>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

A to Polska właśnie...

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Skoro zmieniają TK to i NBP mogą zmienić. Zresztą za rok będzie ich człowiek.
Dziwne gdyby komukolwiek przyszło do głowy przedłużać kadencje niezależnemu i obiektywnemu Belce.

Co z tego, że Belka mówił, że dodrukuje dla PO. Nie zrobił tego, a PO zapłaciła za całą aferę podsłuchową w wyborach.
Nieważne co mówił, ważne co zrobił. Bardzo dobre podejście tylko szkoda, że tak wybiórczo stosowane przez Ciebie.
Funt przed wyborami 5,80 teraz przebił długofalowy opór chyba 10 letni i jest powyżej 6zł. Oczywiście sytuacja międzynarodowa też ma wpływ, ale same zapowiedzi PiSu też wystarczyły rynkom.
Rynki widocznie od dawna szykują się na rządy PiSu, bo co najmniej od dwóch lat kurs funta ma tendencję wzrostową ????
A co do Polski Wschodniej to po prostu nie uważam jako prawdziwy liberał że należy komuś pomagać czy to w Polsce Wschodniej czy Zachodniej, czy ludziom z dziećmi czy bez dzieci.
Ale mimo to grosz nie śmierdzi, a szczególnie euro:
A co do środków z UE bułeczka to hallo - to były pieniądze z UE i ani złotówki na to nie dałeś więc jakim prawem śmiesz mi to wypominać.
Nie oceniaj ludzi, bo ile osób tyle sytuacji życiowych a Ty wszystkich wrzucasz do jednego wora - nie pomagać i koniec. Wschód jest zapóźniony w rozwoju i to nie jest ludzi wina, że urodzili się na takich terenach. Nie każdy założy swoją działalność. Nie chodzi też, żeby każdemu dać pieniądze i niech siedzą sobie dalej spokojnie tylko wyrównywać poziom rozwoju i dać szansę na życie w miarę dostatnich warunkach. Polska to nie tylko miasta wojewódzkie, wszyscy do Warszawy się nie sprowadzą.

Niestety PO nie robiła nic, stała w miejscu, ale PiS idzie w totalny socjalizm.
Pamiętaj, nie ważne co mówią, ważne co robią:
Co z tego, że Belka mówił, że dodrukuje dla PO. Nie zrobił tego, a PO zapłaciła za całą aferę podsłuchową w wyborach.
Gdyby PO robiła o co mówiła to Tusk by został ukoronowany na króla Polski. A tak to został tylko królem Europy ????

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Inflacja czyli słaba złotówka uderzy w eksporterów jak ja, którzy też są Polakami i też chcą żyć.
Co?! Taki z ciebie eksporter, a nie wiesz, że im słabsza złotówka (w granicach rozsądku) tym lepiej dla eksporterów, a gorzej dla imporetów? Kolejne zamozaoranie. Zapewne taki z ciebie przedsiębiorca jak ze mnie papież. Opowiadasz jakieś historyjki a takimi tekstami tylko pokazujesz, że prawdopodobnie sa one wyssane palca.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Skoro zmieniają TK to i NBP mogą zmienić

TK taki PROPISOWSKI. Byla zasada, ktora zlamalo PO !!! Po prostu srali po gaciach, wiedzieli ze przegraja i dlatego zmienili ustawe o TK i dodatkowo dali mu kompetencje, ze TK moze od tak sobie zawiesic Prezydenta RP. Ale oczywiscie wtedy nie bylo zadnego medialnego szumu itd. Tylko wszystkie media przemilczaly sprawe, ale no coz. PiS robi to teraz w bardzo dobry sposob, robi po prostu porzadek. Najciezsze i najgorsze decyzje na poczatek, a potem juz ruszy maszyna.

Zwyklego Kowalskiego nie obchodzi, czy Kaminski bedzie zarzadzal sluzbami, czy w TK bedzie siedziec 8 z PiS czy 8 z PO. Ludzie oczekuja lepszego zycie i tego by tych zlodzieji z PO pogonic i osadzic i by Polska nie byla Afryka Europy ;)

