>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
PODSUMOWANIE JEDNODROGOWYCH (łącznie, ze wspomnianym wyżej remisem).

Stawka jednolita na każdy mecz: 100 j.

Suma stawek: 600 j.

Suma wygranych: 1050 j.

Zysk: 450 j.

Yield: 75% ✅
----
....a tutaj, bez wspomnianego remisu:

Suma stawek: 500 j.

Suma wygranych: 725 j.

Zysk: 225 j.

Yield: 45% ✅
----

--

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Jak na tak dużą losowość w tych meczach sąsiadów z tabeli, wyszło wg mnie bardzo ładnie ;)
Zapomniałem dodać, że w meczu, który nadchodzi,
mianowicie
Strommen - Alta, również zagrają drużyny bezpośrednio ze sobą sąsiadujące.
Edit: oczywiście, nie (tylko) sąsiedztwo najważniejsze, ale zbliżone lub identyczne sąsiadów &quot;parametry&quot; (tutaj każdy może sobie wrzucić słowa jakie chce, a program określił te &quot;parametry&quot; na swój sposób).
W spotkaniach, które się już odbyły.

S 440

straszaksam

Użytkownik
Powiem Ci, że dopiero niedawno odkryłem ten temat, ale przejrzałem jego znaczną część i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem, że stworzyłeś coś takiego sam od podstaw, w arkuszu kalkulacyjnym.
Mógłbyś podać chociaż parę (zgaduję, że jest ich całkiem sporo) czynników, które program bierze pod uwagę, przy typowaniu, czy jest to może Twoja tajemnica?
(w sumie z chęcią spojrzałbym na ten Twój program, ale chyba niestety moja reputacja na to nie pozwala, a podbijać sobie na sztucznie np. otwieraniem tematu ze swoimi typami, albo czymś podobnym nie mam zamiaru, bo to nie temu służy ;) )

Otrzymane punkty reputacji: +5
yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=StraszakSam;4659335][...]
Mógłbyś podać chociaż parę (zgaduję, że jest ich całkiem sporo) czynników, które program bierze pod uwagę, przy typowaniu, czy jest to może Twoja tajemnica? [...]
Każdy kto posiadał albo będzie posiadał styczność bezpośrednią z tymi algorytmami, wie jakie to czynniki. Tzn. wie, jakie to &quot;odkryte&quot; dane bo są jeszcze dane &quot;ukryte&quot;, niedostępne dla Użytkownika.
&quot;Czynniki&quot; to nie wszystko.
Do tego, są jeszcze odpowiednie działania matematyczne.
Często/gęsto wielokrotnie złożone.
[...] ale chyba niestety moja reputacja na to nie pozwala [...]
That&#39;s right ;)

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Skorygowałem jeden błąd.
W ostatnich azjatyckich spotkaniach, byłyby jeszcze dwa typy i kilkaset j. do przodu.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
W tym momencie, wszelkie &quot;czyste&quot; jedynki, program generuje jako typy &quot;Kamikadze&quot; czyli grane wyłącznie na odpowiedzialność Użytkownika.
Chyba nie będą podliczane.
Powinno się też pojawić więcej &quot;czystych&quot; dwójek.
Zobaczymy co z tego wyniknie. Na razie idę spać.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...] wszelkie &quot;czyste&quot; jedynki, program generuje jako typy &quot;Kamikadze&quot; [...]
Powinno się też pojawić więcej &quot;czystych&quot; dwójek.
[...]
Nieaktualne. Jedynki pozostawiłem jako zwykłe, do &quot;grania&quot;.
Więcej &quot;czystych&quot; dwójek nie będzie.
----
Cock, pamiętam o obietnicy.
Jeszcze pracuję nad zmianami w algorytmie.

