@Yar000
Moje zainteresowanie prowadzonym przez Ciebie tematem '
Algorytm - próby' jest nadal duże i chętnie, w miarę moich skromnych możliwości, chciałbym pomóc w publikacji wyników tego algorytmu i, w razie mało zadowalających wyników, spróbować w jakiś sposób doradzić w związku z jego ewentualnymi optymalizacjami. Jest to dla mnie temat ciekawy, i taki też był zarówno niedawno, jak i w chwili, kiedy to pierwszy raz zetknąłem się z Twoim tematem. Przez ostatnie kilka lat, systematycznie ulepszasz
algorytm, co skutkuje coraz to lepszymi wynikami, dlatego tym bardziej wzbudzasz mój szacunek i szczerze pragnę Ci pogratulować wytrwałości w dążeniu do celów i efektów pracy, które, pierwsze z nich na tym forum, zaistniały już w zeszłym roku.
Po odebraniu Twoich PW dziś rano, byłem bardzo zaskoczony podjętą przez Ciebie decyzją w związku z moją osobą, o zakończeniu naszej współpracy. Ty starałeś się ulepszać
algorytm, nie tylko od strony technicznej, a ja próbowałem dzielić się moim spojrzeniem w związku z danymi umieszczanymi w temacie, swoimi przemyśleniami, czy również szukaniem optymalizacji m.in. poprzez robienie dodatkowych podliczeń, statystyk...chciałem dołożyć swoją cegiełkę w prowadzony przez Ciebie projekt.
Niespodziewanie, z wielką radością i entuzjazmem, przyjąłem Twoje wyróżnienie mojej osoby, a zarazem docenienie moich starań w tym temacie. Było mi niezwykle miło zostać zauważonym i dopuszczonym do dalszego rozwoju projektu, poprzez możliwość pobrania programu, pomimo nie spełniania przeze mnie wymogów uprzednio przez Ciebie zawartych (dotyczących odpowiedniej minimalnej ilości postów oraz reputacji).
Po pobraniu Twojego algorytmu, napotkałem na szereg mniej lub bardziej skomplikowanych problemów dotyczących jego działania, które rodziły we mnie niepewność, co do wyników przewidywań programu (o czym pisałem w PW). O ile sprawdzanie programu na wersji starszej niż MS Excel 2007 mijało się z celem (pisałeś o tym w instrukcji obsługi), tak otwieranie udostępnionego przez Ciebie algorytmu przez program MSE w wersji nowszej niż rekomendowana, również na moim drugim komputerze wyrażało komunikaty o pewnych niepokojących mnie błędach (dlatego tez zwróciłem się również w tej kwestii na PW).
Po chwili przemyśleń stwierdziłem, że optymalnym rozwiązaniem będzie sformatowanie dysku (z resztą nosiłem się z zamiarem dokonania tego już od pewnego czasu) i zainstalowanie na nim dokładnie MS Excel 2007 (którego nie byłem w posiadaniu na tamten czas).
W międzyczasie, dość niespodziewanie, z racji podjętej pracy podczas weekendu, byłem niemalże zupełnie nieuchwytny przez cały weekend, a co gorsza przebywałem przez ten czas w miejscu, gdzie o zasięg sieci było bardzo trudno.
W dniu dzisiejszym, niczym grom z jasnego nieba, odebrałem Twoje wiadomości, w tym w szczególności tą drugą - smutną dla mnie - o zakończeniu naszej współpracy.
Próbując odpisać na PW spostrzegłem, że nie jestem w stanie tego dokonać z racji faktu, że ... jesteś zbanowany. Wpadłem na pomysł by odpisać w temacie, w którym się udzielałem. Niestety, tego tematu także nie było - zamiast niego widniała jedynie treść, że został on usunięty.
Z racji faktu, że nasza współpraca była dla mnie przez cały ten okres sporą frajdą, a poza tym lubię szukać/analizować/eksplorować, dlatego też podjąłem kroki, aby dołożyć wszelkich starań, aby się z Tobą skontaktować oraz dowiedzieć się, co się stało w tak krótkim okresie czasu, że nagle podjąłeś takie kroki, zostałeś zbanowany, a Twój główny temat rozwijany od kilku lat – został usunięty. W tym celu, napisałem łącznie dwa tematy w dziale "Administracja" (o godz. 13.21 oraz następny o godz. 14.44), zwracając się z prośbą o wyjaśnienie tych bardzo zadziwiających mnie kwestii.
Szczęśliwie, Władza na tym forum rychło skontaktowała się ze mną w tejże sprawie, zadając kilka pytań oraz informując, że cała sprawa jest w trakcie postępowania. Po opisaniu przeze mnie faktów, jakie miały miejsce, zostałem poinformowany, że wszystko zostało wyjaśnione – temat ‘
Algorytm – próby’ powrócił, a Twoje konto zostało odblokowane.
Wówczas, spróbowałem raz jeszcze skontaktować się z Tobą za pomocą PW. Niestety, bezskutecznie. W tymże wypadku stwierdziłem, że moim zdaniem najodpowiedniejszą
metodą będzie kontakt w tymże temacie (co uczyniłem w poście #2689).
Odnośnie kwestii działania Twojego algorytmu na świeżo sformatowanym przeze mnie dysku wraz z nową instalacją MS Excel 2007, o czym pisałem w poście #2689 - niestety, wysunąłem zbyt daleko idące wnioski ograniczające się do wystartowania pliku .exe, potwierdzenia regulaminu i wprowadzenia hasła. Wówczas program zniknął z moich oczu na kilka chwil (byłem przekonany, że zaczął się ładować i w końcu wszystko będzie działało jak należy z racji pełnej zgodności systemowej), lecz z racji faktu, że musiałem czym prędzej opuścić domowy komputer udając się pędem do pracy, byłem niemal pewien, że wszystko już gra jak należy, i będąc w takim przekonaniu zawarłem tegoż posta..
Niestety były to zbyt pochopnie wyciągnięte wnioski, o których dowiedziałem się dopiero po powrocie do domu. W chwili obecnej program wyświetla błąd: "Fail in GetInternetNow Procedure!" , "Error -2147012889 (The server name or address could not be resolved - ), pomimo, że komputer jest podłączony do sieci internetowej, która działa bez najmniejszych zastrzeżeń.
Z racji faktu, że respektuję regulamin używania Twojego programu/algorytmu i poręczyłem swoim honorem przestrzegać tychże warunków, chciałbym zapytać Cię, jako Właściciela programu/algorytmu, czy mogę umieszczać w tym temacie, przewidywania Twojego algorytmu, podążając za instrukcją poprawnego selekcjonowania i wprowadzania do programu niezbędnych danych, którą podałeś we wcześniejszych postach oraz poprzez PW, wraz z moimi komentarzami/statystykami (tak, jak to miało miejsce w zakresie moich komentarzy, przemyśleń i statystyk podczas wcześniejszej naszej kooperacji w tym temacie).
Jeżeli nie życzysz sobie, bym w jakikolwiek sposób udostępniał w tym temacie powyżej opisane dane z programu będącego Twoją własnością i jakkolwiek udzielał się w tym temacie, moje działanie i idea pomocy na miarę swoich skromnych możliwości w tworzeniu tego programu, która mi przyświecała od początku mojej aktywności w tym temacie, stają się dla mnie, niestety, bezcelowe. Wówczas, w związku z tym, deklaruję, że trwale usunę program, w ciągu 24 godzin od czasu przeczytania Twojej wiadomości, z moich dwóch (a jednocześnie wszystkich) dysków komputerowych, na których znajduje się ten
algorytm.
Pozdrawiam,
ksznicz