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Co?! Taki z ciebie eksporter, a nie wiesz, że im słabsza złotówka (w granicach rozsądku) tym lepiej dla eksporterów, a gorzej dla imporetów? Kolejne zamozaoranie. Zapewne taki z ciebie przedsiębiorca jak ze mnie papież. Opowiadasz jakieś historyjki a takimi tekstami tylko pokazujesz, że prawdopodobnie sa one wyssane palca.
Oczywiście przejęzyczenie. Importuję ???? Dla eksporterów i producentów to oczywiście dobrze. Więc nie żadne samozaoranie kolego tylko zwykłe przejęzyczanie, miałem na myśli oczywiście import, dokładnie z Wlk. Brytanii.
A dzisiaj kolejny news, że wybitna prawniczka Pani Pawłowicz ma być zgłoszona do TK. Widać, że jak zwykle PiS idzie destrukcyjnie, albo się opamiętają albo rozwalą kraj, ale skoro Polacy (dokładnie 5 mln. ludzi na nich głosowało) ich wybrali to tak musi być. Co raz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że osoby tu się wypowiadające mają góra ze 20 parę lat (nikogo nie obrażam) i naprawdę nie widzą co się szykuje. Koledzy, ośmiorniczki PO i aferę podsłuchową będziecie wspominać jako raj utracony ???? A może się jeszcze tak okazać, skoro PiS zaczyna od TK, że za 4 lata spotkamy się na ulicach bo jedni będą bronić tego populistyczno - socjalistycznego rządu, a inni bronić demokracji. Oczywiście mówię wyłącznie o sytuacji takiej jak PiS zrobi coś jak teraz z TK i np. kruczkami zrobi ustawę przedłużającą im władzę np w obronie jakiś &quot;wartości&quot;. Tak jak pisałem wcześniej PO sama zaczęła grać nie czysto z TK, ale PiS to pogłębia. Po za tym wątpliwa prawnie sprawa Kamińskiego i błyskawiczny tryb działania Prezydenta. Mają w tej chwili wszystko, a jak obsadzą TK i NBP będą mieli już absolutnie wszystko. No ale nic jeszcze nie przesądzam, na razie wyrażam tylko swój niepokój.
A pracę TK trackban najlepiej nie oceniać w ten sposób, że dawać plakietki z szyldami partyjnymi tylko sprawdzić ile ustaw kwestionowanych przez PiS TK uznał, a ile odwalił. W TK pracują wybitni prawnicy, którym jedynym zadaniem jest sprawdzanie zgodności ustaw z Konstytucją. Mają być bezstronni i tylko tyle bo jeśli mamy jakieś wartości, coś w co należy wierzyć i szanować to właśnie Konstytucja, chyba, że uważacie, że PO była taka straszna, że można dać PiSowi władzę absolutną albo autorytarną. Jeśli tak to od razu napiszcie i dalej nie będzie dyskusji. A ty blady9mks jak kiedyś ci na chatę wiedzie policja za nielegalną grę u buka, albo nielegalny program komputerowy bo np. PiS uchwali drakońskie prawo pozwalające ne pełną inwigilację; prawo niezgodne z Konstytucją; ale nie zakwestionowane przez TK złożony z pań Pawłowicz; to wtedy uświadomisz sobie jak ważny jest bezstronny TK. Nie uważam się za jakiegoś super eksperta od wszystkiego, ale po prostu widzę, że wielu rzeczy nie potraficie przewidywać. Mówi się trudno. Było jakieś 15 lat spokoju i dobrobytu, jeszcze ze 2 lata PiS pociągnie na tym co było zrobione, a potem jak się PiS nie opamięta będzie jak na Węgrzech tylko w 2 stronę.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
jak masz odpowiadać tylko na te posty które są wygodne to lepiej pobaw się w monolog]

ośle atak na TK zrobiło pierw PO,dwa jeśli ktoś zdobywa całościową władzę nie będzie trzymał PZPRowskiego betonu,a nie przypominam sobie żebyś coś pisał na temat akcji PO na TK

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Ośle, kretynie, pizdo bez honoru !!!
Lepiej się czujecie tak kogoś obrażając, rośnie wam własne ego ? Uważajcie tylko żeby z tego napięcia coś wam nie pękło. Proszę adminów o upomnienie tych osób, które mnie w kółko obrażają.
O PO pisałem już, że sami zaczęli grać nie czysto żeby nie było, że nie odpowiadam.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
popatrz na siebie obrażanie Polaka że mieszka we wschodniej części naprawdę jest na poziomie

co napisałeś o PO jeden post? bo jak na razie to w każdym poście srasz na PiS nawet jeśli niczego złego nie zrobili a Ty tylko coś przypuszczasz,PiS nie jest moją wymarzoną partią nie zgadzam się z nimi w większości spraw ale jest jakaś norma
chłopie ochłoń po tych wyborach i daj im popracować i wtedy przyjdzie czas ocen
Mówi się trudno. Było jakieś 15 lat spokoju i dobrobytu, jeszcze ze 2 lata PiS pociągnie na tym co było zrobione, a potem jak się PiS nie opamięta będzie jak na Węgrzech tylko w 2 stronę.
????????
dobrobyt porównywalny z czym ?
po prostu jak ktoś ogarnia to zawsze będzie miał coś na ruchy ale dobrobyt to jest pojęcie względne

