✅ (2:1)
8.
1,85 Kuopio PS 3,35 MyPa Myllykoski 3,85 1,19 1,79
(X2=1.91, B e t 365)
Typ: X2 ⛔ (1:0)
Edit: do 80 min. było wszystko ok.
9.
2,10 Mariehamn IFK 3,20 Vaasa PS 3,15
(2=3.30, P i n n a c l e)
Typ: 2 RYZYKO ⛔ (1:0)
----
... No to 14% typów, z liczby typów, na której zakończyliśmy ostatecznie poprzedni &quot;etap&quot;,
już za nami ;)
Wierzę, że będzie co najmniej dobrze. Zapis algorytmu pozostał nienaruszony. Kilka opcji zostało z niego zwyczajnie wyciętych. Nie powodując zmian w pozostałych.

--

Otrzymane punkty reputacji: +5
yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Nową wersję algorytmu, udostępnię w weekend.
To jest ten czas, w którym powinno się tutaj pojawiać kilkadziesiąt prognoz.

ksznicz 408

ksznicz

Użytkownik
Nową wersję algorytmu, udostępnię w weekend.
To jest ten czas, w którym powinno się tutaj pojawiać kilkadziesiąt prognoz.
Zwarty i gotowy czekam na nowa wersje i kontynuacje, miejmy nadzieje, owocnych poszukiwan! =)
Pozdrawiam,
ksznicz

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
&quot;Pierwsze koty za płoty&quot;. Dwa pudła.
Od razu dodam, że dokładnie takie same typy algorytm podałby w poprzednim swoim etapie, więc uprzedzam ewentualne teorie o &quot;zepsuciu&quot; zapisu algorytmu albo przedobrzeniu.
Byłoby tylko więcej jedynek (ale nie w meczach podanych powyżej).

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Czas się zmierzyć z kolejnym pytaniem. Czy 6 rozegranych kolejek ligowych jest wystarczającym do prognozy 7 kolejki? ???? . (Niestety, padło na regionalną ligę amatorów).
W tym meczu:
10.
2,05 Burghausen 3,35 Heimstetten 3,20
Typ: 1 ✅ (2:1)
------------
5,70 Baerum Sk 3,95 Tromso 1,50 2,33 1,09 (2:1)
(X2=1.14 B e t 365, 2=1.55 P i n n a c l e)
11. Typ: X2 ⛔ (nierozszczepiony)
12. Typ: 2 ⛔(rozszczepiony)
I co, naprawdę postawilibyście na taki wynik jaki padł?
Przypomnę, że Tromso grało jako wicelider tabeli i chyba jest nim nadal.
Od 60 minuty spotkania było już 2:0 dla Gospodarzy.

13.
1,45 Mjondalen 4,20 Honefoss 5,60 1,08 2,40 Nie pytajcie, dlaczego taki typ, bo nie wiem ????
(X2=2.63, B e t 365)
Typ: X2 ⛔ (4:0)

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Trochę w nawiązaniu do tej ostatniej, podanej przeze mnie prognozy ...
Generalnie można powiedzieć, że algorytm podaje &quot;racjonalne&quot; typy.
Zdarzają się rzadkie &quot;kwiatki&quot;.
Nie przewidzi natomiast czynników niespodziewanych (czerwona kartka) czy zewnętrznych albo tzw. ludzkich np. osłabienia składu drużyny (Goście w ostatnim meczu KuPs - MyPa) w dodatku, gdy drużyny poziomem są podobne sobie (posiadają podobne parametry jakie algorytm bierze pod uwagę w analizie).
Istnieją bardziej lub mniej &quot;egzotyczne&quot; ligi. Bywają &quot;niedziele cudów&quot;. Są okresy bardzo specyficzne tj. początek i koniec sezonu ligowego itd.
Od tego, żeby wziąć takie czynniki pod uwagę są grający, ale to już we własnym zakresie.
Program - jeśli tak o nim mogę powiedzieć, bierze na klatę wszystko (oprócz tych meczów, które odrzuci, rzecz jasna).
My tutaj, &quot;gramy&quot; wszystko jak leci. Z &quot;dobrodziejstwem&quot; tego całego inwentarza.
Często meczów, których nie chwyciłby się żaden typer ponieważ pachną zbyt wielkim ryzykiem.

Krótki mój przekaz, na koniec tego komentarza.
Jeśli program nie trafi wyniku, to też byłoby warto zadać samemu sobie pytanie: &quot;czy ja typował(a)bym inaczej?&quot;.
Traktowany być powinien przede wszystkim, jako oszczędzacz czasu przeznaczonego przez typera na potencjalną analizę spotkania (ja, po to tyle czasu spędziłem nad algorytmem aby przekazać, zapisać w nim, mój sposób analizy spotkań) a nie, jako generator cudownych typów czy też zabawka dla idiotów albo co najmniej dyletantów w świecie bukmacherki.
Wszystko co zostanie uzyskane oprócz zaoszczędzenia czasu przeznaczonego na analizę a jeśli jest pozytywne w skutkach, stanowi wartość dodaną, z której należy się cieszyć.
JEŻELI OCZEKUJECIE CZEGOŚ INNEGO (A WIEM, ŻE DUŻA GRUPA OBSERWUJĄCYCH OCZEKUJE BEZRYZYKOWNEGO TRAFIENIA WYNIKU)
POMYLILIŚCIE FORA.