ksznicz 408

ksznicz

Użytkownik
[...]
Nie było wyjątków, ale Kolega ksznicz będzie tutaj wyjątkiem potwierdzającym ww. regułę. Ponieważ aktywnie, na ile jest władny, wspiera ze swojej strony to co się ostatnio odbywa w zw. z algorytmem mianowicie: mimo moich porażek, próbuje wycisnąć z nich stronę pozytywną.
[...]
Bardzo dziekuje za docenienie oraz jednoczesnie danie mozliwosci korzystania z programu. Niniejszym, chcialbym zglosic sie do sprawdzenia algorytmu.
W zwiazku z tym, chcialbym rowniez zdefiniowac rowniez zakres poslugiwania sie programem - pewnego rodzaju &#39;instrukcje obslugi&#39; (pomimo, ze wiele waznych skladowych zostalo juz ujetych w poscie #2651. By nie marnowac czasu, od razu przejde do konkretnych zagadnien, ktore moga, moim zdaniem, uzupelnic wczesniej podana instrukcje. Wyraze swoje pytania w kolejnych punktach.
1. Statystyki Totolotka. Z ktorych dokladnie statystyk nalezy korzystac: czy z tych, zawartych na stronie www dot totolotek dot pl - sekcja &#39;Zaklady bukmacherskie&#39;, sposobem polegajacym na skopiowaniu danego meczu i odpowiednich kursow? Z rowniez z tej strony nalezy pobierac statystyki ogolne w ligach, gdzie wystepuje podzial na konferencje?
2. Miejsce w tabeli. Czy jezeli jest poddany pod dzialanie algorytmu mecz lidera tabeli z bezsprzecznym outsiderem, ktory ma sie odbyc za 3 dni, a w miedzyczasie w danej lidze odbeda sie inne mecze druzyn, ktorych wyniki w zaden sposob nie wplyna na pozycje, obu wczesniej wspomnianych druzyn, w tabeli - czy takie spotkanie bedzie moglo miec rozne wyniki w algorytmie, w zaleznosci od czasu, kiedy ono zostanie wprowadzone do algorytmu?
4. Selekcja spotkan do grania. Poza wczesniej opisanymi warunkami selekcji - liga z minimum szescioma rozegranymi kolejkami w danym sezonie,
- czy ligi z innych lig - np. afrykanskich, latynoamerykanskich badz azjatyckich, ktore spelniaja wczesniej opisane warunki - rowniez moga byc poddawane dzialaniu algorytmu, czy jest to niebezpieczny, Twoim zdaniem, kierunek?
- czy nalezy zaprzestac uzywania algorytmu w koncowkach rozgrywek danego sezonu dowolnej ligi, oraz czy nalezy odpuscic rowniez mecze druzyn, jesli choc jeden z zespolow, bezposrednio przed planowanym meczem ligowym, rozegral dodatkowe, inne spotkanie (pucharowe lub sparingowe)?
- czy nalezy przyjac dolna i gorna granice granego kursu (tak, jak to bylo sprawdzane kilka miesiecy temu, w prawdopodobnie calkowicie innym algorytmie) w celu zoptymalizowania zyskow?
5. Modyfikacje algorytmu. Czy program bedzie rowniez ulegal dodatkowym modyfikacjom? Jesli tak, to jaki prog odchylen nalezy wyznaczyc oraz w jakiej plaszczyznie (wylacznie w zakladach trzydrogowych? czy moze dotyczyc to powinno rowniez roznicy zwyciestw/porazek, badz innych, konkretnych zdarzen/wynikow?) by takowe modyfikacje zaistnialy?
6. Relacjonowanie dzialania algorytmu. Czy osoby zainteresowane powinny podawac typy w obu przewidzianych wariantach (dwu- oraz trzy-drogowych), czy jest to kwestia swobodnego wyboru, kazdego z zainteresowanych uzytkownikow?
Ponadto mam pytanie dotyczace poczatkow tworzenia tego algorytmu. Jakie ligi byly brane przez Ciebie pod uwage we wstepnym okresie tworzenia algorytmu, oraz czy w pozniejszym etapie prac nastapily jakiekolwiek dotkliwe zmiany w tej plaszczyznie (ograniczenie/rozszerzenie doboru lig), ktore wplywaly na zmodyfikowanie kodu algorytmu?
W zwiazku z dotychczasowymi wynikami - ciekawa kwestia jest fakt, ze tym razem, bramki w koncowkach meczow nie sprzyjaly wyprodukowanym przez program przewidywaniom. Czy zatem w przypadku grania danych typow za gotowke, nie lepiej (w razie dostepnosci danych spotkan w ofercie live danego bukmachera) zamykac zaklady przed koncem meczu (godzac sie tym samym na strate w przypadku trafnego przewidywania programu wraz z istniejacym wynikiem na live ok. 2-10% kursu lub zysku 100% zakladu w przypadku niespodziewanego zwrotu sytuacji)? Z ciekawosci przesledzilem kilka stron z wynikami i generalnie moglbym uznac takie dzialanie za zasadne, niemniej, algorytm byl wiele razy dopracowywany/modyfikowany, wiec rowniez przypuszczenia, po modyfikacjach algorytmu, moglyby byc zupelnie inne, co przeczyloby zasadnosci wprowadzania w zycie tego pomyslu.
Pozdrawiam,
ksznicz

