>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Kolejne:

4,00 Breidablik Kopavogur 3,45 Fh Hafnarfjordur 1,80 1,85 1,18
(1X=1.96, U n i b e t)
Typ: 1X ⛔ (2:4)
I tutaj coś pewnie program &quot;przyświrował&quot; bo wielu obstawiłoby &quot;X2&quot; (jeśli graliby dwudrogowo).
Takie typy będą się zdarzać. Poza tym, to jest sport. Wszystko możliwe.
Edit: coś było na rzeczy z tą siłą Gospodarzy, choć fakt, że Goście od 40 min. w osłabieniu. Czwarty gol dla Gości, padł w doliczonym czasie gry.
----
2,05 Vikingur Reykjavik 3,35 Fjolnir Reykjavik 3,25 1,27 1,65
(1X=1.30, W H)
Typ: 1X ✅ (1:0) ale prawdopodobnie ustanowię go jako &quot;1&quot;.
Edit: bramka padła w 90 min.
----

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
Algorytm będzie teraz typował zarówno jednodrogowo jak i dwudrogowo.
[...]
Dlaczego?
Mówiłem o tym wielokrotnie. Nie będę kopał się z koniem. Nie wygram.
&quot;Nagięcie&quot; tego programu, w kierunku dwudrogowym, może dać pozytywny efekt.
Przykłady poprzednich algorytmów (vide: link odsyłający w sygnaturce) wskazują,
że dwudrogowo nie znaczy gorzej.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Między innymi z podpórkami, wyniki wyglądają po tych 7 meczach, tak:

Stawka jednolita na każdy mecz: 100 j.

Suma stawek: 700 j.

Suma wygranych: 898 j.

Zysk: 198 j.

Yield: 28%

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Kolejny mecz z gatunku &quot;może zdarzyć się wszystko&quot;:

1,95 Sarpsborg 08 3,30 Aalesunds Fk 3,55 Sąsiedzi w tabeli.
(1=2.00, B e t 365)
Typ: 1 ✅ (3:2)
Edit: ostatnia bramka dla Gości, padła w 89 min.
----
I to wszystko z meczów na dzisiaj. Specyfika wtorku.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Okazało się, że jest coś jeszcze.
Ktoś powie, ze mały kurs.
Nikt Wam nie broni rozbić dwudrogowca na odrębne typy i zagrać odpowiednią techniką.
Remis jest absolutnie możliwy. Choćby tak, jak kilka postów wcześniej (#2643).
Edit: być może nawet &quot;pachniało&quot; remisem?
Ponadto, ten mecz jest bardziej sprawdzeniem, czy prognozowany w odpowiednim kierunku.
1,30 Longford 4,60 Wexford 9,30 1,01 3,08 Liga ośmiozespołowa.
(1X=1.03, B e t 365)
Typ: 1X ✅ (3:2)
Uwaga. Jeśli to pomyłka bo mecz odbyć się powinien nie dzisiaj, tylko 25 lipca, to prognozę na wszelki wypadek wycofam.
----

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Ten program, będzie generował zarówno typy &quot;czyste&quot; jak i z podpórką.
To się nie zmieni.
Być może takie połączenie jest właśnie &quot;kamieniem filozoficznym&quot;, którego szukam już trzeci rok.
Wpadki ma całkiem &quot;ludzkie&quot;. Czy faktycznie, postawilibyście w meczu Nest sotra - Honefoss na zwycięstwo Gości?
Pozostaje jeszcze kwestia prognozy na dokładny wynik spotkania.
Bardzo ciężka sprawa.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Eksperymentalnie, dzisiaj jeszcze z B w i n, ponieważ statystyki są (oczywiście, nie tylko w B w i n) chyba z tego źródła co totolotkowe.
Uwaga! Dodatkowy eksperyment to fakt, że to liga kobiet.
Jednak, algorytm jest budowany w oparciu o ligi męskie więc to chyba nie jest dobry pomysł ...
Nice Futis - HJK Helsinki
1=2.05, X=4.75, 2=2.30, 1X=1.50
Typ: 1X ✅ (4:2)
----

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Obecny algorytm, przyobleczony w formę programu, choć wg prawdziwych programistów będzie to jedynie mutacja arkusza kalkulacyjnego,
jest prawie domknięty.
Nie posiada jeszcze m.in. opcji prognozy na dokładny wynik meczu.
Program generuje zarówno &quot;czyste&quot; typy jak i typy dwudrogowe.
Wysokość kursu jest dla tego algorytmu sprawą obojętną. Nie otrzymuje on takiej informacji.