--

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Swoją drogą, ciekaw jestem dlaczego nie ma w tym dziale, aktywnego (tzn. trwającego czy bez &quot;przestojów&quot;) wątku dotyczącego sieci neuronowych.
To jest przyszłość a właściwie już teraźniejszość oprogramowania &quot;predykcyjnego&quot;. Czyż nie?
-----------------------------------------------------
W zaprezentowanych meczach na dzisiaj,
do wygrania jest na zasadach podliczania wyników w taki sposób jak w bieżącym wątku,
maksymalnie:
najmniej 582 j. (282 j. zysku) a najwięcej 623 j. (323 j. zysku).

.

firel 142

firel

Użytkownik
Swoją drogą, ciekaw jestem dlaczego nie ma w tym dziale, aktywnego (tzn. trwającego czy bez &quot;przestojów&quot;) wątku dotyczącego sieci neuronowych.
To jest przyszłość a właściwie już teraźniejszość oprogramowania &quot;predykcyjnego&quot;. Czyż nie?
-----------------------------------------------------
W zaprezentowanych meczach na dzisiaj,
do wygrania jest na zasadach podliczania wyników w taki sposób jak w bieżącym wątku,
maksymalnie:
najmniej 582 j. (282 j. zysku) a najwięcej 623 j. (323 j. zysku).

.
Kiedyś śledziłem kilka programów korzystających z systemów neuronowych i może źle trafiłem, gdyż prognozowane typy były mocno przeciętne, żeby nie powiedzieć słabe.
Potem używałem footbe, które na podstawie kursów jest w stanie powiedzieć czy warto zagrać kurs, na podstawie ryzyka, ale ten program również był na⛔.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Kiedyś śledziłem kilka programów korzystających z systemów neuronowych [...]
Właśnie. Tak jak napisałeś.
Może te programy jeszcze nie są tak zaawansowane jak wynikałoby z ich specyfiki.
Chyba, że są osoby nieujawniające się z takimi programami a zamieszkujące prywatne wyspy na Oceanie Spokojnym ;)

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=Yar000;4704994][...] Czy 6 rozegranych kolejek ligowych jest wystarczającym do prognozy 7 kolejki? ???? . (Niestety, padło na regionalną ligę amatorów). [...]
Przynajmniej to siadło.

Z jednej strony można by powiedzieć, że niefart trwa. Z drugiej strony,
że typowanie jest po prostu racjonalne ...:
[...] I co, naprawdę postawilibyście na taki wynik jaki padł?
Przypomnę, że Tromso grało jako wicelider tabeli
[...]
... choć z wyjątkami racjonalności:
[...] Nie pytajcie, dlaczego taki typ, bo nie wiem ????
[...]
Typ: X2 ⛔ (4:0)

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
Żeby był w miarę porządek, to mogę yield podliczac, dużo roboty przy tym nie ma. I wg moich obliczeń przedstawia się to następująco:
po 13 typach mamy jak na razie stratę -50.4, co przy 130 zainwestowanych daje yield -39%.
Każdy typ to płaska stawka 10j.

Liczę jak leci, bez tych rozczepień bo uważam, że jeśli algorytm jest dobry to po większej próbie i tak będzie do przodu.

PS
YarOOO jeśli możesz to podawaj numery przy typach, następny to będzie 14,dzięki.

Otrzymane punkty reputacji: +5
yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Dzięki adam_adam.
Za moment ponumeruję typy.
Chyba jest ich mniej niż 13. Zwłaszcza, jeśli nie liczymy rozszczepień (zresztą, nawet nieistotne bo z rozszczepieniami powinno być ich tyle co bez rozszczepień).
Edit: ok, rozumiem. Liczyłeś podwójnie.

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
No tak, bo wydaję mi się, że to będzie najlepsze i najbardziej przejrzyste rozwiązanie. Czasem wejdzie Ci rozczep. czasem bez, czasem oba a czasem żadne - ale tak jak wspomniałem - jeśli będą to wartościowe typy to i tak wyjdziesz na plus. Więc uznajmy to za osobny typ. czyli przyjmijmy, że było 13 typów a nast. to 14.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Panowie, Bsg, ksznicz, otrzymaliście teraz link do pliku z programem.
(Mam wiadomość od arminvanbuurena, że na jakiś czas z przyczyn obiektywnych będzie wyłączony z tej akcji).

Plik z aktualną wersją algorytmu, wygaśnie w najbliższy poniedziałek
o godz. 24.00.

Przypomnę, aby nie generować prognoz z lig, w których odbyło się kolejek ligowych mniej niż sześć. Jeśli sześć kolejek się już odbyło, działamy.

Powtórzę jeszcze, że prezentujemy tutaj w wątku prognozę WYNIKU, jeśli:

- nie towarzyszą jej żadne dodatkowe komunikaty,
- towarzyszy prognozie komunikat &quot;RYZYKO&quot;,
- towarzyszy prognozie komunikat &quot;MOŻNA GRAĆ 2&quot; lub &quot;MOŻNA GRAĆ X&quot;.
(To jest nowy komunikat. Związany z &quot;rozszczepieniami&quot; typów X2 na jednodrogowe. W wątku podajemy wówczas zarówno typ dwudrogowy X2 jak i typ jednodrogowy 2 lub X, wraz z przyporządkowanymi do nich kursami).

Dawniej, w arkuszu, w poprzednich wersjach algorytmu występował jednolity komunikat o treści: &quot;Nie Grać!&quot;. Dziś zamiast tego, jest kilka nieskoordynowanych ze sobą komunikatów, tj. &quot;!&quot; czy sam bez prognozy wyniku komunikat &quot;RYZYKO&quot; albo oba te komunikaty występujące razem.
Nie przejmujcie się tym bo zwyczajnie nie mam czasu na dopracowanie tych pierdółek.
Nieistotne.
.

Do góry Bottom