J 127

jester72

Użytkownik
Jerzy Szmit, polityk Prawa i Sprawiedliwości, który dwukrotnie stracił prawo jazdy za wykroczenia na drogach, został powołany do pracy w Ministerstwie Infrastruktury. Beata Szydło zdecydowała, że będzie odpowiadał za transport drogowy oraz kwestie dotyczące rozwoju sieci autostrad i dróg ekspresowych!

https://www.mir.gov.pl/strony/aktualnosci/nowi-wiceministrowie/
Wbrew pozorom to pierwsza dobra nominacja Pisu. Jako wiceminister będzie miał do dyspozycji samochód służbowy z kierowcą, przez co wzrośnie bezpieczeństwo na polskich drogach ????

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
to jest lepsze :
&quot;Był senatorem PO, nie dostał się ponownie do senatu, to PO wepchnęła go do TK. Inny miał być ministrem w rządzie PO, został prezesem TK.&quot;
&quot;Skład TK, gdyby Prezydent powołał 5 nowych sędziów:
10 zgłoszonych przez PO
2 PSL
1 PSL+SLD
1 SLD
1 Samoobrona + LPR&quot;

&quot;268 głosów za ustawą o TK, nikt nie wstrzymał się i nie był przeciw.
PO, Nowoczesna i PSL nie głosowały&quot;

&quot;3 pracowników Kancelarii rozwiązało umowę na czas kampanii (otrzymali łącznie ekwiwalent 60tys. zł)a po I turze zostali ponownie zatrudnieni&quot;
http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj,3mrf7

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Ośle, kretynie, pizdo bez honoru !!!

Lepiej się czujecie tak kogoś obrażając, rośnie wam własne ego ? Uważajcie tylko żeby z tego napięcia coś wam nie pękło. Proszę adminów o upomnienie tych osób, które mnie w kółko obrażają.

O PO pisałem już, że sami zaczęli grać nie czysto żeby nie było, że nie odpowiadam.
W imieniu swoim i całej społeczności forum upominam cię Adamo w związku z obrażaniem osób biorących udział w dyskusji na forum.bukmacherskie.com, a także w związku z używaniem słów, które są wulgarnym określeniem żeńskich narządów rozrodczych. Ponadto przestrzegam cię przed używaniem obraźliwych określeń wymierzonych przeciwko Narodowi Polskiemu. Jest to ostatnie ostrzeżenie. Następne złamanie regulaminu przez ciebie będzie ukarane banicją aż do odwołania. Jednocześnie informuję, że kara banicji może być zdjęta jedynie przez Pana Prezydenta Andrzeja Dudę.

Bez poważania,
bułeczka

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
ee tam. mnie wciagnela, czytalo sie milo. W sensie nie musialem sie nic zmuszac, po prostu siadalem, bo mnie ciekawilo dalej. Napisalem wlasnie, ze zadne wielkie dzielo, ale daleko tez jej do ksiazki slabej. Solidna pozycja wg mnie.

zatrzymanie Burego to przeciez zasluga jeszcze rzadow PO, skoro traktujesz to jako cos fajnego.
Odwolanie rektora AONu? Kogo to obchodzi? Ja nawet o tym nie slyszalem. Przeciez to gowniana uczelnia, nic nie znaczaca i moze tam wpasc smialo Ahmed z przyjaciolmi. Zadnej straty intelektualnej dla Polski nie bedzie.
Czystki w sluzbach? A co w tym nadzwyczajnego, ze odwoluja ludzi, ktorych powolala PO i chca miec swoich? To chyba tylko swiadczy o tym, ze chca wlasnie wszystko kontrolowac.. Czynem godnym szacunku byloby jakby cos zostawili po poprzednikach, bo na pewno jakies pozytywne aspekty/jednostki sie znajda, a nie wszystko ustawiali pod siebie.
Moze jakis komentarz do wazniejszych wydarzen?
akurat tutaj to chuja prawda jeśli PO przy każdej sytuacji przypominali PiSowi że jak coś chcą przegłosować to muszą mieć większość co było wiadomo że nie ma opcji to nieelegancko PO się zachowywało PiS nie miał nic do gadania w żadnej sprawie

