Heh, ja mam bluzę Tampy no i im kibicuje. Nie lubię Bruins, może bardziej dlatego. Nie mają już Bergeron'a, a to duże utrudnienie, chociaż na strone
NHL podają, że bierze udział w niektórych treningach. Nie mniej jednak po tym co przebył Crosby w związku ze wstrząsami, a może i dalej przebywa, bo nie wiem jak z nim obecnie, wątpie by go wrzucili na mecz póki się zupełnie nie wyleczy. No a Bergy to wszechstronny zawodnik. Dobrze gra w bulikach, przy bandzie, można by długo wymieniać. On jest tam podporą, moim zdaniem przynajmniej. Jest w końcu ich liderem w punktacji kanadyjskiej.
Tampa ma chyba dużo lepszą grę ofensywną, szczególnie teraz, gdy Boston nie ma Bergeron'a.
Roloson niby najlepszy bramkarz, przynajmniej opierając się o statystyki, ale wiemy co potrafi Thomas. Niektórzy twierdzą, że to tylko dzięki niemu grają o finał Pucharu.
Myślę, że to Bolts awansują dalej, ale to i tak dosyć w ciemno strzelam.
Na wschodzie nic nie będę obstawiał, chyba, że ktoś inny mnie przekona jakimś dobrym wywodem. Vancouver grało w kratkę, z Chicago miało 2 konkretne wtopy, chyba każdy pamięta. Nashville mnie już od dawna krótko mówiąc nie przekonywało swoją grą, choć i tak ugrało z nimi 2 mecze. Nie wiem jak grają Sharks, ale chyba ich rywale dotychczas byli dużo mocniejsi niż Hawks i Preds. Detroit na pewno.