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=ksznicz;4660737][...] Niniejszym, chcialbym zglosic sie do sprawdzenia algorytmu. [...]
Uprzedziłem Cię i właśnie wysłałem do Ciebie email ????
Kolega Cock, również ode mnie otrzymał podobny email.

[...] W zwiazku z tym, chcialbym rowniez zdefiniowac rowniez zakres poslugiwania sie programem [...]
Niebawem odniosę się do pozostałej części Twojego posta.
W tym momencie, niestety muszę odejść sprzed monitora.
---
Chciałbym jeszcze dodać, że obecny plik, wygaśnie ok 24.00 w nadchodzącą niedzielę.
Podczas uruchamianiu programu, Wasze antywirusy będą być może &quot;wariować&quot; (edit: mogą nie znać takiej aplikacji) ale plik jest czysty. Potwierdza to choćby i komunikat u hostingodawcy (tam, gdzie jest uploadowany).
W celu korzystania z programu, niezbędne jest oczywiście zezwolenie (anywirus) na jego uruchomienie. Sprawa ewentualnego &quot;wariowania&quot; antywirusów, był już wałkowana w tym wątku.
Jeszcze jedna sprawa: w tym pliku arkusza kalkulacyjnego, zawieruszyła się w opisie kategorii informacja, dotycząca ligi NBA. Oczywiście, tym programem nie gramy ligi NBA. Tylko i wyłącznie piłkę nożną, tak wiec info odnoszące się do NBA jest dla nas obojętne. Zresztą opcja dotycząca NBA jest nieaktywna.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=ksznicz;4660737][...]
[...] 1. Statystyki Totolotka. Z ktorych dokladnie statystyk nalezy korzystac: czy z tych, zawartych na stronie www dot totolotek dot pl - sekcja &#39;Zaklady bukmacherskie&#39;, [...]
Tak.
Klikasz w &quot;Zakłady Bukmacherskie&quot;, zakładka &quot;Piłka nożna&quot;.
Po prawej stronie zdarzenia, które Cię interesuje, jest ikonka symbolizująca wykres statystyczny kołowy. Klikasz w ikonkę.
Pojawia się &quot;head to head&quot;. Szukasz wygranych konkretnej drużyny
(w 5 ostatnich wynikach),
licząc kolorowe kwadraciki od strony lewej (w każdym razie, odnosić się one mają do meczów od najnowszego do wcześniejszych). Upraszczając, wychwytujesz kolory zielone.
Wpisujesz liczbę &quot;zielonych&quot; do arkusza.
Jeśli &quot;zielonych&quot; nie ma w 5 ostatnich wynikach, wpisujesz do arkusza liczbę zero.
Następnie, klikasz w zakładkę &quot;Tabele&quot;.
Z tabeli spisujesz do arkusza odpowiednie dane.
Program generuje wynik.

[...] sposobem polegajacym na skopiowaniu danego meczu i odpowiednich kursow? [...]
Jeszcze raz powtarzam, że program nie otrzymuje danych o kursach. Oczywiście, kopiuj/wklej mecz i kursy użyć możesz, prezentując spotkanie tutaj w wątku.
[...] Z rowniez z tej strony nalezy pobierac statystyki ogolne w ligach, gdzie wystepuje podzial na konferencje? [...]
Zakładam, że jeśli w ofercie zaistnieją takowe mecze, to tabele do nich także się pojawią.
Tak. Z To t o l o t k a albo ew. B w i n.