To jest problem grającego a nie, programu.
Z moich zapisków prywatnych wynika, że program wytypował prawidłowo wyniki, 68 z 90 spotkań. Jeśli wziąć pod uwagę, że nie grałbym (a program określił te typy jako bardzo ryzykowne) teraz niektórych &quot;czystych&quot; remisów, to skuteczność jest większa.
Proporcje generowania typów &quot;czystych&quot; do dwudrogowych wyglądają zapewne tak, jak w przypadku ostatnio podanych wyżej meczów.

Jeśli Obserwatorzy niniejszego tematu,
zechcieliby sprawdzić sobie, jak działa takie coś, algorytm
(niektórzy wiedzą, jeśli już korzystali),
proszę wpisywać swój &quot;akces&quot; tutaj w wątku.
Powiedzmy, że oczekuję do nadchodzącego czwartku włącznie.
Otrzymacie przed weekendem (bo, kolejki ligowe) hasło do uploadowanego przeze mnie pliku (programu).
Tylko członek społeczności forum dot bukmacherskie dot com,
jest uprawniony do korzystania z programu, o którym mowa.
Oczywiście, gratis.
Do korzystania z programu, niezbędny jest arkusz kalkulacyjny Excel w wersji min. 2007, zainstalowany na Waszych twardych dyskach.

Korzystać należy ze statystyk T o t o l o t k a, prawdopodobnie B w i n.

To może być dla Was błaha sprawa ale znaczenie ma choćby np. kolejność (umiejscowienie drużyny) w tabeli ligowej a z tym, bywa różnie u różnych bukmacherów ...
Zalecam, typowanie wyników dla meczów w danym dniu bieżącym albo na dzień kolejny.
Tutaj mam na myśli wpływ spotkań, które w międzyczasie się odbywają. Wyniki tych spotkań mogą zmienić konfigurację w tabeli ligowej a przecież najlepiej, opierać się na najświeższych wynikach.
Nie gramy spotkań w fazie clausura i bliskoznacznych, lig już po podziale na grupę mistrzowską i spadkową, PlayOff.
W przypadku podziału ligi na &quot;Konferencje&quot;, statystyki otrzymujemy z tabeli &quot;głównej&quot;, ogólnej (niekonferencyjnej).
Gramy tylko: spotkania z narodowych lig piłki nożnej, szczebla seniorskiego.

Ze swojej strony oczekuję, że będziecie wygenerowane typy podawać tutaj publicznie i podliczać efekty działania programu (podsumowania).
Dla siebie. Nie lubię &quot;owijania w bawełnę&quot; tylko przyznania wprost: dla Waszego zarobku, bo nie dla mnie przecież (program uznaję za prawie &quot;domknięty&quot;. Nie potrzebuję testerów).
Przy okazji, dla pozostałych Kolegów i dla ewentualnego zaspokojenia ciekawości innych.
Jeśli temat &quot;ucichnie&quot;, stanie w miejscu, nie będziecie podawać wygenerowanych typów, zakończę w takiej sytuacji &quot;dystrybucję&quot; programu.
Jeśli program będzie przynosił straty, również zakończę jego &quot;dystrybucję&quot;.
Przypominam kryteria: minimum 20 punktów forumowej reputacji i równocześnie, minimum 80 postów na Forum.

Nie było wyjątków, ale Kolega ksznicz będzie tutaj wyjątkiem potwierdzającym ww. regułę. Ponieważ aktywnie, na ile jest władny, wspiera ze swojej strony to co się ostatnio odbywa w zw. z algorytmem mianowicie: mimo moich porażek, próbuje wycisnąć z nich stronę pozytywną.
Każdy z Was, mógł się włączyć.