madox2010 420,4K

madox2010

Użytkownik
Porownuje ich w stosunku do PO, bo chyba tak to nalezy robic. Wiadoma sprawa, ze strasznie daleki mi do tej partii, jednak w kontekscie PO/PiS, co niestety w obecnych czasach jest nierozerwalne (prawdopodobnie kolejne 4 lata nic nie zmienia) to wypadaja lepiej. Potempiam, za to, ze przyjma imigrantow, jako spuscizna po PO. Moze to bedzie mniejsza ilosc niz ta, ktora wzielaby ich konkurencyjna partia. Nie ukrywam, ze jestem stanowczo przeciw przyjmowaniu imigrantow z bliskiego wschodu. Duzo bardziej wolalbym sprowadzic Polakow z Kazachstanu, Ukrainy czy Litwy. No, ale jezeli typowo rozmawiamy o imigrantach to wole skosnookich, bo oni chociaz sa chetni do roboty.
Przypuszczam ze nigdy nie pracowałeś ze skośnymi pisząc o nich, a z emigrantami myślisz ze Pisiory by się nie zgodzili na przyjęcie? Nie mieli by wyboru latwo gadać kiedy nic nie musieli

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Porownuje ich w stosunku do PO, bo chyba tak to nalezy robic. Wiadoma sprawa, ze strasznie daleki mi do tej partii, jednak w kontekscie PO/PiS, co niestety w obecnych czasach jest nierozerwalne (prawdopodobnie kolejne 4 lata nic nie zmienia) to wypadaja lepiej. Potempiam, za to, ze przyjma imigrantow, jako spuscizna po PO. Moze to bedzie mniejsza ilosc niz ta, ktora wzielaby ich konkurencyjna partia. Nie ukrywam, ze jestem stanowczo przeciw przyjmowaniu imigrantow z bliskiego wschodu. Duzo bardziej wolalbym sprowadzic Polakow z Kazachstanu, Ukrainy czy Litwy. No, ale jezeli typowo rozmawiamy o imigrantach to wole skosnookich, bo oni chociaz sa chetni do roboty.
zabek, ale co ty oceniasz, ze rzady pisu sa lepsze po 2 dniach? :?

I skonczmy z tymi populizmami typu sprowadzanie Polakow z kresow. Nie rozumiem totalnie takiego gadania w kontekscie przyjmowania imigrantow. Naprawde, nie sprowadzajmy dyskusji do poziomu piaskownicy, bo to to samo jakbys powiedzial, ze chcesz wyslac PKW do Syrii, a ja bym powiedzial, ze chce podwyzek dla pielegniarek.

zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Przypuszczam ze nigdy nie pracowałeś ze skośnymi pisząc o nich, a z emigrantami myślisz ze Pisiory by się nie zgodzili na przyjęcie? Nie mieli by wyboru latwo gadać kiedy nic nie musieli
Pracowac nie pracowalem, mialem jedynie kontakt przy dostawach, jak towar z mojej firmy nie doszedl. Jednak rozmawialem z kilkoma osobami, ktorzy prowadzili glownie dzialalnosc na targach czy tym podobnych formach sprzedazy. Dosyc czesto pojawialo sie stwierdzenie, ze pierwsi przychodza i ostatni wychodza. Ogolnie mowili, ze pracowici. Wiadomo, nie kazdy skosnooki bedzie taki. Tak samo nie kazdy arab to terrorysta czy len. Jednak czesto tak sie pokrywa.
Ale to nie jest ten temat. Jesli ktos chce dalej podyskutowac zapraszam na PW. Koniec OT.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
no akurat po PiSie jestem w stanie w to uwierzyć żeby się nie posrali jak Ewa i PO
Sama wypowiedź Kaczyńskiego która dla wszystkich była skandaliczna na temat imigrantów

wiecie co mi się najbardziej podoba że Europa płacze po wyborach w Polsce a oni nigdy nam dobrze nie życzyli i życie nauczyło mnie że Ci co Cię klepią po plecach z reguły robią to bo robisz im dobrze

zjeździłem dużo krajów w Europie i fakty są jakie są Francja po 2 wojnie światowej w której zachowała się jak zwykła ***** jest znana z wielu rzeczy choćby z walki podziemnej gdzie już mi się chce śmiać,Norwegia ? no nikt nie pamięta co robili,Szwajcaria czy aby na pewno neutralna była

po prostu historia jest pisana pod kogoś i trwa to do dziś na każdym kroku jest przypominane

Niemcy od zarania dziejów uważają się za lepszych i nikt tego nie zmieni

Do góry Bottom