[...] 2. Miejsce w tabeli. Czy jezeli jest poddany pod dzialanie algorytmu mecz lidera tabeli z bezsprzecznym outsiderem, ktory ma sie odbyc za 3 dni, a w miedzyczasie w danej lidze odbeda sie inne mecze druzyn, ktorych wyniki w zaden sposob nie wplyna na pozycje, obu wczesniej wspomnianych druzyn, w tabeli - czy takie spotkanie bedzie moglo miec rozne wyniki w algorytmie, w zaleznosci od czasu, kiedy ono zostanie wprowadzone do algorytmu? [...]
Jeśli inne mecze nie spowodują zmiany tych danych (przypisanych liderowi i outsiderowi), które należy zaaplikować do arkusza, to takie spotkanie nie będzie miało różnych wyników.

[...] 4. Selekcja spotkan do grania. Poza wczesniej opisanymi warunkami selekcji - liga z minimum szescioma rozegranymi kolejkami w danym sezonie,
- czy ligi z innych lig - np. afrykanskich, latynoamerykanskich badz azjatyckich, ktore spelniaja wczesniej opisane warunki - rowniez moga byc poddawane dzialaniu algorytmu, czy jest to niebezpieczny, Twoim zdaniem, kierunek? [...]
Moim zdaniem, to wielka niewiadoma. Jak najbardziej powinny być poddawane działaniu algorytmu aby się dowiedzieć, czy i jak niebezpieczny ;)

[...]- czy nalezy zaprzestac uzywania algorytmu w koncowkach rozgrywek danego sezonu dowolnej ligi, [...]
To jest oczywiście działanie w ogóle roztropne. Niezależnie od tego czy ktoś gra przy pomocy algorytmu czy bez takiego wspomożenia.
Wybór należy do grającego. Nie zalecam zaprzestania, nie nalegam na grę.
[...] oraz czy nalezy odpuscic rowniez mecze druzyn, jesli choc jeden z zespolow, bezposrednio przed planowanym meczem ligowym, rozegral dodatkowe, inne spotkanie (pucharowe lub sparingowe)? [...]
Nie należy odpuszczać. Zwłaszcza, że prawdopodobnie nie tylko ligowe mecze są ujęte w statystykach &quot;head to head&quot;.

[...] - czy nalezy przyjac dolna i gorna granice granego kursu (tak, jak to bylo sprawdzane kilka miesiecy temu, w prawdopodobnie calkowicie innym algorytmie) w celu zoptymalizowania zyskow? [...]
W przypadku tego programu, &quot;kursy nie grają&quot;.
Algorytm jest zupełnie z kursów wyabstrahowany.
Można oczywiście optymalizować swoją grę tak, jak można ją optymalizować nie grając ze wspomożeniem algorytmu.

[...] 5. Modyfikacje algorytmu. Czy program bedzie rowniez ulegal dodatkowym modyfikacjom? [...]
Tylko, jeśli jego osiągi nie będą &quot;zadowalające&quot;.
Jeśli zamierzałbym go zmodyfikować, zamieszczę wcześniej takie info.

[...] Jesli tak, to jaki prog odchylen nalezy wyznaczyc oraz w jakiej plaszczyznie (wylacznie w zakladach trzydrogowych? [...]
Może, ale nie musi, zostać zaimplementowana opcja dotycząca wyników szczegółowych meczu.

[...] czy moze dotyczyc to powinno rowniez roznicy zwyciestw/porazek, badz innych, konkretnych zdarzen/wynikow?) by takowe modyfikacje zaistnialy? [...]
Potencjalna modyfikacja nie będzie przebiegać w tym zakresie.
Nie w danych &quot;wsadowych&quot;.

[...] 6. Relacjonowanie dzialania algorytmu. Czy osoby zainteresowane powinny podawac typy w obu przewidzianych wariantach (dwu- oraz trzy-drogowych), czy jest to kwestia swobodnego wyboru, kazdego z zainteresowanych uzytkownikow? [...]
W taki sposób, w jaki to opisuje komunikat wygenerowany z programu.
Edit: w konsekwencji, podobnie lub tak samo, jak prowadzę do tej pory podsumowania.

(Jest też zagadnienie, w jaki sposób ująć np. wynik: &quot;X podpórka/pomoc: 2&quot;. Jako &quot;X&quot; czy jako &quot;X2&quot;. Istnieje także, kategoria wyników opisana jako &quot;X KAMIKADZE&quot;. Tych uważam, nie należy ujmować w podsumowanie lub śledzić te typy osobno).

To podstawa. Co oprócz tego zechce ukazać w wątku, Użytkownik, to jego chwała.