Przypominam, że w chwili obecnej, tak naprawdę wygenerować można prognozę np. dla lig nordyckich i chyba (?) brazylijskich i może jakichś jeszcze.
Generowanie prognozy dla meczów, w ligach gdzie liczba rozegranych kolejek jest znikoma, doprowadzi ... do niczego. Do zniekształcenia prognozy. Realnie, do strat.
To w zasadzie wszystko.
Pozdrawiam.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Zapomniałbym.
W przypadku braku Waszego akcesu, o którym wyżej,
oczywiście nie będę tutaj prezentował prognoz z tego algorytmu.
Nie będzie dla kogo, prawda? ????

cock 756

cock

Użytkownik
Jestem bardzo ciekawy Twojej pracy. Chętnie poznam ten arkusz/program.
Pomimo tego, że jeszcze go nie widziałem mam jednak pewne wątpliwosci jak z tabeli po odpowiedniej ilości meczów odrzuci się skrajności. Np. AIK rozegrał 20 spotkań. W 3 meczach wygral po 8:0, w 4 padl bezbramkowy remis, a pozostałych 13 padały średnio 2 bramki.
Jeżeli Twoj algorytm miałby wskazać over, lub liczy szanse na podstawie sukcesów z drużynami z po za sfery zainteresowań to bez wahania AIK będzie tym na over 2,5. Tymczasem drużyna tylko 15% spotkań ma na over.
Nie wiem, ale zgaduje że tak - Twój arkusz odrzuca skrajności jak sędziowie w skokach. ;) Jeśli nie może warto sie tym zainteresować żeby bylo nie 68/90 a 89/90.
PS. Jakie średnie trafione/nietrafione kursy miałeś z testów (bez odrzucania skrajnosci)?

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=Cock;4657157]Jestem bardzo ciekawy Twojej pracy. Chętnie poznam ten arkusz/program.
Cześć Cock,
przed weekendem postaram się o przekazanie Ci hasła i linku (jeszcze to przygotowuję).
[...] Nie wiem, ale zgaduje że tak - Twój arkusz odrzuca skrajności jak sędziowie w skokach. ;) [...]
Nie ;).
Nie działa w taki sposób.

[...] PS. Jakie średnie trafione/nietrafione kursy miałeś z testów (bez odrzucania skrajnosci)?
Nie chcę przesadzać i mówić &quot;na oko&quot;, bo na oko to wiadomo ;)
(a nie podliczałem średniej, ponieważ na początek walczyłem o większą skuteczność samych trafień).
Sądzę, że gdybym w taki sposób miał szacować, to średnia wysokość kursów dla typów trafionych (&quot;czyste&quot; typy oraz podpórki łącznie) były gdzieś w okolicach 1.85.
Gdyby grać tylko &quot;czyste&quot; typy, to średnia oscylowałaby pomiędzy 2.00 a 2.40.
Program nie otrzymuje w ogóle info o wysokości kursów.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Nie wiem czy wspomniany wcześniej mecz z ligi kobiecej już się odbył czy jeszcze nie,
ale niezależnie od wyniku, nie będę brał tego spotkania pod uwagę.
Algorytm był budowany w oparciu o ligi męskie.
Edit2: weszło (jak ktoś chce, zawsze może dodać te 150 j).
----
Edit: jeszcze jedna sprawa. Taki jest czas, że program był sprawdzany w ligach nordyckich plus kilka typów brazylijskich.
Jeśli nie będzie przełożenia na pozostałe ligi, to ... nie będzie.
Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana ????

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
To może być masakra.
Nie dosyć, że ligi azjatyckie (a nie nordyckie) to jeszcze sąsiedzi w tabeli (np. pierwszy z poniżej wym. meczów), o identycznych/zbliżonych parametrach.
Może być kolokwialny, &quot;każdy wynik&quot;.
Kursy z Totolotka.

