blady9mks
Użytkownik
Mają być bezstronni i tylko tyle bo jeśli mamy jakieś wartości, coś w co należy wierzyć i szanować to właśnie Konstytucja, chyba, że uważacie, że PO była taka straszna, że można dać PiSowi władzę absolutną albo autorytarną. Jeśli tak to od razu napiszcie i dalej nie będzie dyskusji. A ty blady9mks jak kiedyś ci na chatę wiedzie policja za nielegalną grę u buka, albo nielegalny program komputerowy bo np. PiS uchwali drakońskie prawo pozwalające ne pełną inwigilację; prawo niezgodne z Konstytucją; ale nie zakwestionowane przez TK złożony z pań Pawłowicz; to wtedy uświadomisz sobie jak ważny jest bezstronny TK.
Niezalezny TK , hahaha .. Po tym wywiadzie Pana ,, Prof..'' juz nie wierze w te bajeczki.
Mozesz sobie to tutaj obejrzec :
http://www.tvn24.pl/piaskiem-po-oczach,31,m/prof-andrzej-rzeplinski-w-piaskiem-po-oczach,596322.html
W zadnym innym kraju na swiecie Prezes jednego z najwyzszych sadow w Polsce nie idzie do telewizji i sie po 1. nie zali po 2. opowiada o tym jakie mu to bliskie jest PO i po 3. nie wydaje wyrokow na temat innych organow panstwowych na wizji.. To jest jeden wielki skandal i ty chcesz tutaj mowic o niezawislosci.
O niezawislosci goscia, ktory jest cale zycie pompowany przez PO, najpierw mial byc ministrem sprawiedliwosci, potem kandydatem na RPO, a teraz sedzia wybranym z ramienia PO. Myslisz , ze czlowiek ktory zostaje wybrane z ramienia jakies partii, nie ma potem ,, dlugo'' wobec tej partii. Moze oficjalnie tego nikt nie mowi, ale mozna to przeciez golym okiem zobaczyc, tylko ty tego nie chcesz zobaczyc. Przyklad:
Wyrok o OFE, 2 lata TK potrzebowal , by wydac wyrok , ustawa o TK 3.12 ma byc gotowy juz wyrok TK, jeden dzien przed wejsciem ustawy w zycie , przypadek ?
Myslisz, ze ludzie ktorzy zostali wybrani przez PO tak o sobie oddadza bez zadnej walki 10 tys. miesiecznej wyplaty ?
Co do tego co to PiS taki zly i mnie beda zamykac . HAHAH To za czasow PO zostal zamkniety gosc, ktory prowadzil antykomor.pl to za czasow PO policja walczyla z kibicami bo byly plakaty i banery na Tuska, wiec sorry nie boje sie zadnych nalotow PiS. Zreszta to za czasow PO , Polska ma najwieksza ilosc wnioskow o bilingi w Europie
Co do nielegalnego oprogramowania i grania w internecie
Gry hazardowe w internecie sa zgodne z prawem To za czasow PO i ministra Kapicy , zwykli obywatele zostali zastraszani, byly ataki na ich informacje prywatne typu : nr konta itd. To nie moja wina, ze PO zrobilo taki burdel w prawie jaki teraz mamy
Mnie osoboscie podoba sie rozwiazanie niemieckie, w ktorym nawet przez neta jest podatek w wysokosci 5%, a niektore strony ktore nie chca tego podatku same moga go placic i nie obciazac obywatela , patrz. Betsafe, Betson, Comeon.
Co do nielegalnego oprogramowania. W dzisiejszych czasach trzeba juz byc 100% idiota by miec jakies nielegalne oprogramowanie, wszystkie programy , ktore sa potrzebne do normalnego uzytkowania komputera sa darmowe lub dodane do zakupu np. nowego laptopa. Wiec sorry, a jak ktos chce pograc gre to niech sobie ja kupi, tak samo jak czlowiek , ktory chce jezdzic na rowerze sobie kupuje taki rower