[...] Ponadto mam pytanie dotyczace poczatkow tworzenia tego algorytmu. Jakie ligi byly brane przez Ciebie pod uwage we wstepnym okresie tworzenia algorytmu, [...]
Tak jak gdzieś wcześniej wspomniałem, byłem &quot;skazany&quot; (pracując na &quot;żywym organizmie&quot;) na bieżące spotkania, przede wszystkim lig nordyckich, w jakimś stopniu brazylijskich i ostatnio azjatyckich.
[...] oraz czy w pozniejszym etapie prac nastapily jakiekolwiek dotkliwe zmiany w tej plaszczyznie (ograniczenie/rozszerzenie doboru lig), ktore wplywaly na zmodyfikowanie kodu algorytmu? [...]
Ostatnie wyniki dot. lig azjatyckich, wpłynęły nieznacznie na zmianę zapisu algorytmu.
[...] W zwiazku z dotychczasowymi wynikami - ciekawa kwestia jest fakt, ze tym razem, bramki w koncowkach meczow nie sprzyjaly wyprodukowanym przez program przewidywaniom. Czy zatem w przypadku grania danych typow za gotowke, nie lepiej (w razie dostepnosci danych spotkan w ofercie live danego bukmachera) zamykac zaklady przed koncem meczu (godzac sie tym samym na strate w przypadku trafnego przewidywania programu wraz z istniejacym wynikiem na live ok. 2-10% kursu lub zysku 100% zakladu w przypadku niespodziewanego zwrotu sytuacji)? [...]
To ciekawa propozycja. Niemniej, z zakresu optymalizacji i spojrzenia na grubość kiesy grającego.
Zadaniem programu, jest wygenerowanie prawidłowego wyniku końcowego.

[...] Z ciekawosci przesledzilem kilka stron z wynikami i generalnie moglbym uznac takie dzialanie za zasadne, niemniej, algorytm byl wiele razy dopracowywany/modyfikowany, wiec rowniez przypuszczenia, po modyfikacjach algorytmu, moglyby byc zupelnie inne, co przeczyloby zasadnosci wprowadzania w zycie tego pomyslu. [...]
Faktycznie, nie wiemy jakie będzie zachowanie algorytmu po ostatniej modyfikacji. Takoż, po potencjalnych przyszłych zmianach w jego zapisie.

Pozdrawiam.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Jeszcze raz ponawiam komunikat:
do uruchomienia programu, niezbędny jest Excel.
Nie, oprogramowanie open source/ wolne oprogramowanie.
To raz.
W wersji min. 2007 (do działania prawidłowego).
To dwa.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Zauważyłem, że jakiś &quot;śmietnik&quot; jeszcze pozostał w arkuszu.
Po lewej stronie gdzieś na białym nieaktywnym polu, może się pojawiać napis &quot;Nie Grać!&quot; albo cokolwiek innego. Należy to zignorować. Pozostało przez niedopatrzenie.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Właśnie robiłem podsumowanie, dodając ostatni wynik ale niestety, sesja wygasła i nic się nie zapisało.
Korzystając z okazji nadmienię, że po ostatniej zmianie w zapisie algorytmu, powinny być tutaj trafione 2 lub 3 spotkania więcej, niż jest to poniżej wykazane.
Nie ujmuję tych spotkań, bo tylko ja widziałem to, o czym teraz napisałem (wiarygodność).

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Sytuacja, po dodaniu wyniku ostatniego spotkania
(Akranes - Grindavik).

PODSUMOWANIE JEDNODROGOWYCH I DWUDROGOWYCH.

Suma stawek: 2000 j.

Suma wygranych:
2321 j.

Zysk: 321 j.

Yield: 16% ✅

----

Ujęty remis, wraz z jego podpórką/pomocą (a nie, &quot;czysty&quot; remis).

Suma stawek: 2000 j.

Suma wygranych: 2118 j.

Zysk: 118 j.

Yield: 6% ✅

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Zapewne niektórzy Obserwujący oczekują tutaj typów. Za pół godziny mecze ligi fińskiej bodajże ...
Sorry Winnetou. Ja typów nie podaję ????
Jesteście uzależnieni wyłącznie od własnej kreatywności (o czym wcześniej, było tutaj już napisane).

Do góry Bottom