Prawie wszystkie spotkania (oprócz jednego), dwudrogowe. Tak wyszło i tyle.
--
2,00 G Osaka 3,30 Shimizu 3,35 1,25 1,66
Typ: X2 ⛔ (4:0)
----
2,35 Vegalta Sendai 3,15 Nagoya 2,75
Typ: 1 ⛔ (3:3)
Kur ... ! Było dobrze, ale bramka na remis, w doliczonym czasie :;/:
----

2,75 Kofu 3,15 C Osaka 2,40 1,47 1,36
Typ: X2 ✅ (0:0)
----
2,00 Hiroshima 3,30 Kashiwa Reysol 3,35 1,25 1,66 Sąsiedzi w tabeli. Po co ja się w takie mecze pcham to nie wiem ...
Typ: 1X ✅ (5:2)
----
1,90 Seongnam Ilhwa 3,25 Gyeongnam 3,70 1,20 1,73
Typ: 1X ✅ (1:0)
----
3,00 Busan 3,15 Suwon 2,25 1,54 1,31
Typ: 1X ⛔ (0:2)
----
I (w końcu) coś skandynawskiego:

1,70 Strommen 3,70 Alta 4,25 1,16 1,98
Typ: X2 ⛔ (3:1)
----

--

cock 756

cock

Użytkownik
Suma stawek: 900 j.
Suma wygranych: 1201 j.
Zysk: 301 j.
Yield: 33%
No to poezja.
Jeszcze jedno pytanie, po jakiej minimalnej ilości kolejek można sprawdzać drużyny?

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
No to poezja.
Jeszcze jedno pytanie, po jakiej minimalnej ilości kolejek można sprawdzać drużyny?
W przypadku poprzednich algorytmów, raczej nie mniej niż 6 kolejek.
Były też takie, które z automatu nie dopuszczały do grania spotkań, gdzie dane statystyczne mogłyby wskazywać na to, iż rozegrano jeszcze zbyt mało spotkań.
Ten algorytm jest jeszcze niewiadomą. Fakt, że chyba większość tych lig, na których się do tej pory opierał, w momencie typowania miała już za sobą 10 kolejkę.
Również nie schodziłbym poniżej 6 kolejek.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Za kilka minut, może nastąpić azjatycka miazga i tego się teraz obawiam ????

1,90 Yokohama Marinos 3,25 Kobe 3,70 1,20 1,73
Typ: 1X ✅ (1:1)
----

2,55 Albirex Niigata 3,10 Fc Tokyo 2,55
Typ: 1 ⛔ (0:1)
----
1,50 Kashima 3,85 Omiya Ardija 5,80 1,08 2,31
(1X=1.14, B e t 365)
Typ: 1X ✅ (2:2)
----
3,60 Ulsan Hyundai 3,25 Jeonbuk Motors 1,95 1,71 1,22
Typ: X ✅ (podpórka / pomoc: 2) (0:0)
Edit: jeśli X2 to: ✅
----

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Szybki gol G. Osaka z Shimizu, nie napawa optymizmem.
Zobaczymy. To dopiero początek.
I jest druga bomba. Sam się pcham w takie mecze. Nie dosyć , że Azja to jeszcze dwa wyrównane zespoły, sąsiadujące bezpośrednio w końcówce tabeli. Do tej pory takie mecze wchodziły.

Jeśliby się okazało, że szczególnie takie mecze nie weszły w tych azjatyckich,
to zamontuję w programie opcję, unikająca starcia sąsiadów bezpośrednich w tabeli.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Sam nie wiem .., czy przetrwałem &quot;atak&quot; azjatycki czy nie ...?
Czy fachowiec od ligi japońskiej obstawiłby faktycznie zwycięstwo Tokyo z Albirex Niigata?
Nie wiem. Jest jak jest.
Sprawę może nawet uratował remis Ulsan Hyundai z Jeonbuk Motors.
----
PODSUMOWANIE JEDNODROGOWYCH I DWUDROGOWYCH.

Suma stawek: 1900 j.

Suma wygranych:
2141 j.

Zysk: 241 j.

Yield: 13% ✅
----
... a tak wygląda podsumowanie, jeśliby liczyć ten remis (w meczu Ulsan Hyundai - Jeonbuk Motors),
wraz z &quot;podpórką/pomocą&quot;:

Suma stawek: 1900 j.

Suma wygranych: 1938 j.

Zysk: 38 j.

Yield: 2% ✅
----
Ostatecznie, nie wiem jak jest na dłuższą metę korzystniej zliczać: czy traktować taki typ jak &quot;czysty&quot; remis czy jak typ dwudrogowy.
--
Dzisiaj, przed nami jeszcze jeden mecz.

Do góry Bottom